Last news in Fakti

17 Март, 2023 11:54 3 624 31

Шоуто на Гешев: каква беше истинската цел

  • иван гешев-
  • шоу-
  • прокуратура-
  • главен прокурор-
  • ружа игнатова-
  • бойко борисов

Защо се прави това шумно събитие и в какво трябва да ни убеди?

Шоуто на Гешев: каква беше истинската цел - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Петър Чолаков:

Главният прокурор организира пресконференция. Тя обаче повече приличаше на грандиозен медиен спектакъл в негова чест, който можем да наречем с работното заглавие "Иван Гешев - супер звезда".

На събитието бяха изнесени "данни" (снимки, записи и пр.) за заговор за отстраняването на г-н Гешев, на "медиен издател" и на "висш полицай". Беше загатнато, че има и други доказателства, но те не бяха предоставени защото, разбира се, са следствена тайна.

Както подобава на добрата драматургия, главните антагонисти в тази вълнуваща история, бяха само скицирани като "Къро" и "Цецо от Белград" (банкерът Цветан Василев?). Сенките в здрача обикновено са по-плашещи от добре осветеното. За капак, без да се прецизират връзките, бяха замесени и имената на политици от ПП, на журналиста от Bird.bg Димитър Стоянов и други.

Каква точно е ролята на криминалния бос Таки и Красимир Каменов-Къро в тази история, какво е мястото на криптокралицата Ружа Игнатова, на Бобоков (кой по-точно от двамата братя?), на лицата, които са "изнудвали" Делян Пеевски и Ахмед Доган и пр. няма да спекулирам.

По-важното е какъв е замисълът. Защо се прави това шумно събитие и в какво трябва да ни убеди? Според мен целта е да се покаже - с гръм и трясък, с фойерверки - че някакви лоши хора са се готвили да разпънат на кръст г-н Гешев и още двама достойни мъже, които всячески се опитват да опазят държавата от мафията.

Събитието от 16 март може да бъде описано и като поредната серия от опитите на г-н Гешев да се самообяви за спасител, застанал върху гордо извисилия се защитен вал на прокуратурата, която "отказва да бъде разменна монета за политически сметки".

Предходният епизод на спектакъла (откъдето е и горният цитат) бе на 24 февруари. В него главният прокурор взе повод от годишнината от началото на руската агресия срещу Украйна, за да се представи като - едновременно - наследник на Левски, човек искрено загрижен за съдбата и правата на българските евреи и, не на последно място, убеден привърженик на евроатлантическите ценности.

Поведението на Иван Гешев - който определено има слабост към комедията и театъра изобщо - е поведение на човек, който се готви за политическа кариера, замисля да стартира политически проект.

Защо му е това кариерно развитие можем само да гадаем, но изглежда се чувства все повече застрашен - не толкова отвътре, от България, колкото от САЩ (откъдето напоследък получи звучни шамари от висш политик, както и от бившата посланичка Мустафа) - и поради това трескаво се опитва да се преоткрие.

Нескопосаният пиар обаче може да му навреди, вместо да му помогне. Посещението му в САЩ трябваше да изглежда като награждаване с Оскар за борбата му срещу корупцията. Вместо това той цъфна на снимка с Хамид Хамид от ДПС - партия, която за мнозина в България е синоним на етническия вот и обръчите от фирми - и остана, така да се каже, без закуска.

В полза на Гешев работи това, че институциите на съдебната система, особено в България, са по същество политически институции, имат участие в политическия процес. Така че г-н Гешев, който фактически има стаж и по тази втора специалност - политиката, просто в един момент, може би, вече открито ще се заяви като човек с политически амбиции.

Г-н Гешев обаче трудно ще може да промени в благоприятна за себе си посока мнението, което вече е съставено за него - особено в чужбина. Депутатският му имунитет в България може да му реши проблема

само за известно време, при това само ако има силен гръб сред някои от традиционните, големи играчи на политическия терен.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 56 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    40 7 Отговор
    Шоуто на Шрек.

    Коментиран от #15, #16

  • 2 Опаа

    36 2 Отговор
    Делото в САЩ заради Ружа Игнатова.Скоро ще има искане за екстрадиране срещу хора много високо в България.Това не е Магнитски това е криминално обвинение в САЩ.

    Коментиран от #11

  • 3 гост

    16 44 Отговор
    Големи глупости си написал Чолаков ! Каскет , некаскет Гешев ще си изкара мандата и не разбирам защо му е депутатски имунитет ?Няма сила , която да го махне , а такива плювачи като този ще си останат само с плювките.
  • 4 Кибик

    50 7 Отговор
    Не знам каква му е била целта, но проблемът му е същия като на Бойко Борисов и на Лъжливото овчарче.
  • 5 Батко

    11 32 Отговор
    Петър Чолаков на постоянен хонорар от Козяк! Поредния,който се опитва да излъска имиджа на останалите продажници от ПП и ДБ! Но не сме прости,виждаме и разбираме за какво става въпрос! Разбираме и ,защо Тиквата изведнъж стана такъв русофил при положение,че целуваше ръка на Путин и му подаряваше куче! На народа му се повръща от предатели!

    Мнението е лично и не ангажирам никого с него!
  • 6 Шердан Българов

    15 31 Отговор
    Шоуто идва от Президентството защото Гешев има уличаващи президента Р.Р. доказателства за ШПИОНАЖ в полза на московия но възпрепятстван от неприкосновения му имунитет ще го обвини след изтичане на мандата му!
  • 7 !!!

    24 7 Отговор
    Шоуто беше това, че престъпни групировки заплашват следователи, прокурори, съдии. Кадруват с подкупи в МВР и други правоохранителни институции. За съжаление простолюдието е умишлено разделено - едните мислят, че едните са мафия, другите, че другите са мафия и криминалния контингент действа без да се притеснява от нищо. За съжаление каквито и записи да излезнат както и да покажеш на хората кои наистина са "добрите сили" и какво се случва то едните не вярват на другите и обратно. За това обществото ще си плати всичко с лихвите!

    Коментиран от #18, #21, #23, #24

  • 8 Доктора

    11 28 Отговор
    Прокопиева медийка, скоро Гешев ще стигне и до вашия бос!

    Коментиран от #10, #20

  • 9 3.14К

    26 7 Отговор
    С подобна драматургия, Гешев и строителната мафия вкараха в затвора две жени, които им пречеха в безогледното застрояване в Младост. Злият гений на човека, който по подобие на шефа си се прави на луд, е наредил да се даде час за зъболекар на Иванчева в края на месец май!!!
  • 10 гражданин

    17 1 Отговор

    До коментар #8 от "Доктора":

    "Факти" не е прокопиева медия. Тук всеки може си пусне каквато иска статия и манипулация стига да си плати колкото му иска сайта!
  • 11 Хаха

    21 0 Отговор

    До коментар #2 от "Опаа":

    Брата на Ружа Игнатова е в американски затвор.А той е много добре запознат кой какъв е в тази измама.Ще свидетелства.
  • 12 ДАСКАЛ ГЕНЧО

    20 4 Отговор
    ЦИРК ,
  • 13 Иван Тушев

    29 6 Отговор
    САЩ наблюдават Гешев непрекъснато и само те могат да осуетят и разбият всичките му сметки и планове. Видя се, че ние тук не можем да се справим с него.
  • 14 Яяяяя

    29 5 Отговор
    Босовете се ритат. Скоро явно ще започне стрелбата. Доста време имаше затишие. На Баце явно му свършва времето. Мафиотите се изнервят, а каскета заедно с тях. Париците намаляха, а Баце вече е бита карта. Страх ги тресе един от друг. Ще има пуцане скоро...
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Боко Тикжата

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Черве......н ГЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪз!
  • 17 Треторазреден и нескопосан цирк...

