Тема: Украйна

28 Април, 2022 21:00 22 491 193

Най-големият подарък: как Путин помогна на България

  • газ-
  • подарък-
  • руски газ-
  • русия-
  • украйна-
  • българия-
  • война-
  • газпром-
  • корнелия нинова-
  • румен радев

С газовия си шантаж Путин неволно много помогна на България

Най-големият подарък: как Путин помогна на България - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар от Веселин Стойнев:

Управляващата коалиция беше изпаднала в задънена улица заради оръжието за Украйна. Премиерът Петков дори докара безизходицата до фарс - с визита в Киев за търсене на "реалните нужди" на украинците (които не са оръжейни) и с инициатива за даряване на заплати, с които пък да се купува оръжие. И изведнъж Путин с едно врътване на газовото кранче възкреси мандатоносителя. "Продължаваме промяната" се окопити, върна се в правилния коловоз и даде пълен напред.

Още новини от Украйна

Услугите, които Путин направи на България

С газовата си офанзива Путин освети и президента Радев: сега той вече е твърдо в категорията на бившия си служебен премиер Стефан Янев - като първите в историята натовски генерали, заставащи при война на страната на противника.

Путин ни направи още една услуга - извиси ни редом с Полша, след като се бяхме залепили на пода като мекотело. На нея, като най-твърдия защитник на Украйна, нанесе кроше, с каквито тя е свикнала от векове, а нас опита да ни унизи със задвратник. Вместо това обаче събуди като с електрошок решимостта на мандатоносителя да прати оръжие на Украйна. И ни гарантира успеха на саботираната десетилетия от московските петоколонници газова диверсификация - сега вече има форсмажор, при който тя няма как да не се случи.

Но най-големият подарък на Путин е, че охлади любовта към Русия на определени части от българското население. И най-преданите сред тях накрая може поне да се усъмнят в достоверността на житейските си максими, че те наказва онзи, който истински те обича и че преклонена главица сабя я не сече. Трябват обаче повече време и повече мисловни усилия за осъзнаване на заплахата от нелюбящия голям брат със сабя в ръка.

Едва ли путинофилията ще се стопи бързо, понеже в България между русофилия и кремълофилия винаги е имало огромно припокриване. Но поне можем да приключим двумесечната агония "да пратим ли оръжие на Украйна", при която путинофилията набираше сила. Точно както срещу Истанбулската конвенция, когато като снежна топка се натрупа страстта у милиони да се опазим от "джендъра". И както след преодоляването на първоначалния масов страх от Ковид избуя убеждението, че той е измишльотина, целяща пълното подчиняване на населението. Сега проблемът с оръжието за Украйна беше на път да се превърне във виц заради липса на лидерство, компенсирано с гол пиар. Всеки ден нерешителност делегитимираше управляващите пред собствените им избиратели. Със свалянето на този проблем от политическия дневен ред се премахва и заплахата от разпад на коалицията под натиск отдолу.

Почти сигурно е, че решението за военно-техническа помощ за Украйна ще бъде гласувано в парламента със значимо мнозинство. Против може да гласуват единствено БСП и "Възраждане". Някакъв половинчат номер могат да изиграят и ГЕРБ, ако се увлекат в желанието си да се оневинят за годините газово безхаберие и да се опитат да си купят индулгенция с про-оръжеен вот. Корнелия Нинова пък не е пречка като министър за изпълнението на такова парламентарно решение, защото има легални начини да бъде заобиколен подписът ѝ, без да подава оставка. Нинова не може да си позволи тя да е виновна за предизвикването на предсрочни избори, защото партията ѝ вече е в тотална изолация - тя е в открита война и с президента, а единственият ѝ идеен съюзник "по пацифизъм" - "Възраждане", ще е най-големият ѝ електорален смукач. А на русофилския тезгях ще се курдиса и партия на Стефан Янев.

Парадоксът с президента

След като БСП вече е с почти изтрито феродо да набива спирачките на управляващата коалиция, в основен фактор за единството ѝ се превръща президентът. По парадоксален начин. Както пред президентската палатка по-миналата година започнаха протестите срещу ГЕРБ, а миналата година от нея изскочиха лидерите на "Продължаваме промяната", така сега тя ще споява коалицията, явявайки се отсрещен вражески стан. Радев се самоизобличи като опасен за държавата си президент, който превратно формулира националния интерес, не разбира европейската интеграция и застава на грешната страна в геополитическия разлом. Зад него вече ще са не избиратели на ПП, ДБ и останали му верни социалисти, а поддържници на Костадин Костадинов, Стефан Янев и политически индиферентни досега хора. Ще бъде маргинализиран от партийния мейнстрийм, като този път искания за импийчмънт ще дойдат не от ГЕРБ, а от довчерашните му съотборници. Президентът ще се превърне в боксова круша между власт и опозиция и при политическата му незрялост, непреодоляна след цял президентски мандат и няколко служебни правителства, може да се окаже дългосрочен фактор на политическа нестабилност.

Засега обаче Радев има благотворно влияние като Путиновия газов шантаж - (само)активирането му доведе до пълната еманципация на ПП от него и до изолацията на БСП. А това е предпоставка за по-уверено и по-реформаторско управление.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 300 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АлМухаАлНаМед

    371 111 Отговор
    Поредния за деня жалък пасквил.

    Коментиран от #22, #58, #109

  • 2 Я някой либераст

    266 81 Отговор
    да разкаже за бълвоча, щото току що ядох и ще повърна ако го прочета!

    Коментиран от #7, #11

  • 3 Психиатъра

    277 96 Отговор
    Този сайт е пропагандиски инфото им е фалшиво. Сайта Факти е платен от Козяк.Сайта е създаден с цел убликуване на русофобска пропаганда.

