Last news in Fakti

1 Юли, 2021 14:57 12 496 73

Методи Андреев за ФАКТИ: Връзката между ГЕРБ, БСП, ДПС и задкулисието е Държавна сигурност

  • методи андреев-
  • държавна сигурност-
  • лустрация-
  • герб-
  • бсп-
  • дпс-
  • задкулисие-
  • корупция-
  • комисия по досиетата-
  • бойко борисов

"Необходим е лустрационен закон, но вече разширен – за лустрация против корупцията. Това е лустрация против криминалните прояви на онази нелустрирана политическа ченгеджийска прослойка, която изгради престъпното задкулисие", смята Андреев

Методи Андреев за ФАКТИ: Връзката между ГЕРБ, БСП, ДПС и задкулисието е Държавна сигурност - 1
Методи Андреев; Снимка: ФАКТИ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Наличието на агенти в листите е традиционно при БСП, Патриотите, ДПС. Те са традиционни в това отношение. Традиционно агенти пък няма в „Демократична България“.

Това каза Методи Андреев, бивш депутат и бивш председател на Комисията по досиетата, пред ФАКТИ. Разговаряхме с него относно решението на Комисията по досиетата от 29 юни 2021 година, с което обяви, че за 51 кандидати за народни представители има данни принадлежност към бившата Държавна сигурност и разузнавателните служби.

„По-интересното е положението при ГЕРБ”, смята Андреев. „Традиционно вождът на партията – и доскоро на държавата, определяше кой от кандидатите има личното му доверие и може дори да бъде агент на ДС. Индулгенцията на Негово Банкенско Величие Борисов да го признава за приятел, беше достатъчна. Още по-интересно обаче е това, което Комисията по досиетата не съобщава. Не е достатъчно само публично да заявяваш, че ти си против присъствие на агентура, на агенти и офицери от Държавна сигурност в листите. По-важното е какво правиш в живота, кои са ти приятелите“, каза още бившият председател на Комисията по досиетата.

„Борисов е много интересен пример. Цялата му кариера – и в бизнеса, и в политиката, е наситена с агенти на Държавна сигурност и с мутри. Кой предложи Борисов за главен секретар – Бриго Аспарухов, офицер от Първо главно управление на Държавна сигурност. Как започна г-н Борисов бизнес с „ИПОН“ – имаше ли подкрепа от т. нар. кръг „Монтерей“, пълен с офицери и кукловоди на бившата Държавна сигурност. Кой беше и кой продължава да бъде най-големият му глашатай и пиар в публичното пространство, а доскоро и депутат – агент Николай, тоест Георги Марков. При кого ходеше Борисов най-често на лов, беше му доверен в горите – Бог да го прости агент Гора или Пейчо Върбанов, доскорошен директор на Югоизточното държавно предприятие. Могат да се посочат още много такива примери за Борисов“, обясни Методи Андреев.

Разговорът премина към агентите с листите на партиите на протеста. „Как тези хора – например „Изправи се! Мутри вън!“ и „Има такъв народ“, възлагат доверие на лица, които активно са участвали в създаването, налагането на комунистическия режим, а след това най-вероятно са били по някакъв начин зависими от своето минало? Ето например за мен е необяснимо защо след брилянтния анализ за състоянието на държавата, за очакваните резултати, за причините за състоянието на политическата ситуация, който Костов направи при Цветанка Ризова, накрая каза, че сред хората, които биха могли да извършват реформи в службите, бил кандидат от „Има такъв народ“ проф. Николай Радулов.

Зад титлата професор се крие офицер от Шесто управление на Държавна сигурност. Ако се види какви са били неговите оперативни задачи, може да научите доста интересни неща. Той например е имал оперативни задачи към лица, които по време - в Народна Република България, са искали да избягат от държавата ни в посока Сърбия. Той излезе от Комисията по досиетата, аз го съобщих. Как сега да вярвам? Между другото самият Костов, неговото правителство, го уволни навремето, когато беше главен секретар на МВР. Сега изведнъж Костов го хвали. Този двоен аршин ме дразни, независимо дали го прави Бойко Борисов или който и да е друг в държавата“, коментира Методи Андреев.

