Last news in Fakti

7 Декември, 2021 14:34 17 214 78

Адв. Екимджиев за ФАКТИ: Интервюто на Гешев доказа, че той обитава една шизофренна реалност

  • адв. екимджиев-
  • михаил екимджиев-
  • иван гешев-
  • главен прокурор-
  • кирил петков-
  • конституция-
  • канадско гражданство-
  • прокуратура

"Виждайки как в продължение на две години няма никакви последици за бившия премиер Бойко Борисов, ако Гешев прилага закона еднакво за всички премиери, никой бъдещ министър-председател не трябва да се чувства застрашен", коментира той

Адв. Екимджиев за ФАКТИ: Интервюто на Гешев доказа, че той обитава една шизофренна реалност - 1
Адв. Михаил Екимджиев; Снимка: Личен архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

“Ако трябва да дефинирам жанра на това шизофренно изявление на Гешев, бих го нарекъл по-скоро разпад на мисълта. Очевиден е и логическият, и правният, и етичният разпад в маркираните тези. Очевидно Гешев изпитва екзистенциален страх и се държи по-глупаво и от обикновено”.

Така адв. Михаил Екимджиев коментира думите на главния прокурор Иван Гешев, изречени вчера в интервю за “24 часа”.

“Явно, за съжаление, трябва да извървим още дълъг път, преди да станем истинска европейска, правова държава, защото там, когато прокуратурата разследва канцлери, те си подават оставките”, казва Гешев.

Заплаха ли е това към Кирил Петков и как звучи това именно Гешев да говори за нарушаване на Конституцията на фона на решението на Европейския съд по правата на човека, което ясно посочва, че именно главният прокурор е нарушил основния ни закон, нарушавайки презумпцията за невиновността - по тези въпроси от ФАКТИ разговаряхме с адв. Екимджиев.

“Доколкото подлежи на рационален анализ, интервюто на Гешев доказа, че той обитава една шизофренна реалност. Вероятно си въобразява, че някой все още го приема сериозно като главен прокурор, като, разбира се, се опитва да плаши - в милиционерското училище не могат да бъдат достигнати особени юридически висоти в образованието, но пък могат да се усвоят такива оперативни средства за притискане, за заплашване. Той използва това, че някои медии все още му обръщат внимание, за да реализира пълноценно тези си “качества”, добави адв. Михаил Екимджиев.

“Гешев казва, че “трябва да извървим дълъг път преди да станем истинска европейска, правова държава, защото там, когато прокуратурата разследва канцлери, те си подават оставките”. Тезата е вярна, но е вярна когато държавите имат истинска прокуратура, истински прокурори, а не банда смешници, наметнати с пурпурни тоги, които използват силовия ресурс - властта, която ние сме им предоставили не за да се борят с престъпността, а да рекетират, да превземат бизнеси, да рушат авторитети като улична банда.

Без претенции за изчерпателност, визирам например историите с “Осемте джуджета”, Явор Златанов, Петьо Еврото и т.н. Ако имаше истинска прокуратура и ако знаехме, че когато прокуратурата разследва, то има съмнение за престъпление, а не сe прави фиктивно разследване, за да сплаши и изнуди някого, тогава тезата на Гешев би изглеждала разумно. В българския контекст обаче, и то точно заради Гешев, тя звучи сюрреалистично”, коментира адв. Екимджиев.

“Заради погромите, които Гешев нанесе върху идеята за държавност и върху прокуратурата като институция, мои познати колеги - прокурори, споделят, че очакват във всеки момент някой от обвиняемите или подсъдимите да откаже да приема актовете на прокуратурата като актове на легитимна власт, да им каже да си гледат работата, защото не са никаква институция, щом един смешник и престъпник ги ръководи. Прокуратурата, ръководена от Гешев, е загубила легитимно и морално основание да разследва престъпления и да обвинява други в извършване на престъпления”, каза още той.

“В изказванията си Гешев твърди още, че “тук е възможно да нарушиш конституцията и евентуално да станеш канцлер”. Само преди два месеца Европейският съд по правата на човека - най-авторитетната европейска правозащитна институция, прие, че Гешев е нарушил презумпцията за невиновност.

