Last news in Fakti

26 Март, 2022 10:00 16 842 82

Прокуратурата се сети за Васил Божков. Пада ли чадърът над Борисов?

  • васил божков-
  • герб-
  • иван гешев-
  • прокуратура-
  • чадър-
  • бойко борисов-
  • премиер-
  • разпит-
  • корупция

Трябваха цели две години, за да приеме, че може да разпита Васил Божков. Защо чак сега?

Прокуратурата се сети за Васил Божков. Пада ли чадърът над Борисов? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

На българската прокуратура бяха нужни близо две години, за да приеме, че все пак може да разпита по интернет хазартния бос Васил Божков. Бизнесменът, срещу когото има 19 обвинения, твърди, че е изнудван за десетки милиони от Борисов, Горанов и Арнаудова и отдавна желае да свидетелства срещу тях - макар и от Дубай.

Каква е накарало държавното обвинение, чиито представители упорито твърдяха, че такъв разпит не би имал правни основания, внезапно да промени позицията си?

Може би, по почина на шефката на специализираната прокуратура Валентина Маджарова, от Софийска градска прокуратура най-после са потърсили в тълковния речник какво означава „видеоразпит”, „правосъдие” и „обществен интерес”. Шегите по темата обаче са неуместни. Твърденията на Божков трябваше да бъдат проверени отдавна.

Какво призна прокуратурата

„Катарзисът”, демонстриран от прокуратурата, е признание, че в продължение на години тя е шикалкавила и се е разсейвала, пилеейки парите на данъкоплатците. „Прозрението” на прокуратурата има обратен ефект: с него тя неволно насочва прожектора към себе си – вероятно мнозина биха казали, че днес се вижда още по-ясно, че тя е държала политически чадър над бившия премиер и лидер на ГЕРБ Борисов.

Общественият интерес повелява да се установи час по-скоро дали Борисов и колегите му са ощетили хазната с 550 млн. лева, както отдавна твърди Божков. Това обаче не е било направено. Днешната новина е преди всичко резултат от смяната на „екипа” в изпълнителната власт и парламента. „Обратът” в позицията на прокуратурата е опит да се изземе инициативата от министърката на правосъдието Йорданова, която наскоро заяви, че Божков може да бъде разпитан и с посредничеството на правосъдното министерство.

„Новият курс” на прокуратурата показва също, че от акцията на Рашков миналата седмица, при която временно бяха задържани Борисов, Горанов и Арнаудова, все пак е имало смисъл. Отказвайки да удължи задържането им за повече от 24 часа, държавното обвинение неизбежно влезе в обяснителен режим.

Нова сянка на съмнения

Увъртанията по темата за възможността за видеоразпит на Божков хвърлиха нова дебела сянка на съмнение върху главния прокурор Гешев. Те повдигат много въпроси и към експерти, като бившия конституционен съдия Румен Ненков – впрочем, баща на политика от ГЕРБ Ал. Ненков – който в предаването „Референдум” на БНТ преди дни всячески се опита да неглижира възможността за такъв разпит.

Някои биха казали, че чрез обрата в позицията за разпита на Божков прокуратурата се опитва да хвърли прах в очите на обществото, да го увери, че тя е на страната на закона, че е на страната на „добрите момчета”.

Това че прокуратурата „проглежда“ за видеоразпита като метод може да има значение и за други казуси – любопитно е, например, какво банкерът Цветан Василев може да разкаже за фалита на КТБ.

Днешната новина обаче не означава, че Борисов и колегите му са с ход по-близо до фатална загуба - до мат. Процедурата за разпита на Божков е в ембрионална фаза. Да, най-после е образувано досъдебно производство. Но от Софийска градска прокуратура само са изготвили предложение до Върховната касационна прокуратура за изпращане на молба за правна помощ до ОАЕ (предметът ѝ е разпит на Божков като свидетел чрез видеовръзка). Оттам тепърва трябва да преценят дали да удовлетворят молбата.

Само пиар акция?

Накратко, ходът на прокуратурата прилича повече на пиар акция, с която да се печели време, като се запази монополът върху евентуален разпит на Божков. Този ход не означава непременно, че, ако се стигне до такъв, чадърът над Борисов и неговите побратими е започнал да се затваря.

