Last news in Fakti

11 Април, 2021 19:56 4 393 33

Крум Зарков: Заявката за подкрепа за правителство на Слави Трифонов е непремерена

  • крум зарков-
  • подкрепа-
  • слави трифонов-
  • бсп

Всички сега бягат от отговорността кой ще е виновен за най-вероятните бързи предсрочни избори, заяви Зарков

Крум Зарков: Заявката за подкрепа за правителство на Слави Трифонов е непремерена - 1

„Заявката за подкрепа за правителство на Слави Трифонов е непремерена... Трябва да запазим достойнство, като заявим политическите темели, които за нас са важни... Всички сега бягат от отговорността кой ще е виновен за най-вероятните бързи предсрочни избори. Отговорността се носи пропорционално на изборния резултат“. Това коментира пред БНР Крум Зарков, член на Изпълнителното бюро на БСП в оставка.

Вчера лидерът на левицата Корнелия Нинова заяви, че БСП е готова да даде подкрепата си за правителство на Слави Трифонов, ако такава им бъде поискана. Нинова обаче е категорична, че на този етап преговори с "Има такъв народ" не се водят и не става въпрос за коалиция, а за подкрепа.

Социалистът Крум Зарков коментира и какви според него са причините левицата да загуби изборите и да остане на трето място.

„Политическа, партийна и организационна. Основната политическа причина е в амбивалентното поведение към кандидатурата на президента Румен Радев. Трябваше да заявим еднозначно подкрепата си към него... Прекият избор на лидер на БСП е важна реформа, която извършихме. Но ние не станахме свидетели на консолидация, а на продължаващо разделение. Партията ни има необходимост от консолидация... БСП няма толкова нужда от лидер, колкото отново да заприлича на общност. Това важи и за България. Трябва ни ръководител, който да освободи потенциала на хората“, посочи Зарков.

По думите на Крум Зарков „оставката на Корнелия Нинова е персонална отговорност, но тя трябва да признае, че лидерският въпрос е отворен: „Нинова не може да бъде сменена тук и сега, има процедури. Следователно е необходимо тя да разбере ситуацията, в която се намира, дългогодишните ѝ критици да не се изкушават да търсят реванш веднага, а всички ние да заработим за консолидацията на партията, а не за допълнителното ѝ разединение. Трябва да възстановим колективния разум в партията и то още в събота на Националния съвет“.

Прогнозата на Зарков е за предсрочни парламентарни избори.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    40 9 Отговор
    Зарков, голям залък хапни - голяма дума не казвай!

    Коментиран от #29

  • 2 0000098

    12 19 Отговор
    крум зарков дудункьов-кмет на град анадола

    Коментиран от #32

  • 3 fiki

    26 15 Отговор
    Прав е Зарката нали БСП ореваха света че им намаляват субсидийката хъхъ
  • 4 розово

    13 13 Отговор
    За провала на изборите е виновен всеки дори народа но не и ръководството. Тази партия е взета на концесия като златните находища на България.
  • 5 селак

    23 14 Отговор
    Да си кажа честно , тоз на китка винаги ми е приличал !
  • 6 Радикални промени

    24 3 Отговор
    Ако не направят спешни промени в Изборния кодекс, (редовни и/или предсрочни избори) ще бъдат пак фалшифицирани и опорочени.

    Коментиран от #24

  • 7 ъъъъъъъ

    20 2 Отговор
    И вие станахте много важни! До вчера друго говорехте. Ето затова никой никого не трябва да подкрепя, че много бързо се отмятат всички. Затова - служебен кабинет! Който ще отива на боклука, да отива!
  • 8 Госあ

    4 23 Отговор
    Много добре казано ! "БСП няма толкова нужда от лидер, колкото отново да заприлича на общност. Това важи и за България." Ако не биете шут на биволицата, БСП ще затъва още повече. И съвсем няма да се различава от гроб. Поне фашистка структура да имаше левицата и държавата, а то - ромска. С цар. Като цар киро.

    Коментиран от #10

  • 9 Онуфри

    22 4 Отговор
    Крумчо ,не си ритай комата,че кака ти Кури ще те прати в трета глуха.
  • 10 червена кхмер

    5 3 Отговор

    До коментар #8 от "Госあ":

    Ти си комунист

    Коментиран от #15

  • 11 Умно момче е

    11 6 Отговор
    Крум, а се излага при Кури. Мисля, че левицата го връща много назад, иначе има потенциал. И майка му и баща му са умни и възпитани хора.

    Коментиран от #16

  • 12 КРАЛИ МАРКО

    17 2 Отговор
    Човекът на Киро, Гергов и ОПОЗИЦИОННАТА ШАЙКА В БСП
    Срам и позор!

    Коментиран от #20

  • 13 !!!?

    4 19 Отговор
    Червената русофилска Мафия имала нужда от консолидация която да подкрепела разединителя на нацията - кремълския парашутист Радев !!!?
  • 14 Борислав

    16 3 Отговор
    Ето за такива като този безотговорни и безхребетни политци БСП е на такова дередже. Мафиотски и олигархични кръгове окупираха партията още с настъпването на демокрацията и унищожиха всички мечти и надежди на ляво мислещите.
  • 15 Госあ

    9 5 Отговор

    До коментар #10 от "червена кхмер":

    Абсолютно ! Като по млад ме влечеше анархията и пънка, но сега повече клоня към реда и фашизма. Всъщност единствената политическа система е Комунизмът заедно със всички разновидности.
  • 16 Госあ

    7 9 Отговор

    До коментар #11 от "Умно момче е":

    Има много умни момчета в БСП. Затова простия българин не гласува за тях. Хем корнелка по нищо не отстъпва на баце, но....
  • 17 Вперёд

    7 7 Отговор
    Явно е внук на някой шумкар.
  • 18 Зарков по-кротко, не бързай, срам.

