Last news in Fakti

2 Август, 2023 19:00 4 482 181

Костадинов и "Възраждане": Защо не бива да се мълчи

  • румен радев-
  • възраждане-
  • костадин костадинов-
  • демократична българия-
  • продължаваме промяната-
  • герб

Това са възгледи на отявлен неонацист, който би трябвало да бъде изтласкан в най-тъмните ъгли на обществения ни живот

Костадинов и "Възраждане": Защо не бива да се мълчи - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Защо нито президентът Радев, нито лидерите на партии като ГЕРБ, ДПС или ИТН и БСП забелязват антидемократичните изяви на Костадин Костадинов, а медиите охотно му дават трибуна? Какво в България върви грешно?

Той е дребен, но доста успешен бизнесмен, собственик на магазин. Колата му е почти нова, натрупал е пари поне за голяма къща из околните села. Ако живееше по времето на соца, в най-добрия случай би бил шофьор на такси или бригадир в ТКЗС. И щеше да бъде бедняк в сравнение със сегашното си положение. В лични разговори споделя, че всички политици са мошеници и трябва да бъдат разстреляни. Привърженик е на Путин и е върл почитател на Костадинов и "Възраждане".

Срещу всички разумни доводи

Отхвърля всякакви разумни доводи срещу пристрастията си. А те не се основават на разума, защото той не се сравнява с хората около него, които си броят парите за хляб и олио. Той се сравнява с всички онези, които без никакви заслуги, според него, са станали милионери и милиардери. Те са за разстрел. Заедно с политиците, разбира се, защото всички са "от един дол дренки". Сравнява се с тях и се чувства неуспешен. Чувства се жертва на огромна несправедливост. Търси възмездие и отмъщение. Костадинов и Путин са неговите хора.

Наистина съществува такъв търговец в квартала ни. И той не е само действителен човек, той е събирателен образ. На всички, които се чувстват неуспешни и жертва на някаква несправедливост. И това се отнася не само до България.

Има цели такива общества, прослойки, държави и дори континенти. Всички те поддържат Путин, а гражданите им гласуват за крайнодесни или крайнолеви партии, макар повечето от тях да са наясно, че Русия е една изостанала военизирана държава. И че Европейският Съюз с всичките му недостатъци е съюз на успешни и развити правови държави. (Англичаните вече съжаляват, че го напуснаха). И дори доста привърженици на Костадинов, които са против еврото, знаят, че България ще има полза от тази парична единица. И са против него напук или защото търсят отмъщение заради някаква истинска или въображаема несправедливост.

Как се раждат „народни спасители"

Развитите държави и общества имат опит в противодействието срещу подобни политически образувания и обществени настроения. България все още няма такъв опит. Тук и обществото, а и повечето политици, понякога дори без да го осъзнават, действат в полза на Костадинов и „Възраждане". Има журналисти, анализатори, а също и интелектуалци, (истински или така наречени), които говорят не за отделни политически действия на отделни партии и политици, а за "политиците" въобще, натрапвайки в общественото съзнание представата за една паразитна обществена прослойка, едва ли не каста, която се грижела само за собственото си обогатяване, а не за народа.

Крайнолевите и крайнодесните вождове, вождчета и популисти с удоволствие подемат и раздуват тази представа, за да се обявят за народни спасители и борци против системата, каквото и да означава това.

Българските медии охотно дават на Костадинов възможност за изява, без да му търсят отговорност за твърдения като това, което може да се прочете в личния блог на Костадинов: "Тази нечовешка сган (циганите) просто няма място вече в нашата държава, да не кажа направо в нашата цивилизация. Тя за пореден път доказа, че общото ѝ с останалата част от човешката раса е само външният вид".

Защо Радев не вижда тези антидемократични изяви

Това са възгледи на отявлен неонацист, който би трябвало да бъде изтласкан в най-тъмните ъгли на обществения ни живот. Президентът на България Румен Радев обаче - същият, който обвини ПП в "пълзящ фашизъм", нито се впечатлява от расистките и антидемократични изяви на Костадинов, нито ги разобличава. Вероятно, защото и двамата са путинисти (единият съвсем отявлен, другият полуприкрит), а вероятно, защото и двамата са против сегашното правителство.

И Водачите на старите политически партии рядко му се опълчват. Бойко Борисов, например, който преди време избълва куп ругатни срещу водачите на „Продължаваме Промяната" и „Демократична България" ("негодяи, некадърници, мошеници, лъжци, крадци"), не е обелил и дума срещу него и е съвсем вероятно тайничко да злорадства когато Костадинов охулва ПП и ДБ.

Има хора в ГЕРБ - Даниел Митов и Томислав Дончев, например, които много добре разбират природата на партия „Възраждане", но явно без благословията на Борисов не смеят да ѝ се противопоставят по някакъв начин.

Водачите на уж либералното ДПС също мълчат, а би трябвало първи да заклеймят Костадинов, защото все пак са "Движение за права и свободи", а расизмът на Костадинов е насочен тъкмо против човешките права и свободи. Обяснимо е и мълчанието на Нинова - политическите виждания на БСП в по-голямата си част съвпадат с тези на „Възраждане". Устатите отворковци на ИТН не дразнят Костадинов с присъщите си тарикатски лафове - чувстват го някак близък, нали и той, също като тях е върл противник на ПП и ДБ.

Нужен е обществен отпор

Единствено някои депутати от „Продължаваме Промяната" и „Демократична България" му се противопоставят понякога, всъщност доста непохватно и непремерено, обаче.

А вече е явна необходимостта от истински политически и обществен отпор срещу възхода на фашизираното проруско „Възраждане". Има как да стане.

Този коментар изразява личното мнение на автора и може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на ДВ като цяло.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 145 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    72 186 Отговор
    Отявленият неонацист Купейкин да бъде депортиран в русията, която му е по-мила.

    Коментиран от #89, #121

  • 2 честен ционист

    22 111 Отговор
    Коцето ще направи бирен пуч.

    Коментиран от #7

  • 3 Последния Софиянец

    135 38 Отговор
    В понеделник ми се обадиха от Главното управление на МВР София да давам показания за протеста срещу педофилите пред кино Одеон.Казах че вече съм дал показания в първо районно управление преди месец.Това не е ли фашизъм да ме преследват заради възгледите ми?

    Коментиран от #6, #8, #116

  • 4 Мда

    65 168 Отговор
    Костадинов е злобен неонацист, подтикващ симпатизантите си към омраза и репресии, разделяйки българския народ по заповед на руското посолство! Мястото му е в затвора!

    Коментиран от #118, #127

  • 5 Никъде

    34 102 Отговор
    не го приели да учи за "вишу" , та история във В . Търново !

    Коментиран от #32

  • 6 ХА ХА

    30 108 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Пак ли ревеш бе джендър? Оди се оплачи на копейката да ти назначи адвокат!
  • 7 Последния Софиянец

    71 46 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    Говорих с един полковник от Монтана .Каза че хората са готови и събират оръжие и само чакат руснаците да дебаркират и тръгват към София.

    Коментиран от #10, #49

  • 8 Русофил

    40 58 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Иди да погледаш мочата, че не остана време

    Коментиран от #9

  • 9 Последния Софиянец

    31 25 Отговор

    До коментар #8 от "Русофил":

    Ваня Григорова ще се грижи за него добре като кмет.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ЧЕРВЕНАТА ,Прея ,Кент

    34 102 Отговор
    На тоя зеленясалия смрад копейката константин бих с удоволствие му избил зъбите

    Коментиран от #27, #73, #112, #139

  • 12 !!!?

    41 83 Отговор
    Костадин Костадинов: "Възраждане или Смърт" !!! Фашизмът надига глава ! НАРОДЕ ????

    Коментиран от #135

  • 13 Само възраждане

    126 30 Отговор
    Сегашнота ротативка е вредна.скоро нови избори
  • 14 Град Симитли

    79 17 Отговор
    Иво Беров си е луд за връзване открайвреме!
  • 15 Питащ

    28 69 Отговор
    Защо ни наказвате да гледаме зур..ата на този отявлен про..ак?
  • 16 Дойче Зеле

    109 17 Отговор
    ще ни учи на морал, а не си гледат нацистите в африканския катун!
  • 17 Хинин

    62 5 Отговор
    Алоооооо. Чета ви коментарите. Вие живи ли сте или ботове.

    Коментиран от #20

  • 18 Много точна

    29 89 Отговор
    Статия и крайно време е копейката да се сложи на место.Всеки неуспял е фен на копейката но има и младежи които имат престижни професии на запад и те гласуват за израждане.
  • 19 Даката

    33 90 Отговор
    Такава фашистка партия имаше в Гърция, партия нова зора.
    Там няма, това онова. Първо ги забраниха, спукаха ги от бой в полицията и сега са по затворите. Бг копейките могат да безчинстват само в деградирала псевдо държава като България

    Коментиран от #144

  • 20 Русофил

    7 10 Отговор

    До коментар #17 от "Хинин":

    Ами закопчай този с оръжията и преврата де.
  • 21 А бе

    17 59 Отговор

    До коментар #10 от "Русофил":

    Тоя е освидетелстван и затова не го закачат. От време на време го прибират за лечение няколко дена и пак го пускат, а той си мисли че го арестуват.
  • 22 Гого

    105 19 Отговор
    Щом Дойче зеле пише нещо, ЗНАЧИ ОБРАТНОТО Е ИСТИНАТА !!!!!!!!!!
  • 23 Русороб

    23 72 Отговор
    Костадинов се изплаши от еврейте, понеже те го обвиниха в антисемитизъм и реши да покани руско-израелският шпионин Яков Кедми на интервю.
    Кедми е първи приятел на най големият путински пропагандатор Соловьев. Соловьев пък е първи приятел на путин и многократно призовава да се бомбардира Европа с ядрени бомби. Той е пряко отговорен за започване на войната в Украйна.
    Ето такива депутати и лидери на партии имаме, уважаеми Дами и Господа!

    Коментиран от #30, #179

  • 24 Бамбука

    32 12 Отговор
    Защо не му обръщат внимание на простотиите ? Ами защото медиите се хранят от скандали и просташки изцепки.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Пацифист

    28 58 Отговор
    Не само, че не трябва да се мълчи, ами трябва да се действа. Да се приложи цялата строгост на закона спрямо Копейкин.

    Коментиран от #174

  • 27 Човека КоZа

    43 7 Отговор

    До коментар #11 от "ЧЕРВЕНАТА ,Прея ,Кент":

    Дженди, изясни се първо от кой пол си. Психо

    Коментиран от #31

  • 28 Селянин

    114 32 Отговор
    ❗️Искат забраната на Възраждане, защото:

    ✔️ иска гласът на народа да бъде чут;
    ✔️ иска референдум за запазване на българския лев;
    ✔️ иска предоговаряне на условията за членството ни в ЕС;
    ✔️ е против даването на оръжия на Украйна;
    ✔️ е за запазване на традиционното българско семейство: жена и мъж;
    ✔️ беше против мерките на ковид пандемия;
    ✔️ твърди, че Украйна се управлява чрез откровен фашизъм;
    ✔️ Македония е българска;
    ✔️ е против педoфилиятa;
    ✔️ иска връщане на българското злато в България;
    ✔️ иска България да е независима.

    Коментиран от #36, #37, #39

  • 29 Българин

    57 21 Отговор
    Браво на Костадинов! И скоро два пъти по-висок знаменосещ пилон!!!

    Коментиран от #66

  • 30 Мосад

    21 59 Отговор

    До коментар #23 от "Русороб":

    Те евреите не прощават. Свидетели сме как издирват престъпниците нацисти по цялата земя. Копейкин да трепери, МОСАД не прощава.

    Коментиран от #115

  • 31 ЧЕРВЕНАТА ,Прея ,Кент

    40 13 Отговор

    До коментар #27 от "Човека КоZа":

    Аз съм ЖЕНА ,от ЖЕНСКИ ПОЛ ,а психото са ония жълтите и набочканите с ваксините на бай деменция памперса бай дън грозния куку старец
  • 32 Университета

    40 5 Отговор

    До коментар #5 от "Никъде":

    в В.Търново ли ти пречи? Закрий го и всички да учат вишу в Хараре.
  • 33 Уса

    36 10 Отговор
    Страхотна новина от сащ, мъжка булка в първи цикъл
  • 34 Варната

    29 47 Отговор
    За какви цигани говори Копейки ? Та ,той си е баш такъв . Майка му е от такъв произход . Във Варна го знаем .

    Коментиран от #62

  • 35 🇧🇬🇪🇺💯

    65 18 Отговор
    Спрях да чета статията някъде по средата защото е отново и отново “комсомолска пропаганда в нео нацистки” стил, по скоро бих го характеризирал ултимативно в Гьобелски стил, които употребяват и крайно левите в България и официалната “мега тежка пропагандна машина на официална Германия” днес.

    Това което Германската Официална Пропагандна Мас Медия и Преса не вижда в собтвеното си око е “Гредата” Украйна?
    1. ЕС вместо да търси Дипломатическо Разрешение на Русо Украинският Въпрос, Германия дефакто ЕС и НАТО следва линията и стратегията на Конфронтация с Руската Федерация без оглед на Икономическите, Политическите, Военните и в чисто Човешки План последици за Украйна, казвам това със задна дата 2007 г., Речта на Президентът на Руската Федерация Владимир Путин пред Мюнхенската Конференция за Сигурност която се провежда в Сградата в която навремето Адолф Хитлер и съпартийци от NSDAP организираха Биреният Преврат който дава старт на Хитлеристка Германия?

    2. Германия, ЕС, и НАТО днес е пред свършен факт и обратен път няма, на фонът на тежката загуба на Демокрация и Free Capitalism, ЕС не успява или нежелае да види “Гредата” в своето око?
    Затова “демагози” като Костадинов ще бъдат все повече и не само в България!

    Коментиран от #82

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 007

    27 57 Отговор
    Всяко стадо има мърша. Лошо е ако мършата мине 15-20 процента. Тогава идва совиетски союз или 3-4-5 райх!!! Трябва сериозно да се опасяваме от такива путински из мекиа ри!!!!🇧🇬🇺🇲🇺🇦🇪🇺🇧🇬
  • 39 честен ционист

    36 13 Отговор

    До коментар #28 от "Селянин":

    Искат, каквито искания има Посолството.
  • 40 ГеювИ

    43 10 Отговор
    Хахахаха...англичаните, видите ли, съжалявали че го напуснали!!!!!......Смееееех
  • 41 Милен

    65 14 Отговор
    Неоспорим факт е, че референдумът е висша форма на демокрация, тогава как трябва да се наричат тези които се противопоставят на референдумите?
  • 42 Костадинов подлееш ли

    9 18 Отговор
    Вода на врагове те си, не очаквай да ти тръгне по вода! всеки с политическите си виждания🤔🤔🤔
  • 43 Дойче Велле

    36 9 Отговор
    На издръжка на Държлдепартамент на САЩ/ Сиай слуги
  • 44 Източна ромелия

    44 10 Отговор
    Либерал-фашизма се е настанил в Еуропата, всеки който не слуша и не е с правата линия на Гаулайтерите на ЕСС е враг. Станаха бетер болшевиките
  • 45 🇧🇬🇪🇺💯

    10 9 Отговор
    Германците през 1930те взимат всичко от Чехословакия, Танкове, Фолксваген и Порше?

  • 46 🇧🇬🇪🇺💯

    6 4 Отговор
    И Порше?

  • 47 и кой е авторът

    31 6 Отговор
    на сие писание?!? за един преател питам, че му е набрал!
  • 48 Кочо

    58 16 Отговор
    Възраждане са единствената българска партия в американската колония България, а настоящото правителство е коалиция от продажни американски марионетки, предатели, шарлатани, измамници, маэиоти и крадци! Всичко беше казано в изтеклите записано на Руди Гела! Истинските фашисти са жълтопанетния планктон и американските слуги които иссат унищожението на България!
  • 49 Русофил

    14 21 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    Не е зле ДАНС да те прислушат. Подготовка на въоръжен преврат е сериозно
    нещо, както и укриването на уличаващи коментари за това от отговорника.
    Имам копие и го пращам където трябва

    Коментиран от #84, #142, #178

  • 50 Даамм

    16 14 Отговор
    Либерал фашизъм, глобал фашизъм, авторитарен фашизъм - идеологията на днешния ден! Тотален контрол, цензура и тънък терор, милитаризация. Лъжата е истина. Който контролира миналото, той контролира и бъдещето. Войната е мир. Който контролира и съзнанието, той подчинява човека. Новото нормално е ужасяващо, прозира под маската на демократичния концлагер, който ни готвят
    със средствата на човешките постижения. Фашизмът винаги е бил любимата идеология на каймака на обществото...Очевидно е - дошло времето му. По какво Възраждане се различава от демократите?
  • 51 Тази статия

    30 8 Отговор
    Както всички статии на ДВ, така и поредната не прави нищо освен да разделя и без това разбитата ни нация. Но на кой му пука...
  • 52 без имена

    27 4 Отговор
    а дали за това противопоставяне в обществото голяма вина имат и медиите?постоянно търсене на големи скандали,постоянно поддържане на "свои" политици и крайна позиция с/у опонента. ? така е и дв. като преди 3 години вреше и кипеше, имаше толкова насилие и от протеста, но това беше добре?! нали . ?протеста е наш и е хубав. нищо , че имаше палежи, риба ,яица , камъни....ковчези, погребения....и там беше коста. тогава беше хубав. сега грабнахте кокала и коста е лош......я се огледайте в огледалото първо....
  • 53 Сандо

    30 11 Отговор
    Докато ДВ се занимава с нас,бившата велика икономика Германия потъва в рецесия!ДВ,вижте си държавата,че ви потъват гемиите и няма кой да ви спаси!Няма Путин,няма Русия - изгорихте мостовете към за спасение,а прегръдката с англосаксите е смъртоносна за вас!!!

    Коментиран от #56

  • 54 Дългият

    34 16 Отговор
    Костадинов все повече плаши евроатлантиците защото изразява мнението на простосмъртния българин.
  • 55 Оруел 1984

    29 6 Отговор
    Фашистите крещят: Дръжте фашистите. А министерство на истината крещи в полза на фашистите ...
  • 56 Вчера

    11 19 Отговор

    До коментар #53 от "Сандо":

    Се върнах от Германия .

    Хаха

    Много потънала Геемсния ,ей , Гений .
    Направо умираме от глад .
    Умряхме зимата от студ , не се къпахме със седмици .
    Ходихме пеша , дизелът беше 5 евро.

    Направо потънахме .
    Ама пак сме по добре от руското Блато .

    Хахаха

    Коментиран от #61

  • 57 🇧🇬🇪🇺💯

    18 10 Отговор
    Днес Германия няма от кой да вземе нито Танкове, нито Порше, нито Фолксваген, нито някой ще разреши на Геманската Бундес Република да изнася от Украйна, Чернозем с Влакови Композиции за Германия.

    🇧🇬Време е България да защити Нашето Селско Стопанство, Ковид Пандемията доказа че Глобалният Капитализъм от Последните тридесет години не е жизнеспособен избор.🇧🇬
  • 58 Оруел 1984

    24 4 Отговор
    Фашистите крещят: Дръжте фашистите. А министерство на истината крещи в полза на фашистите ...
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Копейкин

    10 25 Отговор
    И той иска да бъде Българския Путлер .

    Всички трябва да му викаме

    Хайл Копейкин ,Хайл Костя .
  • 61 Много си добре

    32 7 Отговор

    До коментар #56 от "Вчера":

    Знаеш ли, какво реши светофарната коалиция и Бундестага го гласува наскоро?
    Те отстъпиха правото на СЗО да решава всичко свързано с пландемии и подобни. Отстъпиха независимостта си на една частна организация в друга страна. Е и какво мислиш? Колко си добре?
    Когато онези в сащ поискат, тогава ще ти направят каквато си искат пландемия и ще те затварят в къщи години, ако искат.

    Коментиран от #64

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 🇧🇬🇪🇺💯

    11 6 Отговор
    През ВСВ, WWII, Национал Социалистическа Германия изнася от Украйна Чернозем с Влакови Композиции за да подобри селскостопанската почва в Хитлерова Германия.

    Коментиран от #71

  • 64 Не не съм

    3 4 Отговор

    До коментар #61 от "Много си добре":

    Добре ,ама изобщо .
    Или и аз да си правя клип за 500 левови пържоли , че да се види че не съм добре.
    Не благодаря.

    Хахага
  • 65 Хохохо

    30 11 Отговор
    Страх тресе ЛГБТ запада от нас и с право.ние мразим предателите и фашистите
  • 66 Минчо

    5 14 Отговор

    До коментар #29 от "Българин":

    Недей приписва пилона на Копейкин .
    Аз открих Пилона .
    Какъв Копейкин ,какви 5 рубли .
  • 67 ханс

    24 5 Отговор
    швабско зеле да си наляга парцаля и да си гледа немските роби
  • 68 Фашиста вика

    20 3 Отговор
    Дръжте фашиста. Типично за лъжовната неолиберална демокрация, т.е. за смокиновия лист, прикриващ дълбинната държава.
  • 69 нннн

    35 6 Отговор
    Какво по- демократично може да има от референдум, подкрепен от 630 000 подписа? Фашистите от тройната коалиция го забраниха, обаче.
  • 70 А ....АфТОРА ....

    14 3 Отговор
    ДА НЕ ПИШЕ ТЕЗИ ПРОТО ТИй ПРЕД ПОРТАТА НА ул. КОЗЗИНЯК.............ВСЕ НЕКОЙ ЩЕ МУ ХВЪРЛИ ЕДИН ЗЗЗЕНТ.........!!!!
  • 71 Сега

    14 7 Отговор

    До коментар #63 от "🇧🇬🇪🇺💯":

    САЩ постъпва по-ефективно: изкупува украинската земя. Но фашизмът си остава.

    Коментиран от #77

  • 72 🇧🇬🇪🇺💯

    6 12 Отговор
    Последен Коментар по темата, Костадинов, азиатецът от Варна е стръвта и за Бундес Републиката Германия, за ЕС и Нато, и за Руската Федерация.

    Българите, както Македонци, Сърби, Хървати, Бошняци, Албанци, Черногорци са единствено приемливи в Балканизирано състояние, тоест ЕС дефакто Четвъртият Германски Райх следва политическата линия от преди Договорът в Сан Стефано за предотвратяване на голяма Държава на Балканите.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 абъвъгъзъ

    25 7 Отговор
    "Този коментар изразява личното мнение на автора ..."

    и кой е тоз автор от Дойчо Велле, що се срамува да си каже името, явно някое нашенско мекотело работещо за въпросното дойчовеле е автора, ама
  • 75 Пародия

    4 3 Отговор
    Ха,ха,трият ме,защото казах,че единадесети коментар призовава към насилие.Бравус!
  • 76 Ха ха ха

    20 5 Отговор
    Не му харесва на вмирисаното зеле и неговите местни платени слуги Костадинов. Ами вземете поне се пукнете откъм гърба бе злобари, белким се измирише след това по-бързо.
  • 77 КАЗАПУТИН

    2 4 Отговор

    До коментар #71 от "Сега":

    МОЖЕ ДА КУПУВА ОТ ДНЕПЪР НА ЗАПАД , ДРУГОТО Е .....ПАРИ НА ВЯТЪРА.......!!!
  • 78 фен на чичо Адолф

    4 8 Отговор
    соросоиди стига сте прилепяли копейките към НС !😡😡😡😡😡
  • 79 Коментар

    26 7 Отговор
    Значи да ви кажа кой разпространява фашизма..укро пропагандата го разпространява по социалните мрежи.Като те видят,че си патриот ти се лепкат и започват да те убеждават как националист означава фашист,няма нищо нередно в тази дума и е измислена от руснаците.
    От Възраждане са родолюбци и си имат възгледи за възраждане на България още преди да има война в Украйна.Не са никакви фашисти.Онези,които искат да забранят партии са фашисти.Те и БСП искат да забранят.После и други партии...
    По принцип ние българските граждани сме основно безпаррийни.Като забраните една партия няма да ни накарате да гласуваме за Кирчо и компания,а ще ни откажете всъвсем от изборите и надеждата нещо да се оправи в тази държава.
  • 80 Естествен Интелект

    17 3 Отговор
    Дойчета, вие да дудняте за нацисти е просто отвратително, като на шолца дядо му....
  • 81 Пантагрюел

    22 4 Отговор
    И кой е авторът на този безценен бисер на Девелето?

    Коментиран от #168

  • 82 Естествен Интелект

    17 4 Отговор

    До коментар #35 от "🇧🇬🇪🇺💯":

    Германия е под окупация, незнайно докога. Предполагам поне до 2045-та поне....

    Коментиран от #96

  • 83 Хора без ценности:

    6 6 Отговор
    "Той е дребен, но доста успешен бизнесмен, собственик на магазин. Колата му е почти нова, натрупал е пари поне за голяма къща из околните села. Ако живееше по времето на соца, в най-добрия случай би бил шофьор на такси или бригадир в ТКЗС. И щеше да бъде бедняк в сравнение със сегашното си положение. В лични разговори споделя, че всички политици са мошеници и трябва да бъдат разстреляни. Привърженик е на Путин и е върл почитател на Костадинов и "Възраждане"."

    Типичен Аутсайдер - зле възпитан; зле образован тройкаджия, готов да лиже ... на "мъжкарите", които са същите като него, но издигнали се за известен период до върха на властта. Типичният привърженик на тиквата в изостаналата провинция е със същия профил - невъзпитан, необразован, скаран с личната хигиена и с шкембе...
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Народее

    18 9 Отговор
    България вече е нацистка от режима на Денков,като Украйна!По същият начин нацисткото правителство на Зеленски тръгна срещу нормалните украинци за да ги превърне в пушечно месо!Вдигайте се хора!Изгориха държавата ни тези сатанисти!

    Коментиран от #181

  • 86 Мнение

    13 6 Отговор
    Съгласен съм с този коментар ,но не прочетох нито дума автора да заклейми не само Костадинов и партията възраждане,но и сегашното профашистко военолюбско правителство на Денков, което тласка България към война! Така че на война, като на война! Няма място за лицемерие и двойни аршини!
  • 87 ТИР

    14 7 Отговор
    Алоо,защо единствено партия Възраждане изписвате в кавички във всяка поръчкова статия,,,?
    Правете дебати с тях,и Хората да решават,нали сте демократи,,,!
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Всъщност,

    18 6 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Съдейки от статията, атлантистите в България започват много да приличат на Цанковистите-превратаджии от 30те години на миналия век. Преследването на Възраждане може и да доведе до нов Народен Съд един ден
  • 90 Ивайло

    16 9 Отговор
    Само Възраждане!
    А за другото ще кажа???? Божеееее, колко предатели имало по тези свещен и земи????
    Това са потомци предатели на Левски, иБотев.
    Ноооо колелото се върти. Никой не обича предателите. Дори и тези за които работят.

    Коментиран от #102, #103

  • 91 Редник

    16 10 Отговор
    Обвиняват Радев, Костадинов във всичко, само защото не мислят като тях. Путин им е виновен за всичко. Не на неолиберализма. Повече сме, просто трябва да се обединим и спрем. После ще се дърлим за глупости. Единствено срещу тези нео нам кви си.

    Коментиран от #105

  • 92 Наследниците на гьобелс

    8 3 Отговор
    Не са тези които ще дават оценка на българските политици

    Коментиран от #110

  • 93 Ивайло

    6 1 Отговор
    Към редакцията на сайта. Много се извинявам, на автоматичния редактор (бот) не редактира правилно. Премахва бикви, срички и т. Н. Моля оправете го или го изключете.
  • 94 Един мислещ българин!

    11 7 Отговор
    Хайде почвайте да ги прибирате , кой се бил радикализирал ...ми четете си коментарите, пълно е с обиди към Костадинов и не само към него лично , а към превържениците на възраждане, а дори Възраждане осъждат агресора като такъв ( за сметка на това има партии които открито подкрепят русия и искат да ни освобождава....ама те не са в парламента не са заплаха за статуквото). Не се и съмнявам че ще се пробвате......самозалъгвайте се колкото искате, само правите реклама, за това пък открити крадци се крият зад евроценности.... изтекла информация се подминава и замита под килима , защото така е изгодно, защото точно в момента се опитвате да се бетонирате, никой да не може да ви пипне , ми забранете и изборите!!!! Старх голям преминаващ във радикализъм. Да!!!!!- фашисти забраняват партии и репресират гражданите си , а после и ги избиват, защото не мислят еднакво! С какво ви заплаши Костадинов с това , че електората му расте, щот взел субсидия, купил си къща....КЛЕВЕТИ и опрки за радикализиране, а това не се ли брои!!! нима ваща реторика се различава от неговата, напротив вашата е по брутална. Няма как да забраните възраждане, няма правна причина за това в момента, ако е така ще забраним и забранителите! Не подкрепам русия, осъждам агресора, но не подкрепям и режимът на Зеленски-да режим е не сме слепи и глухи , въпреки шумът ви. Сега веднага ставам путлерист, нали бе господа, единствено ме интересува добруването на българите , където и да са по света, дори и на кр
  • 95 Костя

    6 13 Отговор
    Много ни болят главите ,мутрофанца често ни набива тиквите
  • 96 🇧🇬🇪🇺💯

    4 1 Отговор

    До коментар #82 от "Естествен Интелект":

    Може би и по късно от 2045?

    Коментиран от #107

  • 97 Рошав таралеж

    14 7 Отговор
    Альооо, дойчовците, напоследък Костадинов ви е бръкнал дълбоко в сфинктера, а, като гледам коментарите и на много други. Само не разбирам, от кеф ли квичите или от страх?
  • 98 Анонимен

    17 5 Отговор
    Изключително манипулативно, с много лъжи и неприкрита ненавист. Жалко, че се публикуват подобни некачествени текстове. А този материал е и доста слаб. Впрочем, след такива публикации, привържениците на Възраждане само ще се увеличават.
  • 99 ДВ забелязваме че сте ненормални но

    14 8 Отговор
    Те по заповед на Козяк ви публикуват
  • 100 🇧🇬🇪🇺💯

    8 2 Отговор
    :) Чехословашката Татра 87 производство 1936 г. е прототип на Порше.
  • 101 Името

    15 3 Отговор
    Кой е авторът, че не виждам къде е написно името му конкретно
  • 102 Предатели

    6 6 Отговор

    До коментар #90 от "Ивайло":

    да, никой не обича предателите. И Руди Гела никой не го обича.
  • 103 Русофил

    9 13 Отговор

    До коментар #90 от "Ивайло":

    "Колелото се върти и ще се върти до пълната победа на комунизма." - Г.Димитров
    Видя се, че комунистическото колело се счупи по пътя на историята.
  • 104 Ние българските просттаци

    9 13 Отговор
    Гласувахме за КОНСТАНТИН от възраждането

    Той ще преоснове България

    Харесваме и Слави

    Преди гласувахме за атака
  • 105 Ефрейтор

    5 10 Отговор

    До коментар #91 от "Редник":

    Да!Не на неолиберализма,считаме временно демокрацията!Забрана на антибългарската сбирщина иzpaждане!
    После ще видим.
  • 106 Отговора е елементарен

    5 14 Отговор
    Копейкин има една кауза и тя е пари. А негови родители са Бойко и Доган. Той обира всичко онова, като вот, което те не могат да вземат без да влязат в конфликт със собствените си заявки за политики. Той им е резервния бутон. И те внимателно го ползват.
  • 107 Естествен Интелект

    2 0 Отговор

    До коментар #96 от "🇧🇬🇪🇺💯":

    Не знаем условията на капитулацията - няма ги никъде.....
  • 108 ЕДГАР КЕЙСИ

    8 10 Отговор
    ВДЪХНОВИТЕЛИ НА НЕОФАШИСТА КОПЕЙКИН СА .......... ПУТЛЕР И (П)РЕZИДЕНТА ФИГУРАНТ МУНЧО...... ФАКТ !
  • 109 Станчев

    15 0 Отговор
    Нали сте Факти и уж независими, да видим, дали сега на "платените" публикации, ще се даде възможност за отговор!
  • 110 Естествен Интелект

    9 1 Отговор

    До коментар #92 от "Наследниците на гьобелс":

    На това се казва НАМЕСА ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ на суверенна уж държава. Плачат за забрана по няколко члена?! на НК!
  • 111 Пригожин

    13 7 Отговор
    Да живее Възраждане ще изметем фашистите от властта скоро
  • 112 Иначе

    12 1 Отговор

    До коментар #11 от "ЧЕРВЕНАТА ,Прея ,Кент":

    Триете на хората постовете, а когато приканват към насилие, нищо- Факти
  • 113 Гуцанчо

    15 3 Отговор
    Доише зеле както винаги бълва : екс ..Крем ..енти!
  • 114 Госあ

    16 2 Отговор
    И кой е аФтора на тази полюция ? 😂
  • 115 Зрънчо

    12 1 Отговор

    До коментар #30 от "Мосад":

    Паметника е антифашистки , каубой.
  • 116 'къф ти е проблема

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Нормално е фашистите да ги преследват за фашизъм. Това обаче не ги освобождава и от преследване по други прегрешения.
  • 117 Пею

    16 5 Отговор
    Страх ли вие?Само партия Възраждане.!Останалите сте продажници на държавата.
  • 118 Орлин

    16 7 Отговор

    До коментар #4 от "Мда":

    А вие защо ни подтиквате към омраза към нашите Освободители Русия , по заповед на другото посолство ?

    Коментиран от #124, #149

  • 119 Българин

    21 8 Отговор
    САМО ПАРТИЯ "ВЪЗРАЖДАНЕ"!НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ЩЕ Е ПЪРВА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА,КОЛКОТО И ДА НЕ ИМ СЕ ИСКА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ.

    Коментиран от #122

  • 120 Иванушка🇺🇲

    6 17 Отговор
    Хората не винаги осъзнават опасността от такива уродливи образувания като иZраждане. Фюрера Копейкин си служи с фрази като неговия идол нациста убиец Путин. Копейкин ни залива с отровната руска пропаганда. Неговия принцип е не ме гледай какво правя ами слушай какво ти говоря.
  • 121 Зрънчо

    15 4 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Паметникът е антифашистки. Войната срещу фашизма не е водена от РФ а от СССР. Някой иска да ни вкара в гражданска война.
  • 122 До изборите през 2027 година

    7 13 Отговор

    До коментар #119 от "Българин":

    Ще бъде първата забранена "партия" и отдавна забравена.
  • 123 Шаран БГ

    18 3 Отговор
    Безсмислено е да се чете нещо, което е под крилото на ДВ !! Обикновено се " дава думата" на специалисти в демагогията, които много коварно преплитат истината с лъжата. Засилих се да видя , кой е автора. Е-е-е, няма име. Не си заслужава четенето, още по-малко – коментара. Отминете с презрение !!
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Борислав

    13 4 Отговор
    "Демократи " сър и "атлантици",а всъщност зависими мекерета!
  • 127 Авангарден предател на България

    14 3 Отговор

    До коментар #4 от "Мда":

    За да се разпространява дезинформация и да поддържа властта си, управляващите в САЩ прибягват до различни методи. Може би най-яркият пример за това е така нареченият новоговор. Тази манипулация на мисълта пуска корени в речта и намалява обхвата на изразените идеи. Новоговорът се свежда до замяна на думи и понятия, които могат да оспорват или критикуват идеологията на управляващите в САЩ - всъщност това не е нищо повече от внушение. Струва си да запомним такива думи и понятия като "лишени от покрив“, "неправилно изказани“, "ЛГБТ+“, "националисти“ и "терористи".
  • 128 Хахаха

    4 10 Отговор
    Коцето си е пишлеме на процент.Не му дреме за нищо в държавата, защото парата му е по важна а селските бекове му се хващат,като шарани на кюспе.Пълен продажен предател.
  • 129 ДЕМОКРАТИ ЛИ СА КИРЧО И КОКОРЧО

    15 3 Отговор
    СЛЕД КАТО УСПЯХА ЗА 9 ДЕНА ДА ОТКРАДНАТ 9 МИЛИАРДА ? ДЕМОКРАТ ЛИ Е БОЙКО ЧЕ ЗА 12 ГОДИНИ ОТКРАДНА 500 МИЛИАРДА ЕВРО ?
  • 130 Павел пенев

    14 5 Отговор
    Кои са антидемократичните прояви на Костадинов уважаеми пропагандни фашисти от DW? Преди няколко дни цяла Германия аплодира неговите изяви пред елита на първата партия АзГ. Вие къде бяхте,че пропуснахте това изключително събитие?
  • 131 КИРО Е ФЮРЕР

    4 5 Отговор
    И СЛЕПИТЕ ГО ВИЖДАТ !
  • 132 Гошо тъпото

    6 5 Отговор
    Не е добре да се пренебрегват стандартите на демокрацията и да се иска ликвидация на политическа организация изразяваща интересите на хора които не възприемат Баце, Делян и Киро за разум в управлението на държавата
  • 133 Боби

    10 2 Отговор
    Видя ли вече ДойчеВеле.....съвсем обратното ще направя!
  • 134 Факти

    6 2 Отговор
    Това са лъжци, да пуснат статистика, колко от гласувалите са против правителство на Некоалицията .
  • 135 Жоро

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "!!!?":

    За кой народ става въпрос ?
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Три пъти прочетох статията,

    11 7 Отговор
    и така и не разбрах,кое е това недоразумение написало същата!Анономките са същността на доносниците,и по изказа съдя че той е точно от тая категория списвачи! Партия Възраждане много ги плаши,не за друго,а за това че според независимите агенции рейтингът им е най вис,което ще рече ,че при едни избори Възраждане ще има най висок резултат!Само Възраждане!!!
  • 139 Глей само

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "ЧЕРВЕНАТА ,Прея ,Кент":

    да не му избиеш сметаната!ха ха!
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Бай Иван

    15 5 Отговор
    Ето типична статия пропаганда на Дойче Веле. Като какви тези ще казват дали да се забранява или не една партия в РБ . Откога Дойче Веле е трибуна на българите и на кой точно българи ? Това не е ли намеса в суевренитета ни като държава и в политическият живот на страната? Не съм чул или прочел дори "Работническо дело " от времето на Тато да си е позволявало статии с препоръки в Германия, кои партии да се закрият и кои не . Това е безподобна наглост на квадрат. В Германия да си гледат мюсюлманите и да ги обучават добре ,че скоро те ще я ръководят тази държава. И да се подготвят швабите с шалварите ,че идват в Германия на мода много скоро .
  • 142 Да те прислушат

    3 3 Отговор

    До коментар #49 от "Русофил":

    ман.ф.те да те прислушат!
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Бивш канадец

    11 4 Отговор
    Сега разбирате ли защо DW е забранена в Турция и РФ?
  • 147 Артилерист

    12 4 Отговор
    Бих искал да се изразя с възможно най-категорично отрицание за тази статия, но ще ме изтрият. С което признавам, че се страхувам да си кажа свободно мнението поне приблизително на позволеното на автора на дойче веле да словоблудства срещу противниците на драконовски налаганата в България американщина. Щом като проамериканската прослойка посяга да заличи и НАЦИОНАЛНИЯ НИ ПРАЗНИК, защото е свързан с войната на Русия за освобождението на България от турско робство, значи съвсем не е далеч времето, когато за всяко споменаване на Русия в положителен контекст и негативен за американците ще следва преследване и съд. Няма да го пиша натурално преследването, но ще препоръчам да прочетете в интернет как са загинали българските патриоти Гео Милев, Йосиф Хербс, Александър Стамболийски... Ако някой счита, че пресилвам може да прегледа какви закани има във форума срещу К. Костадинов.
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Лина

    10 7 Отговор
    Очевидно, страхът от Възраждане е много голям. Деспотични и незачитащи никакво различно от тяхното мнение са точно от ПП-ДБ, а забраната на каквито и да е партии е див фашизъм.
  • 151 Димитър Георгиев

    8 12 Отговор
    Забрана веднага на фашистката партия Възраждане!

    Коментиран от #167

  • 152 Миро

    7 9 Отговор
    Много ми е кеф да чета воя на копейките!
  • 153 Миро

    8 8 Отговор
    Много нагли са комунистическите копейки!
  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Ха-ха-ха

    8 3 Отговор
    Колко елементарно от страна на правителството и тези дето му шушнат на ухо. Подобна атака има срещу Тръмп отвъд океана. Незнам на какво законово право може да я забраните ( абсолютно фашисткото деяние) но пак може да загубите местните избори. Елементарно много елементарно. А тук едни се кефят, правят ги на белтъци а те се кефят.
  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 истина

    9 7 Отговор
    Шайка предатели искат да забранят партия , че къде има такова нещо това ли е Демокрация . Кой въобще им дава право , а и трибуна..Дребни продажни душички свили се в своята малка дупка и излизат само да предадат някого за шепа стотинки. А сега и дойче веле чужд сайт ще пише такива статии, то трябва сайта да забранят не партията.

    Коментиран от #176

  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Рубльов

    5 7 Отговор
    Рано или късно партията на Копейкин ще ъде забранена.
  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 9437

    5 1 Отговор
    Тук на изява са брилянтните бисери на троловете от посолството. Погледайте ги и им се посмейте.
  • 166 кокорчо

    6 1 Отговор
    ;МНОГО НИ Е СТРАХ ОТ КОЦЕТО ЗАТО ЩЕ ПРОДЪЛЖИМ С АТАКИТЕ И ПРОПАГАНДАТА СРЕЩУ НЕГО;
  • 167 ПО-ГОЛЯМ ФАШИСТИ ОТ ТЕБ И УПРАВЛЯВАЩИТЕ

    2 0 Отговор

    До коментар #151 от "Димитър Георгиев":

    НЯМА ТОВА Е
  • 168 Кой друг освен

    4 0 Отговор

    До коментар #81 от "Пантагрюел":

    Мекотелото Иво Беров.
  • 169 ганев

    6 0 Отговор
    ООООО.....ЩОМ ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ ПИЩИ И СЕ ТРЪШКА КАТО ЗАКЛАН ПЕТЕЛ.......ЗНАЧИ НЕЩАТА СА ПРАВИЛНИ....НАПРЕД КОСТАДИНОВ
  • 170 Точен

    7 1 Отговор
    Познавам Костадин от над 20 години и отхвърлям категорично лъжите на Зелето. Ако някой трябва да бъде забранен и водачите й да се вкарат в затвора за държавна измяна, това са точно ПП и ДБ. До не говорим, че Костадинов е доктор по исторически науки и юрист.
  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Мхм

    5 0 Отговор
    Войче деле,пожелавам ви бум!Взрив!И хоп,да ви нема.
  • 174 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    5 0 Отговор

    До коментар #26 от "Пацифист":

    АЛОО КАКВА ДЕМОКРАТИЧНА ВЛАСТ БЕ СМ00ТАНЯК ..ГЛАСУВАЛИ 7% ЗА МАРИОНЕТНОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА КОЗЯК ???? В АФРИКА ИЗГОНИХА КРАДЦИТЕ ОТ ФРАНЦИЯ И АМЕРИКА А ТУКА ИМ СЕ ПОДАРЯВА ВСИЧКО ОТ НЕДРАТА НА БЪЛГАРИЯ

    13:38 03.08.2023
  • 175 Здрасти

    4 0 Отговор
    Да живее възраждане
  • 176 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    4 0 Отговор

    До коментар #160 от "истина":

    АЛОО КАКВА ДЕМОКРАТИЧНА ВЛАСТ .ГЛАСУВАЛИ 7% ЗА МАРИОНЕТНОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА КОЗЯК ???? В АФРИКА ИЗГОНИХА КРАДЦИТЕ ОТ ФРАНЦИЯ И АМЕРИКА А ТУКА ИМ СЕ ПОДАРЯВА ВСИЧКО ОТ НЕДРАТА НА БЪЛГАРИЯ

    13:38 03.08.2023
  • 177 Сър Пичук

    2 4 Отговор
    Копейкин е вреден ретрограден московски агент!
  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 НЕКА ДОБАВЯ И НЕИСТОВАТА ОМРАЗА НА БЪЛГА

    2 0 Отговор
    РИТЕ ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА ,,КОПЕЙКИН" КЪМ ФАШИСТИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ БЪЛГАРИЯ , НАТО САЩ И ЕС ! ТОВА Е МАЙ НА ПЪРВО МЯСТО КАТО КАЧЕСТВО !
  • 181 Иван4о

    0 1 Отговор

    До коментар #85 от "Народее":

    Руснаците нападнаха и присвоиха Крим. После - други части от Украйна, д-ва член на ООН, която дава отпор на агресора. Логично, много държави я подкрепят. Просто и ясно.