7 Ноември, 2020 17:00 11 265 52

Радан Кънев дали се сеща, че България, а не Франция има обща граница с Турция?!

  • соня колтуклиева-
  • радан кънев-
  • бойко борисов-
  • шарли ебдо-
  • карикатури

Мир на душата на френския учител, но защо му е трябвало да показва на децата вулгарните карикатури на пророка Мохамед, публикувани в “Шарли Ебдо”, заради които загинаха 12 души

Радан Кънев дали се сеща, че България, а не Франция има обща граница с Турция?!  - 1
Снимка: БГНЕС/EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Политическото недоразумение Радан Кънев, забъркал кашата с “оная декларация” на ЕС, в която насърчават България да признае сепаратистката организация ОМО Илинден ( респ.”македонското малцинство”), тръгнал да бичува премиера Борисов, заради коментара му по конфликта Макрон-Ердоган.

И защо?! Претенциите му към българския министър-председател са да нападне остро турския президент и да аплодира енергично френския президент.

Радан Кънев дали се сеща, че България, а не Франция има обща граница с Турция?! Радан Кънев дали е забелязал, че България от години, с много усилия на обществото, поддържа етническото равновесие?! Радан Кънев дали знае, че именно Бойко Борисов е посредник на европейските лидери с войнствения и самонадеян властник Ердоган, който управлява една силна икономически държава с голяма армия и стратегическо местоположение?!

Аз съм за християнската солидарност. Писах наскоро за това. Мир на душата на френския учител, но защо му е трябвало да показва на децата вулгарните карикатури на пророка Мохамед, публикувани в “Шарли Ебдо”, заради които загинаха 12 души. Никой ли не чете историята за кървавите драми, предизвикани от поругаване на религиозни символи?!

Франция сама натрупа огромни проблеми с либералната си политика към бежанците, не е необяснимо, че сега бере горчивите плодове на неселектираното пропускане на чужденци, сред които и ислямисти. Френските специални служби се провалиха при няколко от най-страшните терористични атаки в Европа, извършени на френска земя от френски граждани-джихадисти. Четете Даниъл Силва, много добре обяснява безпомощността на френските власти срещу терористите от Близкия Изток.

... Смешното е, че Радан Кънев иска да защитим френските производители на луксозни стоки от акцията #BoycottFrenchProducts, сякаш френските концерни някога ще напуснат арабския свят - не, няма. Но “Пакетът Макрон” засегна интересите на българските превозвачи, нали?! И тъкмо при критичното гласуване на предложенията на френските евродепутати от парламента в Брюксел отсъстваше съпартиецът на Радан Кънев.

... Помните ли Радан Кънев как се хвалеше, че го поздравили неговите приятели?! “Г@з, ти си нашето знаме!”

Но нашето не е. И няма да бъде.

Бойко Борисов, Фейсбук: Големите лидери са големи лидери, защото обсъждат големи проблеми. Не си създавайте излишни такива в трудното време, в което живеем. Търсете диалога, а не конфронтацията. Франция и Emmanuel Macron са били и ще продължат да бъдат стълб на европейското семейство. Това заявих пред моя приятел президента Макрон по време на Европейския съвет в Брюксел, това съм казал и на президента Recep Tayyip Erdoğan. И пред двамата дадох за пример европейска България, която продължава да е пример в отношенията със съседна Турция. Диалогът и уважението са пътят към стабилност и разбирателство в сложни времена като днешните.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 91 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стефан

    70 16 Отговор
    Соня Колтуклиева кажи , плюй си в пазвата и се прекръсти.....
  • 2 Киряк Бойко турския везир

    60 35 Отговор
    Като оздравея ,събирам армията и потеглям за Париж с моя Султан Ердоган и Турция вече ще има обща граница с Франция.

    Коментиран от #6

  • 3 Българка

    93 38 Отговор
    Поредната нескопосна изцепка на Соня Колтуклиева. Първо преди да коментира нещо, "Великата писателка" мисирка да вземе да прочете, че има резолюция на ЕС, а не декларация и второ, че загубеното от правителството на вожда й дело в европейски съд за регистрацията на ОМО Илинден е под чертата на резолюцията и е посочено само като източник на информация

    Коментиран от #15

  • 4 Нерде

    40 11 Отговор
    Радан Кънев , нерде карикатурата , показана от учителя , Бог да го прости , с цел , която "интегрираните" дори и не разбират ?
  • 5 ПСР

    83 24 Отговор
    Сонче,ти ли замести Севделина?
    Като ти чета материалчетата-тежък спам и доста кинти,май си усвоила.
    Такава прогерберска активност,жар,плам,та направо плач,скъпа.
    Я утре,напиши едно истинско,партийно есе за величието на Вожда Борисов,на когото всички ние дължим всичко,даже и живота си!
  • 6 Мадрид

    68 23 Отговор

    До коментар #2 от "Киряк Бойко турския везир":

    Бойко не е турски везир , а обикновен придворен лакей...........

