4 Февруари, 2023 18:06 2 921 63

Днес не се говори за Гоце, а за бити и е.ани от двете страни на границата

  • марин ташков-
  • гоце делчев-
  • скопие-
  • македония-
  • охрид

За да няма недоразбрали - половината ми бащин род произхожда от Охрид

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Пак е 4 февруари и пак се случват простотии между общо взето двата най-прости народа в Европа. Не поставям тук сърбите и косоварите, защото те наистина са две коренно различни нации.

И днес пак е имало дебили, които са се насрали подобаващо. Дебили и от двете страни на границата, за голяма радост на ония тъпаци в Кремъл, макар на тях точно в момента да им пари под гъза заради друго.

Гоце българин, Гоце македонец! Страшна дилема, ей!

И дай сега да се изтрепаме!

Само ще спомена, че тук, в чужбина, съм и продължавам да си общувам с македонци, не си говорим на трети език да се разбираме, не използваме преводачи, не се мразим, не си доказваме кой кой е. И се разбираме като напълно нормални хора.

И така е с повечето хора в Македония по думите на много мои познати, които ходят там.

Значи какво остава?

Ами, остават боклуците, наречени политици и най-тъпите от двете страни на границата. Това е. Те бъркат лайната.

И ако не са те в разните комисии и сходни, а бяха обикновените хора, досега тези проблеми щяха да са отдавна забравени.

Обаче боклуците от двете страни, понеже изначално за нищо не стават, а и за да оправдаят присъствието си на кьорсофрата, ненадейно стават превелики патриоти, ама за малко. През другото време продават род и родина без да им дреме за нещо друго, освен за актуализираните банкови сметки.

И с "помощта" на журналюгерите нещата придобиват много кафяв и смрадлив вид.

От този конфликт абсолютно никой няма полза, освен гореспоменатите.

От друга страна съм абсолюто убеден, че 80% от "патриотите" от двете страни на границата не могат да отговорят изчерпателно на въпроса какво точно е правил Гоце Делчев, как и кога. Нещо, типично за въпросните "патриоти".

И, повярвайте ми, на македонските управници хич не им е забавно, защото се опитват да се докопат до ЕС, но това няма да стане с подобни простотии, провокирани от нашите и добършени от местните тъпаци.

Та, днес не се говори за Гоце, а за бити и е.ани от двете страни на границата, като това отдавна са типичните последици за двата "братски" народа.

И накрая да вземат да си спретнат ежемесечни празници на битите и е.аните и купонът да тече.

А за да няма недоразбрали - половината ми бащин род произхожда от Охрид.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 60 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    58 17 Отговор
    За това са виновни предателите в парламента които пуснаха Македония в ЕС и сега македонците се разбесняха.

    Коментиран от #21, #28

  • 2 Българка

    63 11 Отговор
    Много миризлив сарказъм, но с много верни твърдения. Само че битите и еб.ните са само на територията на РСМ и то само българи. Макета няма пострадали

    Коментиран от #36

  • 3 Адам Хилтън

    46 11 Отговор
    Македония не съществува - не знам кой говори, че и обсъжда за такова място. Западна България все още е под югославска власт, но и в София не им дреме за това.
  • 4 Айййй стига бре....

    10 24 Отговор
    Македония е на Александър Македонски и на Путин и Вучич бе.
  • 5 Ами да

    43 4 Отговор
    Не е необходимо да участваме в примитивни македонски изяви! Най-добре е да успокоим отношенията като не се занимаваме много с македонците, а да се съсредоточим във вътрешната ни поликика и управление, защото крадци и некадърници унищожават България!

    Коментиран от #6

  • 6 Шкембе войвода...

