Last news in Fakti

28 Ноември, 2023 16:02 4 002 95

Как президентът Радев окончателно се самозабрави

  • румен радев-
  • герб-
  • делян пеевски-
  • продължаваме промяната

В ненавистта си към управлението президентът е готов да се аргументира и с неверни твърдения и инсинуации, каквито са двете му конкретни основания да шамароса проекта за бюджет

Как президентът Радев окончателно се самозабрави  - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В ненавистта си към управлението президентът Радев плаши с апокалиптични видения и фалшиви твърдения за проектобюджета. Но по-големият проблем е, че окончателно се е самозабравил докъде се простират неговите правомощия.

Президентът Радев заплаши, че може да наложи вето върху държавния бюджет за догодина, ако парламентът "не озапти министъра на финансите". Вживял се в ролята на ментор на правителството, генералът се е развикал като старшина пред артелното.

Неверни твърдения и инсинуации

В ненавистта си към управлението президентът е готов да се аргументира и с неверни твърдения и инсинуации, каквито са двете му конкретни основания да шамароса проекта за бюджет. Едното е, че се готвела разпродажба на земи от държавния поземлен фонд, каквато не фигурира в предложения на парламента проект за бюджет. Президентът очевидно е закъснял да се намеси в спора, протекъл между земеделското и финансовото министерство по темата, като обяви, че едва ли не ще се стигне до срив на националната и продоволствената сигурност, ако бъде продадена една пета от този фонд, каквито са били първоначалните намерения, според публикации в медиите. Става дума за земи, които и сега се ползват за даване под дългосрочна аренда и за обезщетяване на граждани, но така или иначе и тази една пета от тях е отпаднала като вариант за директна продажба.

Също толкова апокалиптични според Радев са и проблемите пред „Булгартрансгаз“ заради парите, които държавното дружество трябва да получи от увеличената такса за пренос на руски газ през България. Президентът артелчик не проумява, че проблемът с „тенекиите със сирене“ в „Булгартрансгаз“ е само счетоводен – че на сметката на държавното дружество са били записани очакваните допълнителни стотици милиони от повишената такса, които се превръщаха в пасив, докато не бъдат събрани. А те не могат да бъдат събрани, освен ако „Газпром“ доброволно не ги плати. Но той не желае - и могат да ги събират само митниците, което пък може да стане евентуално след готвените законови поправки, с които руският газов гигант да стане данъчно задължено лице у нас.

Но дори и тези пари да останат само на хартия, те не са никакъв дефицит и „Булгартрансгаз“ няма да бъде фалиран, както фалшиво предупреждава Радев. Тази инсинуация е опакована и в целофана на президентската загриженост от „дискредитиране пред нашите европейски партньори“. А всъщност още с яростните си изказвания срещу увеличението на таксата Радев за пореден път се заяви като твърд защитник на руския газов интерес. Накрая положението е съвсем абсурдно, в стил „защо си с шапка, защо си без шапка“: не искайте по-висока такса за газа, ама къде са парите от по-високата такса? Логиката му е желязна – старата такса е окей, но ако надбавката не е платена и де факто си остава старата, е ужас.

Узурпация на власт и саботаж на кабинета

По-големият проблем обаче е самозабравата докъде се простират правомощията и отговорностите на държавния глава. Самият Радев призна, че президент досега не е налагал вето върху държавния бюджет и с позата на пълководец заяви, че може той да е първият – вместо да се опита да си отговори, защо предшествениците му не са го правили. А то е, защото президентът няма работа в Светая Светих на изпълнителната власт, излъчена от парламентарно мнозинство - каквато е законът за бюджета. Чрез него правителството и парламентарното мнозинство определят политиките си и носят пълната отговорност за тях.

Президентът нито има компетенциите, нито отговорността за съставянето и изпълнението на бюджета на България. Радев нито е обещавал размер на данъци, увеличение на заплати и пенсии, капиталови инвестиции и бюджетен дефицит, когато е бил избиран, нито има възможност да изпълнява подобни обещания, дори и да ги заяви.

Всяка негова намеса в съставянето и приемането на държавния бюджет е узурпация на власт и саботаж на работата на изпълнителната власт. Особено ако той върне целия закон и обрече страната да влезе в новата година без бюджет, докато ветото му не бъде отхвърлено. А частично вето едва ли може да наложи по двата „проблема“, които огласи – поради липса на текстове, които да атакува.

