Last news in Fakti
  Тема: Украйна

19 Април, 2022 14:00 17 161 237

Посланикът на Русия Е. Митрофанова ексклузивно пред ФАКТИ: Москва никога не е имала и няма планове да „преначертава границите“ в региона

  • русия-
  • българия-
  • посланик-
  • митрофанова-
  • ес-
  • днр-
  • лнр-
  • украйна-
  • специална операция

Провеждането на специална военна операция е принудителна и трудна стъпка с основна задача - защитата на жителите на ДНР и ЛНР, освобождаването на техните територии от въоръжените сили на Украйна и националистите

Посланикът на Русия Е. Митрофанова ексклузивно пред ФАКТИ: Москва никога не е имала и няма планове да „преначертава границите“ в региона - 1
Снимка: Посолство на Русия
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

- "Най-много се лъже преди избори, по време на война и след лов", казва Бисмарк. Кой лъже повече след началото на бойните действия?

Още новини от Украйна

- В момента сме свидетели не просто на информационна война, а на истински информационен тероризъм, насочен срещу моята страна. Западната пропаганда не си спестява никакви методи в опит да дискредитира Русия. Всеки ден в информационното пространство се хвърлят огромен брой „фейкове“, които изкривяват причините и целите на специалната военна операция. Те се опитват да убедят обществеността, че Въоръжените Сили на Руската Федерация прилагат насилие срещу цивилното население. Тиражираните от западните медии кадри с експлозии и разрушаване на цивилна инфраструктура всъщност се оказват постановка или опити на киевския режим да припише зверствата, извършени от украинската армия на сметка на руските военни. Човек трябва да бъде критичен към подобни "новини", а не да се доверява на открита антируска "пропаганда".

В същото време информацията за престъпленията на украински военнослужещи, включително извършваните в продължение на осем години в Донецката и Луганската Народни републики, се премълчава. Виждаме примери за открита цензура: в редица страни от ЕС, включително и в България, е спряно излъчването на телевизионния канал Russia Today и информационната агенция Sputnik, сайтовете на държавните институции и много известни руски медии работят с прекъсвания. Това изразява ли прословутата свобода на словото, за която Съединените щати и техните съюзници се застъпват толкова много? Европейската аудитория на практика е лишена от възможността да се запознае с подходите на Русия към актуалния международен дневен ред, умишлено се налага едностранчиво виждане на ситуацията, при това използвания стил на представяне често претендира за истината от последна инстанция.

- Очаквате ли прекрояване на картата на региона след края на военните действия? Чуват се най-различни предположения, включително подялба на Украйна, Корейски вариант и пр.

- Киев, както и западните му куратори, трябва да разберат, че определено няма да бъде „както преди“.

За осем години украинските власти не са направили нито една стъпка към политическо решение на конфликта в източната част на страната и реинтегрирането на Донбас в нейния състав. Напротив, те започнаха наказателна операция срещу собствените си съграждани. В резултат на това днес на картата на света виждаме две нови независими държави - Донецката и Луганската Народни републики, които Русия призна на 22 февруари тази година.

Основната задача на специалната военна операция е защитата на жителите на ДНР и ЛНР, освобождаването на техните територии от части на въоръжените сили на Украйна и националистите. Сега Донбас сам ще определи съдбата си. Позволете ми още веднъж да подчертая: Москва никога не е имала и няма планове да „преначертава границите“ в региона. Възникнаха нови реалности поради упорито нежелание на киевския режим да води диалог със своите съграждани (вече бивши) с надеждата да ги принуди със сила - обстрел, убиване на деца и възрастни - да се откажат насила от руския език и да признаят нацистите Бандера и Шухевич като национални "герои".

Този план се провали - жителите на Донбас извоюваха правото да живеят в независими мирни държави.

- Г-жо Посланик, смята се, че отношенията между България и Русия са достигнали най-ниската си точка. Какво би могло да ги промени към по-добро?

- Трябва да констатирам, че в момента взаимодействието между нашите страни е „на пауза“. Спирането на директните полети, „шумните“ експулсации на руски дипломати, отзоваването на посланика на България от Москва за консултации за две седмици, включването в нелепата акция за преименуване на алеята и площада в непосредствена близост до посолството, активно участие на местни медии в русофобската информационна кампания – с една дума, напоследък

България направи безпрецедентен брой враждебни стъпки.

Обсъждането на възможните доставки на оръжие на престъпния киевски режим от местния истаблишмънт също не добавя оптимизъм към вече влошения руско-български диалог. Подобни демарши оказват въздействие върху всички области на взаимодействие, неутрализират позитивен напредък на двустранната линия и поставят под въпрос съвместни проекти и споразумения, предварително планирани за изпълнение.

Действията, предприети от сегашното правителство на България, не се вписват в логиката на прагматичния подход. Инжектираният тук негативен фон подкопава доверието на руските участници във външноикономическата дейност. Не изключвам руснаците, свикнали да почиват по българското Черноморие, да преразгледат плановете си. Имайте предвид, че Република Турция, която също като България е член на НАТО, има по-балансирана позиция, което е в съответствие с нейните външнополитически и икономически приоритети.

- За Русия Украйна е това, което е Македония за България, може да се чуе често у нас. Има ли такъв паралел според вас и как оценявате отношенията между Скопие и София по пътя на СРМ към ЕС?

- Българските граждани трябва да преценят уместността на подобни паралели. Мога само още веднъж да обясня какво е Украйна за Русия. Русия и Украйна са част от единно историческо, културно и духовно пространство. Когато казваме, че считаме украинците за наши братя, това не е просто красива фраза. Ние, руските хора, наистина мислим, усещаме и чувстваме това така, както го казваме

Това, което виждаме сега в Украйна, е следствие от години на усилия на Запада за подхранване на антируските настроения, завършващи с отхвърляне на целия руски език, включително езика, който по-голямата част от населението там смята за роден. Неестествеността на изграждането на проекта „анти-Русия” в братската ни страна предопредели неговия изход - разцеплението първо на обществото, сега на държавата. Що се отнася до отношенията между България и Северна Македония, Москва е заинтересована от мир и спокойствие на Балканите. Това се доказва от цялата вековна история на нашето взаимодействие със страните от региона. Мога само да изразя надеждата, че въз основата на принципа на добросъседство и взаимно доверие София и Скопие ще могат да осигурят прогресивно развитие на многостранното сътрудничество.

- Защо 10 дни преди началото на военната операция Президентът Путин, външният министър Лавров и говорителят на МВнР Захарова отричаха категорично това, което всъщност предстоеше?

- До двадесети февруари т.г. опитахме се да се споразумеем - на първо място, разбира се, със Запада, който фактически дирижира украинската страна. До последно се опитвахме да използваме дипломатически възможности за разрешаване на кризата. Искахме от Вашингтон, Берлин и Париж да повлияят на Киев и да го принудят най-накрая да изпълни Минските споразумения, които бяха безалтернативният вариант за мирен изход от вътрешния украински конфликт. Успоредно предлагахме на САЩ и НАТО да приемат правно обвързващи взаимни гаранции за сигурност. Без резултат.

Стана очевидно, че Киев, в съпровождане, а понякога и с подтикването на външни куратори, системно се движи към насилствено разрешаване на кризата: от 2014 г. насам повече от 14 хиляди души са загинали в Донбас. Не можехме да допуснем друга, още по-кървава трагедия. Провеждането на специална военна операция е принудителна и трудна стъпка. Тя е предприета само след като са изчерпани всички дипломатически начини за уреждане на ситуацията.

- Известни ли са ви измеримите цели на специалната военна операция? С други думи: какво измеримо трябва да се случи, за да приключи операцията?

- Целите на специалната военна операция са определени от Президента на Русия и са много конкретни. Това е, първо, защитата на жителите на ДНР и ЛНР, второ, демилитаризацията и денацификацията на Украйна и трето, премахването на пряка заплаха за Руската Федерация, идваща от украинска територия поради военното ѝ развитие от страните от НАТО . Специалната операция ще приключи след изпълнението на всички задачи, поставени от ръководството на моята страна.

- Г-жо Митрофанова, България се водеше за най-верният съюзник и близък приятел на СССР през социализма. Сърбия ли зае нашето място?

