Last news in Fakti

3 Ноември, 2021 13:33 9 059 68

Локдаун само за неваксинираните?

  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия

Ограниченията можели да са дори по-сериозни от модела, при който се допускат само ваксинирани и преболедували

Локдаун само за неваксинираните? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Четвъртата вълна на коронавирус залива Германия. Според съобщения в медиите, канцлерката Меркел не изключва възможността за нови силни ограничения - особено за неваксинираните. Няколко провинции вече затегнаха мерките.

Няколко германски медии съобщиха, че канцлерката Меркел е обявила на среща с ръководството на Християндемократическия съюз (ХДС) "силни ограничения за неваксинираните". Според новинарските портали NTV и T-online Меркел е особено разтревожена от експоненциалния прираст на инфекциите в страната.

Впоследствие беше заявено, че позицията на Меркел не е била правилно отразена. Министърът на здравеопазването Йенс Шпан обяснил по време на срещата, че ограниченията за неваксинирани са правно допустими още отсега, а Меркел просто била кимнала утвърдително с глава. Това съобщават източници, цитирани от вестник "Ди Велт".

Ежедневни тестове и нови ограничения

Цитирано е изказване на министър Шпан, според което, не е изключено да се въведат ежедневни тестове на работното място за всички, които не са ваксинирани. Ограниченията можели да са дори по-сериозни от модела, при който се допускат само ваксинирани и преболедували.

Агенция ДПА пък разполага с текста на проектодокумент на Федерацията за мерките през есента и зимата. В него е предвидено персоналът на старческите и социални домове да бъде задължен да се тества поне два пъти седмично, независимо от това дали е ваксиниран или не. Тестове ще се изискват и от посетителите на тези домове.

Вече от доста дни силно растат новите инфекции с коронавирус, а интензивните отделениясе пълнят от пациенти с тежка форма на Ковид-19. С оглед на това развитие няколко германски провинции затегнаха мерките срещу пандемията.

Най-сурови те са в Саксония, където в ресторантите и заведенията, както и на масови мероприятия ще се допускат само ваксинирани и преболедували. В Бавария днес също се обсъждат по-строги ограничения - министър-председателят Маркус Зьодер предлага достъпът до публични мероприятия да е само за ваксинирани и преболедували. Мерки от няколко дни въведе и провинция Баден-Вюртемберг. Който иска да влезе в киносалон, да посети плувен басейн, музей или ресторант, трябва да е ваксиниран, преболедувал или да представи ПСР-тест.

Бустерни ваксинации?

На този фон с нова скорост се разгоря дебатът за опреснителните ваксинации с т.нар. бустерни дози. Здравният министър Йенс Шпан настоява за бустерни ваксинации на почти всички възрастови групи, докато шефът на Сдружението на здравно-осигурителните каси Андреас Гасен смята, че правителството игнорира препоръката на Постоянната имунизационна комисия. Според нея е необходимо допълнителна доза от ваксината да получат само хората над 70 години, както и рисковите групи пациенти.

Здравните министри на германските провинции ще обсъдят ситуацията с пандемията в четвъртък и петък. На тези заседания ще се решава и това какви мерки да се приемат след 24 ноември - датата, на която изтича действащата сега епидемична обстановка.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 56 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ИнгилизоФ

    28 141 Отговор
    Правилният ход!

    Коментиран от #7, #13, #64

  • 3 Само

    166 8 Отговор
    ваксинираните с привилегии да разхождат вируса !

    Коментиран от #24

  • 4 Добър Капиталист

    82 9 Отговор
    е мъртвият Капиталист.Нищо лично.Айде сега да си поговорим за следващия величествен гей парад на 14-02-2022 в София.
  • 5 честен ционист

    92 10 Отговор
    Дойчовците още не могат да се усетят завалиите, че идва време да заголят буза за бустера. Какво да очакваш от държава с 45% мъже тайно мечтаели си да носят бельото на майките си..?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Гарбидж

    19 7 Отговор

    До коментар #2 от "ИнгилизоФ":

    Велкоме,братчед..
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Браво

    4 51 Отговор
    Няма екстри за неваксинираните айнщайни
  • 11 Яне

    47 3 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ГИТЛЕР!!!!!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Пипи Чорапчето

    64 7 Отговор

    До коментар #2 от "ИнгилизоФ":

    Ъхъ... и на колко време искаш да те "ъпдейтват" с дозички - на 3,4, 6 месеца?
    Ма няма да посмееш да попиташ - аджеба, туй дет ми го бучите през 3-4 месеца, ваксина ли е или боза някаква без никаква ефективност!

