Last news in Fakti

11 Април, 2021 10:02 5 371 44

Обречените

  • парламент-
  • избори-
  • николай николов

Мнение на Николай Николов

Обречените - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Твърдят, че на 4 април са се провели избори за Народно събрание. Някои хора гласуваха и даже преживяваха за резултатите... Подобно поведение би могло да се обясни и с раздвоение на съзнанието: разбираш, че всичко това е умряла работа, ала съвестта те ръчка да изпълниш гражданския си дълг. Такива сме ние – българите, изкопали трапа за държавата... Понастоящем безродници, в близко бъдеще – кратък абзац в учебника по история.

Фактът, че мнозина отново участваха в цирка на колониалната администрация, е тъжен. Явно е трудно за проумяване, че системата не се влияе от броя на бюлетините. Насреща ѝ трябва да крачим с едничката мисъл, че тя подлежи не на промяна, а на разрушаване. Но лошото образование, леността и овчедушието влияят на вземаните решения.

На ненашата земя съжителстват два свята: този на мародерите и другият – берящ душа, ала все още ритан и ограбван... Тук общинските съвети, парламентът, министерствата и президентството изпълняват единствено представителни функции и нас нищо не ни свързва с властта. Това е съвременният феодализъм, подкрепян от Брюксел. Така че как да гласуваш за нещо, което го няма?

Последната забележка касае също и кадрите, защото кухите институции на бандитската демокрация са населени предимно с кухоглавци. Проклето е нашето време, слугинско... Забравихме род и идентичност.

Зад нас остана пустиня, а отпред не се вижда нищо.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 46 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Борчо

    16 70 Отговор
    Всичко различно от правителство на ГЕРБ с премиер Борисов е ГРАНДИОЗНА КРАЖБА на гласът на избирателите и демокрацията, диктатура на малцинството над мнозинството.

    Не съм член на ГЕРБ, но пръв ще изляза да защитим демокрацията, заедно със Стъки и други достойни хора.

    Коментиран от #15, #19, #20, #25, #30, #41

  • 2 Генералът

    15 9 Отговор
    Да се надяваме, че най лошото мина.
  • 3 КОТарАК

    34 5 Отговор
    има една съществена разлика обаче-на запад спазват законите и имат съдилища за разлика от нас . това се опитваме да постигнем

    Коментиран от #8, #9, #40

  • 4 илийката

    15 43 Отговор
    Народът гласува и постави на първо място коалиция ГЕРБ-СДС, която трябва да състави правителство. Чалгаря, Бойкикиев и Галевица нямат право да крадат волята на народа. Хората са потресени от наглостта на новите политици, които ще доведат страната до национална катастрофа.

    Коментиран от #13, #31

  • 5 324

    34 5 Отговор
    Много точен коментар за съжаление. Напълно съм съгласен, че зад нас остана пустиня, а напред не се вижда нищо.

    Коментиран от #33

  • 6 Кашпировски

    12 39 Отговор
    Искат да върнат социализъма, който е една пропаднала организация на обществено-икономическия живот. Хората ще плачат по улиците и ще търсят Борисов и ГЕРБ, ама ще е твърде късно за спасение.

    Коментиран от #34

  • 7 Да си гледаш

    25 2 Отговор
    работата.Докато дишаме, ще се бориме и ще се надяваме. Българинът може да е малко ленив, малко заспал, но не е умрял
  • 8 Майна

    28 2 Отговор

    До коментар #3 от "КОТарАК":

    Беше...Новият глобален ред ще преобърне всичко ,ако хората не се възпротивят и не скочат...Човечеството трябва да се освести , защото ще е свършено със всичко..човешко
  • 9 324

    9 9 Отговор

    До коментар #3 от "КОТарАК":

    Ама много си заблуден за съдилищата там на запад! Някой осъден политик оттам? Всички ги съдят и с всички като нашите невинни или спестяват затвора. То не беше саркози, не беше тоя мин на Португалия, то не беше краля на Испания. Нещо да кажеш?

    Коментиран от #12

  • 10 ТаУмВзе

    18 2 Отговор
    32 години наричаме Преход, националната Катастрофа. ВАЦЕВ. Робът овца приключи, просто все не го знае. Благодарение на редица фактори.
  • 11 все ми

    14 3 Отговор
    се струва, че именно от брюксел постоянно ни критикуват за корупцията, за нереботещите съд и прокуратура . та автора нещо си противоречи...хем ни ръководи брюксел хем ние не правим това което изискват от нас ?? дори и киошеви НЕ ОДОБРИ предложените и прокурори защото са пионки на мафията управляваща у нас. а не стана ясно какво точно предлага автора да разрушим и какво да построим на негово място...т.е да няма избори ли или какво.
  • 12 от австрия

    21 2 Отговор

    До коментар #9 от "324":

    осъдиха бившия финансов министър на 8 години затвор и конфискация на имуществото защото предал на конкурент цената която е предложила другата фирма за закупуване на общински жилища.

