29 Юли, 2021 12:38 10 084 95

Стела Николова, ДБ за ФАКТИ: ИТН очевидно смятат, че политическите правила не важат за тях

  • стела николова-
  • демократична българия-
  • има такъв народ-
  • 46-то народно събрание-
  • дпс-
  • разговори

"Няма как „Демократична България“ да подкрепи кабинет, който е подкрепян и от ДПС", категоричен е народният представител

Стела Николова, ДБ за ФАКТИ: ИТН очевидно смятат, че политическите правила не важат за тях - 1
Адв. Стела Николова; Снимка: Личен архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вчера от парламентарна трибуна председателят на парламентарната група на „Демократична България“ Христо Иванов обяви от името на групата, че са нужни гаранции от страна на „Има такъв народ“, че ДПС и ГЕРБ ще бъдат държани далеч от властта в едно евентуално редовно правителство. Това беше поставено в контекста на факта, че „Има такъв народ“ поканиха на експертните разговори всички парламентарни групи, с изключение на ГЕРБ, но включително Движението за права и свободи. Иванов подчерта важността на това „личният състав на кабинета да бъде подбран много внимателно от хора, които привличат доверие, но не повдигат въпроси". Той даде пример със служебните министри Кирил Петков, Асен Василев, проф. Денков, „които могат да допринесат с огромно доверие към състава на едно бъдещо правителство“.

Последва декларация от страна на „Има такъв народ“, изчетена от Тошко Йорданов по-рано днес. „Вчера от трибуната на Народното събрание Христо Иванов прочете декларация. В нея имаше амбиции за намеса в бъдещия Министерски съвет и постовете. 4 дни преди тази декларация политическото ръководство на двете партии се срещнаха. Там заявиха, че нямат претенции за личностите. Не знаем какво се е случило за 4 дни, но тази позиция е променена. Той посочи конкретни личности - министри от служебния кабинет - Кирил Петков, Николай Денков, Асен Василев. Според нас човек, откраднал интелектуална собственост - Асен Василев, не бива да бъде министър“, бяха думите му.

За коментар върху тази реакция от страна на „Има такъв народ“, от ФАКТИ разговаряхме с народния представител от парламентарната група на „Демократична България“ Стела Николова.

Разговорът обаче започна отдалеч – от думите на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, изречени от парламентарната трибуна в отговор на декларацията на „Демократична България“. „Морална пропаст“ той смята, че има между ДПС и ДБ. Тези конкретни думи предизвикаха ръкопляскане от депутатите от ДБ. „Абсолютно сме съгласни с г-н Карадайъ – наистина има морална пропаст. Но тя не е в полза на ДПС“, коментира Стела Николова.

„Г-н Карадайъ вади една и съща реч всеки път, когато „Демократична България“ ги споменем като токсични или кажем, че задължително трябва да останат „на диета“ от властта. ДПС не проумяват, че няма как да измият лицето си и че никой не може да забрави нито участието им в Тройната коалиция, нито палата на г-н Доган в „Росенец“ и продължаващите опити този палат да бъде узаконен, нито придобиването на ТЕЦ „Варна“ и т.н. Няма какво да коментираме какви са ДПС, нито пък какво е тяхното влияние в съдебната система, нито това как г-н Пеевски беше инсталиран като председател на ДАНС. Никой от българските граждани не е забравил всичко това“, категорична беше тя.

Стела Николова подчерта, че „ДПС, повтаряйки от трибуната опорките на ПИК и Пеевски, не могат да отмият санкциите по „Магнитски“.

Разговорът премина към реакцията на „Има такъв народ“ към декларацията, която „Демократична България“ направи вчера.

„Във вчерашната декларация на „Демократична България“ ние изключително добросърдечно, с внимание, се опитахме да кажем на господата от „Има такъв народ“, че това, което се прави до момента и те приемат за преговори, не са преговори“, коментира Стела Николова.

„Господата от „Има такъв народ“ очевидно смятат, че политическите правила не важат за тях. Тези правила са такива – има писани, има и неписани. Няма как да се случи подкрепа от някого безапелационно“, каза още тя.

