Last news in Fakti

12 Февруари, 2021 10:00 17 122 77

Путин нанесе унизителен шамар на Еврокомисията

  • ек-
  • владимир путин-
  • шамар-
  • жозеп борел-
  • европа-
  • алексей навални

Борел не разполагаше с необходимите инструменти, за да убеди президента Путин да освободи Навални

Путин нанесе унизителен шамар на Еврокомисията - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Какво, по дяволите, го доведе до тази галера?" Молиер, разбира се, не е мислил за Жозеп Борел, когато е написал тази известна фраза от „Хитрините на Скапен“, но когато си имате работа с хитрините на Путин, трябва да сте подготвени за нещо подобно, пише френското издание Le Point в материал, цитиран от агенция "Фокус".

Ръководителят на европейската дипломация не пожела да се вслуша в предупрежденията на Европейския парламент, който го разубеждаваше от визитата му в Москва в толкова деликатен момент. В резултат това се превърна в унижение за върховния представител на ЕС и заместник-ръководителя на Европейската комисия. Борел се надяваше, че ще успее да смекчи позицията на руския си колега Сергей Лавров относно съдбата на затворения опозиционен лидер Алексей Навални.

Напразни усилия ... Още по-лошо, по време на разговора им, Москва обяви експулсирането на трима европейски дипломати (германец, швед и поляк) за участие в „незаконни демонстрации“ в подкрепа на Навални на 23 януари в Санкт Петербург.

Шамар в лицето на Европа

Московските злополуки предизвикаха критики в Брюксел. „Преди два дни помолих върховния представител на ЕС за външни работи Жозеп Борел да отложи посещението си в Русия, тъй като той не разполагаше с необходимите инструменти, за да убеди президента Путин да освободи Алексей Навални“, отбелязва лидерът на фракцията „Обнови Европа“ Дачиан Чолош. "Посещението на Борел се оказа дипломатическо фиаско. Той ще трябва да отговаря на въпроси и да обяснява действията си на пленарната сесия на Европейския парламент. Тези събития са шамар за Европа. Трябва да направим всички необходими изводи от това. Очакваме европейската дипломация да работи ефективно и да защитава сериозно нашите общи ценности: зачитане на човешкото достойнство, свобода, демокрация, равенство, върховенство на закона и правата на човека. Ние имаме инструменти за защита на правата на човека и трябва да ги използваме." Жозеп Борел беше напълно объркан. Той не само не успя да накара руските власти да го изслушат по случая Навални, но той също така се застъпи за сътрудничество в по-малко проблемни области, наричайки например руската ваксина Спутник V „добра новина за човечеството“. Това е така, но дали моментът е подходящ за това?

Вътрешно напрежение

„Какви идиоти...“ - оплаква се член на комисията по външни работи на Европейския парламент. Факт е, че инцидентът в Москва се случи точно една седмица след ваксина-кризата в Северна Ирландия, където Европейската комисия хвърли истинска атомна бомба под формата на контрол на границата между двете Ирландии, но няколко часа по-късно срамно отмени решението, осъзнавайки сериозните последици от грешката. Неправилно и прибързано бе и решение на кабинета на Урсула фон дер Лайен, чийто първи импулс беше да прехвърли вината върху европейския комисар по търговията Домбровскис. Тази седмица вътрешното напрежение се усещаше ясно в Европейската комисия ... Най-любопитното в цялата ситуация е стратегическият обрат на Европейската комисия: вече четири години Брюксел настоява за липсата на физическа граница между двете Ирландии по силата на Споразумението от Белфаст, за защитник на което Европейската комисия винаги се е представяла. Но сега, поради кавгата заради забавянето на ваксините, тя предложи да възстанови контрола, макар и на теория. Борис Джонсън веднага се улови за шанса. Британският премиер действа с минимален риск и може да да извлече ползи пред ЕС по този въпрос.

