Last news in Fakti

16 Август, 2021 18:39 10 555 97

Адв. Екимджиев за ФАКТИ: Обезценяването на човешкия живот започва с бившата мутра Борисов като главен секретар

  • адв. екимджиев-
  • михаил екимджиев-
  • полицейско насилие-
  • главен прокурор-
  • иван гешев

"Нечовешкото и унизително третиране е абсолютно забранено дори по време на война, камо ли при израз на конституционното право на протест", категоричен е адв. Михаил Екимджиев

Адв. Екимджиев за ФАКТИ: Обезценяването на човешкия живот започва с бившата мутра Борисов като главен секретар - 1
Адв. Михаил Екимджиев
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Има нормативно задължение, когато участват в подобни акции, полицаите да носят идентификационни номера. Това задължение произтича от няколко осъдителни решения на Европейския съд по правата на човека. Липсата на идентификационни номера ме кара да мисля, че полицейските началници са имали причина да крият самоличността на тези бандити в униформи. Наричам ги така, защото това, което видяхме не са регламентирани в закона и в подзаконовите актове действия на полицаи. Това са действия на мутри, носещи някои полицейски атрибути и символи“.

Това каза в интервю за ФАКТИ адв. Михаил Екимджиев. Свързахме се с него, за да говорим за полицейското насилие, видяно във видеозаписа, който беше показан в петък от временната парламентарна комисия за разследване на полицейското насилие, от позицията му на правозащитник и адвокат.

„Важно е да акцентираме, че това не беше насилие спрямо хора, които се държат агресивно. Завчера Ангел Джамбазки за пореден път говореше глупости, че полицаите са били атакувани. Ние видяхме, че в случая са малтретирани хора с белезници, които са приведени в безпомощно състояние и за които няма никакви данни, че точно те са били агресивни спрямо полицията. Те просто са били на грешното място в грешното време. Всичко това обосновава и прави вероятни предложенията, които миналото лято бяха застъпени широко, че паралелно с полицаите в погрома на протестите са участвали биячи от охранителни фирми и от Бюрото за защита на Гешев. Тогава бяха заснети доста нетипични за полицаите атрибути – татуировки, бради, нехарактерни за истинските полицаи.

Не бих се учудил, ако се проведе наистина независимо разследване – независимо и от прокуратурата, тъй като е очевидно, че тя в този момент ще цели прикриване на престъпниците, а не разкриването и наказването им, това независимо разследване да докаже и такива данни. Нищо чудно, че полицейските началници твърдят противното. Ако се докаже, че те са допуснали тази бруталност да бъде осъществявана от паравоенни формирования, това за тях би било много по-тежко престъпление, отколкото неупражненият ефективен контрол над техни служители“, каза още той.

„Въпросите са много. Включително и това защо са повдигнати обвинения спрямо само четирима полицаи – според изнесените от прокуратурата вчера данни, след като всички видяхме поне дузина садисти с униформи, които се гавреха и с момичето, което беше хвърлено на кладата с труповете, и с останалите задържани“, допълни адв. Екимджиев.

„Ужасен бях от тези кадри, защото на мен това ми напомняше кадри от масовите гробове в концлагерите, където така хвърлят концлагеристите, а след това ги избиват в траповете. Тази техника е проява на нечовешко и унизително третиране, което е абсолютно забранено като способ. Използвам думата „абсолютно“ в юридическия ѝ смисъл, което означава при никакви обстоятелства. Дори в условия на война, когато е позволено да бъде отнеман човешки живот – войниците се стрелят един друг, сражават се армии, не е допустимо, когато си пленил един човек, когато той е лишен от възможност за съпротива, ти да се държиш по такъв начин, който сломява неговото човешко достойнство и прекършва волята му. Това третиране е недопустимо дори спрямо военнопленници по време на война, камо ли при протести, които са израз на конституционното право на протест и изразяване срещу корумпирана и деградирала власт“, категоричен беше той.

На въпроса дали има решения на Европейския съд по правата на човека, които се отнасят до подобни ситуации, той отговори: „Има множество решения в практиката на Европейския съд в подобни случаи, включително конкретно срещу България, въпреки че са с по-друг тип полицейско насилие. Има решение за онези полицейски акции от 2009-2010 година, с които Цветан Цветанов много се гордееше –когато по тъмна доба бяха атакувани спящи хора и автомати с лазерни мерници бяха насочвани към спящите им жени и деца. Дори преди това има решение за буквалното изпепеляване с гранатомети на Тодор Димов – Чакъра. Тази операция беше ръководена лично от Бойко Борисов. Тогава той беше главен секретар на МВР и беше разпоредил, за да не мръзнат полицаите, да стрелят с гранатомети“.

