9 74267

Емил Соколов пред ФАКТИ: "Продължаваме промяната" е всичко, което ГЕРБ не е

 • емил соколов-
 • продължаваме промяната-
 • герб-
 • дпс-
 • има такъв народ-
 • бсп-
 • демократична българия-
 • възраждане

"В същината си идеологията на "Възраждане" е фашизъм в комбинация с родоотстъпничество в полза на режима на Путин", смята историкът

Емил Соколов пред ФАКТИ: "Продължаваме промяната" е всичко, което ГЕРБ не е - 1
Емил Соколов, кадър: "Денят с Веселин Дремджиев"
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Продължаваме промяната" до броени часове официално ще спечели парламентарните избори и това радва мнозина, на които е омръзнало мнозинството да принадлежи на ГЕРБ. По обясними причини. За да обсъдим победата на ПП на вота вчера, както и всички други интересни моменти в изборния процес, от ФАКТИ потърсихме историка от Екзитърския университет Емил Соколов, който се съгласи да даде интервю за нашата медия.

Разговора ни с него четете в следващите редове:

- Г-н Соколов, да започнем със сигурните победители в парламентарните избори. Очаквахте ли "Продължаваме промяната" да победят ГЕРБ?

- Нямаше как да съм сигурен на 100%, но да, очаквах. "Продължаваме промяната" е всичко, което ГЕРБ не е. В ПП има нови лица, които досега не са се занимавали с политика, докато в ГЕРБ са все стари муцуни, събрани от най-различни партии. "Продължаваме промяната" водят позитивна кампания, усмихват се, говорят за една по-добра България, докато ГЕРБ вечно ни се карат по брифинги, обясняват как светът всеки момент ще свърши, защото те не са на власт. Победата на ПП над ГЕРБ е логична - никой не иска истерици, които когато не са заети да създават хаос, пълнят сакове с милиони. Това е чудесно, защото е крайно време всички илюзии около ГЕРБ - как те са дясна, отговорна, стабилна и не толкова лоша партия, да приключат. ГЕРБ са антоним на демокрацията. Те са всичко това, което демокрацията не е. ГЕРБ вече не може да заблуди никого. Клиентeлизмът, зависимостите, корупцията и обсесивно-компулсивната склонност на Борисов да лъже за всичко лъснаха с пълна сила.

- ПП ще победи, но с оглед ниската избирателна активност можем да кажем, че и те не успяха да активизират "армията от негласуващи". Защо според Вас?

- Никоя партия не може да активизира "армия от негласуващи“ на трети последователни предсрочни избори в рамките на шест месеца, които също така се случват на фона на излязлата от контрол пандемия, инфлация и каквото още се сети човек. Всъщност, резултатът на "Продължаваме промяната" е постижение, когато имаме предвид контекста, в който се състояха изборите. ГЕРБ се постараха да компрометират изборния процес с всякакви измислени обвинения, но "усмивките" на ПП бяха това, което придаде смисъл на кампанията. Единствени те се опитаха да вдъхнат надежда на хората и резултатът им показва, че успяха. На някои този подход може да им се стори твърде популистки, но ситуацията го изискваше. Ако това бяха редовни парламентарни избори, щяхме да видим рекордно висока избирателна активност.

Кирил Петков и Асен Василев са бизнесмени. Плюха ги, че са включили местни партии като СЕК, ВОЛТ и други. Това, което те направиха, е да обединят няколко малки партии със силно местно присъствие в една по-голяма структура с обща цел. В бизнеса много често големите компании купуват по-малки компании заради логистиката и дистрибуционните мрежи. Това направиха "Продължаваме Промяната" - активираха една спяща мрежа от хора, местни структури и разпилян вот, който чакаше да бъде обединен.

- ГЕРБ губи втори поредни избори, но в същото време устойчиво са в 20-те %, твърдото им ядро през годините продължава да ги подкрепя. От какво зависи и кога очаквате тази конструкция да започне да се разпада?

