26 Декември, 2022 13:00 3 301 42

Стефан Цанев: На всички партийни лидери бих казал: Идете си с мир!

  • стефан цанев-
  • политици-
  • българия-
  • политически кретинизъм

Политически кретенизъм в България

Стефан Цанев: На всички партийни лидери бих казал: Идете си с мир! - 1
Снимка: БНТ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

На всички партийни лидери бих казал: Идете си с мир! - щом не можете да преодолеете своя егоцентризъм и взаимна омраза. Да не можеш да оцениш доброто в съперника си, да казваш предварително: каквото и да предложи партията на еди кого си, ние ще бъдем против – това е политически кретенизъм.

Това казва от страниците на "Труд“ в интервю поетът Стефан Цанев.

Партиите имат различни интереси, всяка партия се мъчи да представи своя интерес за национален интерес, макар че, както казва Буров: каквото и да ви говорят, знайте, че става дума за пари. Всяка партия, колкото и да е неприятно да се каже, се стреми да предостави изгодни позиции на своите членове в обществото. Иначе те ще я напуснат. Вече рядко се срещат идеологически партии, всички партии са партии на интереси, които са взаимно изключващи се. Това е причината за непреодолимите вражди между нашите партии, обяснява Стефан Цанев.

Очаквам до половин година генерал Радев да излезе с трогателно обръщение към българския народ (сигурно съветниците му вече го съчиняват), че поради неспособността на партиите да съставят правителство е принуден да поеме цялата власт, за да спаси държавата от хаоса, предупреждава поетът.

"Президентът отдавна взе властта. От май месец 2021 година. Тъй нареченото служебното правителство на Янев управлява 7 месеца, на Донев – управлява вече 5 месеца и както изглежда ще управлява до март-април, като сметнем и правителството на Петков за президентско (нали сам президентът се разкая, че той им бил дал властта) – цели две кръгли години властта е в неговите ръце, а и перспективата е да продължи“, отбелязва още Цанев.

“Подобна комедия разигра цар Борис ІІІ през 1934 година, но финалът, както знаем, бе трагически. Не е лошо да си припомняме тези истории“, припомня той.

“В ранните години на демокрацията такава бе „модата“ - Народното събрание беше пълно с писатели, художници, режисьори, артисти, лекари, историци, професори, академици и прочие учени мъже и жени. Постепенно политическата сцена бе изчистена от подобни личности. До такава степен, че ето – сега се чудим как така са се решили да поканят за министър-председател професор и академик! Ако се замислим защо стана така – ще ни стане много тъжно“, коментира той и неуспялата номинация проф. Николай Габровски за премиер с първия мандат.

“Като изключим Румъния, която страда заради нас, България е единствената държава, член на Европейския съюз, недопусната в Шенгенското пространство – всъщност, в истинския Европейски съюз. Ние сме дрипавото мръсно циганче, което подсмърча навън пред вратата. Не ни е виновен Рюте – кой е луд да гласува доверие на такава ненормална, самооплюваща се, самоунижаваща се, самоизяждаща се и саморазрушаваща се държава, каквато сме? Няма да е никаква изненада, ако някой ден чуем, че някой предлага България да бъде изключена от Европейския съюз“, обяснява още поетът.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 55 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хан Крум

    26 2 Отговор
    Като не искаш мира на ти секира!
  • 2 Госあ

    18 25 Отговор
    “ Да не можеш да оцениш доброто в съперника си” каза плювалника със съмнителни качества.
  • 3 а ъъъ

    32 1 Отговор
    Не искат, яко са забозали от държавната боцка и не пускат.
  • 4 Срамно

    38 29 Отговор
    Тоя е бойколизач имах друго мнение за него.Да приравняваш всички политически лидери с българоубиеца Борисов.Срамно.Ясно е какво внушава тоя
  • 5 Куче

    34 0 Отговор
    с мира кокал не пуска !
  • 6 УРА,, УРА

    54 2 Отговор
    Не с мир да си ходят политиците, а трябва с камъни и сопи ние да ги изгони. Те сами няма да си отидат. 33годишните опити да затрият държавата очевидно успяха.
  • 7 Да, бе

    32 15 Отговор
    Дай, Боже да ни изключат от тоя сбъркан съюз, където "висша ценност" е унищожението на членовете му в полза на чужди държави.
  • 8 Тиква

    22 16 Отговор
    И ти с Мир Цане си отивай. Нали от вашата котило време започна всичко! Сега ли се сети???
  • 9 Велик празнословец..

    19 16 Отговор
    От 40 год.го слушам как дудне като обран поп по ти-ви-то и си викам - тоя човек и Дяволът не може да му разкодира "посланията"..
  • 10 Винаги

    23 15 Отговор
    Съм те харесвал,а сега мога да кажа само едно голямо БРАВО! ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ Г-Н ЦАНЕВ.
  • 11 Даа ДЕМОКРАЦИЯ

    15 4 Отговор
    НА АЛ ЙО КАЗА ЛИ ГО
  • 12 Браво за точния

    25 13 Отговор
    Анализ.както винаги невероятно точен но няма кой да го чуе.Ако настоящите боклуци си отидат ще минат години на градеж докато обществото произведе крадци като тези
  • 13 нннн

    19 1 Отговор
    Идете си с мир! При Бай Ставри... Половината са директно за там, другата половина - съмнителни.
  • 14 Абсурдистан

    22 9 Отговор
    Прекрасен коментар! Само ще добавя: всеки народ си заслужава управниците!
  • 15 БСП на Бунището

    23 8 Отговор
    Не става с ходене и с Мир,Стефане...Хората са то измислили - Лустрация на Комунистическите партии и техните ръководители....Експроприация на имуществото им и на комунистическите феодални Приватизатори...Забрана за участие в политическия и Икономическия живот на Държавата....Лустрация бе,Стефане....Лустрация!!!!

    Коментиран от #17

  • 16 Пишурката с хурката

    8 8 Отговор
    Поет с две хурки от баба си. А от деда си има точни познания за българската история. Живял е все в средновековието и се е врял навсякъде и всичко знае.
  • 17 ОМБРЕ

    5 6 Отговор

    До коментар #15 от "БСП на Бунището":

    не си от НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ -ДЕМОКРАЦИЯ ОЗНАЧАВА ИЗБОР НА МАСИТЕ -СИРЕЧ НЕ МОЖЕ ДА ЗАБРАНЯВАШ -АНАРХИЗЪМ -КОМУНИЗЪМ-РОБОВЛАДЕЛСТВО- ПЪРВОБИТНООБЩИНЕН СТРОЙ ИВТАЯ РЕД НА МИСЪЛ СЛЕДВА .............................................................................................................................................................................вземи метлата и ДИРЕКТНО В ЧЕЛОТО - ДА ТИ Е БАницата сладка

    Коментиран от #25

  • 18 Знайко

    19 1 Отговор
    Само донякъде съм съгласен. Според въобще не става дума за его, много повече става дума за НЕДОВЕРИЕ/ЛЪЖЦИ/, за МАФИЯ, за ФЕОДАЛИЗЪМ. Не може да се вярва на мошеници и лъжци, научил съм го по-трудния начин с много болка и дагуби. Не може да се вярва на всеки, който е лъгал десетки години досега, че изведнъж е станал искрен. Аз смятам, че всички, които до 2020 г. са били във власта повече от 2-3 години, т.е. министри, депутати, кметове, общински ... съветници трябва са си ходят от власта завинаги и то веднага.
  • 19 12343211

    8 3 Отговор
    Ок е човека.
    Имаше филмче за Него.
  • 20 Рецептите на Цанеф

    4 6 Отговор
    Както върви скоро ще стигне Иван Звездев.
  • 21 Реалист

    8 7 Отговор
    Като цяло е прав , но му личи антипатията към Президента. Щял да вземе цялата власт !? И какво от това ? Във Франция е Президент, в Сърбия също , в Щатите и т.н. Е, и ? Зле ли са ?
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 пенко

    6 4 Отговор
    ЗА ПОЛИТИЦИТЕ -БРАВО - "ЛИГАВ СЛЪНЧОГЛЕД " , НО ,ЗА ШЕНГЕН ТИ КАЗВАМ : НИЕ СМЕ ВАЖНИТЕ И НЕ НИ Е НУЖЕН ШЕНГЕН --МОЖЕМ ДА ГИ СМАЖЕМ ПО НАШИТЕ ГРАНИЦИ -КЪМ ИЗТОКА -И ЩЕ КЛЕКНАТ !!!!! НЕ СМЕ ЗАВИСИМИ НИТО ОТ АВСТРИЯ НИТО ОТ "ДОЛНИТЕ ХОРА " - ТЕ СА ЗАВИСИМИ НА ДЪРЖАВНО НИВО / НЕ НА ЧАСТНО / !!!!!!!!!!
  • 25 БСП на Бунището

    14 4 Отговор

    До коментар #17 от "ОМБРЕ":

    Щом един Режим - Комунистическия,властвал 45 години в условия на Руска Окупация е обявен за Престъпен със Закон,то хората,които са го реализирали са Престъпниците....26 от тях - офицери и щатни служители на ДС на БКП издигат летеца - президент за втори мандат и Управляват държавата чрез него вече втора година създавайки Хаос в Народното събрание....Лустрацията им ,на Престъпниците от БКП/ БСП,Атака,Възраждане на Комунизма,АБВ и всякаква комунистическа Измет е следствие от този Закон....

    Коментиран от #30

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Ехо

    3 2 Отговор
    Партиите и държавата не могат да бъдат подлог! А и не трябва да се бъркат следствията с причините! Така ефектът е обратен и броят на дебилите расте!
  • 28 Читател

    10 6 Отговор
    Този другар не беше ли доносник преди 89,питам просто ей така за информация.
  • 29 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 9 Отговор
    Русофилите като Цанев пак се активираха!

    Коментиран от #35

  • 30 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    9 2 Отговор

    До коментар #25 от "БСП на Бунището":

    Браво, това е истината ! Но и ГЕРБ е БКП , воглаве с главатаря си !
  • 31 Моряка

    4 3 Отговор
    То добре ще я Радев на вземе властта,но се съмнявам да има смелост за това,както например Кимон Георгиев 1934г.Личното ми мнение е,че влиянието върху него от приятелското семейство Паси чрез съпругата му е голямо и неутрализира в някаква степен характерното за всеки военен пилот повишено смелчачество.Така че ще си останем в блатото,запълнено от поредни посредствени,излъскани спасители,разработени от Козяк.

    Коментиран от #38

  • 32 Моряка,продължение.

    10 2 Отговор
    А този ветропоказател,по добре вече да се застопори.Както по голямата част от интелигенцията ни,охранена от Людмила и Тато,за една вечер се посини и обърна гръб на благодетеля си.Е ,имаше и които не се извъртяха,като Стоянка,Татяна,Ламбо,варненските театрали,сигурно и други,но това не променя положеението.
  • 33 Вирус

    1 1 Отговор
    Рекна ли им го това са нашите продажници
  • 34 С удоволствие

    1 0 Отговор
    По правилно е да им се каже -Почивайте В Мир. Даже мога да им предложа една агенция "Последен Покой" и да им съдействам за хубави места в гробищен парк.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Емо

    2 0 Отговор
    До скоро много харесвах и бях напълно съгласен с мислите на Стефан Цанев. Но усетих, че от известно време е станал от ГЕРБ и в тази насока са му и посланията, ами това е, няма значение от възрастта на човека, никога не е късно да станеш за резил. Жив и здрав.
  • 37 Смърфиета

    1 1 Отговор
    Порнуграфено, ти жив ли си още? Пътник си ама май си като оня вампир Андон Тончев който дълго след като пукняса, трака с кокъли заедно с колегите си в римските катакомби и по телефона отговаряше, че е в чожбина, и чак като му се пръснаха кокълите си го прибраха обратно, но чух, че ги били вързали с тел без да ги почистят от пастърмата по тях и го върнали в катакомбите при побратимите си, или, че го кремирали и турили на Централни, или че го погребали на прокълнати изоставени турски гробища. Не знам кое от всичко е вярното. Но ми е интересно Цанев дали като Мутафчиева ще му изхвърлят праха да трови рибата в морето или ще го копат в родната му Сев. България.
  • 38 Чичибаба

    1 1 Отговор

    До коментар #31 от "Моряка":

    Агиос Айхманос Цифоутохтонос, онлара кюл олмак герек олду, ама язък. Така да се каже на нормален език.
  • 39 Чичибаба – продължение

    2 1 Отговор
    Сем. Паси демек.
  • 40 Васил

    3 1 Отговор
    Г-н Цанев , коментарът Ви е точен и изчерпателен , но като че ли никой от лидерите или депутатите не иска да си отиде с мир. Интересното е как , разочарования български Народ,гласува по различен начин, но депутатите в НС са едни и същи. От 30 години. И темите са едни и същи - с една дума ,как непрекъснато да се повишава благосъстоянието на българския Депутат. Със законови средства. Приемат се закони потайно за определени фирми,хора, институции . Разпределят се средства от данъците ни , за партиите и техните лидери. И накрая парите ги няма-целия народ знае къде са, само Прокуратурата и МВР , не знаят и бездействат. Извода е че с гласуване нищо няма да се оправи и никога партийните величия и депутати няма да си отидат доброволно. Трябва да има друг начин. Какъв? Време е да кажем "СТИГА" .Може би същия този Народ трябва да действа, въпреки измислените закони, организирано и целенасочено. Дали е узрял за това?
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 УТОЧНЕНИЕ

    1 0 Отговор
    Стефан Цанев: На всички партийни лидери бих казал: Идете си с мир И С КРАКАТА НАПРЕД ИЛИ НАГОРЕ !