Last news in Fakti

26 Юни, 2019 17:00 13 994 74

Христов за учебниците по история: Има скрити манипулации и за Прехода (ВИДЕО)

  • христо христов-
  • комунизъм-
  • тоталитарен режим-
  • учебници-
  • история

Ще загубим още едно поколение, страхува се журналистът

Христов за учебниците по история: Има скрити манипулации и за Прехода (ВИДЕО) - 1

Изключително важно е истината за тоталитарния комунистически режим да се знае от младите поколения, защото до този момент те не я изучават адекватно. Миналата година след огромна съпротива най-накрая се намери управление, екип в МОН и министър, който да се реши да направи нови учебни програми. В тази нова учебна програма има за първи път самостоятелен раздел за периода '44-'89 г. с няколко урока. Това каза в студиото на ФАКТИ журналистът и изследовател Христо Христов.

"Получих от няколко учители много тревожни сигнали, изпратиха ми преснимани страници, аз информирах колегите от Фондация "Истина и памет". Липсват конкретни факти, само в един от петте учебника са споменати фалитите по време на управлението на БКП, ако в другите учебници липсва, как младите хора ще придобият представа за икономиката. Липсва информация за това какво завещава партията - дългове - външен и вътрешен. Ако това не споменеш, ученикът чете, че сменили Живков и почва един друг период, който вече е лош, защото е демокрация. Защо е лоша, защото 45 години някой им е набивал в канчетата, че една партия се грижи за тях. Това внушение, че е имало партия, която се е грижела за хората, това е най-големият проблем", коментира Христов.

Той обърна внимание и на друга отсъстваща тема - за златния резерв, който, според него е продаден "по най-криминалния начин".

"Няма ясно определение за това, че Държавна сигурност (ДС) е пряко подчинена не на Изпълнителната власт, а на висшето ръководство на БКП, респективно на генералния секретар - през повечето години това е Тодор Живков. Този репресивен апарат методически, кадрово, оперативно от '44 до '89 е подчинен на КГБ. Има историци, които казват, че по линия на сигурността можем да говорим за частично отнемане на суверенитет. България единствена има две представителства на КГБ - в София и Варна", отбеляза изследователят.

"Това, че учебниците са върнати за корекции не ни успокоява. Не съм сигурен, че издателствата ще се съобразят. Предстои да видим. Имаме план за действие, ще направим всичко възможно учебници, в които са допуснати манипулации или в които не са допълнени пропуските, да не стигат до учениците. Ние ще внесем подписка до министър-председателя Бойко Борисов, ще бъде голяма политическа грешка тези учебници да бъдат допуснати. Има и големи манипулации в раздела за Прехода, тайни, скрити, но ние ще ги опишем", съобщи Христов.

"Опасността от тези учебници е, че ще загубим още едно поколение, за това, че не знаят истината за комунизма, че стават жертва на тази огромна манипулация. Това е престъпление към младите години. В страни като Полша, Германия, Румъния, Албания, този проблем е решен преди повече от 15 години. У нас съпротивата е огромна", коментира още Христо Христов.

Целия разговор с него гледайте във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mg11234

    149 58 Отговор
    Напишете името на ПОНЕ ЕДИН политик след Тодор Живков, който да е по-добър от него!

    Коментиран от #2, #3, #5, #27

  • 2 Геро

    43 116 Отговор

    До коментар #1 от "mg11234":

    Като е толкова хубаво било, да напишат истината в учебниците.
    Очевидно има какво да се крие и хората, които го правят знаят кое не е за пред идните поколения.
    А пък ти Бай ти Тошо си го зав..ри.... знаеш къде.
  • 3 Бай Хой

    59 122 Отговор

    До коментар #1 от "mg11234":

    Тодор Живков политик!!! ти добре ли си? изобщо знаеш ли какво е политика? какъв политически живот е имало след 45 година и как можеш да наричаш политици едни сатрапи които са живели в комфорта на собствените си решения без никаква опозиция и опоненти дори. Колко заблудени паткани има в тази земя, направо не е истина.
  • 4 Гост

    106 33 Отговор
    А ще има ли за събитията 1923 - 1925 г. - "белия терор" - хора безследно изчезнали, без съд и присъда хвърляни в затвори, със съгласието на "любимия" на всички ни цар, или само за атентата през април 1925-та?

    Коментиран от #49

  • 5 Лопатата

    47 107 Отговор

    До коментар #1 от "mg11234":

    Стига с тая скапана носталгия за бай ви Тошо. Безумна мисерия, това беше по онова време. Едни живееха като царе, а други мизерстваха. Сега пак е така, но поне си зависи от хората, а тогава всичко зависеше от партията. Да не говорим за затворените граници, национализацията и т.н. и т.н.

    Коментиран от #9, #10, #69

  • 6 Гербераси долни

    127 26 Отговор
    Вие турското робство изкарах те "присъствие" сега се сърдите,напишете истината имаше проблеми като всеки един строй ,но тогава не се продаваха наркотици свободно по улицата и престъпниците не си деляха парите с полицаите, построиха
    АЕЦ и доста тецове който работеха за държавата ,изпратих ме човек в космоса ,нямаше фалити на банки и най важното Българският лев беше обезпечен със злато (пишеше го на всяка банкнота )не като сега печат хартиики и трупа ме дългове.Замислете се колко от тогавашните успехи ще повторим в бъдеще ? Съмнявам се дали ще успеем да си оправим армията здравеопазването и образованието ,за интеграцията се видя усвоиха се пари и до там гетата си стоят също като магистралите пропаднаха месеци след строежа (Марица) ,а гордоста санирането на баснословни цени с работници за по 20 лева надник необразовани и не можещи,вижте моста в Стара Загора кмета ни увери че повече вода няма да се събира ,а премиера на откриването си приписа целия строеж ,а реално сложиха отстрани две пешеходни зони и асвалтираха старият мост и даже боядисаха пукнатините отдолу над жп релсите,е замислете се .....до кога ще се затрива нашата велика държава.
  • 7 Некомунист

    105 11 Отговор
    Първият коментирал ви постави задача да напишете един по-добър политик след Тодор Живков. До тук виждам оплюване на онзи режим и нищо хубаво за демокрацията, зад която се скриха всички крадци и лъжци. Е? И аз искам да споменете политик, който да не е вкарал България в дългова спирала. Или най-малкото да е доказал, че работи за държавата си и народа, а не за собствения си интерес.

    Коментиран от #14, #45

  • 8 666

    53 12 Отговор
    Колега Христов,завеща толкова дългове,че още продават и фалират,каквото се беше направило тогава...
  • 9 Гербераси долни

    65 4 Отговор

    До коментар #5 от "Лопатата":

    "Родиш ли се беден ,ще си живееш болен и ще си умреш прост" за жалост в България положението сега е точно такова.
  • 10 Гост

    83 12 Отговор

    До коментар #5 от "Лопатата":

    Носталгия няма. Има досада, че тогава имахме държава, с която се съобразяваха всички наоколо, и не само, а сега сме за ташак. И полека с мизерията. Моите родители така и си останаха без кола и вила, за разлика от мноооого други, моята първа кола я взех на старо след 1990 и въпреки това бяхме щастливи. Фен съм на филма "Роден на 4-ти юли", отколкото на напудрените лъскави филми за хай-лайфа, които баламетата в България приемаха за истинския живот на запада.
  • 11 ИВАН

    104 19 Отговор
    Това журналистче, копие на Джон Ленън се е загрижило за допромиването на мозъчето на поколението ... ама бяхме 9 милиона и повечето - българи, и всички имаха апартаменти, или 2-3 етажни къщи, а сега станахме автоморгата на Европа и ядем пластмасовата храна - внос

    Коментиран от #19

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Червената шайка терористи

    25 35 Отговор
    БеСеПедерас.ите са организирана, престъпна група и трябва да е извън закона.
  • 14 Свиленски

    27 63 Отговор

    До коментар #7 от "Некомунист":

    Как може да наречеш селския тарикат завършил 3-то отделение политик? Според теб можеш да наречеш политик този който предаде златния резерв на страната си на Москва? Същия предложи на тепсия сувернитета на страната си за 16-та република на СССР! Кой друг в света е направил това? Може би Мъдуро със Венецуела го прави в момента! Предател и ПОМИЯР е бил деда ти Тодор а такива мързеливи гъзолизци като теб бяха добре защото нищо не става от тях освен доносници които пиеха вечерта с приятели а сутринта в 7.30часа вече пишеха в милицията кой в компанията какъв виц е разказал за бая ти Тодор! Е такива недоразумения като теб вече не виреят в днешно време затова е носталгията по тошо правешки!

    Коментиран от #24, #57

  • 15 Тодор Живков

    19 22 Отговор
    СоциализЪма е едно недоносче.
  • 16 Трудовакъ

    56 12 Отговор
    Този човек, г-н Христо Христов е доста емоционално нестабилен, прилича на стара грамофонна плоча, която стърже едно и също. Преди време, когато пишеше "епохалните" си трудове за Държавна сигурност му обърнах внимание, че "творчеството" му страда от съществена непълнота - липсва целия период от основаването на ДС като "Обществена безопасност през 1919 г. и "Държавна сигурност" от 1925 г. до 09.09.1944 г. Той умишлено премълча успехите на такива видни деятели на ДС като Пане Бичев, Петър Иванов - Амзел, Андрей Праматаров - разгромил не едно и две шпионско-терористични гнезда на англо-американците. Прониква в централата на английската мисия у нас на ул. "Фердинанд" № 69 и снабдява българското правителство с ценни документи, осветляващи тъмните дела на албионците у нас. Дъщерята на посланика Джордж Рендел - Ана, се влюбва в "студента" Петър, агент на Праматаров, а в леглото на стенографката на легацията Елена Окслей "скача" журналистът Юрий Генов! Такива факти според този умник не са част от историята на Държавна сигурност!
  • 17 иванов

    57 4 Отговор
    .Те учениците ще питат дядовците си и пак ще разберат нещата,ама някой изпада в паника да не вземат да оплюят сегашното безвремие.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 289

    12 1 Отговор

    До коментар #11 от "ИВАН":

    Иване, къде го видя това копие на Джон Ленън?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 AmiX

    44 9 Отговор
    Как е възможно този човек хем да е смешен хем противен...
    🤢🤮🤮🤮🤢🤬😠😡🤒😷
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 555

    50 8 Отговор
    Публикувано във факти.бг: България единствена има две представителства на КГБ - в София и Варна", отбеляза изследователят.
    А ще ми каже ли този изследовател, друга държава, на която не плащат за ползването на военни бази?
  • 24 555

    50 7 Отговор

    До коментар #14 от "Свиленски":

    А какво ще кажеш за продавачите на съвременна, демократична България? Тридесет години грабят и все още има остатъци от бай ти Тошо. Ако един човек е прост, той се заобикаля с по-прости, та да не му личи. А отиде ли си, по-простите, по-некадърните и страхливите от обкръжението му започват да се домогват до властта. И я докопват, и се обграждат с по-прости от тях и така до края на света. А ние, дето все чакаме някой да ни оправи, защото: "Преклонена главица, сабя не я сече.", само си търсим виновни за участта ни.

    Коментиран от #37

  • 25 .....

    46 7 Отговор
    А сега какво ни завещават бе, журналистче? България без българи.
  • 26 Царство България

    16 39 Отговор
    Царство България преди 1944год;има има 3 самолетостроителни фабрики-в гр.София,гр.Ловеч и гр.Казанлък.В тази в гр.Ловеч след 1944год.се правеха мотопеди и велосипеди.Самолет-колело,ето това е разликата между Царство България и комунистическата народна република.

    Коментиран от #55

  • 27 Тошло

    5 37 Отговор

    До коментар #1 от "mg11234":

    Филип Димитров, Иван Костов, Цар Симеон II

    Коментиран от #32, #35, #46

  • 28 Цигани

    7 7 Отговор
    Ала Бала на тая територия ора няма,те за история ми говорят педалите...
    Цигани...
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 цвцв

    35 5 Отговор
    тогава държавата даваще заеми на млади семейства и ги опрощаваше при изпълване на определени условия,жилища на работници всички кварталиса построени по него време сега санировките на у-ща и блокове падат,построиха се МАРИЦИТЕ,АЕЦ и още а сега си купуват апартаменти на зелено мафиоти мр----
  • 32 Д-р

    13 1 Отговор

    До коментар #27 от "Тошло":

    Ходи се прегледай !
  • 33 лимон

    39 1 Отговор
    Абе,идиот,защо не говориш,за заличени произведения на велики автори,дори не споменаваш, че вече няма да има тема за турското робство!!!
  • 34 месара