„Ние не сме имали претенции за постове. Не сме предлагали министрите, а казахме, че служебните имат добро обществено доверие и такива хора трябва да намерят място в следващия кабинет – хора, в които обществото има доверие. Г-н Иванов вчера подчерта, че хората, които имат обществено доверие са тези трима министри от служебния кабинет. Те имат това доверие, защото се видя тяхната работа. Това, което г-н Иванов каза е, че от „Има такъв народ“ биха могли да се възползват от този огромен рейтинг и доверие, което имат тези трима служебни министри. Г-н Иванов не се е опитвал да кадрува, той просто направи предложение. Господата от „Има такъв народ“ обаче явно нямат желание да комуникират на това ниво. Още повече, че днешната декларация, която изчетоха от трибуната на Народното събрание, показва само, че те се престориха на неразбрали това, което ние им казваме. Те прекрасно го разбират, но им е много по-удобно да се правят на неразбрали. Няма как „Демократична България“ да подкрепи кабинет, който е подкрепян и от ДПС“, обясни народният представител.

„И в настоящето служебно правителство има министри, които допринасят за това ДПС и кръговете на ДПС да не бъдат неовластени. Мога специално да спомена министъра на транспорта (б.р. Георги Тодоров), когото утре очаквам с нетърпение на парламентарен контрол. В Пристанище „Варна“ се очакват съкращения без никакво обяснение към хората и никаква самокритика от страна на настоящето ръководство, въпреки множеството протести и писма. Включително и аз съм подавала сигнал до настоящия министър, все още като гражданин преди да бъде избрана за народен представител в 46-тото Народно събрание, и той категорично отказа дори да ми отговори. Това не е нормално, при положение, че служебният кабинет дойде със заявката, че спира всякакви възможности за продължаване на разграбването и унищожаването на държавни предприятия. Пристанище „Варна“ дава работа на 1500 души. Във Варна няма много възможности за работа, особено на тези тясно специализирани хора“, каза още Стела Николова.

Няма как да се съгласим с „Има такъв народ“, които без да заявяват какъв ще е съставът на кабинета, искат да разговарят с нас колко обичаме мусака. Ние обичаме мусака, но искаме да знаем кой ще приготвя тази мусака, защото е важен готвачът“, смята още тя.

„Има такъв народ“ трябва да се научат, че има писани и неписани правила. Те не създават тези правила. Не може да не се съобразяват с тях само защото са първа политическа сила. Моралът не го носят само те. Особено когато преговарят с ДПС“, завърши народният представител.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 4 от 59 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 келешлък

    129 26 Отговор
    ИТН са по-самовлюбени и от ГЕРБ

    Коментиран от #30

  • 2 Очевадно

    116 20 Отговор
    Че ИТН и ДПС са едно и също,по-скоро Славито е ме..керето на Сокола от Сараите.Боже,пази България....
  • 3 честен ционист

    58 30 Отговор
    След Баце всичко е Пунтамара, а демокрация е някаква чуждица непонятна за местните туземци.
  • 4 Последния Софиянец

    72 18 Отговор
    Радев!Викай танковете и да се свършва!

    Коментиран от #11, #63

  • 5 ИСТИНАТА

    108 33 Отговор
    Днес в парламента единствените които аплодираха в НС станали на крак изказването на Тошко Йорданов от ИТН, бяха народните представители от ГЕРБ и ДПС. Всички останали депутати от ДБ, ИСБНИ,БСП стояха вкаменени. Всичко е ясно - лъсна формацията на чалгаря проектирана в лабораториите на олигархията от ГЕРБ и ДПС. И сега сигурно разбирате колко е бил прав Васил Божков който наистина води битка със статуквото че " партията на Слави вече не е негова ". На скорошните избори гласувалите за ЧАЛГАРЯ ще се ориентират към ДБ , ИСБНИ, БСП,ВЪЗРАЖДАНЕ а най низшите чалгари няма да гласуват . Партията на лицето Станислав Тодоров Трифонов се оказа един от най зловещите проекти на олигархията и мафията наравно с Герб . Страшното е че при идващата най страшна и смъртоносна от всички досега КОВИД вълна и безвремие заслугата за които е на чалгаря,България е обречена ! Но народа мисля си заслужава съдбата след като 1-ви и 2-ри на миналите избори бяха чалгари и мутри!

    Коментиран от #42, #82

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 СЛАВИ ШОУ

    30 25 Отговор
    КОАЛИЦИЯТА Е ИНТ+ДПС+ГЕРБ И ЮАЙКА ИМ БСП!!!ЧЕСТИТО:)))
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 В момента...

