Last news in Fakti

4 Ноември, 2021 19:00 18 019 190

Ваксините срещу Ковид-19 не помагат? Фактите казват друго

  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия

Ако има някакво основание да говорим за провал на ваксинациите, то този провал е по линия не на ефикасността на самите ваксини, а на нежеланието на много хора да се имунизират

Ваксините срещу Ковид-19 не помагат? Фактите казват друго - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Защо напълно ваксинирани хора все пак се заразяват с коронавируса, а в отделни случаи дори умират от Ковид-19? И основателни ли са твърденията за провал на ваксините? Ето какво показва проверката на фактите.

"Ваксините не работят!" - този боен вик напоследък кънти с пълна сила най-вече в социалните мрежи. Лъжливото твърдение за някакъв "провал на ваксините" се опира главно на случаите, когато напълно ваксинирани хора (особено по-възрастни) все пак се заразяват, а в отделни случаи дори умират.

Какво казват фактите

Германският специализиран институт „Роберт Кох“ още години преди пандемията е посочил възможните варианти, при които една ваксина не действа. Те са два: ваксината или изобщо не работи поради органични или възрастови особености на ваксинирания, или пък нейното действие намалява с течение на времето.

Специалистите изобщо не оспорват, че с течение на времето ваксинацията губи сила. „Колкото по-възрастни са хората, толкова по-бързо изчезва имунната защита“, обяснява Райнхолд Фьорстер от Института по имунология в Хановер.

Институтът „Роберт Кох“ също отбелязва в последната си актуализация, че ефективността на поставените ваксини вече спада. Угур Шахин, един от създателите на ваксината на BiontechPfizer, също още преди близо година каза, че оценява минималната имунна защита на два и половина до три месеца. И предупреди, че ако вирусът продължи да се разпространява, ваксинацията навярно ще трябва да се освежава през година-година и половина. А преди няколко месеца Шахин добави, че третата доза от неговата ваксина има голямо значение за добрия имунитет.

На този фон съвсем закономерно се разгоря дискусията за освежаването на ваксината с така наречената „бустерна доза“. Последните новини от Израел също показват, че бустер-ваксинацията забавя разпространяването на вируса и повишава имунната защита при най-застрашените възрастови групи.

Много хора объркват функциите на имунната защита, тъй че нека ги подредим: ваксинацията пази отделния индивид от заразяване и от тежък развой на болестта, но тя предпазва и хората около него от заразяване. Тоест, ваксинираният човек е по-малко застрашен от зараза, а дори да се зарази, болестта протича по-леко. И второ, понеже при ваксинирания човек опасността от зараза е по-малка, той разнася и по-малко опасности сред околните.

Оттук следва, че при по-младите хора бустерната ваксина служи най-вече за предпазване на околните, а при по-възрастните и болните тя е особено важна срещу зараза - най-вече с Делта мутацията на вируса.

Къде е провалът

На фона на всичко изброено дотук, неоснователни са обобщенията на едро, според които спадащото въздействие на първите дози от ваксината означавало, че ваксините са се провалили. Тъкмо обратното. Опитът на държави с висок процент ваксинирани, като Испания, Португалия или Испания, показва, че там има значително по-малко случаи на заразяване и на тежко протичане на заболяването, отколкото в страни, където ваксинираните са малко - като България и Русия например.

В този смисъл, ако има някакво основание да говорим за "провал на ваксинациите", то този провал е по линия не на ефикасността на самите ваксини, а на нежеланието на много хора да се имунизират.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 214 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    319 110 Отговор
    Помагат да идете в гробищата.

    Коментиран от #106, #137, #186

  • 2 Рошко

    273 53 Отговор
    Честито на печелившите ковид идиоти

    Коментиран от #107

  • 3 Майна

    336 74 Отговор
    Напротив , помагат ..на ГЛОБАЛНИЯ ЕЛИТ ДА РЕДУЦИРАТ НАСЕЛЕНИЕТО...ЗАСЕГА ,,ПЛАНДЕМИЯТА,, НЕ ВЪРВИ ПО ПЛАН, ЩОТО МНОГО МИСЛЕЩИ НЯМА ДА СЕ ИНЖЕКТИРАТ

    Коментиран от #49, #74, #95

  • 4 Кирил Петков

    179 40 Отговор
    Най-важната тема която касае ПП и ДБ Е еднополовите бракове
  • 5 Sieg

    304 27 Отговор
    През 6 месеца да трябва да се ваксинираш и да казваш, че е успех........... Медицината е толкова напреднала, че хората са все по болни, но все пак тя е за да печели, а не за да лакува.

    Коментиран от #21

  • 6 Пич

    263 49 Отговор
    Да бе , тези ни мислят за глупави като американци... За това ли , в най ваксинираните държави продължават да падат като фронтоваци...

    Коментиран от #31, #119

  • 7 Искам едно

    209 25 Отговор
    Дайте ми всички химични елементи във ваксината.Къде да намеря съставките?Защо ги няма в пълния вид?

    Коментиран от #32, #35, #164

  • 8 не го четем

    230 20 Отговор
    Дойче Зеле, приятели.

    Винаги поглеждаме вдясно заглавието, там седи емблемката. След това директно затваряме и не четем хибридните им идиотщини.
    Ако не е антируско, ще е възхвала бурките или писъци на ваксърите.

    Кажи не на пропагандата - не чети Дойче Зеле.

    Коментиран от #19

  • 9 ЖУЖИ

    187 21 Отговор
    ВАКСИНИ ИЗМАМАТА НА ВЕКА

    Коментиран от #182

  • 10 МДААА

    162 24 Отговор
    Проучване: Ваксината срещу COVID-19 представлява значителни рискове за здравето на децата
  • 11 руснак

    164 22 Отговор
    Натрупаха милиарди от наивници да се ваксинират
  • 12 Joro

    141 13 Отговор
    А дали зад тази уж немска медия не стоят същите тези ,които произвеждат ваксините? Едни и същи хора (или не точно хора) владеят почти всички световни медии и корпорации ,техни подчинени се водят собственици,а зад тях седят същите тези уж хора. Е,разбира се,че тогава ще ни убеждават в собствената си правота и продукт след като имат полза от това.
  • 13 въйй

    76 16 Отговор
    Ако се дава достатъчо информация лесно ще се види...
    Ако знаеш колко са заразени ПО ГРУПИ ваксани, или не - ще може да се пресметне и ЕФЕКТИВНОСТ...
    Чисто по теория на вероятностите за вируса е по-лесно да намери неваксиниран –80% от вакан - 20%. Значи неваксинираните като брой и процент са повече от ваксинираните... Оттук и 10% летални ваксинирани е по-лошо като процент 90 % неваксинирани жертви... Който разбрал-разбрал...
  • 14 Иде сеч !

    158 23 Отговор
    Ваксината срещу ковид не е ваксина , а замаскирана генно модифицирана бомба със закъснител ! До няколко години милиони ваксинирани ще заплатят скъпо за глупостта си ! Стерилност , тежки автоимунни заболявания , инфаркти и инсулти ще редуцират населението на земята с няколко милиарда !

    Коментиран от #47

  • 15 Преболедувал К19 ноемвр/декември 20та

    100 9 Отговор
    На бас от хиляда лева че повече няма да се заразя отново с Ковид деветнадесет дори ако стоя встая с трима болни от Ковид деветнадесет без защитно облекло маски и калцуни само по анцунг и престилка маратонки ЕА7 в продължение на 24 часа. Имам антитела и не съм регистриран в РЗИ. Имам 986 единици антитела.

    Коментиран от #25, #140, #153, #178

  • 16 МДААА

    110 9 Отговор
    Информатор на лекарствената индустрия излезе с изтекли доказателства, показващи, че Pfizer е фалшифицирала данни, нарушавала е основните правила и е забавила докладването на нежелани реакции в своите изпитания на „ваксина“ срещу коронавируса.
  • 17 XXL

    121 8 Отговор
    Ами 7 милиарда дози вече били продадени, по 20 долара дозата = 140 милиарда долара приходи. Вярно че помагат на отровителите да забогатеят.