    Коментиран от #17

  • 14 Госあ

    60 4 Отговор
    Разликата в смъртните случаи от covid на промил от населението между Германия и Южна Корея е 25 пъти. Искам да кажа 25 пъти повече починали в Германия, не обратно. И тези ще ни поучават ? Нас ?
  • 15 ????

    80 3 Отговор
    Гърция, Германия сигурно и в другите на 80%ваксинирани залете от 4 вълна, а дали и смъртността не е на нашето ниво? Е тогава, за да накарате българите да се ваксинират пояснете тази патология! Ама не можете!
  • 16 fen

    12 36 Отговор
    Ха Ха! Да вземат Радев и Кацаров! Тук имаме повече умрели за седмица (като абсолютен брой), и въпреки това ни дреме на ...
  • 17 Госあ

    32 3 Отговор

    До коментар #13 от "Пипи Чорапчето":

    Всъщност нищо не ъпдейтват, праскат РНКи в нервните клетки за един и същ епитоп, който отдавна е съвсем различен. Но все така реактивен в клетката.
  • 18 Ами ...

    82 4 Отговор
    Какво става, там нали са 70% ваксинирани? Каква тежка форма на Covid? Как така ще се тестват, независимо дали са ваксинирани? Да не се провалиха ваксините? 😀

    Коментиран от #44

  • 19 Симитличанин

    56 5 Отговор

    До коментар #1 от "beast":

    Разхождайте се, след три-четири години няма да има живи ваксинирани и тогава ще се разхождаме на спокойствие неваксинираните

    Коментиран от #46

  • 20 Предлагам

    56 1 Отговор
    доживотна карантина за всички политици и висши държавни чиновници, то бива щуротии ама...
  • 21 здравеопазване

    12 6 Отговор

    До коментар #1 от "beast":

    Идеята ти не е толкова лоша, все пак някой трябва да оцелее...
  • 22 Горките патреотари...

    0 8 Отговор
    ....
  • 23 Това вече е КОШМАР!!! Правят ни на

    33 1 Отговор
    Маймуни
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ЛЕЛЬО МЕРКЕЛ ДЕ ТАКА

    22 0 Отговор
    С КАТИНАРА 🔒 В РЪКА!?ЩЕ ЗАТВАРЯМ ГЕРМАНИЯТА🔨🔧

    Коментиран от #28

  • 26 САМО

    8 17 Отговор
    НАЛИВАТЕ МАСЛО В МЕЛНИЦАТА НА НЕВАКСИНИРАНИТЕ !
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 А БОЙКО

    15 1 Отговор

    До коментар #25 от "ЛЕЛЬО МЕРКЕЛ ДЕ ТАКА":

    С ЧЕКМЕДЖЕ ЩЕ СИ КАЖЕ ОХ ЧЕ Е ДОБРЕ
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Луда работа

    36 1 Отговор
    Не мога да разбера що има пробив и оже да се разболееш след като си се ваксинирал и след 6 месеца защитата пада? Ми това не е още ваксина а временно нещо, което трябва да си го инжектираш всяка година?! И аз след като едва оцелях след преболедуване и сега кръвния тест показа, че имам достатъчно антитела, ако се набода, дали няма да се сборят антителата зловещо с ваксината и да отлетя при Свети Петър? Видиш ли, подписваш декларация и после руска рулетка...
  • 31 Смешници

    30 1 Отговор
    Полицайчето, което ще ме арестува, първо да ми покаже собственият си сертификат!
  • 32 изроди

    35 1 Отговор
    а нещо за повсеместните и МАСОВИ протести по света с/у новия фашизъм да кажете, мисирка медията ????

