Last news in Fakti

28 Юли, 2021 14:14 14 667 64

Росен Миленов за ФАКТИ: Гешев може да си тръгне само когато Доган прецени

  • росен миленов-
  • главен прокурор-
  • дс-
  • олигархични кръгове-
  • бойко борисов-
  • иван гешев-
  • дпс

"Гешев е причината бившият премиер Бойко Борисов да не се подведе под наказателна отговорност", смята Миленов

Росен Миленов за ФАКТИ: Гешев може да си тръгне само когато Доган прецени - 1
Росен Миленов; Снимка: ФАКТИ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Гешев може да си тръгне само когато Доган прецени, че му е изтекъл срокът на годност, че вече не е полезен на мракобесната система. Тази залъгалка - пушилката с искането за отстраняване на главния прокурор с основание уронване на престижа на съдебната власт и на институцията, която представлява, това няма да проработи. Единственото положително е, че се повдига въпросът за ролята на главния прокурор в политическия и икономическия живот на страната. Повдига се въпросът и за още по-страшното – неговата безотчетност и безконтролност, а същевременно зависимост в ръцете на хората с мръсни пари“.

Това каза гражданският активист и бивш служител в службите за сигурност Росен Милев в интервю за ФАКТИ. Разговаряхме с г-н Миленов относно възможността главният прокурор Иван Гешев да бъде отстранен от поста си и за бъдещето на правосъдната система в настоящата политическа обстановка.

„Фигурата на главният прокурор в тази структура на държавата е изключително опасна. Берем горчивите плодове от това“, допълни той.

„Към момента главният прокурор е причината да не се повдигнат обвинения на политически лица от бившето управляващо мнозинство, за които има достатъчно данни за извършени престъпления. Не за административни нарушения, а за престъпления. Като служител, който е работил във всички служби с изключение на една-две, мога да кажа, че резултатът от престъпление може да се установи, следвайки акумулираните пари. Гешев е причината бившият премиер Бойко Борисов да не се подведе под наказателна отговорност. И не само Гешев – също и неекспертното отношение от страна на службите по казуса „Борисов“. Имаме само едни приказки, без реални оперативни действия“, категоричен е Миленов.

Росен Миленов очерта и сценария, в който бившият премиер би могъл да бъде подведен под наказателна отговорност: „Във възможностите на оперативните служби е да установят лицата, свързани с Борисов, на които се водят пари, банкови сметки, активи, недвижими имоти, придобити по престъпен начин – чрез търговията с политическо влияние през годините на Борисов в управлението. В целия свят се търси резултатът от престъплението. Когато престъплението е икономическо, резултатът са парите. Неслучайно и Ал Капоне е подведен под отговорност за неплащане на данъци и пране на пари“.

Според Миленов подобна воля обаче не се демонстрира. „От стана на Бойко Рашков виждаме действия, които се извършват от т. нар. „квартален инспектор“ – да привикаш някого, да му вземеш обяснение, накрая евентуално да му напишеш едно предупреждение повече да не прави така. Не знам на какво се дължи това – на професионална немощ или на нещо друго. Какво е това нещо друго, нека всеки да си отговори. Неслучайно казвам, че възможностите на службите са изключително големи. Особено за България, която е малка по територия, по население, по циркулираща информация“.

Росен Миленов коментира още поканата от страна на „Има такъв народ“ за разговори, отправена към ДПС. „Няма да се изненадам, ако направо направят ДПС партия на протеста. Те вече им дадоха няколко министерства – именно там, където няма разкрития. Например Министерството на земеделието, където влизат около 60% от евросредствата. ДПС си остава фактор. Не се знае и дали няма проксита, няма лица в новите политически формации“.

На въпрос за хипотезата, че зад „Има такъв народ“ стои именно ДПС, той отговори: „Щом се чуват такива сигнали в публичното пространство, значи има нещо, не е безпочвено и ще се покаже в първите дни на новото управляващо мнозинство. Това, че ДПС беше водещият фактор в управлението на Борисов, но не понесе никакъв негатив, е красноречиво доказателство, че ДПС продължава да контролира политическия процес. Но не само партията ДПС и Ахмед Доган. ДПС са зад скритите групи за влияние – и ченгесарски кръгове, и олигархични кръгове. В последните седмици виждам разкрития, махане на корумпирани хора и слагане на други корумпирани. Не виждам никакви сигнали, че големите олигархични кръгове имат отношение към измамите с обществени поръчки, с концесии, с евросредства. Никой не споменава лица, всичко е „пито-платено“.