    77 17 Отговор
    Борисов е на посещение в Пловдивско за среща с репресирани активисти на ГЕРБ. Той поздрави Слави и ИТН като ги обяви за истински "Държавници и ръководители като мене" и лично поздравява Тошко Йорданов за думите му към министрите на Радев. Борисов каза че е логично с моя "добър познат Слави и ИТН да имаме общи цели"....П.С. Маските паднаха уважаеми дами и господа. Честито на гласувалите за ЧАЛГА месията

    Коментиран от #36, #40

  • 11 ЕЕЕЕ И ТИ ОТ 681година

    22 7 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    ДА КАЖЕШ НЕЩО ПРАВИЛНО☝☝☝☝ АМА КОИ ТАНКОВЕ,ТИЯ ДЕТО ГИ ХАРИЗАХМЕ НА МАКЕ ДОНИЯ😤
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Информация

    31 53 Отговор
    Аз не мога да разбера защо продължават с този състав на Правителството, след като от ИТН неколкократно обявиха, че след като всичко е готово ще обявят пред останалите партии имената, а те на свой ред ще помислят, дали да ги подкрепят. Много са подмолни от ДБ и единственото, което ще направят е да възкресат Бойко отново. Наясно съм, че целта им е да вземат икономиката и финансите, но това извиване на ръце не е приемливо и не е джентълменско.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Стрелцов®

    42 49 Отговор
    Демократична България е пародия на дясна партия. Това е дясна фракция на БСП. Партия на децата и внуците на АБФК.
  • 17 Терминал 2

    31 6 Отговор
    На 14-ти август съм на Т2 на летище София, еднопосочно.

    Коментиран от #34, #57

  • 18 Не на родоотстъпните продажници!

    42 9 Отговор
    Край на ДПС, ГЕРБ, НДСВ, ВМРО и всякакви други нагласени дебили, които унищожиха Майка България през последните 32 години!
  • 19 Софиянец

    49 14 Отговор
    Слаиту взе парата и каза ще видим, а чалгарите му които го избраха са с пръст в ... носа. А честита ви коалиция ИТН ГЕРБ ДПС, но това ще изкара народа на улицата и се задава гражданска война.
  • 20 Исак

    57 14 Отговор
    Май ИТН излъгаха очакванията и са поредната маша.

    Коментиран от #28

  • 21 Сарая

    31 7 Отговор
    Не е доволен от опитите си Славито да направи нещо за обръчите от фирми и раздаването на порции,и затова го уволнява.Само запазват бенда от шоуто,за да пее на ушенце на Сокола,та да му е по-приятно,като си пие уискито....
  • 22 Методи

    55 17 Отговор
    България подкрепя ДБ, ИСБНИ и настоящото служебно правителство . НЕ на коалицията ГЕРБ+ДПС+ИТН

  • 23 777

    20 39 Отговор
    Ха ха ха Проблеми в Рая! Алчните за власт и пари дб и маяма не могат да се разберат със себеподобните си от итн
  • 24 българка

    54 11 Отговор
    Добре обяснено с мусака и кюфтета, защото политическото говорене явно е неразбираемо за ИТН.
    Никога не съм харесвала Трифонов и компания, защото опростачваха народа години наред !!!
    Защо гласувахте за тях, народе ???
  • 25 Анонимен

    25 38 Отговор
    Не знам за ИТН, но ДБ показва, че моралните правила не важат за тях.
  • 26 Кинжал

    49 15 Отговор
    Освен тези трима министри има още поне толкова, които дори имат по-голямо доверие сред хората, като Кацаров, Комитова, Рашков, Стоилов, Минеков и др. Въобще, най-добре е да остане цялото правителство начело с г-н Янев, защото очевидно народът ги подкрепя с две ръце. Всичко останало ще бъде буламач, в който ще потънат добрите идеи и намерения.
  • 27 демократ

    29 11 Отговор
    Нека ИТН направи уйдурма освен със Шушумигата от Дръндар и с Таралежа от Банкя - ще им лъснат.../ по Таралежа /.
  • 28 LOSHIA

    17 20 Отговор

    До коментар #20 от "Исак":

    ербаджии! Кабинет ще има! Ревизия ще има! Свиквайте да бъдете арестувани и съдени! Народа това иска! Ревете колкото искате!