„Виждаме генезиса на този мутренски стереотип, на това обезценяване на човешкия живот и достойнство – как тръгва от времето, когато бившата мутра Борисов е главен секретар и разпорежда за свое удобство да бъде изпепелен с гранатомети Тодор Димов – Чакъра, след това дясната му ръка Цветанов, който показваше по телевизията полуголи хора в операции, наречени с нелепи имена като „Медузи“ и т.н. Съвсем естествено е това, като манталитет, като пример, който идва от най-горе, да се възпроизвежда и да се имитира от по-ниските нива на полицейските началници. Не бих изключил, защото не е тайна, че почти всяка власт – за ГЕРБ със сигурност, назначава себеподобни свои доверени хора и протежета на ключови места в институциите, те просто да са обучени и инструктирани да действат по този начин. Една улична мутра не разбира от друго, различно от сила и разпределяне на териториите и пазарите на влияние“, смята още адв. Екимджиев.

Разговорът премина към исканото изслушване на Иван Гешев в Народното събрание по казуса с полицейското насилие на 10 юли и действията, предприети от прокуратурата спрямо полицейските служители, които виждаме във видеото. Въпросното изслушване според Гешев „би било нарушение на разделението на властите“.

На Гешев му е много удобно, когато му изнася, да се хваща за Конституцията, както би се хванал за кобура в други ситуации“, коментира адв. Екимджиев. „Припомням също, че при встъпването си в длъжност Гешев беше заявил, че е противник на принципа за разделение на властите и предпочита взаимодействие между властите. Нека сега приеме искането на парламента за изслушването му като необходимо взаимодействие на властите в една демократична държава", добави той.

„Ако живеехме действително в една правова държава с разделение на властите и без реална причина парламентът се опитваше да контролира прокуратурата в легитимните ѝ опити да се бори с наркотрафик, с мафия, с организирана престъпност, да – тогава това би било нарушаване на Конституцията и на разделението на властите. В ситуация като нашата обаче, когато прокуратурата е завладяна от бандите, които не изпълняват конституционните си задължения и почти ежедневно ръководителят на прокуратурата мачка и се гаври с Конституцията и продава независимостта на прокуратурата като магистрална проститутка - визирам и случаите с изнесените записи със СРС-та, и нарушаването на презумпцията за невиновност, която е конституционно право, тогава парламентарната република има право на самозащита“, каза още той.

„Когато съдебната система се оказва неефикасна да се изчисти от този цирей – визирам безпомощността на Висшия съдебен съвет и отказа да се занимава с предложението на правосъдния министър за отстраняване на Гешев, парламентът, където са представителите на суверена, не може просто да стои със скръстени ръце и да се кръсти пред принципите на правото и разделението на властите. Не може да се говори за разделение на властите, когато една от властите е узурпирана от бандити. Парламентарната република, чрез Народното събрание, има право на някаква форма на самозащита. Да, тази самозащита не може да бъде особено ефективна. Тя не може да стигне дотам да разпореди арест на главния прокурор, за да бъде доведен той принудително. Народните представители, които представляват суверена, са длъжни да предприемат някакви легитимни мерки за защита на Републиката и Конституцията, когато тя е поругавана по такъв начин от главния прокурор“, обясни адв. Екимджиев.

„Ако живеехме в истинска правова държава, това изслушване би било проблем с Конституцията и в разделението на властите. В българските реалности обаче, с които ние сме длъжни да се съобразяваме, бездействието на парламента в такава ситуация би било престъпно и би означавало толериране на бандитския ред на прокуратурата“, обобщи той и допълни: „Видяхме например през историята на „Осемте джуджета“ как висши прокурори действат буквално като пирати, как нелегитимното и противоконституционно Бюро за защита нахлу в Президентството и застраши суверенитета на държавния глава. Кой трябва да реагира в тази ситуация? Да стоим и да гледаме? След като хората се вдигнаха и изявиха своята воля за сваляне на това управление на прокуратурата, опасно за обществения ред и държавността, техните представители нямат право на различна позиция“, категоричен беше той.

Адв. Екимджиев обясни още какви биха били наказанията за полицейско насилие като видяното в кадрите, разпространени в петък. „Това са тежки престъпления, извършени от хора с униформи. Тук категорично не говорим за някакви леки телесни повреди. Категорично може да се говори за незаконно лишаване от свобода, което е престъпление по член 142 от Наказателния кодекс или принуда по член 143. Спокойно дори може да се твърди, че това са хулигански действия от страна на полицаите, защото те демонстрират неуважение към правовия ред, към обществения морал, към етичните правила на полицейската професия, те руинират представата ни за държавност и за поведение на представители на държавата. Тези хора би следвало незабавно да бъдат арестувани, би трябвало да бъдат разследвани и справедливо наказани с максималната строгост на закона“, каза той.

„Ако се установи, че те са прикривани от началниците си или пък – не дай си Боже, са получили инструкции да действат така, то тези престъпления са извършени в съучастие. Тоест трябва да отговарят и съответните полицейски началници, може да се стигне до нива министър и главен секретар, в зависимост от установените факти“, посочи още той.