„Жалко е, че ЕС изразява съмнения относно споразумението от Белфаст и принципите на мирния процес, призовавайки за формиране на граница на остров Ирландия“, каза той в британския парламент. В допълнение грешката при изчисленията на Брюксел събуди привържениците на обединението, които смятат протокола за Северна Ирландия след Брекзит за „неприложим“ ... С други думи, европейският комисар Шефчович и британският му колега Майкъл Гоув ще имат трудна среща през следващата седмица. Ситуацията не е лесна за Европейската комисия, тъй като двете споменати дипломатически грешки се наслагват върху противоречието относно липсата на достатъчен брой дози ваксини, поръчани от ЕС. Европейците се оказаха достатъчно разумни? Заслужаваше ли си по-голямата грижа за разширяване на производствените възможности? Европейската комисия разчиташе на появата на първата ваксина в рамките на 18 месеца, но учените бяха по-бързи (завършиха за осем). В същото време създаването на завод за производство на ваксина отнема „от 14 до 17 месеца“, според унгарски дипломат, поддържащ връзки с Русия.

Европа се държи наивно с Великобритания

„Всъщност германският министър на здравеопазването Йенс Шпан изрази загриженост относно производствения капацитет още през лятото“, каза източник от Европейската комисия. Комисар Тиери Бретон също повдигна въпроса, но му беше казано, че това е работа на комисаря по здравеопазването Стела Кириакидес, която работи директно с Урсула фон дер Лайен. По предложение на Шпан Ангела Меркел се обърна към Урсула фон дер Лайен, която отговори, че всичко е под контрол. Под контрол ... До момента, в който AstraZeneca обяви, че обещаните дози няма да бъдат налични, и Великобритания подписа споразумение три месеца преди ЕС, което ѝ гарантира приоритетни доставки от двата британски завода на компанията (те също са по-ефективни). Трябва да се знае и контекста: миналото лято във върховете на ЕК цареше „определена еуфория“, по думите на очевидец. Европейският план за възстановяване беше приет, което беше значителен пробив по отношение на солидарността в ЕС. Европейската комисия получи задачата да води преговори с фармацевтичните гиганти и тя разшири правомощията си в нестандартната за нея санитарна сфера. ЕС дори не можеше да си представи, че ще подписва споразумение за приоритетно снабдяване с фармацевтична компания. Не без основание: от началото на пандемията той се вижда като защитник на целия свят, а не само на европейците.

Именно Европейската комисия спомогна за провеждането на глобален „ковитон“, за да могат всички страни (включително най-бедните) да получат равен достъп до ваксините и лечението навсякъде да започне от първия ден. Инициативата, наречена Covax, се основава на идеята, че никой не може да бъде в безопасност, докато не се ваксинира цялото население на Земята. Следователно, Европа е поръчала много повече дози, отколкото са ѝ необходими (3 милиарда до края на годината), за да гарантира, че те ще бъдат разпределени на най-бедните ѝ съседи. С други думи, такова похвално отношение на Европейската комисия не позволява подписване на споразумения за приоритетни доставки с фармацевтични компании ... Освен това тази опция не е разглеждана в никоя от страните членки, които подкрепят тази стратегия. В същото време британците, напуснали единния пазар, започнаха глобална икономическа конфронтация. Обединеното кралство на първо място! Те не се поколебаха да направят това с щедрата, но наивна Европа.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 71 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ванга

    280 51 Отговор
    Русия ще спаси света!

    Коментиран от #14, #31

  • 2 Днес шамар

    215 13 Отговор
    Утре ритник,за други ден не ми се говори..
  • 3 Перо

    321 22 Отговор
    От къде на къде някакъв комисар ще убеждава Путин да освобождава от затвора,отдавна осъден криминален престъпник,завлякъл финансово френска фирма. ЕС се изложи много покрай Невални!

    Коментиран от #19, #48, #55

  • 4 Еврогейче

    127 16 Отговор
    лос цицко Путин, лос цицко, много лос цицко!
  • 5 ха ха ха

    252 34 Отговор
    Да ти пи*кам на ЕС а !

