15 Ноември, 2021 16:12 33 523 91

Методи Андреев за ФАКТИ: Дори симпатизантите на ГЕРБ разбраха, че се е крало като за последно

  • методи андреев-
  • герб-
  • избори-
  • 47-мо народно събрание-
  • продължаваме промяната-
  • демократична българия-
  • парламентарни избори

"Стратегическата битка на правителството, което ще се състави, ще бъде радикална разправа с корупцията", посочи той

Методи Андреев за ФАКТИ: Дори симпатизантите на ГЕРБ разбраха, че се е крало като за последно - 1
Снимка: ФАКТИ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

“Хората са уморени, недоверчиви. Този път те гласуваха за тези, които вече са показали някакви резултати. Кирил Петков, който може би ще стане премиер, и Асен Василев, който вероятно ще бъде финансов министър, трябва обаче да знаят, че сега би могъл да започне както успехът им, така и неуспехът им. Те трябва да използват целия ресурс на хората, които ги подкрепят в този парламент, за да може още от самото начало да започне радикална разправа с корупцията и корупционерите”.

Това каза в интервю за ФАКТИ дoц. д-р Методи Андреев, прeпoдaвaтeл в Университета по архитектура, строителство и геодезия, бивш народен представител и председател на Комисията по досиетата.

“Успехът на “Продължаваме промяната” е много относителен. На предходните избори - преди 3 месеца, имаше други “успели”, които също претендираха, че могат да направят промяната, която хората желаят. “Има такъв народ” обаче танцуваха само едно лято. Виждате какъв срив на доверието към изборния процес бележи в момента българското общество. Това е безпрецедентен случай.

Знаем обаче, че тези 6 милиона и 700 хиляди избиратели, които непрекъснато ни набиват в главата, че имат право на глас, всъщност не са вярна цифра. В тези 6 милиона и 700 хиляди души има около 1 милион мъртви души. Истинското число, което показва реалния брой на хората с право на глас, е 5 милиона и 700 хиляди. Това значи, че около 31-32% от хората са гласували. Това е много сериозно предупреждение. Именно заради това успехът на ПП е относителен. Вярно, че те трябва да бъдат поздравени, но техният евентуален успех чак тепърва може да започне, ако действително направят правителство”, обясни той.

“Въпросът е не дали ще бъде направено правителство в следващия парламент, а колко време ще трае то. Аз съм убеден на 100%, че в този парламент ще има правителство, защото избирателите дадоха много ясен знак, който трябва да бъде разчетен. Аз смятам, че те (б.р. Кирил Петков и Асен Василев) са интелигентни момчета и ще го разчетат. Хората се умориха от това как трябва да се справим с корупцията. Последните два парламента по различни причини, но основно заради ИТН, не успяха да формират правителство. Сега на всяка цена трябва да се формира управление и то ще бъде сформирано, нямам съмнения в това, въпросът е колко дълго ще продължи да съществува.

Ако правителството действително се задържи пълен мандат, това вече ще е безспорен успех. Хората вече не се литкат, както по-рано - идва Симеон Сакскобургготски, той ще ни оправи, има мнозинство, идва мутрата от Банкя, той ще ни оправи, има мнозинство. Хората са много предпазливи. Успехът е относителен и ще бъде на порции”, каза още той.

“Тези момчета няма как да постигнат нулева корупция, но могат да предприемат радикална разправа с корупцията и корупционните практики. Ясно е, че първо трябва да се направи бюджет за 2022 година, ясно е, че трябва да се решат проблемите, свързани с COVID-кризата, проблемите, свързани със спекулативното нарастване на цените. Впрочем, убеден съм, че цените са спекулативно вдигнати от олигархични клъстери, близки до ГЕРБ и до Борисов, като акт на една предизборна провокация. Цените се надстрояват с цел дестабилизация и идват от олигархични кръгове, които виждат, че им се изплъзват държавната софра и общественият ресурс, с който досега са боравили безотчетно и безнаказано. Тези задачи обаче са текущите, стратегическата битка на правителството, което ще се състави, ще бъде радикална разправа с корупцията.Това означава не само да посочваме какви са корупционните практики, а до пролетта да имаме заведени досъдебни производства, да има обвинени, но не разни дребни кметове, бизнесмени и т.н.

Те трябва да посегнат на свещените крави на статуквото - на бившия министър-председател, като разследват сериозно сигналите за него и близките до него лица, на шефа на КПКОНПИ Цацаров в предишната му битност на главен прокурор, като разследват прикривал ли е престъпления и отказвал ли е да разследва известни му престъпления, трябва да се предприеме кръстоносен поход срещу настоящия състав на Висшия съдебен съвет и по най-бързия начин да бъде сменен настоящият главен прокурор Иван Гешев. Ако успеят до април-май 2022 година да свършат тези неща или поне да покажат, че връщане назад няма, тогава ще усетят наистина успеха, който са пожънали”, категоричен беше Методи Андреев.

“Хората искат справедливост. Разбра се, че се е крало като за последно, включително се разбра и от членовете и симпатизантите на ГЕРБ. В гласовете за ГЕРБ е катастрофа. Ако действително са гласували около 2 млн. души, при тези 22-23%, които дават на ГЕРБ, това значи, че само за три месеца от последните избори, от над 640 хиляди гласували за ГЕРБ, сега за тях са гласували около 450 хиляди души. Нали разбирате какво се е случило - служебното правителство си е изпълнило задачата, то е показало корупционните практики, българите са разбрали, че кликата, която управляваше толкова години, е била клептократична, че това са били хора, работили заедно в частна полза за сметка на всички български граждани.