Ключов обаче е въпросът за отговорността на наблюдаващите прокурори. Има престъпление по член 288, което е прикриване на престъпление от страна на разследващ орган – тоест когато се улеснява осуетяването на наказателно преследване. Това е типично престъпление срещу правосъдието. Факт е, че за 13 месеца не са внесени обвинителни актове и не са повдигнати обвинения срещу част от полицаите, които видяхме, че участват в тези изтезания. Ние видяхме поне 10-12 души, пряко замесени в този инцидент – вероятно са много повече, а знаем, че са обвинени четирима. Въпросът е защо останалите не са обвинени и достатъчно ли е да получат някакво служебно мъмрене, след като пред очите на наблюдаващите прокурори са видеозаписите, от които се виждат извършени тежки престъпления“, смята адвокатът.

„Крайно време е да бъде осъден прокурор за този тип чадър, който се поставя – за отказ от преследване на престъпление. Българската конституция дава тези почти неограничени права на прокуратурата със законодателната идея, че прокуратурата служебно е длъжна да разследва всяко престъпление и да не прикрива престъпления в никакъв случай. Прокуратурата няма право да преценява дали, срещу кого и какво ще прави, както още в предизборните си патетични речи Гешев обясняваше как ще преследва Иво Прокопиев и кръга „Капитал“ и как няма да си стъжнява живота с разследване на Бойко Борисов. Прокуратурата на България няма право на тази субективна преценка. Винаги, когато има данни за престъпление, тя трябва еднакво и равно да прилага закона спрямо всички. Фактическият отказ за прилагане на закона 13 месеца трябва да породи наказателно преследване спрямо наблюдаващите прокурори“, завърши темата адв. Михаил Екимджиев.

В края на разговора той коментира още казуса с канадското гражданство на служебния министър на икономиката Кирил Петков. „След като той е направил всичко, което зависи от него, той не може да задължи Канада - другата държава, кога и в какъв срок да издаде акт. Този проблем не е само конституционен, той има и правозащитна гледна точка. Представете си, че сте български гражданин и правите добросъвестно всичко, което зависи от Вас, искайки от Канада например да Ви освободи от гражданство. По някаква причина другата държава не действа. Нито Вие, нито Господ може да я задължи нито за месец, нито за година, нито за 10 години да отговори на искането. Хипотетично трябва да мълчим през цялото това време. Представете си, че искането е отправено не към Канада, а към Афганистан - кой ще задължи талибаните да издадат това писмо? Достатъчно е Кирил Петков към момента на встъпването си като министър да е предприел зависещите от него действия. Тъй като той няма контрол върху това дали и кога ще се произнесе тази държава, тъй като никой не може да да я принуди да направи това и няма срок, в който тя трябва да се произнесе, с това би следвало казусът да приключи. Важно е, че неговата добросъвестност е факт, както и това, че той е направил необходимото от своя страна", каза адв. Екимджиев.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 88 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раданч Татлъту

    19 79 Отговор
    Тека е!Но сега с марксистите Ицко,Мая и Татяна ,жевотът отново е прекрасен!🤡👍

    Коментиран от #11, #31, #58, #93

  • 2 Пич

    28 101 Отговор
    Адвокат , който е прочут като слуга на НПО , соросоидите , и всякакви елементи , провеждащи антибългарска политика , да не ни учи нас...

    Коментиран от #5, #66, #94

  • 3 Така е!

    123 11 Отговор
    Но защо Борисов да е -...,,бивша" мутра...?!Та той си е и...- настояща мутра...!За справка- записа с мутренският побой над протестиращите,извършен по негово нареждане и укриван повече от една година...!!!
  • 4 Христофор

    103 8 Отговор
    Обезценяването на човешкия живот започва с бившата мутра Борисов като главен секретар..... САМО БИХ ДОПЪЛНИЛ И МЛАДЕН МАРИНОВ КАТО СЕКРЕТАР И МИНИСТЪР , БИВША МУТРА ОТ 90ТЕ ГОДИНИ И РЕД ДРУГИ ВСЕ ТАЛАНТЛИВИ БОРЦИ , КРАДЦИ И МУТРИ ОТ ЗОРАТА НА ДЕМОКРАЦИЯТА ... КОЙТО СА С ПРОТЕКЦИИ ПОДЛЕДНИТЕ 12 ГОДИНИ
  • 5 изрод от ГЕРБ

    50 8 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    Всички имаме усещането,че си се заклел до края на живота си а бъдеш невеж и глупав.

    Коментиран от #10

  • 6 Геноцидът

    53 6 Отговор
    Обезценявато на човешкия живот започна 1989 с вътрешнономенклатурният преврат, когато късния соц олигархат-втори ешалон около 500 с-ва усвоиха ресурсите на държавата енергийни, водни, и др.
    Като сложим и съсловния олигархат, защото в офиса ти взимате 5 хилки на дело, медицинския, фармацевтичния, правния, строителен
    Голямото раздаване започна от 3-ката БСП, НДСВ, ДПС-Концесии-вичко бе разграбено и раздадено за някой друг милион..
    Тогава започна геноцида срещу българите 1989 г.
    Любиата ви Веолия ще ви тресне 2024 сто лева месечно за вода за 2-ма, а кубика студена не трябва да е повече от ЕДИН лев.
    Така ви цака късно комунистическия олигархат
  • 7 Гандалф

    14 35 Отговор
    Не ви ли прави впечатление, че повечето статии са писани от адвокати...нямам нищо против адвокатите, но ми прави впечатление...мое лично мнение, повечето се гласят, за бъдеща политическа кариера...

