Last news in Fakti

7 Декември, 2021 20:42 6 692 65

Иван Бакалов за ФАКТИ: Промяната ще тръгне наистина, когато бъде махнат главният прокурор

  • иван бакалов-
  • коалиция-
  • управление-
  • главен прокурор-
  • иван гешев

"Смяната на главния прокурор ще е тест за тази коалиция. Има начини, трябва да използват всички", категоричен бе журналистът

Иван Бакалов за ФАКТИ: Промяната ще тръгне наистина, когато бъде махнат главният прокурор - 1
Снимка: ФАКТИ

"Големите медии са злонамерени, те са си под контрола на Борисов. Цялата тръпка кой ще стане министър изобщо не е толкова голяма - те още не са се договорили, а вече се вадят имена на министри. Това е по-скоро интрига и опит да се повлияе на избора и преговорите". Това каза пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ журналистът Иван Бакалов.

"Измислят и хвърлят. Много от тези хвърлени работи в ефира си остават в съзнанието - някаква глупост, а пък тя не е направена", добави журналистът относно правеното от някои медии.

След това той коментира част от опозицията в 47-мото Народно събрание:

"ГЕРБ е една деструктивна опозиция, която работи с подли номера чрез медии. Гостите, които се подбират, коментаторите - това са все клакьори на ГЕРБ. Отдавна известни. Това е основното присъствие в телевизионните студиа, където се коментира какво се случва. Хората си мислеха, че като минат изборите и ГЕРБ ги загубят, ще има някаква промяна. Оказва се обаче, че те са се вкопали дълбоко навсякъде и терминът изчегъртване, който употреби Слави Трифонов, е много основателен. Действително трябва да има изчегъртване на фасадната демокрация, създадена от Борисов. Уж има независими медии, а виждаме къде сме класирани по свобода на словото. Имаме уж независим главен прокурор, който всъщност е чадър на цялото мафиотско управление на Борисов. Имаме уж независими агенции, в които хората са лично избирани и назначени от Борисов и се отчитат пред него. Това е фасадната демокрация и тя си съществува и в момента. Трябва изчегъртване".

Според журналиста Бойко Борисов не е лидер на партия, а "главатар на банда".

Той смята, че ненамаляващата престъпност в България е заслуга на главния прокурор Иван Гешев, който от своя страна нееднократно обяви за свой приоритет боренето на битовата престъпност - нещо, което изобщо не е негова работа, а касае в доста по-голяма степен МВР.

Иван Бакалов коментира и цялостно недъзите на съдебната система в частта на държавното обвинение - прокуратурата:

"Защо го подгониха Божков... Той призна, че дал подкуп 60 и няколко милиона. Той сам си каза, че накрая са го натиснали да си прехвърли печелившата лотария на някаква друга фирма. Мислеха си, че той ще я сдаде и всичко ще мине тихо, той обаче се разписка и започнаха обвинения. 18 ги направиха. Не казвам, че Божков е някакво цвете, той призна тежко престъпление, дал е 63 милиона подкупи и е за затвор също".

Журналистът обърна внимание и на главната задача пред бъдещото управляващо мнозинство - премахването на Иван Гешев от поста главен прокурор:

"Главният прокурор е основният гвоздей, на който висят Борисов и ГЕРБ. Махнат ли главния прокурор, което е възможно, не е толкова чак до промяна на Конституцията, ще тръгне наистина промяната. Това е в основата на всичко. Борисов за това толкова години се е окопавал с Висш съдебен съвет - половината заплашени, другата половина купени, за да изберат удобния човек. Смяната на главния прокурор ще е тест за тази коалиция. Има начини, трябва да използват всички. Достатъчно нахален е (б.р. визира Иван Гешев) да си седи и да не си подава оставката. Той е там като последния рубеж на Борисов".

"Съдебната власт в лицето на прокуратурата на Гешев е зависима и трябва да се възстанови нейната независимост. Това е основна грижа на новите", добави Бакалов.

Той смята, че до последно ще има опити да се минира възможността за редовно правителство.

Журналистът също така прогнозира, че на следващи избори БСП може да има едва 20 депутата заради броженията вътре в партията.

Лили Маринкова и Иван Бакалов не подминаха и актуалния казус с изгонването на в-к "Труд" на Петьо Блъсков от помещение в НДК заради огромни задължения към държавата.

"Ние като журналисти при всяка посегателство над издание, над журналист, трябва да заставаме на негова страна. Но тук виждаме един човек, който използва държавата, използва някакви ресурси, не си плаща и вика: "Бият ме, фашизъм, сменят ключалките". Съдът ти е казал, че нямаш основание. Получаваш първо, второ, трето, четвърто предупреждение - не си платил. Има писма и от предишни министри, че дължат еди-какво си, дори от Вежди, който им е дал евтино тези помещения, 2-3 пъти по-евтино от пазарните цени", каза Иван Бакалов по казуса с в-к "Труд"

Той даде своето обяснение и за това какво е наложило вестниците "24 часа" и "Труд" да се превърнат рупори на бившите властници от ГЕРБ, както и как точно е станало това.

"Това дойде с управлението на Борисов. Той разбра, че трябва да овладее медиите и го постигна с помощта на Пеевски, който купи една част официално, една част неофициално. Някой ще повярва ли, че Блъсков с лични пари е купил вестник "Труд"? Имаше 6-7 милиона от КТБ кредити на негови фирми. Около Блъсков винаги е една въртележка от фирми, една на друга и никой не може да му хване края. Той ме е съдил веднъж за имотите на СБЖ, имаше публикации, когато взе да ги управлява и пак беше някаква въртележка от фирми. Няма как да му съчувстваш. Съчувстват му герберите, защото той е един партиен партизанин, герберски. Вестник в услуга на ГЕРБ", обясни Бакалов.

В края на участието си във ФАКТИ журналистът сподели на водещата Лили Маринкова и уважаваната ни многобройна аудитория, че е успял да осъди някои медии, работили активно за предишната власт и били собственост на Делян Пеевски, за клеветнически публикации по негов адрес.

Целия разговор можете да проследите във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 70 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПРОМАНАТА Е НЕИЗБЕЖНА

    77 21 Отговор
    каскетът е срам за България , трбва да бъде арестуван само за незаконното разпространение на СРС-ета , да не говорим за сливането с мафията гроб дпс

    Коментиран от #46

  • 2 Айдааа

    23 3 Отговор
    Пак са почва ..
  • 3 Да,бе

    57 16 Отговор
    Не,промяната ще започне когато бъде осъден главния каскет,с тулупа,сокола и сие.Другото е подигравка с жертвите им- 2 милиона избягали,1 милион мъртви и поне толкова неродени.

    Коментиран от #41, #51

  • 4 Пич

    37 57 Отговор
    А за тебе , Бакалов , промяната ще започне , когато станеш член на " Анонимни алкохолици ".

    Коментиран от #21

  • 5 И ако няма осъдени крадци и политици

    28 24 Отговор
    Киро канадеца ще изтече в мръстния канал. Българина се научи да не мълчи
  • 6 Последния Софиянец

    60 15 Отговор
    Днес Гешев дойде в Съдебната палата с пет коли охрана.Долен страхливец!

    Коментиран от #10

  • 7 Гнойна пъпка

    7 27 Отговор
    Няма как да стане, Възраждане е против правителството на ПП, ИТН е проект на ГЕРБ......
  • 8 Абе ,

    22 26 Отговор
    Промяната ще свърши , като върнете още и Орешарски , Серго - здравейте циркаджии , Ленчето Барселонска , Христо Бисеров , РОвч. и много други деветосептемврийци ...

    Коментиран от #33, #39

  • 9 Ръмпези

    31 8 Отговор
    ЕМИ ..КВО ПРАИМ С БАРЦЕЛОНСКИЯ ТАРАЛЕЖ...КЪДЕ Е БОРИСЛАВА ЙОВЧЕВА..МАЙКО МИЛА...
  • 10 да питам

    16 23 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Ми що да не дойде ... Новият ви парламентарен шеф как мое да оди на дискотека с кортеж ..🤔

    Коментиран от #38

  • 11 УжАсен

    17 10 Отговор
    С 46% доверие и 28% недоверие лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков е единственият български политически лидер с положителен рейтинг. Това показва проучване на "Маркет линкс", проведено сред 1011 пълнолетни лица в страната в периода 27 ноември - 5 декември 2021 г., съобщава bTV.

    На второ място по доверие се нарежда лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов с 21%

    Коментиран от #14, #52

  • 12 Гено Хаджиев

    21 3 Отговор
    Като разберат че ИТН е проект на ДПС спонсориран от Ахмед Доган пичовете от Харвард ще избягат с 200км....

    Коментиран от #19

  • 13 КРОКОДИЛА

    17 23 Отговор
    АБЕ ТОЗ РАДЕВ НИЩО НЕ ПРАВИ - САМО ЛЪЖЕ ХОРАТА .......ОТ ЕДНА ГОДИНА ЛЪЖЕ .............АЙДЕ СТИГА БЕ - ДОКОГА ЩЕ ЛЪЖЕ БЕ ...............................
  • 14 Ти ако вярваш на проучвания

    12 2 Отговор

    До коментар #11 от "УжАсен":

    си много заблуден. А отвори си очите
  • 15 КОКО ДРИЛО

    11 1 Отговор
    ВСИЧКИ ЛЪЖАТ - НИКОЙ НЕ КАЗВА - КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА - ЗА КРИЗАТА .............
  • 16 Много е прав Бакалов

    13 9 Отговор
    "Защо го подгониха Божков... Той призна, че дал подкуп 60 и няколко милиона. Той сам си каза, че накрая са го натиснали да си прехвърли печелившата лотария на някаква друга фирма. Мислеха си, че той ще я сдаде и всичко ще мине тихо, той обаче се разписка и започнаха обвинения. 18 ги направиха".....Я да си спомним Гриша Ганчев преди 5-6 години! Също като Божков. Обвиниха го за ДДС измами със захар. Арестуваха най милото му -сина му Данаил. 6 месеца в ареста. Ганчев обвиняем. И как изведнъж свалиха всички обвинения? Как, като прехвърли 220-те декара дюни на плажа. И всичко отшумя. Но Божков се опъна, не прехвърли на Пеевски лотарията както Ганчев дюните. Емигрира и им обяви война. Ганчев предпочете са се примири, да запази част от бизнеса си и да се сниши
  • 17 А бе

    12 12 Отговор
    Ф@к.ти, заровете тоя нещаст. ник в нафтслина, че се превърнахте в е.а ти лай....я сайт
  • 18 Gost

    13 13 Отговор
    Тоя ква мутра има и колко е тъп
  • 19 Хаха

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "Гено Хаджиев":

    Ама му дадоха енергетиката, а?
  • 20 ПСР

    20 13 Отговор
    Иван Бакалов е профи.Пише логично,смислено и правдиво.Чета го с удоволствие.Не трън,а секира в петата на гепп клакьорите.Браво на него.
  • 21 Baba

    8 6 Отговор

    До коментар #4 от "Пич":

    И на лгбт. Щото е мека китка.
  • 22 реалист

    16 25 Отговор
    Главен виновник е Румен Радев нито Гешев е виновен нито Борисов когато човек е егоцентрик и със самочуствие че той е фактор и иска да вземе цялата власт А за в.Труд това е една саморазправа с неудобните БСП дължи на държавата 280 000 лв наеми и има доста такива но не ги пипат това е диктатура от всякъде Сега притискат и ГЕРБ но ще ударят на камък народа само чяка сигнала

    Коментиран от #23

  • 23 Ветеран от Протеста

    12 12 Отговор

    До коментар #22 от "реалист":

    Посолството на България в Москва се състоя тържественото връчване на ордена "Мадарски конник" първа степен на Посланика на Русия в България (2016-2021 г.) Анатолий Макаров. Орденът връчи посланик Атанас Кръстин. Това съобщиха от посолството на Руската федерация в София. Високото държавно отличие за приноса в укрепването и развитието на двустранните отношения между Република България и Руската Федерация бе връчено на Анатолий Макаров в съответсвие с указа на Президента на Република България Румен Радев от 30 юни 2021 г. Толкова за Радев,Решетников ДС,КГБ и така нататък...

    Коментиран от #27

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 И ДА МАХНИТЕ ГЕШО ИДВА ПО ГЛАДЕН ОТ НЕГО

    7 11 Отговор
    ИДВА ИЛЮМИНАНТЪТ С РОГА И ОПАШКА И ИМЕТО НЯМА ДА ГО КАЖА
  • 26 rcv

    7 2 Отговор
    ще тръгне като се изметат ченгетатав БГ , пророк го я казал
  • 27 РАШО СЕ Е БИЛ И Е МРЯЛ ЗА БЪЛГАРИЯ

    7 4 Отговор

    До коментар #23 от "Ветеран от Протеста":

    И НИ Е ОСВОБОДИЛ ОТ РЯЗАНИТЕ АМА ДНЕС НЯМА ЮНАЦИ СЪС ТОЯГИ ДА ОДИМ В ПАРЛАМЕНТА И ДА ВЗЕМЕМ ВЛАСТА В РЪЦЕЦЕТЕ НА БЪЛГАРИТЕ

    Коментиран от #32

  • 28 хайван

    4 5 Отговор
    фекалов
  • 29 vip

    14 6 Отговор
    И каква ще бъде файдата ако сменим един човек с друг - удобен на управляващите сега. Ние гражданите нищо няма да спечелим. Печеливши ще са управляващите - няма да ги закачат и могат да правят каквото си искат - това ли искаме?
  • 30 Милен

    4 4 Отговор
    Подмяна ли каза?
  • 31 Абеее, ще тръгне, ама друг път

    5 4 Отговор
    Когато реката се върне наобратно, в цял свят е политически инструмент, даже и в "моралната" Америка
  • 32 БЪЛГАРИНЪТ Е

    5 2 Отговор

    До коментар #27 от "РАШО СЕ Е БИЛ И Е МРЯЛ ЗА БЪЛГАРИЯ":

    СТРАХОПЪЗЛЬО АЙДЕ ДА СЕ БИЕМ БЕ ПРАБЪЛГАРИ ЮНАЦИ ИЗБИЛИ СМЕ ПОЛВИН ЕВРОПА А СЕГА НИ Е СТРАХ ОТ КОВИДАРИТЕ
  • 33 Много точно

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Абе ,":

    Казано
  • 34 очуден

    3 3 Отговор
    Само на мен ли ми се показва сайта факти по друг начин?? не е както преди

    Коментиран от #37

  • 35 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 6 Отговор
    ИВАН ГЕШЕВ
    бандит
    мутра
    престъпник
  • 36 123

    4 3 Отговор
    Проблемав Съдебната система не е в Личноста на Главния Прокурор,а в законите, правилата,правомошията и отчетноста с които Прокуратурата работи. Проблема е състемен не личностен както го представят,Гн Гешев работи следвайки определни правила и закони, които са написани специално за ползване от наши хора, но когато изведнъж успява да влезе там не наш човек.Му се иска оставката,същата е и конституцията на България и повечето закони написани да облагодетелствуват определена политическа партия/прослойка от обществото а не да работят зза цяла България безпристрастно, там е проблема на България-правно,системно и стукторен.
  • 37 ТОЗИ САЙТ Е ЧЕНГЕЛЕЙСКИ