„Това е унизително. Тези хора създадоха схеми, създадоха зависимости, които прераснаха в една ендемична корупция поради това, че ние не направихме истинска лустрация. Сега стана ясно защо не направихме истинска лустрация, след като Костов дава за пример г-н Радулов като човек, който можел да направи промяна в службите. Нямахме политическа лустрация, както направиха нормални държави. Винаги когато излизаш от диктатура – било то комунистическа, било то диктатура на клептокрацията, тоест на крадците, от която България сега много трудно излиза, е хубаво за държавността, за здравето на обществото и бъдещето на държава да се проведе прочистване, лустрация. Понеже ние не можахме да проведем тази лустрация – и демократичните сили тогава носят историческа вина за това нещо, сега ние сме в благото на една ендемична, тотална корупция. Ние сме в блатото на тлеещата на инат клептократична мафия, която превзе държавата, отне я от почтените хора. Ако ние продължим чисто формално да отчитаме как „в моята партия няма агенти на ДС“ или „как агенти има, но аз им оказвам доверие“, ние никога няма да се измъкнем от това блато“, смята Андреев.

„В момента е необходим лустрационен закон, но вече разширен – за лустрация против корупцията. Това е лустрация против криминалните прояви на онази нелустрирана политическа ченгеджийска прослойка, която изгради престъпното задкулисие, изродило се в крадлива управляваща класа, в клептокрация. Ето това е необходимо на държавата“, категоричен е той.

„Комисията по досиетата си прави своите съобщения, но кой ли я слуша. Няма никаква чуваемост. Нашето общество не посмя, не поиска да живее в демокрация. То поиска да живее в Бойковата държава, която е резултат от тези неразградени зависимости. Ако някой пита или самият Бойко се запита „каква е връзка на ГЕРБ и на мен с БСП, с ДПС и с другите политически сили от този тип“, отговорът е много простичък: „Г-н Довчерашен премиер - с голяма радост го заявявам, да си жив и здрав и никога повече да не бъдеш премиер, защото това е бедствие за държавата, връзката е много простичка. Тя може да бъде казана само с две буквички – ДС“. Връзката между ГЕРБ, БСП, ДПС и задкулисието е Държавна сигурност.

Бойко Борисов не е безучастен и не е без отношение към тази система. Един от най-големите му приятели е самият Димитър Иванов, известен като последният шеф на Шести отдел на Шесто управление на ДС. По времето на второто управление на Борисов, въпреки опитите, които от „Групата за натиск“ правихме, за да го блокираме, проф. Иванов беше награден с най-високата награда на Министерството на културата от тогавашния министър Вежди Рашидов. Самият Борисов, самата Фандъкова са носители на наградата „Стефан Стамболов“, която е известно с това, че се дава от Библиотекарския университет на изявени политици в техния ареал на въздействие. Същият е и кметът на Бургас Димитър Николов. Искам да попитам какви борци срещу Държавна сигурност са от ГЕРБ, след като един от символите на бившата Държавна сигурност – Димитър Иванов, ги награждава с награда, характерна за близки до задкулисието политици? Това питам аз, а това не го пише в доклада на Комисията“, каза още Методи Андреев.

Разговорът премина към вече споменатата лустрационна норма. „Ако бяхме приели такъв закон за лустрация против корупцията още през 2012 година, когато за пръв път започнах да предлагам тази тематика на различни политици, най-вероятно никога нямаше да имаме Делян Пеевски, никога нямаше да има главни прокурори като Цацаров и Гешев, никога нямаше да имаме бизнесмени, които подкупват висши държавни лица като Васил Божков, нямаше вероятно да има подкупни държавни лица, вероятно Влади Горанов никога нямаше да бъде финансов министър, може би Бойко Борисов никога нямаше да стане министър-председател. Ако бяхме приели такъв закон, ние щяхме да живеем в една много по-друга държава“, каза Андреев.