    Коментиран от #55

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 карамфила

    29 22 Отговор
    Този адвокат ми звучи като режисьор на фантастични филми.Реалноста е друга и след като гражданите използвуваха последното си демократично право,правото на протест,и затова бяха бити и унижавани им остава само едно,гражданска воина.

    Коментиран от #43

  • 10 Пич

    7 3 Отговор

    До коментар #5 от "изрод от ГЕРБ":

    С ти СИ ... дори без да се заклеваш...
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Неделко

    55 7 Отговор
    Добре е че има смели хора на които въобще не им пука от сикаджията и шайката и казват истината в очите !
  • 13 Геноцидът

    53 3 Отговор
    Един печат на нотариус десет долара в САЩ, в БГ 150 лева-на това се казва съсловен олигархат, печалбари гнусни.
    А в същото време плащате осигуровки само до 3000 лева заплата, може да получавате един милион, но плащате само върху 3000 лева, после искате да махнете тавана, че идва време за пенсия, а офшорките могат да си закрият, случайно.

    Коментиран от #92

  • 14 историчка

    29 11 Отговор
    Обезценяването на човешкия живот започна след като БХК започна защитава очевидните престъпления на етническа група! Защо този Екимджиев не засяга наистина един болен въпрос, или и той е на въпросната хранилка?
  • 15 МУТРАТА ОТ СИК

    45 6 Отговор
    ВИНАГИ ЩЕ СИ ОСТАНЕ ГАДНА МУТРА , ПРОСТАК И КРАДИЦ ! ЗАВИНАГИ !
  • 16 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    51 6 Отговор
    БМБ е мутра рекетьор двуличник лицемер сикаджия лр лъжец крадец лежа в ЧЕШКИ затвор в ПРАГА
    ПАНКРАЦ

    мб
    БМБ самоуби заедно със съучастие на кевр мафията и ДС и убиха и убиват неудобни ХОРА
    ГЕОРГИ КОТЕВ
    ГОРГИ ДИЧЕВ
    ВАНЬО ТАНОВ
    МИШО бирата
    ШЕФА НА АГРОХОЛД ПЪТИЩА
  • 17 Гай Турий

    41 6 Отговор
    Борисов не е бивша мутра, а съвсем и настояща!
  • 18 БАНКЯНСКИЯ ТОЛУП

    55 7 Отговор
    Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ АЙДУК И ПРОСТАК УЧАСТВУВАЛ НЯКОГА В УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА ! СРАМ !
  • 19 ГЕРБ

    9 34 Отговор
    На тоя па какъв му е проблема.Мръсен натегач
  • 20 Раданч Татлъту

    50 4 Отговор
    Много се изкефих на една статия от днес в Оффнюз! След като миналата година излязоха любителски кадри за насилие над протестиращи , прокуратурата обяви че е започнало разследване срещу 4-ма служители за превишаване на правата им и побои! След това излязоха със становище че са наказани. И лека полека случая утихна и се забрави ! Сега за един от наказаните - Андон Андонов началника на СПС(Специализираните полицейски сили). Андонов бе един от наказаните издал заповедите за побоя над младежите и жените. До тук прекрасно. А след това?!??! За благодарност Иван Стоименов Гешев го назначава за ръководител на "Бюрото за защита на главния прокурор". За благодарност че е пребивал протестиращите срещу него и Борисов. И ако заплатата му като ръководител на СПС основната е била 3250 лв. Сега като ръководител на бюрото към главния прокурор е 6800 лв. Как се чувствате Българи а? Боли нали?

    Коментиран от #28

  • 21 Причини

    16 18 Отговор
    Борисов е логичният резултат на цялото 30 г. грабене.
    Не ви е виновен ББ, а народът, който си избра поредния месия и поредните соросоиди и национални предатели в НС.
    Вода, ток, парно, вода, храна, лекарства.
    Алоу Българите, усещате ли как ви цакат, а ие си мислите, че сте свободни.
    Щот има едни, които без да работят имат милиони.
    Вие гърчите ли се от бачкане по 12 часа на ден, плащате ли им по 20 заплати пенсия-да сте отишли на площадите за махането на тези права.
    Истината е, че ако не укривахте доходи нямаше да оцелеете и един ден, всичко живо в тази държава краде, с редки изключения.
    Кога за последно протестирахте срещу безобразно поскъпване на ток, вода, парно?
  • 22 Даката

    17 6 Отговор
    Банкянския да го съдят.Дреме ми и на к.
    Ама,сега,какво правим,едни крадци смениха други.Всичко,нагоре,парно,ток,такси,газ,горива,хляб,олио,каквото се сетиш.Депутатите си гласуваха десет хилки заплати,тоя,на издръжка на НПО,работата му е да е лаладжия.
  • 23 Иван

    21 6 Отговор
    Мносо хора е убил Боико не директно по нареждане .За тапанарите насилието е удоволствие.

