Last news in Fakti

23 Януари, 2022 20:19 11 571 63

Защо всичко живо обсъжда Нинова?

  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • конгрес-
  • оставка-
  • герб-
  • демократична българия

Корнелия се спаси и това беше най-логичният финал на драмата

Защо всичко живо обсъжда Нинова? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Всички системни партии понесоха щети от появата на новите "проекти" на изборите м.г.

ГЕРБ сдаде властта, БСП стигна "историческо дъно", ДБ пое рязък курс към бариерата, ДПС изгуби през ноември 65 хиляди гласа у нас - колкото е населението на Кърджали /компенсира ги с гласовете от Турция, знаем защо/.

ВМРО, НФСБ и ВОЛЯ пък изпаднаха от парламентарната каруца.

И сега логично стигаме до любимото поемане на отговорност.

Оставки подадоха двама от лидерите на гореспоменатите - Корнелия Нинова, която въпреки резултата на партията си стана вицепремиер в коалиционното правителство и вкара още трима министри, както и съпредседателят на ДБ Христо Иванов, който сметна, че е редно да напусне ръководния пост в своята партия "Да, България".

Съкооператорът му начело на ДБ и председател на ДСБ ген. Атанасов заяви, че поема отговорност, каквото и да означава това /то винаги означава нещо, ама никой не го е виждал/.

И двамата са още начело, както на коалицията им ДБ, така и на партиите си. Защо? Включиха се в управляващата коалиция, имат трима министри и трудно изчислим чиновнически контингент, и въпросът с оставки и пр. поемане на отговорности увисна. Простичко е.

Борисов и ГЕРБ сдадоха властта, но да се обсъжда лидерството в партията е едновременно табу и нонсенс. За оставка на Борисов не може и да се фантазира. Пък и да бъде подадена, няма да бъде приета, при това с много по-убедителен резултат от този на Нинова на конгреса вчера. Без значение какво повелява устава им - и да иска Борисов да си иде, наужким, разбира се, неговите ще направят жива лунна пътека с тела до дома с магнолията и ще му се молят да се върне по нея в централата в НДК. И той щеше да го направи, точно като Караибрахим на оная сватба, дето газеше погачи и паници с вино - да им понамачка кокалите за загубата, нищо че е виновно машинното гласуване.

А Нинова? Нинова се спаси. Уставно и конгресно, изборно и демократично. И това не би трябвало да е новина. Който не може да се погрижи за себе си, трудно би могъл да е полезен на общността. Не живеем в мравуняк, нали. Или поне не вече. Корнелия си постла чудесно и реално предреши решението на конгреса с преговорите за съставяне на правителство.

Егати партията, дето има 10%, пък ще си сваля председателя, дето стана вицепремиер. Какво да гласуват тези, които не са с вътрешната опозиция? Няма какво, освен да подкрепят председателя си. Има ли нормален човек, интересуващ се от политика, който да е очаквал друго развитие?!

И за финал да се върнем отново към началото - не забравяйте, че всички системни партии понесоха щети от появата на новите политически проекти.

Но всичко живо обсъжда Нинова...


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 88 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 GGG

    67 17 Отговор
    Забелязвате ли, че откакто Нинова управлява ДПС предпочита да си прави схемите и далаверите с ГЕРБ !

    Коментиран от #8

  • 2 Виталия

    68 14 Отговор
    Защото единствено Корнелия покани на Премиер Бойко да се разберат по мъжки😂😂😂😂😂

    Коментиран от #7

  • 3 pepi777

    87 14 Отговор
    Нинчетор чегърта здраво несменяемите олигарси и задкулисие в бсп-то :)
  • 4 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    24 67 Отговор
    Защото е част от статуквото и държа на власт Борисов!!!
  • 5 Balenciaga

    76 13 Отговор
    Тя е победител има си президент и е в управлението на държавата!
  • 6 Десен

    38 82 Отговор
    Отговора е пост (като всички сложни работи) защото е нагла , тр да се махне ,защото съсипва Бсп!...типична кариеристка. от 80 те.!

    Коментиран от #52

  • 7 Госあ

    15 40 Отговор

    До коментар #2 от "Виталия":

    Абсолютно ! И двамата са прости и се разбират.