- Твърдото ядро на ГЕРБ е много устойчиво, защото в същината си то е един октопод от фирми, зависимости, услуги, пари и договорки. Този картел се държи не от общи идеи и визии за бъдещото, а от сходни икономически интереси. Това, което държи ядрото на ГЕРБ, е желанието да усвояват общински, национални и европейски средства. Докато съществува и най-малката възможност да се докоснат до тези пари, ядрото на ГЕРБ ще е винаги организирано и твърдо зад Борисов. Това прави модела на ГЕРБ толкова "успешен" - нуждата да се поделят едни пари между наши хора. Народняшкият стил на правене на политика на Борисов се свежда точно до това - една достъпна далавера. Гласът за ГЕРБ и Борисов е начинът човек да си осигури място на масата с останалите играчи

- В същото време другият голям победител от вчерашните избори е Движението за права и свободи. Смятате ли, че добрият резултат на ДПС е свързан със завръщането на Делян Пеевски и ако да, то защо?

- Разбира се. На тези избори имаше двама големи победители - ПП и ДПС. Връщането на Пеевски означава едно - пазаруване на гласове, медии и влияние. На тези избори ДПС отново бяха в атака. Видяха, че глухата защита не помага и решиха, че най-добре ще е да заложат на сигурно. Издигането на Пеевски като водач на листа беше ясен сигнал към всички, включително към САЩ и ЕС. ДПС няма да позволи да бъде разигравано. ДПС отдавна не е партия, а корпорация, която успешно търгува с власт. Толкова успешно, че на места ДПС се сраснало с държавата. Фактът, че държат цял етнос във феодална зависимост, ги прави много устойчиви към всякакви атаки. Близостта с Ердоган също гарантира на ДПС подкрепа, когато е нужно. Те са единствената организация, която може да си позволи да окупира българското Черноморие и да си построи сарай на него, да купи ТЕЦ за няколко милиона и после да продава скъпа електроенергия, да издига олигарси и да докарва автобуси с гласоподаватели от Турция. Това е така, защото ДПС не е просто партия, а средство и начин мръсните пари да достигнат до най-високите етажи на властта в България и да получат това, което искат. ДПС е брокер на власт и като такъв правилата не важат за него.

- С оглед затвърждаването около 13-те % при ниска активност, БСП по-скоро ще си остане там или по-скоро ще върви в посока на затъване с опция за изчезване от политическата карта до няколко години?

- БСП е партия без бъдеще. БСП дори трудно може да се нарече партия - това е единственото обща черта, която има с ГЕРБ и ДПС. Докато ГЕРБ и ДПС имат какво да предложат откъм корупция, власт и бързо забогатяване, сравнение с тях БСП може да предложи единствено соцносталгия. Славните дни на БСП са зад нея. В момента БСП само си спомня за тях, но по никакъв начин не прави нищо, за да се върне към тези дни. Причината е една и се казва Корнелия Нинова. Нинова е твърдо решена да остане председател на партията, ако ще и това да означава накрая тя да е единственият ѝ член. Няма нищо изненадващо в това, че въпреки ниската избирателна активност, БСП стана четвърта, а ДПС трета. Както казах по-горе, ДПС е могъща корпорация, а БСП прилича повече на пенсионерски клуб.

- Лично за мен голяма изненада е мащабът на срив при "Има такъв народ". Вие очаквахте ли го и какво е обяснението Ви за него?

- ИТН се озоваха там, където искаха. Те никога не са искали да са първа сила, защото не могат и не знаят как да управляват. Резултатът им на тези избори ги прави втори "златен пръст" след ДПС. Докато ДПС изпълнява тази роля сред партиите на статуквото, "Има такъв народ" е "златният пръст" при формациите на протеста. ДПС и ИТН са идентични и това не е случайност. Те действат по един и същ начин - бягат от светлините на прожекторите, но дебнат зад ъгъла всеки път, когато дойде време да се състави управление и да се взимат решения. На "Продължаваме промяната" ще им е много трудно да преговарят с партньор, който разбира преговорите като рекет и извиване на ръце.

- "Демократична България" също претърпя сериозен провал, който ние с Вас предвиждахме още в началото на кампанията, но може би, подобно на ИТН, не в такъв мащаб. С какво ДБ успяха да се самозакопаят толкова много?

- Днес ръководствата на партиите "Да, България" и Зелено движение", които са част от обединението, подадоха оставка, а в ДСБ се свика само Национално събрание за избор нов председател на партията. Атанас Атанасов не последва примера на колегите си и не направи моралния акт с оставка заради изборния провал. Пръв това направи Христо Иванов, което е достойна постъпка.

Резултатът на ДБ е следствие на скандалите помежду им. Методи Лалов беше първият, който сигнализира за нередности в реденето на листите. От там започна една вътрешна война в "Демократична България", която Лозан Панов ескалира допълнително с коментарите си няколко дни преди изборите. ДБ показаха липса на прозрачност, на организация и на обща визия за това как трябва да се случи кампанията. "Демократична България" трябва да започне да слуша, а не само да говори. В коалицията има достатъчно критични гласове, които могат да покажат правилния път към гласоподавателите. Просто трябва да ги чуят.

- От друга страна, "Възраждане" влиза в Народното събрание. Считате ли, че тази партия може да се развие повече от еквивалента ѝ от миналото десетилетие - "Атака"?

- Големият проблем е идеологията на "Възраждане". "Възраждане", за разлика от другите патриотични партии, не разчита на национализъм от 19-ти век, който си представя хората с различна религия и раса като врагове. Тук не става въпрос просто за омраза към българи с турски и ромски произход. Това също го има, но идеологията на "Възраждане" е класическата фашистка идеология от 30-те години на 20-ти век. Ако фашистите тогава са се борили с "еврейския световен разговор", "Възраждане" се бори срещу "глобалисткия заговор". Това означава борба срещу ЛГБТ идеологията, както я наричат от "Възраждане", ваксините, всякакви стратегии за децата и въобще всичко модерно и западно. В същината си идеологията на "Възраждане" е фашизъм в комбинация с родоотстъпничество в полза на режима на Путин. Това прави "Възраждане" много по-опасна от "Атака", която винаги е била по-скоро пародийна партия, отколкото патриотична такава.

- Извън коментара на всички гореспоменати партийни и коалиционни субекти и с оглед на сложните и трудни времена, в които живеем, очаквате ли близкото бъдеще да принадлежи на радикализацията на различни социални и политически групи?

- Бъдещето ще е микс от апатия и радикализация - точно това видяхме на тези избори. Въобще, стратегията "избори до дупка" се оказа нож с две остриета. От една страна, ГЕРБ и БСП се смалиха до най-твърдите си ядра, което определено е добре. От друга страна, ДПС увеличи влиянието си и се появи нова още по-радикална патриотична партия. Дали "избори до дупка" е била успешна стратегия ще зависи от способността на ПП, ДБ и ИТН да ограничат влиянието на статуквото, ДПС и "Възраждане" в следващия парламент. Ако партиите на протеста успеят да ограничат вредното влияние на гореспоменатите формации до минимум, България само ще спечели от това.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 88 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

 • 1 честен ционист

  54 21 Отговор
  Новите са мутри сциентолози. Ония бяха просто прости мутри.
 • 2 Българин

  63 58 Отговор
  Възраждане тепърва ще вдига много резултата. Хората като видят последствията от управлението на американските пионки от ПП

  Коментиран от #11

 • 3 Майна

  59 48 Отговор
  МНОООГО ви пречи ВЪЗРАЖДАНЕ , щото е против новия медицински ФАШИЗЪМ и не се вписва във вашите КОРУМПИРАНИ КРЪГОВЕ...
 • 4 ТаУмВзе

  39 21 Отговор
  Свеж слугинаж на козяк са си 2мцата палавници. Докато мутропитека ще си избяга, за да си харчи кражбите в пенсия.

 • 5 Помак

  41 12 Отговор
  Дано да е така... Паживем павиждсме.. Първо арести на шишко, бойко, каракачанав, емил димитроф - ревизора - мафиот, магарешки... Аиде, деистваите!

  Коментиран от #36, #64

 • 6 Кики

  41 47 Отговор
  Изборите бяха манипулирани от американското посолство с машините Кирчо и Асанчо бяха инсталирани на власт с измама .Бог да прости България

  Коментиран от #10

 • 7 сащ

  34 40 Отговор
  "Служебното правителство на Румен Радев изтегли днес пореден транш от половин милиард лева държавен дълг. Сумарно с днешния дълг бъдещите поколения бяха задължени от Радев някой ден да връщат 3,3 милиарда лева и да плашат лихвите по тях. “Промяната” продължава…"......да , те са алчни , нагли ,сръчни ..и за кратко

