12 Април, 2021 06:38 6 876 53

Дърева: Корнелианците от последния ден сега са първи критици на Нинова

  • велислава дърева-
  • корнелия нинова-
  • бсп

Те нямат нито памет, нито принципи, нито позиции, пише журналистката

Дърева: Корнелианците от последния ден сега са първи критици на Нинова - 1
Снимка: БГНЕС

"В продължение на 5 години едни хора мълчаха "далновидно"; други се гънеха и кършеха ръчички; трети не смееха да шукнат и гъкнат срещу убийствената политика на Нинова; четвърти врещяха #мачкайКорни; пети мачкаха "враговете с партиен билет" съгласно повелята; шести дирижираха ордата платени, вулгарни тролове и хейтъри; седми списваха дитирамби за "желязната лейди" в своите добре обгрижвани сайтчета; осми венцехвалеха Нинова като Райна Княгиня и Жана д'Арк; девети громяха всеки инакомислещ с най-гнусни квалификации; единайсети си пазеха депутатските местенца и партийните постчета; дванайсти, тринайсти...".

Това коментира журналистът Велислава Дърева в социалните мрежи, цитирана от Евроком.

"И цялата тая компанийка довчерашни корнелианци от последния ден днес са първи критици на същата Нинова, обладани от внезапни прозрения! Куражлии! Днес пишат и говорят обратното на това, което са писали и говорили вчера, а утре ще пишат и говорят обратното на това, което пишат и говорят днес. Те нямат нито памет, нито принципи, нито позиции. Ето така за 5 години една егоцентрична персона съсипа 130-годишна партия!", добави тя.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 51 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Групичката

    123 7 Отговор
    по интереси, консолидирана около Георги Гергов, Михаил Миков, Димитър Дъбов, Георги Божинов, Атанас Мерджанов, Ангел Найденов, към която малко по-дискретно гравитира и Кирил Добрев, се стреми с всички средства да отстрани Корнелия Нинова като разменна монета за потенциално партньорство с ГЕРБ. Не толкова във властта, колкото в консумацията на еврофондовете и „обществените поръчки” плюс парламентарна идилия със сговорчива „опозиция” и Бащица…
    Тези така наречени червени феодали, сенатори или сиви кардинали разтягат локуми около „колективната традиция” на Столетницата, уж пренебрегната от председателката, но болката им е, че Нинова ги отряза от парламентарната ведомост, за която бяха абонирани близо две десетилетия.

    Коментиран от #17

  • 2 Хахаха..

    17 24 Отговор
    Победителите не ги съдят.Съдят победените..

    Коментиран от #4, #5, #7

  • 3 Това

    98 5 Отговор
    заключение се отнася най-вече за старите апаратчици от породата на Миков, Дъбов, Божинов, Мерджанов, докато „червените” олигарси Гергов и Добрев търсят опции за бизнес сделка с Бойко Борисов.
    Офертата е кристално ясна – главата на Нинова срещу задкулисна коалиция между ГЕРБ и фракцията на „Позитано” №20, наречена Пета колона. Тоест агентура на противника в собствения тил. В лексиката на шпионажа има и друг синоним на двойната игра – „къртица”…

    Коментиран от #43

  • 4 Разположението

    84 5 Отговор

    До коментар #2 от "Хахаха..":

    на силите около фронтовата линия се вижда и без модерна електроника.
    Националната медийна бригада на ГЕРБ всекидневно обслужва Гергов, Добрев и Ко във войната срещу Нинова, без дори да прикрива по някакъв начин корпоративно-политическата Схема. А тя е толкова семпла, сякаш е измислена от някоя Бой-кова „мисирка” с два грама мозък.
    Но, както става ясно, не са малко и мисирките от БСП, които пригласят на бойковия хор.
  • 5 Целта е

    65 6 Отговор

    До коментар #2 от "Хахаха..":

    да се тика напред Петата колона като нейните лица се разкрасяват с „национално отговорен” грим, докато в същото време първата дама на Столетницата се сатанизира по класическа Гьобелсова рецепта.
  • 6 Последния Софиянец

    9 19 Отговор
    За корелианците от Междузвездни войни ли става въпрос?Хан Соло и Чубака?

