Last news in Fakti

4 Ноември, 2021 20:00 1 855 32

СЗО: В Европа може да има още 500 хиляди смъртни случая от COVID-19 до февруари

  • пандемия-
  • коронавирус-
  • ваксина-
  • световна здравна организация

Броят на новите случаи на ден нараства в продължение на близо шест последователни седмици, а броят на новите смъртни случаи на ден нараства малко повече от седем последователни седмици

СЗО: В Европа може да има още 500 хиляди смъртни случая от COVID-19 до февруари  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Нарастващият брой на случаите на Covid-19 в Европа е "сериозен повод за загриженост" и регионът може да отчете още половин милион смъртни случая до началото на следващата година, предупреди в четвъртък Световната здравна организация, съобщават Франс прес и Ройтерс.

Със 78 милиона случая в европейския регион на СЗО, който обхваща 53 страни и територии и включва няколко държави в Централна Азия, кумулативният брой на жертвите от коронавирус сега надвишава този в Югоизточна Азия, в региона на Източното Средиземноморие, Западния Тихи океан и Африка, взети заедно, казаха още международната здравна организация.

"Отново сме в епицентъра на пандемията, където бяхме преди една година", заяви на пресконференция регионалният директор на СЗО за Европа Ханс Клуге. Той отбеляза, че "текущият темп на предаване на инфекцията в 53-те страни от Европейския регион предизвиква сериозна загриженост".

Според "една надеждна прогноза" настоящата траектория на зараза ще означава "още половин милион смъртни случая от Covid-19 до февруари", добави Клуге.

Той посочи, че се наблюдава увеличението на заразените "във всички възрастови групи". Клуге обвини за нарастващия брой случаи "недостатъчното покритие с ваксинация" и "облекчаване на обществените здравни и социални противопидемични мерки".

Процентът на хоспитализация е по-висок в страни с по-ниски нива на ваксинация, каза той и добави, че мерки като тестване, проследяване, физическо дистанциране и използване на маски за лице все още са част от "арсенала" в борбата с вируса.

"Трябва да променим тактиката си - от реагиране на вълните на Covid-19, да предотвратим на първо място те да се случат“, каза Клуге.

Броят на новите случаи на ден нараства в продължение на близо шест последователни седмици в Европа, а броят на новите смъртни случаи на ден нараства малко повече от седем последователни седмици, с около 250 000 случая на заразени и 3600 смъртни случая на ден, според официалните данни на АФП.

През последните седем дни Русия е лидер с 8 162 смъртни случая, следвана от Украйна с 3 819 смъртни случая и Румъния с 3 100 смъртни случая, според данните по страни на АФП.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕВАЛАТА НА ФАТМАКА

    6 15 Отговор
    ТОА.,,. ШАПКАР ШЕ НИ ...ОПРАВИ
  • 2 ЕС Натовец

    15 0 Отговор
    Всичко зависи, какъв цвят е бидона.

    Коментиран от #10

  • 3 ВирОсолог

    19 4 Отговор
    c0vid E ИЗМАМА ❗❗❗ Вече никой не ВЯРВА НА ТАЯ ПОМИЯ❗❗❗😡😡😡🤮🤮🤮
  • 4 винкел

    9 13 Отговор
    С Кацаров и Радев, яко ще се мре.

    Коментиран от #6

  • 5 А от глад

    17 1 Отговор
    в световен мащаб колко ще са?
  • 6 розово

    19 7 Отговор

    До коментар #4 от "винкел":

    С ДПС и Борисов яко се обезлюдихме.
  • 7 Реалист

    15 3 Отговор
    Всичко е измама около кОFFид ПЛАНдемията.
  • 8 3885

    26 4 Отговор
    Още не мога да повярвам, че вчера един доктор се похвали как от десет постъпили само един преживява лечението му. И всичко това било заради липсата на ваксиниране. Йе6ем ти мамкy фашистичку, бе!
  • 9 Преболедувал К19 ноемвр/декември 20та

    4 2 Отговор
    Болестта е много коварна дори и ваксините не помагат ще бъдат 2 игли после 4 после 6 и т. Н... Получава пристрастяване към ваксината или тъй наречената абстиненция. Трябва да се измисли лекарство или да се преболедуване като в моя случай ковид деветнадесет ме удари в белите дробове сърцето без обоняние и вкус бъбреците стомашно чревният тракт полова система отделителната система тестисите кръвоносните съдове бодежи в гърдите отпред и отзад никакво обоняние и вкус разстройство обезводняване и засегна периферната ми и централната нервна система 10 дни разтройство и 10 дни без обоняние. И за централната нервна система пиех по 4 милиграма ривотрил на ден за бъбреците пиех неоринал 120 таблетка за 70 лева. И т.н.ю Общо 20 дни в неразположение.
  • 10 Сатана

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "ЕС Натовец":

    Бидона винаги е имал нездрав цвят и защо точно в Европа а не в Америка или в Близкия изток?План ли гоним?
  • 11 Госあ

    15 2 Отговор
    Ха ! Не се бях сетил ! Сега ваксинираните с експерименталните препарати починали от Covid ще спрат да ги вписват статистиката и ще се окаже, че по неведоми причини смъртността в Европа е скочила няколко пъти по време на вълните, но не е от вируса.
  • 12 ваксинирай се

    3 18 Отговор
    Ганьо балък си , но ще го разбереш по трудния начин :)

    Коментиран от #15

  • 13 Комуниста

    17 0 Отговор
    СЗО са слуги на соросите лъжат от две години етиопеца ще плаща данък лъжа скоро!
  • 14 ????