    Коментиран от #46

  • 8 Госあ

    39 6 Отговор

    До коментар #1 от "GGG":

    ДПС си прави схемите с тези, които са на власт.
  • 9 Зззз

    95 25 Отговор
    Ами обсъждат я защото е по мъж от мнооого мъже и ги прави да изглеждат жалки в собствените им очи.Даа Нинова е 100% политик.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Стс

    72 19 Отговор
    Нинова е по мъж от много мъже .Само тя от трибуната на НС му каза на Бойко в очите да се разберат отвънка като мъже

    Коментиран от #28

  • 12 122333

    78 31 Отговор
    Корнелия Нинова е жената-политик номер едно в България и бъдещ министър председател!
  • 13 Госあ

    28 16 Отговор
    Откакто имам право на глас, никога не съм гласувал за БСП (всъщност за всичките си години съм гласувал два пъти), първо защото в началото на политическите си разбирания не бях комунист, а сега - защото станах такъв.

    Коментиран от #16

  • 14 нелогичен

    14 29 Отговор
    Неможе да се сподели логиката на Нинова и на автора, че партията не би следвало да приеме оставката и защото видите ли тя станала вицепремиер. Едното няма нищо общо с другото. Изборният провал е факт, а политическата конюнктура я направи вицепремиер - въпреки него. Ако БСП беше втора на изборите, но никой не би искал да влиза в коалиция с нея и останеше извън властта нова щеше ли да бъде провал и повод за оставка?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Виталия

    8 16 Отговор

    До коментар #13 от "Госあ":

    Корнелия прави Демократична Левица, мечтата на БСП от 1990 откакто е създадена. Демократическата партия с лого магаре😂 в САЩ има разклонения - левица, християндемократите на Меркел също е разклонение и др.

    Коментиран от #25

  • 17 боец

    17 37 Отговор
    НИНОВА-ни нова ни интересна ни секси ни нищо,ако никой не пише за нея никой няма да я обсъжда от вас журналистите зависи тая статия защо съществува?
  • 18 Младите

    55 10 Отговор
    Младите хора са си по принцип егоисти.Поддават се и на влияние.Оставаше и в БСП да завземат властта и щяхме да цъфнем.Никога не съм гласувала за БСП,даже мразя социализма.Обаче Нинова е желязна.Едва ли младоците ще се загрижат за пенсионери,бедни и т.н.Поне един в това правителство да знае за какво става въпрос.На другите,режисьорите ще им кажат.Вътрешната опозиция съсипва БСП.И машините им намалиха резултата.
  • 19 САТЪРА НА ХАНА

    68 15 Отговор
    НИНОВА Е ЕДИНСТВЕНИЯ ПОЛИТИК , В МОМЕНТА, КОЯТО НИТО Е ПРОСТ ЧОБАНИН КАТО АХМЕД ТРИФОНОВ БОРИСОВ, НИТО Е ЙЕС-СЪР- ЧЕ КАТО ХАРВАРДИТЕ .... И СИ Е ЧИСТА БЪЛГАРСКА ДУША , ЗА РАЗЛИКА ОТ СЕРГЕЙ КАРАДАЙОВ - САКСКОБУРГОТСКИ .. ЗАТОВА Я ОБСЪЖДАТ
  • 20 нннн

    60 11 Отговор
    "Вятърът брули високите дървета." Лошият резултат на БСП е дело на вътрешната опозиция. И не само. Да не забравяме, че Просто Киро, а и други, се опитаха да от хапят от лявата коалиция. Без знанието на Радев, уж... И най- важното - Корнелия е трън в обувката на неолибералите. Затова вият.
  • 21 ХАН КРУМ

    13 2 Отговор
    добре е ,че има медии, та да разберем как стават нещата с подобни лидери и политици по белия свят.не е като у нас нали шумов. и в место да разкъртвате политиците след всеки гаф, за вас всяко чудо е за три дни.това сте вие,най –обикновени платени драскачи.за това и нищо не зависи и няма четвърта власт.не че няма ,крадливи и продажни политици,не че не крадат имамят ,но просто няма койи да пита ,да разплита далаверите. кой от днешните ,вчерашните ,или предишните няма зя какво да отговаря–просто няма кой да пита и да не ги оставя да спят спокойно....
  • 22 Нагла и безпардонна

