12 Април, 2021 16:00 4 467 38

Господа - другарчетата и дъното на историята

  • позитано 20-
  • бсп-
  • избори-
  • парламент

Ние направихме своя избор в тази касапница... Както обикновено, подкрепихме грешната страна

Господа - другарчетата и дъното на историята - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Глобализмът, прикриващ с благи пожелания стремежа на неколцина богаташи да овладеят световните ресурси, воюва с националните държави. Битката е жестока, води се на всички фронтове и засяга дори съзнанието и сърцата на увлечените в нея човешки маси. Ние направихме своя избор в тази касапница... Както обикновено, подкрепихме грешната страна.

Краят на републиката настана след вкарването ни в Евросъюза. С нея погинаха независимостта и традиционната политическа система. Властта бе поета от едрия капитал, който наложи своите принципи на управление. Територията на ненашата страна и обитателите ѝ биват разглеждани като голямо предприятие, съответно стремежът на собствениците е да получат от него възможно най-голямата печалба. В тези условия партиите са ненужни.

БСП е един от многото примери за тяхното отмиране у нас и по целия континент. Тя се обезличи и загуби ориентация в сляпото следване на указанията на корумпираните брюкселски чиновници. Който предава родината, няма право на живот - така е редно. Ала неприятното е, че заслуженото възмездие ще ни донесе повече беди... На «Позитано» разполагаха с достатъчно средства, за да позабавят процесите, разрушаващи обществено - икономическите отношения. Там имаха идеи за решаването на някои от належащите проблеми и евентуално можеха да организират изпълнението им. В края на краищата организацията бе сила, способна да обедини мнозина от народа. А сега с нейното изчезване ние губим последната опора и от граждани ставаме безправни ратаи в наложения ни феодализъм.

Вярно е, че крахът на несоциалистическата формация бе очакван отдавна. Безотговорните ръководителите направиха много, за да отвратят поддръжниците. С идването на Корнелия Нинова нещата се промениха. Председателката и нейният екип опитаха да разчистят свърталището на червените чорбаджии и изродчетата им. Противостояха, колкото можеха, на диктата на ЕС и ПАСЕ. Искаха да върнат партията в реалния живот, при хората. Работеха упорито и почти успяха. Не им достигна решителност – когато трябваше да действат, предпочетоха да изчакат. Все пак, благодарение на сегашното управление БСП привлече симпатиите или поне интереса на мнозина, стана за тях фар, който изпраща лъч надежда в бурното море.

По обективни причини резултатите от изборите нямат никакво значение -просто на 4 април се гласуваше заради легитимирането на властта на мафията. Но това е друга тема. Обаче непонятно и неприемливо е изригналото впоследствие негодувание на розовата номенклатура срещу водачката. Сигурно тя не им е угодила със своите знания, принципност и търпение... И кои само са участниците в метежа? Страшновати стари моми, мъжленца с леко поведение и разни мазни муцуни... Ах, колко праведни и критични станаха изведнъж върлите защитници на брюкселските извратеняшки идеи! За тези безсрамници тревогите и стремежите на трудовия човек не струват и пукнат грош. И вместо да дърдорят дивотии, врескливите господа – другарчета трябва да се отчетат за своите действия. А после да получат възмездие. Защото загубеното доверие на гласоподавателите е резултат от тяхната лична некадърност и мерзост.

Имаше кандидати за депутати, които се срещаха с хората и ги убеждаваха в правилността на промените, предлагани от БСП. Такива като Александър Симов и Кристиан Вигенин успяха. За съжаление огромната част от функционерите са безделници, готови да продадат всяка клауза, стига да им позволят да живеят наготово. Тази мъртва маса е баластът, пращащ и държавата, и партията на дъното на историята.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мдаааа

    23 29 Отговор
    Кръчмарски стил ...