    Коментиран от #179

  • 18 Хх77

    137 10 Отговор
    Искат с тия "ваксини" да се редим на опашки на колене пред тях да си купуваме живот на всеки 6 месеца.който не го вижда или е сляп или много глупав
  • 19 въйй

    36 0 Отговор

    До коментар #8 от "не го четем":

    Забравил си Дженда...
  • 20 Анонимен

    77 8 Отговор
    Ще се ваксинирам след три години ако доживея толкова. Не бързам.

    Коментиран от #124

  • 21 Рошко

    127 11 Отговор

    До коментар #5 от "Sieg":

    Имах прабаба и дядо отидоха си на 104 и кусур, ама тогава медицината не бе толкова напреднала, даже сигурно не са знаели какво е това пасти за зъби шампоани и телевизор радио, тцтцтц ама оди го обяснявак на ковид идиот
  • 22 Тото прогноза 04.11.2021година 18.45 ч.

    22 6 Отговор
    23,12,5,25,34,35
  • 23 Фактите казват

    76 8 Отговор
    Че предстои голямото нулиране, а тия дето си бият ваксини и се занимават с анти манти ваксъри и кой крив, кой прав са прости като галоши. Сега само го търкат по гърба, за късметлиите сами да се сетят къде ще им влезе
  • 24 МДААА

    83 10 Отговор
    НАУЧЕН УЖАС: Ваксинният шип протеин навлиза в клетъчните ядра, потиска двигателя за възстановяване на ДНК на човешкото тяло, ще отприщи експлозия от рак, имунодефицит, автоимунни нарушения и ускорено стареене
    Изследователската статия е озаглавена „SARS–CoV–2 Spike уврежда възстановяването на увреждане на ДНК и инхибира V(D)J рекомбинацията In Vitro“ и е автор на Джианг и Я-Фанг Мей от катедрата по молекулярни биологични науки, The Wenner– Gren Institute, Stockholm University, SE-10691 Stockholm, Sweden, и катедрата по клинична микробиология, вирусология, Umeå University, SE-90185 Umeå, Sweden

    Коментиран от #110

  • 25 Преболедувал К19 ноемвр/декември 20та

    49 4 Отговор

    До коментар #15 от "Преболедувал К19 ноемвр/декември 20та":

    И продължават да се увеличават с времето изградените от организма ми мои антитела.

    Коментиран от #29, #46

  • 26 волен сидеров

    70 6 Отговор
    ПАК ЩЕ ПИШЕМ И ГОВОРИМ ДАЛИ ПОМАГАТ ...НЕ ВИ ЛИ СЕ СТРУВА ЧЕ Е МНОГО РАНО ДА ГИ ХВАЛИТЕ....А ДА ЗАБРАВИХ--ВИЕ СТЕ ДОЙЧЕ ВЕЛЕ -ПРОДАЖНИЦИ
  • 27 АБВ

    19 30 Отговор
    Ваксинираните умрели са тези с ваксина от 400лв.
  • 28 МДААА

    51 12 Отговор
    Подобно на часовник, повечето ваксинирани американци ще загубят имунната функция до Коледа и ще започнат да растат ускорени РАКови тумори, които ще ги убият през следващите десет години
  • 29 Тъмен субект

    42 6 Отговор

    До коментар #25 от "Преболедувал К19 ноемвр/декември 20та":

    За година антителата не само не спадат а се увеличиха в пъти и за мен и за цялото семейство
  • 30 precenq

    21 72 Отговор
    Помагат да, аз се ваксинирах и не съм се разболял. Не съм умрял и като минавам покрай 5джи нищо ми няма.
    Сега, на мен или на някви от интернета ще вярвате?

    Коментиран от #33, #150

  • 31 Я пак

    20 4 Отговор

    До коментар #6 от "Пич":

    Провери инфото за падащите фронтоваци

    Коментиран от #177

  • 32 Аха

    15 4 Отговор

    До коментар #7 от "Искам едно":

    И аз така говорех ама ги има всъщност ако се разровиш в сайта коронавирус бг

    Коментиран от #59

  • 33 Анти ваксър

    45 11 Отговор

    До коментар #30 от "precenq":

    Като ти изключат чипа и си пътник
  • 34 Аламинут

    46 5 Отговор
    Извъртяха цяла окръжност,за да стигнат
    до мантрата- Исраел,блуз,тер и пак и пак
    боцкане е вечният рефрен.Защо бе нужно, иглата на плочата да прескача на
    едно и също място.Поне сменете плочата.Баце слуша Пипи Ханс.
  • 35 Има ги

    15 33 Отговор

    До коментар #7 от "Искам едно":

    На сайтовете на всички здравни институции,както и на производителя.Да ти кажа,в нея има,плутоний,Радий,живак,кисело мляко,ракия,изстискана маруля,цианкалий,чипове от Аифон и Самсунг,чип приемник Гармин(за да ни следят),Неодимов магнит(да залепяме лъжици по рамената),и накрая гъби печурки,за по добър вкус.
  • 36 Николов

    36 8 Отговор
    Висока регистрирана смъртност в страни, категоризирани като „Шампиони по ваксините Covid-19“. Ваксинираните страдат от повишен риск от смъртност в сравнение с неваксинираните
    Данни за смъртността в най-ваксинираните страни. Увеличени хоспитализации на ваксинираните
    От Жерар Делепин
    Глобални изследвания, 30 октомври 2021 г




    Публикувано за първи път на 30 септември 2021 г
    От началото на здравната криза френското правителство твърди, че ранното лечение е неефективно. Той наложи големи ограничения на нашите свободи, по-специално на лекарските рецепти,1
    Той също така обеща, че ваксинацията ще постигне колективен имунитет, край на кризата и връщане към нормалния живот.

    Но провалът за 18 месеца на тази така наречена „здравна стратегия“, основана на фалшиви симулации, безброй лъжи, неизпълнени обещания, както и кампанията на пропагандата и страха, стана непоносима.
    Това от своя страна е последвано от изнудване за съгласие за ваксиниране, чрез откровено изнудване, като същевременно се ограничават свободите ни да се движим и общуваме, правото ни да работим и да се занимаваме с развлекателни дейности.

    Ефективни ли са сегашните ваксини, които искат да ни наложат?
    Могат ли да доведат до колективен имунитет или това е само мит? За да отговорим на този въпрос, ще направим текущата санитарна оценка на най-ваксинираните страни според данните, предоставени от Световната здравна организация и кривите на OurWorldinData. (От началото на ваксината пре
  • 37 Просветен илюминат

    50 8 Отговор
    А за броят на починалите инжектирани и заболели отново нищо не казвате?
  • 38 😷😷😷

    41 2 Отговор
    Днес нямам настроение да чета глупостите на гьобелсовата "медия" DW, пиша Х.Й и бЕгам!
  • 39 ВЕЧНИЯ ОПТИМИСТ👍 ОТ „НАДЕЖДА” 3

    18 3 Отговор
    ТО АКО НА ЕДИН МУ Е ПИСАНО ДА УМРЕ ОТ ВАКСИНА ТО НА ДРУГ МУ Е ПИСАНО ДА УМРЕ БЛЪСНАТ ОТ МУСТАКАТ ТIR ПЪЛЕН С ЛЮБЕНИЦИ😱😱😱
  • 40 Николов

    41 11 Отговор
    Това възобновяване на епидемията, въпреки инжекциите на Pfizer, е придружено от увеличаване на хоспитализациите, където ваксинираните представляват по-голямата част от хоспитализираните.


    Ваксинацията не предпазва от тежки форми на заболяването или от смърт.


    Край на юли: 71% от 118-те тежко болни израелци (сериозни, критични) бяха напълно ваксинирани!
    Този дял на ваксинираните тежко болни хора е много по-висок от дела на напълно ваксинираните хора: 61%. Да се твърди, че ваксината предпазва от сериозни форми на заболяването, както неблагоразумно заяви израелският министър на здравеопазването, е грешка (или дезинформация?).
    За да не признае грешките си, израелското правителство продължава да отрича този очевиден провал и продължава да предлага само ваксинация като решение. Колко още смъртни случая ще са необходими, преди да последва примера на Индия или Япония и най-накрая да приеме ранно лечение?