    10 2 Отговор
    От пътници !
  • 18 Заплашват...?!

    10 1 Отговор

    До коментар #7 от "!!!":

    Няма такова чудо в БГ..ако има списъци, те са за заплатки
  • 19 Демократ

    12 3 Отговор
    Баш майсторът на мафията си мисли,че хората не знаят за какво става въпрос. Неговият резил и на частната му прикриватура са върховни, но лошото е че са пълен резил за България. Станахме за смях пред света с този лениниски каскет. В мечтите ни обаче равенството пре закона ще настъпи и тогава всички виновни ще отговарят. Милиционерските им тъпи глави не могат да родят нови сценарии. Заплахите за убийства за най-висшия ешелон и най-виновни управници- Доган,Борисов,Пеевски и т.н.са основно средство за разсмиване на мислещите българи. Сега каскета си мисли,че е велик. Конфигурацията на пресконференцията е много смешна.
  • 20 123

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Доктора":

    Не осквернявай лекарската професия! Пий си хапчетата и лягай,да спинкаш!
  • 21 Ти на кой браг си ?

    8 1 Отговор

    До коментар #7 от "!!!":

    Част от коментара ти "За това обществото ще си плати всичко с лихвите!" Вместо каскета да се прави спасител на нацията, защитавайки прокурори, да беше образувал дело срещу Росица Велкова-Желева, която по нареждане на фатмака, бяха тръгнали да катастрофират България! Ето това е защита на национален интерес. На нас ни трябва главен прокурор а не назначен от тиква и шайка, каскет.
  • 22 без имена

    2 2 Отговор
    изглежда вярно , че цецо плаща яко.
  • 23 А ти от умнолюдието ?

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "!!!":

    "За съжаление простолюдието е умишлено разделено" Не какви записи, а истинската прокуратура и съд ще върне вярата в правосъдието. Народа /простолюдието, наречено от теб и такива като теб/ Не е разделен по признака, който си посочил а на крадци и ограбени.
  • 24 Имено

    8 2 Отговор

    До коментар #7 от "!!!":

    Ако имахме главен прокурор на място, нямаше и ти от умнолюдието да се чудиш кои са мафия.
  • 25 Българка

    7 3 Отговор
    Много плоско Гешев. Как пък само глупости правиш и мъчиш Синчето да говори празни приказки. Направо съм ти обидена, че ме няма в тези флашки със записи. Как така не съм в играта, не е честно. Сега, сериозно. Мислех да не гласувам въобще, но сега реших да гласувам за споменатите ПП и ДБ и ще накарам поне още 30 човека около мен да направят същото, защото станахте опасни в лудостта си.
  • 26 Смрад

    5 0 Отговор
    Какво шоу бе, това не са ли факти? Замълчете, след като и на слепите им е ясно, че гащите ви... Усмърдяхте не само въздуха, но и целият ни живот!
  • 27 бай Даньо

    1 1 Отговор
    А защо е анонимен тоя пасквил, не искате да влезете в списъка на Гешев!? Цецо и Бобоко от добрите ли станаха , кога!? Не си струваше усилието да го пишете, та той Гешев е комичен типаж .... поне докато не навре някой от червената завера в затвора...
  • 28 бай Даньо

    7 0 Отговор
    Другари , усмивката на Гешев на тая снимка казва всичко ...
  • 29 ууу

    8 1 Отговор
    Гешеффф е един .... пос ран зад ... ник !!!!
  • 30 Пийпинг ТОМ

    4 0 Отговор
    А кой ли вече вярва и слуша този плешив човек ? Че и другия , който го сложи на поста ? Дискредитирани и продънени хора ! Изпята песен !
  • 31 Водолей

    0 1 Отговор
    Време е главния прокорор да влезне пак в президенството. Готви се национално предателствп. Парламента разреши оръжие за Украйна а фатмака не го спазва. Той не е над парламента