    Коментиран от #44

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Бат Вальо

    15 22 Отговор
    Адвокат ли си , не те зная но не говори срещу Борисов че есента се връща като новия -стар спасител на България!

    Коментиран от #40

  • 26 имам баялда

    15 17 Отговор
    Ако съществува образ на истинска мутра това е гореспоменатия Адв. Екимджиев, слуга на всеки който му пълни гушата.
  • 27 Ю.Кортес

    12 5 Отговор
    Пълни некадърници сте.Имате 160 депутати и едно правителство не можете направи.
  • 28 УжАсен

    20 4 Отговор

    До коментар #20 от "Раданч Татлъту":

    И аз искам такова наказание...Да ме повишат с двойна заплата. Ей хора, граждани , сънародници...Този каскет направо се гаври с нас и ни се присмива директно в лицата и очите. Казва ни директно - вие сте никой и нищо не зависи от вас а аз съм вашия бог
  • 29 Хуарбуса

    18 3 Отговор
    Румен Радев дал нареждане всички близки до Слави и сценаристите му експерти да бъдат изметени от властови позиции. Президентските съветници отчитали като тежък проблем пакетирането на Радев с ИТН и Слави за президентските избори. Целият народен гняв и разочарование от политиките на шоумена и партията му щели да се прелеят към Радев. На Дондуков 2 вече превъртат знакови имена за създаване на нов инициативен комитет, който да застане зад Радев в президентската битка, а с авторитета си да засенчи всякакви връзки с ИТН.  
  • 30 Чочо

    17 2 Отговор
    Тая дъвка се изтърка вече,ще ви траят още два месеца и после с камъните и тоягите
  • 31 Българин

    9 11 Отговор

    До коментар #1 от "Раданч Татлъту":

    Има закони в тая държава.
    Или пък не важат за президента и служебния кабинет?
    Като не ги е спазил Кирчо, да си носи отговорност и всички по веригата.
    Междудругото "мутрата " Борисов влезе в политиката, след като обяви, че смърта на Емин не е инцидент, а е убийство.
    После го подгониха разни "умни " и "образовани", да го потупат по рамото.
    Факти, кой стои зад второразрядно ви дайте, кой?
  • 32 В княжиство Андора ,

    8 5 Отговор
    Няма адвокати, няма и престъпност
  • 33 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 4 Отговор
    коупция прокуратурата е оправдала полицайтепобойници но има БОГ всичо се връща

    Коментиран от #72

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Ех мечти

    10 7 Отговор
    Тиквата никога повече няма да управлява
    жалко е че не го разбирате
  • 36 МАФИЯ

    3 2 Отговор
    БАТ ВАЛЬО лъже в ИНТЕРНЕТ защото бил съдебен заседател не му вярвайте
  • 37 Чуторан

    11 6 Отговор
    За 20 години. мутрата и хунтата му
    успяха да нанесат огромни щети за държавата и хората. Защо търпяхме толкова време?
  • 38 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 3 Отговор
    АЛФА ВЪЛКЪТ ОБИЧА да се подиграва присмива на индвалиди на ХОРА в неравностойно положение на глухи това е АЛФА ВЪЛКЪТ
  • 39 Boy

    12 11 Отговор
    Как се пази имущество и държава, адвокате?Когато пияни, дрогирани”талибани” мятат камъни и дърве, слама, домати, риба … водени от Бабикяни, Миневовци и други неуспяли “ социалисти”..Да обменим опит с полицията в Париж, Берлин и Амстердам . Ще им се види ураган, което прави полицията там.
  • 40 МАФИЯ

    3 1 Отговор

    До коментар #25 от "Бат Вальо":

    ти си лъжеиц не си съдебен испълнител живееш в югойсточна БЪЛГАРИЯ в малко СЕЛЦЕ правиш с на курназ зад безжичния нет
  • 41 Рано или късно...

    7 7 Отговор
    ГРОБ и БИБИТКО ще си получат заслуженото !
    А то е посещение при бай Ставри !
  • 42 MGewehr

    11 6 Отговор
    Поредният селяк-комуняк адвокат, безценяването на човешкия живот в БГ започва поне от 09.09.1944г.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Подкрепа за Борисов

    9 6 Отговор

    До коментар #23 от "Иван":

    Още си жив и без да хвърляш кал никой не те е убил и драскаш тъпотии
  • 45 Талибани в Кабул...