    Коментиран от #8, #10

  • 7 Нинова

    58 6 Отговор

    До коментар #2 от "Хахаха..":

    е единствената гаранция за идейно-политическата идентичност на най-старата партия.
    В случая не става въпрос за личности, а за принципи, защото атаката срещу лидера е хибридна операция за превземане отвътре на единствената реална опозиционна сила у нас в настоящия момент. Уравнението е сбъркано.
  • 8 В процеса

    64 5 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    на вътрешните колизии на „Позитано” №20, които имат пряко отношение към целокупния политически процес, се чуха някои изключително интересни откровения.
    Най-напред Георги Гергов заяви, че „Нинова е опасна за България”, очевидно заради критиката на председателката спрямо действията и бездействията на Властта покрай Вируса и по много други поводи.
    Малко по-късно Кирил Добрев сподели, че не приема „компроматната война”, като очевидно визираше твърдия тон на Корнелия срещу Бойко Борисов и ГЕРБ.
    Петата колона отново свали белязаните си карти за домашен белот на теферич в Банкя.

    Коментиран от #9

  • 9 Сега

    62 3 Отговор

    До коментар #8 от "В процеса":

    остава Гергов да се разграничи от оценката на Нинова за криминалния Преход, отнел хляба, перспективата и живота на хиляди и хиляди българи?! А младият Добрев вероятно ще агитира за „национално съгласие ала 4 февруари 1997-а, след което започна вторият етап на голямото разграбване, наречено приватизация?

    Коментиран от #11

  • 10 Не Нинова

    62 15 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    е опасна за България, а ГЕРБ е смъртоносна заплаха за страната.
    Нинова е опасна само за Бойко Борисов и неговата клика, които точно по тази причина са осиновили напълно безопасните олигарси и апаратчици от „Позитано” №20.

    Коментиран от #15

  • 11 Добрев

    45 5 Отговор

    До коментар #9 от "Сега":

    и останалите червени олигарси се крият зад контраобвинения за компроматна война срещу тях.

    Интересно коя точка от „компроматната война” по Добрев не е вярна? За въздуха на София, за водата на Перник, за отровните детски храни и ГМО-то в търговските вериги, за токсичните и биологичните отпадъци с неясен произход, за фалшивите магистрали, за ББР или за далаверите със санирането по „обществена поръчка”? Този списък вече е цял телефонен указател, но агентурата на Властта сред „червената аристокрация” се чувства засегната от името на своя Началник Бойко Борисов.

    Коментиран от #13

  • 12 Давид

    38 6 Отговор
    Корнелианците от седмия ден са били винаги соросоидни от първия ден. Всичките ни евродепутати или са работили или са купени от сорос. Сорос работи за цру а част от цру работи за международните бандити.
  • 13 Отгоре

    38 0 Отговор

    До коментар #11 от "Добрев":

    на това и припява на грандиозната манипулация, наложена у нас от десетилетие насам, според която всяка критика срещу червената буржоазия е насочена срещу партията… Нормално ли е да се слага знак за равенство между БСП и една „Организирана престъпна група” за осребряване на властта?
  • 14 Алоу

    18 29 Отговор
    ,Дърева,кога комунидтите от БСП са имали позиций,принципи и памет?
  • 15 Поп Кръстю

    18 51 Отговор

    До коментар #10 от "Не Нинова":

    Заплахата за страната не се крие зад Нинова и Борисов, тя е точно локолизирана и се намира на Дондуков 2. Е точно там е това Руско мекере, което със свойто бръщолевене предизвика политическата криза.
  • 16 Текстът

    48 5 Отговор
    на Велислава поражда у мен не гневни емоции, а жал. Толкова жал ми стана за нея - една доказала се в професията си жена с до-десетоноеврийска биография на смела личност, а е пълна с омраза и омерзение, с ненавист и непоносимост, със злоба и огорчение срещу всичко и всички, което и които не се вписват в нейната схема, нейната остаряла, застинала във времето представа за добро и лошо, по-скоро за ултрачервено и останалото... Живее една талантлива, но хипнотизирана от горчиви мисли душа и от всеки нерв на тази душа струи, бълва се горест срещу Другите,Различните,Борбените - сякаш те имат вина за начина, по който тя живее живота си..
  • 17 Мошеничката

