Last news in Fakti

12 Ноември, 2023 08:50 8 404 24

Ангел Джамбазки: Австрия и Германия играят заедно срещу България за Шенген

  • шенген-
  • ангел джамбазки-
  • коментар

Печелят нидерландски фирми

Ангел Джамбазки: Австрия и Германия играят заедно срещу България за Шенген - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Г-н Джамбазки, отдавна сте в ЕП в Брюксел, днес тук за конференцията пристигат официални лица като и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, директорът на Главна дирекция "Гранична полиция" гл. комисар Антон Златанов и с всеобщи усилия правите възможното България да бъде приета там, където и е мястото, а именно в Шенгенското пространство. Смятате ли, че и с последните събития в Близкия Изток и възможната нова бежанска вълна, това е вероятно да се случи в близко, в обозримо бъдеще?

Ако не се случи, причините за това ще бъдат чисто политически. Те ще бъдат заради двуличието и лицемерието на властите в държави като Холандия, като Австрия и държави, които иначе много се правят, че се борят за защита на всякакви права и правила, но всъщност се оказа, че това изобщо не е така. България и Румъния категорично са изпълнили отдавна всичко, което се искаше от тях, причината да не сме в Шенген нито е Близкия Изток, нито е Далечния Изток, нито е Средния Изток, нито е филанкишията, нито е арменския поп.

Причината е чисто икономическа и тя е, че холандският бизнес печели от невлизането на България и Румъния в Шенген, и всеки ден забавяне за тях е печалба. Ето това е грозното лице, което Вашите колеги няма да посмеят да отразят и напишат, макар че го знаят прекрасно и съм го казвал сто пъти. И мои колеги също не смеят да го кажат, защото не е политически коректно да говорят по този начин. Те си дрънкат техните глупотевини за права, за правила, за глупости разни. Никой от тях не ги спазва, никой от тях не вярва в тези работи, прекрасно знаят, че това не е вярно. Но пък знаейки, че това не е вярно, не смеят да кажат това, което е вярно, защото няма да им разрешат.

Фактът е, че не сме в Шенген заради икономическите причини на фирмите в Холандия, до голяма степен в Германия, те си намират други държави, които да изпълняват тяхната воля. А това, че Австрия е против членството на България и Румъния, не е заради Австрия, това е сделка между Австрия и Германия. И всеки, който има малка представа от процесите в ЕС, знае отлично това. Така че Близкият Изток, Далечният Изток - изобщо не е причината.

Казвам, че сега ще могат да вкарат още един мотив като причина да не ни приемат, ще може да бъде използвано, с оглед на това, че обстановката се усложнява от евентуална нова бежанска вълна и ще е още един повод за отлагане.

То досега не е бил това мотивът. Това е оправданието.

Още един повод за отлагане.

Да, разбира се. Още един повод за отлагане. Иначе причината е чисто икономическа и политическа.

Достатъчно сериозен отпор ли срещат те от българските власти? Давам пример с румънците, които се заинатиха и втвърдиха тона. Дори направиха анкета в държавата си, огромна част от народа казва: "Хайде, ние пък ще бойкотираме, ще правим сечено на австрийските фирми, за да може да си научат урока и вземат поуки".

Абсолютно са прави. Само дето българските власти са безкрайно безгръбначни, безкрайно непоследователни, безкрайно безпринципни и те никога няма да посмеят да защитят българската позиция, защото не им е позволено. На тях не им се разрешават тези неща. Те са монтирани, за да изпълняват, за да бъдат изпълнители, а не за да изразяват своя позиция или българска такава. Това правителство, монтирано на "неслобката", на "некоалицията", не му е дадено право от неговите началници да говори и да заема позиция - дадена му е задачата да изпълнява, затова и не виждате никаква реакция на очевидни несправедливости. Дори най-политически скопеното, дори най-политически импотентното правителство, ако беше малко от малко национално, щеше да се опита по някакъв начин да защити собствения си интерес, интереса на държавата и интереса на хората, които са го избрали. Както виждате, тези не го правят и това не е случайно. Не го правят, защото не им се разрешава да правят такива неща и не им се разрешава да имат собствено мнение.

Кой?

Властта в България. Министър-председателят и министрите, поставени от несглобката, монтирана в Западните посолства по геополитически причини. Тази некоалиционна сглобка я има поради геополитически причини. Тези хора временно пребивават във властта с ясна задача да не си отварят много устата и да не дрънкат много, много, а да изпълняват каквото им се каже. Ако им се каже да скочат, ще скочат, ако им се каже да лаят - ще лаят, ако им се каже да донесат клечката, ще я донесат. Те това работят, така че не очаквайте реакция от тяхна страна, това са хора безгръбначни и безпринципни. И това е видно отвсякъде.