  Коментиран от #57

 • 8 Сър

  38 22 Отговор
  ПП с плужеци като Ицо Хазарта, който акъла му стига да възпее " В главата имаш ако" и "Бай Хй" е ГЕРБ 2
 • 9 Така е

  13 18 Отговор
  Не са мошенници като ПП,

  Коментиран от #46

 • 10 нашия

  13 2 Отговор

  До коментар #6 от "Кики":

  да пази България....много лесно се предаваш...
 • 11 майката на костов

  22 17 Отговор

  До коментар #2 от "Българин":

  Честито на истинските българи! Битката нито е първа, нито последна! Пътят към Освобождението ще е дълъг! Няма да е 500г. това е сигурно, сигурно, е че ще е трънлив, хлъзгав от вазелина на поробителите, Но зад е примерът на Хероите от Априлското въстание! Долу Стефчов-Зеления чорап и прогнилата империя на злото!
 • 12 бял автобус

  32 25 Отговор
  заети да махаме ГЕРБ , не се усетихме как си вързахме камък на врата , сега ще си го носим, Борисов поне го беше страх от Евр. комисия, и се съобразяваше с по-голяма част от изискванията , махаше всеки посочен за лош,отстъпваше пред синдикати ,сектори,.....тези под юмрука , хем ще ни оберат, хем няма да ни позволят да си поискаме сметката.....пада ни се.....серсеми
 • 13 Всички помним

  25 8 Отговор
  Възхода на СДС но сега СДС е само табелка. Помним и възхода на БСП, но сега са тръгнали по пътя на СДС. Помним и възхода на царската партия, но и тя сега е в нищото.В момента забелязваме плавния залез на ГЕРБ. Той е неизбежен. Предстои възходът на продължаваме промяната. надявам се скоро да видим и нейния залез. Всичко това доказва порочността на изборната система. Държавите трябва да се управляват не от ИЗБРАНИ а от ПРИЗВАНИ. Не му е тук мястото да обяснявам как това може да стане.

  Коментиран от #24, #41, #42

 • 14 МЕНГЕЛЕ

  28 18 Отговор
  КИРЧО И КОКОРКО СА ПЕПЕРУДКИ РАДЕВ Е ПОСТАВЕНО ЛИЦЕ ПАЯКА Е ЗАД ВСИ1КО ТОВА / ОСНОВНОТО МАТЕРИАЛА Е НЕВЕРОЯТНО ТЪП ТО НЕ БЕШЕ ЛУКАНОВ НЕ БШЕ ЖАН ВИДЕНОВ НЕ БЕШЕ НДСВ НО ТОЙ СИ ОСТАНА ТЪП АМИ ТОВА Е МАТЕРИАЛА САПУНА ЩЕ Е ТРЕТО КАЧЕСТВО

 • 15 Червенков

  10 7 Отговор
  Вие сте комунистчета.
 • 16 Тиририрам

  23 15 Отговор
  Новите джендъри са на хранилка при Сорос, а Боко Тиквата е проект на бившото ДС.

  Коментиран от #43

 • 17 Сивата чапла

  17 3 Отговор
  Де го чукаш, де се пука!

  Тоя уред ли е?
  Няма как да вдигнеш реномето на когото и да е било,
  плюейки останалите!
 • 18 българина

  27 13 Отговор
  пп са за джендаризма против беюене, за натовски бази тук, сиреч всичко срещу което са българите! ПП са предатели и бо к уци
 • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 20 АУУУУУ

  28 22 Отговор
  Втория мандат на Радев ще ни вкара в голяма изолация от Европа и САЩ..... А това много силно ще ни удари по доходите.... Нооооо на българина главата му увира само от последствията.... Така че напролет всички дървени глави като започнат да вият от глад...... Като си спомнят какво са купували 2019 и 2020 ще обърнат мнението.... Нооо сега е време на ПП...... Както 2021 година беше на ИТН..... През това време кредитния рейтинг на България спадна.... За информация на всички дървени глави...... ИДВА ГЛАД..... Така че порадвайте се бързичко преди да започнете да плачете... 😂😂😂😂😂
 • 21 без бъдеще

  28 12 Отговор
  Преди време имаше голям протест защото щели да затварят казаните за ракия,сега затварят държавата , а ние дремем......прост народ , стадо овце .....