    Коментиран от #35

  • 29 Дани

    37 5 Отговор
    тошковците,мислете.Повече няма да има подкрепа.
  • 30 Бай той

    23 6 Отговор

    До коментар #1 от "келешлък":

    И в момента от къв зор по 7/8тв дават парламента, това партийна телевизия ли е или платена тв?

    Коментиран от #74

  • 31 Ямболиев

    30 6 Отговор
    Тошко Африкански-това ямболско изчадие- изпълнява чужд сценарий, на олигархията. Даби са си получили пая от сделката? Тях това ги интересува, не съдбата на държавата.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 bbb

    15 13 Отговор
    Нещо много бързо се наакахте.Ще си останете пак само с разни дайновци,чолаковци,смиловци и тем подобни жълто паветни пишман анализатори
  • 34 Терминал 2

    26 5 Отговор

    До коментар #17 от "Терминал 2":

    И аз ще сторя същото, както и доста мои приятели и колеги. Тук няма място за читави хора, а за измамници като Тошко Африкански, Данчо Ментата, разни свине и свинари, мутри и мутреси.

    Коментиран от #37, #38

  • 35 Къде Ви е акъла

    11 28 Отговор

    До коментар #28 от "LOSHIA":

    ЛОШ, гледам, че си спец по правосъдие да ми обясниш как така прокуратурата арестува жив/действащ/ министър и това е ок, а като опита да провери или арестува СЪВЕТНИК на президента настъпи такъв рев? Само не ми излизай с разделение на властите, защото съм чул за законодателна, изпълнителна и съдебна, но за президентска не съм.

    Коментиран от #75

  • 36 ПСР

    22 4 Отговор

    До коментар #10 от "В момента...":

    И от всичко случващо се,Боко е най-щастлив.Разправии,неугледни тези,спорове...той просто потрива дебели ръчинки,готови отново да прибират.ИТН,не знам,нито кой ктои зад тях,нито какво точно ще правят,нито в чие име.
  • 37 Свинаров

    27 8 Отговор

    До коментар #34 от "Терминал 2":

    Чалгари, свинари, сладкари, кръчмари, пъдари, всякакви измамни твари.
  • 38 Хей

    13 16 Отговор

    До коментар #34 от "Терминал 2":

    Борисов ли е причината, преди време тук спорих с един емигрант цял час и после се оказа че е в чужбина от 18 години, защото ГЕРБ лошо управлявали.
  • 39 оня с коня

    19 33 Отговор
    Всички тука дето скачахте по улиците като Заклани кокошки и успяхте да вкарате Слави и "Партиите на промяната" в парламента- СТЯГАЙТЕ СЕ ЗА НОВИ ИЗБОРИ.А в новия Парламент НЯМА ДА ПРИСЪСТВАТ ИТН и "Изправи се",като гласовете им ЗАКОНОМЕРНО ще се прелеят към ГЕРБ ...по Съвет НА ГЛАДА.Тогава вече и Борисов ще има Достатъчно глесове за да управлява Самостоятелно,а и РАДЕВ НЯМА ДА ГО ИМА ,щото ще бъде ИЗРИТАН ОТ НАРОДА и заменен вероятно от Петър Стоянов.

    Коментиран от #67

  • 40 Казуар

    24 10 Отговор

    До коментар #10 от "В момента...":

    Борисов пак се изпърдя, говори небивалици разчитайки на невежите.
  • 41 Салашчанин

    13 16 Отговор
    Очертават се нови избори на хоризонта. ДБ ги печелят и премиер за ужас на старото и ново статукво, става Ив. Костов.
  • 42 ожтнжгнтг

    18 19 Отговор

    До коментар #5 от "ИСТИНАТА":

    Ако имаше и едно вярна дума в това което си написал, ИТН, въобще нямаше да се церемонят и щяха да направят провителство с ГЕРБ, защото бройката им депутати е достатъчна, явно като са ви пуснали опорките не са ви казали това, и цялата ви хипотеза увисна във въздуха. А истината е следната Иво Прокопиев е кукловода зад ДБ, служебния кабитет той го е редил с негови хора. Ако ИТН направят правителство ГЕРБ и Прокопиеф увисват, Ако обаче остане служебното провителство за постоянно Прокопиев ще управлява в сянка, той знае че ИТН никога няма да се коалират с ГЕРБ и ДПС, остава само да дърпа конците на Хр.Иванов и така да се окаже патова ситуация в която няма да има управляващо мнозинство и служебния кабинет, който той управлява ще си управлява с години и ще имаме избори през 2-3 месеца. Ето това е истината.