    53 2 Отговор

    До коментар #1 от "Групичката":

    Йончева излъга партията и се настани под върбова дебела сянка в Брюксел. Аз не се надявам на справедливост, защото никой няма да преследва Йончева. Въпреки, че беше изобличена като алчна лицемерка от БСП, която се е налапала като крокодил и сега гледа тревожно да не и отмъкнен някой налапаното. И се бие до кръв с тези, които я издигнаха - плюе, лъже, злепоставя.
    Отличителна черта на всичките тия лицемери е фарисейската им загриженост за народа, от който искат да отмъкнат дори и залъка от устата. А вие вярвайте, че се надявате !
  • 18 J Y Moineau

    6 26 Отговор
    Докато продължавате да изтъквате че "партията е на 130 години", няма да се оправите. КомунизЪма ще виси като дамоклев меч над реномето ви.
  • 19 Караибрахим

    45 2 Отговор
    Добре ви мачка Нинова. Вие не знаете мярка. Сега БСП може да е малко по-назад, но е на верния път. А старите дегенерати от БКП и агентурчици, като искат, да си направят БКП 2.
  • 20 Centurion

    48 3 Отговор
    Ти дърто влечуго нямаш думата!Не Корнелия а точно твоето поколение комуняги е виновно за този резултат!!!Това се техните плодове Хората не са забравили Лилов,Премянов,Станишев,и цялата ви крадлива банда.Без Корнелия и на половина нямаше да вземете.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 пройчо

    6 0 Отговор
    "...дванайсти, тринайсти..."****четиринайсти не спряха да мрънкат !
  • 23 Владимир Кънчев

    3 5 Отговор
    Истината никога не се харесва на всички. Още по-малко харесвани са тези, който я произнасят високо и ясно. Това да не отчиташ моментният крах на една политика е белег не толкова за липса на качества а повече белег за следване на преднамерено начертан от други курс. Най- ярък белег за това е отказът от поемане на лична отговорност - няма безгрешни, има неосъзнали се грешници! Сто годишната история на една идея не е гаранция за безсмъртие!

    Коментиран от #27

  • 24 Корни

    2 22 Отговор
    Подводницата на герб
  • 25 Уйке

    29 1 Отговор
    Дърева, и ти ли си глутницата на хиените!
  • 26 Боби

    28 0 Отговор
    Не разбирам защо Дърева не харесва Нинова.... Нали смелост и дръзновение са нужни! И вяра в идеите на социализма!

    Коментиран от #34

  • 27 Каква истина?

    29 3 Отговор

    До коментар #23 от "Владимир Кънчев":

    Че Нинова беше сготвена от герго-станишевската клика в угода на борисов ли?

    БСП има за дадената ситуация най-удачния лидер.
    Старите муцуни, към които се присъединява, както виждам, и Дърдърева, да отиват в гроб.
  • 28 адаша

    11 0 Отговор
    Връщат се времената на тесни и широки комунисти....То и БЗНС имаше с дълга история , но и те изчезнаха...
  • 29 chi

    12 0 Отговор
    И ти голам философ се извъди!
  • 30 НИНОВА

    22 1 Отговор
    ЩЕ СЕ ВДИГНЕ. И ЩЕ ВДИГНЕ ПАРТИЯТА. АКО ЛЕШОЯДИТЕ
    БУТНАТ НИНОВА БСП ФАЛИРА.
    СЪС ТЯХ В ПАРТИЯТА УТРЕ ЩЕШЕ
    ДА ИМА ПРАВИТЕЛСТВО НА ГЕПИ.
  • 31 Онодим

    9 2 Отговор
    Обади се дъртата кощрамба. Всички комунисти под замята.
  • 32 Ivo

    9 15 Отговор
    От коментарите е ясно, че това е сайт и форум на твърдо-дебелоглави комунисти с неувяхваща страст да тикат нашата мила страна в сферата на влияние на Путин, когото вече наричат Вечната Амбър.....айде сега да видим минусите на стената хахахаха
  • 33 Сър Пичук

    8 8 Отговор
    Ако една единствена личност може да съсипе една партия или една държава (СССР), то това означава, че те са били тоталитарни и вождистки такива.
    Така, че всички приказки, че БСП е нова и демократична партия, са ала-бала.