    5 5 Отговор
    Скоро и в София ! Това е спасението !
    Ще се оправят с гербавите тикви за нула време !
    Ставам талибан! Въпреки, че съм от БАН !
  • 46 Подкрепа за Борисов

    12 9 Отговор
    Стига пишете тъпотии за Борисов гледай те си вашите животи Нали сега управляват вашите любимци Радвайте и се нали сте доволни от огромните промени
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Феодал

    9 3 Отговор
    Във български съд са изгледали кадрите и не са взели отношение.Дотам сме стигнали.Прокуратурата да е и над СЪДА.Не само ВСС е техен, но и на обикновения съд са вързали очите и ръцете.
  • 49 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 6 Отговор
    герб партия на мутрите

    Коментиран от #60

  • 50 От гербав по гербав

    8 4 Отговор
    Пълни тръстики плиткоумни каскети и калинки
    Миризливи скунксове и шопари Гадове
  • 51 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 6 Отговор
    БОЙКО мутро тиквенска БОГ бавя но никога не забравя
  • 52 Ежко Бежко

    10 1 Отговор
    Не дочетох до края. Вярвам в правото на всеки народ с вили и колове да упражини волята си. Ако чакахме демокрацията да ни отърве от робството, още щяхме да кланяме на султана.демокрацията е доказано мръсна дума, която пречи на народите да се самоуправляват. Властта навсякъде по света е узурпирана от корумпирани негодяи без морал и съвест. Можем да се упражняваме в реторика колко е велика демокрацията и да прелива е от пусто в празно. През всеки 300 години в света народите се вдигат на бунт и обезглавяват монарха си. Вече минаха 300 години от френската революция.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Смърфиета

    5 4 Отговор
    Икинджиев, БХК, хаджигенус
  • 55 Смърфиета

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "Гандалф":

    Защото веднъж Гаргамел и после хаджигенус
  • 56 27001

    16 9 Отговор
    Напълно е прав адвокат Екимджиев за обезценяването на човешкия живот по време на диктатурата на Борисов и ГЕРБ! Управлението на ГЕРБ - РЕКЕТьОРИ е една от най срамните страници от историята на България! За жалост все още ни управлява Борисов и ГЕРБ - РЕКЕТьОРИ защото почти всички възлови и управленски места са заети от техни кадри - калинки и нещата са си все така зле!
  • 57 ганев

    10 3 Отговор
    ЧОВЕШКИЯТ живот имаше ЦЕНАсамо по времето на С О Ц А които отнеме живот СМЪРТ или доживотен затвор А СЕГА БОГАТ ГАД С ДЖИП УБИ 2 ДЕЦА 6МЕСЕЦА УСЛОВНО И ВЕЧЕ СИ КАРА ДЖИПА В капитализма толкова струва живота А КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ А И ВСИЧКО ЗАРАДИ МОШЕНИЦИ И УБИЙЦИ АЛЧНИ А Д В О К А Т И като екимджиев
  • 58 Къванч Татлъту

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Раданч Татлъту":

    Ако искаш да бъдеш Мерилин Монро, не бъди мерилинка монройка. Дано да си разбрал ама на дали.
  • 59 Адмирации

    8 4 Отговор
    Респект, адвокате!
  • 60 Идеал Мутишев

    12 6 Отговор

    До коментар #49 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Народе, радвайте се, че имате адвокати от калибъра на Екимджиев.
    Просто се радвайте, че вместо вас, друг се мъчи да защитава правата ви, а вие се чудите как да го оплюете , вместо да калкулирате с благодарност неговото безплатно представителство.
    Поне помислете!!
  • 61 Гост

    7 4 Отговор
    Обезценяването на живота на българите започна с приемането ни в ЕС и НАТО, а че е обезценен се разбра веднага, защото не се пита народа иска ли да присъства в тези сатанински организации, а беше натирен в тях, като овце в кланица.
    А след като бяха дадени бази на Сащ безплатно и вече изцяло властта е в техни ръце чрез слугите във всички сфери на властта – Президентска, Изпълнителна и Народно Събрание, плановете за бъдещето на българите станаха все по-ясни за разумната част от населението20%, а то е, че Арменското клане ще бъде само като леко почукване по арменските глави с сравнение с това, което готвят като масово унищожение на българското население на България.
  • 62 оня

    11 0 Отговор
    А за царчето можеше нали:))Оправи ни и си замина като бит пеерасс:))
  • 63 Механик

    10 3 Отговор
    Обезценяването на човешкият живот и човешкият морал, започва от годината когато аз и подобни на мен, заблудени гарги скачахме по площадите и искахме банани.
    Първият ми сблъсък с това явление бе в далечната 1990-та, когато позвъних в милицията/полицията, че 4 човека крадат колата на комшията, който отсъстваше от дома са.
    По телефона ми казаха: "Абе, кво ти дреме? Нали никой не пипа твое имущество?! Какво искаш сега? Да почнем да те викаме като свидетел и после да станеш ВИНОВЕН ли? "
    Бойко Борисов, просто е еманицята на процеса. Виновен е и е за убиване, но ОНИЯ, които сътвориха тоя свят и похарчиха нашата младост и старост, напраиха от родителите ни просяци, а от децата ни дебили с телефончета- те са за Народен Съд. И даже не, те са за съдене от граф Дракула- побити на колове и разположени край пътя,за да можем да им се любуваме, докато издъхват!
  • 64 Терориста Борисов

    6 2 Отговор
    В Перник мойте хора убиват
  • 65 Гербав мамул

    6 8 Отговор
    Мразя гербавите, много ги мразя...
    С нетърпение очаквам им края....
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Цънцарова днеска пита...