    Коментиран от #44

  • 43 ПЕНКО

    14 6 Отговор
    "СТЕЛКЕ" ТАРАНТЕЛКЕ ---ДОСЕГАШНИТЕ "ПОЛИТИЧЕСКИ ПРАВИЛА " - НЕ СА ЛИ СТАТУКВО ????????????
  • 44 чакаме

    11 8 Отговор

    До коментар #42 от "ожтнжгнтг":

    иво прокопиев е кукловода защото така им изнася на едни хора
    както и да е панаира скоро приключва..нещото трифонов да си вади кабинета от секретност утре..и да отиваме на нови избори

    Коментиран от #48

  • 45 Павел Пенев

    11 12 Отговор
    Вие бившите отлюспени седесари не може да казвате какви са политическите правила.Ако ги знаехте нямаше да се разпаднете.Освен това Пинокио беше министър при Боко таралежа,следователно комбина с ДПС. При следващи избори пак ще сте вън от НС.

    Коментиран от #47

  • 46 чакамесилно

    17 2 Отговор
    прокопиев ако имаше за какво да му видят сметката отдавна да са го направили..имали са всички инструменти в ръцете си..просто на дпс им е сложно сега и им трябва някой анти герой за да може да замъкнат всички в калта..казано е когато се биеш с прасе ще се накаляш
  • 47 пакчакаме

    11 7 Отговор

    До коментар #45 от "Павел Пенев":

    и като беше министър при боко какво стана ??
    спря да е министър..ти освен че знаеш че е бил там спомняш ли си как протичаха парламентарните дебати..спомняш ли си че имаше един друг министър на мвр дето не му се чува името изобщо..и след него назначиха бъчварова..
  • 48 огтогтогт

    11 8 Отговор

    До коментар #44 от "чакаме":

    Е ти ако падаш от Марс, може и да не си разбрал още. Не напразно ДПС казаха на Хр.Иванов , щом ще има разследване на сараите да има и разследване на Прокопиев за месноста Буджака в Созопол където незаконно си е заградил достъпа до най-хубавия плаж на Созопол, Райския залив. Хр.Иванов като ощипана мома се дръпна а? Защо? Хайде стига сте писали глупости, единствения самостоятелен играч тука е ИТН и за това всички искат да го махнат. За това борбата на Слави е борба с вятърни мелници, статуквото е хванало като октопод всички структури на всякъде и едните кукловоди воюват с другите, такива като Слави ще го хапнат на закуска.

    Коментиран от #54, #59

  • 49 Местния

    9 3 Отговор
    КАЗАХ ВЕЧЕ НИКАКВИ СТАРИ МУЦУНИ ПОЛИТИЦИ ИЗЕДНИЦИ ВЪВ ВЛАСТА НА БГ НИКАКВИ ЗДРЪЖАВАНИЯ КОАЛИЦИИ ГРУПИЧКИ ТИЯ ПОВЕЧЕ ОТ 20 ГОД. КРАДЪТ ЛЪЖАТ БАЛАМОСВАТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ПОСЛЕДНИ В ЕВРОСЪЮЗА НИ ДОКАРАХА . ИЗЧЕГЪРТВАНЕ КОРЕНО.
  • 50 Местния

    8 3 Отговор
    НАБЛЕГНЕТЕ И НА НАДЗОРА ВЪНШЕН КОНТРОЛ ЗА ЕВРО СРЕДСТВАТА КАДЕ СЕ ОТКЛОНЯВАТ КОЙ И КАК ГИ ОСВОЯВА .СЕЗИРАНЕ НА КОНТОЛНИТЕ ЕВРО ОРГАНИ И ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪД ПО ПРАВАТА НА ЧОВЕКА СТРАЗБУРГ. ПОВЕЧЕТО СА ЗА БЕЛЕНЕ .
  • 51 аленаказа

    8 2 Отговор
    тия боклуци дето си ги отглеждаме от 30 години много ги е страх че ще ги свалят от влака и саботират и ще саботират докато могат със всички средства..те не искат да чуват за борба с корупцията и други такива хубави работи..защото сега международното им положение е много разклатено и тотално ще ги отсвирят..пък има едни много пари за прибиране все още..трифонов или ще казва за какво се бори и за какво не се бори или е просто следващият бареков сложен там да трови опозицията
  • 52 София