    или има само една страна вашата монета ?????
  • 33 това е

    57 2 Отговор
    Всички професори и медици са единодушни, че ваксинираните се заразяват и боледуват масово, само където евентуално прекарват по-леко болестта. Следователно те също са разпространители на вируса. Затова веднага трябва да се извадят от правото да получават зелен сертификат, а такъв да се издава само на преболедувалите /официално или доказано с тест за антитела/. Правенето точно на обратното - ограничаване на здрави хора, а пускане на болни и заразни да щъкат навсякъде, потвърждава на 100% тезата, че властта се интересува само насилствено да инжектира хората с тия препарати, а изобщо не и пука здрави ли сте, умрели ли сте и как ще свърши кризата. Действително ваксинираните ще се окажат най-големия проблем, защото не спазват никакви мерки и се смятат за богопомазани и безсмъртни, а в същото време сеят вируса навсякъде. Преди малко разбрах, че моя колежка с пълен ваксинационен цикъл от две дози е болна от познайте - от Ковид. А това, че цяла седмица разнася вируса из офиса, това никой не го интересува, важното е, че се е набола. Защото това е целта.
  • 34 Ядосана

    41 0 Отговор
    Усещам как ще реват политиците скоро! Ще дух@те супата! Тръгнали сте срещу народа си, няма да прокопсате!
  • 35 самонадеяност

    22 3 Отговор

    До коментар #1 от "beast":

    Ти си го показвай, като те пипне вируса, тогава ще те питам. У нас неваксинираните са на 90% преболедували. Вирусът хваща предимно ваксинираните.

    Коментиран от #39

  • 36 beast

    20 1 Отговор

    До коментар #27 от "оня":

    Що тъй праиш сега ? Значи и аз не съм ваксиниран няма и да се ваксинирам ... работя от вкъщи защото не ме пускат на работа , не пускат детето на градина защото не са ваксинирани родителите му.., подадох си документите за това , че гледам дете в къщи сега държавата ми дава хиледарка ей така , не си показвам носа на вън ... Като измрат там разни ваксинирани след година две ще се оправят нещата ... Погледни моята гледна точка :)
  • 37 аномалия

    43 1 Отговор
    Гърция, Германия, Израел, Великобритания - страните с най-много ваксинирани са с най-много болни. Обяснете? Защо мълчите като пукъли и само лъжете хората ? Докато всички не придобият естествен имунитет може само да се ограничава временно разпространението. Другото е да си експериментална мишка за отрови, с които те бучат през 6 месеца .
  • 38 Нов Световен Ред New World Order

    30 2 Отговор
    Положението е много сериозно! Тези ще избият собствените си народи, та нас ли дето ни имат за ундернешън ще пожалят? Даже няма да се мре като мъже, а като бели мишки в лаборатория.
  • 39 beast

    9 1 Отговор

    До коментар #35 от "самонадеяност":

    Ти пък къде видя , че съм ваксиниран НИКАКВА ВАКСИНА !
  • 40 Но най вече

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "beast":

    НЕ грамотни да НЯ мат ДО стъп до ИН тернет -)))
  • 41 Изчадия

    25 0 Отговор
    Меркел нали вече е минало,какво я слушат?!? политиците мракобесни подивяха да ваксинират народите с боклуците на фарма мафията кланяща се директно на Дявола...
  • 42 Голям кеф ще е

    14 1 Отговор
    Всички шизофашизоидни вакси ще са по болниците.
  • 43 Гост

    27 1 Отговор
    Аз ли нещо не вдявам или съд проЗД... Щели да затварят хората в над 70 процента боцната Германия! Танте, нали боцнатите боледуват "леко", само със сополи и кашлица и не претоварват здравната система, каквато била целта на затварянията?! Сега какво се оказва - че много боцнати всъщност претоварват системата и стъкмистиката ви лъже, като за световно за смъртността или какво?! Не разбрахте ли, че Нещото трябва да премине поне през 70 процента от населението, независимо дали е набодено или не, за да изчезне?
  • 44 Хани

    1 25 Отговор

    До коментар #18 от "Ами ...":

    От 82 милиона 30% не са ваксинирани, така че продължава разпространението. А и смъртността в България е много висока.
  • 45 Минджакис

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Бойко Борисов":

    Празни обещания
  • 46 цжйирд

    14 1 Отговор

    До коментар #19 от "Симитличанин":

    А 3-4 те отсега взеха да окапват.Как биха ме убедили да се ваксинирам?Бях контактен с 4ма миналата година.И с трима преди 10 дена.Това са хора с които не съм само на здравей.А съм с тях.Брат,треньор,съдружник,чичо.А преди 10 дена с добър приятел семейството му.Е,аз от 1992ра не съм се разболявал.Не се разболях нито миналата година нито сега.А не се пазя.При тренировка,връзвам развързани маратонки,пипам лицето.Маската понякога е в джоба с парите.Вземз си кен бира и го отварям след плзщането.Пипан от мен от продавача и сигурно от други.И това всеки ден.
  • 47 До всички неваксинирани