„Когато служебното правителство беше назначено, в студиото на ФАКТИ казах: „Нека дадем на служебното правителство един месец време, резултатът ще покаже“. Резултатът е, че чрез кадрови промени се махат едни корумпета, за да бъдат сложени други корумпета. Махат едни фирми, ще дойдат други фирми, но никой не говори как да бъде променен механизмът, който генерира злоупотреби - например при обществени поръчки, за да гарантира прозрачност и ефективност без източване. Ясно е, че законодателната власт е в Народното събрание и само те могат да променят законите. Служебният кабинет дава различни предложения в различни области, можеше да даде предложение и тук. Не чувам обаче никакви индикации за механизми, които да генерират прозрачност и прекратяване на злоупотребите с публичен ресурс“, каза още Миленов.

Според него в близкото бъдеще правителство ще се сформира. „Ще направят „бъркоч“, смята той.

Разговорът премина към съдбата на правосъдната реформа в 46-тото Народно събрание. „В промените, които от отделните партии искат по отношение на съдебната власт, има някои попадения, но най-важното го няма – механизмите, които гарантират независимостта на прокуратурата и съда от политическото тяло, от хората с мръсните пари, от криминалните лобита вътре в самата система. Не видях механизъм, който да ограничи външното влияние на тези порочни групи. Големият проблем е, че главният прокурор е зависим от един олигарх с политически чадър – Делян Пеевски. Това е илюстрация как върховният блюстител на закона е зависим от криминален престъпник с крупни афери. Не с едно-две престъпления, а с крупни афери. Човек, който беше посочен и от американците, и от кого ли не. Само не от българската прокуратура, което няма и логика, защото прокуратурата е негова. Все едно да си направи харакири“, смята Росен Миленов.

„С многото фанфари за съдебна реформа аз мисля, че накрая ще имаме едни козметични промени. Промени, които няма да доведат до очаквания от обществото резултат. Общественият интерес е да има повдигане на обвинение и осъждане на хора от висшите етажи на властта, както и на хора, които държат големи активи – олигарси и местни феодали. Всички видяхме, че става въпрос за раздаване на суми от по 100-200 милиона. Някаква си фирма от село Разбойна спечелила 400 милиона от обществени поръчки в енергетиката, защото шефът на ЕСО някога бил неин служител“, допълни той.

Според Росен Миленов новите избори не могат да бъдат решение на проблема с „козметичните промени“ в правосъдието, с които вероятно обществото ще бъде „нахранено“. „Като погледнете програмите в частта съдебна власт, има допирни точки, но по-големи са разминаванията. Накрая ще се получи буламач. Дори да има нови избори, последните избори препотвърдиха разпределението на 45-тото Народно събрание с леки изменения“, смята той.

Миленов даде и примери за конкретни положителни промени, които според него е възможно да не бъдат приети: „Индивидуалната конституционна жалба е много силно оръжие в ръцете на обикновения човек срещу например някой акт на Народното събрание, който вреди на основните граждански права и свободи. В момента обикновеният човек е с вързани ръце, ако някой закон е лобистки и застрашава правата и свободите му, а такива са преобладаващото мнозинство от закони. Въпросът е дали няма да сложат филтър. Дори в „майката“ на индивидуалната конституционна жалба – Германия, има филтър – ограничение, което прави това средство за защита на права на практика неизползваемо.

Съдебният контрол върху актовете на прокуратурата също е много важен, за да може, когато на прокурора се въздейства – независимо дали по йерархическа линия или по политически, олигархична линия, засегнатото лице да има възможност да обжалва пред съда. Така ще може да се изчисти този порок на субективно отношение заради някакво външно въздействие“.