    Заключения
    Сегашните псевдо ваксини не са достатъчно ефективни. Те не предотвратяват повторение на епидемията, нито хоспитализация, нито тежки форми, нито смърт. В Израел и Великобритания, които уточняват ваксиналния статус на жертвите, ваксинираните страдат от повишен риск от смъртност в сравнение с неваксинираните.
    Преследването на политика само за ваксини води до смъртоносна безизходица, докато страните, които официално препоръчват ранно лечение (Индия) или позволяват на лекарите си да го предписват (Япония, Корея), се справят много по-до
  • 41 Къде е ключа за бараката?

    45 9 Отговор
    "И второ, понеже при ваксинирания човек опасността от зараза е по-малка, той разнася и по-малко опасности сред околните." ДА, НО АКО НЕ СЕ РАЗКАРВА КАТО МИНДОВАТА КУЧКА ОТ ЗАВЕДЕНИЕ В ЗАВЕДЕНИЕ БЕЗ МАСКА. ВАКСИТЕ СЕ ЧУВСТВАТ ЖЕЛЕЗНИ И ИМАТ ПО ВЕЧЕ КОНТАКТИ И СЪОТВЕТНО ЗАРАЗЯВАТ ПО ВЕЧЕ.
  • 42 Пирко

    54 5 Отговор
    Авторът на тази прекрасна статия да си я завре той си знае къде
  • 43 Ваксиниран с виагра

    28 1 Отговор
    Четвъртата вълна дойде и ще преброим кои са дали фира повече...
  • 44 Николов

    30 5 Отговор
    Преследването на политика само за ваксини води до смъртоносна безизходица, докато страните, които официално препоръчват ранно лечение (Индия) или позволяват на лекарите си да го предписват (Япония, Корея), се справят много по-добре.

    Какво чакат нашите здравни власти, за да спрат да вярват във фалшивите симулации, извършвани от епидемиолози, които са твърде тясно свързани с компаниите за ваксини, да разгледат доказаните факти и да прекъснат своята измамна и вредна кампания за ваксиниране и да препоръчат ранно лечение?
    Продължаването на забраната за ранно лечение от лекуващи лекари води до загуба на шансове за много пациенти и пряко ангажира отговорността на правителството и особено на министъра на здравеопазването.
    Д-р Жерар Делепин е онколог и статистик
    Преведено от френски от Global Research.

    Бележки
    1 За първи път от 2500 години...
    2 Варианти на SARS-CoV-2, които предизвикват безпокойство, и варианти, които се разследват в Англия Технически брифинг 21
    Публикувано август 2021 г. Public Health England Gateway number: GOV 9374 20 август 2021 г.
    Оригиналният източник на тази статия е nouveau-monde.ca, публикуван на нашия уебсайт на френски език mondialisation.ca
    Copyright © д-р Жерар Делепин, nouveau-monde.ca, 2021 г.
    Първоначалният източник на тази статия е Global Research
    Copyright © Gérard Delépine, Global Research, 2021
    Съжалявам,че графиките не излизат!!!!!
  • 45 Голям кеф

    43 12 Отговор
    Логдаун за неваксинирани. И болниците ще се напълнят от ваксинирани ковидясали. Тогава какво ли ще плещят?
  • 46 Увеличили са се понеже пак си се заразил

    5 21 Отговор

    До коментар #25 от "Преболедувал К19 ноемвр/декември 20та":

    И сам го каза даже това. Може леко да си го карал, но си бил повторно заразен и го знаеш това. Стига си писал глупости. Ако си беше направил PCR тест докато стоя под карантина най-вероятно щеше да е положителен.
  • 47 Ти сигурно

    8 23 Отговор

    До коментар #14 от "Иде сеч !":

    Си някой професор и си направил проучване в бъдещето,за да ги знаеш тия неща,щом говориш толкова убедително.Да не пътуваш във времето,че ги видя след няколко години?Дано да доживееш дотогава.А от инфаркт,инсулт и другите заболявания ще умират все повече Българи.Защото нямаме хигиена на живот.Пушим,пием,тъпчем се като прасета,не спортуваме.Какво очакваш?Да мреш от старост ли???
  • 48 Пипи Чорапчето

    69 5 Отговор
    Преди около час по БНР съобщиха, че според СЗО най-заразения към днешна дата континент е Европа.
    Европа е и най-ваксинирания континент.
    И докато сочите с пръст България, Румъния и Русия, като слабаците с ваксинирането, то как да си обясним взрива на заразата в отличниците?

    Коментиран от #56

  • 49 Да, така е

    14 55 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    Населението се редуцира предимно там където антиваксърството процъфтява. Например в Русия и България 😂😂😂. Гробарите не смогват.

    Коментиран от #90

  • 50 Геноцид

    57 4 Отговор
    Ще призная, че ваксините помагат, когато премахнат информираното съгласие и всички по веригата поемат отговорност за препарата който се инжектира.
  • 51 фев35жср68

    50 6 Отговор
    Изборите идат и избирайте между "Възраждане" и тотална диктатура в която до половин година ще започнат да ваксинират и децата ви. Двамата харвардски измамници ще ви набият освен ваксините така и еврото. Чрез еврото България ще бъде натискана и рекетирана от Запада и ще ви наложат хомосексуалните ценности, педофилските ценности и всякакви други такива типични за САЩ и Англия. Хора не се предавайте и ходете да гласувате срещу слугите на западния кабал.

    Коментиран от #60

  • 52 Естествено имунизиран

    12 22 Отговор
    Да споделя от опит от 13 човека семейство пра баба пра дядо леля чичо,майка ми баща ми жена ми на брат ми жена му и нашите 3 деца и аз,чичо ми не се разболя защото седмица преди това си сложи ваксина .Личен опит това споделям изводите оставям на вас.12 болни от бебе на 1. Годинка до 85 годишен дядо той и баща ми го преболедуваха най тежко,баща ми в болница,а дядото с едно посещение на медицински екип и няколко системи.

    Коментиран от #98, #143

  • 53 Манипулация

    37 4 Отговор
    Факти, кога ще публикувате разследването на британския медицински журнал за фалшификациите на Файзер за ефективността и прикриването на страничните ефекти от ковид ваксината?!
  • 54 Анонимен

    29 4 Отговор
    Предложение за резолюция на Европейския парламент относно създаването на Европейски фонд за обезщетение на жертвите на „ваксините срещу COVID‑19“

    Европейският парламент,

    — като взе предвид член 143 от своя Правилник за дейността,

    А. като има предвид, че Европейската агенция по лекарствата вече изброява около един милион случая на нежелани реакции след поставянето на ваксини срещу COVID-19 :

    - 435 779 за ваксината Pfizer BIONTECH,

    - 373 285 за ваксината AstraZeneca,

    - 117 243 за ваксината Moderna,

    - 27 694 за ваксината Janssen1;

    Б. като има предвид, че тези нежелани реакции понякога са тежки; Така например, около 75 000 души са получили сериозни неврологични последици след ваксината Pfizer;

    В. като има предвид, че по данни на Европейската агенция по лекарствата ваксините срещу COVID-19 са имали фатален изход в Европейския съюз за около 5000 души, като от тях

    - 4198 – за тази на Pfizer2,

    - 1053 – за тази на AstraZeneca,

    - 392 – за ваксината Moderna,

    - 138 – за ваксината Janssen;

    Г. като има предвид, че Европейската комисия е договорила споразуменията за закупуване и не е пожелала фармацевтичните лаборатории да поемат своята отговорност; като има предвид, че членовете на ЕП не са имали достъп до договорите по време на преговорите;

    1. призовава Комисията за създаването на фонд за обезщетение на жертвите на ваксините срещу COVID-19

    Коментиран от #67

  • 55 Ваксър

    5 25 Отговор
    Бай Ганьовци…

    Коментиран от #158

  • 56 Просто е, но не е за прости

    12 38 Отговор

    До коментар #48 от "Пипи Чорапчето":

    Европа може да е най-ваксиниранивт континент и в същото време да е и с най-високо ниво на заразени. Това е като погледнеш отвисоко. Ама като се вгледаш по-отблизо виждаш, че многото ваксинирани са в Западна Европа, а многото заразени са в източните кочини. Същото е като ние с тебе да сме яли свинско със зеле, ама аз съм изял свинското, пък ти зелето. Вдяна ли 😂😂😂😂?