    16 3 Отговор
    Обявете от своя страна и вие локдауни за ваксинирани овце във вашите бизнеси и във вашите отношения с тях щом много знаят- друг начин няма гонете ги от компаниите и домовете си, защото на тях се опират фашистите отгоре потъпкващи вече абсолютно всички закони! Намерете и запалете военните лаборатории за вируси и ваксини на НАТО - такива има и в Бг!
  • 48 пътник

    20 0 Отговор
    А , защо хора ваксинирани боледуват , а има и умрели! Явно не е ваксина , а само една огромна пачалба на господарите на света. По татово време в моя град над 100 000 жители имаше 4 аптеки , а сега са 40 и всеки е болен от нещо. В гробищата няма места в болниците също.2009 година Кадафи беще назал, че първо ще ни заразяват , а после ще ни продават ваксини. Точно и така стана, но човека го убиха на 21-10-2011 г., защото не им си подчиняваше.
  • 49 Локдаун само за ваксинирани

    16 2 Отговор
    Не дружете с тях, колкото и да вие тежко, заради тях се налага и упражнява нов вид фашизъм с карантинни пардон концлагери и цифров контрол на нечувана диктатура досега в човешката история!
  • 50 Ха ха ха

    5 5 Отговор
    Aз съм в Германия, няма такова нещо, лъжа е,
  • 51 Последния Софиянец

    21 0 Отговор

    До коментар #1 от "beast":

    Ваксинираните в България са 10 процента.По лесно е тях да затворим.

    Коментиран от #61

  • 52 Активист на БКП

    24 0 Отговор
    НИДЕРЛАНДИЯ,75%ваксинирани!!!От днес са в локдаун!Ваксините не помагат! Защото не са ВАКСИНИ!!!
  • 53 Тези политици

    15 1 Отговор
    Са врагове на народа и ваши преки врагове - за всеки нормален вече е ясно че си имаме работа с фашисти и престъпници против човечеството - всички съвестни кметове локални да бойкотират всякакви незаконни нареждания и недопускане нито един политик поддържащ нацистки методи тип Меркел!
  • 54 Watchdog

    13 1 Отговор
    И от наркоманите така съм чул... С една две дози не ставаш зависим...
  • 55 мародер

    10 1 Отговор
    Oт прочетеното ми стана ясно че и на германските управляващи нищо не им е ясно но явно и те са притискани (!?) да карат хората да се бицкат...
  • 56 Севда

    9 0 Отговор
    БАБИЧКА МЕРКЕЛ Е ЗА ЗАТВОРА!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 ИСТОРИК

    2 10 Отговор
    Добре не вярвайте на политиците,вярвайте на лекарите.Вие знаете ли ,когато на човек не му достига въздуха и не може да диша, тогава вика бърза помощ ,но там са много като ВАС невярващите.
  • 59 Посетител

    9 1 Отговор

    До коментар #24 от "Не бееее ватнико...":

    Блажени верващите! Не разбра ли, че няма значение дали си боцнат или не - ПАК ТЕ БРОЯТ за заразоносител!!! Затова и предлагат в Германия да ги тестват на два пъти седмично всички - без изключение!
  • 60 Посетител

    8 2 Отговор
    Някой спомня ли си, че първоначално предназначението на т.нар. "зелен сертификат" бе да направи възможно пътуването между държавите ?! Само това! А излезе пропуск за излизане от домовете ни! Натам е тръгнало!
  • 61 beast

    6 2 Отговор

    До коментар #51 от "Последния Софиянец":

    Добра идея , ама може да ни пратят някоя армия тука ... по добре да си седим и да наблюдаваме новия световен ред ... Странно как до вчера Радев беше с хората , сега им го начUUка ... ама както и да времето ще покаже .
  • 62 DW-пропаганден машинен

    7 0 Отговор
    Тия фашисти и един неваксиниран да остане, ще го обвинят за всички беди на земята, ще го измъчват и накрая изгорят ? ....и после, какво???
  • 63 волен сидеров