    Коментиран от #10

  • 7 КОТарАК

    59 13 Отговор
    още докато прочетох как с усилия сме подържали етническото равновесие ми стана ясно за познанията на автора в тази насока...в БГ никога не е имало етническо напрежение с изключение на смяната на имената. в някой отношения турците в БГ са по-българи и от нас.ромеите са над 30 племена от друга страна и понякога единствения език на който могат да се разберат помежду си е българския-бил съм свидетел. но ако се подхванат правилно не представляват никакъв проблем.
  • 8 Този

    64 23 Отговор
    бълвоч го прочетох и ми се додрайфа !
  • 9 Българка

    65 32 Отговор
    Радан Кънев не е недоразумение, а мисирката, писала статията. България е част от ЕС и е нормално да споделя европейски ценности.
    Ясно е , че Баце е съратник на диктатора в Турция, но това не значи, че всички трябва да се наведем и целуваме нозете им

    Коментиран от #16, #44

  • 10 Киряк Бойко турския везир

    53 24 Отговор

    До коментар #6 от "Мадрид":

    Моя приятел Ердоган обеща да ме направи Главен Евнух на Османската империя ,ако му предам ключовете на Банкя.

    Коментиран от #11

  • 11 Мадрид

    18 8 Отговор

    До коментар #10 от "Киряк Бойко турския везир":

    хахахаха , добре :)
  • 12 Bingo

    44 18 Отговор
    Таз пък кви ги плеши, пука им на Ердоган и на Макрон за Бойко даже се съмнявам въобще че са му прочели тъпия пост. А таз Соня още малко ще издигне в култ рязането на глави. Не оправдавам показването на карикатури, но все пак аз съм българин, за французите може да е нормално. Все пак живеем е различни светове.
  • 13 розово

    48 6 Отговор
    Многократно съм казвал че в България няма политици а има партийци.Защо? Защото партийните интереси са над държавните. Защо? Защото чрез партията се гони личен интерес на български далавера.
  • 14 Те пък се не спряха с тия подигравки и

    23 19 Отговор
    Карикатури, а за раданът са важни тясно партийните интереси, макар и да са за сметка на държавата, тия не трябва да се докопат до власт
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 EPP's idiots

    19 20 Отговор
    Г-жо,г-жо ... Толупът премиер именно това трябваше да направи- ЕС vs Ердоган,не може щот'бил близо османлията мустака, граничел с БЗг,та банкянския толуп да мълчи и ли каканиже несвързаност и.
  • 18 Българка

    24 6 Отговор

    До коментар #15 от "ОмО":

    Безсилни и злобни, може само да обиждате!
    Злобата, ще ви погуби!
  • 19 Българина

    33 13 Отговор
    Алоооу Колтуклиева, има нещо , което се нарича ПОЛИТИКА, и което е много чуждо на наш'те ПОЛИТИЧЕСКИ ТУЛУПИ, независимо от цвета.Ние НЯМАМЕ ЧИТАВИ ПОЛИТИЦИ.Ние ИМАМЕ ТУЛУПИ и ТИКВИ.

    Коментиран от #23

  • 20 Радан Кънев

    22 23 Отговор
    Е абсолютно неграмотен политик който е страшно вреден за България .Само някой от издънките на партията която представлява. 1. Малинов се покри и не гласува в полза на българските превозвачи.2.Петиция за спиране на парите за магистрала Струма. Добре,че от комисията в ЕП имат повече акъл от него и я закриха.3. Резолюцията с която направо се оля. Изказването му за Македония и други. Този човек и партията му ДСБ, респективно ДБ и Христо Иванов са абсолютно вредни, дори повече от умиращата БСП. Дано не управляват, ще скапят държавата с тоталната си некадърност, объркано мислене и абсолютна липса на каквито и да са управленски умения и мозък за решаване на кризи.

    Коментиран от #21, #24, #37, #50

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 С своята

    23 18 Отговор
    650хил.армия,Турция, ще ни прегази за 5 мин, докато си цъкате на дивана по телефона ,а Радан няма и да е завършил поредното си долно есе срещу България. Дилетанти като Радан, да си затварят плювалниците

    Коментиран от #34

  • 23 Хоху

    13 7 Отговор

    До коментар #19 от "Българина":

    А вие какво предлагате? Атака на нож към Одрин ли?
  • 24 Чукча писател ...

    21 8 Отговор

    До коментар #20 от "Радан Кънев":

    Боко тиквата, ПКП, Пеевски, Доган, Гешев и всички калинки са страшно умни и полезни . :))) Я кажи един от тия лакеи на ДС , който да е по интелигентен от Радан .