Стопяване на рейтинг и влияние до края на мандата

Остава накрая въпросът, колко още президентът може да дълбае дъното. Отговорът е очевиден: докато генералът без армия не си намери армия, или, ако само за парад е пръв на коня – докато върховното командване не му заповяда друго. До края на мандата му остават цели 3 години. Но ако с промените в Конституцията идния месец бъде отнето основното му оръжие – служебното правителство, и промяната устои на атака пред Конституционния съд, остатъкът от мандата на Румен Радев може да мине в мъчително бръщолевене и устойчиво топене на рейтинг и политическо влияние. Или в подготовка за собствен партиен проект, макар историята досега да показва, че никой бивш президент у нас, който е опитал, не е успял с такъв.

Този коментар изразява личното мнение на автора и може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на ДВ като цяло.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 101 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    79 117 Отговор
    На руската слуга Радев не му пука с 250 000 лева заплата народна пара.

    Коментиран от #20, #23, #29

  • 2 Българин

    78 103 Отговор
    Фатмашки номера, толкова си може...
  • 3 Русофилският парламент на НРБ!

    57 83 Отговор
    Отворена врата за руските шпиони. Нарича се „ Търговско представителство“ . Има около 50 000 руски фирми и почти всичките не упражняват дейност. Те са само повод българската държава да им издаде ПМЖ , т.е. право за пребиваване. А тези, които работят, обикновенно, канят и продават жилища на други руснаци, за което данъци не плащат. НАП не знаят руски и не могат да ги следят в интернет.
    Това е ИНТЕЛЕКТУАЛНИЯТ ПОТЕНЦИАЛ НА ЗАКОНОДАТЕЛЯ!
  • 4 Българин

    69 106 Отговор
    Радев е позор

    Коментиран от #90, #91

  • 5 Логиката е проста!

    126 63 Отговор
    Що пищят от Дойче веле, значи е прав!

    Коментиран от #22

  • 6 честен ционист

    27 70 Отговор
    Ганчо си мисли, че льотчикът има някакви политически амбиции? Той е само за малко, докато дойдат компесаторните бонове. После никога повече няма да чуете за него, Кокора и Киртака.
  • 7 Радев за пореден път стана за смях!

    71 89 Отговор
    Главният руски поп Кирил-милиционера от КГБ, дойде в България на 3 март преди 3 години за да нахока и унижи Радев в Президентството насред София пред камерите на цял свят!
    А вицето Илияна падна на колене пред руският поп да му целува ръце, а след това издаде хиляди БГ паспорти на руските шпиони! В нормалните държави Митрофонова щеше да бъде изгонена веднага!
    И Зеленски го направи за смях!
  • 8 Пръц

    56 29 Отговор
    Салса пък ДВ са Момина сълза.Те никога не се самозабравят
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Българин

    60 95 Отговор
    най-срамният ни президент

    Коментиран от #49, #88

  • 11 Некой си

    111 52 Отговор
    Ако не е Радев,тия отдавна да са се разпищолили.Всеки ден измислят по некоя простотия.
  • 12 Българин

    42 67 Отговор
    успокоявам се,че всяка вечер Деса го строява

    Коментиран от #19

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Прокопи Прилепа

    50 85 Отговор
    Да му дръпнат "килимчето" под краката на фатмака и готово. Един импийчмънт и няма да му слушаме глупостите още три години. А след това на съд. За национално предателство в полза на чужда държава. Трийсет години ефективно, без право на замяна. После може да издаде "мемоари".
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Жалка работа

    91 40 Отговор
    Първите коментари винаги са редакционни и изразяват позицията на американското посолство, оттам и на прислужниците им!
    Това в случай, че не сте забелязали.
  • 17 Хе-Хе

    39 56 Отговор
    НищоПравец Храбър! Прилича на точно копие на Тодор Живков, но само толкова!

    Коментиран от #35

  • 18 Редник

    95 44 Отговор
    Президентът не заплашва никого. Той има право на мнение като президент и право на вето по Конституция. Така че не пишете глупости.
  • 19 хахах тролката била спойна

    30 7 Отговор

    До коментар #12 от "Българин":

    явно си заредила на макс играчката или някой ром те прави спокойна хахаха подлого педоф
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Любопитен

    69 20 Отговор
    Нашите името на автора,чел ли е конституцията,какви са правата на президента? Автора да не би да е завършил и той Харвард?
  • 22 гггг

    70 27 Отговор

    До коментар #5 от "Логиката е проста!":

    Юден веле пищят, понеже президента критикува плановете на Кокорчо да продава държавна земя. Ще я купят богати евреи, затова пищи веле-то.
  • 23 PaдeB, колкото повече се самозабравя

    33 54 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    толкова повече се caмозapaвя!
    След.следващите президентски избори, нито той, нито роднините му, ще си намерат някаква работа, дори като сервитьори в гаражно, квартално барче, нито като o6щи работници. Ако имаш фaмuлuя "Радев" по-добре cкoчu от "Вuтuня"!
  • 24 Смерш

    36 54 Отговор
    Президентът се оказа шашкънин.Язък че гласувах за него. Спечели и веднага се демаскира като платен агент на КГБ. Какъв военен е този? Ще се предаде веднага първи ако има конфликт.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 !!!?