Българите разбраха, че корупцията се е превърнала в основна форма на държавно управление, че Министерският съвет е бил куполът на българската държавна мафия. След като толкова години си гласувал за ГЕРБ, в един момент да те залеят със студена вода, не можеш веднага бързо да решиш за кого другиго да гласуваш. Най-нормалното е да не гласуваш. Това е едната причина около 200 хиляди човека да се оттеглят от ГЕРБ. Една част от тях - около 10%, са се ориентирали към други партии, но голямата част въобще не са гласували. Даже и хората, които не са гласували, дори и те искат промяна. Промяната тепърва предстои и тя трябва да бъде радикална, за да бъде успешна”, смята още той.

“Относно ГЕРБ, аз винаги съм казвал, че няма партии, които трябва да бъдат тричани като колективен организъм. Във всяка партия има всякакви хора - има и почтени, има и непочтени. Обръщам се към почтените хора в ГЕРБ - ако те имат някаква ценностна система и тази ценностна система е действително дясноцентристкото, проевропейското, пронатовското, те трябва да направят едно усилие вътре в своята партия. Ако те искат тази партия да скъса с Борисовото минало, с корупционното минало, с миналото на шашмите в обществените поръчки, “ин хаус” процедурите, с безобразното краденето, с чекмеджетата, всичко това може да стане много простичко - трябва да се намерят смели хора в ГЕРБ, които да поискат вътрешна лустрация. Това какво ще направи българската правосъдна система спрямо престъпниците, които в продължение на три мандата ерозираха държавата, ликвидираха демокрацията, налагаха един порочен, разватен, уродлив тоталитаризъм, е въпрос на държавата. Във вътрешнопартиен план ГЕРБ има един-единствен шанс след следващи избори някой да говори с тях и това е да направят вътрешна лустрация - да посочат онези 200-300-500 хора от шайката ГЕРБ, тоест Борисов и хората около него. Не можем да кажем, че всички хора, по някаква причина симпатизирали на ГЕРБ, са шайка.

Грозната истина за ГЕРБ лъсна в третия им мандат. Тогава партията им беше превзета от модела “КОЙ”, защото те пристанаха на този модел. ГЕРБ беше окупирана, превзета от модела “КОЙ”. ГЕРБ и ДПС са в симбиоза по отношение на корупционните практики. Не бива да ги отделяме едни от други. Абсолютно убеден съм, че тази вълна за промяна е осезаема и ще продължи на втория тур от президентските избори”, каза още той.

“На следващите избори ГЕРБ ще падне още по-надолу. Ако започнат с радикална промяна, с радикално отношение към корупцията, с промяна на шефа на КПНОНПИ, ВСС, главния прокурор, ще видите какво ще стане с ГЕРБ - те ще изчезнат”, допълни доц. Андреев.

Методи Андреев коментира още спада в резултата на “Демократична България” и един въпрос, който още от вчера се пита градската десница - редно ли е председателите на коалицията да подадат оставки като такива. Припомняме, че по-рано днес Христо Иванов подаде оставка като председател на “Да, България”.

“Председателите в коалицията безспорно не са лидери, които българите харесват - и пази Боже от такива лидери, които си харесваме българите. Те са нормални хора, но трябва да кажа, че съм доста разочарован от лидерството в “Демократи за силна България” (б.р. председател на ДСБ е ген. Атанас Атанасов). Нямам нищо против Христо Иванов, напротив - той беше достатъчно красноречив в своите изяви", посочи той.

“Христо Иванов постъпва политически правилно, подавайки оставка. Той даде всичко от себе си. Според мен и други хора трябва да проявят това политическо мъжество, което той прояви - не само Атанас Атанасов, но и водачите на листи, които влязоха в предходните два парламента на честна дума, а сега не влизат. Според мен Христо Иванов има най-малко принос към срива на “Демократична България”. Напротив, твърдя, че неговите изяви бяха абсолютно правилни, навременни", коментира още Методи Андреев.

"Отливът в “Демократична България” се дължи на факта, че не успяха да убедят хората, които гласуваха на изборите на 11 юли, че те могат да направят бързи, радикални промени. Те говорят за бързи, радикални промени, но не можаха да запазят подкрепата за себе си, защото не слязоха в малките и средните населени места. Ако “Демократична България” искаше да се превърне в управленска алтернатива, а не единствено да има 30 депутата, което не е управленска алтернатива, те трябваше да разширят активно своето влияние в средните и малките населени места. Те се надяваха, че влиянието им в големите градове е достатъчно. Да, но докато ДБ говорихме какво трябва да стане, ПП за времето си като служебни министри показаха как трябва да се действа, показаха как се режат мутри и крадци от държавния ресурс”, коментира Андреев.

“ДБ се е смалила до половина - това трябва да бъде отчетено. Всеки един от лидерите в “Демократична България” би трябвало да си помисли дали лично той е допринесъл към този лош резултат. Да се надяваме, че “Възраждане” няма да минат пред ДБ - това ще е много сериозен удар. Ако това, не дай си Боже стане, тогава трябва да се сменят не само лидерите, а да се преосмисли целият този проект, който тогава би бил политически неустойчив на пазара на българската политика.

Макар че изключително много симпатизирам на ДБ и ги подкрепих и на тези избори, смятам, че те сериозно трябва да се замислят как трябва да се преструктурира коалицията. Оставките на лидерите са дребна работа. По-скоро трябва да се помисли как да се стимулира едно дясноцентристко обединение, защото не всички хора, които имат виждания, подобни не тези на ДБ, симпатизират на ДБ. Това е много сложен въпрос и стар проблем на градската десница, която претендира да е наследила старата десница”, смята още той.

“Демократична България” може да работи заедно с ПП, да реализират голяма част от идеите, които “Демократична България” за пръв път произнесе в българското общество и в същото време, да работи за своята промяна. В “Демократична България” има неща, които не се харесват на хората. Аз не съм толкова навътре в отношенията в коалицията, не съм член на нито една от партиите в нея, но Методи Лалов вдигна завесата за случващото се там. Трябва да се мисли за много по-демократичен и много по-открит начин за излъчване на кандидати за народни представители. След като сме “Демократична България”, нямаме право да излъчваме кандидати така, както го прави ГЕРБ - там лидерът казва кой може и кой не може. Трябва да има процедури, те да са ясни, трябва хората да се убедени, че процедурите са работещи. ДБ има и доста неподходящи водачи на листи, към които трябва да ревизира поведението си. Не знам защо са сметнали, че определени хора са страшно конвертируеми и харесвани. Трябва да се обърне внимание на хората с огромен преференциален вот, да се даде възможност на тях. Има хора с по няколко хиляди гласа преференциален вот - това са обикновено гражданските кандидати. “Демократична България” трябва да се отвори към гражданското общество. Повтарям това поне от 2-3 години”, коментира още той.

В края на разговора Методи Андреев коментира и президентските избори. “Най-независимият кандидат в тази кампания беше Лозан Панов. Той доказа, че не може да бъде успешен политик, но може да бъде успешен главен прокурор. Това трябва да се подчертае. Той действително може да бъде един успешен главен прокурор, който няма да прави разлика между свои и чужди, който ще работи по закон”, посочи той.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 180 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 choki

    72 14 Отговор
    Радев е получил 5% от ГЕРБ и 5% ДБ от тези избори :D
  • 2 Dinero

    87 9 Отговор
    Днеска е деня на оставките хихи
  • 3 Съдията Дред

    178 10 Отговор
    Мето, и ти беше един мандат депутатин от тая партия. Също като Антон Тодоров , дето написа книгата "Шайка - Боко, Цвъки... и тн" а после стана депутат от същата шайка.

    Коментиран от #57

  • 4 КРАЖБИ ИМА, ОСЪДЕНИ НЯМА

    61 91 Отговор
    МАЙ НОВИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ И ТЕ СА В КЮПА

    Коментиран от #13

  • 5 Дора

    71 107 Отговор
    И сега се краде,по половин милиард на седмица,като се пишат на дългове,които ще плащаме.

    Коментиран от #60

  • 6 Съвет

    167 8 Отговор
    Да се помисли сериозно върху казуса за легитимноста на ДПС

    Коментиран от #20

  • 7 КАТО ГИ

    44 28 Отговор
    ЧЕТА ПО ФОРУМИТЕ. НЕ СЪМ СИГУРЕН, ЧЕ СА НА ЯСНО, ЧЕ ГЕПИ
    СИ ГЕПИШЕ. ОСОБЕНО ЕДИН. БАЦЕ
    Е ВЕЛИК И ДОРИ СЛЕД ПРОВАЛА
    СЕГА ПАК ПИШЕ, ЧЕ БИБИТКО Е ПОБЕДИЛ РАДЕВ.
  • 8 Гандалф

    75 23 Отговор
    Дано си прав за това, че спират кражбите...само да не стане така, че новите да ни разкажат играта...и многопатилия български народ да разбере на свои гръб приказката...кон боб яде ли..

    Коментиран от #46

  • 9 Даааа,

    127 9 Отговор
    разбира се,че народа чака съд,затвор конфискация на крадците- политици
  • 10 Севда

    51 17 Отговор
    СПРЯМО ПРЕДИШНИТЕ ИЗБОРИ ПРЕЗ ЮЛИ!

    ГЕРБ са с +1%

    ИТН са изгубили 14,9% (23,8% => 8,9%)

    ДБ са изгубили 6% (12,5% => 6,5%)

    БСП са изгубили 3% (13,2% => 10,2%)

    ИБНИ се сринаха от 5% на 2% и изпаднаха от парламента.

    Коментиран от #42, #76

  • 11 Стига бе

    35 14 Отговор
    Само празни приказки
  • 12 ТРЯБВА

    151 11 Отговор
    да се касират изборите в Турция,защото не гласуваха избирателите,а хората в комисиите.
  • 13 асдф

    38 16 Отговор

    До коментар #4 от "КРАЖБИ ИМА, ОСЪДЕНИ НЯМА":

    Кой е нов? Рашков примерно?

    Коментиран от #17

  • 14 Лейка

    73 7 Отговор
    Едни крадат, ние плащаме за всичко! Няма ли да има съдени вече? Ще се напълнят затворите до дупка.
  • 15 Ето затова

    68 1 Отговор
    Бог ни е направил смъртни. Да могат заблудените в алчност да спрат с кражбите по принуда!
  • 16 сара

    77 17 Отговор
    " Дори симпатизантите на ГЕРБ разбраха, че се е крало като за последно"

    Тези, до които това не е стигало са истински изненаданите . Напълно допускам да има и такива заблудени. Дори никак не са малко. Манипулацията е страшно оръжие.
  • 17 КРАЖБИ ИМА, ОСЪДЕНИ НЯМА

    35 30 Отговор

    До коментар #13 от "асдф":

    ЦЯЛАТО СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО.....НЕМА ЕДИН ОСЪДЕН ЗА КРАЖБИ......ЯВНО СЕ ПАЗЯТ ЕДИН ДРУГ....ЩО ТАКА

    Коментиран от #18

  • 18 КРАЖБИ ИМА, ОСЪДЕНИ НЯМА

    33 60 Отговор

    До коментар #17 от "КРАЖБИ ИМА, ОСЪДЕНИ НЯМА":

    БАЦО НА СВОБОДА....РАШКОВ И РАДЕВ ГИ Е ШУБЕ ДА ГО ПИПНАТ.....МАЙ РАДЕВ Е АРИВЕДЕРЧИ
  • 19 FerroIgnique

    63 4 Отговор
    мишоци... от 15 години следя и абсолютно всички се борят с корупцията, до момента в който влязат в парламента... всички знаят за корупцията, всички ще се борят срещи корупцията и накрая един в затвора няма, при тази ниска избирателна активност до един оставки и никога повече ръководни постове
  • 20 смерш

    51 5 Отговор

    До коментар #6 от "Съвет":

    За съжаление вече е късно да се оспорва легитимноста на ДПС и с кандидатирането на кандидат за Президент на територията от турски произход се стартираха процесите/както стана впрочем отдавна в с.Македония/на двуезична и в дългосрочна перспектива двукантонна държава,протекторат на ЛгДж ес докато последния просъществува, а след разпадането му на "родината майка"!
  • 21 КЪДЕ са

    40 59 Отговор
    КЪДЕ са доказателствата за тия велики кражби ?
    от април месец чакаме да ги видим - къде са ?????

    тия приказки на килограм от дамаджаната и чорапа - не става така - годни доказателства за пред съда няма ли - всичко е приказки от дамаджаната !
  • 22 Методи Андреев Прав сте, че трябва пълна

    76 8 Отговор
    Реформа в Съдебната система!! На много високи постове стоят марионетки на Борисов И ДПС!! А Д Б, Мартин Димитров и Ат Атанасов занимаваха Българите, с Паметника в Борисова та градина, с Газовата примка на" Москва" А Ат Атанасов решаваше, Крим дали е Руски!! ТЕЗИ ДВАМАТА ИМАТ МНОГО СТАЖ В Политиката, НЕ разбраха ли проблемите на хората, не научиха ли нещо от толкова години в Парламента!! Време е да се разкарат, "Изтъркаха" се като Политици!! Хората искат ДЕЛА, а не празни приказки, М Димитров и Ат Атанасов!!!
  • 23 Бак ту Бак

    9 14 Отговор
    Бойко дог занулил хазарта в банкя
  • 24 Луна

    8 25 Отговор
    Митоди-президент
  • 25 Всички помним

    51 11 Отговор
    Възхода на СДС но сега СДС е само табелка. Помним и възхода на БСП, но сега са тръгнали по пътя на СДС. Помним и възхода на царската партия, но и тя сега е в нищото.В момента забелязваме плавния залез на ГЕРБ. Той е неизбежен. Предстои възходът на продължаваме промяната. надявам се скоро да видим и нейния залез. Всичко това доказва порочността на изборната система. Държавите трябва да се управляват не от ИЗБРАНИ а от ПРИЗВАНИ. Не му е тук мястото да обяснявам как това може да стане.
  • 26 Мнение

    64 14 Отговор
    Господин Методи от години само говори и пише статии,без да е направил нещо реално срещу корупцията....Това, което казва,може да го каже всеки по-умен човек....Този има ролята да разлайва кучетата...Празнодумец....
  • 27 ГЕРБ- Жени

    58 16 Отговор
    Наш Боко, ако беше поне малко мъж, нямаше да се крие под полите ни, а щеше да е подал оставка вече.

    Коментиран от #30

  • 28 ФАКТИ ИЗБОР

    27 28 Отговор
    С ТАЯ ЛЕГЕНДА НА СТАРИЯ КОМУНЯГА РАШКОВ СМАЧКАХТЕ ГЕРБ. НЯМА ЛОШО, НО ТОВА СТЕ ВИЕ ДЕСНИТЕ, КОИТО ГЛЕДАХТЕ И АПЛОДИРАХТЕ СТАРИТЕ КОМУНЯШКИ МЕТОДИ. И КАКВО? ВИЕ НАМАЛИХТЕ ДВА ПЪТИ ЕЛЕКТОРАЛНАТА СИ СИЛА. КРАЖБАТА И ВСИЧКИ ОТКЛОНЕНИЕ ИСКАТ ДОКАЗАТЕЛСТВА. ИНАЧЕ Е НАРОДЕН СЪД. ЗА СЕГА Е САМО НАРОДЕН СЪД, ЕДИН МИНИСТЪР, МРАЗЕЩ ДРУГ ЧОВЕК ВСЕКИ ДЕН ГОВОРИ, ЧЕ СЕ КРАДЯЛО. СПОРЕД ТОЗИ МИНИСТЪР, ВЕРОЯТНО ЩЕ ТРЯБВА НАПРАВО НА БЕСИЛОТО ДА ХОДЯТ КРАДЯЩИТЕ. НО!!!! ИМА СЪД, ИМА ДОКАЗАТЕЛСТВА, ИМА АДВОКАТИ. НО НЕ ТАКИВА, КОИТО ЛАНГЪРКАТ ПО ПРЕСАТА КАКВОТО ИМ Е ИЗГОДНО. АКО Е ПРАВ ТОЗИ ДЕСЕН ПОЛИТИК С ЛЕВИ УБЕЖДЕНИЯ, МЕТОДИ АНДРЕЕВ БИ ТРЯБВАЛО ЕЛЕКТОРАТЪТ НА ГЕРБ ДА СЕ Е СВИЛ, А ТОЙ СЕ Е УВЕЛИЧИЛ ПО НАЙ-НОВИТЕ ДАННИ. И ТО СЛЕД НЕВИЖДАНИ ПРОВЕРКИ И НАТИСК. ДО КОЛКОТО РАЗБРАХ ПОЛИЦИЯ Е ВЛИЗАЛА В ДОМА НА БАЩА МИ НА 86 ГОДИНИ ЧОВЕК И ГО Е РАЗПИТВАЛ. БАЩА МИ И БЕЗ ТОВА УПЛАШЕН ОТ МАШИНИТЕ КАТЕГОРИЧНО ЗАЯВИ, ЧЕ НЯМА ДА ГЛАСУВА. ТОВА КАКВО Е? ДЕМОКРАТЪТ ИЗЯВЯВАЩ СЕ ТУК МЕТОДИ АНДРЕЕВ ДА ОТГОВОРИ, АКО МОЖЕ. ДА НАПРАВИШ ТАКА, ЧЕ НЯКОЙ ДА НЕ ГЛАСУВА СИГУРНО Е НАЙ-ДЕМОКРАТИЧНОТО НЕЩО НА СВЕТА. БРАВО ДЕСЕН, БРАВО УМРАЛА ЛИСИЦО, НЕ РАЗБРА, ЧЕ СЕ ПРЕЦАКАХТЕ. ВИЕЩИ ОТ КЕФ, ЧЕ ВСЕКИ ДЕН МИНИСТЪР НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ СЕ РАЗПРАВЯ С ХОРА, ВИЕ ЗАГУБИХТЕ ПОЛОВИНАТА СИ ЕЛЕКТОРАТ.

    Коментиран от #34

  • 29 Прост народ

    26 41 Отговор
    Ако някой от Герб е повярвал на лъжите, които се изляха срещу нас прав му път, на нас балъци не ни трябват.
  • 30 Герб

    17 13 Отговор

    До коментар #27 от "ГЕРБ- Жени":

    Не се срамувай, излез от килера! Ако се чувстваш жена смени си пола лошо няма, само че в Герб няма да те вземем, щото не си оригинален!

    Коментиран от #33

  • 31 80023

    62 16 Отговор
    ГЕРБ в последният си мандат се бяха напълно самозабравили и крадяха действително като за последно! Борисов мислеше че с кражба и подкупи може да е цял живот на власт, сега наред са кметовете крадци от ГЕРБ, да не забравяме и всичките смрадливи калинки в администрация които усърдно подпомагаха кражбата на ГЕРБ - рекетьори!
  • 32 Гост

    35 7 Отговор
    Методи, ама те винаги са го знаели! Те и затова са симпатизанти на герб....
  • 33 Ха-ха-ха-ха

    14 5 Отговор

    До коментар #30 от "Герб":

    Не знаех, че в ГЕРБ има някой оригинален, освен Боко. Другото ми се вижда пълнеж.
  • 34 История

    16 1 Отговор

    До коментар #28 от "ФАКТИ ИЗБОР":

    Свободата санчо иска жертви
    Даже и във собствените редици
  • 35 социолог

    43 15 Отговор
    Не 200 000 души не са галсували сега за ГЕРБ, а 200 000 мъртви души не са могли да бъдат отчетени като гласували по герберски, с подправен вот, благодарение на действията на Рашков и МВР. А от реално гласувалите за ГЕРБ, колко са купените, никой не знае. Но със сигурност по-малко, отколкото ако бяха оставени спокойно да си купувт гласове.

    Коментиран от #61

  • 36 Супер направо

    33 6 Отговор
    Харвардите получиха празен чек и сега ще трябва да си го изработят а отстрани ще обикалят едни хиени и ще ги чакат да объркат някъде..перфектна ситуация за сътресение при добре окопалите се полит търтей дето 30 години ни губят времето
  • 37 Матей

    28 8 Отговор
    При поредицата избори се забелязва ускорено текучество на партиите-фаворити..Не е за вярване ,че една партия-еднодневка може да изскочи на първото място,без протекция свише.И този път е така,имаше всички признаци ПъПкуващите се да направят фурор,те се щенят като растенията бе,имат спящи пъпки и неочаквано се разлистват.Херо Мустафа ще бъде доволна и ще рапортува на байдън,за изпълнената задача,но има и още какво да желае.Първо,радев да спечели и второ,да се състави редовно правителство,на което предстоят особено предателски ангажименти.

    Коментиран от #38

  • 38 Християни в действие

    8 1 Отговор

    До коментар #37 от "Матей":

    Има ли желание има и начини другарю
  • 39 Всички

    28 15 Отговор
    знаят, че герб яко са крали но си гонят интереса и гласуват за тях. Има обаче и такива смотаняци, които гласуват за тях без да имат облаги. Това са истинските овце и за тях жал нямам. Овцата си е овца дори и с вълчи кожух.

    Коментиран от #44, #62

  • 40 proi4o

    6 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: “Относно ГЕРБ, аз ви.... MLAK, TUPAK .
  • 41 И ти кога

    21 6 Отговор
    Стана калайджия и кога ти почерня г..а.Аз ти казвам ,че ти също много си крал. Като за последно. И въобще не си света ненапита.
  • 42 Анализатор

    21 4 Отговор

    До коментар #10 от "Севда":

    Гледай броя гласове. ГЕРБ са загубили над 100 000 гласа!

    Коментиран от #45

  • 43 Някой си

    28 9 Отговор
    Пълна лъжа в това интервю!Методи никога , ама никога не си казвал истината , а камо ли да познаеш нещо!
  • 44 Кои всички

    18 19 Отговор

    До коментар #39 от "Всички":

    Простотиите на Дамаджаната ,нямат край Само кьор фишеци. Без нито едно доказателство.

    Коментиран от #48

  • 45 Напротив

    8 8 Отговор

    До коментар #42 от "Анализатор":

    Имат 10 процента повече спрямо предните избори.
  • 46 А ти кога и къде си видял,

    13 11 Отговор

    До коментар #8 от "Гандалф":

    Хората да не са прецакани? Само дего тези ще пуснат американските детибеи да си разиграват коня у нас! И ще е даже по-лошо!
  • 47 МИЯ

    39 16 Отговор
    ДОВЕРИХМЕ СЕ НА ТЕЗИ ДВАМА МЛАДЕЖИ. ИЗГЛЕЖДАТ ДОСТА НАХЪСАНИ, ДАНО ОПРАВДАЯТ ДОВЕРИЕТО НИ НАЙ ПОСЛЕ. ЖЕЛАЯ ИМ УСПЕХ.
  • 48 Не бъди

    15 3 Отговор

    До коментар #44 от "Кои всички":

    толкова сигурен в доказателствата. Онзи много добре си знае работата. След няколко месеца обрачът ще се затвори

    Коментиран от #52

  • 49 БЪЛГАРИН

    28 6 Отговор
    И тоя акълия се "бореше", уж за лустрация докато се досети, че и той е бил доносник от най-долните плужеци, а сега се прави на ущипана мома.
  • 50 мунчо

    19 8 Отговор
    Грешиш - Тиквеновчиците си искат и обожават Тиквата от Банкя.
  • 51 Българин

    28 8 Отговор
    Колко време беше депутат от ГЕРБ бай Методи, тогава не бяха ли уродливи и не крадяха ли? Сега лижеш задддника на фигуранта и Кирчо и Кокорчо и едва ли го правиш безкористно.
  • 52 То ако

    13 16 Отговор

    До коментар #48 от "Не бъди":

    Имаше обръч, отдавна щеше да е затворен, но има наивни хорица които продължават да си мислят, че скоро Бойко щял да бъде при бай Ставри....няма нито едно твърдо доказателство за да го използват срещу Бойко . Седем месеца търсят и ровят и нищо съществено не намират. А за тея елементарни снимки с кюлчетета пък въобще няма какво да се коментира, ясно е ,че нито един средноинтелиген прокурор няма да прави проверка
  • 53 браво бе

    26 3 Отговор
    ясно може и да са разбрали ,но тези българи в турция дето не знаят да четат и говорят български дали са разбрали за кражбите на герб и ортаци странно ама гласуват!
  • 54 да ама не

    21 2 Отговор
    и кво като разбраха да не ги съпроводят до софииският затвор или врачанския крадливите от управляващите ни.кучетата си лаят някои си чешат езиците за гимнастика ежедневно някой магистрат ,премиер или министър да е осъден ,че не се сещам за такива в последните 40 години.опрощаването на виновните ги прави по нагли и безкруполни политически властитутки
  • 55 Решетников

    14 18 Отговор
    Ха ха ха !!! Кражбите почнаха ударно от 6 месеца!!!
    От 2млр. Излишък април месец, в момента 2.5млр.дефицит. днеска още 500млн. Дълг!
    Продължаваме Кражбите
  • 56 Иван

    8 0 Отговор
    Ало ти американски джендър оставка няма ли да даваш
  • 57 Ален

    16 5 Отговор

    До коментар #3 от "Съдията Дред":

    Преди да пишеш глупости първо прочети колко време е бил депутат от шайката
  • 58 Недоразбрал

    12 15 Отговор
    Аз съм един от недоразбралите за чудовищната корупция.Ако има осъдени с доказателства за това,тогава ще повярвам на такива кьорфишеци за чували и сакове с пари на пияницата рашков.
  • 59 анонимен

    19 7 Отговор
    Методи Андреев почти открива топлата вода. През последните осем години симпатизанти на ГЕРБ са разбирали много неща и затова са преставали да бъдат симпатизанти. Това се виждаше по постепенния спад в процентите и доверието към ГЕРБ. Записи, други неща, на Бойко пълните чекмеджета доведоха до най-естествен отлив на избиратели и сега ПП е първа политическа сила. Простотиите на Борисов са оказвали влияние. Членовете на ГЕРБ също вече не са членове, много от тях. Методи Андреев с времето ще разбере, че симпатизантите на ГЕРБ не са нито глупави, нито от дърво и разбират ББ какъв престъпник е. Не е само той намразен, Костов, Царя, Тройната коалиция имаха същата съдба. На Слави и на Христо Иванов, на Мая Манолова симпатизанти се поразочароваха малко от тях. Ако се издънят, с Кирил Петков и Асен Василев ще стане същото. Ако Методи Андреев мисли, че на протестите от лятото на 2020 не е имало хора, които са били симпатизанти на ГЕРБ преди това, се лъже. Те много хора и 2009 виждаха колко прост и крадлив е Бойко. Той просто спечели антикомунистическия вот, защото в България има изключително много яростни антикомунисти. Той имаше такава реторика въпреки миналото си и фамилния си произход.

    Коментиран от #91

  • 60 Тончо

    12 11 Отговор

    До коментар #5 от "Дора":

    ДАМАДЖАНКОВ да се самосезира, теглят се милиарди за купуване на гласове
  • 61 До Радевите Мразещи България

    10 18 Отговор

    До коментар #35 от "социолог":

    ТИ КОЙТО ПИШЕШ ТЕЗИ ЛЪЖИ ГАДНИ ЛЪЖИ ЗНАЕШ ЛИ ЧЕ ПИШЕШ КЛЕВЕТИ ДОНОСИ СРЕЩУ ДРУГИ БЪЛГАРИ НИСКА НИСКА ИЗБИРАТЕЛНА АКТИВНОСТ ВИДЯ ЛИ ЧЕ ЗДРАВОМИСЛЕЩИТЕ БЪЛГАРИ СА ОТВРАТЕНИ ОТ ПОДМЯНАТА НА ЗАЛИЗАНИ ТИНЯ Е СЕГА МУТРИТЕ ОТ БКП РАДЕВИСТИТЕ ОВЛАДЯХА ЧРЕЗ РЕПРЕСИИ БЪЛГАРИЯ КОМУНИЗМЪТ СЕ ЗАВЪРНА
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Санди

    18 2 Отговор
    За да се спре купуването на гласове и да имаме нужната избирателна активност трябва да се въведе ЗАДЪЛЖИТЕЛНО гласуване за всички бълтарски граждани.
  • 64 Бай Шиле

    13 1 Отговор
    Ей боклук,сега пък от ДБ ли си?
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Вътю Т.Панчев

    8 1 Отговор
    ЛЕЛЕ , КОЙ ГОВОРИ ..
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Обективно

    15 3 Отговор
    Методи, и на децата е ясно, че Христо и Танас немогат да бъдат лидери.
    Нека Христо да заема важен пост в ДБ, но зад кадър, същото се отнася и за Танас. Нямат визия, нямат изказ, хората не могат да вярват на такива "лидери". Същото беше и с Филип Димитров, Желю и т.н. До сега Само И.Костов и Пешо Стоянов притежаваха някакви лидерски качества, но пък те направиха други глупости, така че кой каквото си надроби това ще сърба. Ако тези двамата от ПП направят правителство с успешен мандат, на следващите избори ще имат пълно мнозинство.
  • 70 псф

    7 11 Отговор
    Бойко Борисов помоли Цветан Цветанов, да напусне ГЕРБ, за да не уронва престижа на партията за това, че извършил някакво преустройство свързано с терасата на дома му. По адрес на Бойко, има какви ли не измислени, долнопробни обвинения, но дори Рашков, който посвети времето си на министър, за да намери нещо срещу Бойко, не успя! Мето, омръзнало ни е да слушаме празни обвинения. Или казвай нещо същественно или спирай, защото се превръщаш във фалшив герой!

    Коментиран от #73, #74

  • 71 дедо ви

    11 2 Отговор
    20 г. турците ни рекетират..... всяко правителство не формално е подложено на етнически рекет от страна на дпс като залагат етническия мир на масата и в замяна получават солидни корупционни схеми в почти всяка една сфера...реално погледното целия бг народ робува на дпс------и въпреки тази осъзната реалност вместо с една силна изборна активност да оставим в парламента 20 турски депутата ние продължаваме да не гласуваме и да овластяваме турците и с нашето не гласуване да ги правим все по силни.....това се казва робска психика!
  • 72 КОМЕНТАТОР

    8 2 Отговор
    "Мeтoди Aндрeeв зa ФAКТИ: Дoри cимпaтизaнтитe нa ГEРБ рaзбрaхa, чe ce e крaлo кaтo зa пocлeднo

    "Cтрaтeгичecкaтa биткa нa прaвитeлcтвoтo, кoeтo щe ce cъcтaви, щe бъдe рaдикaлнa рaзпрaвa c кoрупциятa", пocoчи тoй

    Коментиран от #89

  • 73 Коментар

    11 1 Отговор

    До коментар #70 от "псф":

    Кви преустройства на тераси те гонят бе тролей?!
    Цветанов беше изгонен, щото получи свръхлуксозен апартамент с личен асансьор, на цена 4 пъти от пазарната, от фирма артекс, която съвсем случайно получила облага под формата на разрешение за разл строежи!!!
    Бойко и цветанов са за затвора!!!!
  • 74 Гената

    7 2 Отговор

    До коментар #70 от "псф":

    Ти как мислиш, ако три мандата си отбивал годишно по 8 - 10 млрд лева от Бюджета към своя джоб, каква ще е тая сола, която може да те скърши за два месеца, а ? Нали трябва да се почне разследването от главния прокурор - де го ?! Все още дд% от калинките си седят по бюрата, от тях ли да очакваме съвест и родолюбие ?
    Чакар анализът на Методи Андреев да е добър, той все пак си остава един страничен регистратор и анализатор. И това на е зле, но не е всичко.
  • 75 Озирис

    6 1 Отговор
    Много правна статия!!!!Хареса ми и е истина. Желая успех на двамата нови братя!
  • 76 ццц

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Севда":

    ако гледаш само сухи цифри без да вникнеш в тях е така както си го написал , но това не е действителното положение. Какво като имаш +1% като си загубил 50-100хил гласа. имаш +1 % понеже са гласували доста по - малко хора. Същата работа е и с тези които са били на границата да влязат в парламента, ако имат твърд електорат прескачат бариерата от 4 % иначе при масово гласуване не могат да влязат(Възраждане).
  • 77 petar svilenov

    5 1 Отговор
    Тоя със селският акцент,какво щеше да плямпа,ако беше избираем в листата на ГЕРБ.Познай от 3 пъти.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 ЕХ МИТОДИ

    5 1 Отговор
    МИТОДИ ВЕРНО ЛИ А СИМПАТИЗАНТИТЕ НА ДБ И ИМТН КВО РАЗБРАХА ЧЕ СА ГЛАСУВАЛИ ЗА НЕСКОПОСАНИ АМАТЬОРИ /НА МАЯ ЧЕ СА ГЛАСУВАЛИ ЗА МОШЕНИЦИ КОЙТО ГИ ПРЕДАДОХА БЕЗУГЛЕДНО А ТИЯ НА БСП ЧЕ ЛИДЕРИТЕ ИМ СА ВИСОКОПАРНИ ДРЪНКАЛА КАТО ПРЕЗИДЕНТА ИМ КОЙТО ГИ ПРЕДАДЕ БЕЗ ДА МУ МИГНЕ ОКОТО

    Коментиран от #80

  • 80 ЧОБАНИН

    4 1 Отговор

    До коментар #79 от "ЕХ МИТОДИ":

    А ТИЯ ОТ ДПС ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ МОБИЛИЗИРАТ МАКСИМАЛНО ЗА ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯТ НА НОВИТЕ ПОПУЛИСТО КОМУНИСТИ
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 ГРАЖДАНИН

    7 0 Отговор
    Нека Петков и Василев борят корупцията- хората ще ги подкрепят. НО ТУК ЩЕ ВМЪКНА НЕЩО, КОЕТО СЕ ПРОКРАДНА В 1 РАЗГОВОР НА ПЕТКОВ С НЯКАКЪВ ЖУРНАЛИСТ: НИТО РУМЪНИЯ, НИТО ТУРЦИЯ, НИТО УНГАРИЯ НЕ СА СЕ ОТКАЗАЛИ ОТ НАЦИОНАЛНИТЕ СИ МАЛЦИНСТВА В СЪСЕДНИТЕ ИМ СТРАНИ, И ГИ ЗАЩИТАВАТ ВИНАГИ! Ако Петков и Василев отстъпят от начертаните позиции на Нар. Събрание по въпроса за македонските българи - ще ги свалим с масови протести за ЕДНА СЕДМИЦА! Никаква илюзия да нямат тези захарни усмивки, че ще останат на власт.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 БЪДЕЩЕ

    1 0 Отговор
    МЕЧТИИИИИИИ
  • 85 КПСС БКП

    4 0 Отговор
    Кoмуниcтитe чрeз cвoитe 99% ТEЛEВИЗИИ + кoмуниcтичecкитe трoлoвe тук и тaм cвaлихa Бoриcoв. Дa ви e чecтит нoвия 9 ceптeмври 1944. Тo тoгaвa и зaпoчнa гoлямaтa ПРOМЯНA, e ceгa нaиcтинa я ПРOДЪЛЖAВAТ.
  • 86 Гр Евро Р Бя

    3 3 Отговор
    Защо не се показват чекмеджетата на Канадеца !?
  • 87 ГраЕвроРазвБълг

    3 0 Отговор
    А на Пуйчо !?
  • 88 ППП

    4 0 Отговор
    Ленин, покажи си чекмеджето !
  • 89 Лила

    2 0 Отговор

    До коментар #72 от "КОМЕНТАТОР":

    А ти не беше ли симпатизант на ГЕРБ?
  • 90 АЛО УМНИТЕ

    1 2 Отговор
    ЕЙ ТЪПАЦИ ВДИГАЙТЕ СИ ЗАДНИЦИТЕ И ИЗРИТАЙТЕ ПИНГВИНА ЩОТО ИАЧЕ КОЛКОТО И ДА РЕВЕТЕ СЕ ТАА ЩЕ ПРВИТЕ С..КИ НА КОМУНДЕТАТА СЛЕДВАЩИТЕ 5 ГОДИНИ И ЩЕ СИ ПЛАЩАТЕ ЗА ТОВА /БОБОКОВ ЩЕ ВНЕСЕ СУХИ ИНДИИСКИ КРАВЕШКИ ФАШКИИ ДА СЕ ТОПЛИТЕ ЩЕ ПАЛЯТ ПАРНОТО НА СОФИИСКИТЕ ТАРИКАТИ С ТЯХ
  • 91 КПСС БКП

    1 1 Отговор

    До коментар #59 от "анонимен":

    Още ли някой не е разбрал, че снимките с чекмеджетета са ФЕЙК(ЛЪЖА).