  Коментиран от #37, #44

 • 22 Простак

  25 14 Отговор
  Мислех си,че КОВИД ще умори Българите ,което е факт.Но в ПП - Подмяната Продължава е събрана утайката на нацията,която ще ни зарови живи.

  Коментиран от #38

 • 23 Ост

  23 9 Отговор
  Като чета коментарите се чудя наистина тия избори дали неса фалшифицирани без майтап защо ли нито един положителен коментар няма за Корчо и кокорчо големините (победители)

  Коментиран от #30

 • 24 Ко Не

  2 2 Отговор

  До коментар #13 от "Всички помним":

  "Copy" и "paste", във всяка тема едно и също изказване /иззззак...ане/, много се радваш на сътворените няколкото реда....
  Във Фейса постна ли го "творението си"?

 • 25 Гандалф

  18 2 Отговор
  Голямо хвалене...когато една стока ни я хвалят...или наистина е хубава или се опитват да ни я пробутат...
 • 26 Истината

  19 5 Отговор
  ПППП = Прокопиев плаща по-добре от Пеевски!
  ПППП = Прокопиев плаща на партията на президента!
 • 27 НСИ

  15 3 Отговор
  за седми пореден месец потребителските цени в страната продължават да растат, като през септември са 4.8% нагоре спрямо миналата година, показват данните на националната статистика. Толкова високо ниво на инфлацията на годишна база за последно е отчетено през септември 2012 г. Поскъпването обхваща повечето основни стоки и услуги или около 94% от потребителската кошница.....ЦИТИРАМ.
 • 28 на истина

  16 2 Отговор
  Този е историк колкото Макси и Мориц се правят на почтенни.
 • 29 Това лапе

  14 1 Отговор
  чело ли е Калигула? Вече се появиха анализатори от детската градина.
 • 30 Сивата чапла

  12 1 Отговор

  До коментар #23 от "Ост":

  И аз си мислех същото,
  къде са гласоподавателите за ПП,
  би трябвало да имат друго мнение.

  А вместо тях, медиите пак пълни с неизвестни нови подлизурковци
 • 31 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

  5 0 Отговор
  Чакай малко, не бързай!
 • 32 Хахаха

  8 2 Отговор
  Тоя голобрад младеж да се прибира вкъщи, че майка му го търси, ще го бие.
 • 33 я1яя1

  11 3 Отговор
  Емчо, петърчо, Сорос, костов, лубриканти, разнасяне на зарази, козяк, двамата НЕГОДНИЦИ на Мустафа, боклуци !!!
 • 34 Фен

  10 3 Отговор
  Именно! И точно за това, ПП ПП не стават за нищо!

  Коментиран от #39

 • 35 Д. Петров

  6 4 Отговор
  Тоз умря! Галфиьон, без мяра!!!
 • 36 Д. Петров

  1 1 Отговор

  До коментар #5 от "Помак":

  Вярно си помак:"Паживем павиждсме." Няма лошо де!!! Братошка си! ГА ГА ГА!!!
 • 37 Д. Петров

  1 2 Отговор

  До коментар #21 от "без бъдеще":

  Простак! - Обиждаш овцете!(:!
 • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 39 Резултата от тези избори:

  6 2 Отговор

  До коментар #34 от "Фен":

  Честито на: 1-во, 2-ро и 3-то класирали се! Другите да си подават ОСТАВКАТА! Да се готвим в края на тази година за следващите избори!
 • 40 Много точен анализ на политиката...

  2 12 Отговор
  В България!Точно и коректно казано от господин Соколов!Браво!
 • 41 Нали имаше и един призван да ...

  7 1 Отговор

  До коментар #13 от "Всички помним":

  Управлява ! Симеон Кобургчето,той нанесе най големият удар в сърцето на България и Българският народ....Нали беше избран за цар,а само ни пробута своя крадлив пъдар от Банкя!

  Коментиран от #45

 • 42 Лошо Седларов!