    38 52 Отговор
    Радев е кремълско прокси...градинар на Митрофанова !!!?

  • 27 ВИДИШ ЛИ ДОЙПЕ ВЕЛЕ

    57 16 Отговор
    И НВДЕЙ СИ ГУБИ ВРЕМЕТО ДА ЧЕТЕШ
  • 28 Трол

    53 11 Отговор
    Радев наруши правата на хомосексуалистите у нас.
  • 29 А колко

    24 30 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Взе от божков и бобоковите за панаира с вдигнатия юмрук,да не говорим и безвремието през цариването му
  • 30 Пилончо

    38 40 Отговор
    Го знаем
    Рублопродажник .

    Прави това което му нареди Мутрофанова.
  • 31 Хе-Хе

    35 41 Отговор
    Нито натовец като натовец, нито русофил като русофил, нито генерал като истински генерал! И президентстването му толкова! Два мандата едни гламави тикви не може да махне от народния гръб! Само кухи фрази и безсмислени заклинания! Асен Василев да му предложи поста си, да го видите що за пате в тресавище е!

    Коментиран от #67

  • 32 Бившия

    49 29 Отговор
    А, как добре си бяхме със Плевналията о, то беше живот то беше кеф , трябваше да си го оставим за постоянно! А колкото до РАДЕВ то добре ама да имаше още десетина като него ,че да заприличаме на нещо като държава!!!

    Коментиран от #38

  • 33 Никой

    23 4 Отговор
    " Свещенно право на всеки народ е да има своите герои, светци и подлеци ". Достатъчно имаме в трите категории , но като ,че ли в онази третата ,са най активни. " Йеменските терористи са революционери,борещи се за мир и благоденствие на народните маси " .
  • 34 Христо Ботев и журналистиката...

    39 8 Отговор
    "Този коментар изразява личното мнение на автора и може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на ДВ като цяло."
    Добре де, кой е автора на това "произведение" все пак? Или хвърляме в пространството...
  • 35 Какво

    23 37 Отговор

    До коментар #17 от "Хе-Хе":

    Копие на Бай Тошо .
    Даже е по зле .
    Пълен Циркаджия само и само да се покаже ,че е Руски Лакей .
  • 36 Мишел

    38 32 Отговор
    Президент Радев е вече червеноармеец доброволец в Украйна!

    Коментиран от #52, #54, #59

  • 37 абе зелевия вестник

    46 14 Отговор
    на кого е тоя пасквил, какво, срам ви е да му напишете името?!? Само от прочетеното, докъдето ми стигна търпението ми стана ясно, че е на някой много умнокрасив поцялата глава!
  • 38 Каква държава

    30 38 Отговор

    До коментар #32 от "Бившия":

    10 като него , и ще бъдем
    Руска Губерния .
    Мечтата на всеки Русопутяк .

    Коментиран от #48

  • 39 Хохо Бохо

    35 15 Отговор
    Тос пасквил е рожба на някой ЕвГейниЙ Кънев (с Йкратко щото е комунистическо чадо, българското име е с И) Редно е Фойче Зеле да внимава какво публикува, че бая съдебни искове ще има. Примерно за оскърбление на държавен глава на приятелска на Дойче държава. Примерно само
  • 40 Позор

    30 44 Отговор
    Радев е позор! Импийчмънт и затвор!
  • 41 Митрофан Ханъм

    22 19 Отговор
    Браво на Изтривалника .
    Много добре се справя със поставените цели и задачи .
  • 42 изкефих се,

    44 20 Отговор
    как Радев им бърка в дъто с боксова ръкавица на умните и красивите!
  • 43 И кой го пиши това....