    18 5 Отговор
    най голямата манипулация на и за прехода е, че е имало преход! бкп създаде сдс за да излъже народа че комунизма си отиде, дпс-агенти и доносници призоваваха за права и свободи .до като сдс обработваше хората с вятъра на промяната,45 г.стигат, кой не скача е червен,и всякакви такива лозунги и концерти, бкп си смени името на бсп и спокойно изнесоха парите, назначиха милионери,дойде кризата,обезцениха лева, хляба изчезна,народа обедня-бсп фалира държавата!ако ше има преход, сега е момента, бсп никога повече на власт!
  • 35 Чинга чук

    27 4 Отговор

    До коментар #27 от "Тошло":

    ,,Не важно дали е губещо или печелившо ( предприятие) щом Комунстите са направили трябва да бъде ликвидирано" филип димитров ! Иван Костов - приватизатора. симеон втори - внук на дядя си( фердинант)
  • 36 Гошо

    14 35 Отговор
    Пуста носталгия. От онова време си спомняте само това, което искате да си спомняте. Незнайно защо обаче не помните дефицита на стоки от всякакво естество, нескопосаните копия на западни технологии, репресията, неефиктивните производства, корупцията, липсата на свобода на словото, както и на свободно движение, "по-равните" членове на партията, подчиненото положение на България пред СССР, многократните фалити на държавата, простотиите, които Тодор Живков ръсеше, цензурата върху музика, литература и други, справяне с инакомислещите по мутренския начин (заточение или разстрел), кражба на честно спечелена частна собственост и т.н., и т.н. Май пропагандата от онова време си е свършила работата.

    Коментиран от #47

  • 37 Свиленски

    10 32 Отговор

    До коментар #24 от "555":

    Точно с такива тапанари и гъзолизци се беше заобиколил. Умните и можещите бяха избити в лагерите за да може да властват неккадърниците и СССР подлогите!

    Коментиран от #40

  • 38 Българче

    32 6 Отговор
    Христов най-добре да си гледа педеразлъка , за друго няма акъл .
  • 39 Савата

    23 0 Отговор
    И преди хората имаха формално отношение към изборите и сега.Преди за контрабанда на кожуси сина на комунистически лидер влезе в затвора,а сега трафиканти на какво ли не са свободни.Преди слушахме СССР ,сега заради И.К.,отхвърлена от нашия К.С. в България се инициират дискусии разделящи допълнително народа ни.Вярно е ,че преди хранехме1000номенклатурни семейства,но сега изхранваме10 000 такива.
  • 40 Ала бала

    8 5 Отговор

    До коментар #37 от "Свиленски":

    И преди и Сега - никаква разлика!
  • 41 Савата

    27 0 Отговор
    Единствената безспорна придобивка на"демокрацията" е свободното пътуване,но питам.Емигриралите в Германия имат ли свободата да изразяват мнението си по въпроси като гей бракове,имигранти и др.?
  • 42 валери

    18 2 Отговор
    Махнете тоя мишок
  • 43 Един живял и работил при социализма

    27 4 Отговор
    Този соросоид Христов, ако му дадат да напише учебник (не дай Боже), такъв ще го направи, че ще има да се чудим ние ли сме живели при социализма или или някой друг вместо нас е живял, а пък ние сме били в някой друг свят или живот. Не могат с жалките си напъни да изтрият паметта на народа. Разрушиха голяма част от материалните блага, които сме създали с труда си през тези години, на не могат да разрушат всичко, особено духовните ценности, и това ги дразни. Жалки изчадия, родоотстъпници и предатели.
  • 44 Палко

    28 2 Отговор
    Ристе, в България преход няма, както не е имало и комунизъм! Ти би трябвало да знаеш че България беше на стадий развит социализъм след което дойде следващия стадий, развит бандитизъм! Сега обаче имаме псевдо-демокрация, управлявана от неосъществените комунисти и бивши социалисти!
  • 45 критик

    15 1 Отговор

    До коментар #7 от "Некомунист":

    Искаш, ама след 89-та г. няма такива. Има една много хубава народна поговорка от новото време на "демокрацията", която олицетворява чудесно последните 70 г.: И при бай Тошо се крадеше, но по-малко и имаше за всички.
  • 46 критик

    23 1 Отговор

    До коментар #27 от "Тошло":

    Първите двама са национални предатели и трябва да ги съди Народен съд, третият пък доста излъга народа, че ще го оправи за 800 дни, а само си оправи имотите, но лично аз и не съм очаквал повече от него, защото той не е българин, само е роден в България.
  • 47 Да ама не

    6 2 Отговор

    До коментар #36 от "Гошо":

    Ако действително си мислиш всичко това, което пишеш, сигурно си живял на някое друго място или в друго време.
  • 48 Шаран БГ

    12 1 Отговор
    Сигурно има статистика за построените частни, лични домове /къщи/ от 1960-та година до, примерно, 1980-та. Т.е. за 20 години, по села и градове ...... И искам за същото статистика от 1990 -та до ден-днешен. За мен това е един от най-верните показатели за благосъстоянието на страната и нейните хора ! А пък Вие псувайте, когото си искате !!!
  • 49 Стефан

    3 15 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Бял терор ли, ами като НАШИТЕ комунисти взривяват църкви и убиват хора по ЗАПОВЕД ОТ МОСКВА, ответните мерки са адеквактни, и знай че тогава е имало ПАРЛАМЕНТ и комунистите са били в него, но само по бедните хора са им вярвали, така че заври си белия терор в московския задник и мълчи.

    Коментиран от #65

  • 50 ела

    20 2 Отговор
    Ако не беше Т.Живков сега и " панелка" нямше да имаш както на Запада около 80% нямат собствено жилище щеше да си на квартира и полвината ти заплата щеше да отиде за наема..
  • 51 Баце

    15 2 Отговор
    Този е на хранилка при чичко Шорош, а най-вероятно има да си връща на "онзи строй" щото действително тогава спрямо гейовете имаше по-строга дисциплина и отношение, но до толкова, че да не си развяват кирливите г*зове публично, камо ли в Прайд. А сега откъде изпълзя, нека сам си каже ?
  • 52 Гол тупан

    21 3 Отговор
    Ей българина е много непризнателен!!!!! При бай Тошо всички живееха добре Иаше истиска ксйа,месо зеленчук,а сега всичко е боклук!!! Няма един салсм ,една лукака като хората! Дадоха ви двайсегодишните кочии и вие се радеаъе. Демокрсцията изгони 2 милиона навън понеже е много хубсво тука А хак да ви е дрмокрацивта!
  • 53 Алекс

    16 3 Отговор
    Интересно ми е кога ще пишат в учебниците за геноцида на Б.Б. и партия Гроб последните 10 години. Тия от 45-та до 89-та не ме и интересуват, тогава не съм бил и роден.
  • 54 ай де бе

    11 4 Отговор
    Е, този като личност е отговора на въпроса - защо е имало едно време "Народен съд"!
  • 55 един от всички

    8 2 Отговор

    До коментар #26 от "Царство България":

    А сега нито мотопеди,нито велосипеди се правят,ето това е разликата...!
  • 56 Хахаххаа

    13 4 Отговор
    Някога правехме компютри, а сега имаме евтини треторазредни хотели. Толкова!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 сори сорос

    10 1 Отговор
    Припомняме, Христо Христов е турбо психо-десен соросоид, от в-к Капитал, комуто Сорос финансира няколко книги, охулващи социализма. Пълни са с глупости и идиотщини.
  • 59 ддд

    7 10 Отговор
    За простите комунисти беше добре защото дойдоха от село без нищо, раздадоха им дипломи, длъжности и апартаменти и те лижеха задниците на продажните партийци дето получаваха заповеди от Москва. За нормалния човек онова време беше катастрофа. Взимат ти земята, животните, бизнеса, нямаш право да говориш да не те пратят в лагер.
  • 60 Демократ

    5 11 Отговор
    До всички пенсионери пишещи глупости по-горе. Добрите ви спомени от онова време се дължат единствено на това, че сте били по-млади, всичко останало е било в пъти по-зле. Още през 2006 г. България изпреварва по БВП най-добрите години на соца. Това показва, че жизнения стандарт е повишен още от тогава. Когато загубите това което имате сега, право на свободно движение, бизнес
    без ограничения, социална система, достъп до всякакви стоки и т.н.ще разберете какви простотии пишете.

    Коментиран от #63, #68

  • 61 3333

    3 10 Отговор
    г-н Христов е абсолютно прав. В учебниците ако се отрази само това което е написал в статията пак ще бъде нещо. Децата трябва да знаят коя е прогресивната система. Трябва да знаят грешките на тоталитаризма, трябва да знаят, че страната ни през тези години е била без суверенитет.
  • 62 Бесен

    1 8 Отговор
    Те и Руснаците и Северна корея правеха някога компютри, сега къде са им компютрите питам. Докато не изчезне и последният промит мозък, държавата няма да се оправи. Те най-големите комунисти, Гергов, Овчаров, Нинова станаха капиталисти, тука има още тъпаци които вярват в светлото социалистическо бъдеще.