„Най-важна обаче е независимостта. Независимостта е разковничето за функционирането не само на съдебната власт, а на всички държавни органи. Независимостта от мръсните пари, от политическите централи, от лобитата във всяка структура. Специално в съдебната власт, още с формирането на Висшият съдебен съвет се привнасят зависимости – ВСС, който е „сърцето“ на съдебната власт, привнася зависимостите като започнем от парламентарната квота. Разбираемо е, че предизборната кампания се прави с пари. Тези пари не са на обикновените хора, това са мръсни пари. Тези мръсни пари след това влияят при избора на членове на Висшия съдебен съвет от парламента. Там в симбиоза работят всички партии, независимо дали са управляващи или опозиция. Какво е обединяващото – „щом вие ще подкрепите нашия кандидат, а ние – вашия, утре главният прокурор ще бъде фигура, балансирана между всички лагери“, каза още Миленов.

„Мое лично мнение, което изповядвам като философия е, че е нужно участието на гражданите. Това е обаче въпрос на ниво на гражданското общество и на отношение към функционирането на държавата. Повечето хора са незаинтересовани, тъй като държавата не им е донесла нищо. Би могло обаче да има участие на гражданите - например половината от членовете във ВСС да са пряко избрани от различните административни областни центрове, за да може да бъдат връзка със съдебната власт, да могат да рефлектират чрез кадровата си политика, тъй като ВСС назначава, повишава, уволнява, наказва всички следователи, прокурори и съдии. Именно чрез кадрова политика може да влияе върху законовото и ефективно функциониране на съдебната власт, но когато е пряко избран, когато се отчита, когато има приемен ден в съответния областен район. Това обаче е въпрос на гражданска и политическа култура. С гражданското участие се внася прозрачност, а в момента съдебната власт е изключително затворена, консервативна система, която не търпи въздействия освен тези на политици, олигарси, мръсни пари и криминални лобита на магистратите. Подчертавам, че този избор би следвало да се извършва единствено от активните граждани, будните граждани, а не от „народа“. Възможността трябва да се даде на онези, които са коректив. Към настоящият момент те нямат възможност да въздействат. Не са в кухнята на властта. Затова всичко е прави на тъмно“, обясни той в края на разговора.

„Ето сега договорките на сформиране на нов кабинет не се правят публично пред обществото. Защо? Нали правителството се прави, за да работи в интерес на обществото, не в интерес на политическите централи – „кой кадър е наш, къде да го сложим, какво да е съотношението, кои схеми ще дадете на нас, кои остават за вас“. Щом нещо става на тъмно, рискът да носи пороци е налице“, завърши Росен Миленов.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 57 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    45 18 Отговор
    С Росен сме замислили една акция срещу задължителната ваксинация.Скоро!

    Коментиран от #16, #49

  • 2 1618

    34 17 Отговор
    Това, не е вярно! Събитията така ще се подредят, че Гешев напуска прокуратурата!

    Коментиран от #4

  • 3 Реалист

    62 19 Отговор
    Всички са ДПС. Слави ще излъчи правителство, когато Доган прецени
  • 4 Последния Софиянец

    29 16 Отговор

    До коментар #2 от "1618":

    Гешеф ще го махне Херо.Той трябва да разследва Шиши,а не може и затова ще дойде Христо Иванов да ги разследва.
  • 5 Лош материал

    49 19 Отговор
    А Доган може да си тръгне,само ако от Москва преценят !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Българка

    43 12 Отговор
    Не се ли отстрани Гешев, няма да има никога върховенство на закона, борба с корупцията и наказание за виновниците-грабители, довели до разруха всичко в България. Според мен трябва да бъде ПРЕМАХНАТА ДЛЪЖНОСТТА ГЛАВЕН ПРОКУРОР

    Коментиран от #27

  • 8 Майна

    51 6 Отговор
    ТОЗИ ЧОВЕК ВИ КАЗВА КАК СТОЯТ НЕЩАТА..НОВИ ДОГОВОРКИ НА СТАРИ ОЛИГАРХИЧНИ КРЪГОВЕ
  • 9 Другари

    24 9 Отговор
    Звездата на Кремъл оказва негативно влияние върху развитието на България,така че търсете проблема-НА ИЗТОК.