    3 0 Отговор
    Като коза подвита... Ива самодива ....
  • 68 Две димящи дула

    6 3 Отговор
    Имената на членовете на Висшия съдебен съвет, които твърдо са застанали и прикриват явните престъпления на прокурора трябва всеки ден публично да се обявяват и показват по телевизиите и вестниците. Имената на бандитите в полицейски униформи, биещи завързани беззащитни хора - също !!! Всеки божи ден по няколко пъти! На децата и роднините им също!!! Не бива никой да ги забравя!!!
  • 69 Истината е една

    8 9 Отговор
    Фактът, че тези протести започнаха след като взеха талончетата на Божков, трябва да ви говори някои неща. А също и тези лумпени провокатори, които са отишли там с единствената цел да се конфронтират с полицията. Айде сега големи разбирачи кажете ако вие бяхте полицаи и някакви дроги от футболните агитки трошат държавното имущество и ви замерят със зарзават, вие как бихте постъпили? И да ви кажа, ако някой е искал да скрие тия кадри, извадени от контекста на събитията, дали не би успял досега, за да може агента Рашков с 12-те клозета, да ги изкара наяве точно в този момент. Това е един обикновен пиар, да си изтрият ръцете отново с Бойко Борисов, и у Русия е така, американци, европейци, марсианци-всички са им виновни, че народа живее зле. Важното е да има по кой да си плюе, а олигарсите да грухтят все повече е повече.

    Коментиран от #71

  • 70 Айнщайн

    8 6 Отговор
    Може да не ви се вярва, ама Борисов никога не е бил мутра или поне мутрите не са го възприемали като един от тях. Верно е, че се е мутреел, ама то е друго. А относно нахлуването в президентството, бяха открити безспорни доказателства за изнасяне на секретна информация от Пламен Узунов, същият,нямащ право на достъп до нея исъщият, който бе заснет в момент на корупционни действия. А това, че Радев не реагира с незабавно уволнение на въпросния Узунов говори само по себе си, че и той е замесен в шпионска дейност в полза на друга държава и единствено имунитетът му го пази от обвинение в държавна измяна. Затова е и непрекъснатото плюене по адрес на главния прокурор Гешев.
  • 71 Голословнии

    6 3 Отговор

    До коментар #69 от "Истината е една":

    Дай доказателства, герберски троле!

    Коментиран от #77

  • 72 Мимо

    5 3 Отговор

    До коментар #33 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Има нещо , кой както иска да го нарича.
    Само дето , на теологичните дебати, не им е тук мястото. Аз до ден днешен не разбирам , как полицейските началници допуснаха полицейския състав да е подложен на такава гавра от "протестиращите". При тази ситуация се отървахме на косъм без жертви. Трябва да се търси отговорност за бездействие.
    Не казвам, че протестите не трябваше да се провеждат, няма значение и момента на започването им, но такава ситуация неизбежно ескалира. Цял ден ги замеряха с павета , бутилки, псуваха ги и т.н. , а те стояха без да реагират.
    Минеков, Хаджигенов, Мая и Христо да му мислят, когато се срещат със създателя, или пък със собствената си съвест, ако имат такава. Много ниско паднаха...
  • 73 фАНТОМасс

    7 3 Отговор
    Защо така злословят срещу БОйко ? Той е толкова човечен , добър , загрижен и мил. Ако не вЕрвате питайте мис Бикини и Мата Хари. Колко ли ги е спонсорирал и обгрижвал ???

    Коментиран от #76

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 ДаАмаНе

    5 2 Отговор
    Право на протест, а не на вандалски актове на насилие, някои от които целящи нанасяне на сериозни рани и дори убийства. Единственото укоримо е насилието след като са вече неутрализирани. А като ще си говорим за "обезценяването на човешкия живот" да ти напомня ли за тези, които донесоха по нашите земи понятието "Бивши хора"? За масовите убийства и погроми, които нанесоха върху българския народ? За това, че представители на същите тези погромаджии отново използват това понятие, но такива продажници и грантаджии като вас, неуважаемо адвокатче, не се възмущават от това. Те са тези, които направиха така щото човешкия живот в България да е обезценен, а ти си част от тях, неуважаеми.
  • 76 Радев?