    16 0 Отговор
    Само не мога да разбера защо искат да изтребят бялото население? То не са ваксини 1,2,3 може да се стигне до по една на месец, а Африка си живее спокойно. Едва ли не знаят, че работа от черен трудно ще има!

    Коментиран от #18

  • 15 Гост

    15 3 Отговор

    До коментар #12 от "ваксинирай се":

    НЕ СЕ ВАКСИНИРАИТЕ,ПРЕГЪРНЕТЕ ЖИВОТА А НЕ СЛЕД ИГЛА СМЪРТА.ЦИФРИТЕ СЕ МАНИПУЛИРАТ ЗА ДА СТЕ В ПОСТОЯНЕН СТРЕС.
  • 16 А колко

    14 0 Отговор
    Са починали със "ваксина" - в някои "европейски "държави се води такава статистика .Но по нашите медии и нашите"експерти" не съм чул да коментират темата
  • 17 Анонимен

    11 7 Отговор
    Знаете ли защо ваксинираните не се заразяват? Защото повечето преболедували са ваксинирани. Имам познати които го преболедуваха и се страхуват да не се разболеят отново. И се ваксинираха. И те не се разболяват отново. Благодарение на това че са преболедували а не от ваксината според мен. И точно затова разните "професори" казват че преболедувалите ваксинирани били най защитени.
  • 18 Анонимен

    12 1 Отговор

    До коментар #14 от "????":

    В Афганистан са добре. Без ваксини. В Беларус също където нямат ограничения и задължителна ваксинация.
  • 19 Т44444478б

    6 0 Отговор
    Пак 10 лева от тотото слаба работа.
  • 20 сезеото

    13 1 Отговор
    обещаваме още половин милион починали до февруари в Европа. Ако не стигат ще се погрижим за още.
  • 21 Черен евреин

    7 0 Отговор
    Етиопецът боб ли е хвърлял или баба му е вещицата на племето?
  • 22 ХАХАХАХАХА

    12 2 Отговор
    А лъжите в Италия взехте ли ги предвид или по-удобно е, въпреки, че сте разкрити в лъжа, да продължавате да я повтаряте, отново и отново?
    Лъжата е, че в Италия лъжат относно умрелите от ковид. Реално починалите са 3.762, а според СЗО починалите са 132.825, което е редукция с 97%. В другите страни е същото положение.

    Коментиран от #24

  • 23 Що бе

    14 0 Отговор
    Нали са безсмъртни, набодени, защитени???!!!!
    Що толкоз жертви, и на тъпаците им е ясно вече ,че тая глупост не работи.
  • 24 тралала

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "ХАХАХАХАХА":

    мълчи ве бълъъъък :)
  • 25 Дон Кихот

    16 1 Отговор
    Лъжат ви,мучачос,испанският грип през 1918 година отне 20 милиона човешки живота и пак сме оцелели!Лъжат ви грозно и нагло!
  • 26 Ха ха ха

    9 1 Отговор
    Ами ще има, та и ваксинирани умират от ковит, тя ваксината няма нищо общо с ковит,
  • 27 hahaha

    12 0 Отговор
    абе къде изчезна Кунчев?????
  • 28 Нискостеблена Гладкомозъчна печена 🎃

    4 1 Отговор
    Не разбрах само какви са тези листове които се подписват преди самото ваксинираните

    Коментиран от #30

  • 29 112

    1 4 Отговор
    Повечето от загиналите са славяни, защото са чакали помощ от магьосници.
  • 30 112

    1 4 Отговор

    До коментар #28 от "Нискостеблена Гладкомозъчна печена 🎃":

    Тъй като сте страхливец, искате да прехвърлите всички отговорности на други. Нямаш акъл.В крайна сметка всички отговорности и последствия трябва да се поемат от цялата страна и целият народ и ти ще си платиш за това. Ето защо България е бедна и изостанала.
  • 31 112

    3 2 Отговор
    Твоето глупаво поведение ще обезсили пенсията и богатството на тази държава. Победете фондовете за образование на децата. Не съм българин, но се надявам България да е по-добра. Чувствам, че повечето българи не мислят така.
  • 32 Край

    1 0 Отговор
    В Европа има твърде много старцинад 75 г. Нормално е за някои да настъпи краят на живота