8 Ноември, 2021 21:30 33 403 233

"Хемус" може да се срути върху главата на Борисов

  • бойко борисов-
  • хемус-
  • магистрала-
  • герб

Раздадени авансово милиони, забавени отчуждителни процедури, незаконни строежи, неоткриваеми строители, документи с невярно съдържание - разкритията за всичко това направи служебното правителство

"Хемус" може да се срути върху главата на Борисов - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Това, което излиза по случая с магистрала "Хемус", е направо страховито. "Визитната картичка" на Бойко Борисов може да се срути върху главата му.

Магистралата, използвана от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов като символ-верую на управлението му, декор в неговото “джипка-шоу” и претекст да се раздадат без търг огромни суми от държавния бюджет, може да се срути върху главата му. “Хемус” e визитна картичка на властта на ГЕРБ, но излиза, че стотици милиони са преминали като ешелони през държавна компания, прехвърлила ги на частни фирми. Оттам една част е изтеглена кеш в чували, а друга е била изпратена в чужбина.

Разкритията

Раздадени авансово милиони, забавени отчуждителни процедури, незаконни строежи, неоткриваеми строители, документи с невярно съдържание - разкритията за всичко това направи служебното правителство. Пак оттам, след проверки на антимафиотите от Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП), дойдоха и новините за близо 57 милиона лева, отпуснати авансово за лот 5 на “Хемус”. Парите отишли към “кухи фирми”, откъдето били изтеглени в брой в различни периоди от време. Според министъра на вътрешните работи Бойко Рашков бизнесмен, свързан със строежа на магистралата, е изпратил в Обединените арабски емирства други 21 милиона лева, пак от аванси за “Хемус”, чрез банка, с чийто собственик Бойко Борисов е имал общи фирми. Вече се появиха медийни публикации, че само една банка отговаря на това описание - “Интернешънъл Асет Банк”, наследник на свързаната с борческата групировка СИК "Първа източна международна банка".

Известно е, че банките не обичат шума, но какво са правили през това време “Банков надзор” на БНБ и финансовото разузнаване, което е под шапката на ДАНС? Тегленето на такива огромни суми на каса в банка би следвало да предизвика действия от страна на банката - да поиска обяснения защо се теглят парите, да уведоми ДАНС. Става въпрос за публични средства, които са изпращани от държавната “Автомагистрали” към частни фирми, създадени като “пощенски кутии” с капитал от по 2 лева и без обороти. За трансфера на милионите към ОАЕ също би трябвало да е известено финансовото разузнаване, на което по закон се докладват сделки над 10 000 лева.

Но единственото, което направи централната банка предвид разкритията на МВР, беше да изтълкува буквално думите на Рашков за “банката на Борисов” и да обяви в специално изявление, че Бойко Борисов няма банка и не ръководи банка. В едни предишни години БНБ и ДАНС - с други ръководства, но по същия начин - наблюдаваха с широко затворени очи Корпоративна търговска банка (КТБ), докато не бе срутена през 2014 година. Също така не се постараха особено да изяснят икономическа свързаност при някои от големите кредитополучатели на държавната Българска банка за развитие (ББР).

От прокуратурата излезе обещание, че екип от четирима прокурори ще работи по информацията, която служебните министри огласиха за “Хемус”. Дали наистина ще разбере как аванси, обезпечени с банкови гаранции и застраховки, са попаднали в кухи фирми и се теглят в чували от “сламени хора”? Ако прокуратурата не се намеси и не разследва, все едно ще е до какви разкрития се е добрало МВР.

Калпава работа

Освен да се търсят милионите, ще се проверява и качеството на свършената работа по магистралата, за която ГЕРБ първо обеща да е готова до 2023 година, а после измести срока за 2024. Оказва се обаче, че от 250-те километра през 2024 ще са готови едва 51, тъй като при останалите участъци има незаконно строителство без необходимите разрешения, а за някои дори и трасето не е уточнено, обясни неотдавна служебната министърка Венета Комитова.

Арх. Влади Калинов, шеф на ДНСК, заяви вчера по БНР, че схемата на строителството е такава, че строителите не носят отговорност за свършената работа, нито пък ще плащат неустойки при лошо изпълнение. “Строителството е скрито зад договори за доставка на материали и наем на техника. Това означава, че тези фирми, които докарват техниката заедно с операторите на тази техника, извършват строителството, но не носят отговорността за него, а отговорността се връща към държавното дружество “Автомагистрали” ЕАД. Има един анонимен изпълнител, който пристига, свършва си работата и не носи отговорност за това, което е свършил”, каза арх. Калинов. Наред с това има съмнения, че при строителството на “Хемус” са полагани материали, които не са подходящи и не са сертифицирани. Затова ще бъдат назначени експертизи за проверка.

Завладяна държава, приспани институции

Нищо не илюстрира по-добре завладяната държава от приспаните институции. Корупция, некачествено строителство, лоша инфраструктура, пране на пари - всичко оттича в канализацията, запратено там от партийната лоялност на чиновниците и зависимостите на магистратите.

Всички гледахме във Фейсбук тила на Бойко Борисов, докато въртеше волана на джипа по "Хемус" и хвалеше властта си. А накрая ще се окаже, че огромни суми публични средства са били раздадени за нещо, което го има само в кадрите от неговото "джипка-шоу".

*****

Този коментар изразява личното мнение на автора. То може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на Дойче Веле като цяло.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 297 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един

    67 557 Отговор
    Рашков само обвинява,без доказателства!!!

    Коментиран от #8, #74, #182

  • 2 OPPO

    281 16 Отговор
    На къде води пътя на Тулупа? :)

  • 3 До Рашков

    455 31 Отговор
    Дръже го под око да не избяга , че май вече му е чсно че отива на затвор .

    Коментиран от #14

  • 4 Хемус

    310 17 Отговор
    Дебела му е тиквата,трудно ще се сплещи!
  • 5 Пппппп

    509 25 Отговор
    Борисов и ГЕРБ са разграбвали зверски България...Каква изненада а ?!
  • 6 Герб умрее

    362 22 Отговор
    Не може, а се срути! Къде са парите герберсти да не ги раздадохте на неукия ви електора случайно?

    Коментиран от #230

  • 7 Боко Инглиш

    221 18 Отговор
    Бойко, извини се‼️

    Коментиран от #71, #84

  • 8 даааа

    264 17 Отговор

    До коментар #1 от "Един":

    може да се срути в/у дебелата тиквешка КРАТУНА, а дано по скоро че кратуната да разбере най после че никой не го иска понеже е просТ и не се сеща
  • 9 Какво означава "може да се срути"

    326 19 Отговор
    Че това е една крадлива мутра, която с подкупи и страх се докопва до гласове. Това е мафиот бе!!! Доказан, та предоказан! Това щяло, онова щяло ако нещо си станало... ма какво да става още бее? Да изяде човек пред камера ли?

    Коментиран от #31

  • 10 asd

    231 16 Отговор
    То пък една "глава" ...

    "Вие сте прости и аз съм прост. Зътва съ разбиръми."
    "Мъ аз имъм торта Сахер, па вие не."
  • 11 Да се срути

    179 15 Отговор
    Да ги ...и ...а и борисф тиквата и пасето пефски и гашеф каската и мвро - бг мафията ...дано одят от мур на мур от зандан на зандан ...да ги ...И ...а...!!!

    Коментиран от #19

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 82014

    287 20 Отговор
    Борисов крадеца и рекетьора който съсипа България! Борисов желая ти да си здрав и да имаш дълъг живот за да си излежиш всички присъди за престъпленията които си извършил!

    Коментиран от #24, #175

  • 14 Ти и тия твоите отивате в

    31 221 Отговор

    До коментар #3 от "До Рашков":

    Затвор. Сега му паднахте на Гешев с тези фалшиви машини. Първо главатарите ви , после и редовите разбойници като тебе. А сега пиши още.
  • 15 д р Фройд

    204 13 Отговор
    Ако не сте виждали лице със умерена степен умствена изостаналост,нуждаещо се от грижи и лечение,вгледайте се внимателно в снимката!

    Коментиран от #120

  • 16 Иван Грозни

    187 16 Отговор
    Ни чул, ни видял само крал. Света вода ненапита!
  • 17 Бай чекмежан

    149 17 Отговор
    Трупам пачки със сакове в шкафове

    Коментиран от #27

  • 18 ИМПЕРИАЛИСТ

    141 18 Отговор
    Aрхитeктитe нямaт пoдгoтoвкa пo cпeциaлнocттa "Пътнo и жeлeзoпътнo cтрoитeлcтвo"...a пък пo "Икoнoмикa и организация нa cтрoитeлcтвoтo" ca пълнa cкръб...Тoзи тулуп нe e нaяcнo c бaзoви пoлoжeния в cтрoитeлcтвoтo нa мaгиcтрaли.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Мда

    137 17 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Хемус" може да се срути върху главата на Борисов

    Ми той се срути...
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 хахаха

    30 135 Отговор
    Статия от Прокопиевска драскачка в Дневик и Капитал и гостуваща при агент Дремджиев. Дойче Зеле.
  • 23 С Владислав Горанов какво стана и с

    124 10 Отговор
    Доган не ги ли вкарват в затвора
  • 24 И ти така. Само че няма да

    30 14 Отговор

    До коментар #13 от "82014":

    Лежиш , друго ще правиш
  • 25 Гхйййллшлл

    85 12 Отговор
    Да на дядо Борисов доста ще му се размести ченето много дрънка

    Коментиран от #33

  • 26 Бай чекмеджан

    57 8 Отговор

    До коментар #19 от "Дойде време да те чакаме и":

    Чакай си реда, първо аз при ставри после и ти у южното крило
  • 27 Скоро

    47 7 Отговор

    До коментар #17 от "Бай чекмежан":

    Ще трупаш тухли
  • 28 Тоя израд крадлив

    102 12 Отговор
    Не е политик. Той е мафиот. Ще си го получи.

    Коментиран от #36

  • 29 Офф

    34 9 Отговор

    До коментар #19 от "Дойде време да те чакаме и":

    На 56 г съм , ела да се познаем , ...хайде лягай и дано се събудиш утре сутрин.... днес е Архангелов ден ,а той не прощава !

    Коментиран от #32

  • 30 Влажен поглед

    54 8 Отговор
    СНИМКАТА ме просълзи!

    Коментиран от #34

  • 31 Ще разбереш какво

    8 30 Отговор

    До коментар #9 от "Какво означава "може да се срути"":

    Може да ти се срути
  • 32 Ние също

    18 6 Отговор

    До коментар #29 от "Офф":

    Годините няма да ти помогнат

    Коментиран от #39

  • 33 Твоето чене

    6 11 Отговор

    До коментар #25 от "Гхйййллшлл":

    Мисли приятелю
  • 34 И ние ще

    5 5 Отговор

    До коментар #30 от "Влажен поглед":

    Направим така
  • 35 Оклука

    37 4 Отговор
    Квичи за последно... Скоро ще волквидираме!!!... Да ти.... знаеш какво

    Коментиран от #40

  • 36 Ние сме възпитани

    5 14 Отговор

    До коментар #28 от "Тоя израд крадлив":

    Ще ти дадем предимство
  • 37 Като гост

    27 83 Отговор
    Направи и остана след него за хората. Останалите само говорят колко са добри и хвърлят фишеци. И един метър не са построили след Бойко. Всичко вече стана на двойни и тройни цени. Сега какво крадене е. Безвластие благодарение на Десин Румен. Ама риба се лови в мътна вода.

    Коментиран от #158

  • 38 И всички държавни служители

    94 6 Отговор
    И всички държавни служители, които са слагали подписите си трябва да бъдат подведени под отговорност!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Ти да не искаш

    6 11 Отговор

    До коментар #35 от "Оклука":

    Пръв да квичиш

    Коментиран от #43

  • 41 ИМПЕРИАЛИСТ

    12 33 Отговор
    Aкo тoвa e вярнo, тo e мнoгo умeн хoд, дa нe ce държaт пaритe зa мaгиcтрaлaтa в Бългaрcкa бaнкa, a нaвън, кaтo пo тoзи нaчин ce oпaзят oт КДC-мaфиятa...
  • 42 барселоната

    83 8 Отговор
    На Тулупа му трябваше още един мандат за да му излезе пасианса , но някой размеси колодата и нещата зловещо се объркаха .Сега Буцито е завладян от панически страх , че нещата отиват на много зле за него , губи парата , губи свободата , а може и още по-лошо. Буцито е дървен шоп , но може да се удави като уважаващ себе си влах на края на Дунава.
  • 43 Искам

    39 9 Отговор

    До коментар #40 от "Ти да не искаш":

    Хайде, чакам те... Нешто се улиса... Рашков Ви Е... Мата.. Хи хи

    Коментиран от #47

  • 44 Ааааа

    51 8 Отговор
    ББ има банката на жена си Ц Борославова
  • 45 Плюенето продължава

    22 73 Отговор
    Как точно покрай избори се активират.Кьорфишеци.Майстори на пропагандата.Продължават на гърба на ГЕРБ да си правят реклама Хайде кажете едно,единично хубаво нещо,което направихте за България през времето,откакто сте на власт.Народа мре,в магазините скъпотия,бизнеса няма компенсации,вие теглите заем след заем,а парите къде са,никой не знае.А иначе обещавахте прозрачност. На мен ми е ясно само,че нещата се влошават всеки ден.

    Коментиран от #101

  • 46 АААААХА ХАХАААА.... МОЖЕ И ДА ПАДНАТ

    8 42 Отговор
    НА КОЧА.....ЕЛ..МЪДУРО!!✊😂🇻🇳🇸🇮
    "МАРКЕТ ЛИНКС":
    БАЦЕ ВИНАГИ Е НОМЕР 1!!!!!
    ААААААХААААА.....
    УДРИИИИИ......

    Коментиран от #198

  • 47 Щом си пожелаваш нещо , може

    9 3 Отговор

    До коментар #43 от "Искам":

    И да се сбъдне
  • 48 Один

    24 76 Отговор
    Пълен въздух и пропаганда преди изборите. Вие като правите ремонт давате ли на майсторите аванс за материали ? Защото аз винаги давам и после си ги приспадам от крайното заплащане. Коя фирма в България е толкова мощна, че със собствени средства да строи автомагистрали осигурявайки техника, подизпълнители, материали, заплати и осигуровки за работниците си ? Е, това е начина да се строи в малка България от българи. Ако беше направена класическата процедура за държавна поръчка, щеше да дойде някоя външна фирма, както стана с мариците. Там наетите български работници си бяха роби при турските фирми, които на всичкото отгоре бяха подизпълнители. След първия опит за стачка уволниха всички и си докараха работници от анадола. Така, че не му се връзвайте на Рашков и хунтата със зелени чорапи. Когато се взима решение за насочване на такива средства, то става с решение на Министерски съвет. Той пък е колективен орган и отделните му членове, включително Борисов, не могат да носят наказателна отговорност персонално. Хайде сега да видим подробностите. Защото се оказва, че всичко е законно, дори има застраховки въху сумите. А оня пещерен комунист Рашков да си лае.

    Коментиран от #53, #95, #215

  • 49 В.В.П.

    62 5 Отговор
    Всички от СДС,ДПС,Герб,в Пандиза..!!..Завинаги.
  • 50 Влади

    42 5 Отговор
    Не бе нищо лошо няма да пиша няма смисъл , вижте снимката на Буци и прочетете заглавието , достатъчно е , аз така не съм се смял нито на мистър Бийн на нито една комедия хахахаха

    Коментиран от #122

  • 51 КЬОВЕШИ

    53 6 Отговор
    АКО ИМАШЕ ИСТИНСКА ПРОКУРАТУРА ТУ ЛУПА ЩЕШЕ ДА Е ИЗВЪРТЯЛ ВЕЧЕ ДВА ТРИ МЕСЕЦА В АРЕСТА....ОСНОВАНИЯ БОЛ......!
  • 52 Активист на БКП

    63 8 Отговор
    Тепърва ще излизат кражбите и престъпленията на комунистическия режим на ГЕРБ -Суджук и Престъпника от Банкя 🎃🇹🇷

    Коментиран от #55

  • 53 Последния Софиянец

    35 6 Отговор

    До коментар #48 от "Один":

    Майсторите от Дубай ли са?ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха

    Коментиран от #144

  • 54 Вие като отидете на работното си място,

    14 47 Отговор
    От вас ли си носите материалите и инструментите, авансовото плащане си е нормална счетоводна процедура...строителната фирма да закупи материалите, горивата, да наеме машините или да ги купи със СОБСТВЕНИ средства, и после да чака като приключи след месеци заплащане, тъй ли е нормално да се случват нещата според комитова/дъщеря и кандидат депутат при кирчо и кокорчо/, мнооого "компетентна", оффф
  • 55 Престъпленията на ДС

    7 16 Отговор

    До коментар #52 от "Активист на БКП":

    Комунделите кога ще бъдат разкрити, или има да почакаме миалЯ, от 90г чакаме
  • 56 Порша

    49 9 Отговор
    Ей какво нещо е живота кой си е прост си остава прост за цял живот , Черепа купи биткойни на. 200 долара сега биткойна е 66 000долара , заключи ги във флашка напълно анонимен е в Дубай , Буци краде като побъркан плюнчи пръстите и бута пачки в зачрника в нощното шкафче и пъха стотици килограми пачки в чували с правителстения самолет , връща фурми , прав е бил Анщайн вселената и човешката простотия са безгранични
  • 57 А кой е автора

    10 23 Отговор
    И защо сте сложили Дойче Веле ,измекяри ?
    Обзалагам се ,че е Ганев страхливеца !
  • 58 Бойко

    11 39 Отговор
    Колкото по наближава триумфа ми ,кучетата по лаят ,от безсилие
  • 59 Gladius

    54 8 Отговор
    Тиквата трябва да свърши като Нерон или Калигула и краят му трябва да бъде публично заснет и разпространен - за поука и възпитание на младежта.

    Коментиран от #63

  • 60 БКП

    48 7 Отговор
    Абе Бойко , абе свиньо ненаситна , как можа да изядеш 300 кила суджук ?

    Коментиран от #66, #69

  • 61 Сатъра на Хана

    34 8 Отговор
    БАЦЕ И 40-ТЕ СИКАДЖИЙЧЕТА НА ПЕПЕЛ - ТОР ЗА РОЗИ , А БЛИЗКИТЕ ИМ В КОНЦЕНТРАЦИОНЕН ЛАГЕР АЕЦ БЕЛЕНЕ

    Коментиран от #64, #65

  • 62 Мама Рутка с щедра

    11 35 Отговор
    То служебното правителство ,вместо да покаже ,че е правителство , заряза държавата ,по политпоръчение на ушопляса с транзистора и Украината ,и се счупи да търси под моста на Хемус прилепи
  • 63 Реалист

    13 28 Отговор

    До коментар #59 от "Gladius":

    Жалко само, че тия дето искат да свалят Тиквата са от СДС, демек Стани Да Седна. И Кирчо и Хаджигенов, за Мая Манолова и Татяна Дончева, да не говорим
  • 64 Мутри вън!

    15 3 Отговор

    До коментар #61 от "Сатъра на Хана":

    Бели птици и куршуми, капки вино над пръста над нас
  • 65 Баце

    7 18 Отговор

    До коментар #61 от "Сатъра на Хана":

    Аха ,баш тъй ще стане , Корнелия ще ме заведе ,а Рунбата ще ми оорави крушката в килията да свети ергебе
  • 66 Цена на житото за обреди

    16 7 Отговор

    До коментар #60 от "БКП":

    Ти ми каже как успя да преспи със 300 плеймейтки по 5 хиляди евро всяка???

    Коментиран от #72

  • 67 Фликфлок-жаден смок

    2 8 Отговор
    Яяя ,то стАнА време да раня пилеата
  • 68 Simo

    39 11 Отговор
    Някой знае ли къде е Бойко ? щото Народа го търси да го бие

    Коментиран от #73, #222

  • 69 Бойко

    4 9 Отговор

    До коментар #60 от "БКП":

    Ми ,нямаше 400 ....🤔😆
  • 70 Смях

    35 6 Отговор
    Докато мвр беше по нивите последните 10 години да коси коноп България беше ограбена с милиарди 🤣 Парите са в чужбина... забравете ги
  • 71 Мистър Бийн

    9 3 Отговор

    До коментар #7 от "Боко Инглиш":

    Дис банкиш хомусекшуъл броук дъ гейм
  • 72 БКП

    27 6 Отговор

    До коментар #66 от "Цена на житото за обреди":

    Олигавил ги е само , и накрая за резил го и снимали тюлена как спи и си отишли
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Отровното трио

    31 7 Отговор

    До коментар #1 от "Един":

    Не ни трябват доказателства за да пратим Толупа в Белене до живот. Трябва само да получим властта

    Коментиран от #78, #147

  • 75 Успяха

    12 33 Отговор
    Докопаха се до "Хемус" и "вилнеят".Като няма с какво да се похвалят,плюят направеното от други.После за награда ще им раздават постове тук и там.Хващам се на бас,че няма да има никакви доказателства.Ама то и никой не търси.
  • 76 Да живей

    12 4 Отговор
    Револиуцията ,смрът да бъде ,да бъде смрът
  • 77 Гласове от зайчарника в Банкя

    23 4 Отговор
    Бацо е Атлант, ще я подпре на своите плещи е може и на тиквата корава, но с нея играе футболче.
  • 78 Малее

    8 23 Отговор

    До коментар #74 от "Отровното трио":

    Направо сте инжектирани със злоба Има ли още място под кривата круша?!
  • 79 Ява трофи

    6 17 Отговор
    Некой знае ли къдя е ефтин бензиня ,че народа му умръзна да налива скъб бензин и мазьол

    Коментиран от #93

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Реалист

    2 6 Отговор
    Шайба кабака:)
  • 82 Радев

    7 22 Отговор
    Некой знае ли де е жуна ми ,че Народът пита в соцялните мрежи и Инстагран
  • 83 Видов дан Иде

    29 7 Отговор
    Ако внимателно слушахте интервюто щяхте да разберете че не е водена документация на всеки етап от строителните дейности който си е строил дори и гараж знае за какво иде реч - всеки етап от строежа се приема от оторизирано лице а се представя от изпълнителя там се отразяват и забележките - ако тези не отидат в затвора ще ги напълня с олово
  • 84 ДО Факти Бг И Авторът на тези лъжи

    7 26 Отговор

    До коментар #7 от "Боко Инглиш":

    ЗАЩО НЕ ПОИСКАТЕ ОТ АВТОРЪТ ДА НАПИШЕ НЯКОЙ ВИЦ ЩО ЗА ГЛУПОСТИ ЩО ЗА ЛЪЖИ ЩО ЗА ИЗМИСЛИЦИ АВТОРЪТ АНОНИМЕН СИ МНОГО МРАЗИШ БЪЛГАРИЯ СЪЗНАВАШ ЛИ ГО ИЗОБЩО ПАТРИОТИТЕ НЕ БИХА ПИСАЛИ ЛЪЖИ ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #87

  • 85 Доган

    16 5 Отговор
    Некой знае ли къде ми е частния делфин , бех го вързАл в залива срещу сараите СИ да ма радва с кичеци
  • 86 Румен Радев

    24 8 Отговор
    бойко изкарах ти черватаааааааааа
  • 87 Патриоте доша дава

    3 7 Отговор

    До коментар #84 от "ДО Факти Бг И Авторът на тези лъжи":

    Браво Лъве ,браво български Гигант!
  • 88 Мистерия

    34 5 Отговор
    Кой раздава стотици милиони на фирми с 2 лева капитал? Да отида и на мен да ми дадат..туй е правено с цел кражба и то нагла такава

    Коментиран от #146

  • 89 Simo

    33 8 Отговор
    Тик так , тик так , 5 дена ти останаха Буцко , ще бъдеш осъден за 100 доказани престъпления по 300 години затвор за всяко , другите ти 900 престъпления няма да ги броим
  • 90 Боби

    24 6 Отговор

    До коментар #73 от "Симсон":

    В грешка си. Търсиме да биеме Тиквоча.
  • 91 Чичо Гошо

    33 8 Отговор
    Бойко в затвора
  • 92 14 ноември

    26 6 Отговор
    Тик так тик так
  • 93 Влади

    20 9 Отговор

    До коментар #79 от "Ява трофи":

    В Дубай 50 стотинки е литъра , също така във Венецуела 30 стотинки е литъра , абе където няма демокрация навсякъде е така
  • 94 Кинжал

    29 8 Отговор
    Признавам, Дойче Зеле ме изненадаха с този материал. Това е първият точен и смислен от много време насам! Не мога да не кажа браво на автора!

    Коментиран от #145

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Тома

    26 6 Отговор
    Тука за гербавите тролове и на калъп да те хванат ще отричаш.

    Коментиран от #100

  • 97 Боби Турбомазута

    10 4 Отговор
    Къде сте биячите ,че народа ви търси да се биете михихи
  • 98 Кой е автора

    6 15 Отговор
    И защо се крие зад Дойче Веле ,нека излезе едно към едно ако е мъж ,ако е жена да влезе две в едно ,🤔😃
  • 99 ДА ЖИВЕЕ ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ ВИВА 👍

    8 16 Отговор
    ЗА ПРЪВ ПЪТ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА ДОЙЧЕН ВЕЛЕН ОТ СТО ПЕШОВЦИ НИКОЙ НЕ НАПИСА ЛОША ДУМА ЗА ДОЙЧЕН ЗЕЛЕН👋👋👋👏ТОВА Е ДОБЪР ЗНАК,ЧЕ БОРИСОВ ЧЕТВЪРТИ ЩЕ СПЕЧЕЛИ ...НА БРИДЖИТ БЕЛОТ😀
  • 100 Тома ПростСранов

    5 15 Отговор

    До коментар #96 от "Тома":

    Тука за кукумундели на кило нема да сбъркаш ко търсиш
  • 101 Теко

    30 5 Отговор

    До коментар #45 от "Плюенето продължава":

    Едно едничко хубаво нещо е това че герб НЯМА ДА Е НА ВЛАСТ

    Коментиран от #103, #105

  • 102 Ко ми дреме за албанските мъгистрали

    3 19 Отговор
    И тените фатмаци ,се едно тук имаме мъгистрали и нямаме фътмаци ...
  • 103 Бойко

    5 23 Отговор

    До коментар #101 от "Теко":

    Прав си ,ГЕРБ НЯМА ДА Е НА ВЛАСТ ,,на Луната през 3478- ма година 🥺
  • 104 Дойчи Вели пита

    6 27 Отговор
    Хер Радев ,вий вашия подопечен щурмбанфюрер на форума в Гъзглол на ВАШИЯТ ВИ дрон ли го пратяхте ,или на Правителсвения Фокер ?
  • 105 Там

    3 5 Отговор

    До коментар #101 от "Теко":

    Там ти е грешката.После да не се сърдиш на някой друг,че си неудачник.
  • 106 Айде

    29 3 Отговор
    Обичам да управлявам без да отговарям - на Борисов ще му излезе през носа! Липса на акъл и само забравяне!

    Коментиран от #108

  • 107 да питам

    1 2 Отговор
    Ка па една от нашите матрьошки не написа сега - Дойче зеле ...🤭
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Теодоро

    26 5 Отговор
    Дай боже скоро цялата герберастка клика да отиде в зандана.Това ще е най прекрасното нещо което може и трябва да се случи..
  • 110 Емилия Милчева

    6 1 Отговор
    Е името на автора.
  • 111 Чики-Рики

    26 4 Отговор
    Трепането ще му е малко!
  • 112 ДО Факти Бг И Авторът на тези лъжи

    7 28 Отговор
    ЗАЩО НЕ ПОИСКАТЕ ОТ АВТОРЪТ ДА НАПИШЕ НЯКОЙ ВИЦ ЩО ЗА ГЛУПОСТИ ЩО ЗА ЛЪЖИ ЩО ЗА ИЗМИСЛИЦИ АВТОРЪТ АНОНИМЕН СИ МНОГО МРАЗИШ БЪЛГАРИЯ СЪЗНАВАШ ЛИ ГО ИЗОБЩО ПАТРИОТИТЕ НЕ БИХА ПИСАЛИ ЛЪЖИ ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ
  • 113 Един

    12 37 Отговор
    Жалката селска женица Комитов която за 6 месеца не разбра за какво е в това министерство защото толкова и е капацитета вместо да направи така че да продължи да строи обрече всичко на разпад и разруха Чакайте магистрала от тези простаци За 10 години ще са приключили половината отчуждителни процедури. Тъпанари.