    Коментиран от #37

  • 34 един от многото

    17 0 Отговор

    До коментар #26 от "Боби":

    Защото и завижда , Нинова поне знае , че е жена , което за Дърева не съм сигурен
  • 35 🤣🤣🤣

    23 1 Отговор
    Бабке, за пореден път се чудите как да обслужите Борисов за да ви нахрани - наистина ти се чудя, защо са ти тези пари?

    Носете Корнелия на ръце, че вече нямаше да ви има, ако не беше тя... подценявате положението на крадливата си партийка!
  • 36 111

    20 1 Отговор
    Само Корнелианците можеха да направят сегашния парламент такъв. Може да не са много на брой, но са важни за анти-ГЕРБ мнозинството. Дърева да се скрие някъде!
  • 37 www

    4 0 Отговор

    До коментар #33 от "Сър Пичук":

    Сър Пич.ка, сигурно си прав, ти ги разбираш вождиските работи.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Борисов

    7 0 Отговор
    Наи грозният МЪЖ на годината
  • 40 САТЪРА НА ХАНА

    12 1 Отговор
    ШИРОКИТЕ СОЦИАЛИСТИ КАТО ДЪРЕВА , СТАНИШЕВА И ГЕРГОВА СА СИ ЗА ИЗБИВАНЕ КАТО ГРОБАРЕ-ТО , ДУПЕСАРЕ-ТО И СЕДЕСАРЕ-ТО
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 САТЪРА НА ХАНА

    7 0 Отговор
    ОБРЪНАХ СЕ КЪМ ДЪРЕВА С МАТЕРИАЛ СРЕЩУ РАПОНА И
    ТЯ КАЗА ЧЕ НЯМА ВРЕМЕ ......
    ................... ТЪПАТА ЛГБТ РЕВОЛЮЦИОНЕРКА ЗАЕДНО С ЙОНЧЕВА ОПЪВАХА СЕРЕГЕЙ СЪС СТРАПОНИ ...... И СЕТНЕ ПИЕХА БИРА КАТО ХОЛАНДСКИ ДАЙКОВЕ - МЪЖЕЕЩИ СЕ ЛГБТ ..... ЦЯЛ ЖИВОТ СИ ПОДЪРЖАТ СТАНДАРТА НА ЖИВОТ
  • 43 Горянин

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Това":

    "Държавна сигуност", никога а не спи,

    и не е спала 85 години!

    Модела" Ахмед Доган" се изтърка ,

    от само себе си !

    "Борисовия модел" изгоря като факла!

    Нова - вечна-

    далавера предстои?

    Който се докосне до тях, е подложен на бавна

    политическа смърт?
  • 44 петроф

    17 0 Отговор
    В БСП са се надигнали предателите от 1997 година и техните наследници. Те в момента са бизнесмени със съмнителен бизнес.
    Върнатият мандат е техния грях към всички. Помня колко редови членове понесоха ударите на новата власт, обаче не си спомням партийната аристокрация да е пострадала. Това беше сделката, чийто плодове бере и днес БСП.
  • 45 Мстенли