    Коментиран от #15

  • 2 Майна

    47 29 Отговор
    БРАВО НА , НИНОВА!!! СРАМОТА ЗА ЙОНЧЕВА И ИВО ХРИСТОВ ! ЗАРКОВ ДА СЕ ЗАМИСЛИ , ПРЕДИ ДА ВЗЕМЕСИ ГРЕШНА ПОЗИЦИЯ...БСП ИМА БЪДЕЩЕ САМО С НИНОВА!
  • 3 Факти

    13 34 Отговор
    Тази партия открадна идеята и се скри зад нея лъжейки хората!
  • 4 Българка

    58 29 Отговор
    Не съм гласоподавател на БСП, но смятам, че точно Нинова е стоперът на превземането на БСП от ГРОБ. Тя е гаранцията, че с Борисов няма да се прегърнат. Изгонването на Гергов беше даже закъсняло. И видяхме всички "опозиционери" срещу Нинова, които се отцепиха от парламентарната им група, как много бързо се присъединиха и гласуваха в интерес на шайката

    Коментиран от #38

  • 5 Петьо Петров

    13 27 Отговор
    Тази позиция вместо да донесе плюсове на БСП, по- скоро я срива още повече в калта. Въпреки индивидуалните мнения, като цяло хората са проевропейски настроени. Отричането на този факт е пагубно за която и да е партия.
  • 6 Аспарух Кубратов

    35 8 Отговор
    "Неколцина богаташи се стремят да овладеят световните ресурси...." Точно казано! Нарасналото количество хора, черпещи част от тези ресурси ги притеснява. Опитват се да намалят човешката популация без световна война. Използват биологически оръжия! България при 7 милиона население ще оцелее ли?
  • 7 среднощен

    12 24 Отговор
    Хайде сега - "световната конспирация" им е виновна...? Продадоха се - това е правилният отговор.

    Коментиран от #8, #10, #31

  • 8 pepy

    32 7 Отговор

    До коментар #7 от "среднощен":

    "Хайде сега - "световната конспирация" им е виновна...?..."

  • 9 Неразбрал

    18 28 Отговор
    Нямат ли си партийни медии бесепарите, че да си бистрят там бакиите. Защо занимават цяла България с глупостите си?!?!?
  • 10 Сър Пичук

    24 14 Отговор

    До коментар #7 от "среднощен":

    Ементарно е - партия от милионери, където и вождесата е крупна приватизаторка, не може да се грижи за правата на бедните и онеправданите.
    Подобно е положението и при ДПС - най-богатата партия е с най-бедния електорат.
  • 11 ккк

    11 9 Отговор
    100% вярно!!!!!!!!!!!
  • 12 Bbbbbbb

    20 6 Отговор
    Нинова трябваше да отреже главата на Зарков още на предишните избори. Той еиновника БСП да ги загуби - неуместен опит за шега в сутрешен блок. Влезте в някой герберска група и вижте как му се кефят на това видео. Зарков и Христо Иванов възкръснаха герб
  • 13 Цървул

    15 19 Отговор
    Чета, чета и се умилявам! ЕС бил виновен, капитала бил виновен,корупцията прилетяла от Запад и чистите социалистически идеи и националната държава загинали под подлите козни на пазарните правила? А смешния плач за Нинова е медицински случай..
    Още Живков навремето местеше партийните шефове по окръзи,защото се "вкоренявали".Другарю,вземи се успокой, дойде време за заупокой!
  • 14 Бай Пешо

    15 16 Отговор
    Не е вярно твърдението, че партията/БКП/БСП/е била единствената опора на гражданите и сега без нея, ставаме ратаи!А 3-те национални катастрофи след 1944г. и кои бяха ратаите?