    7 3 Отговор

    До коментар #34 от "очуден":

    И ПРАЩАТ ИНФОРМАЦИЯТА НА ДАНС И ДАНС ДА МИ ОЛИЖАТ ЗАДНИТЕ ЧАСТИ

    Коментиран от #40

  • 38 запетайката

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "да питам":

    СТАМЕН ГЕОРГИЕВ е СТАМАТ
  • 39 ЦЪК!

    1 4 Отговор

    До коментар #8 от "Абе ,":

    Промяната ще настъпи ако върнете Цвъки Молитвата,Влади Горанов,Цецка Цачева ,Искра Фидосова,Барни Ръбъл...!И не на последно място...- Чекхлю ПлЮвнанлиев...!
  • 40 САЙТЪТ Е НА ИЛЮМИНТАНТ

    2 2 Отговор

    До коментар #37 от "ТОЗИ САЙТ Е ЧЕНГЕЛЕЙСКИ":

    И САМО БОГАТИТЕ ЩЕ СИ ЖИВЕЯТ А ХОРАТА ЩЕ МРЕМ
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Стоев

    3 4 Отговор
    И какъв точно е казуса с Труд? Че при Банкянския крадец и далавераджия не са си плащали наема, в замяна на това да го хвалят. Това не се ли нарича Търговия с влияние?
  • 43 някой

    5 3 Отговор
    Всеки си осигурява медии по някакъв начин!
    Едните лаят срещу другите и обратно!
    И едните и другите много милеят за народа!
    Нищо ново под слънцето!
  • 44 малкий

    11 4 Отговор
    На Иван Бакалов дайте две агнета да ги изкарва на паша.Не повече за да не се претоварва!
  • 45 ИСТИНАТА

    4 1 Отговор
    Ще продължи ли подмяната на промяната?
    Като старите ли са новите?
    По изборите ще ги познаете!

    Вече 33 години в България не се извършиха никакви
    СЪЩЕСТВЕНИ реформи!

    Въпреки демократичната Конституция,
    България продължава да бъде
    олигархична и партократична,
    а не демократична държава!

    Най-важната реформа!

    Реформиране на изборното законодателство!
    В съответствие с чл.1ал.3, чл.6.ал.2, и чл.67.ал.1. и ал.2. на Конституцията на РБ!
    -с активна регистрация, без фалшиви мъртви души в избирателните списъци!
    -с дистанционно гласуване, включително и гласуване по пощата!
    -С премахване на прагът на преференциите и избираемите места!
    -При избори, гласът на неотбелязалият преференция да се счита за невалиден!
    А не да се приписва на водачът на партийната листа, като се предрешава изборът му!

    Властта във всяка държава се решава на изборите!
    Дали властта ще принадлежи на народа или на партокрацията и олигархията,
    се решава от изборното законодателство!

    То правеше разликата между ГДР и ГФР!

    Спешно реформиране на изборното законодателство!
    В противен случай,
    България, макар и в НАТО,
    ще си остане партократична и олигархична държава!
    На дъното на ЕС!
    С руска енергийна примка на шията!

    Като старите ли са новите?
    По изборите ще ги познаете!
  • 46 малкий

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "ПРОМАНАТА Е НЕИЗБЕЖНА":

    На Иван Бакалов дайте две агнета да ги изкарва на паша.Не повече за да не се претоварва!
  • 47 Електра

    5 3 Отговор
    Кой беше тоя екскремет...
  • 48 Иво

    8 5 Отговор
    Не знам тоя какъв журналист е но страха от Гешев е обсебил всички от Радев до последния "протестър". Значи той е правилния човек. Смажи ги Гешев тези престъпници.
  • 49 Pietro