    12 0 Отговор
    НАПРАВО СЕ КЕФЯ ВЕЧЕ ,САМО СМЯХ .ЩЕ СИ ЖИВЕЕМ КАТО ОТШЕЛНИЦИ И НИТО ЩЕ ПАЗАРУВАМЕ,НИТО НА ТЕАТРИ ,НА МОРЕ ---ИДЕАЛНО,КЕФ БАТКА ,НИКАКВА ТЕЛЕВИЗИЯ ,ВКЪЩИ ЩЕ ЧЕТЕМ КНИГИ -КАТО ЕДНО ВРЕМЕ ,ДАНО ДА СПРАТ И ИНТЕРНЕТА -ТОГАВА ЩЕ Е ИДЕАЛНО
  • 64 Къс мет

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "ИнгилизоФ":

    Добре, от кога и за колко време. Аз съм от неваксинираните за ковид. Да видим ваксинираните колко са, ще вършат ли работата, която трябва да се свърши, ще спрат ли да се заразяват и разболяват тия ваксинираните, въобще ще бъде хубав експеримент. Поне веднъж завинаги да се докаже и практически и теоретично, че тия ваксините са не ефективни и не работят и да приключим с тоя цирк - който се боцнал, боцнал се е, който не е извадил късмет и толкова.
  • 65 копи пейст

    4 0 Отговор
    дeбили дa нe чeтaт!
    НAУЧEН УЖAC: Прoтeинът oт вaкcини влизa в клeтъчнитe ядрa, пoтиcкa двигaтeля зa възcтaнoвявaнe нa ДНК нa чoвeшкoтo тялo, щe oтприщи eкcплoзия oт рaк, имунoдeфицит, aвтoимунни нaрушeния и уcкoрeнo cтaрeeнe
    Тoвa oткритиe мoжe дa бъдe oпиcaнo caмo кaтo иcтинcки „ужac“ в нeгoвитe пocлeдици. Зaшeмeтявaщo нoвo изcлeдвaнe, публикувaнo в Virusеs, чacт oт издaниeтo SАRS-СоV-2 Hоst Сеll Intеrасtiоns нa MDPI (Оpеn Ассеss Jоurnаls) рaзкривa, чe вaкcиннитe шипoвe прoтeини нaвлизaт в клeтъчнитe ядрa и причинявaт хaoc върху мeхaнизмa зa възcтaнoвявaнe нa ДНК нa клeткитe, кaтo пoтиcкaт възcтaнoвявaнeтo нa ДНК c тoлкoвa мнoгo кaтo 90%.

    Изcлeдoвaтeлcкaтa cтaтия e oзaглaвeнa „SАRS–СоV–2 Spikе уврeждa възcтaнoвявaнeтo нa уврeждaнe нa ДНК и инхибирa V(D)J рeкoмбинaциятa In Vitrо“ и e aвтoр нa Джиaнг и Я-Фaнг Мeй oт кaтeдрaтa пo мoлeкулярни биoлoгични нaуки, Thе Wеnnеr– Grеn Institutе, Stосkhоlm Univеrsity, SЕ-10691 Stосkhоlm, Swеdеn, и кaтeдрaтa пo клиничнa микрoбиoлoгия, вируcoлoгия, Umеå Univеrsity, SЕ-90185 Umеå, Швeция

    Коментиран от #67

  • 66 Просветен илюминат

    8 0 Отговор
    Глобалистът Клаус Шваб ясно подчерта, че трансхуманизмът е съществена част от „The Great Reset“ (Великото зануляване), когато заяви, че Четвъртата индустриална революция ще „доведе до сливане на нашата физическа, цифрова и биологична идентичност“. В книгата си той изяснява, че микрочиповете за имплантиране ще могат да четат вашите мисли.

    Както изтъкнахме и по-рано, „Великото зануляване“ привлича подновено и огромно внимание в разгара на коронавирусната пандемия, която канадският премиер Джъстин Трудо определи като „възможност за зануляването“. Този план, общо казано, цели разрушаването на сегашната капиталистическа система в полза на повсеместна централизирана технократична власт, която ще доведе до по-лош жизнен стандарт, по-малко изразходване на горива, по-малко граждански права и ускорената автоматизация на работните места.
  • 67 ФЕЙК НЮЗ

    0 0 Отговор

    До коментар #65 от "копи пейст":

    Статията е за ВИРУСА, а не за ваксината.
  • 68 Продавам сертиф

    3 0 Отговор
    Зелен сертификат "Макаров" - 50 лв. Пускат те почти навсякъде.
    Суперзелен сертификат "Смит и Уесън" - пускат навсякъде.
    Ултразелен сертификат "Калашников" - даже те канят да влезеш и там, където не искаш.