    16 4 Отговор
    Възмутен съм от Зарков. Ниски страсти. Бърза да се възползва от ситуацията. Никога, за нищо не бих го подкрепил. Да отива при Янков или Гергов. И в ГЕРБ го харесват. Мястото не му е в БСП. И заради такива не подкрепят БСП.

    Коментиран от #23

  • 19 Софиянец

    1 12 Отговор
    Браво Зарков само така, да илядите със сланинова и симбата. БКП то върви в прекрасен тренд от както сте начело!! Вярвам във вас ;)
  • 20 АНОНИМЕН

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "КРАЛИ МАРКО":

    Какъв Гергов, колега! Ама тоя е дал фира отвсякъде! Ще е чудо, ако не е продал и ЦУМ на китайците! В Пловдив разпродаде всичко мизирабъла!
  • 21 БСП ТРЯБВА

    10 2 Отговор
    БСП трябва да се превърне от Дискусионен клуб в сериозна Пол. Партия сплотена и единна, която да е способна да побеждава и на която може да се вярва. Това може да стане, ако има добре развита вътрешно партийна демокрация до вземането на решенията, но непременно съчетана с желязна Партийна дисциплина и единодействие при тяхното провеждане и устояване. Всякакво обсъждане по медиите на вътрешно партийни различия по същество е антипартийна дейност.
  • 22 В.В.П.

    5 10 Отговор
    Зарков е умен Млад човек .Може да бъде полезен за интересите на България ..Само да не поддаде на лошите.!!.А пък Нинова много не се натиска да управлява..Не игра за победа.!!. Треньора,при лоша игра го сменят. Смяната е наложителна.!
  • 23 Чичо Тончо

    4 10 Отговор

    До коментар #18 от "Зарков по-кротко, не бързай, срам.":

    Колега! Не съм клюкар, но Антон Тодоров ги разнищи по ТВ Европа преди месец и Крум, и майка му Ана Заркова и прочеето! Има един славен българин дето можел да пие ракия от две чаши едновременно - класика в жанра направо!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ИСТИНАТА

    13 2 Отговор
    Според всички икономисти, и според разчета на икономиста на ИТН доцент Пламен Данаилов , през месец март са изхарчени от правителството 5 млрд.лв., през януари 3.1 млрд.лв и през февруари 3.7 млрд.лв., тоест са похарчени от кабинета на Борисов 11.8 млрд.лв. за 3 месеца. Тези факти са публикувани и от МФ. Към момента не е ясно за какво точно са изхарчени тези пари , но едно е ясно. Валутния и фискален резерв от 13 млрд.лв. през октомври миналата година , сега е под критичния минимум от 7 млрд.лв. Изводът от всички тези числа е , че купуването на гласове с държавни средства е ОЧЕВИДНО позволено. Борисов оставя прикрита и идваща криза в икономиката и бюджета. Заложил е мина, и ако няма разкрития за тези неща , не сменят главния прокурор и му свалят имунитета , да започнат разследвания за опоскването на парите на държавата , не бъде ли подведен под съдебна отговорност , това постила пътя на Борисов в следващите години да си увеличи отново поддръжката.
  • 26 ьюьафцсж

    5 3 Отговор
    Като го слушам тоя имам чувството че БСП започва да се превръща в една тъмно синя партия за разлика от тъмночервената комуноидо-тоталитарна ГЕРБ. Борисов е достоен за диктатор Северна Корея
  • 27 007

    3 3 Отговор
    Кой му пука за проблемите ви когато сътворихте ОТНОВО проблеми на държавата с президентчето и лидерчицата си, нафукани, себевлюбени кариаристи. Статукво, модел и други нелепости дрънкахте години и нито за момент не аналализирахте защо Борисов успява. Точно това ви съсипа, надявам се за дълго, много дълго.
  • 28 Този

    6 0 Отговор
    джендър, който Нинова го извади от небитието и го постави на политическата сцена, се е взел много насериозно, откакто гергостанишевци го подшишнаха да подлее вода на соцлидерката.
    Ясно е, че такъв безстойностен пл уж ек е запредпочитане от червената мафия, защото е лесно управляем.
    Нинова не влиза в безпринципни договорки.
    В БСП, както и във всички партии бъка от предатели и алчни за пари и власт шушу миги.
  • 29 В Енчев

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Някой си":

    Използвайки подкупни и безлични индивиди Йончева и Христов продължават и след изборите офанзивата срещу собствената си партия с непонятна стръв.

    Дали двамата брюкселски сенатори съзнават, че играят ужасната роля на Брут, пронизващ своя Цезар в Сената?

    Но защо ли задавам наивни въпроси? Измяната, подлостта, коварството са извечни феномени. Отровният им кинжал поразява тежко набелязаните жертви, понякога фатално.

    Само едно не е ясно: Колко са сребърниците за това библейско предателство?
  • 30 1234567

    1 0 Отговор
    Зарков, оди да тепаш дядо си за дето те е направил червенушко. Викни и кака си да помага.
  • 31 ЗАПЛАТА 5$..ПЕНСИЯ 3$...И КОМУНИЗЪМ

    1 1 Отговор
    ЗАРКОВ, ТИ КАЖИ НЕЩО ЗА РАЗГРОМА НА БСП НА ИЗБОРИТЕ....ВАШАТА ПОДКРЕПА НИКОЙ НЕ Я ИСКА.....
  • 32 Поздравявам

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "0000098":

    Корнелия, че даде път на младите в партията, но се оказа недобър кадровик след като допусна такива мазни лекенца да петнят името на БСП и нейната водачка.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове