Last news in Fakti

15 Октомври, 2023 19:45 2 094 69

Посланикът на САЩ в София: Ролята ни тук не е да се намесваме във вътрешната ви политика

  • сащ-
  • посланик-
  • кенет мъртън-
  • украйна-
  • израел

Американците винаги са подкрепяли Израел. Подкрепяме и усилията на Украйна да се отбранява, заяви Кенет Мертен

Посланикът на САЩ в София: Ролята ни тук не е да се намесваме във вътрешната ви политика - 1
Снимка: NOVA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Посланикът на САЩ в България Кенет Мертeн гостува в предаването "На фокус с Лора Крумова" за един специален разговор за световната и българска политика.

Господин посланик, здравейте. Благодаря Ви за гостуването в студиото ни.

Благодаря, радвам се, че съм тук при Вас в Нова телевизия.

Толкова много войни наведнъж, светът изглежда отново гори. Бихте ли казали, след случилото се в Израел, какво ще бъде участието на САЩ?

Не бих могъл да предскажа каква ще бъде ролята на САЩ. Ако погледнете позицията на САЩ по този трагичен въпрос, виждате изказванията на президента Байдън и държавния секретар Блинкен, фактът е, че Израел е дългогодишен и изключително близък съюзник на САЩ. Те имат правото да се отбраняват. Ще следим как ще намерят най-добрия начин за справяне с изключително тъжната и трудна ситуация, в която са.

Проблемът е, че някой не го е предвидил. Разузнаването на Израел не го е предвидило. Разузнаването на САЩ не го е очаквало. Смятате ли, че има срив в качеството на разузнаването? Това е много важен въпрос сега за целия свят.

Да Ви призная честно, не съм достатъчно запознат с обстоятелствата, че да имам достатъчно добро мнение по въпроса. Факт е, че подобни неща често са непредвидими. Мисля, че дори най-доброто разузнаване понякога може да изпусне нещо.

Да, но това е твърде голямо, че да мине незабелязано. Един български дипломат, експерт по Близкия изток – Мирослав Зафиров – казва, че е като нов 11 септември. Според Вас измеримо ли е така?

Мисля, че за израелската нация вероятно е много сходно. Както казахте, изненада всички ни. Това, което Хамас причини на хората в Израел, е също толкова ужасяващо. Така че да, не бих казал, че е неподходящо сравнение.

Смятате ли, че този конфликт има потенциала да ескалира до Трета световна война?

Знаете ли, не знам. Не съм експерт за региона на Близкия изток. Със сигурност се надяваме, че не. И пак, не мисля, че е полезно сега да се спекулира твърде много за това какво може да се случи там.

Задавам Ви всички тези въпроси, защото едно от основните неща, за които мислим тук, е как би могло да се отрази на България. Така че…

Разбира се.

Всички тези въпроси, засягащи външната политика на САЩ, са защото искам да Ви попитам възможно ли е ситуацията в Близкия изток да отвлече вниманието на САЩ от Украйна?

Очевидно е, разтревожени сме от случилото се и случващото се в Израел. Но оставаме ангажирани спрямо предизвикателствата на територията на Украйна. Мисля, че САЩ са способни да се справят с два значими проблема едновременно. Оставаме отдадени в подкрепата си за украинския народ, помагаме им да правят каквото могат, съвместно с нашите европейски и други съюзници, за да гарантираме, че има отпор на агресията на Русия.

Тоест не смятате, че вниманието на САЩ ще се пренасочи от Украйна към Близкия изток?

Смятам, че сме способни да се справяме с две кризи едновременно.

Американският народ ще го приеме ли? Какво мислите? Вие сте американски гражданин. Знаете как разсъждава народът Ви.

Американците винаги са подкрепяли Израел. Подкрепяме и усилията на Украйна да се отбраняват. Вярвам, че това ще продължи.

Нещо много важно. В началото на лятото, българското правителство обяви нова сделка за 7,2 милиона* долара за инфраструктура за сигурност в поддръжката на изтребителите F-16 Block 70. Бихте ли ни разказали повече?

Разбира се. Много се радваме, че българското правителство реши да вземе на въоръжение F-16. Смятаме, че са правилният инструмент за тях и работим заедно, за да гарантираме, че въвеждането на машините тук в България, когато бъдат готови, ще бъде успешно. Имаме колега от Министерството на отбраната на САЩ, който пристигна неотдавна в София. Помещава се в Министерството на отбраната. Работи с колегите от тукашното Министерство на отбраната, за да гарантира, че всичко ще бъде готово за пристигането на F-16. Към момента смятам, че сътрудничеството ни в тази сфера върви много добре.

Предвид нарастващите зони на конфликт и войни по света, възможно ли е САЩ да забави пристигането на F-16? Очакваме първите четири в началото на 2025 г.

Знам, че имаше първоначално забавяне в пристигането на F-16, поради Ковид и проблемите с веригите на доставки. Но още отпреди да пристигна и откакто съм тук, поддържаме редовна връзка с участващите компании и колегите ни от Министерството на отбраната на САЩ. Уверили са ме, че няма да има никакво забавяне. Това е изключително важно за нас и за българските ни съюзници. Не очаквам забавяния.

А смятате ли, че България – деликатен въпрос – трябва да продължи да дава на Украйна военна помощ (имам предвид деликатна тема за България), трябва да продължи да оказва военна помощ на Украйна повече от обявеното? Какво е мнението Ви?

За мен основното е, че, първо, сме изключително благодарни и оценяваме стъпките, които България предприема в помощ на Украйна. На първо място – много благодарни за топлото посрещане на украински бежанци в България. Знаем, особено в първите дни, не беше лесно, но българите и правителството бяха много отзивчиви в приемането на тези злочести хора. Второ, безкрайно доволни сме от подкрепата, която България успява да окаже. Ако поговорите с украинците, те ще Ви кажат, че българската подкрепа е довела до положителна промяна и е подобрила способността им да се противопоставят на руската агресия. Смятам, че е била много полезна. Била е значима. Не бих искал да предсказвам какво би или не би могло да се случи в бъдеще. Вярвам, че ще продължим да работим с България и всичките ни съюзници в НАТО, заедно с други съюзници и приятели, за да гарантираме, че Украйна е способна да се отбранява.

Любопитно ми е – срещали ли сте се вече с българския президент?

Да.

Кога?

Запознахме се в деня, в който връчих акредитивните си писма, ден-два след пристигането ми. И се срещаме от време на време.

Протоколна среща и след това сте се срещали от време на време казвате?

Да, да.

Знаете, той е отличен пилот на изтребител и има особено мнение относно сделката на България и САЩ за F-16. Говорили ли сте по темата?

Всъщност не си спомням да сме си говорили за F-16. Нямам спомен да е възниквало в някой от разговорите ни.

А си говорите за политика?

Говорим за политика. Говорим за това какво можем да правим заедно, САЩ и България. Разбира се, той идва от военната сфера, но е президент на държавата и има много по-всеобхватна гледна точка по различните теми. Мисля, че разбира, че САЩ и България могат да постигнат много положителни неща заедно. Смятам, че е фокусиран върху доброто партньорство.

Вече сте посетили и разгледали различни части на България заедно с жена Ви, Сюзан. Как гледате на страната ни в момента?

Много се радваме, че сме тук в България. Имате огромен късмет. Имате прекрасна страна с невероятна история. Където и да отидем има нещо ново, което откриваме. Единственото странно за мен е защо няма повече американски туристи, идващи тук редовно. Надявам се да можем да го променим. Надяваме се да можем да насърчим повече американски граждани да ви посещават, защото българите са изключително приветливи, храната е превъзходна и има толкова много да се види и прави тук. Имате прелестна страна.

Изненадан ли бяхте да видите, че много от улиците и паметниците са свързани с Русия? Имаме много такива улици, дори тук в София.

Не беше огромна изненада. Чел съм малко българска история и разбирам ролята, която Русия е изиграла в миналото на България.

Питам Ви защото ми е интересно какво е мнението Ви – България разделена ли е между миналото и настоящето, между Русия и западния свят?

Кенет Мъртън: Не виждам разделение. Разбирам ролята, която е изиграла Русия в България и разбирам защо българите оценяват ролята, която Русия е изиграла тук в миналото. Работата ми тук обаче е да се съсредоточа върху настоящето и бъдещето. Вярвам, че България е взела редица решения през последните години: първо, да се присъедини към ЕС, второ, да се присъедини към НАТО. Вярвам, че повечето българи разбират, че бъдещето на младите в тази страна е ориентирано към европейските им партньори или към Северна Америка. Не вярвам, че има много хора тук, гледащи на Русия като на икономическото или политическо бъдеще на България. Мисля, че повечето хора разбират, че бъдещето на страната е в това да е ценен член на ЕС и значим член на НАТО. Ние ще се радваме да продължим да работим съвместно с България, за да гарантираме, че тези решения ще продължат да се развиват по най-добрия за българите начин.

Според Вас България застрашена ли е от Русия?

Не бих казал застрашена. Смятам, че България има силни институции. България е силна демокрация. Една от сферите, в които успешно си сътрудничим с българските колеги, е сферата на дезинформацията. Неотдавна подписахме меморандум за разбирателство с българското правителство. Подписахме го във Вашингтон, когато вицепремиерът г-жа Габриел беше там за Стратегическия диалог преди 2-3 седмици. Подписахме меморандум за разбирателство за противодействие на дезинформацията. Дезинформацията, до голяма степен идваща от Русия, но не само, е предизвикателство за всички ни. Не е ограничена само до България, нито до Европа. Имаме тези предизвикателства и в Северна Америка. Според нашия анализ, най-добрият начин да се борим с дезинформацията, е да работим съвместно в намирането на противодействия.

Според някои от парламентарно представените партии и за части от българското общество, настоящото правителство е формирано и ръководено от САЩ. Какво бихте казали по темата? Какво бихте казали на българските граждани?

Мога да кажа, че е невярно. Мога да Ви уверя, че ролята ни тук не е да се намесваме във вътрешната политика. Ние не избираме хора, не избираме партии. За това нещо хората имат избори. Затова държавите имат избори. Работили сме и ще продължим да работим с когото изберат българите. Нашата работа тук не е да избираме или да се намесваме във вътрешната политика. Работата ни тук като посолство, както е и за българското посолство във Вашингтон, е да се застъпваме за политики, които бихме искали да видим българското правителство, които и да са на власт, да подкрепя. Българското посолство във Вашингтон прави същото.

Оказвате ли натиск на българското правителство да бъде стабилно, защото САЩ, разбира се, се нуждае от стабилни страни за партньори в региона?

По-скоро бих казал, че се радваме да видим стабилно българско правителство. Радваме се да видим правителство, формирано в съответствие с Конституцията, отразяващо волята и гласа на българските граждани от последните парламентарни избори. Радваме се да видим това правителство да работи и да се старае да направи възможно най-доброто за българите.

А как бихте описали правителство, каквото е в странния случай на българската не-коалиция?

Не е моя работа да коментирам дали случаят е странен или не. Важното е дали правителството може да функционира, да работи и да постига ползи за българските граждани. От нашата позиция на външни лица, изглежда го прави. Знаете, времената са трудни. Има война в Украйна, която води до редица последствия не само за Украйна, но и за икономиките на много държави по света, включително нарастващи цени на много храни, както и нестабилност, довела до увеличаването на цените на нефта. Има много последици. Смятам, че правителството се е справило добре с преодоляването на тежки времена.

Още един въпрос по темата. Опитахте ли да направите мисията възможна да има правителство след кръговрата от избори тук?

Повтарям, това не е нашата роля. Радваме се, че беше избрано правителство. Ще се случат добри неща за България, благодарение на това, че има правителство. Например за първи път от дълги години ще дойде бизнес делегация през ноември. Това е добре. А когато бях във Вашингтон, всички тези бизнеси ми казаха, че не биха дошли в България, ако няма избрано правителство. Тези неща са важни. Вижте, радваме се, че има правителство. Радваме се, че са решили да работят в тясно сътрудничество с партньорите си от ЕС, с партньорите от НАТО, с нас. И с удоволствие ще продължим тази дейност.

Имам няколко въпроса относно закона „Магнитски“. Какво мислите? Има ли изобщо ефект от него? Защото виждаме, че в България не е от значение.

Законът „Магнитски“ в общи линии е разработен, гласуван и приведен в сила, за да защити американската финансова система. Дотолкова, доколкото той е полезен за хора в други страни, които искат да го разглеждат като способ за борба с корупцията – той е от полза.

Но ако не искат да го видят, не го правят?

Според мен всеки може да има собствено впечатление по темата. Не зависи от мен да коментирам дали законът е имал ефект или не.

Разочароващо ли е да видите, че в България няма значение дали си в списъка или не?

Не бих казал, че няма значение. Бих казал, че това е законодателство, въведено за защита на американските финансови институции, финансова система. Не бих казал, че не е постигнал ефект.

Възможно ли е човек да бъде изваден от списъка? Ако той или тя много мечтае за това и се постарае по въпроса?

Не мисля, че е възможно да се извадиш от списъка, ако само помечтаеш за това. Смятам, че има механизъм, с който човек трябва да може да докаже, че събраната срещу него информация по някакъв начин е фалшива или несъответстваща. Но това е юридически процес. Има правни средства за защита, от които лицата в списъка биха могли да изберат да се възползват.

Тоест промяна на политическите позиции не е път към измъкване?

Не знам. Мисля, че се основава на факти. Ако се докаже някак, че фактите са подправени… Поне за мен, не съм експерт, има цяла група в нашето Министерство на финансите, която се занимава със санкциите, така че това е тяхна специалност, не моя. Но мисля, че е въпрос на оспорване на фактите.

Задава ли се скоро нов списък по закона „Магнитски“? Какво мислите? Трети такъв?

В общи линии не обсъждаме планове за добавяне или не на нови имена. Това не е тема, която обсъждаме.

Кажете, знаете ли кой е Васил Божков?

Да.

Важен за нас въпрос – има ли нещо общо правителството на САЩ със завръщането на бизнесмена в България?

Беше изненада за нас, когато се прибра. След като пристигна, ние се свързахме с колегите в държавата, от която дойде, и във Вашингтон, и бяхме информирани, че няма намеса на САЩ в завръщането му.

Божков и адвокатът му обясниха, че са предали много информация, включително записи, на властите на САЩ. Имате ли информация по темата?

Не.

Никаква?

Никаква.

Той твърди, че е бил изнудван и т.н. Кога ще има яснота? Защото използва американските власти като инструмент, за да твърди определени неща тук, в България.

Какво ще се случи с него е изцяло в ръцете на българската съдебна система, не в нашите. Ние нямаме участие в този случай. Много хора, както вероятно знаете, имат склонност да твърдят, че има намеса от страна на САЩ в много неща, в които не сме замесени. Съгласно информацията, с която разполагам, няма намеса на САЩ в този случай.

Източник: NOVA NEWS


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СМЕЕХ

    122 4 Отговор
    Да бе повярвахме.

    Коментиран от #59

  • 2 Коч Ина

    123 2 Отговор
    Лъжата - висша ценност в атлантическия свят. Глупостта - изконна черта на ганиовеца
  • 3 Българин

    125 2 Отговор
    Ми що го правите тогава? От записа ясно чухме, че всичко е съгласувано. В последствие и видяхме как всичко съгласувано се изпълнява.
  • 4 Валери Божинов

    105 2 Отговор
    Краваря се шегува..
  • 5 Тото

    112 1 Отговор
    Много смешно, глупаво и наивно дадено интервю.
    Всички виждаме какво става в действителност.
    Всичко бе бля, бля за наивници.
  • 6 123456

    94 1 Отговор
    Задължително ли е да повярваме на всяка дума или може да си помислим ...
  • 7 Цензура

    102 1 Отговор
    Аха, ок. Аз си мислех: кое ли е "посолствоТО", което ни реди кабинета... явно е сенегалското посолство.
  • 8 Урюрвкос

    82 1 Отговор
    вица на деня
  • 9 ха ха ха

    77 1 Отговор
    Лорчето - поръчква джорналиска ! Само дет не му стори един лъзгав кларинет ...
  • 10 Бесен-_ Язовец

    94 1 Отговор
    Лъжеца Кенет забрави, че изнесе реч в Конгреса в която представи програмата си която има за България, а тя беше, че основна му задача е да откъсне България от Русия по вс начини.
  • 11 Ха ха ха

    83 1 Отговор
    Чий го търсеше в парламентарните стаи на ППни ДБ?
    Освен намеса във вътрешните работи чрез военна окупация нищо друго не правите.
  • 12 ХАХАХА

    74 1 Отговор
    Е па ние ви вЕрваме! Само Галя от вашето посолство спуска задачите. Отврат и гнусота!
  • 13 Реалист

    73 1 Отговор
    Кенет Асан Василев те издаде, че всико съгласува с теб и ти нареждаш какво да става в България.
  • 14 А защо

    72 1 Отговор
    Защо го правите тогава. Ние сме спонсор на американската икономика,чрез три пъти по-скъпи изтребители, двойно по-скъпи бронетранспортьори, като цената им е от преди няколко години, вече не се произвеждат. С американските ТЕЦ Марица и злато за 2 милиарда на година , пак спонсорираме американски фирми, плащащи данъци в САЩ.
  • 15 СЛАВА НА България

    68 1 Отговор
    Тая американска свиня лъже също като Киро Това е долен мръсен терорист
  • 16 Братския американски народ

    4 68 Отговор
    България и САЩ са съюзници,всичко руско на бунището,АЕЦ,моча ,петата колона русофилите

    Коментиран от #25

  • 17 Дедовия

    58 0 Отговор
    Тоя ги върти и суче, а нашата свирка лижи и маже. Аман от такива, преди 89 лягахме на ония от север, сега на ония от запад, ега ти държавата, управниците. За такива неща глави са хвърчели в една Друга България.
  • 18 УСА боклук

    58 3 Отговор
    Тоя ни мисли за дечица на талибаните.
    Ей,
    козяклийско говедо , българинът е от стара коза яре.
  • 19 да де

    50 1 Отговор
    Мухахаха това шега ли е, не се намесвали.
  • 20 дядото

    53 2 Отговор
    този срам няма.гледа нагло от екрана и говори неистини.точно вие не се бъркате във вътрешните ни работи.избива ме на смях.
  • 21 Гост

    35 0 Отговор
    .... но някакви все така става. Верваме ви! Сириозну!
  • 22 Чобан Кеван

    47 1 Отговор
    Нагъл, лъжлив и противен!
  • 23 Гост

    56 1 Отговор
    Краварите надминаха СССР по вмешателство в политиката ни.
  • 24 От Каспичан,

    22 7 Отговор
    Утре е понеделник работен ден лягайте си по рано диванни специалисти и дървени философи...
    Ей заради такива като вас управници и разни други локумжии сме на това дередже...
    Няма да оправите този скапан свят,празни приказки...
  • 25 Боруна Лом

    23 0 Отговор

    До коментар #16 от "Братския американски народ":

    И ТИ СЪЩО ЗА СКРАП
  • 26 Някой

    45 1 Отговор
    Тоя дали си вярва? Щото ние - не
  • 27 Прост лицемер

    43 1 Отговор
    Ненормален кравар
  • 28 Шаран БГ

    47 1 Отговор
    Правилно ! САЩ не се намесват във вътрешната ни политика ! Те я ръководят !! И като ИКОНОМИЧЕСКИ УБИЕЦ се стремят да ни затрият държавицата по йезуитски начин - чрез собствените ни политици !!!
  • 29 Сандо

    37 1 Отговор
    Гаулайтерът на територията може да си парларе каквото си иска.Важни са обаче делата!
  • 30 ха ха

    31 0 Отговор
    още колко ли меморандуми и договорчета които са подписали нашенските величия са добре скрити от населението , но липсата на информация не е дезинформация , а обикновена лъжа
  • 31 ген. Атанасов

    32 0 Отговор
    да бе, вярно е.....перачницата е пусната.какво да кажем за Лора?
  • 32 ПосолствоТО

    28 0 Отговор
    ВЕРВАМЕ. ВИ....
  • 33 Ани

    35 2 Отговор
    Много голям текст с подчертани черни букви, не си губя времето да чета тирадата на този пореден американски наглец ! Но сглобката и чуждите агенти са готови да му ближат г..…..за заради пари ! Вън на американските агресори от страната ни,океаните ги зоват !!!
  • 34 Източна ромелия

    28 0 Отговор
    Да бе да , а корабчета плуват ли в окото
  • 35 Калпазанин

    31 1 Отговор
    Краварски лицемер
  • 36 да да

    28 1 Отговор
    лъжльо...
  • 37 тома

    25 0 Отговор
    За всичко е виновна галя ние не се месим казаха от козяк
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Ахахахаха....

    23 0 Отговор
    ...люта гавра с нискочелите, ахахахахахахаха и лицемерието, ахахахахахаха!
  • 40 Търновец

    16 1 Отговор
    Юрофайтър Тайфун струва 110 млн долара но неговия оперативен разход е около 4000 паунда на час, F 16 който ни беше натрапен е в техническо отношение две нива под Тайфун но неговия очаква часови оперативен разход е 12000 долара, а по бойни възможности е много надолу
  • 41 Пере

    24 0 Отговор
    Легендарният автор Уилям Ф. Бъкли още преди десетилетия изрича следното: "Предпочитам да бъда управляван от първите хиляда човека в телефонния указател, отколкото от елита на Харвард"
  • 42 Какво основание има който и да е

    19 1 Отговор
    да вярва на държавни лица от САЩ? След като откровена лъжа доведе до първата Война в залива - онова плачещо момиче, което разказваше как иракски войници вадят бебета от кувьози, друга откровена лъжа - на Колин Пауъл с онази ампула, който твърдеше за химическите оръжия на Ирак, химическата атака на "диктатора" Асад срещу негови граждани и още куп други.

    Коментиран от #61

  • 43 Краваринът: "не е да се намесваме във

    18 1 Отговор
    вътрешната ви политика".

    Което означава директно, че ролята на посолствоТО е да се намесват във ВЪНШНАТА НИ ПОЛИТИКА.

    Демек: СЪгласни сме да правите всичките си далавери в България, а за всичко останало - ще слушате какво ви диктуваме.
  • 44 Справедлив

    12 1 Отговор
    Посолството Гоу хом
  • 45 Катя

    14 1 Отговор
    Вярно ли е , че сме единствените в света на които не плащате за военните си бази ?? А това е колониално окупиране от където и да го погледнеш.

    Защо и ни се подигравате?
  • 46 за ролята

    14 1 Отговор
    каква е незнам, но живеехме много по-спокойно и имахме прекрасна страна преди появата на това посолтсво в София.
  • 47 фотон

    13 1 Отговор
    Вън от държава ни бок..ук.Бягай дорде можеш.България ви ненавижда.
  • 48 джо изкуфелият

    8 0 Отговор
    Тоя престъпник лицемер лъжец когато го казва дали вярва на собствените си думи . Когато тези окупатори рeшават за дадена страна всичко като инструкцията идва от Америка те привикват слугите си и им казват ; Какво трябва да направят кого да назначат на коя длъжност кой ще заема всичко е написано подробно и се следи от Американският представител.
  • 49 1020

    9 0 Отговор
    Естествено! Целта не е да се бъркате в нашата политика, а НИЕ да изпълняваме ВАШАТА политика. Супер!7997
  • 50 Пффф..

    10 0 Отговор
    Направо му повярвах на тоя.Затова постоянно наши политици се мъкнат в посолството,щото не се месели !
  • 51 Гал

    10 0 Отговор
    Тия ще сринат целият свят. И помен не остана от старата Америка.
  • 52 Алооо

    9 0 Отговор
    И ти мислиш, че ти вярваме...
  • 53 гост

    6 0 Отговор
    Верваме ви ....

    Намесвате се, и то само във ваша полза, не и в наша.
  • 54 гост

    11 0 Отговор
    Верваме ви ....

    Намесвате се, и то само във ваша полза, не и в наша.
  • 55 С сателити Инквизиция

    8 0 Отговор
    Масово подслушване и зомбиране на цяла Европа нали така Кенет от Хаити!
  • 56 Ама това ли е ПОЛИ

    7 0 Отговор
    От посолствоТо... на про100 Кирчо
  • 57 гочето

    8 0 Отговор
    НЕ СИ СПРЯЛ ДА ГО ПРАВИШ БЕ КАЛЪФ!
    ДОКАТО НЕ ВИ ИЗГОНИМ, НЯМА ДА СПРЕТЕ ДА НИ СЪСИПВАТЕ ДЪРЖАВАТА!
    ДАНО ЗАТЪНЕТЕ В ИЗРАЕЛ ДО ГУША И ДА НИ ОСТАВИТЕ НА МИРА.
  • 58 Васко делчев

    8 0 Отговор
    Този сатанисти защо не му надуят шушоните и вън от държавата ни. Това посолство трябва да се закрие. Никой няма нужда от наместници на сатаната
  • 59 тикви американски

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "СМЕЕХ":

    Изпечен мошенник, лъга през цялото време!
  • 60 САЩ са злото

    7 0 Отговор
    Където се намесят само войни, разруха, страдания.
  • 61 Търновец

    4 0 Отговор

    До коментар #42 от "Какво основание има който и да е":

    Моля да правите разлика между Американци от Средна класа и хората от горните етажи на властта които не се интересуват от Общественото мнение което беше излъгано в САЩ. Преди войната МОСАД заяви чрез Чикаго Трибюн че Ирак купувал уран от една Африканска държава и щял да прави атомна бомба и да напада Израел. СIA разследва Израелските твърдения и ги опроверга за което имаше скандал в САЩ - един от главните архитекти на войната в Ирак сподели в медиите - NYT - името на шефката на CIA в тази държава. Садам Хусейн национализира нефтените фирми на Ротшилд и Рокфелер.
  • 62 кокорчо

    7 0 Отговор
    ТОЗИ И ПРЕДИШНИТЕ АКО БЯХА В НЯКОЯ НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА ЩЕХА ДА БЪДАТ ИЗГОНЕНИ НА МИГА
  • 63 Редактор

    8 0 Отговор
    Посланикът на САЩ в София: Ролята ни тук НЕ ПРОСТО ДА СЕ НАМЕСВАМЕ във вътрешната ви политика, А ДА Я УПРАВЛЯВАМЕ.
  • 64 ТрампЛин

    1 4 Отговор
    Доживях да имаме и ние Американско посолство и да чуем какво казва Посланика на САЩ у нас. До завчера освен ТАСС, Брежнев и КПСС-нищо друго не можехме да чуем.

    Коментиран от #65, #66

  • 65 кална вена

    2 0 Отговор

    До коментар #64 от "ТрампЛин":

    ти да не си на 80 години , че ги бълваш тия простотии......
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Българин

    3 0 Отговор
    На този категорично не му вярвам.Този също изпълнява задачите от оня запис.
  • 68 Вирус

    3 0 Отговор
    Мисирката която залязва са и направили реклама с лъжливото посолство
  • 69 Ний ша Ва упрайм

    2 0 Отговор
    ментора на Кире и шайката му