Презумпцията за невиновност не е само право по Конвенцията за защита на правата на човека и основните свободи, тя изрично е записана и в чл. 31, ал. 3 от Конституцията на Република България. Има решение на ЕСПЧ, в което черно на бяло е написано, че Гешев е нарушил Конституцията на Република България. Когато това е направено съзнателно от главен прокурор, освен нарушение на Конституцията, това е и престъпление по служба, и злоупотреба с власт. Втори повод да твърдя, че Гешев е престъпник”, посочи още адв. Екимджиев.

“На трето място, Гешев извърши престъпление, когато разпореди публикуването на данни от подслушваните със специални разузнавателни средства хора, приближени до президента. Това е в директно нарушение на чл. 145а от Наказателния кодекс, според който данни, събрани със СРС, могат да бъдат използвани само за две цели - за разкриване на престъпление или за опазване на националната сигурност. Гешев използва тези данни, за да разруши репутацията на замесените в казуса лица и индиректно, чрез тях, да руинира репутацията на Румен Радев”, смята още той.

“Гешев видимо укорява Кирил Петков, че е нарушил Конституцията, но наблюдателните помнят брутални правонарушения от страна на Гешев. Разбира се, върхът на злоупотребата му с власт беше, когато разпореди на лично подчинения му башибозук - Бюрото за защита на свидетели, да нахлуе в сградата на Президентството. Всичко това илюстрира отношението на Гешев към държавността, към върховенството на правото, към Конституцията”, посочи адвокатът.

На въпроса дали наблюдаваме отчаяните опити на Гешев да се спаси, той отговори: “Очевидно е, че той се опитва, давайки си сметка, че властта му се изплъзва, да прави единственото, което може - да заплашва Кирил Петков. Дълго съм бил наказателноправен адвокат. Смеят да твърдя, че шансът евентуално обвинение срещу Кирил Петков, че е подал декларация с невярно съдържание, да издържи пред истински, независим съд, е само хипотетичен. Най-вероятно именно затова разследването се бави. Реално казусът е такъв, че няма какво да се разследва. Ако Гешев смяташе, че има престъпление, досега щеше да има внесен обвинителен акт. Той явно разбира, че когато внесе обвинението в съда, то ще катастрофира. Затова предпочита да го държи “на трупчета” и с подобни интервюта да извива ръце”.

“Работата на прокуратурата е да разследва, а когато смята, че е събрала достатъчно доказателства за виновността на дадено лице, да внесе обвинителен акт. Вместо да свърши работата, която му е вменена от Конституцията и Наказателно-процесуалния кодекс, Гешев заплашва, че ще направи нещо. Тезата, че няма недосегаеми очевидно е заплаха, че от него зависи дали и какво ще направи. Очевидно се опитва да се включи в политическия пазарлък, в политическото наддаване, свързано с реформите в прокуратурата, с личното му оцеляване или елиминиране. Смятам, че няма да му се получи, защото никой вече не го възприема сериозно. Той е станал по-токсичен от Борисов и никоя от преговарящите партии не е готова да преглътне компромиса, свързан с неговото оцеляване”, смята адв. Екимджиев.

Относно самия казус около канадското гражданство на Кирил Петков, адв. Екимджиев добави: “Кирил Петков може да бъде спокоен. Първо, деянието му е несъставомерно - имам предвид и заради липсата на умисъл. Петков своевременно е направил, каквото зависи от него, за да се освободи от канадското гражданство. Това лишава деянието му от умисъл. Отделно, и до момента не е ясно дали подаването на декларация до президента е предвидено в нормативен акт или е въпрос на административна практика. Текстът от Наказателния кодекс, който криминализира деянието му, е свързан само със закон, указ или постановление на Министерския съвет. Никак не съм сигурен, че декларациите, които кандидатите за министри в служебен кабинет попълват, изрично са предвидени в посочените от НК нормативни актове, за да бъде деянието на Кирил Петков престъпление ((б.р. НК, чл. 313: “Който потвърди неистина или затаи истина в писмена декларация или съобщение, изпратено по електронен път, които по силата на закон, указ или постановление на Министерския съвет се дават пред орган на властта за удостоверяване истинността на някои обстоятелства, се наказва с лишаване от свобода до три години или с глоба от сто до триста лева)”.

“Второ, ако решим да използваме гротеската, създадена от Гешев, и да влезем в сферата на черния хумор, ще кажа следното - виждайки как в продължение на две години няма никакви последици за бившия премиер Бойко Борисов, който беше сниман с пачки и кюлчета, след като няма разследване на Мата Хари, за “Осемте джуджета” и т.н., ако Гешев прилага закона еднакво за всички премиери, никой бъдещ министър-председател не трябва да се чувства застрашен. Очевидно, както в Древен Рим, сега и тук има шепа богоизбрани, които са над закона. Явно Гешев вече не се възприема само като инструмент на Бога, а като самия Бог, който избира кого да покровителства”, каза още адв. Екимджиев.

Разговорът премина към темата с даването на повече разследващи функции на КПКОНПИ - предложение, дискутирано от “Продължаваме промяната” в последните дни. “Адмирирам усилията на “Продължаваме промяната” и реформаторското мнозинство да ограничат правомощията на Гешев, да създадат паралелни процедури за разследване на корупцията, които да не минават задължително през прокуратурата. За съжаление, струва ми се, че идеята да бъдат засилени разследващите функции на КПКОНПИ директно ще се сблъска с Конституцията. Това е така, защото в чл. 127, точка 1 от КРБ изрично повелява, че прокуратурата ръководи разследването. Това означава, че каквито и разследващи функции да бъдат вменени на КПКОНПИ, те ще бъдат под ръководството и надзора на прокуратурата, че прокурорът, подчинен на Гешев, ако междувременно Гешев не бъде отстранен, ще може да отменя всеки опит на служителите в КПКОНПИ да разследват ефективно.

Идеята, сама по себе си, може би е добра, но може да бъде пълноценно реализирана само след отстраняването на Гешев и след промени на функциите на прокуратуратa и на главния прокурор, което да стане с промени в Конституцията. Поради очевидната невъзможност това да се случи на този етап - липсва конституционно мнозинство в парламента, струва ми се, че това е загуба на време и енергия. Както се казва, парата отива в свирката, вместо да се направи нещо по-прагматично и по-полезно от гледна точка на обществения интерес”, коментира адв. Екимджиев.

В края на разговора той отговори на въпроса какво е това, което спешно трябва да се направи от гледна точка обществения интерес според него. “Преди всичко останало трябва да има смяна на състава на Висшия съдебен съвет, отстраняване на Гешев и Цацаров и промени на законодателно ниво. Много промени в правомощията на главния прокурор и на прокурорите могат да се направят с изменения на Наказателно-процесуалния кодекс и на Закона за съдебната власт с обикновено парламентарно мнозинство, без задължително да се променя Конституцията”, завърши адв. Михаил Екимджиев.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 143 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ⚜️Просветен⚜️

    119 24 Отговор
    Каскета тотално зафази! Щом политиците пищяли от него си вършил работата добре! Абе галош , следва ли тогава , че щом Тиквата не се оплаква от теб през изминалите години , то не си си вършил работата добре! Личи си , че няма и едно спечелено дело като прокурор тоя , опорките му са лесни за пробиване дори от деца! Басии калмукааа !

    Коментиран от #54

  • 2 каскета

    24 73 Отговор
    Ще ме махнете на 36 в шестък ! Бойчето и Доган са ми гарантирали доживотен пост !

    Коментиран от #55

  • 3 КОТарАК

    105 27 Отговор
    той не осъзнаа , че падането му ще бъде много по-тежко , ако продължава да се инати
  • 4 Сатана

    37 74 Отговор
    Интересно щеше да стане ако Гешев бе оставен да намери доказателствата,които търсеше на Дондуков 2 ?
    Той не би отишъл там ако не знаеше,че ги има.

    Коментиран от #49

  • 5 д р Фройд

    50 11 Отговор
    Понятието шизофрения означава разцепване на Аза,в този смисъл и до живот в паралелна реалност,оттук нататък става малко сложно.Но като гледам каскета тип Корсиканка,не се е разцепил чак толкова много.
  • 6 Нормално

    37 69 Отговор
    е адвокатите да недолюбват прокурорите, ама във всички напъни на този поплювко ярко доминира някакъв личен мотив. Той си знае какъв е, обаче то води до пълно изпростяване.
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    81 26 Отговор
    ИВАН ГЕШЕВ е престъпник мафиот мутра
  • 8 НЯКОЙ

    77 10 Отговор
    Май истината е проста: "ШИШИ НЕ ДАВА"!
    Този, който седна с нагло самочувствие на първия ред в Парламента, играе ролята на предупреждение към останалите от ОПГ!
    А със сигурност има други над него, които дълбоко са се притаили и ни кроят нови беди!
  • 9 2loop

    57 16 Отговор
    Сякаш са от едно измерение с Боко
  • 10 Реалист

    36 82 Отговор
    Напротив! Гешев ясно показа, че сме държава членка на ЕС и няма да я предаде толкова лесно на Фатмака и Червената олигархия!
  • 11 Раданч Татлъту

    29 60 Отговор
    А па ти другарю Екимджиев си мноо убав!🙉🤡🥳👍
  • 12 баба

    28 44 Отговор
    дами и господа от факти, всеки ден се слагате на управляващите.

    Коментиран от #15

  • 13 Кирил

    30 76 Отговор
    Гешев остана последната крепост на демокрацията в България! Задкулисието на Фатмака и червената мафия щедро спонсорирана от Божков и Цветан Василев се опитват да завземат държавата ни!

    Коментиран от #25, #71

  • 14 фбр

    67 25 Отговор
    Абсолютно прав е адвоката !

    Коментиран от #72

  • 15 Реалист

    27 44 Отговор

    До коментар #12 от "баба":

    Те Факти са Прокопиева медия и всички го знаят!

    Коментиран от #69

  • 16 Манипулират ни!

    31 64 Отговор
    Тези слугински медии ни манипулират! Това е огромна подигравка с българския народ! Нека подкрепим Гешев и свободата си! Днес посегнаха на Труд, на свободната журналистика! Утре ще посегнат на децата ни...
  • 17 ХАХАХАХАХА

    22 46 Отговор
    кирчо и кокорчо този ли ще го сложат за гл прокурор?
  • 18 Коста

    31 66 Отговор
    Народът е с Гешев!!! Вън червената мафия на Фатмака!
  • 19 666

    23 43 Отговор
    А ти каква реалност обитаваш, нещастник? Ще ми се изказва от името на ОБЩЕСТВОТО! Адвокатското МАЛЦИНСТВО не е обществото, ТАРИКАТ!
  • 20 Европа

    48 18 Отговор
    Закривай измислената каскетура!!!!
  • 21 народ

    56 19 Отговор
    В една правова държава такъв несретник като каскета отдавна би си намерил мястото при бай Ставри!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ТИТИ

    16 7 Отговор
    ВСИЧКО Е ПУНТА МАРА
  • 24 Е то

    13 6 Отговор
    Ще излезе, че обитава твоята реалност !
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 информиран

    21 30 Отговор
    Този голям адвокат Екимджиев защитаваше Тодор Тодоров – Чакъра. Прочетете малко история преди поредния "УМНИК" да ви промие мозъка
  • 27 ддд

    20 28 Отговор
    Екемджиев и останалата част адвокати на ОЛИГАРСИ на прокопи и подобните му,сега и правителството на олигарсите на Фатмака и Киро канадеца,земята ровят да махнат Гешев,и не им се получава! :)))))))
    Много се радвам как хвърляш пръски от злоба,и конституцията не им го позволява,а и няма как да я променят! :)))))))))
  • 28 Ганчо

    25 10 Отговор
    А какво ще кажете за двойното гражданство на Даниел Лорер? Той е гражданин на Израел.
  • 29 ддд

    16 21 Отговор
    Факти.бг,както повечето подобни от медиите им,никак не обичат да се постват коментари обиждащи назначенията и, от президент,назначени адвокати като този горе,и сега назначеното правителство на Радев.Н онямат проблем да се обижда гл.прокурор,или бившия премиер,с всякакви етикети.
  • 30 Чудя се

    17 21 Отговор
    Решението на КС няма ли тежест?! Нали те се произнесоха,че Кирил Петков е виновен.Абсолютно всички хора знаят кой прав ,кой крив.Даже и самият Кирил Петков и Президентът знаят.Сега,че с лакардии и обиди някой се опитва да ни убеди в противното,е друг въпрос.Чудя се как някои хора се опитват да променят фактите.Щом и Сл.Трифонов се предаде за министерски постове...Те ще направят каквото са решили.И ще си намерят оправдания.
  • 31 Бурята

    28 12 Отговор
    Гешев не е легитимно избран. За Главен Прокурор е необходим конкурс от няколко кандидати или поне 2-ма кандидати в най-лошия случай, при положение, че други са се отказали. Тук е налице само една кандидатура, което не представлява конкурс.И очевадно беше, че назначаването му е факт, предложен от Бойко Борисов, което също е незаконно. Не е спазена КОНСТИТУЦИЯТА !!!! Затова Гешев се брани с изтъркани фрази, противоречащи на здравия разум и хвърля кал върху опонентите си , с тези от философски термини, но много неуместни. Защото ние сме България, а НЕ РИМСКАТА ИМПЕРИЯ.
  • 32 жалко

    26 14 Отговор
    Е,не мога да разбера що за малоумник трябва да си да подкрепяш и симпатизираш на открити мафиоти като ББ и Гешев-нагли,безсрамни,безчовечни.Каква ценностна система и интелект трябва да имаш,за да вярваш на подобни същества.Не е нужно да знаеш нещо за тях-само като видиш как изглеждат и говорят,трябва да си направиш преценка за тази шайка австралопитеци.

    Коментиран от #35

  • 33 Вампир

    25 10 Отговор
    То не е ПРОКУРАТАРАТА, а си е ТУЛУПОТУРА!!!
    То и без това Гешев е като АДВОКАТ НА БАНКЯНСКИЯ ТУЛУП!!!
  • 34 Разбрахме ,

    21 12 Отговор
    Че западните страни си подават оставките.А нарушителите на конституцията, стават ли премиери!?Червен каУн.

    Коментиран от #36

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Хахаха

    15 13 Отговор
    Ами кое от това, което Гешев каза, не е така. Тук прокуратурата започна разследване на едни :хубави хора" в резидентството и хоп - Мунчо (всъщност задкулисието около него) веднага спретна преврат. Е как да стигнем нормалните държави?
  • 38 Митева

    19 11 Отговор
    Този адвокат е от групата адвокяти, които винаги защитават олигарсите и престъпниците с пари.
  • 39 Баба ми от

    10 11 Отговор

    До коментар #36 от "Грета олигофрета":

    Кермен ми каза.А на теб кой ти каза,че червения кратуняк,подобие на адвокат може да дава наклон на главен прокурор!?
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Гешев си е

    11 11 Отговор
    Много добре.Май на Тебе ти хлопа дъската
  • 42 Браво на

    10 15 Отговор
    Гешев. Само бой ,по червените чугуни.
  • 43 Лобистко

    8 13 Отговор
    Екимджиев излагаш се,четеш като дявола евангелието.След като си адвокат на клиенти пред Евр.съд трябва да си наясно,че в болшинството решение публикуването на СРС- та за публични личности които представляват обществен интерес не е нарушение на презумпцията.СРС- Тата на Божков един от организаторите на уличните протести беше навременно и полезно,защото хората бяха лъгани.И СРС - та от досъдебното и по НПК също не е нарушение да бъдат публикувани при обществен интерес.Гл.прокурор е обещал прозрачност,затова го нападате.А ползването на измислените " Осемте джуджета" е срамно да ползвате доказано психично болен възрастен срещу прокуратурата.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Сериозно ли?

    8 13 Отговор
    Конституционния съд се произнесе ,че Кирил Петков е нарушил Конституцията,няма нищо скрито,каква презумция?.А за това че Кирил Петков си свирка и точи за премиер е обидно за обществото.Гешев каза за богоизбраните,за които Конституцията не се отнася.Е вярно ли е или грешно?
    Екимджиев е партенка на соростите станции,много,много жалко.Нагаждачи,деструктивни,упорити и цинични.А до Съвета н Европа нали вие ги пишете и нагласяте според интереса!

    Коментиран от #51

  • 47 Наблюдател

    13 7 Отговор
    Крайно време е Председателя на НС, Министър Председател и Президент да излезнат с Обща декларация -
    Изпълняващия функцията Главен Прокурор лицето И. Гешев да бъде освободен от поста си поради пълна несъстоятелност от поведението си на тази длъжност. А именно, системна и упорита закрила на ораганизираната престъпност ,което е в пълен разрез с европейските принципи и законви. При отказ на въпросното лице да напусне поста Институциите да отказват всякакво съдействие на прокуратурата до напускането на шефа им!
    Този безбразник трябва задължително да бъде освободен или махнат! Като за начало....

    Коментиран от #50

  • 48 Разбира се

    9 12 Отговор
    Няма ,как да отделя толкова време да прочета словесната ди@рия на това недоразумение наричащо се адвокат. Всъщност като адвокат е кръгла нула,човека погазил конституцията може да се кандидатира за премиер. Но иначе дава за пример западните страни. Бихте ли ми казал ,къде в Европа и света нарушител на конституцията може да бъде премиер.
  • 49 Гюл Бахча

    1 4 Отговор

    До коментар #4 от "Сатана":

    Идиот!
  • 50 Може

    6 6 Отговор

    До коментар #47 от "Наблюдател":

    Ако Сульо и Пульо казваха кое и как.Но реалността е друга.
  • 51 Ама ти верно сериозно ли

    7 6 Отговор

    До коментар #46 от "Сериозно ли?":

    Нали се сещаш че доскоро шеф на този така наречен конституционен съд беше братиньо,а? И да пищите и да не пищите скоро само дудуците ще ви останат...

    Коментиран от #52

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Калъчев

    10 7 Отговор
    Някой трябва да заяви на каскета, че след като бъде свален от сегашния си големански пост, ще му бъдат повдигнати обвинения за не спазване на закона, за отказ от правосъдие, за прикриване на множество тежки престъпления и т.н. Нека си направи сметката, трябва ли все още да пази и лиже задника на тулупа, или да се отметне навреме и го арестува, както него, така и цялата му гладнишка банда ОПГ ГРОБ и сие.

    Коментиран от #56

  • 54 Адвокат

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "⚜️Просветен⚜️":

    До кога ще бъдем на минимальна заплата що за критика Та президента може да с правителство каквото поиска Кажи едно доказателство за борисов Ако си честен човек ти повдигни обвинение Кажи какво симулятор пред блока Кажи нещо за случая с Милен при обвиняем с наркотик какво още Или сте вдигнали много цената
  • 55 Фуражка

    6 4 Отговор

    До коментар #2 от "каскета":

    На мен решетников ми е началник
  • 56 Още един

    4 3 Отговор

    До коментар #53 от "Калъчев":

    80 процентов се прави на велик.Смях.
  • 57 Точно

    8 10 Отговор
    Гешев е единствения прокурор досега ,който има куража да се изправи срещу червените изедници съсипали България. Жалко ,че 80 процентовите не го осъзнават и ръкопляскат на тези,които ги ограбиха.

    Коментиран от #60

  • 58 Talasam

    8 7 Отговор
    Якиме, ти си бил голям клоун бе.
    Нали беше част от тая прокуратура. Нали тя те създаде. Защо обиждаш и колегите си така грозно.. Виж Якиме, това отношение, а и самото естество на делцата които водиш против всякаква житейска справедливост и ти плаща собствено народът, те прави много жалък и малък. По-добре трай.
  • 59 Илиянке

    5 4 Отговор
    Защо пишеш глупости. Ако си спомняш преди 25 години какво беше ,ще мислиш по друг начин нали?
  • 60 Евала

    4 2 Отговор

    До коментар #57 от "Точно":

    Ще го осъзнаят дано не е късно
  • 61 Стига шикалкавене, Екимджиев!

    12 5 Отговор
    Екимджиев, ако се чувсглтва слаб адвокат, да вземе, да стане политик. Папките и чекмеджетата са монтаж и е неприемливо, точно юрист, да твърди, че са действителен случай. Петков е излъгал в декларацията, с умисъл, за за стане министър, в нарушение на конституцията. Незнанието на закона, ако наистина е така, не оправдана и не отменя престъплението. Тлябва, да си твърде неингелигенген, за да мислиш, че ако изявиш, че се отказваш от нещо, то вече не е твое, или да си лъжец. Тлябва, да се одобри, подобно действие и тогава, да стане министър. Законът е ясен.
  • 62 Боги такежиев

    10 7 Отговор
    Адвокатче, адвокатче, голям си отворко.. България има конституция и който е нарушава си носи Последствията, а ти адвокатче си да ги защитаваш, а не да нареждаш глупавите си твои разсъждения в гнусно изречения подмазвачо грозен.
  • 63 Бла,бла, Екимджиев.

    10 5 Отговор
    Екимджиев да каже, кога Петков е подал иска за отказ от канадско гражданство. Май, чак през август, а е назначен през май, през април е направил въпросното изявление. Подал го е, когато се вдигна шум. Мислил е, да мине метър. Едно е, да направиш изявление, заверено от нотариус, твой приятел, друго е, да го изпратиш на канадските власти, а съвсем трето е, те да го одобрят и изпратят документ, от който е видно, че вече не си канадски гражданин.
  • 64 Предпоследния Софиянец

    7 3 Отговор
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 поредната порция смях🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Екимджиев по често се изказвай,че е много забавно 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 65 Смехурко

    8 2 Отговор
    Тоя ми звучи точно като един друг "адвокат" Хаджигенов, който с речник на кръчмарски политикан се опитваше да се представи за революционер, въстаник, водач на народа но на изборите се видя, че е един палячо дето за няколко сребърника от Черепа ще предаде и майка си
  • 66 Француза

    6 7 Отговор
    Питам кога Гешу ще влезне в затвора.

    Коментиран от #70, #76

  • 67 Сашо

    7 7 Отговор
    Долу мръсните червени лапи от Главният Прокурор!Затвор за престъпника Екимджиев.
  • 68 Корсиканеца

    7 5 Отговор
    Екемджиев е дърт долен комунист
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Когато

    3 0 Отговор

    До коментар #66 от "Француза":

    Цъфнат налъмите.
  • 71 Адв. Ивайло Юруков

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "Кирил":

    Това е все едно да кажеш, че Хитлер е бил послената крепост на хуманизма или Чикатило - последната крепост на нормалността
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Смех на кубици

    1 0 Отговор
    Къде се обърнеш-Смех.
  • 75 ГЕРБ

    0 0 Отговор
    С ти бе ИД..т какво обитаваш бе
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 СУВЕРЕН

    1 0 Отговор
    Проблема не ни е главния прокурор, а корумпираните съдебни заседатели в съдилищата също и някои от законите. Не трябва при убийство срещу гаранция да са домашен арест. Да се признават в съда и видеозаписите а не само свидетели. А Гешев е настъпил някой ОЛИГАРХ, затова бързат да го махнат преди да му изтече мандата. Някой нещо да си спомня от работата на Татарчев, Филчев, Велчев, Найденов... не нали,защото не настъпиха никои, никой за нищо не разследваха а се случиха толкова много далавери по тяхно време. Така че, не вярвайте на всичко което, ви говорят политиците.
  • 78 СУВЕРЕН

    1 0 Отговор
    Методи ти като, адвокат трябва да знаеш че, нарушаването на основния закон тоест конституцията се смята за престъпление срещу държавата. Нали вече си доцент не се излагай.