- Ние не оперираме с такива категории, кой и чие място е заел или не. Благодарение на прагматичните външнополитически подходи, основани на равнопоставено сътрудничество и взаимно уважение, Русия успешно развива отношения с широк кръг държави, включително такива големи играчи на международната арена като Китай, Индия, Бразилия и Южноафриканската република. Заедно с партньори реализираме мащабни проекти в търговска, икономическа, научна, образователна, дигитална и други области

На Балканите имаме наистина силни връзки със Сърбия. Те се основават не само на близостта на културите и общата история, но преди всичко на националните интереси на двете страни. Това ни позволява успешно да реализираме огромния потенциал на двустранното сътрудничество в областта на икономиката, енергетиката, технологиите, науката и иновациите. В същото време искам да отбележа, че отношенията с България винаги са имали и имат висока стойност за Русия. Нашите народи са сплотени от толкова силни духовни и исторически връзки, че са в състояние да издържат на всякакви изпитания. Историята многократно е доказала това.

- Вашето становище по отношение на масовото експулсиране на дипломати ?

- Считам подобни мерки за недалновидни и контрапродуктивни. Както знаете, основната задача на дипломатите е да поддържат и развиват връзките със страната домакин и да осигуряват стабилни канали за комуникация между двете държави. Съответно, експулсирането на служителите на посолството стеснява, а понякога и възможностите за диалог. Освен това, в съответствие с общата дипломатическа практика, подобни действия водят до ответни мерки. Просто казано, като експулсирате 10 руски дипломати днес, трябва да сте подготвени, че 10 от вашите ще бъдат експулсирани утре. В резултат на това целият комплекс от двустранни отношения е подкопан. И най-важното, обявяването на дипломати за „персона нон грата“ никога не е решавало никакъв проблем – напротив, само ги е създавало. Невъзможно е да не се разбере.

- Как ще се справи Руската Федерация със санкците които растат с всеки изминат ден?

- Страната ни вече е свикнала да живее в условия на санкции и несправедлива дискриминация от страна на Запада. Разбира се, сега натискът е безпрецедентен по своите мащаби. Въпреки това настоящата ситуация открива и нови перспективи за реформиране на нашата икономика, преразглеждане на икономическия модел и определяне на нови приоритети. Санкциите отварят огромен вътрешен пазар за родните производители на стоки и доставчици на услуги, стимулират укрепването на финансовата система, развитието на технологиите, както и преориентацията към по-обещаващи и надеждни чуждестранни партньори. Ще ви напомня, че ООН включва 193 държави, от които само 48 са включени в списъка на неприятелските страни.

Повярвайте ми, Русия ще намери начини да се справи с всякакви трудности.

- Колко време трябва и какво трябва да се направи за в бъдеще за изглаждането на отношенията между братския руски и украински народ? За заличаването и премахването на омразата

- Очевидно отношенията ще останат трудни за доста дълго време. При това бих искала да отбележа, че украинското общество далеч не е хомогенно. По-голямата част от населението се смята за част от „руския свят“, тоест усеща дълбока връзка с Русия, нейната история и култура. Тези хора са наясно с причините и задачите на спецоперацията. Няма омраза от тяхна страна. С тези, които ревностно подкрепят престъпния режим в Киев, разпалвайки антируска истерия, надеждата за бързо помирение не е голяма. Сигурна съм, че в крайна сметка времето ще постави всичко на мястото си.

- Бихте ли коментирали историята за спасяването на 14 членове на екипажа на българския товарен кораб "Царевна"?

- В продължение на месец и половина българските моряци бяха блокирани от укронацистите в пристанището на Мариупол, всъщност те бяха използвани от тях като „човешки щит” в нарушение на съществуващите норми на международното право. На 13 април т.г 14 български граждани и един украинец бяха евакуирани от Донецката народна милиция и руските Въоръжени Сили. Членовете на екипажа първо бяха изпратени в Донецк, където им беше предоставена цялата необходима подкрепа, бяха настанени в хотел и снабдени с храна. Оттам българските моряци са откарани в Ростов на Дон, после в Сочи. На 18 април т.г те се върнаха в България. Подчертавам, че разглеждаме този сюжет изключително в хуманитарното му измерение и не подкрепяме неговото политизиране.

- И накрая, но не и на последно място: кога ще приключи всичко това? Какви са Вашите прогнози?

- Вече отговорих на този въпрос по-горе - след изпълнението на всички цели на специалната операция, посочени от Президента на Русия на 24 февруари тази година.

Интервю на Оля Ал-Ахмед


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 187 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да добре

    280 146 Отговор
    Нямахте намерение и да нападате Украйна ама ви гледаме сеира 2 месеца почти

    Коментиран от #29, #62

  • 2 Знаем знаем

    169 66 Отговор
    Тя и Украйна нямаше намерение да напада...

    Коментиран от #107, #156

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Лъже

    242 165 Отговор
    Нагла лъжкиня!

    Коментиран от #129

  • 5 Скрий се тьотке

    210 128 Отговор
    ...или поне не излизай нашмъркана...
  • 6 деНАЦИфикация

    170 169 Отговор
    До последния украински фашистки крак !!! Да наминете и през България после за изчистване на фашизоидните атлантици !!!

    Коментиран от #27, #31

  • 7 Верваме

    203 113 Отговор
    Недей да лъжеш болшевишка марионетко..в карабах местят оградата вечер навътре в грузинска територия..
  • 8 наглост путинска

    210 110 Отговор
    Това ДНР създадена от КГБ не е ли преначертаване на границите?!? Сега на Путин му се иска да прокара магистрала от ДНР до Крим-факт! Отгоре на това Путлер иска да се изкара и хуманист!

    Коментиран от #87

  • 9 БСП на Бунището

    122 118 Отговор
    Гнусни Убийци и Окупатори!??Комунистически Престъпници!!!

    Коментиран от #143, #146

  • 10 Софиянец

    200 117 Отговор
    Не ни занимавайте с това компрометирано чучело
  • 11 Нека да пиша

    192 102 Отговор
    Кога ма тьотке Митрофанова, изтрезня. Отдоле суха ли си,че Руменчо шадравана още не е проверил ,и той се е нафиркал като тараба. Кога ще си ходиш в Русия в дълбоката тайга ,да не забравиш да вземеш и Костя Копейкин, и всички путинисти.
  • 12 Нагла лъжкиня

    188 116 Отговор
    Тази гнусна гад трябва да бъде изхвърлена от страната ни

    Коментиран от #232

  • 13 Абе тая

    182 104 Отговор
    Още ли не сме я изгонили. Я да ходи да чисти монумента на окупаторите от червената армия
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Toxic

    131 136 Отговор
    Митрофанова трябва да бъде избрана за президент на България, защото милее много повече за българския народ от нашите продажни политици !
  • 16 Слава на Русия

    142 144 Отговор
    Никога повече американски укрофашизъм! Подкрепяме руския народ в справедливата му кауза!

    Z
  • 17 аахахахааа..

    109 86 Отговор
    Абе нашто момиче, то вие говорихте че и Украйна няма да нападате ама видяхме какво стана.Никой не ви вярва на вас комунистите.Тия лакардии ги разтягай в Северна Корея и Еритрея не на нас.Ние много добре знаем колко пари струва думата ви.
  • 18 Хайде мурзили

    30 48 Отговор
    Идвайте, оставили сте само един матросовец на амбразурата 🤣🤣🤣
  • 19 Да бе да

    91 71 Отговор
    Вярваме ти пияна лельо, фенка на Жириновски.
    Абе Факти скоро щял да излиза списък с медии финансирани от РуZZia.Дали и вие не сте в този списък.🙂
    От ГДБОП ще се зарадват на няколко сигнала за вашето сайтче.
    Поздрави,ще си пусна таймер да видя колко време ще издържи коментара преди да бъде изтрит.
  • 20 Хаааааааа

    91 63 Отговор
    Много дълго и напоително , но …….
    Преди два месеца май всички обясняваха как няма да нападат Украйна ?????
    Лъжливото овчарче нагло
  • 21 Смях

    14 42 Отговор
    Е то все едно ние да обясняваме на САЩ ,че няма да им променяме границите.
  • 22 Грульо

    81 32 Отговор
    Днес гледах по украински новини как почитват разрушения и започнали да възстановяват бутнат мост, дето украинците сами си го взривиха, за да не могат руснаците да минат. :D
  • 23 Тази не я ли е срам

    88 72 Отговор
    Лъже повече от Путин...