    Да живее Путин - поля всичките им планове с гореща вода!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 БОЗА

    216 18 Отговор
    Евро несретниците се самошамаросаха тикайки си гагата в делата на страна,която е РАЗЛИЧНА от еврокочината...там тези номера НЕ ВЪРВЯТ...сами са си виновни...хем се дракат, хем като ги чукнат по носа се цупят...сърдитко Петко празна му торбичка... ;-)
  • 8 Смях

    141 18 Отговор
    Да живее българо-съветската дружба между народите!
  • 9 гадно

    227 8 Отговор
    За какъв шамар иде реч на чиновника му показаха кадри как полицаите в ЕС бият демократично, в този случай истината наистина е шамар .
  • 10 диоген

    197 25 Отговор
    Ив. Вазов
    Кат Русия няма втора
    тъй могъща на света;
    тя е нашата подпора,
    тя е нашта ви
    Путин твърде дълго търпеше гаврите и заговорите срещу Русия. Вероятно сега е времето да се дава ресто, всеки ден и по заслугите на всеки. Ония от друго не разбират.

    Коментиран от #15, #16

  • 11 Наблюдател

    209 12 Отговор
    Брюкселските евроджендъри , ако са хайляк , да вземат да убедят Белия дом да не стреля по гражданите си , които протестират , вместо да се излагат с осъдени криминалета ,като Навални !
  • 12 Диверсант

    215 14 Отговор
    Брюксел наистина е гнездо на побъркани ПСИХОПАТИ.
  • 13 Баба Зоя

    37 103 Отговор
    Най-трудно се свалят:
    - Комунизъм.
    - Умна жена.
    - Долната част на корема.

    Коментиран от #77

  • 14 Болшевик

    36 50 Отговор

    До коментар #1 от "Ванга":

    “Христофор Колумб е бил първият комунист – той не е знаел къде отива, не е знаел къде е бил … и е направил всичко това за сметка на данъкоплатците.”

    Коментиран от #23

  • 15 Българин

    63 10 Отговор

    До коментар #10 от "диоген":

    Железни истини ! Истини разбрани в страдание , златни истини ! Авторът е Славейков .
  • 16 Д Талев

    33 101 Отговор

    До коментар #10 от "диоген":

    "И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ..."

    Коментиран от #24, #27

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Да,да

    161 9 Отговор
    Чичо Вова им го натресе с 200! Май си мислеха, че това е България, да дърпат ушите на баце.
  • 19 Доживяхме ей

    14 61 Отговор

    До коментар #3 от "Перо":

    Русия да защитава френска компания....вярваш ли си?
  • 20 Глупави еврогейци

    11 111 Отговор
    Не знаете ли, че Путин играе само по свирката на султана?!?!
  • 21 Дядя Вова

    92 9 Отговор
    А мы с пидарами не дружим !!
  • 22 РЕАЛИСТ

    121 4 Отговор
    Абе, не го разбирам това. От една страна няма ма разделение на властите и това е стълб на демокрацията, от друга искат президент да се намеси в работата на съда и да освободи криминален престъпник, като Навални.
  • 23 Ванга

    56 5 Отговор

    До коментар #14 от "Болшевик":

    Глупости! Христофор Колумб е пътувал с частни търговски кораби.Платили са само десятък на краля да не им пречи.
  • 24 В светилника

    19 77 Отговор

    До коментар #16 от "Д Талев":

    ДАЖЕ И В СЕВЕРНА КОРЕЯ НЯМА ДА ИМА ЖИВ КОМУНИСТ В БГ ЩЕ ХОДЯТ ПО МАНИФИСТАЦИИ

    Коментиран от #39

  • 25 ЕвроДжендър

    65 3 Отговор
    Само от бой и еван разбират!
  • 26 другарят

    94 5 Отговор
    Ако другарят Путин наистина нанесе шамар на европейските джендъри, в цяла Европа ще замирише на изгоряло!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Значи Брюксел

    129 7 Отговор
    защитава както крадеца Навални, така и нашата крадлива мутра. Тогава да не се чудим защо нашата продажна тиква не можем и с танк да я бутнем. Само че ние сме колония на еврогейския халифат, а Путин е президент на независима държава ,при това голям патриот. Това че си пази страната от външна намеса не го прави демон в очите на обикновените хора, даже напротив.

    Коментиран от #30, #69

  • 29 Скептика

    93 3 Отговор
    Убеждавам се за пореден път, че Европа се управлява от некомпетентни и.. оти. Явно някой напира за мястото на Борел
  • 30 nik.a

    17 72 Отговор

    До коментар #28 от "Значи Брюксел":

    крадеца Навални ?
    килотите на баба ти ли е откраднал ?