    Коментиран от #38, #82

  • 4 Dw,

    169 40 Отговор
    Тоз вой е малко като надгробен за Бг..то бългърския премиер кп и на финансите ав(Асан) не разбират от работите който са заели , ко остана за вас
  • 5 ОПутя

    74 142 Отговор
    Нямаш работа тука Го хоум в Мацква
  • 6 Големи

    186 71 Отговор
    бOkлyци списват коментари в днешно време. Тоя Веселин Стойнев сигурно са го опъвали руски тираджии на някой паркинг, много е злобен.
  • 7 Комуниста

    194 60 Отговор

    До коментар #2 от "Я някой либераст":

    Никой не чете пропаганда платена с убийства от 50 войни водени от САЩ.
  • 8 zeus

    164 58 Отговор
    Пак вмирисано зеле, дори няма да чета

    Коментиран от #16

  • 9 ЧАО

    160 60 Отговор
    Приключвам с ФАКТИ, жалко. Преди време дойдох тук от места, които се продадоха. Никаква обективност, само пропаганда.

    Коментиран от #20, #21, #174

  • 10 Q2z

    111 32 Отговор
    Определено журналистите им расте заплатата... Колкото повече писне повече пари.
  • 11 Легай

    27 36 Отговор

    До коментар #2 от "Я някой либераст":

    Щом си се напапкал

    Коментиран от #31

  • 12 Радев е бил РУСКА спящата клетка

    72 45 Отговор
    на висок пост у нас. Като Орбан, Тръмп, Вучич, Меркел, Льо Пен, дори и за Джонсън има съмнения, преди да му подпалят з.дн.ка. за партитата.
  • 13 Скоро

    78 119 Отговор
    Съвсем скоро Путин ще ни се моли да приемем като подарък руския газ,даже пари ще ни дава

    Коментиран от #118, #167

  • 14 ponti

    90 24 Отговор
    хахахахахха теа умреа! не познавам човек дето е гласувал за тех като мен дето не ги пцува на макя и не ги кълне. приключиа.
  • 15 Последния Софиянец

    113 39 Отговор
    На летище Враждебна всяка нощ се товари оръжие.Путин не е сляп

    Коментиран от #42, #51, #72, #105

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Стойко

    61 94 Отговор
    Напълно точно -" Но най-големият подарък на Путин е, че охлади любовта към Русия на определени части от българското население."

    Коментиран от #25

  • 18 вашето мнение

    107 34 Отговор
    Не знам за коя България говори авторката? Може би за файтона хора поддържащи шопара ристьо? Но тая коалиция си отива.
  • 19 no name no face no number

    87 24 Отговор
    Ха DW грузе генозин, на вас не вярвам и една дума, защото сте се ДОКАЗАЛИ ДОКАЗАЛИ КАТО ЛЪЖЦИ. Не случайно не ви харесвам и нокой не ми плаща за това ( за съжаление) Но от лъжите, които написахте за НРБ от тогава и до днес ви Не обичам
  • 20 Чао Бао

    17 16 Отговор

    До коментар #9 от "ЧАО":

    Чао Бао
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 3512

    28 64 Отговор
    Путин и Русия, която се свързва с него няма нищо общо с тази Русия, която чета, слушам и обичам.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Кои тея

    46 30 Отговор

    До коментар #17 от "Стойко":

    определени части? Не виждам такива, освен платените либерасти дето все са си 100-200 човека и прислугата им.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 greeneyes

    58 74 Отговор
    Руският Хитлер пак се простреля в крака. В опита си да раздели Европа, той я обединява още повече. На всичко отгоре кагебейското джудже насила откъсва от руска зависимост дори страни, които традиционно са в добри отношения с блатната сатрапия. От това по-хубаво здраве му кажи!
    от "Дневник"

    Коментиран от #37

  • 28 Иван

    67 25 Отговор
    Колко остра нужда от интелект има България. И колко малко са умните българи, останали на територията. Горната боза е поредното доказателство за това. Да, налага се по цял ден да слушам и чета на английски, руски, италиански и други езици, за да мога да задоволя интелектуалния си глад. Тук е боза, доста вкиснала. Тъкмо бяхме тръгнали да преодоляваме отрицателния отбор, претърпян по време на "присъствието" и ето я демокрацията, която довете със себе си емиграцията. Даровитите и умни българи се разотитоха по света. А тук останаха останалите. Боза.

    Коментиран от #59

  • 29 Милен

    73 24 Отговор
    Абе незнам как се е възкресила управляващата коалиция но с очертаващото се разрастване на кризата и галопиращия растеж на цените въпросната коалиция може да не изкара и до есента.
  • 30 Ъгълът

    51 40 Отговор
    При нови избори Янев печели минимум 30%, защото обик военния човек Гео политиката не го интересува, а го вълнува дали ще може да си плати сметките и какво може да сложи на масата.

    Коментиран от #46

  • 31 Няма

    29 16 Отговор

    До коментар #11 от "Легай":

    сега ще пийна едно от малкото добри наглосаксонски продукти-сингъл малц.

    Коментиран от #84

  • 32 Искаме

    50 32 Отговор
    Избори! Веднага! Незабавно!

    Коментиран от #87

  • 33 Hess

    55 24 Отговор
    Немец съм,но се отвращавам от DW! Ich kann kotze

    Коментиран от #81

  • 34 пълен

    21 7 Отговор
    назад.......в кофата е козунака !
  • 35 nfvhbkj

    28 18 Отговор
    ци. цка е. бачкова от де. бъта организирала пронацисткото укросборище в София. Да я отсвирим. от нашия град!
  • 36 Раданч Татлъту

    20 30 Отговор

    До коментар #26 от "Стойко":

    Хахаха Стойкич🤣😄🥳🤠🤯 Много им бъркаш отзад на Руские бросах тук 🤣😄🥳🤠🤯Съвсем ги бодеш кат мечка на задна 🤣😄🥳🤠🤯 Ако имаше поне един от тях с достойнство и чест биха ти предложили да се съберат к определят среща🤣😄🥳🤠🤯
  • 37 В кой крак се простреля

    29 18 Отговор

    До коментар #27 от "greeneyes":