    12 5 Отговор
    Само чалгаджийски номера могат да налагат нищо повече! Жалка България!
  • 53 Пламен

    12 6 Отговор
    Чалгата е втория отбор на доган
  • 54 чакаме

    12 5 Отговор

    До коментар #48 от "огтогтогт":

    кой му го е продал туй в созопол ве мой..не са ли районите на дпс герб там..?? само че той сигурно го е купил с пари..пък на доган са му го подарили като теца
    айде моля..всичките знаят много добре кой къде и как

    Коментиран от #56

  • 55 Пенчо Харисън

    12 6 Отговор
    Всички дървени философи обясняват как няма да стане това или онова, какви били Слави, Тошко, ИТН, ... Ама пропускат да обяснят, че заради такива боклуци като тях, 60% от стадото не гласуват! Така е по лесно - вижте ни колко ние сме красиви, а ония колко са гадни. И само претенции на соц. "интелектуалци", останки от минали "величия".

    Коментиран от #58

  • 56 чакаме

    5 1 Отговор

    До коментар #54 от "чакаме":

    е е имат си прокурор защо не го е осъдил
    прибрали са му парите сега той прокопиев..ама че пак те са виновни
    туй са смешки просто
  • 57 хи хи ХО

    8 4 Отговор

    До коментар #17 от "Терминал 2":

    И аз към терминал 2 тръгвам, еднопосочно. Тука някаква клика дори без специфичен цвят задушава хората, които искат да живеят и работят в нормални условия.
  • 58 ърли

    5 3 Отговор

    До коментар #55 от "Пенчо Харисън":

    не знам кой каква останка е ама си подобрете малко артистичното представяне че засега печелите колело от печка..много слаба хореография

    Коментиран от #66

  • 59 Ддд

    7 6 Отговор

    До коментар #48 от "огтогтогт":

    Гласувах за итн, като отвратена от герб. При нови избори не знам за кого..
  • 60 Катя

    9 11 Отговор
    Христо, Христо, не знам до къде ще стигнеш и ти, ако ти дадат малко власт.
  • 61 element 05

    9 12 Отговор
    За съжаление ДБ се сгромолясва за сетен път. ? пъти предадоха избирателите си като се коалираха с герб сега нови простотии. Явно за ДБ постовете са най-важни. Ако искаме да сменим Пеевски с Прокопиев това е пътят. Прави са от ИТН тези от ДБ просто се въртят като гювендии и ламтят зя постове та немат спирка. За съжаление Христо Иванов не може да се отърси от бойковщината която възприе докато му служеше.
  • 62 Не наистина

    14 6 Отговор
    няма накава държава! ИТН с тоя наполеончо Тошко Йорданов умишлено тикат държавата към сериозна политическа криза!!!! Умишлено или не играят в полза на ДПС и ГЕРБ, овациите от тези две партии на недоносчето наречено декларация е показателна за това!!!! Слави прибери го тоя, скрий го някъде защото водите народа към пропаст!!! Тези неща можеше да си ги кажете на лидерските срещи!!!! И помни "пътя към ада е постлан с добри намерения" ... Още веднъж скрии го тоя африкански Тошко, той няма способността да води диалог, ултимативният тон не е политически пригоден, не си правете шоу с измъчения ни народ!!!!

    Коментиран от #64

  • 63 Голем смях

    5 15 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Радев може да извика само падналия самолет в морето.Радев е господин никой.Радев първо трябва да пита господарите си в Мацква и шефа си Решетников.
  • 64 щоагжгожг

    6 12 Отговор

    До коментар #62 от "Не наистина":

    Ако играеха с ГЕРБ вече щяха да управляват защото брояна депутатите на ГЕРБ и ИТН прави мнозинство. Иманно защото ИТН са против ГЕРБ не правят коалиция с тях. От друга страна Хр.Иванов, който си беше министър при Борисов, прави всичко възможно ИТН да не направят правителство! Уж казаха, че ще подкрепят ИТН и това, допреди да се разбере, че БСП може да удари рамо на коалиция ИТН,ДБ и Изправи се. Като разбраха, че ще се сформира правителство рязко от ДБ се дръпнаха и сега не искат, ясно е че те не искат да има правителство и тикат към избори, целта е ясна, да се върнат ГЕРБ на бял кон, като Борисов и Прокопиев заровят томахавката и си разделят държавата на порции. Единствения играч без никой зад гърба си е ИТН и това го прави неудобен за статуквото.
  • 65 Ю енд Ми