    Коментиран от #33

  • 31 Антимафия

    69 8 Отговор

    До коментар #1 от "Ванга":

    В прав текст, Путик казва !"
    -"Майка ти, ли търсиш тука?
    Това дава отговор на събитията!
    Действитерно ,какво търси Борел в Русия ,а не посети България ,разлика почти няма, относно управляващата "Хунта" и начина на управление ?
  • 32 даскал Генчо

    107 4 Отговор
    Тези от ЕС не разбраха ли, че могат да командват само мизерници като нас, които стоим и просим пари. Русия има всичко - затворена икономика. Такава държава трудно можеш да командваш. И в германия и други страни на ЕС бият стачници. Защо се мешат когато в Русия ги бият. Няма логика.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 българин

    94 2 Отговор
    ".....зачитане на човешкото достойство,свобода,демокрация,равенство, братство, върховенство на закона и правата на човека...", отишли в Русия, която не е член на ЕС, да им търсят кусури, а защо не поискат сметка на нашия "вожд" защо не зачита правата на българите и не спазва върховенството на закона ? и се чудят защо Путин го е пратил в глуха. и у дома да ми дойде някой, който да ми диктува, как да живея и аз ще го сиктердосам.
  • 35 Сандо

    66 3 Отговор
    Плачат сърцата европейски,в душите им цари страх,а паниката е блокирала мозъците им.Успокойте се,мисирки европейски,Царят е щедър и великодушен!
  • 36 Ердоан

    4 49 Отговор
    Ако нямаш байрактари трудно можеш да убедиш Путин в каквото и да е. Казвам ви го от опит, за да не се мъчите нахалост.

    Коментиран от #38

  • 37 Е чак пък Молиер,

    51 2 Отговор
    имал потребност човека да размаха европейския си показалец, Лавров му показал следващия пръст на ръката, пийнали водка и се разделили с усещането, че са имали вземане даване със заглавието на друг известен роман. Но за ваксините немците са го овапцали и по-специално здравният им министър.

    Коментиран от #70

  • 38 Ако

    67 3 Отговор

    До коментар #36 от "Ердоан":

    под "байрактари" имаш предвид турските дронове, то Путин си има специално разработени комплекси за свалянето на всякакви безпилотни обекти. Отделно и системата С400 също може, доказано е многократно при охраната на въздушното пространство над руските бази в Сирия. Ако Турция провокира Русия, това ще последната и грешка.

    Коментиран от #45

  • 39 Объркал

    17 7 Отговор

    До коментар #24 от "В светилника":

    си се. Не си в светилника, а в нужника.
  • 40 Интересна

    78 3 Отговор
    реплика-"хитрините на Путин". Няма ли да разберете най-после, че подобно отношение към едни от най-значимите политици в света е проява на лош вкус? Обективно погледнато - Путин и Лавров са заявили своите принципи и ги отстояват - а срещу такива посредствени еврочиновничета това не е трудно...
  • 41 Шайба

    43 2 Отговор
    Няма проблеми,за Европейската комисия границите се слагат и се махат,когато е необходимо,свят без граници е просто утопия за наивници.
  • 42 ела

    58 3 Отговор
    Ж.Бoрел е един от за съжаление хора с разбиране като човек интелигентен и възпитан но това никому не нужно. Чакалите в Брюксел бяха в истерия и започнаха в хор да вият като бесни песове като приканваха и останалите да се включат в глутницата.След което започнаха и заканите. На какво се надяват - когато нямат ни политическа ни военна сила ?
  • 43 мдаааа

    7 23 Отговор
    Дълга е ръката на Путя .. Чак от бункера го е шамаросал ...🤭

    Коментиран от #46

  • 44 гост

    57 2 Отговор
    Краварите не ги бият направо ги разстрелват.Да пратят комисар в щатите да иска наказания за застреляните протестиращи.
  • 45 Бай Иван

    6 56 Отговор

    До коментар #38 от "Ако":

    Кво речи за С300/400 в Сирия??? Там май бунтовниците им удариха основната руска база 3-4 пъти с ТНТМ дронове сбирка с тиксо!!! Много сте късо паметни рушляци. А пък за СИРИЙСКАТА ПВО - там израелците имат думата. Що не кажеш и как С300 свали успешно руския самолет?????
  • 46 Бай Иван