    с какво се простреля? Я обясни, че ми стана интересно!
  • 38 Hess

    10 8 Отговор

    До коментар #3 от "Психиатъра":

    Dies ist und Meine Meinung...Това е и моето мнение.
  • 39 Даа

    49 41 Отговор
    Дано никога повече не бъдем ,,освобождавани,, от Империята на злото. Не го искаме вече тоя двоен, троен и не знам колко вече освободител. Освободи ни от златния резерв, безценните исторически архиви и ни дари азиатския комунизъм. Аман вече от това варварско, фашистко государство...
  • 40 ОБЕКТИВА СЕ СМЕЕ😀

    9 1 Отговор

    До коментар #16 от "Хахаха":

    АМА ХЕМ ЧЕТЕ АМА И ОТГОВАРЯ 😀😀😀И УТРЕ ПАК СА ТУК 😀😀😀
  • 41 Мим

    47 15 Отговор
    Много си грешен в разсъжденуята си,ама сигурно си и забравил,че до сега нашите бивши ръководители ,винаги са били на грешната страна.Та в случая наш кирчо я продължава тази традиция да съсипе България.Не трябва да му позволим,а по скоро да го изгоним и остане при укрите..
  • 42 Да вярно

    5 8 Отговор

    До коментар #15 от "Последния Софиянец":

    Но нищо не може да каже
  • 43 Deutsche Welle

    23 18 Отговор
    Ми да ви помогне Путин и на вас така, дойче зеле
  • 44 sbs -no komunist

    24 29 Отговор
    КОЙ -РЪКОВОДИТЕЛ НА ДЪРЖАВА -БИЛО ЦАР ИЛИ ПРЕЗЕДЕНТ ЩЕ ЖЕРТВА МЛАДОТО СИ ПОКОЛЕНИЕ ВКАРВАЙКИ ГО ВЪВ ВОЙНА ---ЖЕРТВАЙКИГО -ЗА ЗАЩИТА НА ДАДЕН -БРАТСКИ НАРОД ---КОЙТО ПРИТЕАЖАВА ДАДЕНА ТЕРИТОРИЯ ---БЪЛГАРИЯ -ОСВОБОЖДЕНИЕТО И --ВЪЗЛОВО МЯСТО НА БАЛКАНИТЕ -ЕВРОПА -ОГРОМНА ТЕРИТОРИЯ ----ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА -----ТЕРИТОРИЯ ЗА ВЛИЯНИЕ -НИЕ ЩЕ ВИ БИЕМ --ПОСЛЕ ЩЕ ---ВИ ИЗРАБОТИМ ---ИКОНОМИЧЕСКИ ---С КРАНЧЕТО ---АКО НЕ МЕ СЛУШАШ -ЩЕ ГО ЯДЕШ ---ИДИНСТВЕНОТО ДОБРО НЕЩО ИДВАЩО ОТ ИЗТОК Е СЛЪНЦЕТО ----ОСТАНАЛОТО Е БОТУШ -КАЗАНО ПО РУСКИ ВАЛЕНКА

    Коментиран от #73

  • 45 Ддд

    28 21 Отговор
    Това най глупавия журналист на Прокопи ли го е писал???
  • 46 Какъв Янев бе, мунчо?

    34 21 Отговор

    До коментар #30 от "Ъгълът":

    Със закон трябва да се забрани на разни военни халогъзняци да се занимават с политика. Това са непригодни хора, напълно откъснати от живота и обществото.
  • 47 ponti

    46 29 Отговор
    Мдаа, руснаците могат две неща да воюват и да пият. Първото го могат по... наследство. Няма случай в историята някой да е спечелил срещу тях. Да, дават много жертви, не са като американците с ядрени бомби с бомбени килими от 12000м височина и т.н. бият се олд стайл - с калашника с танка и така. НО, винаги побеждават. Така ще е и сега. Не очаквайте войната да свърши скоро. Ще бъде бавна и мъчителна. А финансово-икономическите резултати за нас (Европа) ще са съкрушителни.

    Коментиран от #60, #74

  • 48 ежко

    30 20 Отговор
    Путин помогна на САЩ и ЕС!На България интересите са коренно различни!Защо смятате,че са едни и същи?Защото сте обгрижили шепа политици да го тръбят наляво и на дясно ли?

    Коментиран от #191

  • 49 Леле,леле

    41 25 Отговор
    Ще видиш един подарък наесен.Кървави ще ги роните,ама Москва не вярва на сълзи.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Пламен

    36 33 Отговор
    Подаръкът е факт.
    Оказа се че газта от Гърция е с много по добра цена от Газпром

    Коментиран от #55, #104

  • 53 Перо

    49 25 Отговор
    Путин каза в прав текст,че е принуден да промени плащанията на определените суми в рубли, поради санкциите към руските банки и трансфери и закриването на сметките в Западна Европа! Просто сиренето е с пари и само тъпаците се правят ербап! Кокошките се правят на ястреб, но бързо ще се приземят!

    Коментиран от #63, #67, #80

  • 54 Рушляците

    26 30 Отговор
    Обичат да наказват българските роби
  • 55 Къде го тоя гръцки газ

    42 18 Отговор

    До коментар #52 от "Пламен":

    от кога гърците вадят газ от Гърция?

    Коментиран от #69

  • 56 Монгола

    48 19 Отговор
    Подарък от САЩ за България три цифрена инфлация.
  • 57 Самуил

    30 17 Отговор
    Даже няма да си направя да прочета това “нищо” докрай…
  • 58 ДВ е ВРЕДЕН за здравето 😉

    40 18 Отговор

    До коментар #1 от "АлМухаАлНаМед":




    Щом е Дойче Веле, НЕ се чете! 😉









  • 59 Иванушка

    10 1 Отговор

    До коментар #28 от "Иван":

    Не разбрах какво искаш да кажеш ,малко объкан ми се виждаш

    Коментиран от #86

  • 60 4211

    13 14 Отговор

    До коментар #47 от "ponti":

    А има, турци, англичани и британци 1850-56, японци 1905, финландци 1939-40, да не говорим за турците преди 1879.
    Ми ПСВ...
    Четете, бре хора...
  • 61 ХАХАХАХ приспивно хапче за либерастията

    27 18 Отговор
    В Словакия потвърдиха съществуването на банкова сметка в рубли за плащане на газ.
  • 62 Пропагандистите на сор.оснята

    33 17 Отговор
    Сега поне знете кой пропагандира за скъп втечнен газ. Знаете на кой да благодарите за мизерията. Знаете кои разпространяват пропаганда. Като огладнете знаете на кой да благодарите.