    Коментиран от #78

  • 57 Госあ

    19 1 Отговор
    Страната на угур шахин и неговата ваксина има 25 пъти повече смъртни случаи на глава от населението отколкото Южна Корея. Кво да добавя повече ? Нещо да САЩ ?
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Гледах там

    21 6 Отговор

    До коментар #32 от "Аха":

    Липсват данни относно адювантите. Не е ясно колко е алуминия вътре.Много са повърхностни нещата. Целта не да видя химичните съставки за да мога да видя техните физични свойства.Дават се общи понятия но какво влиза в тях? Алуминия на пример е проводник а примерно при всяко свиване на мускулите отделяме много малко количество ток този феномен се използва в биониката. Не искам да навлизам в подробности дайде сайт където може да се види от това вещество има толкова от онова има толкова.

    Коментиран от #117

  • 60 Е какво да сторим

    6 25 Отговор

    До коментар #51 от "фев35жср68":

    И ние като Копейкин да се ваксинираме тихичко и тайно, а да ревем срещу ваксините за да яхнем вълната на недоволните плота за да се докопаме до субсидията ли?
  • 61 2121

    38 6 Отговор
    Стотици милиони спечелиха евреите от фалшивите ваксини.Защо,при 95% ваксинирани в Израел има бум на умрели ваксинирани евреи.Защо в Англия при 65% ваксинирани умират от ваксината?Защо, умират в Гърция,където по метода на фашистите, ги принудиха да се ваксинират и сега да умират ,след ваксинация?!Пишете истината!Оставете хората на спокойствие?Нека сами решават ,кога да умрат-от естествена смърт, или насилствена след ваксина.
  • 62 Манипулация

    17 1 Отговор
    Потърсете тази статия на BMJ
    Covid-19: Researcher blows the whistle on data integrity issues in Pfizer’s vaccine trial
  • 63 Матей

    32 3 Отговор
    Не,все пак сме длъжни да разобличим долно-пробната им пропаганда.Как така при възрастните ваксината трае 2-3 месеца , а реваксинация на година и половина,ми те повече от година ще са без имунитет.ЗНАЧИ НА ВСЕКИ 3 МЕСЕЦА,БУСТЕР СЛЕД БУСТЕР.тОВА НЯКАКВО ЗАРИБЯВАНЕ ЛИ Е ИЛИ ДА?И при всяка следваща доза ,в документа трябва да се прави съответната отметка.Но целта е да се обхване почти цялото население ,дори до малките деца.Изобщо всичко е ковид,пълна фиксация,отрезняването и махмурлука ще са тежки.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 оооо

    45 5 Отговор
    Научно доказано е че антителата от ваксините не действат на новите щамове защото са мутирали. В израел 70 процента от заболелите са в тежко състояние. Цяла Европа е пламнала дето е набодена с поне две инжекции. Помнете че човек не е безсмъртен и винаги може да умре от най-различни неща, но ако трябва да се бодеш през 6 месеца това не е живот. Отделно не ви казват че ваксините умишлено са пълни с графенов оксид дето причинява тромбози и смъртт. РНК ваксините дори ви унищожават естествения имунитет. Единственото сигурно нещо е че само преболедували не се заразяват и не разнасят заразата.
  • 66 Коко

    30 4 Отговор
    Това ако са ваксини то аз съм космонавт!

    Коментиран от #154

  • 67 Анонимен

    22 3 Отговор

    До коментар #54 от "Анонимен":

    Колкото и минуси да цъкаге това е от сайта на европарламента. Ако поставя линка ще бъде изтрит автоматично.
  • 68 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    12 9 Отговор
    това е експери- ментална инжекция,която може да помага срещу Тумори....Съвсем сериозно.Но,не хвалете нероден Петко....За това дет толкова ви плаши Ковид19 е ненужно и опасно!Самия ковид може да убива туморни клетки.Мога да ви обясня надълго и нашироко ,защо и какво представлява туморната клетка,но е излишно!Простттфесорските ви мозъци са на ниво ...какво да си купя с троловските пари дадени от власти бг!ПС..Защо ли англосаксонците откриха хапче....Дали инжекциите не им стигат???

    Коментиран от #79

  • 69 МДААА

    22 3 Отговор
    Само много малък процент от нараняванията и смъртните случаи, свързани с ваксините, се съобщават в правителствената система за докладване на нежелани събития от ваксини (VAERS). Поради това проследяването на реалните наранявания, причинени от ваксинацията, е трудно.
    Проучване на Harvard Pilgrim Health Care, което проследява 715 000 пациенти в продължение на три години, установи, че „по-малко от 1% от нежеланите събития с ваксина се съобщават“ на VAERS.

    Коментиран от #86

  • 70 И ваксинирани се заразяват

    31 5 Отговор
    Факт е, имаме повече ваксинирани и би трябвало да намалее смъртноста а то се увеличава? Вакси обяснете си го.

    Коментиран от #84

  • 71 Нов Световен Ред New World Order

    30 2 Отговор
    Ваксините срещу ковид помагат само на "златният милиард".
  • 72 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    7 7 Отговор
    Григор играе много добре,но има ужасно труден противник........Дано Съдбата се усмихне на Григор-Заслужава!
  • 73 tato

    19 5 Отговор
    Боцкайте се наркота такива. Опитшат се да легализират наркотиците
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 7884

    4 26 Отговор
    Дойчо, ковидът е вид грип, срещу грип понече от 15 г. Хората се боцкат ежегодно, но зо ковида ще трябва да се боцкат по-често.
    За битанското лекарство срещу ковид, Ганьо ще каже: " не вервам, то не е тествано, познато ни е от мнението на Ганьо за ваксините ... всичко научава по трудния начин - бой, е... и трета смяна дневален.

    Коментиран от #93

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Бесен Язовец

    20 1 Отговор
    Тия пропагандистите на Сорос дилърите на съмнителни вакси не минали теста. Тия са майстори на късия разказ от години се знае ква сатира са!
  • 78 Пипи Чорапчето

    16 2 Отговор

    До коментар #56 от "Просто е, но не е за прости":

    "Oтнoвo cмe в eпицeнтърa нa пaндeмиятa, къдeтo бяхмe прeди eднa гoдинa", зaяви нa прecкoнфeрeнция рeгиoнaлният дирeктoр нa CЗO зa Eврoпa Хaнc Клугe. Тoй oтбeлязa, чe "тeкущият тeмп нa прeдaвaнe нa инфeкциятa в 53-тe cтрaни oт Eврoпeйcкия рeгиoн прeдизвиквa ceриoзнa зaгрижeнocт".

    Коментиран от #82

  • 79 Браво само ти се сети

    28 2 Отговор

    До коментар #68 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Ковидът убива туморните клетки. Така е. Заедно с целият организъм 😂😂😂😂. По същият начин огънят убива бълхите в дюшека...заедно с целият дюшек. Къде ви копат такива....

    Коментиран от #88, #99

  • 80 Госあ

    18 2 Отговор
    Не трябва вече да се гледа и коментира смъртността в държавата на ваксинираните, защото ще ти пишат като починали от преумора или нещо друго. Трябва да се гледа общата смъртност за месеците сравнени с предходни години или летните месеци.
  • 81 Просветен илюминат

    10 2 Отговор
    Препоръчвам ви едно безплатно универсално лекарство за всичко.
    ТЕС,техника за емоционална свобода.
    Работи и действа стига да се ползва и работите върху себе си.
    Прави чудеса и го споделям от дългогодишен личен опит.
    Това е моето лекарство.