    Коментиран от #16

  • 15 пешо

    10 7 Отговор

    До коментар #1 от "мдаааа":

    ако това си разбрал, не си губи повече времето да четеш въобще!
    кръчмарският стил е на власт от десетина години. не вярвам да си забелязал, обаче.
  • 16 пешо

    14 10 Отговор

    До коментар #14 от "Бай Пешо":

    бае, не пиши глупости. да, имало е национални катастрофи, но по друго време. да ти кажа ли кога?
  • 17 смерш

    14 19 Отговор
    Изключително несъстоятелен текст,преливащ от взаимно противоречащи си твърдения и с квинтесенция "невероятните"качества и възможности на Нинова,която видите ли била бамирана от вътре!
    Нинова е вредна за БСП,много е възможно да изпълнява нечия целенасочена задача с оглед на миналото и на зам.министър и седесарски приватизатор при това на твърде "крехка"тогава възраст!А "тогава"никой не можеше да осъществи приватизационна сделка без благословия от задкулисието!
    Като партиен лидер започна стремглаво да съсипва БСП започвайки с нискоинтелектуалната фраза "Демокрацията ни отне много"...........

    Коментиран от #19

  • 18 ха ха ха

    23 11 Отговор
    Каква е тая мода в писането, да се съчетават истини с неистини?

    Умишлено се вкарват хората в заблуда!

    БСП е последната истинска партия в България и ако тя се коалира с ГЕРБ, наистина ще изчезне, но Нинова им пречи!

    После, българският народ няма да бъде представен от никого!

    Коментиран от #35

  • 19 среднощен

    0 18 Отговор

    До коментар #17 от "смерш":

    "В десятката"..!! Адмирации!

    Коментиран от #20

  • 20 смерш

    3 4 Отговор

    До коментар #19 от "среднощен":

    Извинявам се за правописната грешка която съм допуснал-"бламирана",а не "бамирана"!

    Коментиран от #21

  • 21 среднощен

    6 12 Отговор

    До коментар #20 от "смерш":

    Досетих се... Интересна е връзката между К. Нинова - СДС - делото срещу медиците ни в Либия... Там някъде е "покупко-продажбата"...
  • 22 Това писание

    14 9 Отговор
    е като приказката за ракетата и космоса. Смешна плач по комунизма.
  • 23 ИМПЕРИАЛИСТ

    21 13 Отговор
    Единственото спасение от културното и национално обезличаване на България е ВЪЗРАЖДАНЕ ЦАРСТВОТО НА БЪЛГАРИТЕ - т.е. конституционна монархия. По този начин ще се ЗАПАЗИМ КАТО НАРОД.За комунистите с гренясъл мозък, цирковете с избора за президент са любимата им забава, а БАТЕ Ламбо БЕШЕ техен кумир. Санкюлоти са и такива ще си умрат, нещастни. Като държава, която поне 2000 души в света могат да я изкупят до последния клозет, ние нямаме друга алтернатива за оцеляване, освен КОНСТИТУЦИОННА МОНАРХИЯ. БЪЛГАРИЯ трябва един път за винаги да скъса с комунистическите изроди и да възстанови суверинитета си, като върне Търновската(сребърна) Конституция.

    Коментиран от #26

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Kugelblitz

    1 11 Отговор
    Готови да продадат всяка КАУЗА, а не всяка клауза. ;-)

    Иначе браво на инженерчето. Крайно време е да се разкарат всички партии и да си избираме само президент и народни представители. Колкото по-малко, толкова по-добре. И колкото повече референдуми, толкова по-представителна ще ни бъде демокрацията. От друга страна е също толкова вярно, че колкото по-представителна - толкова по-непредставителна, да те е срам да се показваш пред хората. Още Платон е отбелязал, че гласът на народа е доста вулгарен.
  • 26 pepy

    31 6 Отговор

    До коментар #23 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    "... ВЪЗРАЖДАНЕ ЦАРСТВОТО НА БЪЛГАРИТЕ - т.е. конституционна монархия..."

    Тихо само да не те чуят ченгетата от ДС и КГБ... Когато докараха дядото от Мадрид ЕДНА от ЦЕЛИТЕ им беше да ОТВРАТЯТ хората от МОНАРХИЯТА... колко роялистки партии, дружества и oрганизации и т.н. имаше преди 2000-та година и колко има сега...