    19 42 Отговор
    Селска тарикатка . Затова я обсъждат.
  • 23 $%^

    10 38 Отговор
    Кака Корнела-Седесарката с комсомолски устрем се е заела да прочисти "Столетницата" от всякакви комундели,които не и играят по свирката.Нейното благородно дело заслужава адмирации и се надяваме,че ще продължи неуморно да съкращава членската маса до победен край.
  • 24 Корнелио

    9 29 Отговор
    Що изгони Кирчо.Айде на другите избори процент най много 😁😁😁
  • 25 Госあ

    8 9 Отговор

    До коментар #16 от "Виталия":

    Тези разклонения водят до капитализма. Например кражби от държавата и дребен хотелиерски бизнес. Чудесен пример е въпросната. Като се замисля, истинското ляво е фашизма. Не само заради факта, че т. нар. комунисти и капиталистите се обединиха, за да го победят. Имат и обща идеология, докато фашизма декларира йерархия и социална справедливост, т.нар. комунисти и капиталистите обещават на простолюдието равенство - комунистите буквално, а капиталистите, само ако спечелят достатъчно пари - като разбира се е декларирано че всеки може да печели пари. И в двата случая обаче, шепа хора от простолюдието са облагодетелствани за сметка на останалите 😂

    Коментиран от #27

  • 26 Идьот

    4 11 Отговор
    Много искам да го видя стратега Лилов как се върти в гроба
  • 27 Виталия

    12 3 Отговор

    До коментар #25 от "Госあ":

    "И магаре😂 да ви бех предложил и него щяхте да изберете". И логото не е погледнал като се изцепи😂2011
  • 28 3,8 %

    8 27 Отговор

    До коментар #11 от "Стс":

    Да, жената-мъж, или мъжът-жена? Или социалистът-капиталист приватизатор? Най паче благоевистът-костовист? Куку-руку БСП!
  • 29 САТЪРА НА ХАНА

    31 4 Отговор
    ЧЕРВЕНА КАКА ЗА 5 ГОДИНИ ИЗЧЕГЪРКА И СЕРГЕЙ ГЕРГОВ И АХМЕД БОРИСОВ, А И ПРЕЗИДЕНТА Е НЕИН ЧОВЕК ... ПОМИСЛЕТЕ СИ ДАЛИ Е УСПЕШНА ИЛИ НЕ :)

    Коментиран от #30

  • 30 Виталия

    11 5 Отговор

    До коментар #29 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Чакай да видиш харвардите сега😂
  • 31 Ася

    38 14 Отговор
    Защото е умна,не се купува и продава , работи за подобряване живота на хората !! Злобата човешка няма граници , унижават я противниците , завиждат и пишман социалисти - капиталисти!
  • 32 Анонимен

    37 6 Отговор
    Нинова се отърва от играчите в бсп, воя е факт, времето ще покаже, но като страничен наблюдател бсп само може да печели от лидер като Нинова.
  • 33 КРОКОДИЛА

    4 5 Отговор
    ТОООО РАСИПА ДЪРЖАВАТА УНИЩОЖИ ВСИЧКО .......................................
  • 34 КРОКОДИЛА

    7 17 Отговор
    НЕГРАМОТНИ КОМУНИСТИ ДОКЪДЕ ЩЕ НИ ДОКАРАТЕ БЕ ЕЙ .....................................
  • 35 Чао

    6 18 Отговор
    Незабавно заличаване на терористично-тоталитарна БСП(БКП).
  • 36 САТЪРА НА ХАНА

    9 8 Отговор
    ДАЖЕ БОЙКО СТРАШКОВ, НЕ МАЧКА ПСИХИЧЕСКИ АХМЕД БОРИСОВ, КАКТО ГО ПРАВИ ЧЕРВЕНА КАКА ..... СЪНУВАТ Я ПО БЯЛА КОПРИНЕНА РИЗКА, ПРАСЕНЦАТА СКАЧАТ В ПАЗВАТА ... И СЕ СЪБУЖДАТ ОБЛЯНИ В ПОТ. ""АЛЛАХ, ШЕЙТАН ШЕЙТАН" .....