    Коментиран от #190

  • 82 Да де

    1 5 Отговор

    До коментар #78 от "Пипи Чорапчето":

    И двамата сме яли свинско със зеле....
  • 83 яяяяяяяяяяяяяяя

    7 2 Отговор
    делта плюс тра-ла-ла
    защита от ваксина 0.4%
    тра-ла-ла
  • 84 Ами да

    6 16 Отговор

    До коментар #70 от "И ваксинирани се заразяват":

    Увеличава се...ама умират неваксинираните. Хубавото е, че това няма да продължи вечно. В един момент трябва да намалее

    Коментиран от #102

  • 85 Христов

    7 16 Отговор
    "Ваксината има 90% ефективност, защото 90 % от хоспитализираните са неваксинирани". Общо в България са ваксинирани около 20%,оттам ефективността спада. Под ваксинирани хоспитализирани се има предвид само тези , които имат пълен ваксинационен цикъл( поне 2 поставени ваксини). Тези, които са на първа игла влизат в графа "антиваксари" ,според официалната статистика. Следователно ефективността на ваксината клони към 0
  • 86 Е как знаят колко % от нежеланите

    11 1 Отговор

    До коментар #69 от "МДААА":

    Прояви се съобщават? Ако знаят какъв % се съобщават, значи знаят и всичките? Елементарна аритметика.

    Коментиран от #127

  • 87 mi6osp

    8 22 Отговор
    Трогателна е агресивната надежда на антиваксърите, че са избрали правилното решение, а ваксиниралите са се минали. Няма нито един факт в подкрепа на тази надежда. Ситуацията с жертвите от ковид в момента в България , а и по света, показва, че следствие заболяването от всеки двадесет жертви, деветнадесет са неваксинирани. Този пик го нарекоха епидемия на неваксинираните.
    Статистиката по света показва, че от ваксините жертвите са 2-3 на 100 000, от ковид са 2-4 на 100.

    Коментиран от #91

  • 88 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 6 Отговор

    До коментар #79 от "Браво само ти се сети":

    Селяни в града продават чесън,чесън!Бъди здрав,копай !ГРИгор направи 9 безответни точки..Първо от 15:40 спечели подаването си за 6:6 после в тай брек направи 5:0... и го спечели с 6:3.Ганьо не те подценявам и ти прощавам,ако си на 100млгпоне твърд алкохол,но ганчооо много си ми тъп....ганчооо!
  • 89 Хм Хм

    9 13 Отговор
    Мда, тече голямо нулиране. Първо ще си ходят тъпите. И без това не допринасят с нищо за благото на обществото. Не могат да правят нищо, нямат никаква квалификация. Бил Гейтс ги чипира, 5G-то ги фрустира, ваксините им сменят ДНК-то (О, Боже, дано!). Някой се е съсредоточил и налива пари, за да манипулира Груьо от Куртово Конаре. Господи!
  • 90 Ами да,представи си

    15 6 Отговор

    До коментар #49 от "Да, така е":

    Реди се на опашката и се боди! Джендърче!!!
  • 91 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    19 4 Отговор

    До коментар #87 от "mi6osp":

    Как е Кунчев старши??Би ли ме информирал???
  • 92 Истината

    17 4 Отговор
    Това от Дойче Веле ли го видяхте? и колко ви спонсорират да пишете тия глупости. Нищо след 2 години ще обърнете палачинката.
  • 93 Ти си за четири смени дневален

    7 3 Отговор

    До коментар #75 от "7884":

    И после по щпалира. Разсъждаващия, какво пропорционално съотношение, повече ваксинирани спрямо миналата година и повече смъртни случая.
  • 94 Ха ха ха

    21 3 Отговор
    Лека по лека започна да ви лъсват грозните лъжи
  • 95 ККК

    7 23 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    Така е ние в България сме най мислещи и най умни, като измре светът ще останем само ние къф кеф! ДА АМА НЕ !!!
  • 96 4822

    27 1 Отговор
    Защо ще Ви връщат свободата със сертификат ако сте свободни хора?
  • 97 Госあ

    19 5 Отговор
    “Отново сме в епицентъра на пандемията, където бяхме преди една година", заяви на пресконференция регионалният директор на СЗО за Европа Ханс Клуге. “ невероятна ефективност имат предлаганите ваксини !
  • 98 оня

    22 6 Отговор

    До коментар #52 от "Естествено имунизиран":

    Ами кекави сте:)) Аз преди година почти не разбрах, че съм преболедувал със съпругата си:)) И трябва да се боцкам ли с бъркочи, които не са ваксини? Не може никой да ми отнеме правото на избор:)) Който е кекав да се боцка с този бъркоч. Докато има информирано съгласие, аз никога:))
  • 99 Просветен илюминат

    16 1 Отговор

    До коментар #79 от "Браво само ти се сети":

    Няма как да ги убива.
    Всичко е една биологика и емоционалния конфликт задейства различни биологични програми и съответно човек е изправен да осъзнава и изчиства определени негативни емоции,които водят до блокиране на енергийните канали и това пък води до съответните симптоми на физическо ниво.
    Тялото е най-добрият приятел на човека и ако знаете посланията му ще се лекувате сами.
  • 100 Текотака

    22 4 Отговор
    Ако помогаха истински нямаше да има всеки ден статии за огромната полза от препаратите;)
    Как е Кунчев?
  • 101 Изкарах Ковид

    15 8 Отговор
    Бях у дома, почти никакви лекарства, много чай и хубава музика. За 14 дни се оправих. След месец бях ок. Гледам да стоя далече от всякакви ваксъри, чията истерия е като лов на вещици. Пожелавам им да се разболеят и да видят, че вирусът не е толкова страшен.

    Коментиран от #120

  • 102 До Ами да,кащия

    14 2 Отговор

    До коментар #84 от "Ами да":

    "В един момент трябва да намалее" Хе хе хе, като свърши ракията то и пиянството спира. В кой един момент? Логично ли е да има повече ваксинирани и да умират повече а от друга страна да тръбят, ваксинирайте се за да намалее смъртноста?
  • 103 Ха ха ха

    17 2 Отговор
    Хора УПОМНЕТЕ се това не е ваксина против ковит 19,
  • 104 Германеца

    13 18 Отговор
    Уважаеми коментиращи,
    Няма нито един (почти ) адекватен коментар. Хора които не разбират от икономика и здравеопазване и биология имат толкова силни убеждения, каквито професорите нямат.
    “Какво разбират професорите бе…. Продажници…..”
    Ето това е положението в България. Утре като умре ваш близък вие все още няма да вярвате във ваксини или ковид. Всеки би трябвало да има глава на раменете си

    Коментиран от #108

  • 105 Плямпаници

    11 2 Отговор
    Зелевите факти са всичко друго, но не и факти. Опитът от Луната го показва.
  • 106 Последните експерименти с

    3 10 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Хората са в Нигерия..използват за лечението .терпентин или газ лампи..лекува даже рак..по една супена лъжичка сутрин на гладно 😇
  • 107 Плоскомозъчен антиваксър

    8 20 Отговор

    До коментар #2 от "Рошко":

    И кои са ковид идиотите бе, плосък мозък?! Сегашните ковид идиоти са тия, които вярват на конспиративните глупости и са дежурни под всяка статия за ковид-19 като тебе!