„За това обаче се иска политическа воля. Хубаво е, че сега политиците говорят против корупцията, но трябва да знаят, че битката с корупцията не е проста работа. Трябва първо, да си смел и второ, да си почтен. Да не си подложен, да не се изкушаваш от съблазните на тази завзела ни клептократична мафия, а това ще бъде трудно. Това е българският народ, това са хората, които той харесва. Не мога да разбера какво толкова харесва на „Има такъв народ“, но факт е. Все пак е протестърска партия, от уважение към протестиращите няма да я коментирам. Във всички случаи обаче ще се види това, което в момента не искам да казвам. Не за друго, а защото най-голямата злина в България се нарича ГЕРБ и онова, което ГЕРБ, ДПС и със задкулисната подкрепа на БСП изградиха през последните 15 години. Това е истината, затова закон за лустрацията против корупцията е нужен. Ако такъв закон не бъде гласуван, това означава, че след най-много 4-5 години, призракът на Пеевски – под друга форма, с друго име, ще бъде отново актуален, отново ще създадем поредния корупционен модел", смята още той.

„В България трябва да има трайно законодателство, подобно на това на САЩ, тъй като човешкото око е алчно. У нас я има много лошата комбинация от алчни политици и корумпирана съдебна система, а това е най-добрата среда за развитие на корупцията. Трябва да има такъв закон. Някой ще каже „кой ще изпълнява този закон“. Толкова ли в нашата държава няма да намери от своите граждани 10-15 честни, смели и почтени хора! Вижте как Румъния намери – започна с Моника Маковей, а нейната наследничка достигна до главен прокурор на Европейския съюз. Румъния ни задмина в надпреварата за истинска демокрация, за истинско участие в Европейския съюз. Ще използвам нелицеприятния, но в случая подходящ израз на бившия банкенски вожд – „с 200“ ни задмина Румъния, защото там се намериха смели и почтени хора, които над своето лично благоденствие, поставиха интересите на обществото. Все си мисля, че и в България могат да се намерят 10-15 смели и почтени човека с висок интегритет“, каза Методи Андреев.

„Ако точно сега не приемем такъв закон за лустрация против корупцията, престъпността, корупцията, тази огромна схема от корумпирани чиновници и политици, които нямат свян, ще намерят своя нов лидер и отново ще завладеят държавата“, категоричен беше той.

„Другото – нужни са присъди“, смята Андреев.

„Служебното правителство направи унищожителни разкрития. Такова безобразно, нагло, безочливо крадене никога не е имало. Трябва да видим осъдени реални участници в тази кражба, да разберем Борисов продължава ли да бъде недосегаем за съдебната система. Какво стана с „Турски поток“, как се изхарчиха трите милиарда, какво става с „Белене“, какво става с т. нар. in-house, което не е никакво даване на пари в полза на обществото, а крадене на пари от обществото, какво става с огромните далавери в „Автомагистрали“, с огромните далавери с язовирите, сега се разбра и с ТОЛ системата. В тази държава няма нищо, от което да не може да се краде. Краде се от всичко – поголовно, безобразно, нагло. Ако няма осъдени политици – поне 150-200, ние ще попаднем отново в лапите на поредния "спасител" на нацията, който отново ще има чекмеджета, пълни със злато, с евра, отново ще плаща на различни Мата Хари, за да задоволява своите човешки потребности и ще ни се смее, докато ни дава акъл как трябва да живеят българите“, завърши той.


Бел.ред.
Хората вярват, че новият парламент ще защити мажоритарните избори. Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 82 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Неофит Рилски

    42 16 Отговор
    Бе, аз бях депутат от ГЕРБ, сигурно, а не ти...
  • 2 Методи бе

    48 30 Отговор
    30 години все лаеш по "темата" нямаш спиране.А самият ти къде си в "схемата"? А?

    Коментиран от #62

  • 3 БМБ

    19 11 Отговор
    Добро утро . Открихме Америкс
  • 4 Асан

    37 27 Отговор
    Методи помака е агент на ДС 🎃🇹🇷
  • 5 Бай Шиле

    36 15 Отговор
    Факти,не ни занимавайте какво е казал някой политически хамелеон.

    Коментиран от #63

  • 6 Лъже

    13 16 Отговор
    "Бриго Аспарухов, офицер от Първо главно управление на Държавна сигурност."