    Коментиран от #37

  • 37 Виталия

    13 6 Отговор

    До коментар #36 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Никога не е мачкала Бойко или Ахмед. Май забрави, че БСП и ДПС бяха в коалиция, като БСП управляваше с мандат на ДПС

    Коментиран от #38

  • 38 САТЪРА НА ХАНА

    7 3 Отговор

    До коментар #37 от "Виталия":

    СЛЕД ПРЕВРАТА НА ЦРУ СРЕЩУ ВИДЕНОВ, В КОЙТО СРЕЩУ ПАРИ УЧАСТВАХА И БОЙНИТЕ ОТРЯДИ НА СИК ( КИЕВСКИЯ МАЙДАН) ... ГОЦЕ, СЕРЕГЕЙ , ДПС И СДС СКЛЮЧИХА СПОРАЗУМЕНИЕ ДА КЛАТЯТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И ДОКАРАХА ПЛЕМЕНИКА НА БАЙ. ТОФОР ОТ МАДРИД .... .... УЧАСТИЕТО В ПРЕВРАТА НАПРАВИ ПЪК КОСТОФФ ЗАВИСИМ ОТ СИК .... ЧЕРВЕНА КАКА ( ТЯ Е ПОЛКОВНИК ОТ ДАНС) ИЗЛЕЗЕ ОТ СПОРАЗУМЕНИЕТО ... ЗАТОВА ГОЦЕ И СЕРГО СА В НЕЛЕГАЛНОСТ ....
  • 39 Ами тая вътрешна опозиция

    20 2 Отговор
    Да си направи партийка...
    Имаше мераклии и си направиха АБВ... тия да си направят пък BГЗ!!!
  • 40 Тяната

    9 26 Отговор
    Няма такъв цирк,тая съсипа партията срина я нацяло,те вместо да я изгонят,конгреса я преизбра,няма такъв срам,Крум Зарков беше човекът,Монтанска селянка,с БСП дотук много жалко,има видов ден!!! Монтана Видин и Враца дотам
  • 41 Сандо

    22 1 Отговор
    Не сте ли разбрали защо постоянно се обсъжда БСП и Нинова?Ами защото трябва да бъдат унищожени!Защото БСП е последната традиционна партия с идеология /макар и с известни съмнения/.Защото вече всички партии трябва да бъдат проекти,създадени зе да изпълнят някаква задача,след което техния живот приключва.Да ви давам ли примери?Ами те са пред очите ви - но за да ги видите първо трябва да започнете да мислите!
  • 42 Браво

    12 1 Отговор
    Нинова я обсъждат ДС обкръжението на Президента, което на практика се оказа другия КЛАН от двата, борещи се за властта.
    Все повече става ясно, ЧИЙ Е един фигуранта, забатачил енергетиката и промяната.
    Затова е ВАЖНОСТТА и обсъждането на Нинова.
    Защото ЕДИН остава капо-ПОЛИТИЧЕСКИ.
  • 43 потребител

    21 3 Отговор
    Благодаря на Милен Ганев че ми отвори очите,че всичко живо било обсъждало Нинова! Последната партия която има собствена идеология от 100 години насам и още не е затрита от господарите на новия ред.
  • 44 Антикомунист

    8 17 Отговор
    БСП=Българските Серийни Приватизатори !!! начело с Импексова !!!
  • 45 5577

    17 9 Отговор
    В крайна сметка Корнели има ли гласуване тя печели. Победи всички. Тя е гласа на народа. Каквото тя каже това ще правите. Ясно ли ви е. И президент и парламент и вътрешно партийни гласувания, тя е на печелившата страна.
  • 46 Посетител

    18 2 Отговор

    До коментар #7 от "Госあ":

    Завърши и ти НГДЕК и Юридическия на СУ с пълно отличие и медал и тогава може да ѝ казваш че е проста! Къде бил "непростия"...

    Коментиран от #59

  • 47 Защо ли :D

    6 10 Отговор
    Нейната партия е вековна и не и е чужд айдуклъка.
    А точно тя не е никак добър пример за когото и да е.
    Личното ми мнение е че със мафията са стари познайници и тя също има вина за разпада на България и то голяма като задника и
  • 48 Тото

    9 1 Отговор
    Жената просто става отвсякъде
  • 49 Тити

    4 9 Отговор
    Защото Нинова е копие на Бойко само че в женски пол въпрос на време е да има чекмеджета и при нея.
  • 50 Милен Ганев?? Кой ти каза, че всички

    12 0 Отговор
    Обсъждат Нинова!! Преизбраха сие БСП, тяхна си работа, така са преценили, това са направили!! По добре Нинова отколкото К Добрев и Гергов!! Мнението на човек, нямаш нищо общо с БСП!