    Коментиран от #109

  • 108 Пещерняка

    10 2 Отговор

    До коментар #104 от "Германеца":

    Еми ползвай си главата, не я слагай на моите рамене.
  • 109 Шизофашизоиден ваксаре

    23 6 Отговор

    До коментар #107 от "Плоскомозъчен антиваксър":

    Защо с увеличаване на ваксинирани не намаляват смъртните случаи? Нали това е целта на тези уж ваксини?
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 По добре Плоскомозък

    9 1 Отговор

    До коментар #110 от "Плоскомозък":

    От колкото празна мозъчна кухина. Свършиха ти аргументите ли, то кога ли си имал.
  • 112 Боро Нов

    20 4 Отговор
    Статии като тази щяха да са излишни ако ваксината говореше сама за себе си. Както отбелязаха оня ден водещите на сутрешния блок "Явно журналистите трябва да свършим още доста работа, за да убедим хората." Но горното е доста слаб опит да ме убедят да си сложа течност, за която никой не иска да носи отговорност и никой не казва какво съдържа.
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Allien Mind

    17 5 Отговор
    Хубаво нещо е думата конспирация, измислена от фбр и цру да умаловажи някои факти! Но където има пушек най вероятно е да има
    и огън наблизо! Понятия като графен, алуминий, барий, серен диоксид, милиметрови вълни, наночастици, харп, контрол на броя на населението! Тези понятия не се зараждат в някой роман или филм а са си съществуващи вещества, политики и технологии! Както факта че са тровили цялото човечество с вечните химикали наречени PFAS на DuPont(разбира се с благородната цел наречена забогатяване)!
  • 116 Гавриил

    4 2 Отговор
    Фактите казват това,което сатана Борисов им каже.
  • 117 небрежнев

    11 3 Отговор

    До коментар #59 от "Гледах там":

    Съставките на ваксините са дадени в сайта на "Агенцията за контрол на храните и лекарствата на САЩ", и преведени на БГ в сайта на "Европейска агенция по лекарствата".

    За ваксината на Модерна съставките са:

    Една доза (0,25 ml) съдържа 50 микрограма информационна РНК (иРНК) (включена в SM-102 липидни наночастици).
    Едноверижна, 5’-кепирана информационна РНК (иРНК), произведена с използването на безклетъчна in vitro транскрипция от съответните ДНК-матрици, кодираща вирусния шипов (S) протеин на SARS-CoV-2.

    Списък на помощните вещества:
    Липид SM -102 (хептадекан-9-ил 8-(2-хидроксиетил)6-оксо-6-
    (ундецилокси)хексиламинооктаноат)
    Холестерол
    1,2-дистеароил-sn-глицеро-3-фосфохолин (DSPC)
    1,2-димиристоил-rac-глицеро-3-метоксиполиетиленгликол-2000 (PEG2000 DMG)
    Трометамол
    Трометамол хидрохлорид
    Оцетна киселина
    Натриев ацетат трихидрат
    Захароза
    Вода за инжекции

    Документът е кратка характеристика на продукти и го има в нашите официални сайтове -
    wwwmhgovernment bg/media/filerpublic/2021/01/09/listovkaikratkakharakteristika-moderna.pdf

    Коментиран от #125

  • 118 Allien Mind

    21 5 Отговор
    Когато не помагат генетичните експерименти наречени рнк ваксини моля обръщайте се към знанието и природата! Терпентин, Водороден пероксид, Пелин, Жълта комунига, Хинин, Страшниче, Иглика,Върбинка Колоидално сребро, Шведска горчивка,Борови връхчета, Инхалации с нишадър и смрадлика, Пчелен Мед, Витамини, Антиоксиданти, Живи бактерий и патогени като оцетна гъба кефир и лактобацилус, чист въздух и антистресова терапия чрез спорт и движение! Ако загубим това ще се превърнем в глобален завод за изхранване и лечение(естествено с полуфабрикати и генетично модифицирани храни и лекарства) на добитък а не на живи същества и хора!
  • 119 фбр

    11 14 Отговор

    До коментар #6 от "Пич":

    Ти действително си пълен ГЛУПАК ! Моли се само да не стигаш до интензивното антиваксър смотан ! Сигурно си и гербаджия , като ти гледам умните писания ! Пълно копие на вожда си ! Тъпанар

    Коментиран от #149

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 бай Даньо

    4 10 Отговор
    Ганчо знае! Не го учите Ганчо той си знае . Само да знаеше където стъпва дали е розов лист или мотиката ... Жанра е трагикомедия.
  • 123 споко бе

    8 17 Отговор
    Много хора с нисък IQ коментират в този сайт.Позицията им против ваксинирането е правилна,защото по-бързо ще изчезнат и защото те просто си стоят в селото наречено България.Не им се налага да пътуват или го правят с фалшиви сертификати.

    Коментиран от #128

  • 124 нннн

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Анонимен":

    Аз след 30 години.
  • 125 Благодаря

    6 0 Отговор

    До коментар #117 от "небрежнев":

    .Благодаря за инфото. Много ми помогна. Лека вечер.
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 МДААА

    10 1 Отговор

    До коментар #86 от "Е как знаят колко % от нежеланите":

    Явно си мноо печен в аритметиките. Наскоро са се усетили, че барникат в системата и укриват информацията, вътре в системата. Написали са софт с който извличат точно каквото им трябва. Има цяла статия по въпроса.
  • 128 МДААА

    4 1 Отговор

    До коментар #123 от "споко бе":

    Научен довод до научен довод от неолиберастки идиот.
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 туй то

    18 2 Отговор
    Сега истината. Корона вируса беше създаден с цел да се спре икономическият възход на Китай , причините са много , и сега няма да ги изброяваме. Като бонуси и странични ползи са огромните средства които реализираха големите компании. В момента върви политика на масово дресиране на населението , и приучването му към постоянни приемания на ваксини , и препарати , тоест да станат поколения химици-хипохондрици. Човешкият организъм в своето еволюционно развитие се е борил с всевъзможни патогени , и така е изградил своята имунна система , слабите са умирали , силните са давали живот , запазвайки своите силни гени в бъдещите поколения - казвало му се Еволюция . Сега някой се опитва да се прави на Господ разбърквайки този природен закон. Което в бъдеще време ще доведе до бум на други свързани с това заболявания , неизбежно е, такава е природата . При 2-3 % процента смъртност , която винаги е съпътствала грипните вълни със и без Корона -Вируса да се подлага цялото население на подобен експеримент е престъпление . Една ваксинация е оправдана за хора със съпътстващи заболявания, и отслабен имунитет , Но да се преследват здрави хора изкарали вируса на крак , и зорлем да им разбъркват добрата центровка на организма , постигната с правилен начин на живот , и готова за борба срещу вирусите е грозно престъпление . Днес ще се наведете да ви боцнат ВСИЧКИТЕ , утре ще ви измислят някой друг вирус , за пари .
  • 132 бсп

    3 11 Отговор
    Тук всички или са малограмотни или са направо тъпаци.Всички носим ваксини оща ком се раждаме ,и поради тази прочина нямаме едра шарка и т.н.Това показва колко е прост народа!!!
  • 133 Ами ...

    9 0 Отговор
    Май започнаха оправданията.
  • 134 DW. Никой не ви вярва за нищо!!!

    11 3 Отговор
    DW класически Маниполатори!
  • 135 шахънина

    11 2 Отговор
    Колко много увъртяни думи,,за да се оправдае...неоправдаемото!!! И вижте еврогейския "новоговор"...да се "освежава"..ваксинацията през година...и така до края на света....Тц тц тц ! Тук ми идват на ум думите на Спасителя:"думата ви да бъде Да.Да,или Не,Не..Каквото е повече ...е от лукавия".
  • 136 Искате или НЕ

    12 2 Отговор
    Един ВИРУС броди из Света— ВИРУСА на КОМУНИЗМА...!!!
    Чoвeчecтвoтo нaвлизa в Нoвa eпoхa нa cвoeтo рaзвитиe..! Планетата Зeмя изнeмoгвa и се задъхва от Капитализма с неговия aлчeн стремеж за експлоатация и печалби от свръхпроизводства и буржоазно разточителство, затова е обречен да загива и умира,като отстъпва място на идващия глобален КOМУНИЗЪМ..!