    Коментиран от #52

  • 10 Ама

    13 2 Отговор
    вие го изкарахте цяло величие , бе ! Яяяя , по - сериозно !
  • 11 Росенчо

    16 31 Отговор
    явно още сънуваш таласъми. Явно си пропилял времето в ДАНС и не си разбрал, че всичко е цирк. Или добре си играеш ролята. А Гешев е доста голяма лъжица за твоята уста. Явно са те излъгали с обещанията. Или просто си правят предавания с теб.
  • 12 БОЛШЕВИК

    27 5 Отговор
    Мафията все още си има държава, и много трудно се сваля мафиот с държавни демократични методи!

    Коментиран от #28

  • 13 Дрон

    32 3 Отговор
    Докато върлуват в тая държава хора от ДС и техните деца, няма да има спокойствие. Крайно време е да се заличат от лицето на земята няколкото паразитни фамилии, които живеят в Швейцария и от там дърпат конците.

    Коментиран от #15

  • 14 123

    22 4 Отговор
    Какъв Доган? Сатанистите се разпореждат с целия свят и Гешев е тяхно подставено лице. Доган, Пеевски, Домуза са местни дерибеи.
  • 15 БОЛШЕВИК

    27 0 Отговор

    До коментар #13 от "Дрон":

    Тия фамилии къде въртят сега нещата, са си тука и са много богати и всичко е тяхно, за да имат "лукса" да живеят някъде другаде.
    Такива като тебе къде ги гонят по Швейцария, те тука ни разкатаха нашите фамилии, за 31 години.
  • 16 СТАЛИН

    25 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    АО НЕ СТЕ РЗБРАЛИ, ЧЕ ТРИФОНОВ Е ЧОВЕК НА ДС И ДОГАН КОМАНДВА В БГ, НЕ СТЕ В ЧАС ! Е , ОЩЕ СМЕ ПОД ТУРСКО ИГО , ЕЙ...........
  • 17 Българка

    26 8 Отговор
    Предлагам в НС да гласуват и задължат Гешев да се изнесе незабавно от резиденцията в Бояна, както и да закрият много бързо бюрото за охрана към Гешев. Това трябва да са първите стъпки. И изгонването му от незаконното пребиваване в Бояна може да бъде гласувано още тази седмица!
  • 18 Хаххх

    36 2 Отговор
    АЗ ОТ ТАЯ ПОЛИТИКА РАЗБРАХ ЧЕ АХМЕТ ДОГАН УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ...

    Коментиран от #19

  • 19 БОЛШЕВИК

    36 3 Отговор

    До коментар #18 от "Хаххх":

    и много правилно си го разбрал!
    Доган не е спирал да управлява 31 години, другите са просто еничарите му.

    Коментиран от #30, #33

  • 20 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    22 9 Отговор
    НАРОДА не иска ГЕШЕВ
  • 21 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    22 8 Отговор
    ДОГАН до кога ще решава съдбата ни ХОРА

    Коментиран от #25

  • 22 Макробиолог

    11 4 Отговор
    Човеко се е качил на черешата,макар и с добри намерения.Независимостта на съд .с-ма у бугарско по условие се изражда в симбиоза с корупцията.Продължават да се търсят некви съвършенни закони които да гарантират честна и работеща съд.с-ма.Такива промени са нужни но недостатъчни.Миланов е прав че парата е същността,но като си казал А кажи и Б.Тоест Миланов,извънреден закон за отпадане на банк.тайна за всеки бг гражданин,задължителен,постоянен мониторинг на парата ,имотите ,инвест активи и т.н. на всички държ служители и роднините им до девето коляно до живот в БГ и чужбина,награда например 10% от стойността на изловените незаконни средства за всеки направил разкритието,списък с забранени за ползване офшори,банки и т.н.които не сътрудничат с данъчните ни и разследващи органи и прочие ..тъй като ще се получи планина от данни,да приемат един праг от над 200хл юро например,сбор от незаконни активи....разследваният разбира се може спокойно да докаже с данъчни декларации и др документи откъде има къща в барселона или пачки и злато в сейфове..за 2-3 години държавата ще забогатее.782
  • 23 Тошко

    7 21 Отговор
    Факти, защо давате трибуна на психично болни хора? Този задмина и Йоло Денев, този е против всичко, дори е против, че се родил! Този е клиент и на Васил Василев (грифона)
  • 24 АНГЕЛОВ