    6 1 Отговор
    Кво се хванаха за гушите ДБ и ИТН? Нали искаха да са заедно срещу статуквото по едно време. Ама нещо не се получи работата и сега стават махленски драми.
  • 66 Пенчо Харисън

    8 2 Отговор

    До коментар #58 от "ърли":

    1. Като не знаеш - питай! Като не знаеш - не драскай!!!
    2. Пубер, имаш 5 (ПЕТ!) правописни грешки! Не бих ти платил!
  • 67 ха ха

    5 2 Отговор

    До коментар #39 от "оня с коня":

    гербави мечтиии
  • 68 възмутен

    6 6 Отговор
    ИТН твърдо играят за ГЕРБ! Вече никой не може да ме убеди в противното! Помислете само - кой печели от нови избори? Хората вече се умориха да мятат крачоли до секциите и обратно! Но ГЕРБ ще ги подкрепят техните калинки на държавната хранилка! Толкова ще са мобилизирани да не изтърват софрата, че отново ще са там! А народът ще си кюта в къщи, обезверен от случващото се и толкова!

    Коментиран от #69, #70

  • 69 Пенчо Харисън

    7 2 Отговор

    До коментар #68 от "възмутен":

    След като са се уморили хората да гласуват, значи не заслужаваме да имаме държава! Тогава който иска да управлява стадото. Овцете сега не бяха уморени и 60% от стадото не гласува. Щом се уморят - няма да гласуват 80%!
    Такъв "народ" това заслужава!!!
  • 70 жтнтгто

    7 2 Отговор

    До коментар #68 от "възмутен":

    Като играят за ГЕРБ защо не направят направо коалиция, те са единствените две партии които в коалиция ще имат мнозинство? Или началниците ти като ти дадоха опорката, която да пишеш тук са забравили да ти споменат този факт и сега седиш като пръднал на събрание и се оглеждаш кофузно.
  • 71 Иванов

    4 6 Отговор
    Със всеки изминал ден се утвърждавоа един победител-Бойко Борисов!!!Той ще се завърне на бял кон!Той правилно предрече,че другите партии няма да сэстават правителство!Честито на Слави,Христо,Мая,Радев,Рашков!Дупе да ви е яко!Ще ви смажат и стъпчат!Сами сте си виновни!!!
  • 72 Вместо да свият

    8 2 Отговор
    Тошко африкански, тези продължават да им угаждат. Оставете ги без подкрепа, да видим африканският какво ще направи, тогава ще му лъсне задника ако заиграе с ДПС и ГЕРБ!
  • 73 Биби Тривонов

    3 3 Отговор
    Нали загрехте мили пемберуги шо не преговара Сисето само с ГЕРП? На незагрелите казваме- Шо ние мо дадохме мандад на изпалнитело од Учендол да преговара с останалите лапангочи! Сеги внетен ли сме?
  • 74 И ОТНОВО8434

    4 2 Отговор

    До коментар #30 от "Бай той":

    Нормална телевизия е !Не е за такива като тебе!!!!!!!!!!
  • 75 LOSHIA

    4 2 Отговор

    До коментар #35 от "Къде Ви е акъла":

    Липсата на ум обикновено е съпроводена с простотия в излишък‼️
  • 76 Хахаха

    5 5 Отговор
    То пък при вас от ДБ-то така лъха на принципи и правила, че ....
  • 77 това е

    9 6 Отговор
    ДБ са голямото зло в този парламент и за България. Вълкът козината си мени ,но нрава не . Как хората им минава въобще през ума да гласуват за тях ? ! Много бързо се забрави кои са, от къде са ... Дори скандалния репортаж ,който сам си направи на живо по време на протестите и стана ясно кои са приятелите му(на Христо Иванов )- човек като Маджо . В крайна сметка успя да замаже положението , всички някак услужливо забравиха и сега ми излиза пред камерите да ни говори за борба с престъпността ! Какво да говорим ..