    Коментиран от #28

  • 27 МАЛКА пенсИЯ

    8 1 Отговор
    Отг.бай Пешооооооооооо,ратаите,сме ние(аз,ти,другите)ТЕ,ПАРТИЗАНИТЕ,НЕ СА.
  • 28 ИМПЕРИАЛИСТ

    15 7 Отговор

    До коментар #26 от "pepy":

    Ако не беше Н.В. Цар Симеон Втори щяхме да гледаме Европа през крив макарон, както сега ни пързалят с Шенген и Еврозоната, но НЯМА НЕНАКАЗАНО ДОБРО!
  • 29 гост

    7 4 Отговор
    Европейската социалдемокрация се срина. Тя отдавна поддържа едрия капитал. Социалдемокрацията не можа да привлече новия технологичен пролетарият. Вместо това започна да застъпва многополовата идеология и защитата на пришълците в Европа , а не да работи за оставане по местата им чрез създаване на условия за труд и трудови навици. Синдикатите работят за работодателите. Така, че кое е "лявото" на самонареклите се "леви партии". Типичен пример за всичко това е Станишката.
  • 30 Да питам

    12 5 Отговор
    Каква е тази червена тъ*пня? И на този борец със световния капитализъм само ще припомня, че никога досега от историята на БСП не е имало толкова много милионери в нейното ръководство. Аре бегай да кандидатстваш за лектор в дружество Георги Кирков.
  • 31 Рони

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "среднощен":

    А ти на кого се продаде можеш ли каза а?
  • 32 Васил

    14 7 Отговор
    Ами нормално БСП искат да си живеят като бохеми 8 лева субсидия безплатни коли охрана да не плащат за наеми а народа да се гърчи с по високи данъци ток вода и парно и храна.
  • 33 ПОЗНАВАЧ

    13 3 Отговор
    Идиотите в БСП няма да се свършат скоро. Един пее Интернационала, ”другарката” Нинова пали Майбаха....
  • 34 Владимир Кънчев

    1 1 Отговор
    Интересен сбор от много на брой твърди истини,оставащи неприемливи за мнозина. Повод за размисъл и определяне на лична позиция - дейности недолюбвани и от масмедии и от "лидери". Но има един въпрос без отговор в този материал - къде е науката - не само тяснопартийната но и науката въобще в лицето на социологията и по-общата - философията. Къде е научната прогноза за утре? Глобализмът няма сам да се дискредитира!Трябва спешна, ефективна и разнопосочна работа срещу него - неща които без наука са предварително обречени! Науката мълчи - зад дебелите стени на БАН и Позитано! Няма я на площшада,при недоволните хора, няма я на конгресите и националните форуми.Вместо нея, днес вилнеят свободно приватизатори - милионери. Време е за решения, време е!
  • 35 Сега ако можеш

    11 4 Отговор

    До коментар #18 от "ха ха ха":

    изброй кое е истинското в. БСП. Може би усърдието,с което няколко пъти фалираха държавата? Или цялото им ръководство от ДС ченгета! Или може би "специалистите" като Румен Гечев?Единственото истинско при тях е натрупаното имане, откраднато от хората и държавата.
  • 36 Лустрация

    8 3 Отговор
    Съд и затвор за комунисти ченгета доностници и бандити корумпирани!
  • 37 Цветко Христов

    4 0 Отговор
    Курнелия, довърши съществуването на таз престъпна партия бкп, бсп за това дето Станишев те изгони, и за това, че бкп издадоха книга против твоята пиватизация на импекса. Ликвидация на партията, ТИ ЗНАЕШ КАК. ДЕЙСТВАЙ!
  • 38 Ама

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Вярваме ви другарко.Как ще сте гласоподавател на БСП.Абсурд.Само дето сте червена и в червата.