    5 1 Отговор
    Научете се да пишете без праваписни грешки.ОК

    Коментиран от #26

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Вида

    11 3 Отговор

    До коментар #24 от "АНГЕЛОВ":

    Използвайте само български думи! Това ОК, какво е - чуждица!
  • 27 оня

    10 4 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Преди гешефта, доган:))
  • 28 оня

    5 5 Отговор

    До коментар #12 от "БОЛШЕВИК":

    Ест человек, ест проблем. Нет человек, нет проблем:))
  • 29 уфффф

    6 8 Отговор
    Роска,ти откъде изпълзя не разбрах ?
  • 30 Знаещ

    10 5 Отговор

    До коментар #19 от "БОЛШЕВИК":

    Валери Симеонов , селянина ,
    покрай Ахмед Доган ,
    изкара 4 години в Парламента,
    а и не само той!
    Накрая, си го навърви сам ,
    та кандиса на политика!
    Дано е откраднал някой лев,
    че и "телевизионната будка",
    ще му вземат, всеки момент!
  • 31 Златомир Станчев

    8 3 Отговор
    А бе то и с правителствата на България,така седи въпроса , Борисов спря нелегалната търговия , митниците бяха под контрол на ДПС , спряха им влиянието, вероятно и други интереси бяха осуетени и Доган го свали от власт , сложи негови марионетки в служебното правителство и започна търговията на цигари и тютюн,а сега подрежда и новото правителство !
  • 32 реалиста

    10 4 Отговор
    рассия лукойл росенец доган пеевски боко златев
    Всичко е навързано като свиндки черва
  • 33 123556

    5 2 Отговор

    До коментар #19 от "БОЛШЕВИК":

    При Иван Костов се беше поизгубил доста от управлението
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Доган не е в политиката да докаже как

    1 8 Отговор
    Така оправлява и чрез кои? Това са само празни приказки Доган сме го изгонили ще излезем и на протест докато не го осъдят за Росенец

    Коментиран от #57

  • 36 001

    2 1 Отговор
    ти си долен червен продажник ....
  • 37 ОВЧАТА МАСА е обречена. Каквото

    5 0 Отговор
    Касапите решат ! Избори ? Оставки ? Стачки ? Протести ? Депутати ? Народни избранници - Измамници ! ТРИДЕСЕТ години си играят с НАРОДА ! И партията на Бай Шиле ни обешава че този път няма да ни режат главите през кръста . Разбра ли Б е е е . . . е ? Днес е Криминал - Капитализъм а политиката е Ябланишки Локум Шекер - разтагащ се според случая !

    Коментиран от #64

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Народа трябва да е ПРОСТ !

    1 1 Отговор
    За да го водят за носа , където си поискат.3633
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Докато не се появи нова ИДЕОЛОГИЯ

    11 1 Отговор
    БЕДНОТИЯТА ще расте като ГАНГРЕНА ! , Инфлацията, Дълговете , Заемите , Безработицата, Загиващата Индустрия, Икономика, Инвестиции ще УНИЩОЖАТ ЖИЗНЕНОСТТА на държавата. Циганията е бъдещето ни ! Искаш да го видиш още днес ? Иди на Слънчев Бряг и ще видиш СРИВАЩАТА се и малко останалата ни Култура .
  • 42 Те не са виновни ! А ония които ги

    4 1 Отговор

    До коментар #40 от "ТинтириМинтири":

    Назначават ! Змеят е с много глави ! ЕС е който ни дои !
  • 43 ттт

    2 4 Отговор
    Шиши в момента е в миша дупка!
  • 44 срс

    2 1 Отговор
    Може и да по остане ,ако свършат парите на Василев , Божков Ветко Миню, Банев......................!
  • 45 Доказано

    5 0 Отговор
    Нищо ново под слънцето. Едни корумпета се заменят с други още по-големи корумпета. Партиите на протеста си пробутват свои хора които крадат като за последно и си оправят своя и на политическите си покровители живот за няколко поколения напред.
  • 46 Вечен кръговрат

    4 0 Отговор
    Ако успеят по някакъв начин все пак да свалят Гешев, то на негово място ще си назначат техен Гешев и в това не трябва да има и капка съмнение.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Добре де защо от службите

    5 2 Отговор
    Не застреляхте доган шиши тиквата каскета като вредители на българия?