    Коментиран от #65

  • 63 Путин

    14 22 Отговор

    До коментар #53 от "Перо":

    Взел съм се насериозно, но щом спра водката ще изтрезнея!
  • 64 Митраджия

    20 25 Отговор
    Е по голяма подлога от Радев май няма хахаха .евала разкри се и той .
  • 65 НА НЕМСКОТО

    23 7 Отговор

    До коментар #62 от "Пропагандистите на сор.оснята":

    ПРАВИТЕЛСТВО! гьобелс зеле е част от държавните информационни канали и се финансира от немския данъкоплатец.
  • 66 Радан-Костовист

    20 15 Отговор
    Той не е Натовски Генерал , а просто генерал от ГРУ!
  • 67 Вова

    15 19 Отговор

    До коментар #53 от "Перо":

    Той беше принуден и Украйна да нападне.

    Цял живот в принуда живее този човек!

    УжасТна съдба има!
  • 68 Хубуу

    27 11 Отговор
    Ама какво фащаме от цялата тази работа че се наредихме срещу най върлите борци срещу Путин. Къде са ползите. Олиото да не е станало лев и двайсет а бензина 2 лева. Или пък пенсиите да са станали двойни.
  • 69 В.В.П.

    12 6 Отговор

    До коментар #55 от "Къде го тоя гръцки газ":

    От Тея месеци почнаха ,,Имат извадени вече две цистерни..Хехе .
  • 70 рашист

    15 12 Отговор
    Гаz глава затрива!
  • 71 Явер

    15 24 Отговор
    Тези статии явно ги четат само феновете на Путин, твърдейки че не ги четат и са пълна помия. От многото им коментари друго се вижда. Изглежда писането на злобни коментари им е цел на живота. Много хора бъркат - това не са платени писачи, понеже никой не бил дал пари за такива коментари, понеже не носят никаква полза. Пари се дават зе нещо което носи стойност.
  • 72 Последната Софианка

    9 12 Отговор

    До коментар #15 от "Последния Софиянец":

    Хахаха ти спиш на летището ли ? Хахаха голям шпионин се оказа .
  • 73 Баце

    3 0 Отговор

    До коментар #44 от "sbs -no komunist":

    Да не ти изгоре клавиатурата. Малките букви чезнаха викаш на него:)
  • 74 Последната Софианка

    15 23 Отговор

    До коментар #47 от "ponti":

    Да да винаги .и в Афганистан победиха с подвити опашки ,така си тръгнаха рашистите.
  • 75 Сатана Z

    36 14 Отговор
    Няма шантаж,на Просто Киро му натиснаха копчето от Козяк Щрасе 16 и той изведнъж се отказа да плаща Газа в рубли.
    Сега армейските ни скаладове ще се изпразнят и целия ни аресенал заминава на утилизация,а ние оставаме с пръст у дупе

    Z
  • 76 Мдааа

    40 12 Отговор
    Даването на оръжия на Украйна вкарва България във войната...
    https://fakti.bg/mnenia/674319-davaneto-na-orajia-na-ukraina-vkarva-balgaria-vav-voinata-
    .....
    И в тази война българският министър-председател и политически партии от управляващата коалиция искат да натикат и България, като се обявяват за предоставяне на оръжия на Украйна. Без да си дават сметка, че по този начин ще се удължи тази безсмислена война, която отдавна можеше да бъде прекратена, че с българското оръжие ще бъдат унищожавани руски войници. Без да си дават сметка, какво отражение ще има това на руско- българските отношения и за последиците за България в икономически план, а и по отношение на националната ни сигурност. Защото предоставянето на оръжия на Украйна за използване срещу руските войскови части, не може да бъде възприето от Русия по друг начин освен като враждебен акт. А Русия и без това вече е поставила България в списъка на неприятелските държави.
    България е участвала в историята си в две световни войни, на страната на съюзи, водещи война срещу Русия. Участието и в двете войни е катастрофално за страната ни.
    Българските политици, очевидно нищо не са научили от историята.
  • 77 деНАЦИфикация

    26 10 Отговор
    Да минат с огнепръскачките и през редакцията на манипулаторите от Дойче Зеле !!!
  • 78 Голем смях

    9 20 Отговор
    Много точен и верен коментар.Браво .
  • 79 no name no face no number

    12 9 Отговор

    До коментар #50 от "Българин":

    Не ползвам, всичко ми е Източно и нищо ама нищо западнало. Руско, Китайско, Корейско, Японско и тн
  • 80 Лъжи, лъжи ...

    11 22 Отговор

    До коментар #53 от "Перо":

    Путин за пореден път излъга ! Как са платили България и как са върнали парите за 5-те дена ?
  • 81 Чапай

    15 3 Отговор

    До коментар #33 от "Hess":

    Първо се научи да пишеш немски .хахаха немец бил.
  • 82 Вова

    4 16 Отговор

    До коментар #3 от "Психиатъра":

    Всъщност финансирането му идва от площад "Героите на Украйна". Толерантен е до известна степен към коментарите и на двете страни.

    Трият се само явни насоки за действие, които са в пряк ущърб на РФ. Но веднъж минали през мрежата, вече са взети под внимание. Може да се трият.
  • 83 ComfortablyNumb

    2 2 Отговор
    Стойнев много оптимистично, а говорим за България. Българина не прави петата капия при 3:1 , а ти искаш големи работи от него ...
  • 84 Това е добре

    1 1 Отговор

    До коментар #31 от "Няма":

    Завиждам ти
  • 85 Верно ли

    30 10 Отговор
    Хахаха. А пък Стойнев сънувал, че Путин ще дава на Европа газ без пари (а.к.а пари в блокирани сметки). За такива като него има една приказка - ла.ната му до брадата и продължава да дрънка :))) Колкото и да крещи либералната нео-повр.щня, че това е някакъв неземен успех, това е най-голямото дъно за европейският "политически елит" и скоро ще го разбере, ама по трудния начин.
  • 86 Хаха да

    3 4 Отговор

    До коментар #59 от "Иванушка":

    Хаха пиему се БОЗА Така си мисля
  • 87 И кой

    5 3 Отговор

    До коментар #32 от "Искаме":

    Ще дойде Ооо чакай сещам се това са Геб
  • 88 D W фейкове и Маниполация!!

    23 14 Отговор
    Нищо нее охладил Путин!! нито с нещо, е Осветил Янев и, Президента Радев!! Поредните Фейкове на DW!! Сънища!!
  • 89 Наблюдател

    28 12 Отговор
    Брътвежите на соросоидно наградените умни красиви нямат край. Не изметем ли тия от властта скоро България няма да я има за продажници.
  • 90 Стига с тази пропаганда

    28 9 Отговор
    Хайде малко истински анализ много моля. За какъв геополитически разлом с евроинтеграцията ни говорите при положение, че позицията на Радев касае войната между две страни извън ЕС и евроатлантическото НАТО? Зорлем някой трябва да въвлече ЕС и НАТО в този конфликт ли и цитираното окопитване на ПП в правилната посока дали вероятно се явява някакво поощрение ние да сме острието на бъдещия конфликт? Дойче Веле да анализира защо Русия не е спряла едностранно газта в Германия, а не да ни обяснява как благодарение на влошаването на отношенията ни с Русия сме станали по реформаторски настроени и уверени.И наистина никой досега не каза защо на Германия не е спряна газта? Никой не каза и каква е реакцията на Полша? Защо само слушаме и четем колко сме на правилен път без да имаме достъп до информация за действията на Германия в преговорите с Газпром и постъпките на Полша, Унгария, Австрия, Турция и т н. Само ние ли сме най ербапи и пострадали от целия ЕС? Дайте малко истински анализ, стига пропаганда.
  • 91 Лилипутин

    22 15 Отговор
    Не забравяйте Жириновски
    ще ни лазите в краката .няма братушки ,няма освободители.винаги сме ви мислили за подлоги и наши роби .спираме кранчето и ще се молите като гладно коте за млекце . За какво мислите ,че първо на вас спряхме да подаваме газ. Отдавна другите държави дават оръжие на Украйна,но първо вас изпържихме.сещайте се сами.

    Коментиран от #172

  • 92 Георгиев

    40 13 Отговор
    Цялото изложение почива на грешната теза, че Путин е спрял газта. Газта я спряха нашите двама смешковци. Путин не иска да му се плаща по стария начин, защото платените средства остават блокирани в западните банки и той не може да ги ползва. 80% русофили това го разбират и с насмешка се отнасят към мантрата " Путин спря газта".

    Коментиран от #108, #117

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 КПСС-БКП

    18 12 Отговор
    Слава Русия.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 герт

    34 18 Отговор
    Владимир Путин както винаги изигра блестящ ход. Предателите на България, веднага си показаха муцуните. За да обслужат краварите са готови да продадат българите сегашните Кирета. С фашистите се гушнаха и на гости си ходят, въпреки желанието на българите. Казаха им ясно че газа се плаща в рубли, но предателите за да обслужат краварите се правят че не разбират. Сега щели друг газ да внасят, нищо че ще е по скъп с 30%. Нали всичко е на гърба на българите.Всеки ще обеднее заради тези национал предатели и спешно трябва да ги гоним ако искаме да оцелеем.Никаква подкрепа на бандера фашистите от Украйна, и добри отношения с братята ни руснаци, това е бъдещето.

    Коментиран от #99, #133

  • 98 Ако има римЪ, удари мЪ!

    25 11 Отговор
    Г-н Сорос, откъде намирате такива тъпоумници да правят такива дълбокомислени изводи, които са на светлинни години от реалността?
  • 99 Какви братя...

    12 23 Отговор

    До коментар #97 от "герт":

    Дрогиран ли си... ?! Какви братя сме с буряти, ингушети, чеченци, и т.н. ?! Снимки виждал ли си от азиатския рай ?! Реалността е друга, братството е с фактури !
  • 100 Дед Мороз

    10 3 Отговор
    Подаръци ще има за всички от сърце.
  • 101 След като толкова се пищи...

    13 20 Отговор
    Значи проблема не е в спрения газ, а в спрените пари за него ! Газ ще има, няма нужда от робство на Газпром. Когато вземаш от няколко доставчика, цената се балансира и всеки мълчи !
  • 102 Хфх

    39 13 Отговор
    Тъпаци, народа не е против Русия.

    Коментиран от #115, #132

  • 103 🇧🇬🇷🇺

    30 14 Отговор
    Оставка продажници
  • 104 🇧🇬🇷🇺

    13 6 Отговор

    До коментар #52 от "Пламен":

    Аве шушляк нещо си се обгазил
  • 105 Те така

    29 5 Отговор

    До коментар #15 от "Последния Софиянец":

    Не само там. От Военните заводи всяка нощ се карат тирове с бомби за Украйна. Все още някой си вярват че не даваме оружие.

    Коментиран от #173, #175

  • 106 Ръкуващия с вятъра

    19 3 Отговор
    Рублии рублиии рублиии
  • 107 АУУУУУ

    12 22 Отговор
    БРАВО НА АВТОРА ЗА СТАТИЯТА!!!
  • 108 Вова

    14 9 Отговор

    До коментар #92 от "Георгиев":

    Опорката ви е с дефект.

    Газпромбанк получава средствата на купувача във валута. Тук риск от санкции няма.
    Обменя средствата в рубли на борсата в Москва. Парите са си негови. Прави с тях каквото прецени.
    Заверява сметката на КУПУВАЧА с получените от обмена рубли. От какъв зор, след като купувачът вече е платил във валута, записана в договора?

    Моля да поискате допълнителни указания от центъра и да ни разясните какво общо имат блокираните сметки в чужбина с валутните сметки на Газпромбанк в Русия и обмена на средствата в рубли по непазарен курс.

    Коментиран от #169

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 ИМПЕРИАЛИСТ

    21 24 Отговор
    Слава Богу! Слава на Украйна, че на БЪЛГАРИТЕ най-сетне им се отвориха очите за "Авантюрите на русия в ...........България".
  • 111 Путинофил

    15 16 Отговор
    Путин, бий ма, обичам та!
  • 112 Дуай Липа

    26 12 Отговор
    помия, и пак помия, DW става само за помия
  • 113 братчеда

    14 20 Отговор
    Сега ако хвърли някоя бомба, колко ли путлерски трола ще умрат невинни?

    Коментиран от #114

  • 114 Путлераците

    14 21 Отговор

    До коментар #113 от "братчеда":

    Ще се радват, че умират от бомбите на братушките. Направо ще отидат в комунистическия рай...
  • 115 Ти ли си

    13 6 Отговор

    До коментар #102 от "Хфх":

    народът бе, мунчо?
  • 116 96 89

    20 6 Отговор
    Да не се радваме предварително. Цената ще ни разкатае...
  • 117 Иво христов

    7 5 Отговор

    До коментар #92 от "Георгиев":

    Кои 80%🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 118 Като чета

    15 9 Отговор

    До коментар #13 от "Скоро":

    Си мисля че това ще стане Дали ще пратят оръжие или не това няма значение /като хляба стане 3 лаза кило и бензина 5 лв тези си отиват Пък оръжие трябва да сепрати това ГЕРБ и Борисов го повтарят два месеца С оръжиете и правителството трябва да си ходи
  • 119 Аз казах

    16 5 Отговор
    Веселинчо, или си добре платен, или много си объркан. И в двата случая бъркаш
  • 120 ЧОБАНИН

    22 10 Отговор
    ДОРИ И ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП ТЪПОГЛАВ САМОВЛЮБЕН ПИНГВИН СЕ ОСЪЗНА ЗА РАЗЛИКА ОТ КИРЧО И КОКОРКО / ТОВА СА ЗОМБИТА БЕЗ СОБСТВЕНА ВОЛЯ И МИСЪЛ/ АЛО ЖЪЛТОПАВЕТНИ ГЛУПАЦИ ГОЛЯМ КЮТЕК ВИ ЧАКА СТЯГАЙТЕ СЕ
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Ell

    19 10 Отговор
    Каква глупава и жалка статия само!Не си заслужава четенето!
  • 124 Браво

    8 10 Отговор
    Много добре казано !!
  • 125 До Европеец

    14 14 Отговор
    В тяхното съзнание България не съществува като независима и свободна страна ! Това са хора, родени да бъдат духовни роби на Москва !
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Евгени

    20 7 Отговор
    Стига сте публикували мнения на на некомпетентни продажни особи. Това правителство докара България до поредната катастрофа!!! Време е за окончателна промяна защото ако продължават да ни управляват такива продажници които гледат само собствения си джоб скоро няма да има България.
  • 128 ДА ИЗЧАГЪРТАМЕ ПП И КИРО !

    19 5 Отговор
    ЧАГЪР ЧАГЪРТ ! И НА БОКЛУКА И В КЕНЕФА !
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 еха

    21 6 Отговор
    Тази статия може да се състезава с изказванията на Киро и ония другите, че и даже печели повече точки. Това, че Русия ни слага наравно с Поляците, може да е за добо, само ако сте на много, много голямо количество диазепам. И на писания и изказвания след няколко месеца "Ние няма да се дадем, ние българите тва, ние онова, той агресора". Всички ще ви кажем да си гледате работа национални предатели смотани. Едно е да крадеш, друго да измрат сумати невинни хора, заради корупция и компромати.

    Коментиран от #180

  • 131 ханс

    16 5 Отговор
    Вонящо зеле не четем
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 хнY

    9 4 Отговор
    Чак пък такива заслуги да има Путин!?!?
    но
    пък дано направим инстинка Диверсификация!?!?
    защото само с демократичен газ, петрол или ядрено гориво пак сме зависими.
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 ...

    8 15 Отговор
    Колкото по-далече от руската мечка, толкова по-добре!... Италия обсъжда временна национализация на фирми с руски капитал. Това трябва да стане в целия ЕС. Вън руснаците от Европа...
  • 139 Теодоро

    14 6 Отговор
    Многооо МАЗЕН ПАСКВИЛ.
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 горски

    15 5 Отговор
    Помогнал Путин на България като спрял кранчето и нашите медузи изплували в очите на Европа......

    Това са същите приказки които се отправят към Зеленски,какъв харизматичен лидер бил и как Украйна ще победи.
    Хората не четат история,или я четат като първолаци.......Цялата война е безмисленна ,понеже можеше да се реши в зародиш ,като се отчетат интересите на всички страни.....Сега като набутахме Украйна в калта,ревем колко била лоша Русия.Ами лоша е,защото си гледа интереса,САЩ си гледат интереса.....а ние......Ние плуваме в нагоре към нефтеното петно ,където ще се сгърчим и ще потънем отново при губещите.
    А можеше простичко и ясно да приемен позицията като на Турция,на Индия,на Бразилия,на Китай и др /опс вече изредих половината свят/
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Не, не сме "охладили"

    14 5 Отговор
    Нашата любов към Русия не се измерва с интереса и парите. Ние не сме американски последователи-папагали, ,които преди това бяха комсомолски, а родителите им партийни такива. Това което говори този еснаф, е че щом някой е в беда, или е изолиран, или е обругаван, ти веднага трябва да се "охладиш". Стойте си на нивото на селската конюнктура, и се радвайте на вековните си и икрени приятели като Джо, Жан-Клод , Урсула, Мари-Кристин и Мари-Шантал!

    Коментиран от #156

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Иван

    10 6 Отговор
    Пропаганда далеч от истината. Пасквил.
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Фриман

    16 5 Отговор
    Какъв шантаж, бе! Това си е отговор на тъпите действия на правителството ни! Докато Кирчо е при нацистите, а Радев мези с хамонче в Испания можем да вземем държавата си обратно. Трябва да станем президентска република, за да можем колективно да променяме политически курс, ако не ни устройва.
  • 150 Сс3мпа

    13 4 Отговор
    Те бях чел жълти анализи ама това си минава научните фантастики на Айзък Азимов.
  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 1010

    4 10 Отговор
    Най -големият подарък на ПУТИН Е ДА ИЗЧЕЗНЕ.
  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 ZOZ

    5 0 Отговор

    До коментар #152 от "hihi":

    Ти сега ли го изчисли по метода гледам в тавана, или отиде лично да попиташ всеки или ти го изпратиха готово написано?
  • 156 Джо

    2 8 Отговор

    До коментар #145 от "Не, не сме "охладили"":

    Е как ще се охладите, то и рублата се вдигна малко ,Вече може да харчите каквото припечелвате.Блокирали мозъци, нереализирани.
  • 157 събудете се

    7 10 Отговор
    Братушките ни мразят кирилицата била Македонска зави Путлер преди години.
  • 158 A be

    9 3 Отговор
    Всичко това ,което пишете е само в мокрите ви сънища.
  • 159 Смех

    10 4 Отговор
    То че някои е бил натовски генерал и после е станал обществена личност в услуга на обществото не означава че трябва да си подлога на чужди интереси. Просто Радев ако има топки да разпусне парламента и да сложи хора които ще гледат интереса на народа. Щото ако Радев си седи и нищо не прави след няколко месеца ще има воина и при нас, само дето яз нямам намерение да умирам на фронта зареди акъла на кирчо
  • 160 Помогна ни да разберем

    7 4 Отговор
    По бързо що за лумпени и продажници сме избрали да ни водят
  • 161 user

    12 5 Отговор
    В смисъл, че цените на газа се вдигат с 35% и това е някак си добре за нас ? Ама сериозно ли бе дойче ? Много, ама много ниско ниво на западната журналистика - отчаяни опити да ни убедят, че поскъпването на живота и лишенията са някак си добре за нас ... защото са по демократични причини ! А всъщност са заради некадърността и тоталната неадекватност на новите про-американски правителства в ЕС ! А докога смятате да държите народа чрез медиите - дали като ми стане студено и гладно през зимата и работи като вол, но не може да си позволи почивка ще чете медиите или ще излезне с камъни да изгони некадърните самозабравили се дантелени политици без пол и морал, но с огромни доходи ?
  • 162 умна статия

    6 7 Отговор
    Точно описано!
  • 163 Бай село

    12 7 Отговор
    Първо да поздравя майка ти .прав си от както спря Путин газта не мога да си намеря място от радост..знаеш ли как се радвам че хляба от 1лв и 50 ще стане на 3лв. Става ми едно такова мило че вместо от лев и педесе ще купувам газта на три лева. Ама толкова се радвам на нашите политици че изпращам поздрави на твоята и тяхната майка..

    Коментиран от #166

  • 164 Иван

    10 5 Отговор
    Путин е "пич" без Москвич.
    Няма по-добра услуга за българите и държавата ни да спре газа.
    Ако вземе да спре и нефта и си изнесе Лукойл - тогав излизам на площада и викам с пъно гърло Урааааа, "хвала" ма путьото
  • 165 Дилдо

    9 9 Отговор
    Поредната платена пропагандна статия от Дойче Зеле

    Коментиран от #182

  • 166 Коко

    9 1 Отговор

    До коментар #163 от "Бай село":

    За каво ти е газ на село, копай си градинката, прави си сам хляб и всичко ще е наред
  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Българин

    7 11 Отговор
    Статията е слаба и тенденциозна.
  • 169 Абе

    8 6 Отговор

    До коментар #108 от "Вова":

    Приятелю не е точно така. Парите се депозират в Газпром банк - от там нататък схемата е доста сложна. Ама целта е парите да не остават под контрол на ЕС и САЩ. В крайна сметка от долара и еврото не остава нищо и се превръщат във всичко друго но не и в това. Нали си спомняте защо Садам му спретнаха война - щото спря да търгува за долари.

    Коментиран от #176

  • 170 ....

    0 0 Отговор
    ....,
  • 171 Бай Благой

    8 8 Отговор
    Поредната помия (да не кажа диария) от дойче веле.
  • 172 Тъпи ватенки

    12 3 Отговор

    До коментар #91 от "Лилипутин":

    Жириновски беше нагъл фашист и го беше страх от смъртта. Ваксинира се над 15 пъти защото умираше от страх от короната. Но оная с косата го стигна. Природата си знае работата. Тоя тук от женския пол, дето ходи с дрехи като мундир и гледа лошо и която ни се кара нагло е от неговата партия. А вие сте техни роби и не сте българи
  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 И защо не

    9 5 Отговор

    До коментар #105 от "Те така":

    Защо нашите заводи да не работят и произвеждат. Ти не милееш за българското, а поставяш руското пред националното. Значи си предател.
    Ако изнасяхме за русия, щеше да мълчиш, защото не засягаш руските интереси. Ако имахме нормална държава, такива като вас щяха да са в затвора по гл. 1 от нк.
    Руски подлоги
  • 176 Папагал