    Коментиран от #62

  • 51 Корнелия Нинова

    5 1 Отговор
    "Кучето си лае,кервана си върви."
  • 52 И. Иванов

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Десен":

    Дали е кариеристка от 80-те е доста спорно поради факта, че тогава Нинова все още е била ученичка в средно учебно заведение.
  • 53 Симеон

    12 2 Отговор
    ЗАЩОТО ВРАГОВЕТЕ НА НИНОВА И ЗАВИЖДАТ .ТЕ НИКОГА НЯМА ДА ПРИДОБИЯТ НЕЙНИТЕ ЛИДЕРСКИ И ЧОВЕШКИ КАЧЕСТВА .
  • 54 колко избори да загуби още

    3 2 Отговор
    че да я разкарат?

    Коментиран от #57

  • 55 saki

    2 4 Отговор
    Лошите резултати на БСП, дойдоха от това ,че им спряха червените криминални каси, в лицето на Баневи,Миню Стсйков, Гришата от Ловеч, Арабаджиеви и купения Гергов.
  • 56 Granik

    3 3 Отговор
    Дългия инкасатор Р..Овч. , разбива БСП с помощта на Нинова, по примера на Иван Костов ,който разби СДС . И на двамата целта е да имат малка бутикова партия , която да контролират без конкуренция.
  • 57 Посетител

    3 0 Отговор

    До коментар #54 от "колко избори да загуби още":

    До рекорда на Станишев има още много. Той води с 12.
  • 58 ПСР

    2 4 Отговор
    Защото,БСП е партията с претенция да е модерна и лява,представена в Парламента.
    Единствената такава.
    Защото,съвсем видимо,БСП загуби много гласове.
    Защото,другарката Нинова има интересна биография."Техноимпекс"е само върхът на айсберга.1997-2005 г.е изпълнителен директор там-спусната лично от Иван Костов.Но,пак тогава е изп.директор и на"Техноимпортекспорт".
    2005-2007 е зам.министър на икономиката и енергетиката.Шеф е на Пловдивският панаир и на Булгартабак холдинг,преди Станишев да я уволни,заедно с Делян Пеевски.Тогава пък гръмва скандалът с Вальо Топлото и Топлофикация-София.Замесен е много близък на др.Р.Овч.-Красимир Георгиен-Фронтиер.Точно Нинова лобира,човекът да бъде поставен под"чадър".Така че,вторачването има резон.
  • 59 Госあ

    0 5 Отговор

    До коментар #46 от "Посетител":

    Къде си тръгнал да ме сравняваш с тая простакеса ве ? Биографията ми е несравнима с нейната. Както и делата и капацитета ми. Ясно !?

    Коментиран от #60

  • 60 Посетител

    4 0 Отговор

    До коментар #59 от "Госあ":

    Да не ти е умряла циганката дето те е хвалила, та сам си се хвалиш сега?! Нинова е достатъчно публична личност, та да може да се провери биографията ѝ. Докато ти, а и аз - в това число - сме едни от коментиращите тук! Аз поне не претендирам да съм нещо повече от това, което съм.
  • 61 Дърт жилав пенсионер

    0 0 Отговор
    Мисля че е време да се смени чипа
    / ГЕНА/ на нацията приемаме си с отворени обятия БЕСАРАБСКИТЕ И БАНАТСКИТЕ БЪЛГАРИ И БЪЛГАРИТЕ ОТ МАКЕДОНИЯ ,СЪРБИЯ ,ГЪРЦИЯ И ТУРЦИЯ и БЪЛГАРИЯ СЛЕД ДВЕ ПОКОЛЕНИЯ ОЦЕЛЯВА КАТО БЪЛГАРИЯ А НЕ КАКТО В момента е Банания.
  • 62 Бах

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от "Милен Ганев?? Кой ти каза, че всички":

    Абсолютно прав Сте . Те си решават.Защо е нужно да ги дъвчат . Явно на да фактор.
  • 63 Иван

    0 0 Отговор
    Нинова обеща увеличение на пенсиите с доход от 2018 а сега мълчи., ЗАЩО???
    Това беше предизборно да стане министър!!
    Сега чувате ли да говори за пенсиите!!!