    28 4 Отговор

    До коментар #5 от "Ами да":

    Как така да не се занимаваме с Македония?, аз кво шъ ям?????
  • 7 Попов

    12 5 Отговор
    Ваташкото клане (на македонска литературна норма: Масакр во Ваташа) е наименование на разстрела, извършен на 16 юни 1943 година1 на 12 млади активисти на Съюза на комунистическата младеж на Югославия от село Ваташа. Причина за убийствата са обстоятелствата, че за младежите има данни, че са ятаци на югославските партизани и някои се готвят да се присъединят към комунистическата съпротива. Това става по време на българското управление във Вардарска Маедония в годините на Втората световна война. Разстрелът им е извършен под ръководството на полк. Любен Апостолов, край село Моклище, в местността „Чаир“, на 2 км. от Ваташа.

    Коментиран от #10, #34

  • 8 Бият се руските агенти от двете страни и

    14 21 Отговор
    ни го представят като голем патриотизъм ! А е...ните сме ние българите, които преди 100 години трябваше да й бием дузпата на двукратната поробителка !
  • 9 Мирослав

    19 12 Отговор
    Много зачестиха провокациите с цел да покажат, че Македония е неприятелска страна. Откриването на културен клуб с името на цар Борис III също. Нашите писатели класици определено са писали доста против мизерията и експлоатация от цар Борис III. Това също беше гавра с българската култура.
  • 10 А защо нашите власти не извадят

    28 5 Отговор

    До коментар #7 от "Попов":

    разстрелите и убийствата на македонските сърбомани за сто години - 10 000 убити българи и 100 000 минале през Голи оток, Идризово и т.н. Щото са от един отбор с нашите нац.предатели!
  • 11 Глупаци

    6 16 Отговор
    Дано са ги е..али тияэот възраждане 😁😁😁
  • 12 До автора

    19 2 Отговор
    Май целия ти род са кореняци от Охрид, без изключение...
  • 13 Леле мале

    27 2 Отговор
    Факти , виждам почти десетина думи , за които на нас ни заличавате коментарите . Или на тия , които ги публикувате са по-българи ... 🤔😳
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Перо

    20 4 Отговор
    Има хора,които ядат за да живеят и други, които живеят за да sedat. Авторът е дебил от вторите! Типичен бай Ганьо от ново време и с мозък на пиле! Лично съм чувал в чужбина “макета”, за които местните питаха от къде са и когато името на “държавата” нищо не им говореше, те “надменно” питаха, никога ли не са чували за Александър Македонски, /особено след премиерата в САЩ/! Така че не ми говори простотии за чугунените глави!

    Коментиран от #51

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Гачо

    5 6 Отговор
    Не се карайте! Гоце е фиромец ,а всички фиромци с БГ паспорти са истински македонци и то северни! Тия фиромци без БГ паспорти спокойно може да основат Южна Македония !
  • 18 Перо

    10 2 Отговор
    Има хора,които ядат за да живеят и други, които живеят за да serat. Авторът е дебил от вторите! Типичен бай Ганьо от ново време и с мозък на пиле! Лично съм чувал в чужбина “макета”, за които местните питаха от къде са и когато името на “държавата” нищо не им говореше, те “надменно” питаха, никога ли не са чували за Александър Македонски, /особено след премиерата в САЩ/! Така че не ми говори простотии за чугунените глави!
  • 19 Урюрвкос

    8 2 Отговор
    от заглавието разбрах че догодина по същия повод някой няма да отидат защото ги боли а другите ще отидат защото им харесало

    Коментиран от #31

  • 20 Софиянец

    10 11 Отговор
    Активно мероприятие на мацква с любезното съдействие на израждане и малко копейки
  • 21 Даааааа....

    11 12 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Това е ясно, но "братска" Русия не иска тук, на Балкатите, братските народи да живеят в разбирателство. Всички беди идват след окупацията, пардон "освобождаването" на България от "братята" руснаци през 1887.
    Левски има една много мъдра мисъл, забравена нарочно след "освобождението": "Този, който ни освободи, той ще ни пороби!"

    Коментиран от #32

  • 22 Марш

    19 5 Отговор
    То на всеки национален предател все руснаците са му виновни... а не кирчо и кокорчо и останалите предатели - нито македонските нaцисти....
  • 23 Поручикът

    17 3 Отговор
    От автора разбрахме, че българите в Македония ги бият, палят, осакатват, арестуват, унижават и че за това са виновни българите. Да, Юда не е бил българин, обаче поп Кръстьо е бил. И авторът се самоименува като "българин".

    Коментиран от #30, #41

  • 24 Уса

    17 0 Отговор
    Вие какво очаквате сякаш не виждате на къде отиват нещата в световен мащам...Само измами,манипулации и шоута по западен образец.Унищожават истории,култури и нации в началото демократично и нежно с памук,като постепенно заменят памука със стъклен такъв и накрая вадят резачките.Съжалявам,че изгубих 20 години от живота си да живея в сащ и да вярвам,че ще помогнат на БЪлгария да стане нормална държава.Това днес няма как да се случи,защото сащ вече не са нормална държава.В очите на българите дошли от малките населени места на България Америка все още е велика,но за тези от градовете на БЪлгария Америка се излага трагично.Самите американци покрай войната разбраха,че сме нация управлявана от продажници и престъпници
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Владо Черноземски

    10 1 Отговор
    Може би на автора му расте пиката като използва език включващ "насан", "ебн" и тнт. И като родът ти е от Охрид ти седиш в чужбина и либреластваш? И пишеш неаргументирани свободни излияния.Жалко.
  • 27 Цецо

    5 7 Отговор
    Тоз бивш депутат от Израждане и аз бих го бил кво толкова станало
  • 28 А бе кой пръв призна Македония?

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Не беше ли онзи доморасъл "философ" от Байрям дере, заедно с "прогресивното" адвокатче с отзадничави интереси? И не ли благодарение на тях и на гмежа от техни продължители и последователи днешната ситуация е такава, каквато е. А и нали Кирчо оправи положението, че и днес се обединява с продължителите на някогашното СДС /въпреки че формално една СДС креатура е на страната на ГЕРБ... Впрочем - Македония е САМОСТОЯТЕЛНА държава и има право да преценява кой е заплаха за нейната сигурност.
  • 29 Наблюдател

    5 2 Отговор
    ФAКТИ.БГ, това просташко изказване противоречи на вашите изисквания за коментиране.
    "Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи ..."
  • 30 Може и да си прав -

    3 3 Отговор

    До коментар #23 от "Поручикът":

    но хайде спрете да използвате шаблони с недоказани квалификации /вмятането на името на поп Кръстьо имам предвид.../
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Каква Русия те е патила,бе?

    10 5 Отговор

    До коментар #21 от "Даааааа....":

    Да не би Русия да е обещала на макетата членство в ЕС , да не би Русия да готви територията им за база на НАТО? Впрочем -погледни картата ОТ САН-СТЕФАНСКИЯ МИРЕН ДОГОВОР . КЪДЕ Е мАКЕДОНИЯ И ИМА ЛИ ПРОБЛЕМ ? Сега погледни картата на България, установена от Берлинския конгрес. Какво виждаш? Хайде сеаг попитай кой е в основата на първата и на втората карта. Извод?

    Коментиран от #37

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Македонска Луно

    14 1 Отговор

    До коментар #7 от "Попов":

    1943 е Втората Св. война. България и Югославия тогава са в различни военни съюзи и положения. Освен това, през 1900 г. село Ваташа има 1808 жители, от които 1142 българи християни, 618 българи мохамедани и 48 цигани. "Македонци няма! Цялото християнско население на селото е под върховенството на Българската екзархия. От 1905 година в селото има българско прогимназиално и основно училище.

    Какво искаш да кажеж с твоя коментар?
  • 35 уви ФАКТ

    6 2 Отговор
    За турците всички християни са роми - гърци до 1835 г. Само 1% до тогава се мислят за българи повлияни от руският препис на Орбини - паисиевата история, и от Юрий Венелин.. Но турците не искат Гърция да ни присъедини и гръцките-ромските училища се закриват, а възрожденците отварят училища. Въпреки това към 1865г. по нашите земи само половината се определят за българи, над които имат власт чорбаджиите помислили се за българи. Гърци-славяно езични от 300 години теза на турците и гърците.
  • 36 да да

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    Я,ба ! И ти бе лапна бъстуна ,гъди-гъди и кажи....
  • 37 да питам

    9 2 Отговор

    До коментар #32 от "Каква Русия те е патила,бе?":

    Я кажи историчаре , що 1946-та година , БКП предаде костите на Гоце Делчев на измислената маседония ?!
  • 38 Щсдд

    3 4 Отговор
    Копейкин от бити те ли е или от е.ните 😁😁😁

    Коментиран от #56

  • 39 Един

    3 1 Отговор
    Демерджиев за какво ходи там да те мотаят бе.Смешко.Водиха те за носа като гумено пате-мюре.Колко са жалки нашите политици.Неандерталците от Вардар ни чукат когато си искат бе жалка политическа котерийка.
  • 40 Иван

    6 5 Отговор
    Авторът е напълно прав, абсолютни простотии на Патриотарите от двете страни на границата, между другото какво точно е направил Георги(Гоце) Делчев за България че изведнъж стана най големия български герой допреди 30 на години общо взето за Гоце знаеха само историците той никога не е бил някаква значима личност в новата българска история просто през последните години беше удобен за употреба от двете паразитни партии в РСМ и България ВМРО

    Коментиран от #45

  • 41 Сфсфсфсфсфсг

    4 1 Отговор

    До коментар #23 от "Поручикът":

    Само да вметна, не Поп Кръстьо е предателя. Доста изследвания има в тази посока.
  • 42 Митхат Паша

    1 2 Отговор
    Какво ще кажат по въпроса за ЧЕ ГЕВАРА , колко страни го почитат и дали има конфронтация между тях???????

    Коментиран от #44, #52

  • 43 Митхат Паша

    4 1 Отговор
    Макьетата да кажат истината , кой и кога създаде СМ.??
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 значи

    5 2 Отговор

    До коментар #40 от "Иван":

    не си учил история, или си хванал времената с промени в учебната програма, когато този период не беше достатъчно застъпен и някакси неглижиран, или твоят учител просто е маркирал дейсност, ходейки на работа (но това се надявам, да не е било така).
    до 90-те години на миналия век, този период си се учеше както трябва. Имаше и достатъчно чествания, с които да поддържат духа на уважение у българина, когато изброяваха имената на Гоце Делчев, Даме Груев, Гьорче Петров и др.
    Да не мислиш, че град Голе Делчев винаги се е казвал така! Излиза, че през 1951 на града е дадено име на някакъв неизвестен човек, чийто принос към нашата история и отстояването на българщината никой не знае.
  • 46 Гайтанжията

    4 4 Отговор
    Ще цитирам Гоце Делчев!„ Ако кажеш че не съм Македонец ще ти отрежа езика, А ако кажеш че не съм Българин ще ти отрежа главата“. Точка по въпроса! Еврейското право ! Ако обидиш държавата Израел и Евреите имам право да те лиша от живот. И ние Българите трябва да го приложим.

    Коментиран от #48

  • 47 Тома

    0 0 Отговор
    Това второто ми хареса най много
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Не е съвсем така

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "Перо":

    Това което е написал автора е донякъде вярно(за отношението между българи и македонци в чужбина. Останалото са пълни глупости.) Съвсем анекдотично: Наложи ми се да отида на лекар. Прочитайки картона ми, лекарят ми се ухили широко и запиочна да ми говори на счупен български. Оказа се македонец който много му е дожаляло да поговори "по нашенски", както се изрази той. За мен щеше да е по-удобно да продължим на местния език или английски, но не ми дойде да му взема кефа-а.
  • 52 Не е съвсем така

    3 0 Отговор

    До коментар #42 от "Митхат Паша":

    Че Гевара, или както е познат "дивото куче на Кастро", е обикновен психопат и масов убиец който е бил удобен на режима. Много ми е смешно като разни хипита-вегани, които по цял ден говорят за добродетели и морал се изтипосат с тениска с лицето на човек, чиито единствен принос към историята се измерва в брой запълнени масови гробове.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Език свещен?