    Коментиран от #22

  • 13 Абе льольо

    29 10 Отговор

    До коментар #4 от "илийката":

    Народът е потресен не от наглостта на новите,а от просташката и безпардонна алчност на старите.Не виждаш ли че за 12 г.герб България се превърна в традиционен и банален гроб?! Махайте се,каскета също,просто писнахте до Смърт на Останалите..

    Коментиран от #14

  • 14 илийката

    10 30 Отговор

    До коментар #13 от "Абе льольо":

    Каквото ГЕРБ построиха за 12г., комунистите не могат да го боядисат за 120. Затова сега ще го разрушат набързо.

    Коментиран от #17, #29

  • 15 Елхо

    15 3 Отговор

    До коментар #1 от "Борчо":

    Как точно, ще защитите демокрацията - с побойща ? Ти, да не си помисли, че сте безсмъртни, а ?
  • 16 Не съгласен

    9 8 Отговор
    Нали видяхме от 90 г. до 2000 г., какво можем когато сме оставени сами. Европа ни даде много не се държете като неблагодарни деца. Вижте Гърция от коя година е член на ЕС и колко много е постигнала? Разликата от това дали да сме в ЕС или не се вижда като сравним България и Гърция, мисля че е очеизваждаща.
  • 17 какво

    19 6 Отговор

    До коментар #14 от "илийката":

    точно построиха герб...посочи няколко значим строежа ИЗПЪЛНЕНИ КАЧЕСТВЕНО !! не казвай метрото което постоянно тече ! относно пътищата които се нуждаят от ремонт на втората година но усложливо се изчаква да минат 5 години гаранция и тогава вече Държавата ги ремонтира а не калпавия строител, или говориш за спортните плошадки по обезлюдениет села ...или за 5 см налепен стиропор по фасадите когато той трябва да е поне 15 см КАЧЕСТВЕНО поставен. и все ми се струва , че това са ДЪРЖАВНИ пари а не лично на герб
  • 18 Аз съм Веска

    3 5 Отговор
    Бг съд е необяснимо как не се сезира' СЛЕД изказването на Мая Манолова сред изборният резултат да отстрани Хаджипетров от парламентарната група на изправените мутри?
  • 19 Казуар

    17 5 Отговор

    До коментар #1 от "Борчо":

    Гербероид, за ГЕРБ гласуваха 25 процента от избирателите, а 75 процента за останалите партии. Къде намираш, че ГЕРБ са мнозинство и победители в крайна сметка.
  • 20 карамфила

    7 5 Отговор

    До коментар #1 от "Борчо":

    А бе борчо да не е новия тролгеп които е стария трол който пишеше ника си с главни буви защото не знаеше че има и малки букви в тази азбука.
  • 21 Аз мисля

    12 5 Отговор
    Че докато пидлим така пораженчески никога нищо няма да се случи, във всеки случай пустинята я сътвори ГЕРБ толкова години гледаме простак който мести други простаци и всички говорят глупости защото са некомпетентни. Защо да не опитаме да ги приключим все някъде из България са останали можещи знаещи и мислещи хора !!!!
  • 22 324

    4 3 Отговор

    До коментар #12 от "от австрия":

    Един от много! Не е извадил достатъчно пари, та затова,. Не го знам този случай, но дали не е като нашия Магарешки, осъден но на свобода?
  • 23 Аман бе

    10 1 Отговор
    Чакаме да се роди, нашата Кьовеши.Нашите уж политици, нещяли румънският модел. 😀😆🙄
  • 24 Верно ли

    9 0 Отговор
    Хайде стига пораженчески коментари! Докато има любов към България и нея ще я има, независимо от броя на предателите! Надеждата не трябва да угасва!
  • 25 Маргинал

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Борчо":

    Това е доста смешно. Сигурен съм, че си от ГЕРБ, само там има толкова големи смешници.