    Бриго беше шестак

    Коментиран от #23

  • 7 Щом МА

    15 7 Отговор
    Говори против ББ С ПОСЛЕДНИЯТ Е СВЪРШЕНО!!!!
  • 8 неизвестен

    13 7 Отговор
    Много умен тоз чувек,бе.
  • 9 Зума

    22 9 Отговор
    Късно е чадо, България е вече изсмукана от бившата ДС и новите мутри.
  • 10 Real 2 Real

    32 16 Отговор
    Браво г - н Андреев, и е хубаво, че признавате за пропуснатия шанс за лустрация. Признат грях, половин грях!

    Коментиран от #17

  • 11 Това

    19 7 Отговор
    е общата им пъпна връв , каквито и да го играят - те са едноутрибни !!!
  • 12 Методи Андреев прав сте, но никога не

    29 9 Отговор
    Пропускайте, че има и едно"крилце в БСП" което съществува и участва във всички схеми!!!
  • 13 123

    17 7 Отговор
    Връзката между тези партии е че са слуги на Глобалистите.
  • 14 Българин

    20 20 Отговор
    А бе, продажник !!! Кажи за американските и турските ибрици в българското управление през последните 38 години!!!

    Какво ми лаеш за ДС ?!?

    Коментиран от #48

  • 15 Това е

    18 5 Отговор
    резултатът от управлението на милиционерската пасмина: нито държава, нито сигурност. За себе си съм решил проблема - не контактувам с такива неща, по никакъв повод!
  • 16 ИТН = Мултигруп на власт

    16 2 Отговор
    Какво прави плагиатозащитникът Стоян Денчев от унибит до шефката на парламента от ИТН и то къде-в църквата.
    Батуров беше плагиат в унибит, нали Денчев?
  • 17 смерш

    22 4 Отговор

    До коментар #10 от "Real 2 Real":

    Много "ако" и какъв "пропуснат шанс"след като т.нар.СДС беше създадено и управлявано именно от офицери и агенти на ДС!
    Иван Костов беше спяща клетка на КГБ в НРБ,която бе активирана след 1990 г.и много"успешно"изпълни поставените задачи за компрометиране на понятието"демокрация"!
    И т.н. и т.н.
  • 18 Пламен

    23 3 Отговор
    Кърти мивки,направо откри слънцето.Като гледам в т.н. партии на промяната е бъкано с ченгета и най вече със синовете дъщерите и внуците им.

    Коментиран от #20

  • 19 Зайко Байко многознайко

    15 3 Отговор
    Всичко което става в милата ни Татковина надминава гръцките трагедии, Шекспировите драми, световните комедии , корупцията се окаэва , че е основна опорка на всички правителства до сега! Червени, сини, оранжеви, пембени, шарени и т.н. Какво ли не видяхме в последните месеци, окаэва се обаче , че това е само върха на корупционният айсберг! Белене, гьол в който са эагробени милиярди, които сега ще бъдат вэети от народа с респективно увеличение на енергоиэточниците! Трябва да плащаме дори и т.н. Carbon Footprint на Мариците, , " Дънди Прешъс и т.н. и т.н. Правителството на Тиквоций Едно ни доведе до поредната национална катастрофа! Оставя ни на прага на Шенген с цървули в ръка и в очакване, че "ня КОЙ " ще ни оправи!! Най-пагубното качество эа народната памет е эабвението, эадушени във битовиэми не виждаме как ни поставят все по тежки окови, пранги и хомоти! Эатова върховенството на эаконът трябва да се спаэи и виновниците да бъдат поставени в эатвор!

    Коментиран от #24, #31, #46

  • 20 Ю.Кортес

    22 3 Отговор

    До коментар #18 от "Пламен":

    Партия Дебъ се оглавява от внук на агент на НКВД и генералка от КГБ.Всичките тия внуци и внучки не се водят в никакви списъци защото са млади,обаче са си същото котило.
  • 21 Попов

    14 8 Отговор
    Рашков - кошмарът на крадливите гербави калинкни.
    Надявам се да остане Вътрешен министър и в следващото правителство.