    Коментиран от #67

  • 63 Генерал

    14 0 Отговор

    До коментар #60 от "Демократ":

    За пенсионерите не знам, но ти със сигурност пишеш глупости!
    Цените дръпнаха много нагоре и това помага да се вдигне брутния вътрешен продукт и да се хвалим после с него. Брутния вътрешен продукт е като цената на сиренето: Ако килограм сирене струва 5 лева и за годината сте произвели 1 килограм ще имате брутен вътрешен продукт 5 лева. Ако обаче сиренето стане 12 лева и произведете за годината само половин килограм сирене, ще имате брутен вътрешен продукт 6 лева или той ще е нараснал с 20%, на практика сте работили и произвели наполовина по-малко. Оставям настрана коментарите колко бил той по-голям от по времето на соца ( тогава се отчиташе като БВП само материалното производство, а услугите се квалифицираха правилно като преразпределение на БВП. ). Сега се включват всички видове дейности, включително сделки на входа и изхода на предприятията с цел източване на печалбите ( да не употребяваме тази груба дума "крадене" ) и БВП-то мина и замина отдавна социалистическото БВП, само дето произвеждаме по-малко, по-некачествено, грабят ни безогледно и ни пробутват статистическите данни за успокоение и повдигане на самочувствието...Най - важният ориентир за благополучието на дадена държавата не е БВП, а жизненият стандарт, и той е с 30 места по-надолу отколкото бе през социализма.
  • 64 Драган

    11 0 Отговор
    Официални чужди бази нямаше. Имаше АЕЦ с 6 блока, армия, хората строяха къщи спокойно, даваха им се жилища на ниски цени, по улиците нямаше коли с разлика 100-200 пъти в цената ! Средния българин ходеше по 2 седмици на почивка лятото и зимата ! А сега ?

    Коментиран от #70

  • 65 критик

    2 0 Отговор

    До коментар #49 от "Стефан":

    Големи глупости пишеш. Поне да се беше подкрепил с доказателства: коя църква, кои хора, с коя заповед, съответно историческите личности, където са описани фактите и т.н. А не - чул си, че някой дрънка нещо и го повтаряш като папагал.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Напротив

    4 1 Отговор

    До коментар #62 от "Бесен":

    Тогава на Бай Тошо никой не можеше директно да му нареди нещо, а сега идват американски сенатори и правителството веднага взема решение по тяхна заповед, вдига американският посланник телефона и ББ веднага изпълнява. Вкараха ни в НАТО биз никой да попита народа дали иска.

    Коментиран от #71

  • 68 Савата

    2 0 Отговор

    До коментар #60 от "Демократ":

    Приятел,Ами ти сам го каза.2006-та когато технологиите са далеч по-напред ние се изравняваме с 1989-та.
  • 69 Пешо

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Лопатата":

    Този е пълен идиот.
  • 70 Овце

    2 2 Отговор

    До коментар #64 от "Драган":

    Живков си го свалиха неговите хора.Кой ви е виновен?СССР каза денег нет,започваме перестройка,всичко в долари и точка!Няма СИВ,няма МИВ.Запада ли има вина че БГ фалира три пъти и 80%от заводите работеха на загуба?Промити мозъци..
  • 71 дрън

    1 3 Отговор

    До коментар #67 от "Напротив":

    Не можел никой да му нареди.Че бай Тошо си беше 100% руска марионетка.Той водата в толетната не можеше да пусне без разрешение от Масква!!
  • 72 Чичето

    3 1 Отговор
    Това недоносче първо да отговори - защо на банкнотите от "лошото" Тошово време пишеше "Тази банкнота е обезпечена със злато и всички активи на банката", а на днешните - цъцки, не пише нищо!?
  • 73 vasik atanasova

    1 0 Отговор
    НЕ ИМА
    АМИ ВСИЧКО Е МАНИПУЛАЦИЯ
  • 74 По време на соца

    2 3 Отговор
    за 3 години построих 3 етажна къща само с отглеждане на тютюн, а сега моя син изплаща апартамент за 20 години извода е ясен.