    Коментиран от #54, #62

  • 49 На кой му пука

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    какво сте замислили с някакъв изритан от ДАНС ?
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Страх и памперс

    5 0 Отговор
    Без пролята кръв не можем да с оправим, съжалявам но това е горчивата истина, кокала е сладък и без бой няма да го сдадат.
  • 52 Илхан

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "Другари":

    Абсолютната истина проблема на България е от изток и то от последните 75 години.

    Коментиран от #53

  • 53 Пръдни си и !

    1 2 Отговор

    До коментар #52 от "Илхан":

    И ще ти улекне !
  • 54 Защото се хранят от

    2 0 Отговор

    До коментар #48 от "Добре де защо от службите":

    Тях , самите ! И там са все рода , Форсайтовци ! Навързани като свински черва.
  • 55 Народа е много Прост! Прост ! Та чак Тъп

    3 0 Отговор
    Той живее с мисълта , че партията на тоз или онзи решава ПРОБЛЕМА му . Не е Герб, не е Доган, не е Шиши ! Запада е определил съдбата ни : " Да престанем да ни ИМА !". У нас , нищо не се решава от НАС ! Ние сме като добитък в двора на " Родопа " и съдбата ни отдавна е ПРЕДОПРЕДЕЛЕНА ! Вече сме наполовина !

    Коментиран от #63

  • 56 Тони

    6 1 Отговор
    Бойко Борисов договорил с президента на Турция Реджеп Ердоган да бъде насочен бежански поток към България. Целта е да се компрометира служебното правителство, назначено от президента Румен Радев. Борисов поискал тази „услуга“ като реванш за върнатите на Анкара турски граждани от правителството на Бойко Борисов преди време.
  • 57 хи хи хи

    0 1 Отговор

    До коментар #35 от "Доган не е в политиката да докаже как":

    ИЛЮЖЪН
  • 58 Емо

    5 1 Отговор
    Сензационно! Изплуват лица от списъка на 38-те! Паника тресе шайката
    Сензационно! Изплуват лица от списъка на 38-те! Паника тресе шайката
    Публикуването на имената ще разкрие зловещата картина на мафиотизирането на предишната власт и необяснимото забогатяване на въпросните хора. Ще лъснат и зависимостите в т.нар. елит.



    Преди дни прокуратурата се опита да манипулира обществото като обяви, че преди повече от две години тогавашният главен прокурор Сотир Цацаров е изискал от ДАНС цялата налична информация за лица, заемащи висши публични длъжности, недекларирали банкови сметки в чужбина, недвижими имоти или друго имущество на значителна стойност, участие в търговски дружества в чужбина, включително в офшорни компании и извършени разходи и инвестиции в чужбина.
  • 59 САТЪРА НА ХАНА

    0 0 Отговор
    А ДОГАН МОЖЕ ДА СИ ТРЪГНЕ АКО СЕ НАМЕРИ НЯКОЙ БЪЛГАРСКИ ПАТРИОТ КАТО ОКТАЙ ЕНИМЕХМЕДОВ ... ТАКА ДЕ , ДА НЕ БИ ДА СА БЕЗСМЪРТНИ :))
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Само една композиция дълга два....

    1 0 Отговор
    Километра и пълна с производство на сопотските заводи,раздадена в подходящите ръце на хора които обичат и милеят за Майка България,може да реши проблема с враговете ни....Новобогаташи,политици,предатели и българомразци,забогатели с грабежи и измами на държавни средства и богаства....
  • 62 БГ смешки

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "Добре де защо от службите":

    Защото са техни. Всичко е тяхно
  • 63 БГ смешки

    0 0 Отговор

    До коментар #55 от "Народа е много Прост! Прост ! Та чак Тъп":

    Прост ,мързелив и завистлив има и злобни много.нищо не става като цяло сте прав напълно
  • 64 БГ смешки

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "ОВЧАТА МАСА е обречена. Каквото":

    Толкова е акъла на народа