    Коментиран от #25

  • 22 СПАС

    14 8 Отговор
    Ии много ги знае Мето бе! Много е умен бе! Археолог на човешките души.Или семпло казано - обикновен боклук!

    Коментиран от #64

  • 23 СПАС

    6 3 Отговор

    До коментар #6 от "Лъже":

    АМА И ТИ ГОВОРИШ ПЪЛНИ ТЪПОТИИ.ЧУЛ НЕ ДОЧУЛ
  • 24 Чочо

    14 9 Отговор

    До коментар #19 от "Зайко Байко многознайко":

    Не си съвсем обективен.Като гледам какви задръствания са по магистралата за гърция заредят ли се три почивни дни....не си спомням такива времена...обаче помня опашките по жанвиденово време за един хляб.Нека гледаме обективно и без политически пристрастия.Тогава ще видим че Румъния е направила повече за същото време...защото в Румъния няма руски мекерета и данък русия
  • 25 Чочо

    9 1 Отговор

    До коментар #21 от "Попов":

    Да,да много е достоен,краднал е яко....два двореца с 18 спални плюс толкова бани и тоалетни
  • 26 да ама не

    9 5 Отговор
    Не е на държавна сигурност, службите играят за щатите и ЕС, няма български партии или на службите или на някакво мистично ДС.
    Всеки е на някоя американска служба , я на някой частник, я ДЕА, я ЦРУ, я ФБР, я на нещо друго!
  • 27 Боско

    18 4 Отговор
    Най - коварната връзка е тази между ДПС и ИТН.Май всички знаят но си мълчат отново по заповед щото едни други командват парада и най- обичат глупавите народи.Това и сервират- чалга,селски простотийки,подигравки с доктори и учители и оплюване когато се наложи.Сега зад тези 2-3 ма известни и обичани герои ще наредят всички нови и стари потомци на ДС и БКП играещи го леви.Едни други също от същите го играха пък десни.Накрая глад мизерия и Евразия.
  • 28 Макробиолог

    19 1 Отговор
    Ъхъ, щото на христо иванов обкръжението е мама и тате,бкп активисти от високите етажи....това е смехотворна теза.Лустрацията е алабализъм.По парите и активите може да се хване кой колко е крал,тотални проверки от НАП за всеки бг гражданин с наличности над примерно 500хл ,да докаже откъде ги има.
  • 29 Тошко

    17 4 Отговор
    А Методи Андреев беше в комисията по досиетата на ДС и изваждаше (избирателно) по някое досие за да злепостави някой предизборно! По долен и нахален човек в ДС от перущинския агент няма!

    Коментиран от #56

  • 30 заката

    3 3 Отговор
    късне е либе за китка НОВИТЕ МУТРИ ВЛЯЗОХА В ДЪРЖАВАТА И Я ИЗМУКАХА ,НАРОДА ДО КАТО БЛЕЕШЕ ДО ТУК СМЕ ГЕРБ Е МАФИЯ
  • 31 Тошко

    6 1 Отговор

    До коментар #19 от "Зайко Байко многознайко":

    Не повтаряй заучени фрази от Ристю Бойкиев!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 3.14К

    9 2 Отговор
    Веднъж депутат от ГЕРБ, лустрация за цял живот до девето коляно.
  • 34 Що триете а😂😂😂

    10 4 Отговор
    А Атанас Атанасов не е ли агент на ДС, неуважаеми Андреев?!😂😂😂😂,
  • 35 47838291

    9 5 Отговор
    Тоя вече ми дойде до гуша с неговата държавна сигурност.