    5 0 Отговор
    Страхотен език, страхотно отношение, много висока концентрация на обиди и просташки думи, много убедително, вулгарно и готино! Така сме ние "тук в чужбина"! Ха! А пък ние, които сме по родните места, което за мен е центъра на София, се опасяваме че автора е паднал в някаква тоалетна, помогнете му да не се задави съвсем.
  • 55 123

    2 1 Отговор
    ....тъпаци в Кремъл...ох, ами как ти от висотата на твоя космически разум и с език на каруцар....смешно човече. Стой си в кочинктаа в чужбина и не лай. Това не те касае, безроднико.
  • 56 Нито от едните,нито от другите

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Щсдд":

    Стоял си е у тях си с жена му са мишкували дома,а онова момче пловдивския депутат отнесе шамарите на Гяушево.
  • 57 Одит

    4 0 Отговор
    Гоце Делчев е роден в Кукуш, град който е днес в Гърция а не в СМ!
    Би трябвало там да се ходи на поклонение!
    Днес такъв човек се зове ТЕРОРИСТ! “ През зимата на 1900 година Гоце Делчев пребивава известно време в Бургас. Там основава в двора на Минковия хан фабрика за бомби, чийто динамит е използван и при Солунските атентати.”
    Измислени проблеми от тъпите политици от двете страни!
    Има много герой, герой на две или три държави!
    Политическия пиар на политиците е по важен от народа и ще ни скарат с братята. Кому му пречи как се наричат? Тъп шовизъм, безпочвен.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 777

    3 0 Отговор
    То си личи че автора е от най просто семе, обаче защо си позволява да генерализира българите и македонците като най-прости народи в Европа?!
  • 60 Много точно изказване!

    2 2 Отговор
    И моля русофилите да не се засягат, защото човека е ударил с ла…то точно по вентилатора! Докато не се размирише, нито ние, нито македонците ще разберем за какво иде реч! То не бяха изказвания за братята Кирил и Методи, то не бяха изказвания за азбуката, за Македонската Нация….човек трябва да е дебил за да не схване от къде идва раздорът! Ако не беше тази война, много голяма част от този проблем нямаше да съществува, но тя ни накара да се маргинализираме! Русофилството и у нас и в Македония избива в Българо мразие.
  • 61 Матей преображенски

    1 0 Отговор
    Какво общо има тук Кремъл?По нечия нечиста идея се откриват в Македония културни центрове с гръмки националистически названия и действията на македонистите не закъсняват,единия доколкото е известно е откриван лично от кирчо.А чий агент е той,не е ли цереушник?Защо ги уредиха ония тари-кати да си купуват български тапии,уж били българи,а виждате какво е отношението,особено от страна на македонистките власти.Какъв е тоя мазохизъм,да им отстъпват нашите управници толкова терен,а те се държат толкова враждебно.Провокациите няма да престанат,това е програмирано с далечни политически цели от трета страна,която не е Москва.
  • 62 Абе то хубаво

    2 1 Отговор
    Ама ние,останалите 20% знаем много добре кой е Гоце Делчев,за какво се е борил и за какво е загинал!И да ни убеждават останалите 80%,че бил "Македонски патриот" някак обижда нашата интелигентност,нищо че нямаме рода в Охрид!
  • 63 Перо

    3 1 Отговор
    Колко пъти ще го пускате тоя олигофрен?