    Коментиран от #26, #48

  • 25 Хумор и сатира

    3 3 Отговор

    До коментар #21 от "Карлуково":

    Карлуко, лекувай се бе човек.
  • 26 Радан

    13 15 Отговор

    До коментар #24 от "Чукча писател ...":

    Може би е интелигентен, но е абсолютно неграмотен политически което доказва с действията си. Да се обединиш с Елена Йончева е абсолютно политическо харакири от гледна точка на партията която ул представляваш. Няма десен който може да се съгласи с това и всяко оправдаване на такива действия и компромиси доникъде няма да ги докарат
  • 27 до авторчето

    15 9 Отговор
    Радан Кънев защити българските шофьори, които спят като кучета по паркингите. А ти защитаваш тези, които трупат печалби на техен гръб. Тези превозвачи твои да отидат на запад, да открият там фирми, да назначат тамошни шофьори с български заплати и няма да имат проблеми. Ти вместо да осъдиш палача(учителя), ти осъждаш жертвата(обидения мюсюлманин). Докога с двойните стандарти.
  • 28 изумително

    21 10 Отговор
    простата гербаджийска .утка задава велик въпрос " За какво му е на френския учител да показва карикатурите". Без пари?!?!?! Такова нещо гербаджиите никога няма да го проумеят. На авторката ако не й платят добре (или поне някакъв келепирец да има) тя не хваща огнено и принципно перо в ръка бре, алоу бунаците! И не й говорете за принципи, морал, ценности, борби и свобода - ще ги разбере точно колкото ядрената физика.

    Коментиран от #32

  • 29 Перо

    8 6 Отговор
    ББ ни пази от анадолските манафи да не ни онодят
  • 30 В.В.П.

    12 8 Отговор
    В хода и духа на въпроси...Да помислим и с кой сме на на едно море разстояние..На 400 км от най големия стратегически ,,,враг,, на България. Русия...И даже има някоя друга военна база в България..На САЩ...и НАТО..Това как го вижда Соня?? И спасението на България ,ще дойде от от 8000 км по права линия....Айде бе!!!.А пък иначе ,за България ,ТУРЦИЯ е търговски партньор..това е ясно..Обаче, РЕДЖЕП е Уникално елементарен манипулатор,който се опитва чрез религия да доминира...Няма да стане..Там стои по волята на Руснаците. Които днес са му приятели..А утре???..И когато се отдалечи от плановете,,ще си иде..ТРОМП ненавижда Ярдо...И с право ..А Путин е кадрови работник,работи бавно и методично...Прошка няма...Или купиш, или загиваш.....Да бъдем глупави моожем винаги....
  • 31 В.В.П.

    10 10 Отговор
    И Исус ,и Мохамед са измислени персонажи от юдеомасони,за да доминират населението..и света...И като цяло религията ,е измама...И затова измислиха КОВИД,,новата религия....Алилуя...
  • 32 Нинка.

    7 5 Отговор

    До коментар #28 от "изумително":

    Така е ,при Гепи , всичко е пара... Ей там потънаха 100 млд... Нали тъй искат ,туземците,,да живеят...кажеш две думи ,плащат ти,,,пръднеш ,пак ти плащат...
  • 33 ежко

    11 7 Отговор
    Сонче...нали се сещаш,че Боко няма приятели?Няма български такива, няма и чужденци.А и е малко обидно, когато доказан дебил казва за теб,че си му приятел!
    Като падне Боко, а тожа ще е скоро, ще се види колко "приятели" е имал.Токава ще разбере какви ги е плещил!
  • 34 Смелите умират веднъж

    9 3 Отговор

    До коментар #22 от "С своята":

    Страхливите всеки ден по няколко пъти

    Коментиран от #47

  • 35 ПСР

    16 14 Отговор
    Сонче,учителят показал,викаш,"вулгарни"карикатури на Пророка...крайно осъдително!!!И затова,да бъде обезглавен справедливо,а Сонче?Ако си забравила,Франция все още е християнска държава,член на ЕС.България-също.Има все пак солидарност и морал./второто понятие не е познато на вас,гербавите/.
    Сонче,Ердоан е ислямист.Диктатор.Фанатичен.А твоят любим лидер,има шкафче и злато,с лика си.Вчера се изплю върху Президента.Днес,заработи върху имиджа на Вожда.
    Къде ще купуваш имение,в Бистрица Севда май е номер едно...
  • 36 Милев

    17 11 Отговор
    Тази Соня е по проста отколкото изглежда.
  • 37 Анти комунист

    9 10 Отговор

    До коментар #20 от "Радан Кънев":

    Ужасен страх в редиците на Герб, ДАБъргария иняма да се коалира с Герб, Тикви сега ще се коалирате с ДПС или Бсп страх ви тресе, маските падат,Делян ще ви принуди, гласуваш да Боко избираш Делян Пеевски, ченгета комунисти сикаджии, хибриди
  • 38 stan4o