    Коментиран от #67

  • 36 Андрас

    7 1 Отговор
    Сети се Мара да се ПОБАРА.Ами ти бе смотан забрави ли, кога правеше саксофони на тези които сега плюеш за 100 200 хиляди лева.Това е положението. Махаме Бебето и Бойко. Правилата остават старите.КОЙТО НЕ слуша ВЪН ОТ БИЗНЕСА
  • 37 Факт факт факт

    9 2 Отговор
    Тези от ДС имат досиета на абсолютни всички Българи, в момента е по зле от комунизма по начин на изтезания и компромати .
  • 38 Попов

    12 2 Отговор
    Никога повече ОПГ ГЕРБ и Каскетура в България!!!
    Борисов, Гешев, Цацаров, Пеевски и Доган да получат справедлив съдебен процес и справедливо наказание за престъпленията си срещу държавата и българският народ!!!
  • 39 офффф

    5 8 Отговор
    Думите "държавна сигурност" и "комунисти" и "възродителен процес" са ни втръснали до гушаааааааа , няма ли да се върнете и още назад до Кубрат,Аспарух,Асен,Симеон и турското робство да ни обяснявате?
    Писнахте нииииии с тези изрази, досадни ставате! Латерни!
  • 40 аз съм Веска

    5 0 Отговор
    В ТАЗИ ДИВА ДЕМОКРАЦИЯ , Е НЕОБХОДИМО БИЛО ДА ИМА РЕГУЛАТОРЕН ОРГАН.ДС Е С ТАКАВА ФУНКЦИЯ .АКО СА ЗЛОУПОТРЕБИЛИ , КЪДЕ СА ОСТАНАЛИТЕ МЪЖЕ В ДЪРЖАВАТА .
    ДА НЕ КАЗВАМ КАКВИ МИ ИЗГЛЕЖДАТ" ОСТАНАЛИТЕ" .
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Ех мили мой партии любими....

    5 3 Отговор
    ГЕРБ ГЕстапо Република България БСП Българска Секретна Полиция ДПС Държавна Полицейска Сигурност
  • 43 ГилотинБесилков

    7 2 Отговор
    Трябва да се добавят и ДС-МВРо и прочие патриотарстващи партии и катуни от раннопенсионирани ченгета, фатмаци, милициоери, фуражки, лампази, ..... Въобще всичката БКП+БЗНС-CГAH за лустрация до 9-то колено!
  • 44 123

    10 2 Отговор
    Ама и този е артист !?
  • 45 Вечна дружба

    7 1 Отговор
    А връзката на ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ да не би да е с КРЕМЪЛ...?
    А другите УЖКИМ "демократични партии"?
  • 46 ДС и Мето

    9 2 Отговор

    До коментар #19 от "Зайко Байко многознайко":

    Зайко байко,чети " ела ме ритни " от иван вазов. Кво върховенство бе, къв Методи ,кви глупости мелете. Дебили 90 процента,не знаете на кой свят сте и какво става и какво ви си и случило. Знай тавар ищч , /от ишчи тавар /, че бедността и катастрофата на един народ са справедливото възмездие за неговота тъпота и простотия. Така стоят нещата. Даже и по зле.
  • 47 Павел пенев

    7 2 Отговор
    Тази плоча е изтрита бе мухльо, седесарските тъпотии вече не минават.
  • 48 СССР

    4 5 Отговор

    До коментар #14 от "Българин":

    ДПС, АТАКА, ВМРО и т.н патрЕоти са руски ибрици, създадени и контролирани от бившите офицери от ДС, които бяха на подчинение на КГБ и ГРУ. Не случайно лидерите им( Доган, Иван Каракачан, Болен, Гоце, Буда...)са с дебели досиета@
  • 49 АМАН

    9 1 Отговор
    Не ни занимавай с глупости, а кажи ТИ ЛИЧНО какво си направил за благото на България и народа и? КОНКРЕТНО!
    КАКВО ПОЛЕЗНО СИ НАПРАВИЛ, БЕ ПИЧ? НИЩО!
    ТО ТАКА СЪС СЛУГУВАНЕ И ПРАЗНИ ДЪРДОРЕНИЯ СИ ИЗКАРВАШ ХЛЯБА , КАТО ОЧЕРНЯШ ДРУГИ, НЕ ТЕ ЛИ Е СРАМ КАТО СЯДАШ НА МАСАТА И СЕ ХРАНИШ?
    И НИ ПИСНА ОТ ВАШИТЕ ГЛУПОСТИ И ПРАЗНИ ЕДНИ И СЪЩИ ПРИКАЗКИ

    Коментиран от #61

  • 50 мИтоди

    6 3 Отговор
    не си добре с главата, лятото от жегата, зимата от студеното, ама вземи я лекувай тая глава бе.

    Коментиран от #66

  • 51 Balgarin BG

    4 7 Отговор
    Ако искаме да променим управлението на държавата трябва всички тези ДС ченгета да бъдат изчегъркани за да се прекъсне връзката със ГРУ на Русия.Гарант това да се случи е Демократична България.ГЕРБ,БСП,ДПС,ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ,ВЪЗРАЖДАНЕ,АТАКА това са Руски агенти на Българска територия.Мислете за кого ще гласувате!

    Коментиран от #54

  • 52 краси

    7 1 Отговор
    Процентът на тъпаците в РБ е мноооого висок!Помните ли полуграмотния крадец от Мадрид?Кой го избра-тъпаците!Комунистът Боко Тиквата кой го избра-тъпаците!
  • 53 ...

    2 4 Отговор
    Напълно вярна и точна теза в статията. И е вярно, че призивите за лустрация останаха нечути и то най-вече от тези, които може да бъдат засегнати от такъв закон. Но кой ще отреже клона, на който седи. Въпреки всичко, Андреев е прав за всичко, което излага и което предлага. Въпросът е - ще има ли кой да го чуе и разбере.
  • 54 ...

    2 3 Отговор

    До коментар #51 от "Balgarin BG":

    За съжаление, рационалното мислене не е присъщо на българите. Вижте Чехия. Изгониха комунистите още 1991 година и сега са 3.5 пъти по-богати от нас. Честито, българи! Да си продължаваме с шикалкавенето, ама после да не се да не се сърдим, че пенсията е 300 лв. Единствените, които заслужават някакво доверие са хората на ДБ. Всички други са отявлени или бивши комунисти.

    Коментиран от #59

  • 55 Тоя тъп седесар

    5 2 Отговор
    много добре знае че при управлението на СДС бяха унищожени всички досиета на"демократите",включително и неговото
  • 56 СЛОНА

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "Тошко":

    А МОЖЕ ДА Е БИЛ ТАМ АМА НЕ ЗНАЕ И НЕ РАБОТИЛ С****2000 Е ЗАТОВА НЕМА ДУМАТА И ДА ЖИВЕЕ ЧУМАТА......
  • 57 меги

    6 2 Отговор
    Този Методи лае и лае.Има такива отвратителни хора за жалост.
  • 58 Епидем

    8 1 Отговор
    Мето, пиленце сладко, ти миличък колко години се храниш от темата ДС? Ти от какво живееш, а? Още един кърлеж, който трябва да се изчегърта заедно с онази Екатерина Бончева? Не се нахранихте, бе скакалци
  • 59 Русия

    2 3 Отговор

    До коментар #54 от "...":

    Ако...късно е моме за китка. България е провалена държава с умиращ етнос. Благодарение на русофилите, било те комунисти, мошеници или мафиоти, българската държава стана кран за източване на евросредства към Путиния и джобовете на ненаситните безотечественици от цоциализЪмъ. Така източват остатъците от кръвта на нацията. И ще я източат до капка. Мбого скоро. По-скоро отколкото ООН и ЦРУ предвиждат и ни предупреждават.

    Коментиран от #71

  • 60 САТЪРА НА ХАНА

    5 1 Отговор
    МЕТОДИ АНДРЕЕВ ПОКАЗА ЧЕ МОЖЕШ ДА БЪДЕШ ГЕЙ И ХРИСТИЯНИН .....
    ДЕМЕК АНТИ-КОМУНИСТ И ХРИСТИЯНИН :))))
    ............
    ИСТИНСКИ АПОСТОЛ НА РОДЕНИТЕ ПРЕЗ ЗАДНИЯ ДВОР НА СЮЛЕЙМАН ПАСИ :)))
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Цецо

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бай Шиле":

    Недей да го четеш тогава.
  • 64 Бойко

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "СПАС":

    Спас Гърневски
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Алооо

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от "мИтоди":

    Ти така ли правиш?
  • 67 Цецо

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "47838291":