  8 1 Отговор

  До коментар #13 от "Всички помним":

  При тая обстановка на силни репресии от ,,зеления чорап" и на само 30% гласували от имащи право на глас, ГЕРБ си запазиха гласовете. Честито да им е ВТОРО МЯСТО с 2% по-нисък резултат от ПППП на Мунчо! На идващите избори, първенците ще се АУТ по ТРАДИЦИЯ!
 • 43 За новите временни Първи

  10 1 Отговор

  До коментар #16 от "Тиририрам":

  Съм съгласен, че ще ни убеждават за джендър идеология. Но, няма да ги търпим дълго!
 • 44 Всеки ден, нови цени нагоре!

  8 1 Отговор

  До коментар #21 от "без бъдеще":

  Никой и не смее да помисли за ПРОТЕСТ срещу режима на Мунчо. Най много си изпатиха на изборите тези, които се обявиха, че са срещу ГЕРБ и ДПС! Наздраве на първите 3(три) Партии!!! Другите да духат супичката и да цвилят само с разрешение!
 • 45 Царя си остава Цар!

  7 4 Отговор

  До коментар #41 от "Нали имаше и един призван да ...":

  А, ти мисли, как с тая инфлация ще изкараш зимата. С нови заеми, може би. Ще има много хора да искат Бойко да не беше го чегъртал оня с юмрука! Но, има Господ!
 • 46 Какви пари се тръгнаха за тези избори!

  7 0 Отговор

  До коментар #9 от "Така е":

  Няма ли да им търсим сметка?
 • 47 Ашколсум

  2 8 Отговор
  Как е възможно Емил Соколов толкова да е умен и прозорлив! Шапка му свалям на това момче!
 • 48 Ашколсун

  2 2 Отговор
  Да се чете,ашколсун! Печатна грешка.
 • 49 Рода?

  5 2 Отговор
  Имаше един г/е/й сдсар Соколов и той с очила, и той не ставаше за политик. Историк по какво е тоя, по мека китка?
 • 50 Айде и тоя

  10 2 Отговор
  Общо взето казал глупости с тук там нещо вярно.Значи щом се усмихваш и лъжеш избиратели е позитивно ставаш за депутат.Кирча Ментата излъга президента,може и да е знаел,но изначално дебела лъжа клетва и фалшива декларация и фалшив министър.Ноо,много симпатичен,почти леке и нов,един такъв аха,да му повярваш.Промяната е тотална измама без свян и чувство за законност.Къде ти,човека си назначи приятелите в ББР,от които главния уволнен от друга банка за некадърност,подробно описани в решение на ВКС.А,да и личната си адвокатка на хонорар 16000 лв нето месечно,при все че имат правен отдел.Е сега,наши хора,не е корупция и злоупотреба със служебно положение,а една такава " промяна,почтеност" ум да ти зайде.Най "почтено" подписа меморандум с фалирал албанец преди решение на МС.Промяна,усмивка!А Асенчо най цинично и почтено назначи дубайския човек културист за шеф на НАП укрил 1.5 млн данъци на фирмата си продал на безимотен!В подобни случаи получават присъди!Пак велика промяна и подигравка ,ама те нови,нека се нахранят.Как е възможно да ни натрапват тия?Абе човек осъзнай се ,луд ли си?
 • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 52 БРЪЩОЛЕВЕНЕ

  7 0 Отговор
  А БЕ ,ИМА ЛИ НОРМАЛН,НЕПОДКУПНИ,ЧЕСТНИ ,НЕ ПРЕДАТЕЛИ, ЗА ДА ЧУЕМ ЕДИН БЕЗПРИСТРАСТЕН,ОТГОВАРЯЩ НА РЕАЛНАТА ИСТИНА КОМЕНТАР ,МНЕНИЕ ,ОБВИНЕНИЕ И ИИИИИИИИИИ..
  ВСЕКИ СИ ГОВОРИ ,ТОВА КОЕТО МУ СЕ ИСКА ДА Е ,ТОВА ,КОЕТО Е В НЕГОВ ИЛИ В ИНТЕРЕС НА НЯКОЙ СИ ...
  ЛИПСА НА ДОСТОЙНСТВО ,НА ЧЕСТ ,НА ОТГОВОРНОСТ .......
  ГОВОРИ,ФАСМАГОРИИ ,НАРУШАВА КОНСТИТУЦИЯТА ,ЗАКОНИТЕ И КАВО ЛИ НЕ ,ИИИИИИИИИИ НЕ МУ ПУКА ,НАПРОТИВ С ВСИЧКО ТОВА ДЕМОНСТРИРА ГЕРОЙСТВО!!!!ТУК ВЕЧЕ СТАВА ДУМА ЗА МЕНАЛНОТО ЗДРАВЕ....ТОВА СИ Е СЕРИОЗЕН ПРОБЛЕМ,НО КОЙ ТИ МИСЛИ ЗА ТОВА .."ГЕРОЙСТВОТО "НАДЕЛЯВА ,ЗАГЛУШАВА РАЗУМА..
  И ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ,НИЕ СИ ИЗБИРАМЕ ТОЧНО ТАКИВА ДА НИ УПАРАВЛЯВАТ,ВЕРОЯТНО ЗАЩОТО ДОБРЕ СИ ДОПАДАМЕ ПО МАНТАЛИТЕТ С ТЯХ..А ЗА ПОСЛЕДСТВИЯТА ,КОЙ ТИ МИСЛИ?????????
 • 53 Вилекула