Знам, че може и цяло есе да напишете, но как бихте коментирали с три изречения изминалите местни избори в България и моментната картина ще доведе ли до още политически размествания?

Това, което се вижда, в три изречения или с три думи в едно изречение, е сериозен гняв, сериозно неодобрение и сериозна съпротива срещу всякакви сглобки, срещу нечисти и непочтени неща. Това се видя и в София, това се видя и в Благоевград, това се видя и във Варна. Това се видя на страшно много места, в които избива една глуха, но ръмжаща съпротива, която трябва да бъде много сериозен сигнал на тези, които правят тази нечиста политика в България.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стига

    16 28 Отговор
    се обажда като някаква черна станция , бе ,пияндур !
  • 2 Санчо

    26 3 Отговор
    Докато тагарев, жабока дс агент атанасов ,шаламанов и ицето иванов,освен ако последния не е зает да събаря палатите на доган, не отидат лично да пазят границата,нещата няма да станат. Сателитна подкрепа ще вземат от кокорчо .
  • 3 Валерии Симеонов Балевскии-Огражденски

    29 3 Отговор
    Така както България играе сама срещу себе си
    никои не могът да ни помогнат...
  • 4 алчност и чуждопоклоничество

    44 0 Отговор
    Всяка държава гледа първо собствения си интерес! Само нашите ПОД-логи са готови и майките си да продадат......
  • 5 Нямат

    11 5 Отговор
    доверие хората , мяташ пиратски по главите на гражданите и твориш куп безобразия извън закона !
  • 6 Коментар

    11 6 Отговор
    Може да са загрижени за нас.Ако станем част от Шенген ще е още по-голям наплива от мигранти и ще сме задължени да им плащаме,а пари няма.Така поне не остават и бягат към други държави,които са в Шенген.Всяко зло за добро.

    Коментиран от #8, #13

  • 7 Санкт-Петербург

    9 1 Отговор
    Шенген! Шенген! Ти си европейски член!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Някой

    24 2 Отговор
    Шенген е един разграден двор. Рай за престъпниците. Не трябва да влизаме там. И ктига сме се молили.
  • 10 факуса

    17 1 Отговор
    инициирайте излизане от ес и нато и ще ни приемат къдет поискаме
  • 11 Тюркски Християни

    4 20 Отговор
    Българите са Турски народ затова не искат България в Шенгенското пространство, така говорят аз не разбирам!
  • 12 Точен

    11 15 Отговор
    Джамбазки, скрий се.
  • 13 МММ да

    16 3 Отговор

    До коментар #6 от "Коментар":

    Шенген вече Умре. Германия еднолично сложи гранични проверки по границите с Полша, Чехия, Швейцария. Джобят здраво, търсят кинти и над 7000 кеш се конфискува, връщат се само с решение от съда. В момент започват стъпки по ограничаването и на свободното предвижване.
    Някакъв рейтинг се въвежда с който ще имат право да ти забраняват да излизаш извън страната дори и за почивка и т.н(това се коментира в Германия в момента).
  • 14 Ехе

    14 0 Отговор
    нищо ново , то се знае
    И Холандците пригласят
    Абе трябва да се съдят , Румънците добре го казаха, но нашите сламени за никакъв не стават- факт !
  • 15 Россия 🇷🇺 ZV

    12 0 Отговор
    ПЕШКИ,ПЕШКИ......
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Шенгеня

    3 3 Отговор
    Границата се пробива от структурата на ДПС,
    Без тяхно знание мигранти не минават.
    Те са основните участници, организатори, те получават кинтите, уреждат с турски играчи дупките.
    Но Пеевски бръмчи като центрофуга и заглушава огромния проблем, заради който България не успява да влезе в системата.
    Те затова са в разрив с Ердоган, който си спазва думата на истински държавник.
  • 20 Аз казах

    4 0 Отговор
    Не мога да си представя кученцето да започне да лае, ще бъде по скоро скимтене ..!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ИНЖ

    4 0 Отговор
    Все са ни виновни другите??? Докога бре, Геле??? А не трябваше ли Правосъдната система одавна да заработи???
  • 23 Хасан от Разград

    2 6 Отговор
    Тоя боклук за какво се мисли?Като е в Европарламента е голяма работа!!!Фъфльо !!!Нямаш дикция нямаш стойка за депутат!!!СРИЙ СЕ БОКЛУК ДОЛЕН ПЕДАЛ ГАДЕН!!!
  • 24 въпрос

    4 1 Отговор
    това нищо от снимката до кога ще го угояваме финансово в брюксел