    И от тебе също.
  • 68 Драгомир

    1 1 Отговор
    М.Андреев казва верни неща, но много наивно лае за лустрацията. Лустрацията ще „зачеркне” за политическа дейност качествени хора от различни категории на „зависимост”. Отговорът изисква много място за което в такъв формат не се разполага. Важно е да се отбележи, че М.Андреев така и не проумя как беше структурирана бъдещата престъпна държавноорганизирана политическа система за управление на държавата. Лае се само за т.н. „агенти на ДС” и почти нищо за най-гадните щатни служители в различните служби или се освети съвсем малка част от тях, които обаче бяха задкулисие. Трябва да се прави разлика между редовни членове на БКП и членове на БКП вербувани за различни служби, а не да се лае просто за лустрация на членове на БКП. Особено важни са и големият брой нечленували в БКП, но вербувани в различни служби на ДС за които си криеше, а те се появиха, като новопаявили се „демократи”. Освен това огромната филтрация на досиетата, което е престъпление, скри лекета, които изведнъж се „въвеждаха”, като появили се „демократи” – чисти като сълзи.
  • 69 Драгомир

    2 0 Отговор
    Защо фалшивият демократ Ст.Савов, вербуван от службите, не беше привлечен към отговорност, бидейки Председател на НС, заради неизпълнение от НС на постановеното в Конституцията в едногодишния срок?!? Грамотните юристи знаят, че това превърна България в нелегитимна държава и всички политиканчета подминават това и днес чествайки тържествено 30 г. от съдаването на тази Конституция ?!? Това означава, че и КС е неработеща за интересите на държавата структура – не само заради това, но и заради появата на ДПС в нарушение на същата Конституция. Чудят се защо е срутена съдебната ни система. Да не говорим за всичките Гл.прокурори. Вижте великият „демократ” Ив.Костов колко на брой от най-некачествените щатни служители на бившата ДС е назначил в „новите”служби и държавната администрация, когато повечето наивно си мислеха, че „започва” новата държава. Примерите са огромен брой и при следващите правителства. Качествените хора от изброените категории се отвратиха и изчезнаха постепенно от политическото пространство. Изчезна и ентусиазма за промяна у масата от хората. Вижте САЩ как използват качествените гадни фашисти за свои нужди след ВСВ. Вижте кой гаден фашист участва в изграждането на важни служби там. Той вече не бил гаден. Има още много, което да се каже, но отново вървим към поредни избори, които няма как да променят към по-добро.
  • 70 Да твърде

    4 1 Отговор
    странно е, че обичайно интелегентните читатели на този сайт са удивително меки в реакциите си към този говорещ лош български, ниско обрзован и политически нечистоплътен нагаждач,който на всичкото отгоре с нищо не е зслужил правото да раздава присъди! Политическите реалности вече го изхвърлиха извън борда, но той продължава да връща обществото към един с право изоставен дневен ред и отклонява вниманието от необходимостта да бъдат наказани крадците и манипулаторие от ГЕРБ, както и съюзниците им. Методиту е един от тях! Позор, скрий се!
  • 71 ...

    0 2 Отговор

    До коментар #59 от "Русия":

    Не е късно. Но няма нито ясна воля на народа, нито политическо мнозинство за лустрация. За съжаление, българското обещство, освен в София като цяло, остана в соца и нищо не може да разруши унищожителния конформизъм, неразбирането за грабителската роля на комунистите и наследниците им. Безпринципността на българите, дължаща се на тоталната бедност и липса на демократични традиции, е причината да издига на власт неспособни политици, които не само, че не могат, но и не искат да работят за напредъка на страната. Прозаично, но вярно: прост народ - слаба държава. За наше съжаление...
  • 72 Петър

    1 1 Отговор
    При ДБ може и да няма агенти, но там са директни роднини на червената върхушка като Христо Иванов - Бойкикев.
  • 73 пускай

    1 0 Отговор
    списъка които ще ходят на войната?! Писито,Бахура,Ингджата,Гуминеткат,без тиква -не се тръгва и биковото хайван-че не го забравил....Пикльо в обоза при мисирките
    .