  4 3 Отговор
  Имам усещането, че тези коментари ги е писал един и същ човек
 • 54 Отговор

  8 1 Отговор
  Потвърждава се фактът че ПП е краварски проект ,създаден с участието ма г-жа Мустафа за 3 важни решения във вреда на българския народ.
  Който не е запознат може да скуша какво каза в интервю за БНР международния анализатор г- Вацев по този въпрос.
  1/Приемане на Истанбулската конвенция
  2/Пускането на Северна Македония да влезе в ЕС без да изпълнни нищо от договора ни с нея
  3/ Отдаване на черноморски бази на НАТО за дестабилизиране на ситуацията в Черно море.
  И какво става?Демократите в САЩ губят позиции в тяхната страна ,но печелят позиции в колониите си каквато в същност е България.
  Ние сме в "синергия" с интересите на САЩ да е начело на срутващия се либерално колоноиялен свят.
  Пак сме в ситуацията да сме съюзници на отиващия си стар свят.
  За кой ли път...????

  Коментиран от #63

 • 55 КОМЕНТАР

  6 1 Отговор
  КАЗАНО ТОЧНО И НА МЯСТО ""Прoдължaвaмe прoмянaтa" e вcичкo, кoeтo ГEРБ нe e. В ПП имa нoви лицa, кoитo дoceгa нe ca ce зaнимaвaли c пoлитикa, дoкaтo в ГEРБ ca вce cтaри муцуни, cъбрaни oт нaй-рaзлични пaртии. " С ПОСЛЕДНОТО НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН ЗАЩОТО ТЕ СА НЕ САМО СТАРИ МУЦУНИ, НО И БЕОТГОВОРНИ , ВЛАСТОЛЮБИВИ И НЕДОСТАТЪЧНО ОГРАМОТЯВАЩИ СЕ ПАРТИИЦИ, НЕ УСПЯЛИ ДА СЕ РЕАЛИЗИРАТ В ДРУГИ ФОРМАЦИИ, КАТО СЛЪНЧОГЛЕДИ!
 • 56 ПОДМЯНАТА

  1 1 Отговор
  ПОДМЯНАТА започва !
  1.всички ще бъдат инжектирани и превърнати в болни и зависими роби!
  2.ще окрадат и малкото останало за крадене!

  честито!
 • 57 Избирател

  0 2 Отговор

  До коментар #7 от "сащ":

  Служебното правителство е изтеглило 500 милиона. А останалите 2 милиарда и 800 милиона кой ги изтегли?
 • 58 ЧОБАНИН