    Коментиран от #127

  • 24 1010

    75 69 Отговор
    Вие да не би мислите че света ще забрави вашите танкове какнавлизат в Чужда страна??? Да не би да си мислите че, ако навлезете в Еврпейска държава и няма да изчезнете от картата на света.Военолюбци неандерталски

    Коментиран от #235

  • 25 Абе планове имате

    61 61 Отговор
    Ама нямате налягане да ги осъществите ...все пак тук е НАТО и вие не смеете да пипате, че после много боли и държи влага дълго.

    Коментиран от #65, #104

  • 26 фейк било

    63 51 Отговор
    нали има репортери на място. Разрушенията и труповете няма как с интервюта да ги прикриете. Защо въобще се интервюира тази особа.
  • 27 Голем смях

    65 59 Отговор

    До коментар #6 от "деНАЦИфикация":

    Ватенка,след Украйна няма да има кой да мине през България.Русия ке умре..Ще бягат ,както бягаха от Афганистан,но сега след 30 000 боклука по-малко.

    Коментиран от #120, #167

  • 28 Хаах

    64 53 Отговор
    Да информираме неинформирана посланичка и пенявещите се руски тролове, че официалната позиция в момента на Путин е, че няма да има денацификация, тоест няма фашисти в Украйна.
    Да си поправи отговорите в интервюто и да изчисти лъжите.
  • 29 Ха сега

    56 30 Отговор

    До коментар #1 от "Да добре":

    И това само заради САЩ и НАТО! Чакай пък да дойде момента с истината за лабораториите.

    Коментиран от #176

  • 30 11112222333

    40 17 Отговор
    Напълно подкрепям.
  • 31 🥳🥳🇧🇬🇷🇺🥳🥳

    58 63 Отговор

    До коментар #6 от "деНАЦИфикация":

    И мисля като теб, България трябва да бъде освободена от геноцидната власт, ръководена от САЩ. За 30г. сасипаха България!!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 истината

    59 42 Отговор
    Знаем я вашата руска пропаганда! Докато бяхте в добри отношения с нас, си признавахте, че Русия се покръства с български книги през 10 век, руският патриарх си го призна. Но после като си развалихме отношенията, започнахтие да внушавате, че "славянската азбука е дошла от „македонските земи”.
  • 34 📌🇧🇬

    24 46 Отговор
    ЕС може да спре Войната в Украйна точно за една Календарна Седмица, като откаже да плаща (без значение Рубли, €Евро или $Долари) и откаже внос на Петрол и Газ от Руската Федерация.
    Време е наследниците на Нацистка Германия и Хитлерова Австрия да направят правилният избор за краят на Войната в Украйна.
    ЕС, спрете вносът на Петрол и Газ от Русия сега! Никакви плащания към Руската Федерация!
    Вместо това ударението е поставено на повече оръжие за Украйна. Колко повече оръжие за Украйна, някой правил ли е сметка за да са победители?
    На фона на разрухата и нещастието на Украинците, България, ЕС, емоционално се заиграват с война която не може да бъде спечелена от Украйна, и в крайна сметка на каква цена, за Русия и Путлер това ще е Пирова победа.

    “За един следобед ЕС внася повече Петрол и Газ от Русия отколкото Индия за един месец.” Външният Министър на Индия, Субраманиям Джайшанкар.

    Коментиран от #117, #169, #236

  • 35 6753

    49 40 Отговор
    Украинците са ни братя,каза тьотката.Като са ви братя,защо ги избивате в собствената им страна.Лицемери и мародери.
  • 36 📌🇧🇬

    16 33 Отговор
    Европейците, и Украинците бълъфираха и загубиха тотално контрол над Путлеристан, днешна Русия.
    От тук нататък и двете страни ЕС, НАТО и Руснаците нямат печеливши ходове.
    Единствено цивилното население на ЕС и Русия би могло да направи разлика и да спре войната в Украйна!
    Оръжията не могат и няма да променят нищо, освен повече убити, повече разруха и смърт.
    Русия устоя на Санкциите и “върза” руската Рубла за единица мярка злато, тоест Руснаците имат конвертируема валута за “момента”, за в бъдеще нещата са доста по сложни но за момента Руснаците могат да воюват до тогава докато ЕС купува руски Петрол и Газ. Единствено пълен отказ от внос и плащане за руски енергоносители би могло да спре войната в Украйна.
  • 37 Калашников

    44 38 Отговор
    Срам и позор за Митрофанова и всички около нея и наркоманите и лудите живеят в по-истинска реалност от тези примати.
  • 38 мдаа

    19 25 Отговор
    И двете воюващи страни лъжат и водят пропаганда, като искат да изкарат противнизите си виновни за всичко. Монетата винаги има две страни! Нищо не е само черно или само бяло!
  • 39 БСП за България и Радев

    22 20 Отговор
    Другарке, вие сте невероятна жена. Ако не бях женен и нямах любовница, щях да се прежаля
  • 40 Кой вярва на това?

    47 34 Отговор
    Затова окупира и анексира Крим преди 8 години? А сега пробва пак същото в домбас. От Путлиристан освен лъжи агресия насилие и сеене на безсмислена смърт друго не може да се очаква.
  • 41 Радо Калинов

    36 25 Отговор
    Цитирам, знаето кого: "Русия няма да напада Украйна"...
  • 42 аре бе

    14 32 Отговор
    Вие какво искате от посланик - шпион , разбира се те са невинни и бомбите падат от небето и жилищните блокове сами падат случайно ..! Не че Зеленский не е виновен и ако милееше за украинците да бе седнал да преговаря а не да гледа как избиват народеца заради неговия инат даже иска оръжие та още да се стрелкат сякаш е малко 2 месеца..! Но и той като фюри ..другите да мрат а той в бункера на мъж се прави, интересно и и единия и другия все юдейчета сякаш зла поличба тегне и е вярно гледайки колко невинна кръв на вятъра отива вместо всичко да е точно и мирно! Даже се мъчи да вкара в играта и НАТО та хептен да го...закъсаме цяла Европа а той напук все е.
  • 43 Кой разбрал,разбрал

    38 42 Отговор
    По ясно казано от руския посланик,и по -точно,едва ли може да бъде казано! Респект и огромно уважение,към госпожа Митрофанова!
  • 44 пешо

    34 23 Отговор
    да и нямаше планове да напада украйна
  • 45 Щирлиц

    47 31 Отговор
    Митрофанова като путинска подлога, повтаря пропагандата на кремъл. Опитвам се да се сетя за някоя истина оттам, но такава никога не е имало. "Русия няма да напада Украйна. Русия е за мир. В Украйна няма вайна. Крайцерът Москва е запален от небрежност на екипажа и пожара е потушен. Всички са спасени. В армията няма руски срочнослужещи. Не се атакуват граждански цели. Всичко върви по план"... ама този план никой не знае и планово Русия обеднява и като показа истинското си лице се обрича на дълга изолация и презрение от цивилизацията.
  • 46 българка

    48 33 Отговор
    Путин реши да се изфука на 9 май, като обединител на славянството и против "нацизма" в Украйна! И започна една "театрална възстановка" на ВСВ, наречена "специална операция"! Само че се объркаха ролите: Зеленски от актьор се превърна в лидер, а Путин от лидер се превърна във второразряден актьор в ролята на Хитлер! И сега, какво ще правим на 9 май, 2022 г., другарко Митрофанова?