    18 1 Отговор
    В едно интервю,преди десетина години,Дърдърева каза следната мъдрост: ".....Който крал-крал! Който не е-да е! От тук-нататък ,все така ще е!Тази е от журналистическата кохорта на Станишчо и кликата му. Нинова е изхвърли от борда и хранилката.Както постъпи от раз и със останалите,"милееещи за Народа" социалисти-милионери и мултимилионери.Изряза тумора не със скалпел,а с готварски нож-до дъно! Именно тази група,подмолно бойкотира изборите,и смъкна резултата на БСП.Пловдив и областта-втори по големина град в България,почти целия северозапад,който Те контролираха,изгуби заради тяхното бездействие и скрита провокация.С последваща цел-да принудят Нинова,да подаде оставка.Ако не беше Нинова начело,а техна креатура,щчха да притиснат местните стуктури за по голям резултат.Който да "осребрят'" през Парламента във пореден тандем с ДПС,и скрити договорки с гербаджиите.Нинова разобличи коварния им ход,и не подаде оставка.За целия народ,точно политик от класата на Нинова,е необходим и задължителен ,като присъствие в Парламента.Дори като опозиция,ще им бърка в очите непракъснато.

    Коментиран от #49

  • 46 Съвет безплатен

    14 0 Отговор
    Дърева,вашата партия БКП-БСП е почти на 102 години.Тя е създадена на 28.05.1919 година.Вие нямате нищо общо с партията на Благоев,а и без това сте се отрекли от неговото учение.
  • 47 чичо

    7 9 Отговор
    Според мен статията е не само интересна,но и точна.Само не разбрах,Дърева едва сега ли прогледна каква е БСП,та нали сте приемник на БКП,какви други да сте.Нравът не е като козината.Все пак,по-добре късно,отколкото по-късно!
  • 48 ефрейтора

    7 9 Отговор
    Така , така...Нинова че отнесе комунетата директно към 4 процентната бариера . Безценно...
  • 49 ГЕРБ=БСП=ДПС

    6 4 Отговор

    До коментар #45 от "Мстенли":

    Нинова и Манолова само за управляващи, стават да ВРЯКАТ в Народното събрание. Те не стават за водачи на държавата, ако вземат власта старите им комунистически идеи за управление ще доведат Бългърия до поредната катастрофа. На 80% от досегашните депутати, акъла им дори не се стига до толкова, че да преценят, че нямат качествата за депутат или министър и мястото им не е там. Особено на разни младоци като Крум Зарков и Драгомир Стойнев. Които нямат нужния житейски опит, а втори джри няма елементарни знания. Аз също искам да получавам депутатска заплата от 5000-7000 лева менечно. Но съм реалист и си давам сметка, че не заслужавам толкова. Но също така си давам сметка, че получавам много по-молко отколкото наистина заслужавам. Смятам, че заслужавам поне 2-3 пъти повече от сегашните 1000 лева, които ми остават след като си платя осигуровките и данъците. Първото нещо от което трябва да се води едшнпдържавник е да балансира приходите и разходите на държавата. И след това да вдига пенсии, детски, социални разходи. Катастрофални ще са последствията, за д появата ни от това, че Бойко Борисов изтегли 5 млрд. лева и изхарчи 1 млрд. от тях за да раздава петдеситолевсе на пенсионерите, 1 млрд. за "съниране", 2 млрд. за помощи 60/40; 80/20 за работниците на олигарсите.

    Коментиран от #50

  • 50 Стършел

    3 1 Отговор

    До коментар #49 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Забряваш най-вече неистовата им страс към властта, реваншизъм и невъзможността да разберат, че нямат ум и поне малко морал за да не мислят само за себе си! Те никога не са мислили и няма да могат да мислят държавнически. Не че в РБ има такива в момента де!
  • 51 Изразът е на Вацев

    4 0 Отговор
    Свидетели на Станишев и Корнелианци от последния ден. Тук матронимът е използван доста фриволно и затова неправилно.
  • 52 Гадно

    0 1 Отговор
    Много широканци-социалисти в БСП беее! Ама така е - над 30 години БСП я бяха яхнали широкански псевдосоциалисти,а днес sороsоиди и женdъри.Гнуs. На тая кощrамба чак устата и миrише гаdно.
  • 53 Дядо Маркс

    0 0 Отговор
    C или бeз cъвeтиге на Древа /дoри и дa ca рaзумни/, БCП cи oтивa. Зa oтивaщитe cи - или хубaвo или нищo. И пoнeжe хубaвo нямa, тo зa БCП дa пoдхoдим c мълчaниe!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове