14 Май, 2021 18:54 21 629 60

Адв. Белянова за ФАКТИ: Досега „големите“ медии мълчаха за уволнените по време на управлението на Борисов

  • адв. албена белянова-
  • албена белянова-
  • адфи-
  • герб-
  • борисов-
  • непотизъм-
  • мафия-
  • десислава трифонова-
  • уволнение

В държавната администрация цари непотизъм, а той е в основата на класическата мафия и фамилиите при тоталитарните режими, смята адвокат Белянова

Адв. Белянова за ФАКТИ: Досега „големите“ медии мълчаха за уволнените по време на управлението на Борисов - 1
Адв. Албена Белянова; Снимка: БСТВ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вчера служебният министър на икономиката Кирил Петков уволни Десислава Трифонова от поста на изпълнителен директор на Бългaрскaтa aгенция зa инвестиции (БАИ). На поста беше назначен предходният директор на агенцията Стамен Янев.

Реваншизъм – така Дecиcлaвa Трифoнoвa, която вчера беше освободена, определени уволнението си. „Приeмaм увoлнeниeтo cи кaтo рeвaншизъм cпрямo мeн и cпрямo прaвитeлcтвoтo, кoeтo мe e нaзнaчилo”, каза тя пред bTV.

Преди години по подобен начин от поста си на заместник-директор на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) беше освободена адвокат Албена Белянова. Сходствата със случая на г-жа Трифонова обаче приключват тук.

За коментар върху уволнението на Трифонова, твърдението за реваншизъм и синдромът „шуробаджанащина“ в българските институции, от ФАКТИ се свързахме с адвокат Белянова.

„Когато през 2018 година бях освободена от Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ), медиите мълчаха. Тогава не просто освобождаването ми се случи по същия начин – без предизвестие, а дори не ми позволиха да се запозная с документа, в който директорът на АДФИ е изложил мотивите си за моето освобождаване. Чак когато съдът го изиска разбрах защо са го укривали. Докладната за моето освобождаване е типичен за периода на тоталитарно управление донос, целящ злепоставянето ми, и съдържащ неверни и манипулативно поднесени факти, които абсолютно не отговарят на истината“, започна тя.

„Досега „големите“ медии мълчаха за уволнените по време на управлението на Борисов. От вчера обаче изведнъж се активизираха. Това обслужва тезата на ПП ГЕРБ, че служебният кабинет е реваншистки, че се уволняват хора без никакви причини. Целта е обществото да се настрои срещу кабинета и съответно срещу президента Радев“, продължи адвокат Белянова.

„А причини за освобождаването има и то много. Ако се проследи как са назначавани, отговарят ли на изискванията за заемане на съответната длъжност, имат ли зависимости и какви, как са изпълнявали задачите си, ще бъдат открити много интересни неща. Това, което се опита да се представи като скандално – освобождаването на Десислава Трифонова, разкри какви хора са на държавна хранилка. Разбрахме за роднинските ѝ връзки – и баща ѝ, и брат ѝ също са на издръжка на данъкоплатците. Това обаче не е единствен случай, а само един пример. Други такива примери са бившата заместник-председател на ЦИК Кристина Цанкова-Стефанова, чиито сестра и зет Полина Цанкова-Христова и Пламен Христов бяха депутати в 44-то Народно събрание от „ВОЛЯ“. Същото е с доскорошната зам.-министър на финансите Росица Велкова, чийто съпруг е началник на отдел в НАП. Говорим за обвързаности, които трябва да бъдат прекъснат, защото не водят до нищо добро. Говорим за дребна корупция, която си има име – непотизъм, шуробаджанащина. Тази дребна корупция ни вреди не по-малко от корупцията в големи мащаби. Така са властвали фамилиите при тоталитарните режими - Живкови, Чаушеску, Папандреу и други. Непотизмът е в основата на класическата мафия и организирането ѝ на фамилен принцип“, каза още тя.

„Институциите са овладяни чрез такива хора. Ние сме малка държава - ясно е, че всеки познава всекиго. Проблемът е, че се назначават не кадърни хора, а послушни, зависими, често и престъпно некомпетентни, което е довело до състоянието на държавата ни – най-бедна, най-корумпирана, най-несвободна в Европа, а по някой показатели и „първенец“ в световен мащаб“, допълни адвокат Белянова.

На въпроса дали според нея трябва да се случи масово уволнение на некомпетентни лица от постове в държавната администрация, тя отговори: „По-скоро трябва да има назначаване на хора публично и при ясни критерии. Досега конкурсите се правеха абсолютно фиктивно. Другото, което според мен е много важно, е да има законодателна промяна в посока в държавната администрация да може да бъде назначен само един член на дадено семейство по права линия“.

Относно това дали инициативата за споменатата законова промяна – само един член от семейство да има право на назначение в държавната администрация, е редно да се поеме от 46-тото Народно събрание, което предстои да бъде избрано на 11 юли, адвокат Белянова каза: „Да, това е много важно. Редно е да се въведе още и персонална отговорност на държавните служители. В момента никой от тях не носи отговорност – каквото и да направят, на когото и да го направят, те винаги остават безнаказани. Подменят се документи, пишат се неверни неща. Един човек може да бъде съсипан без никакъв проблем“.

Разговорът премина към делото, което адвокат Белянова завежда след своето уволнение. „Трета година трудовото ми дело се бави с всякакви способи. Първото заседание на втората инстанция е насрочено за октомври месец тази година. Става дума за трудово дело. Трудовите дела по принцип са бързи производства. Изключвайки всичко останало, аз пиша молби за по-бързото движение на делото буквално през няколко месеца. Цялата система се задейства срещу човек, който трябва да бъде съсипан. Затова хората са обезверени, затова не си търсят правата. Единици са хората, които водят битка. Да, накрая тя ще бъде спечелена, но това ще се случи след седем-осем години. Така се съсипват животи“, разказа адвокат Белянова.

„Имам заведено дело и срещу институции. Когато ме уволниха, аз подадох официални сигнали към Министерството на труда и социалната политика, към министър-председателя, към Министерството на финансите. Сигналите бяха с едно единствено искане – да бъде направена проверка на уволнението ми. Никой не направи нищо и аз заведох дело и в Комисията за защита от дискриминация. В края на май ще бъде първото заседание. Дискриминационното дело срещу АДФИ и конкретно срещу ръководителя на АДФИ пък в момента е във Върховния касационен съд, като се надявам, че ще бъде образувано и тълкувателно дело по важни въпроси, свързани с прилагането на Закона за защита от дискриминация и Закона за администрацията“, разказа още тя.

„Аз също, като Десислава Трифонова, бях освободена по реда на Закона за администрацията. При мен обаче е по-специфично, защото Законът за държавната финансова инспекция изисква съгласувателна процедура между директора на АДФИ и министъра на финансите, която е порочна“, обясни адвокат Белянова.

На въпроса как според нея ще завършат заведените от нея трудово дела, адвокат Белянова отговори: „Аз съм убедена, че ще спечеля. Друг е въпросът дали ще спечеля тук, в България, или ще трябва да се обърна към Съда на Европейския съюз“. „Смятам обаче, че ВКС няма да си затвори очите. Този съд все още не е толкова овладян. Има надежда и с оглед на промяната, която се случва в държавата и която, надявам се, ще намали натиска от страна на властимащите над съдиите“, завърши адвокат Албена Белянова.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 138 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обикновен човек

    44 131 Отговор
    Аз виждам следното. Махат се разни хора от висши постове и се дават тези службици на бивши кадри били вече на тези постове или на подобни. Е кое е новото , кой е новия, каква прозрачност кви 5 лева. Само се сменят техни с ваши, после обратно. На никого вяра нямам.

    Коментиран от #27, #51

  • 2 Това е

    136 4 Отговор
    и повод да се реши проблемът с "големите медии".
  • 3 гост

    95 4 Отговор
    Адв. Белянова е хубава .

    Коментиран от #29, #32

  • 4 Петър

    156 7 Отговор
    Големите медии все още траят,притесняват се от Възкресение Бойково.
  • 5 Мълчаха за много работи

    165 8 Отговор
    За шкафове, за снимки, за телефонни разговори, за съсипани бизнеси. Ако Баце не е в затвора значи нищо не се е променило да знаете!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Плебей

    151 7 Отговор
    Много вият богоизбраните. Спряха им лапачката и висшите държавни длъжности. Време им беше. Забравиха се и се оядоха. А те бяха богове. Как биха проумяли, че има пенсии по 300 лв. и възрастните гладуват и мизерстват. Жалиме за махнатите, че пак ще бъдат обикновени граждани като нас - плебс. Чисти ги всичките Радев. Ние сме с теб.

    Коментиран от #41

  • 8 народа

    13 100 Отговор
    Бойко, виж как командвта Импексовите БСПелерасти, и Кауна с помощта на османлиите, и се учи. Не да ми се правиш на демократ, и да правиш Костинбродската курабия омбоцман. След два месеца като ти дадем пак властта, трябва да изджагъркваш наред.

    Коментиран от #14, #33, #35

  • 9 Нормално

    109 7 Отговор
    Медиите са под командването на простака от Банкя.
  • 10 нашия

    37 2 Отговор
    Белянова говори за натиск върху СЪДИИ...как могат да те натискат ако не си зависим от някого инещо !!!!! при това си съдия и има закон по който трябва да се работи

    Коментиран от #18

  • 11 Тонев

    77 7 Отговор
    Я, Черепа купил и "The Economist"..Мъка, мъка герберска..Разнасят ги у по света вече..
  • 12 Росен

    81 5 Отговор
    КУМГЕЙТ е на път да потопи Меркел! Борисов нещо? СевдаТВ извънредно?
    Помните ли "Кумгейт" и Даниел Гаргов?
    Днес "Шпигел" разкри скандал с български некачествени маски, доставяни в Германия след лична договорка между Меркел и Борисов. Фирмата, която ги е изработила се казва "Венера Стил" от Хасково. Тя е свързана с приближен на Делян Добрев - Даниел Гаргов е съпруг на първата братовчедка на Добрев.
  • 13 ГАНЕВ 1

    102 9 Отговор
    Борисов и ГЕРБ не могат да приемат мисълта, че вече не са на власт. Това е ясно, но защо по света този процес е нещо нормално, а тук напускането на управлението води до болезнена менструация? Ето защо.
    - Борисов не може да преживее, че президента Радев го бутна от властта. Това направо го убива.
    - Тежко ранен е и от победата на протестите и появата на техни поддръжници в парламента.
    - Оттам и парещата болка, че вече не е господар на цялата държава.
    - Държавната хазна не му е на разположение, не зависи от кефа или отмъстителността му.
    - Не контролира бизнеса: според интереса си и този на аверите му.
    - Не контролира силовите ведомства и тайните служби, които използва като очи, уши и тояга за всеки, който с нещо го дразни.
    - Постепенно се топи чувството му за безгранична власт и недосегаемост. Направо менструални крампи го свиват…
    - Вече не е бащицата, който подхвърля петдесетолевки и му целуват ръце.
    Не е наместникът на Всевишния, който ремонтира църкви и манастири с народна пара. Липсват му скечовете пред икони, с духовни служители, в дома му с деца и свещи.
    - И Мата Хари не вдига телефона...
    - И джипа го няма.
    - Избледняват снимките с Меркел, Тръмп, Ердоган, Путин…
    - Топи се чувството му за могъщество – все по-малко ще го търсят за помощ и за арбитър.
    - Слугуващите медии звучат все по-фалшиво (ако това въобще е възможно), неубедително и дори компрометиращо го.
    - Най-верните и най-шумните му публични защитници подкопават и малкото останало до
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ГАНЕВ 2

    81 7 Отговор
    - Най-верните и най-шумните му публични защитници подкопават и малкото останало доверие към него.
    - Като удар в диафрагмата за него е оттегленото доверие на западните партньори. Американското посолство обяви, че в България трябва да се възстанови върховенството на закона.
    - Липсват му вече вертолетите, които с едно щракване на пръста го откарват в ултра луксозните резиденции и ловни вили, построени специално за задоволяване на прищявките му – интригантски, сексуални и гастрономически.
    - Няма вече приемане и променяне на закони с едно "Ало".
    - Изтънява и „Гешев, я размажете там оня, че ми е черен пред очите“.
    - Раздялата с рекета, шантажа и кражбата на фирми и предприятия е болезнена.
    - Наложилата се раздяла с Пеевски му причинява силни киселини.
    - Мисълта, че може да бъде съден прогонва съня му.
    Богът, Слънцето, Иконата, Босът, Великият се оказа смъртен.
    Гербаджии губят постове, привилегии, далавери, корупционни схеми, власт, влияние, недосегаемост от закона, власт по места, чувство за превъзходство над останалите. Страхът, че ще им се търси сметка ги влудяват. Вижте лицата и чуйте гласовете им.
    В шок са и хиляди държавни и общински служители, докопали се до постове с протекции, рушвети, с партийни и роднински връзки.
    Появилият се нов вятър издухва розовите облаци, в които плуват вече 12 години. Добре дошли в реалността и ако ви прилича на септична яма – заслугата е ваша. Менструалните болки са само началото.

    Коментиран от #42, #47

  • 16 задължително

    61 7 Отговор
    всички гербад жийски калинки вън от държавните агенции ,и разните патриотични и воево дски назначения също вън ,
  • 17 Последния Софиянец

    19 46 Отговор
    Сега ще изпълзят много от уволнените некадърници дето Борисов успя да уволни! И както винаги най-некадърните ще се изкарат най-репресирани!
  • 18 нашия

    24 1 Отговор

    До коментар #10 от "нашия":

    а ако си зависим ....занчи не си за това място...адвокатска практика на свободния пазар...ииии така..няма да останат гладни ... като не могат да произвеждат поне да не пречат..буквоядите
  • 19 КРОКОДИЛА

    11 41 Отговор
    ГАДНИ КОМУНИСТИ - КРАДЕТЕ СЕГА - ПОСЛЕ НИЕ ЩЕ ВРЪЩАМЕ 55 ТЕ МИЛИОНА ..................
  • 20 Илхан

    58 5 Отговор
    На 11 юли се решава съдбата на България, Гласувайте братя и сестри в името на децата и внуците ни.
    Статукво 30г. геноцид -БСП, Герб, ДПС, Воля, Патриоти.
  • 21 Коментара

    48 4 Отговор
    Така наречените "големи медии" се превърнаха джуджета...те изгубиха тежестта си пред аудиторията заради жалката роля която изпълняваха толкова години. Могат да продължат на турска сапунена вълна, а БНТ трябва да бъде изринато от горе до долу.

    Коментиран от #24

  • 22 Горещо

    48 4 Отговор
    Препоръчвам на барЦилонският ибач да прочете поне заглавието на една книжка от чичо му Ърнест. Казва се За кого бие камбаната.
  • 23 Адвокат

    69 4 Отговор
    Колегата е абсолютно права, бях държавен служител и напуснах около година след като гербаджиите спечелиха за пръв път изборите. Нагли и безочливи, мислещи единствено за келепира, а само да кажа че 2009 г., бяхме двама човека които вършехме определена работа в държавна агенция и се справяхме. Сега за същата работа без въобще да е увеличен обема, гробарите са назначили още 12 човека. Ха сега да си кажем, как частния бизнес да издържа и плаща заплатите на тази администрация, помислете защо няма пари за увеличение на пенсиите, защо държавния служител не плаща осигуровки, защо вземат безумно високи заплати и защо получават разни ДМС, на кое отгоре. А наглостта им е безгранична, тотален тормоз на малкия предприемач просто нямам думи.
  • 24 нашия

    19 2 Отговор

    До коментар #21 от "Коментара":

    изгубили си тежеста "големите" казваш,но абонатите не са загубили и рекламките им се плащат...какво точно са загубили !!!??? ще загубят нещо ако си изключат хората телевизията ....
  • 25 зъл пес

    14 56 Отговор
    Адвокатке,има разлика между служебно правителство назначено от някой си,и правителство избрано от народа и с цел по-дългосрочно управление.Тия хлебарки са за 2 месеца.Нали уж щяха само избори да подготвят.А и трябва да установят спокойна обстановка в страната.А те започнаха да уволняват наред.

    Коментиран от #28, #40

  • 26 Цонко

    7 19 Отговор
    Е сега всичко тръгва по мед и масло,не гласувайте ,че да продължи по дълго този рай
  • 27 стрина Пена

    25 4 Отговор

    До коментар #1 от "Обикновен човек":

    То хубаво си го написал,ама питай хлебарките що ти пишат минуси,няма и да ти отговорят смислено де,високоинтелегентните те,хахахаха
  • 28 нашия

    33 3 Отговор

    До коментар #25 от "зъл пес":

    че тя обстановката си е спокойна ....само за твойте хора май не е такава...какво и е на обстановката.....айдуците си заминават безвъзвратно ..само трябва да се внимава с новите дето идват

    Коментиран от #31

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ГЕРБАР

    3 37 Отговор
    АПОСТОЛА НА ДЕМОКРАЦИЯТА БОЙКО БОРИСОВ Е НОВИЯ ПРЕМИЕР ЗА БОГА
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 хихи хаха

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Даааа,иди я цукни къде слънце не грее
  • 33 След

    47 4 Отговор

    До коментар #8 от "народа":

    два месеца нищо няма да остане от вас. Ще се скриете в миша дупка. Нали виждате какво стана за десет дена с празниците. Радев ви намаза яко ските и към канала. Чистката реално още не е започнала. Тепърва ще я усетите на всичките нива.

    Коментиран от #36

  • 34 ГЕРБ=СИК=МАФИЯ

    33 2 Отговор
    ГЕРБ=СИК=МАФИЯ
  • 35 зъл пес

    6 36 Отговор

    До коментар #8 от "народа":

    Факти знам че мразите Бойко,и тук коментари срещу новата хлебарка Гумен се трият.То заради такива като вас сме на последните места по свобода на словото,което във вашия сайт е табу.

    Коментиран от #37

  • 36 кака

    3 33 Отговор

    До коментар #33 от "След":

    И от това трябва българите да са доволни?Цървули прости,още не проумявате какво се случва.

    Коментиран от #39

  • 37 наия

    16 0 Отговор

    До коментар #35 от "зъл пес":

    хлебарката е единствното същество което има възможност да просуществува при ядрена катастрофа ....ако не знаеш...с това обръщение май целиш да обидиш някого но не се получава
  • 38 някой

    9 31 Отговор
    Всички знаем вече че държавата се управлява от черепа чрез фигуранта му радев
  • 39 нашия

    11 0 Отговор

    До коментар #36 от "кака":

    а какво точно се случва ако може да обясниш на......цървулите ако обичаш ...сигурно ще са ти благодарни
  • 40 Kuk

    6 1 Отговор

    До коментар #25 от "зъл пес":

    Който не харесва Любов Пенев да духа супата
  • 41 Дада

    15 8 Отговор

    До коментар #7 от "Плебей":

    Тези ще постъпят по същия начин ще назначат техните хора !!! Нищо ново в България само се сменят пешките , а кукловодите диктуват !!!!
    Каква адвокатка ???
  • 42 Жоро

    17 6 Отговор

    До коментар #15 от "ГАНЕВ 2":

    Поздравления за точния и добре написан коментар!Имате дар слово,чакаме и други подобни.
  • 43 Винкело

    8 16 Отговор
    Папандреу - тоталитарен режим? Кой Папандреу и коя държава бе, Белянова?
  • 44 Вени

    7 17 Отговор
    Тази е най слабата адвокатка с която съм работил-няма колега който да каже добра дума за нея.
  • 45 ФАТКО

    6 18 Отговор
    ХХАХА, КАКВИ СМЕШКИ ГОВОРИ ЛЕЛЯТА, ДАЛИ АКО БОРИСОВ БЕШЕ НАЗНАЧИЛ КУЛТУРИСТ ЗА ШЕФ НА НЕЩО СИ, ИЛИ БИВШ МАФИОТ ОТ МИТНИЦИТЕ КАТО ШЕФ НА МИТНИЦАТА НЯМАШЕ ДА ГО РАЗКЪСА ПЪРВО БТВ, СЛЕД ТОВА НАЦИОНАЛНОТО РАДИО, СЛЕД ТОВА ВСИЧКИ ДРУГИ...
  • 46 Една история за назначаването при Герб

    21 4 Отговор
    Госпожо адвокат сега ще ви разкажа за моето премеждие за назначаване на една язовирна стена за най долната служба на минимална заплата общ работник. Първо трябвало да ми направят едномесечно проучване защото бил стратегически обект все едно съм престъпник, мисля, че едно свидетелство за съдимост щеше да каже всичко, но проучването не е само това, ами и звънене на бивши работодатели, аз ли съм напуснал те ли са ме изгонили и така повтарям това за най долната служба на язовирна стена Общ Работник. И на края като се разбра, че моят дядо има търкания и не харесва партията Майка Гроб нещата приключиха още преди да са започнали. Затова на всички гербетасти, лизачи и сменили си цветовете 5 пъти от други партии да ви го набия на всички. Всички под ножа сега и да измислят закон повече да не могат да се добират до държавната администрация.
  • 47 НЕКАДЪРНИК

    7 15 Отговор

    До коментар #15 от "ГАНЕВ 2":

    КАЗВАМЕ ОЛИГАРСИ, ВИЕ ЕДНО СИ ЗНАЕТЕ, ПЕЕВСКИ ТА ПЕЕВСКИ, ВСЕ ЕДНО ДРУГИ НЯМА, ВСЕ ЕДНО ВАСКО ЧЕРЕПА Е ДЕВИЦА, ВСЕ ЕДНО НЕ Е НАЙ-БОГАТИЯ МАФИОТ В БЪЛГАРИЯ, ВСЕ ЕДНО НИКОЛАЙ БАНЕВ НЕ ФАЛИРА 100-Е НАЙ РАБОТЕЩИ ПРЕДПРИЯТИЯ В БЪЛГАРИЯ, А ПОСТРОИ 100 ДЕТСКИ ГРАДИНИ. ТОВА ДА ВИКАШ МАФИЯТА ВЪН, НЕ ЗНАЧИ, ЧЕ ВИЕ НЕ СТЕ ОТ МАФИЯТА, А КАТО ГЛЕДАМ НАЗНАЧЕНИЯТА, ТО Е ПОВЕЧЕ ОТ ЯСНО, ПРИМЕР САМО ЕДИН ЧОВЕК - НОВИЯТ ШЕФ НА МИТНИЦИТЕ, С "АЛО, ВАНЬО" НИ ПРОГЛУШИХТЕ УШИТЕ, АМА СЕГА МЪЛЧИТЕ, ЧЕ ЦЯЛ ПЛОВДИВ ЗНАЕ, ЧЕ НОВИЯТ ШЕФ НА МИТНИЦИТЕ Е ТОП МАФИОТ. АМА ИНАЧЕ Е МНОГО КРАСИВО ДА ГОВОРИТЕ И ПИШЕТЕ КРАСИВО.
  • 48 Пепи

    7 1 Отговор
    При цялото ми уважение към адв. Белянова, но този коментар е като притоплена вчерашна манджа. Предъвкват се неща, които многократно ги е коментирала. Като човек, който е обществено ангажиран и следи процесите във властта би било интересно да коментира новите назначения в правителството. Аз например, назначението на Румен Спецов не мога да го определя дали е смущаващо или екзотично
  • 49 Който и да съм

    8 2 Отговор
    Стига сте ревали за и против ББ!
    Не разбрахте ли, че той слезе вече от сцената!
    И никакво правосъдие няма да се повлияе от вашите призиви за ревизия , съд и затвор. Що си мислите, че като имате възможност да пишете в нета някой ще ви чуе? Не и тук в България!
    Вероятно Даниел Митов ще заеме мястото му. Вие как мислите-той вчера влезе в ГЕРБ и стана заместник председател?!
    ББ омръзна и на господарите си. Така , че неговата е ясна и не се тревожете, той се е подсигурил. А и иначе сега ни прожектират стар филм. Както пише в коментар 1 :" Е кое е новото , кой е новия, каква прозрачност кви 5 лева. Само се сменят техни с ваши, после обратно. На никого вяра нямам".
  • 50 4INGIZ

    12 2 Отговор
    Еиии,"ОБИКНОВЕННИЯ"-ДА ТИ РАЗКАЖА.Когато Менда великата финансистка назначи един ГРОБ-аджийски тъпак ВЕСЕЛИН МАНЕВСКИ-запомнете тва име на политическо недоразумение-тоя по болшевишки изпозакла десетки специалисти в НЕК ЕАД ВЕЦ
    И тея мастити медии мълчаха като партизани на разпит.Хора не знаете кви свинщини правеха ГРОБ-аджии 10 години.Тва котило не да се изчегърта..да СЕ ЗАЛИЧИ ТРЯБВА!!!!
    и ОБИКОВЕННИЯ -чети питай и МИСЛИ!!
  • 51 4INGIZ

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "Обикновен човек":

    Eиии,"OБИКНOВEННИЯ"-ДA ТИ РAЗКAЖA.Кoгaтo Мeндa вeликaтa финaнcиcткa нaзнaчи eдин ГРOБ-aджийcки тъпaк ВECEЛИН МAНEВCКИ-зaпoмнeтe твa имe нa пoлитичecкo нeдoрaзумeниe-тoя пo бoлшeвишки изпoзaклa дeceтки cпeциaлиcти в НEК EAД ВEЦ

    И тeя мacтити мeдии мълчaхa кaтo пaртизaни нa рaзпит.Хoрa нe знaeтe кви cвинщини прaвeхa ГРOБ-aджии 10 гoдини.Твa кoтилo нe дa ce изчeгъртa..дa CE ЗAЛИЧИ ТРЯБВA!!!!

    и OБИКOВEННИЯ -чeти питaй и МИCЛИ!!
  • 52 Демократ

    6 10 Отговор
    Медиите мълчат само когато става дума за фигуранта, а Борисов го разпъваваха на кръст от сутрин до вечер с какви ли не тъпанарски въпроси и активни мероприятия. Ама какво ли значат фактите, когато става дума за болшевишка пропаганда, нали "другарко" Белянова?
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Методично Изчегъртване

    9 3 Отговор
    На герберската пасмина където е необходимо!
    Ако трябва с горелка, оксижен,трион,резачка и
    други подръчни материали и инструменти !!!

    Коментиран от #55

  • 55 РеалНо

    2 7 Отговор

    До коментар #54 от "Методично Изчегъртване":

    Червеният кхмер Пол Пот го направи това в Камбоджа, а после трябваше лекари от чужбина да идват да му лекуват изродите, че бяха "изчегъртали" и тях от страната си. Всички, които подстрекавате към подобни престъпления слещу човечството трябва да знаете, че е въпрос на време пракуратурата да стигне до вас и да ви потърси отговорност за призивите към насилие и убийства. Ако си мислите, че сте анонимни и диващината ви ще остане безнаказана е голяма грешка.
  • 56 Факти

    3 8 Отговор
    Какво ще каже за назначаването на Радева преди да стане Радева ? А за назначаването на мистер мускул - вече уличен, т.е непроверен дали е имал далавери ?
  • 57 малкия

    6 3 Отговор
    За ваше сведение този непотизъм или шуробаджанащина е в сила в нашата мила родина още по времето управлението на рода Дуло и до сега а и занапред,за което е сигурно,че ББ и ГЕРБ са виновни.
  • 58 Рая

    5 1 Отговор
    Не зная за вас, но около мен хората са по-спокойни и усмихнати след 4 април. И има защо!
  • 59 Антибюрократ

    6 1 Отговор
    Една калинка по-малко - един сантиметър придвижване към нормалността. В държавната ни администрация има поне 10000 други калинки, които струват на изпосталелия и оглозган български данъкоплатец не милиони, а милиарди. Ако само се махнат калинките и напълно излишното чиновничество, ще има пари и за болни и за учащи се и за детски градини и за пенсии и заккво ли не още. Ненормално е държава от 6 милиона човека да хрантути чиновничество от 600 000 "глави ненужен. но охранен добитък" ... с цялото ми уважение към добитъка в прекия смисъл.
  • 60 Кирил

    1 0 Отговор
    Адвокат Белянова - поредният адвокат на червената олигархия! Тази по нищо не се различава от една Татяна Дончева, освен въвшност и години. Спряли са кранчетата на клиентите й, много ясно, че ще рИве! Дано хората до 12 Юли се усетят, че не само им готвят, а вече са започнали ПОДмяна!