    Коментиран от #53

  • 47 Няма ли най сетне

    21 18 Отговор
    Да си върнете покрайнините, пък ни помогнете и ние да си върнем нашите, а? Ама заедно с ония, добруджански, бесарабски и тракийски, освен македонските българи, а? Само че не вярвам на никоя империя. И Османската, и Руската, и европейската, всичките само разделят и разбиват, а обединяват само своите, като немците, като руснаците... А нас, кучета ни яли. Да не мислите, че натото е по различно? И на него му е нужен само контрол върху земята ни. Ние сме само една досадна добавка към извоюваната територия и ще се отърват от нас с луди крави, с птичи грипове, със свински грипове, с ковид, с разгонване на децата къде да е, с оскъпяване на живота до оскотяване и мор. Така пише във вселенската книга, така и ще бъде. Нещата ще се оправят, когато повече хора се поучат от Маркс. И го приложат.
  • 48 РУСИЯ НА ЗАВЗЕМА, РУСИЯ ОСВОБОЖДАВА

    29 41 Отговор
    1945 когато РУСИЯ освободи България тук не останаха руски войски. Сега обаче има 10 000 ОКУПТОРИ с каски, пушки, танкове и самолети. БЕЗ РЕФЕРЕНДУМ. С НАГЛО ПОГАЗВАНЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА, забраняваща чужди военни бази у нас

    Коментиран от #145

  • 49 рус НАЦИ

    31 30 Отговор
    Вън от България дебелокожа руска фашистке! Ходи при останалите рашаги в калната си мизерна русия!
  • 50 !!!?

    41 33 Отговор
    Борис Немцов: "Не вярвайте нито дума на Путин"...и на КГБ апаратчици !!!?

  • 51 Митрофан Ханъм

    13 27 Отговор
    И за финал да знаете ,Жириновски го каза : ще ни лазите в краката.

    Коментиран от #122

  • 52 Пепи

    13 9 Отговор
    Киев е доста далеч от Донецк и Луганск...
  • 53 Елеонора

    6 16 Отговор

    До коментар #46 от "българка":

    Ще манифестираме на площад Свобода.
  • 54 Не не не на НАТО и ЕС

    34 17 Отговор
    За да стане светът мнополярен Русия, Китай, Индия, Иран, Латинска Америка трябва да се намесят активно. Не го ли направите активно Европа, а след това Русия и Китай загиват. Плановете на Глабалния неолиберализъм са еднополюсна диктатура с малък процент "скотонаселение", което да обслужва алчния елит. България е Колония на англосаксите, които ни унищожават духовно и физически,както в Украйна.Една шепа предатели насила ни вкараха в ЕС и НАТО, унищожиха енергетика, земеделие, индустрия, здравеопазване. Всичко е на мутри в бели якички, васали на Сорос, Антлантически клубове и съвети, журналистически пажове НПО. България е окупирана и провалене държава. С Русия имахме Космонавт. Със САЩ биолаборатория, в центъра на София. Цензурата е мракобесна, злобна, убиваща духа тъмнина и безнадежност.
  • 55 ИСТИНАТА БОЛИ

    31 21 Отговор
    В интернет е пълно със снимки на бандеровци, снимащи се заедно с натовските инструктори под флаговете на НАТО, УКРАЙНА и НАЦИСТКА ГЕРМАНИЯ
  • 56 jorj

    26 27 Отговор
    Изгонете това зло, не ми правете руска агитация!!!!!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 РУСИЯ НИ ОСВОБОДИ 2 ПЪТИ

    25 33 Отговор
    От ТУРСКО РОБСТВО и ФАШИСКО ИГО.
  • 59 Иван

    27 25 Отговор
    Руска пропаганда в Русия, моля.
  • 60 1944

    20 14 Отговор
    мутрите вън от българия . да си клечат зад желязната завеса в блатата.
  • 61 ПРАВА Е ГОСПОЖАТА

    29 27 Отговор
    Краварите НИКОЙ не е гласувал да идват тук. Къде са на ТИКВАТА лодките и платноходките. Или само да внигне някой глава и Натовските главорези му я отрязват. Като кажем НАТО разбираме САЩ и техните марионетки
  • 62 Сатана Z

    30 26 Отговор

    До коментар #1 от "Да добре":

    Май всички услужливо забравиха,че Лорд Зеленски обяви на НАТОвското сборище в Мюнхен,че Украйна ще има атомна бомба и се завръща в клуба на ядрените държави,и че Русия изпревари планираното на 8 ми март настъпление на ВСУ на Донбас и Крим.
    Тази операция ще бъде завършена .

    Z
  • 63 Драйфус

    28 24 Отговор
    Нали Русия нямаше да напада и Украйна,какво стана,как да вярваме???
  • 64 НАТО ВЪН

    27 30 Отговор
    Да живее БРАТСКА РУСИЯ
  • 65 Нато избяга с пълни памперси

    26 19 Отговор

    До коментар #25 от "Абе планове имате":

    зад океана. И лае като надтъпен пудел.
  • 66 Пламен

    24 23 Отговор
    Преди два месеца....абсурд е да нападаме Украйна.....никой не им се връзва на лъжите. За руснаците, лъжата е като,, добър ден,,
  • 67 Доцента

    21 23 Отговор
    На тази дърта нацистка кокошка кой и фава въобще думата.Киро да и бие шута към руския райх
  • 68 НАВАЛНИ

    17 14 Отговор
    Никой вече не мисли за мен. Аз си свърших ролята на ЮДА, а така да ме захвърлят на бунището /на историята/ в руски затвор

    Коментиран от #96

  • 69 Човека КоZа

    24 28 Отговор
    Да живее Путин, см. Ърт за нацизма.

    Z

    Коментиран от #97, #161

  • 70 Митрофанова

    13 23 Отговор
    Скоро ще направим 2 нови държави!
    Варненская Народная Республика и Бургаская Народная Республика!

    Коментиран от #77

  • 71 Питащ

    19 24 Отговор
    Москва ке падне?
  • 72 СТАЛИН

    21 16 Отговор
    Много либерален се оказа моя наследник Хрушчов. Освободи от лагерите десетки хиляди бандеровци. Даже оня Леонид Кучма - първия президент на така нарекла се република Украйна и той уж комунист, пък е бил бандеровец
  • 73 Драйфус

    20 21 Отговор

    До коментар #57 от "И ТОВА ви е Г Р Е Ш К А Т А !":

    Националната ми гордост и съзнание няма дя ми позволят да се дупя на Кремъл,дори и принудително!!!

    Коментиран от #78, #83

  • 74 До КОГА Русия ще ХРАНИ куче дето я лае ?

    24 24 Отговор
    РУСИЯ отдавна трябваше да ЗАКРИЕ КРАНЧЕТО на Нефтохим - Бургас ! Тук няма БРАТУШКИ ! А двулични и измамни БУКОВИ ДЪСКИ !
  • 75 Абсурдистан

    12 13 Отговор
    Нацистк наглост и нацистки лъжи!
  • 76 Да бе,

    23 22 Отговор
    Нали нямахте планове да нападате Украйна?Ма вече никой не ви вярва.Ще се върнете във висшия любим комунизъм,жалко за хората които живеят там.

    Коментиран от #85

  • 77 Незнаещ

    21 15 Отговор

    До коментар #70 от "Митрофанова":

    За Варненская знаем,дори губернатора Копейкин си го познаваме,но за Бургаская не знаем нищо!
  • 78 Гордост - КОЯ гордост ? Де га тя ?

    17 12 Отговор

    До коментар #73 от "Драйфус":

    Царвул ! Освен Лютеница , друго можеш ли ? Днес си с 54 Милиарда ЛЕВА Национален ДЪЛГ и дишаш на Брюкселски Заеми и Траншове ! Магарищар !
  • 79 Русия с какво ти е длъжна

    23 17 Отговор

    До коментар #57 от "И ТОВА ви е Г Р Е Ш К А Т А !":

    Що не се сърдиш на АвстроУнгария и Англия, които насочиха морският флот срещу Русия, с искането на Балканите да няма голяма България. С какво ти е длъжна Русия? Че за 5 века, сал едно читава съпротива направихте, а половин България не се вдига. Ганьо тарикатина, не заслужавате свободата си, след Султана клекнахте на Сорос.
    Ако може да люпи семки пред телевизора и друг да го спасява. Прав е бил един Паша предаващ сабята си на Генерала: "Не знаете какъв народ освобождавате". И Борис който казва: "Поне да не бяхте аплодирали в НС, обявяването на войната!"

    Коментиран от #111

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 ВАЛЕРИ

    21 24 Отговор
    М,Ъ,Р,Ш,О РУСКА УМРЯЛА, Вие това не го ли говорихте и за украйна, никой не ви вярва!!!