    7 3 Отговор
    Борисов крал, а тези преди него, те само са гледали? Колко банки бяха бастисани по времето на Виденов. А какви зулуми направи енергийния мафиот Румен Овчаров. България бие Палермо по престъпност. Спомнете си главните прокурори Татарчев (щеше да лови комунисти в чувал), а после Филчев. Братът на Филчев живее в Щатите и се издържаше с продажба на ценни монети в eBay. Същите тези монети бяха откраднати от музея в Търново. ФБР душеше по петите му, но казаха, че могат да го окошарят само ако има сигнал и доказателства от България. А то в България всички органи са глухи и слепи. В този кюп беше и Рашков, който незnайно как натрупа имоти за 3 милиона евро. Никаква промяба не може да стане в България ако не се смени системата. А за това е доста късно.

    Коментиран от #55

  • 50 Достатъчно

    2 3 Отговор
    Ми е да спра да чета още като прочетох Бакалов.Не си струва изгубеното време.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Канадеца

    4 3 Отговор

    До коментар #11 от "УжАсен":

    Е просто един хвалипръцко.Нищо повече. И съвсем скоро ще стане ясно.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Щирлиц

    1 1 Отговор
    Дано да е прав човекът.
  • 55 Селяк

    5 0 Отговор

    До коментар #49 от "Pietro":

    Евала! Един здраво мислещ да коментира тук една голяма истина! Жалко, че повечето са забравили миналото!
  • 56 Затова се случва всичко

    3 0 Отговор
    Да ще могат да се върнат Ктб и Дубай, а другите ги пуснаха, че как
  • 57 Уви

    2 2 Отговор
    Нещо май пак се готви отстъпление, не можело Конституцията пречела, само оправдания
    А да сменят ВСС който и кадровият орган на съдебната власт могат нали?
    Ако не направят нищо значимо в посоката напразно сте гласували за тях
  • 58 Рачко Пръдлето

    2 2 Отговор
    Сменихте всички по специалните служби, остава само гл.прокурор и ще сбъднем "Вся власть советам".
  • 59 ЕРНЕСТО

    0 2 Отговор
    Ама тя ПРОМЯНАТА тръггна отдавна хляб 2,50лв. бензин 2,50лв. олио 5 лв. МОЖЕМ ДА ОЧАКВАМЕ ХЛЯБ 500 ЛВ., БЕНЗИН С КУПОНИ , ЗАПЛАТИ 3 ДОЛАРА И Т.Н.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Грешев

    0 0 Отговор
    Иване,Иване....Да мина покрай вас ...
  • 62 Румчолетко

    1 1 Отговор
    Чапай и Петка,Макс и Морис,Тръпчинко и Кокорчо все добри другари и носители на хумора и сатирата Бравост приятели!
  • 63 Стоимен

    3 0 Отговор
    Най-лесния вариант за отстраняването му е несъответствие на образованието със заеманата длъжност..т.е. милиционерското образование не е достатъчно за гл.прокурор..
  • 64 За протокола

    1 1 Отговор
    Смяната ще започне, когато се отстранят корените на днешните проблеми. Да, но за това никой не отваря и дума. Защото един истински непредубеден и обективен анализ ще стигне неминуемо до БСП и кръгове свързани с тях и бившата ДС, които назначиха милионерите и олигарсите, които изградиха мафията, които създадоха мутренските групировки, които манипулираха всички избори досега, които създаваха различни политически проекти, с които да участват в законодателството и властта, които създадоха законите за да бъде легално разграбена България. Трябва да има лустрация, както и съд без давност. Всички те се знаят и са известни, но никой няма смелостта да ги пипне, защото те са силните. Без това няма промяна и всичко е залъгване на хората за да продължат да ни управляват пак същите, но с нови подставени лица.
  • 65 ПРАЗНОГЛАВ

    0 0 Отговор
    Законите са за всички