    8 3 Отговор

    До коментар #169 от "Абе":

    Ами щом от долара и еврото нищо не става според теб, спестявай в тъпи рубли. Аз ще ти купя еврата. А ти пък с тия рубли, няма да ти трябва да си купуваш тоалетна хартия. Ще имаш много листчета
  • 177 Ммммм даааа

    5 5 Отговор
    Американците гонят няколко изгодни за тях резултата:
    1. Победа на Украйна над Русия в тази война. Санкциите вече са в ход и очевидно Русия повече няма да продава газ на много европейски страни години наред. По този начин част от приходите на Русия ще намалеят драстично, а това ще се отрази на военната ѝ промишленост и на стандарта на живот в страната.
    2. След като изгонят руснаците от Украйна, вече няма кой да защитава Донецката и Луганската народни републики. Така се отваря пътят за добив на шистов газ от онези територии, който газ ще ни го продават на нас и ще печелят лесни пари, без да разтакават танкери през океана.
    3. Съсипаната инфраструктура в Украйна ще бъде възстановена от американски фирми.
    4. Украинската армия ще бъде въоръжена предимно с американско оръжие и техника, от което ще спечели американският военно-промишлен комплекс.

    Запоменте го това и да видим дали ще стане така до няколко години.
  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 182 Жоро

    5 3 Отговор

    До коментар #165 от "Дилдо":

    Като стията не мирише на Ватнешко умрело сигурно ти е ок на свинското самочувствие :D
    Хубаво е и да се чува квичането на Руските Подлоги:D
  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 184 Зевзек

    2 6 Отговор
    Аидеее стига с този газ, бацил, украйна и тези нашите шушуминги. Само да кажа, живея на 4 етаж в 16 апартамент и не ходя да гласувам!
  • 185 Поредната

    5 4 Отговор
    тъпотия на ДВ.
  • 186 Ами ...

    5 1 Отговор
    Как се нарича генерал, заставащ на страната на противника?
  • 187 Виктор

    6 4 Отговор
    никога няма да спра да харесвам руснаците!!! по младото поколение ще попита...защо... акко я нямаше Русия,нямаше да има и България. ето защо мамини,подрастващи ,още с леки пъпчици по нежните ви личица.

    Коментиран от #190

  • 188 Милена

    1 2 Отговор
    Факти е изключително долнопробен, мисирски сайт.
  • 189 А ве,

    0 2 Отговор
    Вярвате ли си и на дума,от всичко това, което сте издрънкали ?! То бива соросоиди,но... вече дори се надскачате в тъпотията си!
  • 190 Слава Україні

    3 1 Отговор

    До коментар #187 от "Виктор":

    Никой не може да промени любовта на българите към Украйна и българите никога няма да спрат да харесват саможертвата и борбата на УКРАИНЦИТЕ за Свобода !!!
    Младото поколение българи трябва да знае че не руснаците, а украинските войници , Украинските казаци и украинските военни части изнесоха по тежките битки във войната за Освобождението на България от 1878г и са много повече от руснаците и се бият по геройски срещу Турция за да я има днес свободна и независима България, а и Паметникът на руската войска в София е в действителност монумент за възхвала Победата Не на руската войска, А на Украинските войници от Трети украински фронт...!!!
  • 191 АБСОЛЮТНО

    0 1 Отговор

    До коментар #48 от "ежко":

    САЩ СИ ПРОБУТВАТ ОРЪЖЕЙНИЯТ СИ БИЗНЕС ТОВА ГО МОГАТ И СА ГО ПРАВИЛИ РЕДОМ ПО СВЕТА И ТОЙИМ ЦЪФТИ ТАМ ЩЕ ОТИДАТ И ПЛАТЕНИТЕ ОТ НАС ВЕЧЕЖ САМОЛЕТИ ИЛИ СА ТАМ? ,НИКОЙ НЕ ГОВОРИ ЗА МИР А ЗА ПОДПОМАГАНЕ С ОРЪЖИЕ КОГАТО ДАВАШ ОРЪЖИЕ ТОЗИ КОЙТО ГО ПОЛУЧАВА ЩЕ ГО УПОТРЕБИ ТОВА Е ЗАЛОЖЕНО В ХОМО САПИНЕС ОТ МИЛИОН ГОДИНИ.ТИЯ ДЕТО ПИШАТ ТЕЗИ СТАТИЙКИ ХВАЛЕБСТВЕНИ ВИЖДАТ САМО ЗАДНИЦИТЕ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ В БЛИЗЪК ПЛАН,В БУРГАС СЕ РАЗТОВАРЯТ НА ПРИСТАНИЩЕТО ТИРОВЕ СЪС ЗЪРНО ,А КАЗАХА ЧЕ ИМА ВЪЗБРАНА ЗА ИЗНОС , ОТ ПОСРЕДНИЦИ ПРЕКОПУВАМЕ РУСКА ГАС С 35% ПО СКЪПА ЩОТО НА БАЗА ЦЕНА Е ПРОЦЕНТНАТА КОМИСИОННА В ЦЯЛ СВЯТ А МОЖЕШЕ ЗА 60 ДНИ ДА НАПЪЛНЯТ ЧИРЕН
  • 192 сирене

    1 0 Отговор
    това дори статия не е. Ми някой нереализиран, съответно закъсал писател седнал да твори за 20 лева. "Браво!"
  • 193 Ракета Пейтриът

    0 0 Отговор
    Така се гаси огън - с бензин. Операцията е за сваляне на марионетната подставена власт, не срещу собствените братя украинци. Вие идвате при нас, каза Вова за постоянното разширяване на ОТАН до самата граница на Федерацията. Бaй Дън що не си оправи здравеопазването, гетата, транспорта и расовото напрежение ами все се вре където няма работа? Щото не иска да дава, а да взема - печалби на целия оръжеен пром в замяна на човешки животи. Платени от обедняващия данъкоплатец. БГ подставените пoдлoгu не са никак по-далече. Просто изпълнители.