Автор: Петър Чолаков


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 99 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мрака

    75 13 Отговор
    Нищо не пада тоя бклук ще се измъкне за пореден път.

    Коментиран от #3

  • 2 Еми да💪🏻

    63 15 Отговор
    Понеже Васко не им беше удобен.
    Но сега може да им го надвне 2 ката 🤣🤣🤣🤞🏻👏🏻👊🏻
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ГЕРБ

    23 91 Отговор
    Лъжите на един престъпник.Всичко е въпрос на доказване.Всеки може да твърди всичко.

    Коментиран от #41, #59

  • 5 МАЛОУМНИКА

    37 4 Отговор
    Чакай коньо зелена трева.
  • 6 Българка

    88 14 Отговор
    Прокуратурата не се е сетила да разпита Божков, тя действа по принуда. Европрокурори и разследващи български полицаи вече имат писмено сигналите и сведенията на Божков. Още не е ясно каква е връзката на европрокуратурата с огромния грабеж на над половин милиард от всички българи и рекет на над 60 милиона, платен от Божков на Горанов, Арнаудова, Борисов. В момента каскетурата се тресе и всички гевеФчета ще бъдат брутално злобни . Те се опитват да се спасят, но са достатъчно омазани с корупционни и всякакви други престъпни схеми.
    Първите арестувани трябваше да са Гешев, Цацаров, Петьо Еврото , които са свързани с всички прикривани престъпления за последните 10-15 години

    Коментиран от #15, #58, #74

  • 7 Сретен

    49 3 Отговор
    Те от козяк да му вдигнат чадъра, аз ще го оправя
  • 8 Народът на Бг

    77 10 Отговор
    БорисоF и Крадците от Хунтата ГЕРБ са ощетили хазната с ПЕТ Милиарда лева!

    Коментиран от #60

  • 9 Грульо

    29 10 Отговор
    "Пада ли чадърът над Борисов?"

    Пада, ама си остава над него.

    Коментиран от #61

  • 10 Не се сети бе зеле

    46 6 Отговор
    Ножа опря до кокала, сега продължава дрелката!
  • 11 ГЕРБ - Мужици

    30 6 Отговор
    Ако му падне чадъра, ще му дадем дъждобран !
  • 12 Чичо Гошо

    67 11 Отговор
    ГЕРБ умря. Бойко в затвора
  • 13 2loop

    58 7 Отговор
    Бързат докато не са сменили главния прокурор че тогава няма как да се покриват далаверките
  • 14 Даааа

    22 26 Отговор
    Ще го разпита ако Дубай разрешава!!!!! Няма такава законност на договор
    . Празни приказки на пазара.
  • 15 Как си рожбо?

    19 10 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    Някоя салатка да направиш? Мивката ти пълна! Аде пусни прахосмукачката и се заеми с това дето ти отива!
  • 16 :))

    27 7 Отговор
    Пада чадърът над Борисов ! Amin !
  • 17 НАП

    12 23 Отговор
    Боце вярно служи на Россия и никой няма да посмее да му посегне. Всеки опит да бъде напана Борисов или Доган, означва гражданска война като в Украйна и гибел за България!

    Коментиран от #62

  • 18 Ашкосун

    22 4 Отговор
    С такива статии се формира правилното обществено мнение. Дано профи юристи не ги четат, че ще си изядат дипломите. Браво на Дойче Зеле.
  • 19 По големи

    18 6 Отговор

    До коментар #3 от "ГЕРБ":

    отпадъци от вас няма на планетата. Кво сецнаха ли ти кражбите?
  • 20 Лост

    36 3 Отговор
    Сега Т. Биков и другите клакьори трябва да излязат с декларация, че за да е всичко прозрачно разпита трябва да е директно по телевизията.
  • 21 А дали Черепа е готов

    18 28 Отговор
    да се върне в БГ и да понесе отговорност. Ще внесе ли тези 550млн. в хазната или вече не е важно? Ще застане ли под клетва в съда зад показанията си? Ще бъде ли осъден по 19 обвинения? Йорданова да осветли, как ще съдейства министерството по тези въпроси.

    Коментиран от #63

  • 22 Тредстоун

    14 29 Отговор
    Пак балалайки драскат из клюкарника. Прокуратурата отдавна е поискала да бъде разпитан черепа , но за целта трябва и дубай да каже да , трябва да има техен представител на място , до сега не са дали съгласие , не се знае дали ще дадат и сега , не вменявайте всичко на нашата прокуратура. Как всички мисирки взеха да лопат менчето и всички повярваха вкупом на човека с 19 обвинения избягал от закона укривайки се в дубай. Естествено че лъготи , гледа да отърве кауша , нали затова плащаше и за протести , да свали ГЕРБ , после смени управителя на тотото макар че самото тото вървеше в възходящ тренд на печалба , удари Цацаров и сега остана само Гешев. Нещата се виждат и с просто око на последните разпити нито един свидетел не говори в полза на черепа , нищо от казаното преди това по скйп от него не се потвърди от свидетелите , въпреки тормоза от дамаджаната , какво мислите ще стане ,нищо , нали самия Горанов подаде сигнала срещу него а уж му е плащал за да мълчи , глупости на един престъпник..., престъпник който дава заповеди и на кирчо и на дамаджаната кого да ударят , мафията се връща

    Коментиран от #64

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Работягя

    37 12 Отговор
    Самият главен прокурор е ням свидетел на кражбите на Борисов и крадливите му министри. Не очаквайте работа от Гешев.

    Коментиран от #67

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 провинциалист

    18 9 Отговор
    Медията Факти има някакви доказателства, че има чадър над Борисов и може да ги представи в съда или просто си чешем езиците?

    Коментиран от #65

  • 27 Bai Stavri

    20 2 Отговор
    Това се нарича симулация. Според мен требва да се прокарат закони да може магистратите да са както всички обикновени хора и да им се търси отговорност по всяко време. Защото те в момента са недосегаеми.

    Коментиран от #68

  • 28 Абе

    14 7 Отговор
    Божков си е мафийка и тарикат.Знае къде и при кой да се подмаже,и да се докаже .Като разбра,че от България не го бръснат за слива прокуратура и МВР се насочи към големите от ЕС.Връзкар от класа .
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Прокуратурата ще отчита дейност че

    27 5 Отговор
    Работи, а на практика ще печели време, да измислят, как да спасят Борисов и Гешев!?
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Бойко гледа вече"мръсно" явно свършиха

    26 5 Отговор
    Кадрите с усмихнатия "Човек от народа" !!
  • 35 Абсурдистан

    9 21 Отговор
    Разпитът на Черепа ще бъде пълна порнография. Той ще си плещи каквото си иска, без опасност да отговаря за лъжесвидетелство! Това "факти" ли ще бъдат?

    Коментиран от #69

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 ПСР

    18 4 Отговор
    Естествено,че отново е парлама или ПР ,добре съгласуван с Sevi PR Bojko.
    Какво като го разпитат?
    Те за десетки очеизваждащи нарушения не виждат смисъл да разследват,та тук ли?! Какво да се очаква с човек с каскет,който нарича свой потенциален клиент,"Шефе"?
    И сладкодумно си обясняват,кой по-успешно се правел"на улав".
    В нормална държава,Божков сключва сделка с прокурорите,срещу по-лека присъда и започва да пее под клетва пред съдия.Божков е нарушил Закона.Знаел е,какво прави.60 милиона под масата и спестени 559 милиона-схема против Фиска в особено големи размери./то и имението на Севи е в особено големи размери.Алчността бойкова-също./
    Десетки случаи не говорят,те крещят за наглост и корупция,схеми и зависимости,за пачки и кюлчета,за тъщи и къщи ...
    Красиви и млади прокурорки кривят красиви устици и зад красиви очилца,нищо не виждат нередно.Че нали Темида е сляпа,Шефът се прави на улав,значи всичко е точно!
    Резултатче-40 милиарда липса,16 милиарда приход.Огромен успех!

    Коментиран от #79

  • 39 Че и

    12 4 Отговор
    чадърджии вече няма да позъкърпят чадъра !
  • 40 Баба Яга

    17 3 Отговор
    И в Събия има интернет може после и от там едно видеоразпитче.
  • 41 Лудия касапин

    27 5 Отговор

    До коментар #4 от "ГЕРБ":

    Като е престъпник,защо не го осъдихте ,докато бяхте на власт 12 години а му прибирахте подкупите,за да си развява коня?
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 То е ясно

    27 7 Отговор
    Тиквотурата е ясна.Заплатки по 20 бона и безплатни круизи -подарък от "наши хора".Довиждане в панделата !
  • 44 Болярин

    7 14 Отговор
    Прокуратурата не е с авторитета на "Женския пазар", така че присъствието на престъпника васил божкОФ там е само за да си получи обвиненията и после на съд !!!

    Коментиран от #70

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 JEFF

    22 7 Отговор
    Това са отчаяните опити на Гешев да спаси себе си . Нали чухме , че това ще е много дълга процедура поради факта , че са необходими съгласувани действия и разрешителни от страна на Дубай .С една дума няма да стане , но печелят време . По-скоро през това време ще се направят опити за отстраняването на Божков , надявам се неуспешни .
  • 47 3333

    15 4 Отговор
    Идва Сретен, знаете го,нали?
  • 48 Вие пък

    18 2 Отговор
    Този намръщеният се надява пак да запретне ръкави , в пряк и преносен смисъл . И да лъже, и да ГРАБИ, ДА ГРАБИ , ДА ГРАБИ с две ръце , да се омаже до ушите , и да се прави на улав, и що пък да се прави ,, на прост" Той нали си каза , че си е такъв. Такива са и тези, дето му слугуват, и тези дето се правят , че му вярват. Ясна им е картинката , ама така им отърва. А чак когато и в прокуратурата се намерят читави хора, ще цъфнат нещата. Другото е ала бала.

    Коментиран от #49

  • 49 Въпрос

    9 2 Отговор

    До коментар #48 от "Вие пък":

    Това пък с читави хора в прокуратурата не ли много утопия,както и в парламента?
  • 50 stan40

    3 8 Отговор
    Рашков е чистача на задкулисието. Замита всички следи водещи към тего под сянката на прожекторите насочени срещу Борисов. Не чуваме нищо за аферата КТБ, седемте джуджета
  • 51 СКИТНИКА

    7 2 Отговор
    СРАМУВАМ СЕ ДА САЖА ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН.
  • 52 Ленчето

    6 2 Отговор
    Колкото по бързо влезе при бай Ставри по добре за България. Единствения милиционер който излезе отМВР но остана в БКП.
  • 53 Patton Майк

    10 1 Отговор
    Голям сеир е да се гледа как човек като Борисов се кръсти по телевизията , а върхът е , когато се кълне във внуците си ! Дали така се е кръстил и когато е бил член на БКП или пък в редовете на мутрите ?

    Коментиран от #66

  • 54 цв.цв

    9 1 Отговор
    Никакъв чадър над гербаците всички са крадци и в затвора,герберска счетоводителка на градина Пролет щом шефа го гонят и тя напуска с него да се отърве от проверка, отива в у-ще Л.Каравелов и при смяна на директора използва суматохата и вместо !0% да си увеличи заплатата като не педагог си я увеличава с 15% и това ако не е герберска кражба какво е ЗАТВОР за МАФИЯТА герберска
  • 55 Не му

    7 0 Отговор
    стигна, малко открадна и иска още. Бита карта е вече. Каквото беше, беше. Добре си живя като цар но палачинката се обърна.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 vhv

    6 0 Отговор
    Стига бе, не мога да повярвам, че родната прокуратура ползва интернет????
  • 58 Явно българският народ има висок праг на

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    търпимост към грабежи, беззаконие, замитане на престъпления и всякакви други безобразия. Друго обяснение на този феномен няма. Тези, които не можеха да се примирят с безобразията, отдавна напуснаха държавните граници на малката балканска държавица, дала толкова много облаги на октопода с държавни пипала!!! Ако европрокуратурата успее да "изведе" българската прокуратура от дългогодишния й сън, ще се случи чудо: слепци да прогледнат! Ще чакаме чудото, щото друг избор нямаме!
  • 59 Вие най-добре знаете и можете

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "ГЕРБ":

    това!
  • 60 Много несъизмеримо повече са!!!