    Коментиран от #80

  • 78 Публикуват се лъжи,измислици, сплетни

    6 3 Отговор
    ГЕРБ е Активирал всички Драскачи!!
  • 79 Фаро

    2 9 Отговор
    Герб не спират с мръсните игрички щом има тъпаци да се връзват и коментират до вчера били за промяна а днес готови да олижат на Бойко газа отново.Какво толкова лошо правят ИТН,което да не може да се промени?ИТН ли откраднаха 15 милиарда и изсекоха и продадоха горите?Христо Иванов обича да се търкаля по пода като малко дете но това не винаги работи
  • 80 Пенчо Харисън

    3 1 Отговор

    До коментар #77 от "това е":

    Цървулче, много правописни грешки! Да не говорим за смислови и фактологически.
    Не бих ти платил!

    Коментиран от #86

  • 81 Васил

    4 4 Отговор
    По скоро ДБ ламти за власт и пари показаха си истинското лица.

    Коментиран от #91

  • 82 Ренесанс

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "ИСТИНАТА":

    Платон: В една държава се развива това, което е на почит в нея.
  • 83 Тиквун

    3 1 Отговор
    Прдло скрий се . та....па ов....ца!
  • 84 5555

    3 3 Отговор
    А пък ДБ се доказаха като Шорошоиди и ИТН не трябва да има нищо общо с тях
  • 85 ПКПка

    5 4 Отговор
    Ползвайки речника на Шефа от Банкя без срам ще кажа: Чалгарите се наср...ха!
  • 86 Хайде

    1 3 Отговор

    До коментар #80 от "Пенчо Харисън":

    да спреш да се надуваш толкова, Панчо. Не си интересен, простееш.
  • 87 Само питам

    2 4 Отговор
    Г-жо Стела,
    В кой член на Конституцията и в кой закон са записани
    споменатите от Вас политически правила?
    За да ги прочета!
    С образователна цел!
    Защото такива правила,
    според мен,
    са ваша спекулация!

    Коментиран от #88

  • 88 Член 67

    2 0 Отговор

    До коментар #87 от "Само питам":

    В старата Живковска конституция беше записана ръководната роля на Партията!
    Чл.67 от новата Конституция отхвърля партийният диктат над депутатите!
    Депутатът вече представлява не партията си,
    а целият народ!
    Дeпутaтът трябва да глacувa cпoрeд coбcтвeните си разбирания и cъвecт!
    А не според договорките на партийните лидери!
    Това му повелява чл.67 от Конституцията!
    В която той се е заклел!
    Прочетете и вие чл.67 от Конституцията!
  • 89 asan

    1 1 Отговор
    кръчмарски дердрорковци сте до един. наи големите тупани се сбрахте тук да си покажете невежеството добре че никой не ви брои за хора

    Коментиран от #90

  • 90 Само питам

    2 1 Отговор

    До коментар #89 от "asan":

    Ти прочете ли чл.67 от Конституцията на РБ?
  • 91 Фаро

    1 2 Отговор

    До коментар #81 от "Васил":

    ДБ са патерица на Костов и освен власт друго не ги интересува и ако може цялата власт на всяка цена с мръсни и подли номера.Слави продължава да буни кошера и боклука не спира да излиза стар и гнил боклук
  • 92 НОВИ ПРАВИЛА

    1 0 Отговор
    Политическите правила се променят в света.
    Който не ги научи ще изпадне ИЗВЪН БОРДА. И политици , и журналисти и всякакви там лози.
    И избирателите СЪЩО.
    КАНАДА НЕ Е ЕДИНСТВЕНИЯ ПРИМЕР ЗА ТОВА.
    Подобни процеси се зараждат и в други напреднали европейски страни.
    Оставете България да се развива.
    Ще станете свидетели на невероятен възход с много бързи темпове.
    ИТН са вашите ГЛАДИАТОРИ.
    НАСЛАЖДАВАЙТЕ СЕ.
  • 93 ГилoтинБecилкoв

    0 0 Отговор
    Cлeд 1945 думитe "мoрaл", "правила", "зaкoннocт", "oтгoвoрнocт", .... нe вaжaт зa БКП+БЗНC-мутрo-милициoнeритe, пaртийнитe oлигaрхии и клaнoвe, ... Въoбщe пaртийцитe ca пoдвлacтни caмo нa живoтинcкитe cи инcтинкти и зaтoвa трябвa дa ce трeтирaт кaтo живoтни - ocoбeнo cвръх-oхрaнeнитe двукрaки прaceтa: пълнa луcтрaция c трaнжирaнe и рaзфacoвaнe, a някoи и хигиeнизрaнe c coдa кaуcтик!
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.