    6 9 Отговор

    До коментар #43 от "мдаааа":

    Кой от великолепната седморка Хуйловци е оцелял от Ковида а ????
  • 47 ттт

    45 3 Отговор
    "нo тoй cъщo тaкa ce зacтъпи зa cътрудничecтвo в пo-мaлкo прoблeмни oблacти, нaричaйки нaпримeр руcкaтa вaкcинa Cпутник V „дoбрa нoвинa зa чoвeчecтвoтo“. Тoвa e тaкa, нo дaли мoмeнтът e пoдхoдящ зa тoвa?"

    Какво, да оставим хората по света да умират, защото не харесваме Путин? Сашко Йорданов да даде личен пример! Ако умре, се отказвам от руската ваксина. Но да побърза, защото скоро планирам посещение в Сърбия и ще си я сложа. Ако не успея, ще прескоча до Москва.
  • 48 ттт

    27 7 Отговор

    До коментар #3 от "Перо":

    Голяма работа, завлякъл някаква си френска фирма. Прес 2011-та България отказа да предаде на Русия терориста Ахмед Чатаев. През 2014-та година Ахмед Чатаев се отблагодарява на България, като организира залавянето и обезглавяването на двамата български шофьори в Ирак - Ивайло Кепов и Георги Лазов.

    Та сега за някаква френска фирма ли ще тъжим? Ние война водим, жертви има и ще има, никой и нищо не ни свиди, щом нанасяме ущърб на Русия!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 БПФ

    60 2 Отговор
    Шамар с факти !!! Лавров попита борел - защо иска да се намеси в работата на независимата съдебна система на Русия, защитавайки криминален престъпник, щом в неговата собствена държава има истински политически затворници ???

    Самият борел се показа като жалко човече - пред Лавров мигаше на парцали и демонстрираше визия на перпикано мушкато, а като се върна (и след като чака цяла седмица да спре трепереното му от страх) започна да джафка и да се зъби като наритан п0мияр !!!
  • 51 dsсса

    15 3 Отговор

    До коментар #49 от "Пешо от блока":

    Значи на френската фирма са и казали "Внимавай в картинката, да не ти се случи случка!" Пък аз си мислех, че това е комунистически прийом.
  • 52 Мечо Пух

    30 5 Отговор
    Руснаците пеят "Танцуй Россия и плачь Европа" - справка Ютюб. Толкова се "тревожат".
  • 53 нормално

    30 1 Отговор
    Нахалника -в кауша и после да си го вземат....
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Перо +

    30 3 Отговор

    До коментар #3 от "Перо":

    Аз бих написал-
    ,,От къде на къде някакъв КОМПЛЕКСАР ще убеждава Путин да освобождава от затвора,отдавна осъден..."...!
  • 56 Европейците

    18 2 Отговор
    в парламента на високи постове показват,че нямат капацитет.С една дума не стават.Съкратете тези щатове за секретари на депутати и преводачи.Да отиват можещи хора.Иначе нищо добро не я чака ЕВропа.Няма ПОДГОТВЕНИ УПРАВЛЕНСКИ КАДРИ ОТ ВИСОК КЛАС.ГОЛА ВОДА
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Шамар

    4 21 Отговор
    е, че БВП на прасия е доста по-малък от този на Италия. Не могат една кола, един самолет, един метър газопровод да напавят без западни технологии. Самодостатъчни са само в мастурбирането и пиенето.
  • 59 Служител на МВР

    31 2 Отговор
    Какво прави този Жозеп Борел в Русия. Майка си ли търси. Защо е тръгнал да се меси във вътрешните работи на друга страна. До настоящив момент не съм чул някой руски дипломат или представител на правителството, да се меси във вътрешните работи на други страни, членки на ЕС. Европейските маймуни да си гледат своите работи и да не се месят във вътрешните работи на други страни. Русия винаги може да се оправи сами във всяко едно отношение, но маймуните от западна Европа за нищо не стават.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 ЦарВул