    "КOВИДИЗЪМ" e новото име на най нoвaтa кoмуниcтичecкa идeoлoгия cъздaдeнa oт Eлитa зa нacтъпвaнeтo нa Глoбaлния Кoмунизъм, a вaкcинитe, имунизaциятa c принудaтa зa ceртификaти и прeдcтoящoтo cкoрoшнo зaдължитeлнo биометрично чипирaнe нa чoвeчecтвoтo, щe ca caмo cрeдcтвaта към cъздaвaнeтo нa кoрeннa прoмянa в Cъзнaниeтo на Нoвият кoмуниcтичecки човек, отличаващ се c доброволно самоограничение на желанията и потребностите си от старите кaпитaлиcтичecки цeннocти c нaтрупвaнeтo нa все повече мaтeриaлни блaгa с частна собственост и пaрите като средство за разплащане щe изчезнат..! ДEМOКРAЦИЯТA, пoдoбнo нa Рeлигиятa щe бъдат забранени като остаряло рeтрoгрaдни идeoлoгии ocтaнaли oт cтaрoтo кaпитaлиcтичecкo oбщecтвo нa буржoaзния чoвeк, cвързaн c минaлoтo нa ceмeйcтвo, богатство, рoдинa,кoитo caмo щe му прeчaт и oбърквaт нoвoтo мислене нa контролираното му cъзнaниe пo пътя към нacтъпвaнeтo на вceoбщoтo"рaвeнcтвo и брaтcтвo" в Cвeтoвния КОМУНИЗЪМ..!!!
  • 137 КОВИД ГЕНОЦИД -> КЛИМАТИЧНА ДИСТОПИЯ

    17 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Фактите казват, че инжектираните Нидерландия, Гърция и Германия отново въвеждат "мерки", а във Великобритания болниците полека-лека пак се запълват. Да не говорим за Израел и САЩ, които въвеждат 4-та доза за по-малко от ГОДИНА.
  • 138 Ха ха ха

    12 2 Отговор
    Като видя DW и сменям канала.
  • 139 Механик

    11 5 Отговор
    Ваксините срещу ковид НЕ помагат, а фактите сочат именно това.
    Па дойчевеле да си пеят както си поискат. Истината е една и вече е видима.
  • 140 Така си е

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "Преболедувал К19 ноемвр/декември 20та":

    И не си само ти
  • 141 Някой

    7 5 Отговор
    Когато се измисли ваксина срещу обикновена есенна хрема ,Причинена от сезонни вируси , от която да не ми тече носа , тогава ще се помисля за друго.
  • 142 ЕДИН ОТ МНОГОТО

    14 2 Отговор
    АКО НЕ Е КОВИД НЕ ТЕ ВЗИМАТ В БОЛНИЦА .1 ГОДИНА ВЕЧЕ И ДРУГИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ СЕ УСЛОЖНЯВАТ И НАКРАЯ ТЕ ПИШАТ КОВИД ЧЕ ПАРАТА ТАМ Е НАЙ СЛАДКА .
  • 143 dan

    8 3 Отговор

    До коментар #52 от "Естествено имунизиран":

    Това трябва да го прочета на едно приятелско семейство с 2 файзера които са под карантина в момента.Защо ли?
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Хихата

    13 4 Отговор
    Айде бе, ФЪк-ти, вече станахте за смех на кокошките! Амчи точно в страните с голям % надупчено с "вакЦини" население, вирусът си се вихри, та се чудят кво да праят!

    Коментиран от #147

  • 146 Денис

    8 2 Отговор
    Аман от разбирачи допълзели до Ковид секторите !!!!
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 ел роко

    5 12 Отговор
    Ваксините работят, ако обичате вашите близки, родители и себе си се ваксинирайте!
  • 149 Ист.

    8 2 Отговор

    До коментар #119 от "фбр":

    А ти си като Радев. Нали твърдеше, че няма вирус и обвиняваше управляващи те, че нарушават правата на хората. А сега прави точно обратното. Нормално е след толкова лъжи и манипулации хората да не вярват. Така, че кой ли е глупака....
  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 ел роко

    6 11 Отговор
    На един от най-добрите ми приятели баща му почина от Ковид, майка му едвам се отърва, те живеят в апартамента срещу моите родители. Моите родители и аз се ваксинирахме и не сме усетили абсолютно нищо, а аз се скъсах да обикалям заведенията по морето това лято, че бях набрал доста покрай пандемията.
    Не ме интересува, кой какво говори, аз съм сигурен в нещо, което съм изпитал, а то е, че благодарение на ваксината нито аз, нито моите родители стана жертва или се е разболял от ковид!
    Ваксинирайте се хора, не слушайте разни фейк новини, т еви лъжат!

    Коментиран от #189

  • 152 Не знам нищо

    12 3 Отговор
    Обяснете на Коритаров (лека му пръст) колко са безопасни ваксините, човека си отиде почти на живо само пет дни след ожилването
  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 А Аз

    0 0 Отговор

    До коментар #66 от "Коко":

    Извънземен
  • 155 А Аз

    11 1 Отговор
    Имам дивото желание,да добарам този или тези,които използват понятието “ваксина“.Ще им счупя гнилите,лъжливи зъбки.Самите производители на тия препарати,ги наричат“препарати“,а политици ,математици и друга гмеж им казват “ваксини“
  • 156 мамун

    4 2 Отговор
    или са толкова безопасни че гробищата са пълни
    бая лехи направихте там
    айде със здраве
    амин дедо попе
  • 157 сноу

    3 1 Отговор
    Много циганин в тая държава,а всичкото циган е много вилико и не иска ваксина..
  • 158 Никакъв

    6 2 Отговор

    До коментар #55 от "Ваксър":

    Пък ти като си се накичил с никнейма "Ваксър" си мислиш,че си хванал Господ за шлифера ли?И че като си се ваксинирал си нещо като Дънкан Маклауд ли?Заемането на крайни позиции никога не е било продуктивно и много често времето е опровергавало всички.Така,че малко по-спокойно.Всеки си има глава на раменете и е свободен да постъпи така,както му диктува инстинкта и разума
  • 159 Vferi

    5 0 Отговор
    Честито на тези, които са си сложили!
  • 160 За работа

    5 1 Отговор
    на полето сертификат не ви трябва.
  • 161 EUропеец

    3 7 Отговор
    Според мен има връзка между брутния вътрешен продукт и интелигентността на народа, т.е. колкото процентът на интелигентните хора в една държава е по-голям, толкова повече е и брутният вътрешен продукт е по-висок.
    И значи "малоумниците" от Германия, Франция, Дания... се ваксинират а "умниците" в България не, защото чели във ФБ, че след 100 години ще им стане нещо
  • 162 зенека

    2 7 Отговор
    Честно казано не ми пука за анти-ваксърите, колкото повече пукнат, толкова по-добре!

    Коментиран от #163, #168

  • 163 Файзер

    2 1 Отговор

    До коментар #162 от "зенека":

    Ще има да чакаш. Мен кога ме носат тебе вече ще те косат.
  • 164 учуден

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Искам едно":

    а знаеш ли всички елементи например в Кока Кола е да не изброявам още 100 други неща.Е вярно че е добре някои да инвестира милиони и после да ти даде формулата на готово,ама.....цъ
  • 165 пътник

    3 2 Отговор
    КАДАФИ Е БИЛ ПРАВ И ЗАТОВА И ГО УБИХА. «Те сами ще създават вируси и ще ви продават ваксини. След това ще се преструват, че им трябва време за търсене на решение, въпреки,
  • 166 Засрамват името,, Кох,,

    2 1 Отговор
    Поне ако не помагат, да не правят,, злини,, това е поне в този случай, целта на, ваксината....!
  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Менгеле

    3 3 Отговор

    До коментар #162 от "зенека":

    Имаш само един проблем, а той е, че огромния брой умрели са ваксинираните, или така наречени ваксъридиотите, и това е доказано, но в България се крие, за да може да се ваксинират колкото се може повече глупаци, за да отлетят за другия свят под височайшето одобрение на Бил Гей.
  • 169 EUропеец

    0 0 Отговор

    До коментар #167 от "Менгеле":