    Коментиран от #26

  • 26 Верно ли

    5 1 Отговор

    До коментар #25 от "Маргинал":

    Ми щом Стъки е сред "достойните", явно нема нищо на горния етаж :))) Смятах, че след изборите ще спрем да им четем на тролеите словоблудството, ама на - още по-напористи станаха :))))
  • 27 Диверсант

    4 3 Отговор
    Намери се един от една седмица да напише истината, но колко ще го разберат...... Ония които не гласуваме, защото трафопоста е на КОЗЯК, а вие гласувате за бушоните
  • 28 Браво

    12 2 Отговор
    Много добре казано. Почти по Ботевски. За съжаление неговата публицистика вече не се преподава в училище. Както е тръгнало, скоро ще махнат и поезията му. В колониалната територия трябва да останат само прости слуги и потребители. Това искат господарите от САЩ и чиновниците от Брюксел. А народът прост търпи и блее.
  • 29 Права си

    5 4 Отговор

    До коментар #14 от "илийката":

    Ангелинке, комунистите не може да боядисат метрото в Хаджи Димитър щото е под вода.
  • 30 Диоген

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Борчо":

    Направете си правителство,кой ви спира.Колко дни ще изкарате-това е друго.Точно в това Трифонов е по-силен от Борисов.Ако иска Слави може да направи правителство,а Борисов иска да направи,но не може!

    Коментиран от #36

  • 31 то вече

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "илийката":

    12г., Б-я е в катастрофа.
  • 32 Пиниза

    3 3 Отговор
    Бойко Борисовците да не се притесняват.Ще има Борисов 4.Сега правят пинизи с отказа на Баце за депутат.ГЕРБ ще състави правителство подкрепено от който им пристане и ще върне Баце на бял кон.Такъв сценарий виждам.
  • 33 423

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "324":

    Ами като има такива кавали като този дето не гласува, а само реве така ще е.
  • 34 Хи хи хи

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Кашпировски":

    Така е. Ще плачат хората, защото любимият ти вожд загроби България с десетки милиарди дългове които ще се плащат от плачещите хора. Не им завиждам на тези които ще управляват страната след НЕГО. Разорена и опустошена територия.
  • 35 Тошко

    2 1 Отговор
    Доживяхме "татуиран гущер" да бъде кандидат за премиер, защото "ИТН"!
  • 36 Го4о

    2 1 Отговор

    До коментар #30 от "Диоген":

    Слави чака Радев да му прати кандидат за министър председател, който непременно ще е путинист!

    Коментиран от #37

  • 37 Диоген

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Го4о":

    Това някоя врачка ли ти го прошепна?
  • 38 ЗАЩО

    0 1 Отговор
    ГОЛЕМИ ПРОТЕСТИ СЕ ОРГАНИЗИРАТ ЧЕ БОЙКО НЕ Е ПРЕМИЕР - ЧЕКМЕЖАР !
  • 39 Матей

    1 1 Отговор
    А я комУ говорЯ!?Това се припокрива почти напълно с моето мнение,изказвано многократно преди изборите,даже призовавах за масов бойкот и същевременно протести в изборния ден.Ама кой да чуе,и гласуваха за славчо и тям подобни недоразумения.Сега хвърлят боб,какво ли ще измъдрят тия същите.Правят сметки,как да ударят кьоравото,не как да вадят народа от азмАка.Прибързано,емоционално ,необмислено,неорганизирано и хаотично гласуване,уж все против герб и дпс,а сбъркаха адреса.Славчо какъв е,мая каква е и другите,нима са част от народа,те са артисти,играят си ролите,от които ние нямаме никаква полза.
  • 40 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "КОТарАК":

    Докато МОЧА се пъчи на сред София няма да се оправим! Разбира се...един паметник сам по себе си не може да е виновен за нищо, но е показател за реалното положение с властта в държавата ни...
  • 41 Читател

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Борчо":

    Може би със Стъки и такива ,като теб и него ще защитавате мутрокрацията.Май започнахте в онова село до Каварна. Много глупави и тъпи сте - просто мутри.
  • 42 Н Николов инжинер??? Толкова си инжинер

    1 0 Отговор
    Колкото политик, журналист!! Ти просто си Разбира по всичко!!
  • 43 аз съм Веска

    0 0 Отговор
    КАКЪВ КРАТЪК АБЗАЦ БЕ ? А СЕ СКРИЙ .ТОВА , ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СА НЕНАСИТНИ , АЛЧНИ , КРАДЛИВИ Е БОЖЕСТВЕНОСТ . ВИЕ ЧУЛИ ЛИ СТЕ ЗА УВАЖАВАНО БЕДНО ЦАРСТВО .
    ТОЗИ СТРЕМЕЖ НА БЪЛГАРИТЕ ДА ПРИТЕЖАВАТ ВСИЧКО И БЕЗМЕРНО , СЕ ОТПРИЩВА , И ТЕ ЗАВЛАДЯВАТ ЗЕМЯТА ПО СВОЙ СИ УНИКАЛЕН НАЧИН .
  • 44 аз съм Веска

    0 0 Отговор
    ОО , ЗАБРАВИХ ДЕБЕЛО ДА ПОДЧЕРТАЯ , ЧЕ ОТПРЕД Е ВИДНИЯТ ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ТАЗИ НАЦИОНАЛНА НЕНАСИТНОСТ: ББ !!!!