    2 1 Отговор

    До коментар #73 от "фАНТОМасс":

    Не знам с кой си ляга и става, нито ме интересува. Не ме интересуват и жълтините относно с кого е била и не кой се е натискала Майчето.
    Единствено се вълнувам от състоянието на държавата и хората, най-напред в България после в Европа, после в третия свят и накрая в САЩ, Русия, Англия , Китай и някои други арабски държави.
    Това трябва да вълнува всеки нормален човек, защото другото е навлизане в личното пространство на човек и е проява на посредственост. Дебата трябва да е за важните неща, а не всякакви твари да ни занимават със собствените си личности и комплекси
  • 77 Абе

    1 1 Отговор

    До коментар #71 от "Голословнии":

    Ти къде живееш, то беше нарисувано.
    Ако имаш поне едно око , или едно ухо и не живееш в пещера е очевидно. Та се чудя кой е трол и чии
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Възмутен

    3 3 Отговор
    Защо триете коментарите , давате на разни т....и като тоз измислен адвокат да пише глупости , а на човек да се изкаже не, камо ли в защита на Борисов
  • 80 достойнство

    3 2 Отговор
    ТИ ЛИ СЕ ИЗКАЗА КЪДЕТО ОСВОБОДИ УБИЕЦА ОТ АВСТРАЛИЯ ДЖОК.ВИЕ ВСИЧКИТЕ КОРУМПИРАНИ АДВОКАТИ ПЛЮЕТЕ С-У ГЕШЕВ ЗАЩОТО ВИ РАЗВАЛИ ДАЛАВЕРАТА.
  • 81 Пецата

    1 2 Отговор
    Тоя не съм ги и чул.
  • 82 възмутен

    2 1 Отговор
    Много отдавна съм слушал една басня, в която мечка среща дървосекача, нанесъл й дълбока рана при предишната им среща и сега се моли на нея, да не го яде. Тя се съгласила, но му казала,"раната която ми нанесе предишния път ми заздравя и вече не ме боли, но продължава много да ме боли, дето ме нарече мръсно, миризливо животно"! Екимджиев, не ти прилича да отпрвяш долнопробни обиди по адрес на Бойко, най малкото защото, дори и след такова дълго управление, той продължи да има стотици хиляди симпатизанти, на които ти накърняваш чувствата им за справедливост и защото той не прояви чувство за отмъщение след толкова много обиди по негов адрес! Освен това, употребеното от тебе определение за "обезценяване на човешкия живот" е иезоитско, защото тук няма загуба на човешки живот, а само унижаване на достойнството!
  • 83 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    2 0 Отговор
    пияница е нормално да говори небивалици!
  • 84 124

    0 2 Отговор
    Няма бивши мутри! Борисо е се е мутра.
  • 85 Иванов

    2 0 Отговор
    Т.нар. адвокат Екимджиев е още един от обслужващите Сорос лица в България, които работи срещу интересите на Родината и в съдружие с олигарха Иво Прокопиев и неговия кръг "Капитал"!
  • 86 ПК инк

    1 1 Отговор
    Ние пък, простолюдието, знаем, че по-големи
    мутри от адвокатите няма никаде по Света.

    Коментиран от #91

  • 87 Оооуу,

    1 1 Отговор
    много малко и мижави коментари за толкоз дълго време по такива важни теми от интервюто със "соросоида" Екимджиев, адвокат всъщност застъпващ за основни стандарти и ценности от обществения договор във всяка една цивилизована страна, а е като глас в пустиня?! Не народ, а мърша...
  • 88 Този пък

    1 2 Отговор
    Е толкова гнусен индивид, соросоидна подлога. Съжалявам че го познавам.

    Коментиран от #89

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Best

    0 0 Отговор
    Противар,на всяка манджа мерудия.Гнусар.
  • 91 86,уточнение

    0 0 Отговор

    До коментар #86 от "ПК инк":

    Правилно си отбелязала че си част от простолюдието. Но и интелектът на примитивната тълпа,част от която си и ти е твърде нисък. Така че нищо полезно не можеш да научиш,знаеш и запомниш. Прибирай се в дупката си заедно с другите хлебарки.
  • 92 До 13

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Геноцидът":

    Прав си,но иди да го кажеш на тези,които си ги изпратил в Народното събрание с избирателната бюлетина. Те са приели Закона за нотариусите и нотариалната дейност.
  • 93 Още един

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Раданч Татлъту":

    Адвокат -кожодер изпълзя да дава акъл и да агитира за""Дай, България".
  • 94 Стефан

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    Ако беше слуга на,,соросоидите,, с мед да го намажеш. Уважаемият адвокат служи на съвсем друг господар,ако се сещате,но не.
  • 95 бодак

    1 1 Отговор
    Не ги оправдавам, но факт е че полицията бие навсякъде, в зависимост от инструкатажа и местните обичаи.
    най-яко пипат в САЩ. в Мрежата е пълно с кадри на полицейско насилие в САЩ и Запада. Не че и другаде няма, но САЩ го раздават световни надзиратели и джандарми и моралстват, а при тях неща като корупция, права на човека и полицейско насилие има най-много.
  • 96 факт

    0 0 Отговор
    гешев е учил във факултет държавна сигурност!
  • 97 Последното казано от адвоката не е вярно

    0 2 Отговор
    Съществуват т.нар. фактически състави и те трябва да са завършени, за да се породи, измени или прекрати право/задължение. Молбата за отказ е началото, но гражданството си стои докато тя не бъде разгледана, приета и санкционирана от другата страна. Интересно как един добър адвокат не го разбира или и той е пристрастен: човещинка е.