    Коментиран от #86

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 На Запад , кой те еб/ва за ЧОВЕК бе

    18 12 Отговор

    До коментар #73 от "Драйфус":

    Папук ! Да само за Родната ни Мафия - втора в Европа след Украйна !
  • 84 Гост

    24 22 Отговор
    Гледахме ти интервюто къде твърдеше , че Русия няма да нападне Украйна само учения щяли да правите били сте братски народи бла бла бла ….
  • 85 Нали Азов

    22 19 Отговор

    До коментар #76 от "Да бе,":

    Нямаше да напада Донбас, пък в документите друго пише на Краинското военно Министерство, или без война мобилизирахте, Русия просто ви изпревари. Въоръжени до зъби превзехте 1/3 от Донбас, избивайки цивилни, жени, деца.. Нали Минските Споразумения след Дебалцево ги подписахте, 8г Русия ви чака кефа, докато се изцепихте, че разработвате мръсни бомби и незаконни бази на НАТО, и няма да спазвате Минските.

    Коментиран от #98

  • 86 Пий си

    12 3 Отговор

    До коментар #81 от "ВАЛЕРИ":

    хапчетата бе Вальо, не се пени толкоз, иди чети джамбонюз да се успокоиш....
  • 87 Гост

    18 13 Отговор

    До коментар #8 от "наглост путинска":

    Ква магистрала те магистрали вътре в Русия между градовете нямат..:)
  • 88 КОНТРАТА

    22 20 Отговор
    Според Женевската конвенция руснаците имат право да влязат и неутрализират неонацистите в Украйна. Терористите от САЩ подържат неонацистите и терористите по цялата планета.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Путинофил

    25 20 Отговор
    Аиде време и за еднопосочен билет за сибир и забрана за влизане в европейски държави. И да научи къде е създадена азбуката на която пише.
  • 92 Димо

    24 22 Отговор
    В момента България е инструмент в ръцете на Американците срещу Русия за сметка на Българският народ, които уважава Русия. А тук някакви си агентчета се опитват да ни втълпят, че едва ли не сме се обърнали срещу тях, но не сме, искаме свобода от текущата власт и едни честни избори.
  • 93 ка путин

    20 18 Отговор
    ДЕПУТИНИЗАЦИЯ!!!

    Коментиран от #101

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Марш ма

    23 19 Отговор
    Бог забавя, но не забравя!
    Рано или късно ще си платите за зверствата, крастава чумо!
  • 96 Ими

    14 0 Отговор

    До коментар #68 от "НАВАЛНИ":

    пренасочихме парите за украина, но и за тях спираме кранчето, кой колкото се напапкал - толкоз. ние после нашите другари ги гърмим. щото и садам ни беше другарче ама нъл знайш ко тана...
  • 97 ЧовекаКоZa

    7 16 Отговор

    До коментар #69 от "Човека КоZа":

    обичам кремълския опият, промих се отвсякъде !
  • 98 Професора

    19 12 Отговор

    До коментар #85 от "Нали Азов":

    Не обяснявай на неграмотници на хранилка. Те затова са на хранилка при козяк, защото са неграмотни за нищо др не стават.
  • 99 НЕВЕРОЯТНО НО ФАКТ☝ ЦИТАТ:

    14 2 Отговор
    .....„СЕГАШНОТО ..БЪЛГАРСКО ...ПРАВИТЕЛСТВО...”.....🤔🤔🤔КАКВО ИМА ВПРЕДВИД ПОСЛАНИЧКА(.....)С ТОВА УТОЧНЕНИЕ🤔🤔🤔

    Коментиран от #106

  • 100 Българин 🇧🇬

    23 21 Отговор
    Няколкото козяшки трола , които пишат под различни имена да прочетат статията и да не се излагат да повтарят опорките спуснати от Мустафата !
  • 101 Петров

    17 16 Отговор

    До коментар #93 от "ка путин":

    Поамериканчените ще висите одрани

    Коментиран от #103

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Чезни бе ге'й

    21 22 Отговор

    До коментар #101 от "Петров":

    СМЕРТЬ ПУТЛЕРА
  • 104 Много ви е фейк

    15 9 Отговор

    До коментар #25 от "Абе планове имате":

    информацията за способностите на джендърите от бруклинските подмолия.
  • 105 AjStigaWe

    19 13 Отговор
    ХАААХАААХАХА "Що се отнася до отношенията между България и Северна Македония, Москва е заинтересована от мир и спокойствие на Балканите. Това се доказва от цялата вековна история на нашето взаимодействие със страните от региона." ХАААААХААААХАААХААА

    Коментиран от #110

  • 106 Че е временно

    2 5 Отговор

    До коментар #99 от "НЕВЕРОЯТНО НО ФАКТ☝ ЦИТАТ:":

    Докато ни назначи ново.
  • 107 чико

    13 21 Отговор

    До коментар #2 от "Знаем знаем":

    украина не напада тя се отбранява

    Коментиран от #113

  • 108 Полоний

    15 20 Отговор
    Винаги съм се възхищавал, как нагло и безцеремоннно лъжат! Това се казва дипломатическа школа!
  • 109 Тити

    13 19 Отговор
    Скапана и лъжлива блятска пропаганда.
  • 110 Би ми било интересно

    18 13 Отговор

    До коментар #105 от "AjStigaWe":

    Какъв би бил интересът на Москва от обединяването на Македония и България. И българите и македонците са доказали през вековете, какви продажници са. Няма да са им благодарни.

    Коментиран от #231

  • 111 Та ти така и не си ме разбрал !

    17 11 Отговор

    До коментар #79 от "Русия с какво ти е длъжна":

    Аз писах именно в същият смисъл като теб. Съжалявам , но именно това и потвърждавах ! Осман Паша в Плевен, предавайки личното си оръжие , споделя с Руският Цар с когото са учили заедно във Виена , говорисе че го е запитал очудено : " И ти си тръгнал да освобождаваш, този предателски народ ?!" Не се цитира този факт от Русия , за да не ни унижават - НО НА НАС НЕ НИ ПРЕЧИ да го ПОТВЪРЖАВАМЕ ПОСТОЯННО !
  • 112 Ушанка

    15 18 Отговор

    До коментар #102 от "НЕЗАВИСИМОСТ ЗА ВОЛЖСКА БЪЛГАРИЯ":

    Обзалагам се ,че робите на Путик ще ти тряскат минуси защото те ненавиждат България 😂
  • 113 Ами, не й позволиха

    11 8 Отговор

    До коментар #107 от "чико":

    Да нападне. Нито някой се засили да ги спре да нападат Донецк и Луганск. Е, вече не нападат. Отбраняват се от нападнатите.
  • 114 динамо

    11 11 Отговор

    До коментар #94 от "Отряд ",, Чавдар,,"":

    тя просия не убива, тя самоизбива
  • 115 Kcaniba

    16 22 Отговор
    Чиба, ПCE!!! Porcus non grata!!! България = ЕС и НАТО.
    Гнруската кoчинa да си седи в Азия!
  • 116 рашист

    14 15 Отговор
    За това ли нападна съседна държава и се зъби на другите около нея?!
  • 117 7777777

    22 11 Отговор

    До коментар #34 от "📌🇧🇬":

    ЗНАЕШ ЛИ ЧЕ АКО СПРЕ РУСКИЯТ ГАЗ ЕВРОПА ФАЛИРА! ТРЯБВАТ МИЛИАРДИ ДОЛАРИ ЗА НОВИ ГАЗОПРЕНОСНИ СИСТЕМИ И 10-15 ГОДИНИ ВРЕМЕ-ГЕРМАНЦИТЕ ГО ПРИЗНАХА! СЕГА СА ЗАВИСИМИ ОТ РУСИЯ И МНОГО ЛАЯТ, НО ПОСЛЕ ЩЕ СА ЗАВИСИМИ ОТ САЩ-РАЗЛИКА НЯМА С УСЛОВИЕТО, ЧЕ АМЕРИКАНСКИЯТ ГАЗ Е 3-4 ПЪТИ ПО-СКЪП ОТ РУСКИЯ!
  • 118 OSINT

    17 16 Отговор
    Да Москва няма намерение да преначертава границите на Украйна. Просто иска управление "кукла на Путин". И евентуално една Украйна членка на ЕС. За да може Путин по-лесно да краде от Европа пари чрез еврофондовете. Както от години прави с България в ЕС. Като троянски кон. Присвояване на европари чрез поставени и корумпирани политици. Прехвърляне на парите към офшорки после на фондове из целият свят. Ето това иска масква! А пък Зеленски не му кляка на масква.
  • 119 Лилипутин

    13 13 Отговор
    Азбуката ни дойде от македонските земи. 24 май наближава
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Масква дoун

    17 22 Отговор
    Мутрафакова трябва да бъде изгонена веднага, и посолството им трябва да се събори. Едва ли ще имаме някви нормални отношения с орките следващите 20г. Просия е унищожена!
  • 122 станимир

    1 4 Отговор

    До коментар #51 от "Митрофан Ханъм":

    умря като куче
  • 123 иван

    14 12 Отговор
    Бивша окраина - част от РФ
  • 124 Изумен

    12 13 Отговор
    Вън!!
  • 125 генг бенг

    11 16 Отговор
    А трезва ли е била, докато е давала интервюто, или си е подпийвала по време на интервюто или пък вече е била тотално пияна г-жа Мутрофанова? Че толкова глупости е изговорила, явно е била на стабилен градус ... :)
  • 126 Пешо

    16 15 Отговор
    Тези хора вече са жалки в това, което говорят и което правят. Ако не беше жалко случващото се в Украйна щяха да са смешни.Безсрамна лъжкиня!
  • 127 рости

    10 10 Отговор

    До коментар #23 от "Тази не я ли е срам":

    на мого ми харесва как е кръстен с точно име путин-
  • 128 Презвитер Козма

    13 15 Отговор
    Кой ти вярва вече бабке злобна кагебейска, айде чемодан към Мордор
  • 129 Дърта циганка

    15 14 Отговор

    До коментар #4 от "Лъже":

    Таз матрьона лъже повече от мене. Излъга без да й мигне окото, че Русия няма да нападне Украйна. А вижте сега трагедията за всички. И за украинци и за руските майки, съпруги и деца. И още му се възхищават на техния Банго. Златен мавзолей ще му правят. По велик от Ленинн и Сталин. Да му се кланят вовеки. Хаир да им е.
  • 130 Просто човек

    16 17 Отговор
    Факти.бг, вие сте Позор! Да ни пускате интервю с посланика на Рашия, агресора нападнал "братския" народ на Украйна...
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Слава на Русия !

    17 15 Отговор
    То, през годините е показателно и очевадно.че по нашите курорти идват пияници и наркомани с пари от социалните .Западняци ! Руснаците със семейства.

    Коментиран от #137

  • 133 кратуната на мутрофанова

    16 15 Отговор
    ще си отиде в мордор с чалма.с гвоздеи
  • 134 NNN

    16 16 Отговор
    До кога ще цитирате глупостите на тази... Хубавото че вече никой не и обръща внимание.
  • 135 Някой си

    14 14 Отговор
    Нямаш право да се разпореждаш и да командваш тук!Тук е нашата страна,а не твоята!Върви си и никога не помисляй да се връщаш тук!
  • 136 Митрофан Ханъм

    13 10 Отговор
    Жалко че хванаха Медведчука. Щеше да бъде добра марионетка. Сега е олигарх ,ама фалирал.пък и ние не можахме да превземем Украйна за 5 дена.оказаха се по корави тези от ВСУ
  • 137 Чапай

    13 10 Отговор

    До коментар #132 от "Слава на Русия !":

    Нещо си се заблудил .идваха много рускини .пият повече и от нас,и винаги си тръгваха начесани .
  • 138 Пешо от блока

    14 15 Отговор
    ВЕрваме ти! До 23.02 твърдяхте, че няма да нападнете Украйна и просто си правите учения на руска територия.Лъжете повече и от Бойко Борисов! А това не всеки го може.
  • 139 moj

    13 19 Отговор
    Лъжлива мръсна гад, като джуджето от кремл. Нито дума не ви вярваме вече. Мръсници.
  • 140 Българин

    18 16 Отговор
    Съпругата на един от най-големите путинофили Александър Симов интервюира посланика на руският агресор, който казва, че всъщност няма война! И това ако не е пример за руска хибридна атака срещу България здраве му кажи!
  • 141 Американеца 🇺🇲🇺🇲🇺🇲

    21 15 Отговор
    Незнайно защо се оправдава пред българите...
    43 милиона украинеца никога няма да забравят войната и ще отмъщават на руснаците дълги години в самата Русия и навсякъде по света ...
    Те за разлика от българите не се предават , не прощават и са също толкова отмъстителни колкото и руснаците ,) Тепърва ще четем касапски истории
  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Читател

    19 4 Отговор
    1. Някой вярва ли, че има държава, която би определила дата и час за нападение на друга държава?
    2. Напълно нормално е, към момента на отричане на нападението, все още да няма нападение. Но това не важи за всеки следващ момент. Всяко решение е предпоследно.
  • 145 Хм Хм

    15 11 Отговор

    До коментар #48 от "РУСИЯ НА ЗАВЗЕМА, РУСИЯ ОСВОБОЖДАВА":

    Как точно Русия ни "освободи" 1944?

    Коментиран от #147

  • 146 ГЕРБ НА ВЪРБА

    15 7 Отговор

    До коментар #9 от "БСП на Бунището":

    ЗАТВОР ЗА ВСИЧКИ КРАЛИ МИЛИАРДИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 12 ГОДИНИ
  • 147 Читател

    13 11 Отговор

    До коментар #145 от "Хм Хм":

    Свали правителството, което взе решение да е на страната на Германия. Пак добре, че не ни сринаха, както направиха с куп германски градове. Е, разбира се - нашите сегашни съюзници са бомбардирали София... многократно. Може би искаш да знаеш, как след това останахме под руско влияние? Ами... Тримата големи в победата... така са разпределили порцията от губещи в тази война. Ние пак бяхме от страната на губещите.

    Коментиран от #152

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Казуар

    16 17 Отговор
    Другарката Митрафанова не каза, че Русия подпали войната в Донецк и Луганкс и по тази причина загиват и мирни граждани, а пък сега руските военни безогледно бомбардират жилищни райони и убиват граждани и деца.
  • 150 1944

    9 10 Отговор
    поздрав за тавариш мутрофановна

  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 1944

    17 12 Отговор

    До коментар #147 от "Читател":

    малко по рано руснаците обстрелваха черноморските ни градове. ма тва в училище не го учите. щото учебниците ви ги пишеха в кремъл.
  • 153 БОЛИ МЕ ФАРА

    12 6 Отговор
    ЗА ТАЯ И ТАЯ ВОЙНА ТЯ НЕ Е НАША ,МИНИСТЪРА НИ ХВЪРЛИ ПАК В МЮЗИКЪЛА ,ЧЕ ИМАМЕ НАЙ-ЕВТИНИ ГОРИВА В ЕВРОПА НО СПРЯМО СРЕДНАТА ЕВРОПЕЙСКА ЗАПЛАТА СМЕ НОМБЕР УАН ПО СКЪПОТИЯ ,А ЗАЩО НЕ КАЖЕ ЗА ГОРИВОТО В КАНАДА НАЛИ СЕ ДОВЛЕКОХА ОТ ТАМ ИЛИ САМО ТЕ СА БИЛИ ТАМ И ИМАТ РОДА В МОМЕНТА ЕДИН ЛИТЪР БЕНЗИН /НЕ ГАЛОН/ СТРУВА В БЪЛГАРСКИ ЛЕВА 1,70ЛВ!!!АЙДЕ НЕКА НИ ДОКАРАТ КАНАДСИ КАТО НАШИЯ Е ,,НАЙ-ЕВТИН ЩЕ КОПУВАМЕ ОТ ,,СКЪПИЯ КАНАДСКИ БЕНЗИН
  • 154 12783

    17 11 Отговор
    КАК НЕ ГИ Е СРАМ ТЕЯ СЪС СИГУРНОСТ ИМАТ НАМЕРЕНИЯ ДА ПРЕНАЧЕРТАВАТ ГРАНИЦИ ЛОШОТО Е ЧЕ НЕ СА СИ НАУЧИЛИ УРОКА И ДА НЕ ИМ СЕ ПРЕНАЧЕРТАЕ СОБСТВЕНАТА ГРАНИЦА ГАДНИЛЪЖЦИРУСКИ
  • 155 Ооооо, то нямаше и да нападате, но