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Народът на Бг":

    На всички места, на които се откриват липси и кражби за милиони и не се открива КРАЕН извършител, се сещате кой има пръст! Същото ще цъфне след 2 години и в общините, които все още се управляват от тях!
  • 61 Остава си, но пази САМО

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Грульо":

    от вода!
  • 62 БЕЗ глупости, моля.

    6 1 Отговор

    До коментар #17 от "НАП":

    Ще видим дали или да! Дали потопът ще дойде отвън или отвътре, е без значение. Щото толкова мизерия за едни и толкова крадене за други, няма да доведе до нищо добро. Все в един момент народът ще скочи! Щом от европроекти няколко си 10 измислени фирмички с персонал до 4-5 човека са успели да "отклонят" толкоз пари, какво да кажем за системните играчи? Та, стига плашене с този и онзи, щото българинът вече няма какво повече да губи! И ако някой ждрапа към властта за да продължи да умножава кюлчета и евра, да е наясно отсега, че няма да стане!
  • 63 1-во трябва да се провери как

    6 1 Отговор

    До коментар #21 от "А дали Черепа е готов":

    са повдигнати тези обвинения. Щото онези нещастници са майстори на скалъпени обвинения и подхвърляния. Нали вождът каза, че се притеснил при обиска да не му подхвърлят нещо. Що се плаши толкова? Откъде му е позната толкоз тази практика? Подхвърлиха на Иванчева, на бизнесмена с асансьорна бизнес...
  • 64 Вземи си хапчетата

    1 4 Отговор

    До коментар #22 от "Тредстоун":

    или да спрат да ти плащат, щото писаното от теб не хваща декиш..
  • 65 Утре сутрин ще звънна

    2 5 Отговор

    До коментар #26 от "провинциалист":

    на Кьовеши да "спре да си чеше езика" за тези десетина фирми с по 5 човека персонал. Тези бизнесмени не са способни на тези дела, нищо че има доказателства! Щом българската прокуратура не ги е разкрила, значи всичко е само празен шум. И точене на европари по европроекти няма!
  • 66 Най-мразя някой да ми се кръсти

    7 1 Отговор

    До коментар #53 от "Patton Майк":

    като доказателство на негово си твърдение! Животът ме е научил, че тази категория хора са печени измамници БЕЗ грам морал!
  • 67 Именно затова

    9 1 Отговор

    До коментар #24 от "Работягя":

    искаме да бъде свален. България няма нужда от слепи прокурори и Темида! Крайно време е всички те да си възвърнат зрението или да напуснат държавните служби. В крайна сметка обществото ги е ангажирало да бъдат коректив на престъпността. Ако обаче това не е по силите и възможностите им, други трябва да поемат тези задължения. Крайно време е да си върнем вярата в правовата държава!
  • 68 За да стане факт това,

    8 0 Отговор

    До коментар #27 от "Bai Stavri":

    е нужен референдум. По една или друга причина такова законодателство ще избягват всички партии. 30-годишният преход доказва това. И понеже нито една партия няма да инициира подобни промени, то топката остава в полето на народа! Инструментът да полети тази топка в правилната посока, е референдум! Който смята друго, е или прекалено млад още, или е наивник!
  • 69 Да, факти ще бъдат.

    4 1 Отговор

    До коментар #35 от "Абсурдистан":

    Които ще бъдат проверени. Особено ако може да "върже" финансовите си потоци с някой от онези 3-цата. Все си мисля, че за да се дере толкова Божков за триото, има за показване повече от само казването. Залогът му е голям. Щом е математик, значи мисли логически. А щом мисли логически, знае че му трябват и доказателства за да реши уравнението.
  • 70 А покрай него, вярвам че и ДРУГИ

    5 1 Отговор

    До коментар #44 от "Болярин":

    ще стигнат до СЪД и после - прав им път до бай им Ставри. За назидание на всички БЪДЕЩИ мераклии да бъркат в кацата с мед!
  • 71 Артилерист

    4 2 Отговор
    DW за пореден път доказва, че има и от правилната вакса. Толкова добре "смазан" материал от тях не съм чел. От коментарите е видно, че само няколко герберски трола са се опитали да додрапат с котките връз таз отвесна стена от обективност. С удоволствие четох разумните очаквания на подавляващото мнозинство колеги за обективна прокуратура, за наказание и възмездие за крадливите престъпници, ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ. Ха дано?
  • 72 Пpocтoто Киpo

    5 2 Отговор
    Няма да изскочи заек от храсталака Божков. Нито от този Борисов. В момента управляващите се занимават с тях за да подпират поне малко стремително падащия си рейтинг и да отвличат вниманието на хората от кражбите и безобразните простотии, които вършат.