    Коментиран от #116, #143

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Биби Кинг

    7 23 Отговор
    Айцо цвайцо дръннн,фатмако од Дон Дуков въннн!

    Коментиран от #127

  • 116 Ама

    11 22 Отговор

    До коментар #113 от "Един":

    То така й е заповядано --спираш магистралата и почвате да ПРЕЛИВАТЕ ОТ ПУСТО В ПРАЗНО,докато минат изборите.Доказателства не ни трябват.Само дрънкане,дрънкане.Дъщеря ти сме я сложили втора в листите на ПП в Ловеч.Ще ни се КЕФИ ББ с "Хемус",ама не е познал.Ние може и да не можем да строим,ама можем да рушим.
  • 117 123

    28 8 Отговор
    Борисов е престъпник.
  • 118 шопендар

    10 26 Отговор
    рашков намали дозите,тук срутище,там срутище,,ама нищо черно на бяло,после се оказва че не били срутища ,а ремонтни дейности.
  • 119 Бай ви Ставри

    26 5 Отговор
    А,бе,една тиква, още се пече ! Май, ще я хапна
    на 15-ти ! Още е недопечена !.....
  • 120 Хахаха

    8 11 Отговор

    До коментар #15 от "д р Фройд":

    Да не са сложили снимка на Мунчо?

    Коментиран от #152

  • 121 Към присъдите на Буци

    19 4 Отговор
    Има бонус - Хемус
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Повече не искам Бойко,каза Меркел :

    27 4 Отговор
    Този е напълно изперкал! Дадох му пари 💸 за
    магистрала,а той в...чувала!
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Герберасти

    12 3 Отговор

    До коментар #115 от "Биби Кинг":

    и кой ше отиде ?? цецка герджикова нали?!
  • 128 Hoho Boho

    25 5 Отговор
    БУЦИ, ВЪРНИ НИ ПАРИТЕ!

    Коментиран от #139

  • 129 Чувалче за Дубай....

    25 6 Отговор
    И с това за герб настъпи Край....
    Бай! Бай!
  • 130 Рачко Пръдлето

    7 29 Отговор
    Ще се срути...върху главата на Бойко Рашков.
  • 131 Всяко гербаво начало има КРАЙ !

    26 4 Отговор
    А краят е при бай Ставри !

    Коментиран от #141

  • 132 Хан Крум

    21 5 Отговор
    РАШКОВ, действай по моите закони.
    Главите на дръвника.
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Produlzavame Promianata Romania

    24 10 Отговор
    Поздрави от Букурещ. Победа за господата Петков и Василев на изборите. Вярваме, че ще
    разбишкат статуквото от гербави и депесари.
    Успех, млади хора. С Вас сме.

    Коментиран от #156

  • 136 Разстрел! И след разстрела...червей !

    17 2 Отговор
    Това е толкоз просто и логично !....

    Коментиран от #160

  • 137 Баадер Майнхоф

    16 2 Отговор
    Герб вече е готов
  • 138 Рашков,хич не ме слуша

    22 4 Отговор
    Отдавна трябваше Разбойко да е в кауша
    Дано сега ме послуша
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Буци ГЕРБ

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "Стрини ГЕРБ":

    Кой за квото учил, стрино!
  • 141 Само на ДС

    4 12 Отговор

    До коментар #131 от "Всяко гербаво начало има КРАЙ !":

    Комунделите НЕ се вижда края, радев ги е заредил 28бр парчета
  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Тая играе по свирката на радев

    6 16 Отговор

    До коментар #113 от "Един":

    Да набута дъщеря си депутат при кирчо, кви магистрали, кви 5лв
  • 144 Не бе

    14 2 Отговор

    До коментар #53 от "Последния Софиянец":

    не си разбрал, това са пари за пясък и малка част за фурми за кофражистите.
  • 145 Тия отдавна пишат против БГ

    3 0 Отговор

    До коментар #94 от "Кинжал":

    Без значение темата, няма изненада
  • 146 Спецов ги раздава

    1 6 Отговор

    До коментар #88 от "Мистерия":

    Разбира ги тия работи, бе мен
  • 147 А, това го знаем

    4 15 Отговор

    До коментар #74 от "Отровното трио":

    Типично за комунделите ДС, те изтребват политическите си опоненти, комунизъм в действие с тоя радев в 21 век, трагедията е голяма за БГ
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Пачанга

    8 21 Отговор
    Много капацитети се изказват в момента неподготвени. Ще кажа, че съм в строителния бранш от доста години и винаги фирмата е ПРЕДПЛАЩАЛА материалите за цялото сътпйтелстово от самото начало точно за да се избегне всяко оскъпяване на материалите, а в процес на времето даже и самата печалба се увеличава, строиш на ниски цени, продаваш след 3г на още по високи цени. В момента заряди онзи червен Радев и онзи клоун Рашков, Хемус ще струва точно Х2 ако евентуално почне да се строй отново.

    Коментиран от #151, #153

  • 150 Перо

    13 3 Отговор
    Защо до сега няма никакво движение по оста НСлС-МВР-Прокуратура-съд?
  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 атвечаем всех

    3 9 Отговор

    До коментар #120 от "Хахаха":

    Възможно е,може и на Йотова или на Маямата.
  • 153 Влади

    26 4 Отговор

    До коментар #149 от "Пачанга":

    Ало подготвения от стоителния бранш , фирмата е регистрирана понеделник с уставен капитал 2 лв , във вторник сутринта и се прехвърлят 200 000 000 лв , същия ден след обяд всичките 200 милиона се теглят и товарятв наилонови чували в бусове , в сряда фирмата е прехвърлена на Джанго от Лом , който и каруца на негово име няма , ти ако си взел капаро от съседа да му зидаш балкона , това е друг въпрос
  • 154 бай Даньо

    6 16 Отговор
    А да "изнасяни с чували" !? Вярваме, вярваме щом Рашко Радев казва .. .
  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Абе

    9 17 Отговор

    До коментар #135 от "Produlzavame Promianata Romania":

    Вие от Букурещ, защо толкова забавихте документа на Кирил Петков за гражданство?! Сега всички в България разбрахме,че е излъгал.

    Коментиран от #161, #231

  • 157 Иван

    11 24 Отговор
    Хора нищо ли не виждате колко неща се направиха.Как нищо не се признава.При Живков се направи магистрала до Ботевград и всичко приключи.,Сега метро .магистрали,дет.градини ,стадиони .Нищо
    ли не ВИЖДАТЕ,ЖАЛКО!
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Жоро

    15 3 Отговор

    До коментар #136 от "Разстрел! И след разстрела...червей !":

    То хубаво разстрел, затвор итн ама де са паритеееее? Върнете чувалите с пари веднага. До кога ще продължават тия кражби??!
  • 161 Жоро

    18 9 Отговор

    До коментар #156 от "Абе":

    Тая опорка за гражданствот не мина а и се изтърка. Аз искам да чувам обяснение защо милиони наши пари се изнасят на килограм буквално. Не можеш да го обясниш нали троле.ще се разправя с вас може само 1 бюлетина да имам но ще я посветя на 1 специален гербераски трол ака калинка. По коледа искам да гледам сълзи и нерви в НС как Герб и ДПс за пореден път нямат думата.

    Коментиран от #173

  • 162 ОБЛОГЛАВЦИ

    10 7 Отговор
    Е НЕМА ДА СТАНЕ ТОА КАЗАЛ ОНЯ КАЗАЛ ТО НЕ БЯХА ЧЕКМЕДЖЕТА ЧУВАЛИ МИЛИЯРДИ 8 000 000 000 /СЕГА СТАНАХА НА МИЛИОНИ НАМАЛЯХА РЯЗКО А НАСИПИТЕ СЕ ПРАВЯТ ОТ ТОВА КОЕТО Е ИЗКОПАНО /НАРИЧА СЕ БАЛАНС НА ЗЕМНИТЕ МАСИ/ НЕ СЕ НОСИ ПЯСЪК ОТ САХАРА/ И СЕ ТРАМБОВА ПЛЪТНО МАТЕРИАЛИТЕ ЗА МАГИСТРАЛАТА СА ТАМ ОКОЛО МАГИСТРАЛАТА КОПАВ СЕ И СЕ НАСИПВА И СЕ ГЛЕДА ДВАТА ОБЕМА ДА СА ЕДНАКВИ ЗА ДА НЯМА ТРАНСПОРТ / АМА ТИ СИ ОБЪЛ ПИНГВИНАДЖИЯ И ТОЛКОВА

    Коментиран от #168

  • 163 Рачко Пръдлето

    6 13 Отговор
    Ама за какво им е "Хемус" да джъткат с лъскави коли до Варна на море, то след като взема втория мандат хляб няма да имат да ядат, магистрали им се привиждат. Глад, студ и смърт това в чака,Народе. Ние сме червената хунта,рушим, не строим.
  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 На снимката...!

    14 5 Отговор
    Една посърнала Дърта Червена Комуняга,усещаща предстоящата си среща с бай-Ставри...!
  • 166 Артилерист

    17 8 Отговор
    Наистина е удоволствие да се гледат Борисов и герберистите изолирани. Ще взема да харесам демокрацията. Иначе с ресурса на мафията-държава и напазарената администрация, мутрата Борисов щеше да надмине Тато.

    Коментиран от #177

  • 167 Тити

    10 4 Отговор
    Ако няма осъдени всичко е празни приказки
  • 168 неграмотник

    5 0 Отговор

    До коментар #162 от "ОБЛОГЛАВЦИ":

    "ЧУВАЛИ МИЛИЯРДИ"-как се пише правилно втората думичка?
  • 169 резервист

    17 4 Отговор
    Добро утро! И нека да ви е честита водещата според социолозите политическа партия ГЕРБ. Събудете се глупаци! Какво още трябва да стане, за да ви отвори очите?! Докога на гешефтаря ще викате "розтропан", на развратника - "мъжкар", но дебелоокия "последователен" и т.н.?!!!
  • 170 Тредстоун

    9 14 Отговор
    Абе не е като да ти се стоварят 330 трупа за 24 часа , вярно че за зеления чорап труповете са нещо нормално но все пак нека да оставим и малко жив електорат ... , другари.
  • 171 filo

    6 13 Отговор
    Фатмак се чуди предизборно как да очерни Борисов, но той щеше да постои магистралата, а фатмака не.
  • 172 Бай Цеко

    5 16 Отговор
    Какво ще се срути и какво няма да се срути, аз не знам, но знам, че това са само предизборни приказки, без доказателства/ФАКТ/ и ако Бойко Борисов беше на власт до 2024г.,щяхме да ходим във Варана на море, по готова магистрала Хемус!

    Коментиран от #180

  • 173 Абе

    3 6 Отговор

    До коментар #161 от "Жоро":

    Наистина ли не се сещаш,че не въпрос само за гражданството,а за ПРИНЦИПА.Как може да се изтърка това,че е ИЗЛЪГАЛ УМИШЛЕНО.
  • 174 Комунист

    4 2 Отговор
    То, можеше и баба ми да е мъжка ама не е.
  • 175 Моряка

    8 4 Отговор

    До коментар #13 от "82014":

    Няма как да влезе в затвора,бе братко.Стига сте го спрягали за прост.При първа опасност ще изчезне някъде по имотите си в широкия свят.Ще си харчи милиардите и ще ни се надсмива,както братя Галеви( мащабите са несравними).Освен ако Рашков не го изпревари.Но едва ли,при този Каскет.
  • 176 КУМЧО вълчо

    5 3 Отговор
    Не МОЖЕ да се срути , а ТРЯБВА да се срути ! И всички да видят с очите си как става това възмездие !
  • 177 Моряка

    9 2 Отговор

    До коментар #166 от "Артилерист":

    Бъркаш,колега.Тато никога не е притежавал лично богатство.Наивно смяташе,че ще прекара живота си в мини резиденцията в Банкя.Докато Андрей Луканов ( по късно се разбра,че е бил американски агент),не му скрои превратче.С благородното съдействие на съратниците от борбата-"Чавдарците"- Д.Джуров,Д.Станишев и Й.Йотов.И на храненика си П.Младенов.Но забележи-тях ги интересуваше само властта-никой не окраде държавното,макар че можеха.Но се появи синята напаст,с нейните следващи производни.И Голямото разграбване започна.
  • 178 Моню Лиза-ча

    3 2 Отговор
    Началната снимка е просто бонбон. Истинско бижу.
  • 179 Соломон

    12 2 Отговор
    Едно е ясно за всички . Този човечец Борисов ,не могат нищо да му направят . Знаете ли защо ! Защото Бушоните който са оставени накраят на веригата ,те ще изгърмят и тях ще съдят .
    Тези който са отпуснали парите ,без да има реални документи и тези който са уж строителите . Парите вече са в чужди банки от където няма връщане . Тук ще изгърмят и шефове по сигурноста . Шефове който са длъжни да алармират и разследват за толкова милиони прехвърлящи се в чужбина . Банката която е извършила транзакцията също не е невинна . Май тези Банки са длъжни да алармират за суми над 10000 лв някъде там по нагоре . Но забравят да алармират за милиони в кеш и прехвърлящи се в чужбина .
    Моето лично мнение е ,че всички трябва да гласуваме . Тези който не гласуват ,защото не желаят ,да го направят ,да не протестират после.
  • 180 Моряка

    9 6 Отговор

    До коментар #172 от "Бай Цеко":

    Къде ще ходиш,бе Цеко,моста до Търговище се срути,парите заминаха в чували.Каскета още запушва дупката с гърдите си ,като Ал.Матросов,но едва ли ще удържи дълго.Мишоците,които му помагат,първи ще се разбягат.Повервай ми.
  • 181 гроажданин

    8 6 Отговор
    Борисов като усети че автомагистрала Хемус може и навярно че ще се срути върху главата му СПРЯ ДА Япосещава Предпочете южните родопски пътища там където жителите не толкова имат нужда да пътуват по хемус
  • 182 Бързаци

    9 11 Отговор

    До коментар #1 от "Един":

    Рашков бърза да нахвърля кьорфишеците за изборите и да омае простолюдието, а после я камилата, я камиларят. Озверяло лице, изкривено и помрачена. Радев точно такъв е търсил и го е намерил. Но, те не разчитат само на това, машинките ще помагат. Пелтечат при въпрос какви са тия близо 400 бр. на склад не поръчани уж от никого.
  • 183 До медиите

    8 5 Отговор
    Защо се коментира толкова гражданството на Кирил Петков, а за Царя никой не попита след като е живал 50 години в изгнание само българско гражданство ли има и неговите актове законни ли са?
  • 184 БойкоБанкянски

    7 5 Отговор
    Бързо строене и некачественои, но пък има много за крадене. Трябва веднага прокуратурата да се самосезира - или Рашков или ББ е за СЦЗ. Тука празно няма - килията чака.
  • 185 БОКО ПРЪНАЛ

    1 2 Отговор
    : Байдън освободил емисия газове пред Камила Паркър Боуз
  • 186 ????

    8 5 Отговор
    А, ТЕ искат ДОКАЗАТЕЛСТВА?!?!?!?! ВИЖДАШ ли НАРОДЕ,ГИГАНСКИТЕ КРАЖБИ? ВИЖДАШ ли???? Цялата ШАЙКА наречена ОПГ "герб" ТРЕПЕРИ, всички се надяват да се СКРИЯТ под ИМУНИТЕТА в ПАРЛАМЕНТА!? РАЗБРАХТЕ ли ЗАЩО им дават "МИСИРКИТЕ" 23%???? ЗАЩОТО са МНОГО и НЕ са САМО от "герб"!!! Това е ИСТИНАТА!!! А, НИЕ ще им РАЗРЕШИ ли да се УКРИЯТ ПАК, НАРОДЕ?!?!?! НАРОДЕ????
  • 187 ПРЕСА

    9 7 Отговор
    КЪДЕЕЕ СА ПАРИТЕЕ КЪДЕ Е МАТА ХАРИИ КЪДЕ СА ЧУВАЛИТЕ И САКОВЕТЕ
    ЗАТВООООООООР!

    Коментиран от #200

  • 188 Ники

    9 13 Отговор
    Само малоумници могат да вярват на тази предизборна помия Бойко е Велик и ще ги размаже.
  • 189 вили

    1 7 Отговор
    има ли още за градене Г-н Борисов добър ден!
  • 190 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 191 Камата съм

    10 10 Отговор
    трябва да си много малуумен за да гласуваш за Герб освен ако не си на яслата като Биков и тъпата КП
  • 192 cpv

    4 10 Отговор
    Щом и Дойче Веле вярва на тоя комунист Рашков,тога да я отпишем от тия глупости които побликува и да вярваме на Рашков, а това е писано от на друг комунист постъпил в тая агенция не случайно...!
  • 193 Всички участвали в това разграбване...

    9 2 Отговор
    Да се събират на един голям стадион и да се охраняват там.Стига вече сме слушали разни третополови индивиди от централата в Еврогея...Всички бандити трябва да си платят за унищожаването на България!За измяна и продажност в името на чужди държави има едно наказание....
  • 194 Реалист

    11 7 Отговор
    Прокопиев сайт, за пореден път бълвате лъжи среще ГЕРБ и ББ! Няма да ви се размине! Какво ми пускате тук интригите на Фатмака и слугата му Рашков Дамаджаната?! Един документ не са показали, едно дело не са авели...чакали били Прокуратурата, хаха! Само че Прокуратурата пък чака Фатмака след втория тур, но с ДОКУМЕНТИ!!!

    Коментиран от #195

  • 195 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 196 БЪРГ БГ

    5 6 Отговор
    КЪДЕЕЕЕ СА ПАРИТЕЕ ТИ ЗНАЕШ НАЙ ДОБРЕ ИЛИ СА ПРИ БОРИСЛАВОВА ИЛИ СА ПРИ МАТА ХАРИ А МОЖЕ БИ И В БАРСЕЛОНА ПРИ СИНЧЕТО
  • 197 Ицо СЪРБИНА

    5 6 Отговор
    Абе не ви ли е срам малко да гласувате за шайката Герб абе вие деца имате ли бе малуумии
  • 198 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #46 от "АААААХА ХАХАААА.... МОЖЕ И ДА ПАДНАТ":

    Пръц,пръъъц,пръц!Стига де!Умирисал си се целия!
  • 199 Ах отново

    6 3 Отговор
    статия без автор, но той така или иначе е просто озлобен, нещастен драскач...
  • 200 На баба ти

    1 1 Отговор

    До коментар #187 от "ПРЕСА":

    в...знаеш къде!
  • 201 Спите ли

    5 2 Отговор
    Добра чернова за магистратура по Теория на конспирацията. Липсват цитирани източници, а изводите са базирани на чух от една жена в трамвая. Разкритията никак не са интересни. Да припомня думите - ние ги хващаме те ги пускат. Изтеглени пари - изключително ясно е кой ги е изтиглил, защо не е в ареста и да цитирате неговите инициали? Или просто няма нарушение. Имаше 6месеца за това - "Раздадени авансово милиони, забавени отчуждителни процедури, незаконни строежи, неоткриваеми строители, документи с невярно съдържание" Къде са имената, арестите, делата?

    Коментиран от #202

  • 202 любител

    7 5 Отговор

    До коментар #201 от "Спите ли":

    браво добре повтарящ простотиите на вожда ви боко тиквата.
  • 203 Го4о

    6 4 Отговор
    Една част вече от Хемус се срути върху главите на Рашков и Радев, но не вярвам нещо, което не е построено да се срути на Борисов или на когото и да било! Жалко, че Северна България ще остане без магистрала.
  • 204 Ал Тъпоне

    4 1 Отговор
    Ако срещу авансово раздадените мангизи се свърши работата единствения проблем ще остане раздадените от Киро и Асен на пенсионерите излишъци от бюджета, с които бившото вече правителство на ГЕРБ се канеше а плати строителството на магистралите!
  • 205 Тошко

    7 3 Отговор
    Коя е тази банка, която вместо по банков път изплаща пари КЕШ поставени в чували и сакове предназначени за безимотни и бедни хора? Кой е бил финансов министър и има ли участие в тази схема? Рашков ли ги съчинява тези смешки?

    Коментиран от #210

  • 206 Иво Христов

    8 5 Отговор
    За гербавите глаусват простаците, крадците и калинките. А те са 50 % от гласуващите, защото всичката администрация е на яслата назначена от ББ, а има и дебилни които обичат да ги управлявя простак. Не стига това ами се и снимат с него. А той ги мачка като котета - срам и погнуса.
  • 207 баба мара

    5 5 Отговор
    абее какво е било това крадене и разграбване на държавата 12 години брее ,божеее божее
  • 208 Бай Коста

    4 6 Отговор
    Повече никога няма да гласувам за Герб
  • 209 БАБА ТИ

    5 5 Отговор
    кой гласува за герб ,ръка да му изъхне бел ден да не види змии да го изядат

    Коментиран от #225

  • 210 Радан

    1 2 Отговор

    До коментар #205 от "Тошко":

    ще я разбереш скоро бе келеш
  • 211 Коце Коцев Коцаков

    2 5 Отговор
    За да пляща Баце на Корнелия Нинова по 7 милиона всеки месдц, трябва да се вземат от някъде тези пари. А и не е само тази к. На която плаща Бочето
  • 212 Гост

    5 6 Отговор
    ... и къде са доказателствата бе СМЕШНИЦИ? Айде дайте доказателства и тогава коментирайте А?

    Коментиран от #214

  • 213 Тъп фатмак

    4 7 Отговор
    Кьорфишеците на радев нямат край

    Коментиран от #226

  • 214 Гената

    3 4 Отговор

    До коментар #212 от "Гост":

    А на кого да ги дадем тия доказателства бре, Калинчо ? На вашия Каскет ли, ами той да ги беше поискал, каквото му е задължението, все пак ! Ама той е зает с престъплението на Кирил Петков - клетвопестъпника, невъзвращенеца, канадския шпионин, вагабонтина ! И го грози 300 лева глоба, ъхъ !
  • 215 БОКОагентБУДАла

    4 3 Отговор

    До коментар #48 от "Один":

    ГЕРБАВ ДРоГАРЮ ☭, ОТДАЛЕЧ ТИ ЛИЧИ , ЧЕ СИ ПОЧИТАТЕЛ НА ПОЖАРНИКАРa "БУДА"-ла ОТ БКП-2 "ГEйРБ и ЧУК" ☭
  • 216 ДаКажемНаШайкатаСбогомНаЧетиринайсти

    4 2 Отговор
    Ако е тарикат Ай дука много бързо ще се покрие и няма да се показва вече тука,защото бая се е ос рал, пардон - оял .
  • 217 туй беше

    3 3 Отговор
    За Радев и неговата клика, вече е късно да подаде оставка и да се извини на народа като поиска прошка за злодеянията. От тук нататък най-разумното е да се покрие, да си направи пластична операция и да забегне към някоя Южно Американска диктатура.
  • 218 лошо

    2 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Този коментар изразява личното мнение на автора. А автора не се представя . . . От което следва че е компромат написан от някой служител от хибридните войски на Путин.
  • 219 фАНТОМасс

    1 2 Отговор
    Крал ли е нашият крал ? Крал е и то много е крал и в двата смисъла на думата !
  • 220 wen

    2 1 Отговор
    Чудесно е да се строят пътища и магистрали, но не на принципа аз съм дал на този и онзи, като раздавам чужди средства!!!7893
  • 221 Артилерист

    1 1 Отговор
    До коментар 177 "Моряка"
    Уважаеми колега, благодаря за мнението Ви за моя пост. 1. Никога не изключвам възможността да сбъркам. 2. Не съм коментирал в случая Тато като крадец. Моето внушение е, че мутрата Борисов можеше да властва с подобна продължителност. 3. За Тодор Живков и съратници, които с неукостта си провалиха и накрая предаоха Социализма, Идеята за него и нас(и мен в това число, разбира се), верните им послушници и последователи, имам пространно изследване с над 50 източника, което един ден вероятно ще публикувам. Ще подскажа, че съм използвал книгите на съветниците Нико Яхиел и К. Чакъров, мемоарите на Д. Джуров, Ат. Семерджиев, Г. Милушев, Сл. Трънски, Д. Иванов, Г. Йорданов и др.; статии на Ан. Вагенщайн, В. Дърева, П. Волгин, Акс. Джурова, Анко Панчев, А. Фирсов, С. Караганов, Д. Акимов и др. 4.Специално за Вас, колега морски, препоръчвам "Спомени на флотски ветерани", да видите изключително професионално написаното на 17.4. 12г. от к.д.п Орлин Станчев, как от материали за два кораба са правени три, които после се кършели... 5. За отношението на др. ТЖ към несъгласните, обръщам внимание на разправата с Г. Чанков и съпругата му, разстреляната народната героиня Йорданка Чанкова, чието съпружеско име ТЖ нарежда да се заличи от всички паметници, музеи и документи и замени с моминското й Николова. 6. Желая Ви всичко добро.
  • 222 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 223 ОРАКУЛ

    0 1 Отговор
    😜ДАЛИ РАЗДУХВАНАТА АТАКА СРЕЩУ СТРОЕЖА НА ХЕМУС, НЕ Е УДОБНО АЛИБИ ЗА БЪДЕЩИЯ ПОДГОТВЯН ПРОВАЛ НА ТОЗИ СПРЯН СТРОЕЖ?😜
    😜ЦЕЛТА Е ФИРМИ НА"НЕЧИЙ БАТКО И БРАТКО" ДА СЕ НАМЕСТЯТ НА СОФРАТА?😜
  • 224 ЛЕЛЕ

    0 1 Отговор
    😜Публикувaнo във фaкти.бг: Тoзи кoмeнтaр изрaзявa ЛИЧНО МНЕНИЕ (соб.бел. РАЗБИРАЙ "ИЗМИСЛИЦА") нa aвтoрa. Тo мoжe дa нe cъвпaдa c пoзициитe нa Бългaрcкaтa рeдaкция и нa Дoйчe Вeлe кaтo цялo.

    😜ТИЯ РЕДОВЕ-ЗАСТРАХОВКА СА МНОГОЗНАЧИТЕЛНИ!😜
  • 225 ЛЕЛЕ

    0 1 Отговор

    До коментар #209 от "БАБА ТИ":

    😜ПРОЧЕТЕТЕ "АРГУМЕНТИТЕ" НА КОМЕНТАР 209.
    НЕ ГО УПРЕКВАМ, ЗАЩОТО ТОЛКОВА СМИСЛЕНИ СА КЛЕТВИТЕ И НА ПОВЕЧЕТО "ФЕЙК-ЛИДЕРИ" С ПРЕТЕНЦИИ ЗА "ДЪРЖАВНИ МЪЖЕ".😜
  • 226 Много, Много тъп пожарниКЯР

    3 2 Отговор

    До коментар #213 от "Тъп фатмак":

    Кьорфишеците на тиквата крадлива- рапон нямат край.
    Пребоядисан червен чорап при това особено крадлив и алчен!
  • 227 ИЗВОД

    0 2 Отговор
    Всички лакърдии за Хемус, от типа "ние разкриваме ама прокуратурата не дава" приличат на едновремешните бокови: ние ги арестуваме ама съда ги пуска" т е.облякъл се Илия, пак в тия! А чекмедже-дивотиите на днешните сценаристи на подмяната говорят единствено за голямо скудоумие.. Като че ли сам Боко ги организира с цел пушилка и прикриване!
  • 228 Анонимен

    0 1 Отговор
    Който каквото е нарушил ще отговаря за това назря момента да има осъдени
  • 229 Иванов

    1 1 Отговор
    Видяхме Борисов... сега ще трябва да търпим поне един мандат и харвардските възпитаници, налагани скришом от олигархът Иво Прокопиев ли?
  • 230 Николай

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Герб умрее":

    Ще поживее ,ще видим ,то предните избори, бе същото говорене.Дано има правителство да има ,ако и Мая Манолова да го направи.Умразата е лош съветник .Само слушаме за грешките на предходните ,а никой не се наема да управлява ,май да се съдиш отстрани е по добре,като в кръчмата, по цял ден си там, и държавата е виновна ,че си там.
  • 231 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 232 блаблабла

    0 0 Отговор
    абе тоя циркаджия докога ще го гледаме при ставри му е мястото
  • 233 КАУШ

    0 0 Отговор
    Затвор за създателя на Бандитската държава!