    13 12 Отговор
    Никой не ви вярва, вързахте енергийно Европа и започнахте, ще духате супата, ей
  • 156 12783

    15 10 Отговор

    До коментар #2 от "Знаем знаем":

    ВСИЧКИ ПУТИНОФИЛИ СА ТОЧНО ТОЛКОВА НАГЛИ КАТО ИДОЛА СИ В КИТАЙ ИМА НАЧИН ДА ТИ ОПЪВАТ КРАКАТА ДА СТАНАТ ПО ДЪЛГИ ХОДИ ТАМ ЧЕ ТВОЙТЕ СА АДСКИ КЪСИ ЛЪЖАДОЛНА
  • 157 Дългият

    14 12 Отговор
    Мутрофанова...не вярвам украинците да са направили толкова поражения отколкото Вие...Това ли Ви е оправданието за тези нови кадри от ВСВ...Личи си че имате опита да разрушавате....
  • 158 Руснаков

    16 9 Отговор
    С Крим, Вие вече начертахте нови граници.....
  • 159 шгг

    13 16 Отговор
    Крайно противна женица , но... Посланик е и при такива случаи като този с моряците ни по-добрия вариант е да не е изгонена.
  • 160 анадолките

    7 6 Отговор
    денацифицираха поsранника на орките и те им се намазаха.совпадение?не думаю!
  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Вън от България !

    17 15 Отговор
    Тук не сте добре дошли ,и това правителство ще падне ако тая бозочлива ...вца не бъде изгонена !

    Коментиран от #226

  • 163 Вярваме ти като на Лавров

    16 11 Отговор
    "Няма да нападами никого, ние даже Украйна не сме нападнали."
  • 164 жоро уудстока

    15 10 Отговор
    Руска поговорка:"лучше там ,где нами нет" - най-добре е там,където нас ни няма ! Красноречиво!
  • 165 SS=ZZ

    9 8 Отговор
    Както Крим ли? А сега и областите Донбас ин Луганск!
  • 166 Сух

    9 2 Отговор
    Имам подозрения, че този сайт манипулира харесванията!
  • 167 Пенчо

    10 10 Отговор

    До коментар #27 от "Голем смях":

    Това да не са ти партньорите от кравария, къде се разбягаха и зарязаха оръжие за 80 000 000 000$.
  • 168 фцгвбхнйклп;

    11 14 Отговор
    Тая мУтрофанова няма ли да я изгонят оттук най-после?!
  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Точен

    9 17 Отговор
    Стига с тази лъжа, че кирилицата е българска азбука и ние сме я дали на русите. Кирилицата нито е македонска, нито е българска азбука, тя е гръцко вид писмо, т.нар. "унциално". Освен това в кирилицата има 8 букви от глаголицита /през 9 в 15/, която е съэдадена от гърка Константин. Що се отнася до Православието, то идва в Киев от Константинопол, тогава Българско е под източноримско робство. Друг е въпросът, че евангелските текстове може да са били преведени не от Кирил, а от български словяне, които обогатяват с 30 000 нови думи словянските езици. Нямаме никаква полза да се караме с Русия. Дори през ВСВ не сме воювали, имали са посолство в София.

    Коментиран от #175

  • 171 до Митрофанката

    16 12 Отговор
    Митрофанке марш при нациста и диктатора Путин, нямаш място в България !
  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Българин

    12 17 Отговор
    Госпожо Митрофанова,Шест милиона българи приветст ват Велика Русия и започнатото от другаря Путин дело - унищожаването на световните терористи,чийто ръце са окървавени до лакти!Въпреки информационното затъм нение и терора, наложен в колонията от Господарите на продажните ни политици-подлоги, ние помним история та си и знаем какви ще са последиците за Света,ако ционистите наложат своя Нов световен ред.
    С вас сме!Слава на Русия!Да живее Путин !

    Коментиран от #179, #182, #195

  • 174 Г-н жо Митрофанова,

    10 17 Отговор
    нито един българин не му е минавало през ума,че Русия иска наши земи.Това са пълни измишльотини.Ако сте искали,досега 2 пъти сте имали прекрасна възможност.Путин много добре знае,че НАРОДА си обичаме братушките и вие ни обичате.Та ние сме една кръв.Жалкото е ,че във труден за вас момент ние пак сме на противниковата страна.Една от причините да си отиде ПП е вземането на страната на укрофашистите.Народът желае друго

    Коментиран от #178, #193

  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 копейката

    10 10 Отговор

    До коментар #29 от "Ха сега":

    Братушечният блъф с лабораториите приключи отдавна.
  • 177 АМА ХА

    13 10 Отговор
    А ГОНЕТЕ Я ТАЗИ ОЧИЛАРКА
  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 Ъхъъъ

    15 8 Отговор
    След като ви скъсаха зад.... в Украйне решихте да ги говорите тези приказки нали ?
    Затова ли по всички Руски медии и предавания от 8 години говорите за излаз на Атлантическия океан, как ще смачкате европейци, как ще бъде всичко в пепел, как ще сипете бомби и т.н. ?
    Запазете си глупостите за вас, прошка няма да има туземците е нужно да се научат. Кремъл е заплаха за всички
  • 181 Ъхъъъ

    12 8 Отговор
    Хахахаха, вие госпожа Митрофанова водите война в момента. Какви глупости говорите изобщо то се вижда ....
    После били приятели и т.н. глупости, яжте дървото докато не ви узрее тиквата
  • 182 Иван

    2 1 Отговор

    До коментар #173 от "Българин":

    По-скоро 6-ма.
  • 183 Цъ цъ

    11 7 Отговор
    Москва си оправи нейната територия,та и други територии чак ще просперират хахахаха.
  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 186 ПАМЕТ БЪЛГАРСКА

    16 8 Отговор

    До коментар #185 от "ХААА":

    На днешния 19-ти април
    1944-та година

    В Царство България.
    В "Швейцария на Балканите".
    Месеци преди да бъде опустошена от червеноармейските варвари!
    Случайно е открита Казанлъшката гробница под могилен насип.
    От войници, които копаели окоп в североизточната част на Казанлък.

    Древната българска Тракийска гробница в Казанлък е част от голям некропол.
    Разположена е в близост до древната столица на Одриското царство Севтополис.
    Датирана е в началото на III в. пр. Хр.
    От 1979 е в списъка на ЮНЕСКО на Световното културно наследство.


    Комунистите погребаха тракийското Одриско царство
    под язовир Георги Димитров, днешният Копринка!

    Днес язовир Копринка ежегодно събира на кьор софра
    комунистите и руските диверсанти в България!

    Коментиран от #207

  • 187 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 190 Лъжа

    11 5 Отговор
    Да бе то и Украйна нямаше да нападате...
  • 191 гого

    0 6 Отговор
    хубавелка тьотка
  • 192 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 193 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 194 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 195 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 196 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 197 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 198 Мда

    8 3 Отговор
    Москва никога не беше имала и планове да напада Украйна !!!
  • 199 Стоян

    9 4 Отговор
    Ужас! Щом руски политик каже нещо - мисли точно обратното. Значи имат планове да преначертаят границите на България. Може би искат да дадат голямо парче на приятелите си сърби.

    Коментиран от #206

  • 200 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 201 Митрофанова,...

    7 4 Отговор
    Като лъжеш, накъде гледаш ???
  • 202 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 203 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 204 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 205 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 206 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 207 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 208 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 209 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 210 Нама "въпреки"

    1 4 Отговор

    До коментар #57 от "И ТОВА ви е Г Р Е Ш К А Т А !":

    Воювахме, и Македония ни нарича окупатори, и има защо след една определена година и дата. Както и сърбите, говорят за малко зверства, но ги е имало, спомени на дядо ми, свидетел. Първият знак за СМИРЕНИЕ е признаване на Грешките ни. След една дата България става Окупатор-факт. Втора грешка, Русия е изтощена от руско-турски войни и предупреждава, че не е готова да създаде голяма държава на Балканите, това са условията на приложения Договори АвстроУнгария. Подкрепя България до момента на дислоциране на Английски и Австроунгарски флотове-Средиземно и Черно Море. България няма едно пленено знаме, но има некадърна ДИПЛОМАЦИЯ. Както в момента, по-некадърен елит от 30 г., управлявал България не познавам.И я прочетете тази история, такива като вас ни вкарват в 4-та национална катастрофа. 3-тата е събитията 1989 г. кризата с банки Римски клуб Вълчев, и еничарството 4-тата на "Америка за България", аула СУ, където великият Киро Канадеца ръси икономически бисери, а амбициозните трендафори, вярват, и за съжалиние просперират, под зоркото око на англосаксите. Съвременните еничари и Везири на България.Не казвам да се признае Кражбата на история-Македония, но първата дума в Дипломацията е Смирение, а не "ура патриотизъм"-спонсориран от външни сили.
  • 211 Поднасям извинение

    1 0 Отговор

    До коментар #57 от "И ТОВА ви е Г Р Е Ш К А Т А !":

    Грешката е изцяло моя!
  • 212 ГанЯ

    6 5 Отговор
    Блаблабла, дърта кагебейка! Кой ли ти вярва!
  • 213 Скорпи

    3 4 Отговор
    Митрофанова...имахте опита от анексията на Крим.Защо не спретнахте едно Референдумче в Донецк и да приключите нещата.Да ама една лъжа става един път,два пъти не става....
  • 214 ганю

    4 6 Отговор
    това е пропаганда от Сащ за да сее раздор сред руските републики,зада се отрлаби влиянието на русия в региона зада се изградят бази с ракети в района,за да се отреже достъпа на русия до черно море,да се овладее донбас важен металургичен район.До зеленски от едната страна е Сащ а от другата мафията абсолютни фашисти
    Смърт на фашизма

    Коментиран от #218

  • 215 г-жо Митрофанова?? Обикновените Българи

    5 6 Отговор
    Казват Неутралитет по отношение на Конфликта с Украйна! Само някой политици и Храненици на НПО се правят на Ястреби!! НЕУТРАЛИТЕТ, КАЗВАТ БЪЛГАРИТЕ!! ПОЛИТИЦИТЕ НИ СА ЗАВИСИМИ!! ВИЕ ЩЕ РЕШИТЕ СПОРНИТЕ ВЪПРОСИ С ДНЕШНА УКРАЙНА, ВИЕ ЗНАЕТЕ ПО ДОБРЕ ИСТОРИЯТА НА ТОЗИ РАЙОН, ТУКА СЕ МАНИПОЛИРА ВСИЧКО СВЪРЗАНО С ТОЗИ КОНФЛИКТ!! ВИДЯХМЕ ПОСТАНОВКАТА"ЖИВИТЕ МЪРТВИ" ОТ Буча, видяхме, че това е Театър на открито

    Коментиран от #217

  • 216 Сър Пичук

    9 4 Отговор
    Поредната лъжа. Русия никога не е преставала да преначертава граници и анекса на Крим е само един пример за това. Нали и сегашната война прави това.
  • 217 г-жо Митрофанова?? Обикновените Българи

    6 3 Отговор

    До коментар #215 от "г-жо Митрофанова?? Обикновените Българи":

    Казват - Пълна подкрепа за Украйна, както хуманитарна, така и военна.
    Длъжни сме да помогнем да спрем войната с всички средства, с които разполагаме, за да не дойде изперкалия руски диктатор до българската земя !
  • 218 Бай

    5 3 Отговор

    До коментар #214 от "ганю":

    Хи, хи, хи - фашистът-комунист, вика "долу фашизма" !
  • 219 Наказател

    3 3 Отговор
    А Крим? Егати мошениците са.
  • 220 Ей каква мазна

    3 5 Отговор
    манипулаторка е тази болшевишка ? Като няма да прекроявате граници за какво водите тази война, ей така да гърмите гаргите из въздухът ли, или да изорете посевите не с трактори а със снаряди и танкове ? Вземахте Луганск и Донецк, какъв чеп търсите пред Киев, Лвов и т.н.далече навътре в суверенна държава ? Избивате мирни хора - деца, жени, старци и да казваш, че не искате да "преначертавате граници" е престъпна наглост, вие сте агресори и убийци, типични комундури манипулатори и идиоти !
  • 221 Неутрален

    2 1 Отговор
    Жалко, че толкова късно се случиха събитията т.е. провежданата военна операция. За жалост няма да се върнат отнетите животи от ДНР и ЛНР по заповед на Зеленски и Азов подчинени на западните кукловоди и изкофелия Бай... Украинските граждани не спират да говорят руски език и със смирение приемат случващото се, но с надежда за по-мирно бъдеще.
  • 222 Така е

    2 1 Отговор
    То за война в Украйна нямаха планове , ама те...Лъжат гадовете.
  • 223 Митрофан

    1 2 Отговор
    Митрофанова марш навън от БЪЛГАРИЯ!

    Коментиран от #229

  • 224 ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП

    3 3 Отговор
    Той говорителя на Путин и Митрофанова, преди 1,5 месеца казваха, че Русия няма да напада Украйна. Пък всички видяхме какво стана.

    Митрофанова или не знае какви са плановете на Русия/Путин/ или е лъкиня. Според мен са и двете, Митрофанова не може да знае кой смята да нападне Русия, защото не зависи от нея. И е лъжкиня, която коментира неща, които не зане.
  • 225 Анонимен

    3 2 Отговор
    То и Путин обещаваше че няма да напада Украйна но след няколко дена от обещанието му започна ‘военната операция’ там.
    Диктатор който може да разрушава собствената си държава заради болни амбиции и да използва чеченския башибозук срещу мирни украинци, може да нападне по всяко време всяка държава.
    На болшевики вяра да нямаш.
  • 226 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 227 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 228 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 229 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 230 Тъй ли

    2 2 Отговор
    А какво всъщност искате, че вече 2 месеца никой не може да разбере? Да прецакате народа си и целия свят, да не споменавам украинците? Да ви ...... и в нахалните безочливи руснаци! Едно нещо не сте направили както трябва от 100 години насам! А пък иначе с усещането на най-великото племе, с чувство за превъзходство. На какво от горе- само лъжи, пропаганда, манипулации.
  • 231 Ама че си безпросветна!

    3 1 Отговор

    До коментар #110 от "Би ми било интересно":

    Русия направи на българите една ЦЕЛОКУПНА Сан Стефанска държава на 03.03.1878 г.

    През юли 1878 г.враждебниците на България - френци, немци, англичани, австрийци, турци и италианци се събират на Берлинския конгрес и взимат решение против създадената от Русия Целокупна Сан Стефанска България, в която няма и никога от основаването на България през 680-681 г. не е имало "македонци". В Сан Стефанска България са влизали Мизия и Поморавието (днес последното е в Сърбия), Софийски санджак, Източна Румелия (Горна Тракия), част от Долна Тракия (днес в Турция); Западна Румелия (днес в РС Македония и в Гърция) и Южна Добруджа (днес част от нея е в Румъния).

    Такава Целокупна държава ни е създала Русия - Сан Стефанска България на територия от около 172 хиляди кв.км и с излаз на две морета - Черно и Егейско море.

    Друг е въпросът, че и тогава, както и днес всичките кучета на войната в Европа са лаяли срещу Русия и са я заплашили с Втора Кримска война (Кримската война е на почти целия свят срещу Русия), ако не позволи да бъде разпокъсана създадената от нея Целокупна Сан Стефанска България.
  • 232 Ал Тъпоне

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Нагла лъжкиня":

    И Зеро Мустафата също. Аман от чуждестранни политически наставници!
  • 233 Тук

    1 0 Отговор
    що не сте сложили фейс бук бутон ве?!












    Z
  • 234 Рачко Пръдлето

    0 1 Отговор
    УРУД
  • 235 Генналий

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "1010":

    Предлагаете нам ждать вторжения? Если вы мало смыслите в геополитике воздержитесь от резких оценок. Я могу легко дать вам минимум 3 причины почему СО была неизбежна. Если вы не укрозомби я удивлюсь.
  • 236 124

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "📌🇧🇬":

    Перемелем в фарш нациков и ваш металлолом потом придем и спросим: а кто тут нагадил и братушки резко переобуются как всегда.
  • 237 Андрей

    0 0 Отговор
    Почитал ваши комментарии. "Дебилы, бл..дь"