    Коментиран от #78

  • 73 Тяната

    5 2 Отговор
    Чадъра,на тиквата ще падне единствено,когато освободят каскета и висшия съдебен съвет,скоро няма да е,че мандата му е 7г,
  • 74 Анонимен

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    Европейската прокуратура въобще не я интересува отношенията между Божков и Борисов. Нея интересува злоупотребите с евросредствата!
  • 75 И аз да кажа

    3 0 Отговор
    Като повечето хора, и аз искам всеки да си плати за краденето! Защо обаче се пропуска, че правилата, облагодетелствуващи Черепа са гласувани от кабинета "Орешарски"? Защо като се говори за кражби, се пропускат безобразията на Тройната коалиция? Тогава лежа ли някой? Гешев ли беше главен прокурор? Изобщо построи ли се нещо, или само са краде? Ей тази избирателност ме кара да смятам, че войната срещу Бойко и Гешев е дирижирана от заинтересовани; тогава излиза, че всички вършим мръсната работа на още по-големите престъпници. Това не ми дава мира . А да се радваш, че Сретен ще докопа някого...?

    Коментиран от #77

  • 76 Айде бе

    4 0 Отговор
    Да провидиш в Божков жертва? Да избереш да се довериш на неговите думи, при положение, че знаем как подклаждаше протестите...мислете, бе хора!
  • 77 Има нещо вярно в тезата ти.

    1 0 Отговор

    До коментар #75 от "И аз да кажа":

    Но онзи от 3-ката цар, догар и серьожката, най-вече серьожката (а защо не и догаря) е НЕдосегаем! Зер, шеф на ПЕС не трябва да се пипа. И аз искам тези да усетят строгия поглед на Темида, ама надали! Е, сега заради хитрецът серьожа да хуля други комунета ли? Не съм им симпатизант, но вината и отговорността е ЛИЧНА! Измежду тях има отговорни и доблестни хора. И все пак, ако онази всеизвестна 3-ка понагази в кулоарите на правосъдието, ще е голям напредък. И не само те. Нужен е "поглед" към около 30 години назад. Но рискувам да ме обявите за човек "не взел хапчетата си" и затова дотук с бляновете ми.
  • 78 Въпросът е не дали ще изскочи

    2 0 Отговор

    До коментар #72 от "Пpocтoто Киpo":

    заек. Въпросът е от храст по колко зайци ще изскочат. И съответно колко от изскочилите зайци влизат в дефиниционното множество. Демек колко от тях ще станат клиенти на гешевата прокуратура!

    Коментиран от #80

  • 79 Народът, народът е този,

    2 0 Отговор

    До коментар #38 от "ПСР":

    който ще е катализаторът на промените! Референдум!!!
  • 80 Простото Киро

    2 1 Отговор

    До коментар #78 от "Въпросът е не дали ще изскочи":

    Гешевата прокуратура си има клиенти. И това и е най-големия проблем. Виж предишните главни прокурори, как си нямаха главоболия като не пипаха никого. Не съм съгласен, че от управляващите не е пипал никой, защото доста народ пострада и от тях, като имаше и разследвани. Ако има някой пощаден, това са сегашните управляващи, но да се надяваме, че и те ще попаднат на мушката когато ги сменят. Това ми е и забелжката към Гешев, че не подгони Кирчо Шмекерчето за лъжите му и фалшивите декларации и че ги оставя тия да си разпределят милиарди. Другото е за бездействието му към паважниците, които замеряха сгради и полицаи със всякакви боклуци, къртеха жълти павета, палеха слема, пръскаха полицаите със спрей и т.н.
  • 81 за калтака

    2 0 Отговор
    тъпак идва пътя към кауша.....
  • 82 Иванов

    2 0 Отговор
    Чадър има не само над Борисов! Чадър има и над фараон Цветан Василев, който източи КТБ! Съд и прокуратура ревниво пазят и друг съмнителен бг олигарх като Иво Прокопиев!