    16 2 Отговор
    Тоа На.ирални Руския съд му беше дал условна присъда или някяква друга с подпис всеки определен ден от наблюдаващия го човек от тази институция!И понеже е тарикатче/дето си трие г.за с края на ризата/взе,че се престори на ОТРОВЕН,за да избяга в Германия!Там много бързичко го излекуваха от нещо което не се лекува,а се мре го върнаха в Русия,като мислеха,че Руснаците ядат доматите с колците!!Ама там си има съд,който следи такива като този утайник и си го осъдиха вече на реално затворничество,но....запомнете не в КОЛОНИЯ СТРОГОВА РЕЖИМА"а в "КОЛОНИЯ ОБЩЕГО РЕЖИМА"доста по лека присъда вместо да го тикнат в Лубянка в килията и там да гние 3.5 години та белким нещо му влезе в тъпата ТИКВА нещо!!Е ако и това не е правосъдие не знам кое ще е!Даже представете си го сравняват ЛОНДОН с ЛОМ!!АКО БЯХ НА МЯСТОТО НА СЪДА ЩЯХ ДА ГО ИЗПРАТЯ В ПСИХО КЛИНИКА ОТКЪДЕТО НЯМА излазяне!А ,има но в дървен балтон!!!
  • 62 Бузов

    3 8 Отговор
    Нанесъл е тратанци.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 стефан

    17 2 Отговор
    Г-на беше там като пратеник на НАТО, а не на ЕС! Високомерието на Запада/явно историята на нищо не ги е научила/ спрямо Русия и като цяло към правосланите народи някой ден "ще им излезе през носа".
  • 65 Трий модер!

    2 10 Отговор
    Добре, че има такива добри хора да ни обясняват колко честен, справедлив и съвършен е пост съветския режим. И как Русия аха да пребори окончателно западния капитализъм. То и затова всички Русия едва се.
  • 66 Доротея

    4 2 Отговор
    Ами, това са джендарите! Човека беше при тях, едва го спасиха от отравянето на Кремал! Предадоха го на Путин, както Бойко предаде опонентите на Ердоган и сега врещят защо го репресирал! Както едно време Сталин пратил Цвятко Радойнов и събрани от кол и въже комунисти да правят партизанство в Царство България и всички без Стою Чочоолу попаднали в лапите на Гешев!
  • 67 Навалний

    5 8 Отговор
    Пълно с руски тролове! Отврат!
  • 68 КУРнинов

    3 7 Отговор
    ПУТИН Е ПЪТНИК ТАЗИ ГОДИНА!
  • 69 верно е

    6 0 Отговор

    До коментар #28 от "Значи Брюксел":

    Ама нашия тулуп има досие до тавана.Кражби,рекет,наркотици и т.н.Такива лумпени са нужни на Запада.Да седят на задни нокти до стената,като куче !
  • 70 карамфила

    3 0 Отговор

    До коментар #37 от "Е чак пък Молиер,":

    Те са добре че имат здравен министър ама ние горките си нямаме и областа е на автопилот.
  • 71 Асан

    1 0 Отговор
    В.В.Путин это генералный секретар ЦК КПСС
  • 72 хикс ИГРЕК зет

    1 1 Отговор
    Шамарът не е умишлен , просто Путин ей така , без да иска !
  • 73 Злат

    2 1 Отговор
    Факта, че ЕК пратиха обикновен чиновник на среща с Путя сам говори на какво ниво е президента на Русия
  • 74 Русофил-предател

    1 2 Отговор
    Русофикистиците много отворени,ама...ще има пак санкции.Хахаха.Кво стана със СП2,защи умря
  • 75 Русофил-предател

    1 2 Отговор
    Шамар....хахаха.И кво?СП2 нанай,а?Хахаха
  • 76 Магелан

    2 1 Отговор
    Всички страни от Източна Европа който бяха под комунистическо руско влияние и сега са членки на ЕС станаха заложници на договорката Между Меркели Путин за икономичско сътрудничество по линията на Северен Поток.Който се е хванал с болшевиките хаир не е видял.България си мина пп реда но болшевишкото и комунистическо руско влияние е много голямо и българските болшевишки агенти са много трудно или почети невъзможно да излезем от руското влияние.
  • 77 Права си бабче!

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Баба Зоя":

    Че Комунизъм най-трудно се сваля...!Ето вече над 10 години не може да се свали Комуниста Борисов...😂👍!