  2 1 Отговор
  ВЕРНО Е 1/ПП СА БЕЗУГЛЕДНИ ПОПУЛИСТИ /ДЕСНИ МЕРКИ ЛЕВИ ЦЕЛИ/ ПЪЛЕН АБСУРД И НОВИ ЗАЕМИ 2/ФИГУРАНТИ /ЩЕ ВИДИТЕ БЕЛЕНЕ И
  ХЕМУС НА ВЪРБА 3/ ПРОДАЖНИЦИ /СЛЕДЕТЕ КАЗУСА С МАКЕДОНИЯ И КЛЯКАНЕТО НИ ПРЕД САЩ /НЯМА ДА СЕ УЧУДЯ АКО СПРЕМ И БАЛКАНСКИ ПОТОК / 4/АМАТЬОРИ НО НАХАЛНИ /КОНСТИТУЦИЯ СПЕЦОВ НОВИ КАЛИНКИ НА СЛУЖБА 5/ БЕЗОТГОВОРНИ / КОАЛИЦИЯ С БСП НО НЕ И С ДПС / ЧАДЪР ЗА БСП ОЛИГАРСИТЕ ИНАЧЕ ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ И ЧАО НЕ ЧЕ С ДПС НЯМА ДА Е СЪЩОТО 6/ВЪОБЩЕ КЛОУНИ КОЙТО ЩЕ ОБСЛУЖАТ ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ ЗА 6 МЕСЕЦА ЩЕ СИ ВЗЕМАТ ХОНОРАРА И ЩЕ ГИ НАЗНАЧАТ НА СЛУЖБА КАТО МЕГЛЕНА КУНЕВА

  Коментиран от #59

 • 59 КОПАНАР

  4 1 Отговор

  До коментар #58 от "ЧОБАНИН":

  ВЕРНО Е ПП СА ЕДНОДНЕВКИ НЕЩО КОЕТО ГЕРБ ВЪПРЕКИ ВСИЧКО НЕ Е БОРИСОВ НЕ ПОДАДЕ ОСТАВКА В КОВИД КРИЗАТА И ИМ ОСТАВИ 2 000 000 000 /ПО ДУМИТЕ НА КИРЧО/ НЕ СЕ Е СКРИЛ НЕ Е ИЗБЯГАЛ АМИ ПП И ГЕРБ СА НЕСРАВНИМИ
 • 60 РеалНо

  4 1 Отговор
  Към момента сте нищо друго освен току що роден Петко излязял от под полите на Радев, докато ГЕРБ са след 10 години власт зад гърба си, откъдето идват и всичките плюсове и минуси на това да бъдеш на власт в среда като българската. В тази същата среда ще трябва и вие да се докажете какво можете, защото на приказки всичко е много лесно, но когато се сблъскаш с проклети и прости селяндури научени само да крадат и лъжат, а после да винят всеки друг но не и себе си става интересното. А най-вече ще трябва да ни докажете как ще се справите с олигарсите и задкулисието, което по някаква случайност стои зад вас и ви избута дотук. И вече няма да има как да се оправдавате с Борисов, за всичко оттук насетне сте отговорни единствено вие и тартора ви Радев.
 • 61 чичо

  2 1 Отговор
  Е,то и без микроскоп се вижда,че ПП-бля-бля.Пълен хоас,високи цени,още по-викока смътност и още една каруца все такива.Прав си младеж,не сте като ГЕРБ,никак даже.Лошот е,че хората все по трудния начин го разбират-някои.
 • 62 🦉уху

  2 1 Отговор
  Тц, тц, тц, тц...!
  Леле, какъв АВТОРИТЕТ сте изровили!... 😋
 • 63 Марко Петров

  0 0 Отговор

  До коментар #54 от "Отговор":

  Та затова Емил Соколов дава определение на идеологията на Възраждане като фашистка, но представете си било против глобалистки заговор. Значи борбата да не сме колония било фашизъм. А глобалисткия заговор за Световно правителство и унищожаване на националните държави, което ще даде безплатен достъп на мултинационалните компании до ресурсите, не конспиративна теория или тайна. Официално е обявено в материали на Световния икономически форум и от организаторът Клаус Шваб.
 • 64 ПАЖИЕЬОМ ..УВИДИМ

  0 0 Отговор

  До коментар #5 от "Помак":

  Тука на тая територия кви хора са останали..
 • 65 Лустрация

  3 1 Отговор
  Лъснаха им задните части на тези нови оправячи на България с това да представят "борбата срещу ЛГБТ идеологията" като нещо лошо и "фашистко".
  Сега трябва да очакваме прокарването на същата тази ЛГБТ идеология и джендъризъм с пълна сила.
  Браво на "умниците", които ни ги докараха тези на главите.
 • 66 Нели

  1 1 Отговор
  Браво на това младо момче Емил Соколов!
 • 67 Комунист

  1 1 Отговор
  Само като прочета името Соколов е ясно от ,какво тесто е замесен.Тази порода хора са от най презряните.Нито,турчин ,нито българин ,нито циганин.И той тръгнал акъл да дава.