    В тряфик нюз ли го прочете това?
  • 170 не лъжене

    5 3 Отговор
    Д бе, да. Първо помагаше първата доза. След порвала се отиде на втора доза. После поради резила - на трета бустерна. Това ви е целта - непрекъснато да бодете хората през 6 месеца. Ако е ваксина - получаваш я еднократно или чрез реимунизация да кажем на 5 години. Другото е лъжи и далавери на гърба на хората и тяхното здраве. В момента почти 80-90% ваксинирана Европа има същата заболеваемост като България.
  • 171 недоволен

    4 2 Отговор
    Действително Дойче Веле трябва да се замислят за имиджа си. Каква е тази медия, която възхвалява непрекъсната насилствената ваксинация, насилствената ислямизация, терористите-мигранти, насилстевната хомосексуализация на обществото, зеления тероризъм и ред други. Чак да не повярва човек, че една медия може да падне толкова ниско. Тя се очетава като един от официалните манипулатори на Европа.
  • 172 Анонимен

    4 4 Отговор
    ХОРАААААА, СЪВЗЕМЕТЕ СЕ!!! МНОГО Е ЛЕСНО ДА БЪЛВАТЕ МИЛИОН ГЛУПОСТИ. нЕ ДЪРПАЙТЕ ДЯВОЛА ЗА ОПАШКАТА. ОТИДЕТЕ В ЕДНА БОЛНИЦА И СТАНЕТЕ ДОБРОВОЛЦИ, ЗА ДА ВИДИТЕ КОЛКО ЛЕСНО ГАСНЕ ЕДИН ЖИВОТ- И НА СТАРИ И НА МЛАДИ. И ТОГАВА ПАК СЕДНЕТЕ ЗА ПИШЕТЕ
  • 173 Неизбежно

    2 3 Отговор
    Всички ще се ваксинират накрая. Няма да стане неваксиниран човек на планетата.
  • 174 60 г бъчонга с, кравешко ибризование

    1 1 Отговор
    И тя се,, изрази,, по клюкарски, в ингилизия, сигурно пак има на кой да завижда и клюкари, зелевата чорба.....!
  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 фактите

    4 2 Отговор
    Не слушайте платените мисирки, особено тези от Дойче Веле. Всеки има интернет и калкулатор.Смятайте данните по ОФИЦИАЛНАТА статистика за Ковид, не по платени статии и монтирани клипчета. Към днешна дата те са следните:
    Великобритания – 68% ваксинирани - 13,8% заразени – 0,21% починали
    Франция - 68% ваксинирани - 11% заразени – 0,18 % починали
    Израел - 62% ваксинирани - 15% заразени – 0,1% починали
    САЩ - 58% ваксинирани - 14% заразени – 0,23% починали
    Русия - 34% ваксинирани - 6% заразени – 0,16% починали
    България – 20 % ваксинирани - 9 % заразени – 0,33% починали
    Судан – 1,3% ваксинирани - 0,09% заразени – 0,007% починали
    Това са реалните факти и данни. Вижда се, че процентът ваксинация няма никакво отношение към заразяването. Даже страните с най-голям процент ваксинирани, са с най-много заразени. Правете си сметката. При смъртността почти е същото. При България е малко по-висока, но тя е била такава и преди Ковид заради лошото здравеопазване, мизерията и ниския стандарт на живот. Така че и там е същото – няма никаква връзка с ваксинирането.Ние имаме 3,5 пъти по-малко ваксинирани от Великобритания, но за сметка на това 1,5 пъти по-малко заразени. Мислете!
  • 177 може

    1 1 Отговор

    До коментар #31 от "Я пак":

    Инфото е от съседите- всичките са ваксинирани и на четвъртия месец всичките се тръшнаха болни, а баща и дори се пресели при свети Петър.
  • 178 Щом си се заразил веднъж

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Преболедувал К19 ноемвр/декември 20та":

    Значи пак ке се заразиш! Податлив си на тая инфекция! Който не се е заразил досега няма да се зарази вече! Може и да не си слага ваксина!!
  • 179 ггг

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "XXL":

    7 милиярда дози са поставени. Закупени са в пъти повече, а някои държави сключват договори за покупка със срокове до 2024... Сметката излиза почти толкова колкото новонапечатаните (тази година) трилиони. Естествено те ще се плащат от внуците ни.
  • 180 дека съ

    2 1 Отговор
    ваксините закупени 4 милионя от биби?
  • 181 фани

    2 1 Отговор
    e днеска един познат ми се обади за поредната жена умряла след 2ра доза вакса.... без зболявания...около 45 годишна...познаите.....от ковид
  • 182 Също

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "ЖУЖИ":

    Като тебе са ваксините, измамни.. измамихте и ,, кралицата,, да ви наяде въшки те....!
  • 183 Паразит

    3 1 Отговор
    Ваксините ще ви направят свободни! Справка може да потърсите в Тел-Авив и Карлуково!
  • 184 Ела да пробваш, бъчонге

    1 0 Отговор
    И ти младежите, като твойта колешка и приятелка, бизона, ама не си, импозантна и още по лошо миришеш...ама на Гошето нидей казвай, тези нерви с пилето дето ми направи, какво заслужаваш.,, неяловице,, бог е сляп, а диштирята ти е по нахална от тебе...!
  • 185 Жужинка,

    1 1 Отговор
    На, колко си, на 9 години и мъжа ти не ти е видял., грасота та,, язък на него, спяла с дрехите.... и други такива, къде се лепнах да живея при едни магиярки неграмотни, които ни взеха късмета...!
  • 186 селтак

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ааа помагат! Щом посегнаха на децата,си правете изводи!
  • 187 ЗЛАТНО СЕЧЕНИЕ

    3 0 Отговор
    ПРОВАЛА Е В ОБРАЗОВАНИЕТО ................. НАЙ МНОГО 1% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО ЗНАЯТ ОСНОВНОТО ЗА ВАКСИНИТЕ - ТОВА КОЕТО ДНЕС СЕ ИЗУЧАВА ПО ТЕМАТА Е ПАК 1% ОТ НУЖНОТО , А ПРЕДИ 30 - 50 ГОДИНИ СЕ ИЗУЧАВАШЕ ДОСТА ОБСТОЙНО ПО БИОЛОГИЯ В ГИМНАЗИИТЕ ........... ДНЕС АКО КАНДИДАТСТВАШ С БИОЛОГИЯ ОТИВАШ НА УЧИТЕЛ ИНАЧЕ НИЩО НЯМА ДА ЗНАЕШ И ОТПАДАШ , ТОГАВА ТИ ТРЯБВАТ ВРЪЗКИ И СТАВАШ ПИШМАН ДОКТОР ............ ИЛИ ПОЖАРНИКАР И МУТРА ...............
  • 188 ДО 2 ГОДИНИ

    3 0 Отговор
    ПЕРИОДИЧНО ТРАБВА ДА СЕ РЕВАКСИНИРАМЕ ПОРАДИ ИЗТОЩАВАНЕ НА БАТЕРИЯТА НА ЧИПА И ОЩЕ НЕ Е ИЗМИСЛЕНО ДА СЕ ЗАРЕЖДА ДИСТАНЦИОННО КАКТО СМАРТФОНИТЕ НО И ТОВА ЩЕ СТАНЕ СКОРО !СКОРО ЩЕ ОТПАДНЕ И ХРАНЕНЕТО - ЩЕ СЕ ЗАРЕЖДАМЕ С НАМОТКА ПОД ЧАРШАФА ДИРЕКТНО ОТ КОНТАКТА !
  • 189 пример

    0 0 Отговор

    До коментар #151 от "ел роко":

    Така се получи , че цяла есен съм имал контакти с хора , които впоследствие се установява , че боледуват , или са боледували от Ковид . Не съм се ваксинирал , един път само леки грипо-подобни симптоми . Моята жена се ваксинира , след една седмица влезе в АГ с кръвоизлив по спешност , и няма изяснена диагноза , или отговор на причините за този кръвоизлив.
  • 190 Иво Игнатов

    0 0 Отговор

    До коментар #81 от "Просветен илюминат":

    Определено техника за емоционална свобода (ТЕС) е могъщо средство. За съжаление повечето българи не са и чували за съществуването на тази техника.