    8 3 Отговор
    По-страхливи ли сме от гърците? Велик народ ли сме, или страхливци? Страхът и наведените глави ще затрият държавата ни.
  • 39 До 3

    9 4 Отговор
    " Българке" опитваш се да манипулираш гнусотията " резолюция" на социалисти,комунисти,троцкисти,Рада,някакви зелени ,част от нашите депесари,соросоиди, да има за всички,за да мине "успешно".Иначе казано да е в полза на Е Милиончева " репресираната",за ДБ чакащи на задния вход.А бившия Серго още под чехъл мобилизира европартията ,за да не пострада имунитета на неговата,в частност и неговия имидж с коя е живял 15 г,,т.е. всичко за лични цели.Ако Станишев мисли,че оттук нататък " бившия лидер на партията на 3-те $ заплата, ще получи аплодисменти,много е сбъркал..Дори делото срещу ОМО Илинден да е загубено,не означава, че български евродепутати трябва да вкарат тази перверзия за малцинство ,защото примера под чертата е даден във връзка с нарушаване правата на малцинствата.Организаторите това са намерили,за да ползват гласовете на либералите,в частност дпс,но и в услуга на сърбоманите.Същото и с Истамбулската конвенция,за да вземат гласове от сороссоциалистите,без да зачитат решение на Конституционния съд,а това е пряка намеса във върховенството на закона.Друго ,другарите от ОМО " Илинден" поканени "от кого" бяха пред ЕП,плюс джендър групата в деня на гласуване ?Те откъде знаят какво пише в резолюцията?.Видяхме един диригент в тяхната компания ,небезизвестния Христо Иванов дотичал до Брюксел и да смятаме,че нямат нищо общо със сръбската страна ,че и безвъзмездно ли?Впрегнаха всички врагове ,дори и тези които не знаят нищо, за да тиражират този непочтен към н
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 ъъъъъ

    9 5 Отговор
    радан и се ргей-две ,и виге нин-три сестри.
  • 42 Антон

    6 10 Отговор
    Да разбирам ли, че Боко Тиквата е най-далновидния политик на Балканите? Дори и цяла Европа?
  • 43 Хибриди

    6 8 Отговор
    Някой написа тук. Хибриди, хареса ми това понятие, от тук нататък, Герберяги ще ви наричам хибриди.Член на БКП и СИК, наистина е хибрид, много умно го измисли ДС,управлява се от Делян Пеевски и конструкторите от ДС.
  • 44 Кокич

    2 4 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    Грешиш, абсолютно, сбъркано недоразумение е той
  • 45 Кокич

    5 5 Отговор
    Защо му обръщате внимание на това декоративно петле. Оставете го да си кукурига, докато не е дошъл големият петел.
  • 46 Сух

    7 4 Отговор
    Радан е едно лакейче което продава и род и родина за лични облаги!И властови и финансови!Такива като него и майка си ще продаде,заради лични амбиции!Това се видя ясно от действията му в Европарламента!!!
  • 47 А други недоносче родени

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "Смелите умират веднъж":

    Като комунист, умрял е преди тва
  • 48 перничанин

    3 2 Отговор

    До коментар #24 от "Чукча писател ...":

    Всички изброени от теб. Няма по-кух от Раданчо.
  • 49 перничанин

    6 3 Отговор
    Защо в ада казана с българите никой не го пази? Заради такива като Радан. Кога България е с най-голяма територия? По времето на Иван Асен Втори. Как, с война ли? Не, с политика, с уважение към съседите и твърда и предвидима политика. Политически преметачи като Радан само вредят. В момента сме подложени на натиск по много въпроси ( бежанци, газови проекти,търговски спогодби..) от които за да имаме полза е необходимо да имаме добросъседски отношения с Турция . Подобни хвърчила като Радан дават само стимул на лудите глави (има ги навсякъде) да говорят (за сега) глупости. Слава Богу за сега само говорят .
  • 50 Дааа, тия ДБ,хр.иванов, радан

    2 2 Отговор

    До коментар #20 от "Радан Кънев":

    Са по-вредни от бсп
  • 51 Антон

    1 0 Отговор
    Соньо, коза глъмава...
    за такива като теб се казва - наведени глави сабя не ги сече...
    и тези като теб няма да се променят, защото нямат акъл за 2 стотинки.
    единственото добро в случая е, че тези зад сабята се променят. И секат всички глави - и изправени и наведени....
    Та така, това че сте наведени и пиете от подлогите им няма да ви спаси...и докато не им се изтръгне сабята ще е така..
  • 52 Абе

    0 0 Отговор
    Много се палите, ама да не забравяме, че Шарли Ебдо са юдо соросоиди.