    31 11 Отговор
    Инфото е 100×100 взето от Бесарабски фронт... и Жълтопаветен фронт...
  • 44 Веско

    41 13 Отговор
    Стойнев окончателно се е самозабравил. Всеки продажен журналист с два пробити долара в джоба се смята за по-велик от президента на Република Бъргария.
  • 45 Кой е

    38 11 Отговор
    авторът на материала. Никой, нали. Фатки както винаги гледат умно и умно се чешат по ...
  • 46 Автора

    37 16 Отговор
    Написаното е боклук като продължаваме промяната
  • 47 мунчо е отвратителен

    14 26 Отговор
    Б О К Л У К
  • 48 Русофил

    16 17 Отговор

    До коментар #38 от "Каква държава":

    Русопутяк - направо кърти мивки това нарицателно.
  • 49 мдаааа

    26 15 Отговор

    До коментар #10 от "Българин":

    "най-срамният ни президент "

    Имаш предвид ЧЕХЛЮ СИНОПТИЧКИН, нали!!!
  • 50 ИСТИНАТА!

    39 26 Отговор
    Най-точният и смел Президент на РБ,от всички други до сега...!
    Единственият трезвомислещ Българин във властта...!
    Дай Боже,да бъде все така борбен и неуморен,в борбата си срещу корупцията и далаверите на управляващите...!

    Коментиран от #84

  • 51 Азз

    30 11 Отговор
    Точно дойче зеле ли трябва да плюе по чисто български въпроси?
    Що не рови в дойче боклуците?
  • 52 Бая е тъпичко!

    22 10 Отговор

    До коментар #36 от "Мишел":

    Това фотоколажче...!
    Бетер автора му...!
  • 53 Град Симитли

    15 7 Отговор
    "Как веселин стойнев окончателно се закопа в дъното"!
    ... Кале тип тоЪ веско, ей!
  • 54 Град Симитли

    6 5 Отговор

    До коментар #36 от "Мишел":

    А мишелчо е фронтовият фотограф на., , Красная звезда", налЕ?!
  • 55 А кой е...автора...?!

    15 4 Отговор
    ,,Този коментар изразява личното мнение на автора..."

    Коментиран от #57

  • 56 Ветеран от Протеста

    17 14 Отговор
    В Гугъл въртят снимка на пРезидента и текст - Президента Радев издаде Указ за увеличение на Пенсиите и коледни добавки....И как да обясниш на повярвалия пенсионер ,че това няма как да стане с Указ на Радев.
    Веднага под нея стои снимка на Асен Василев с текст - Министъра на финансите драстично намалява пенсиите и премахва Коледните добавки...
    Мисля,че подготвят Държавен Преврат и Президентска Република...
  • 57 Град Симитли

    16 7 Отговор

    До коментар #55 от "А кой е...автора...?!":

    веселин стойнев, г0лям б0кл0к е
  • 58 Точен

    25 16 Отговор
    Радев направо ги нокаутира под логите.
  • 59 БСП на Бунището

    21 12 Отговор

    До коментар #36 от "Мишел":

    Комунизма р обявен за Престъпен със Закон в България,обаче Комунистическата Идеология не е...

  • 60 АБВ

    14 16 Отговор
    Пуч позор за България пуууууу .........
  • 61 ГЕРБ

    12 16 Отговор
    Абсолютен боклук пуу..
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Браво Радев!

    25 15 Отговор
    Велик Българин си!
    Продължавай в същият дух!
  • 64 Бамбука

    11 18 Отговор
    Ами, той Пре..резидента, толкова си може.
  • 65 Ламбо

    18 11 Отговор
    Като видя от заглавието , че става въпрос за плюене и ми е ясно , че на линия е дойчето , главния плювалник в медиите . Тези хора не разбраха ли , че студената война вече е топла , да отиват на фронта .
  • 66 инж. Ганчо Илков

    14 16 Отговор
    Президента изпълнява стриктно Инструкциите на генерал Решетников. Отстоява и интереса на Корнелия (БСП) по отношение на "Газпром". Ако така защитаваше Българските интереси, цена нямаш да има, но по всяка вероятност нямаше да е Президент. Тези игрички обслужващи Диктаторския Режим на Путин, ведно с Корнелия и Костадинов, люс правещият се на глупак - Бойко и послушниците му, Анонимните Проруски Коментатори и Икономисти с Комунистическо Образование, дават Основание България да бъде Троянския Кон в ЕС и НАТО.
  • 67 Точно в целта

    4 4 Отговор

    До коментар #31 от "Хе-Хе":

    Най-точният коментар 👍
  • 68 фбр

    17 9 Отговор
    Дойче зеле , кой е авторът ? Щом видиш , че е Ваша статия няма нужда да я четеш ! Авторите Ви са абсолютни ТъПаНаРи !
  • 69 Жалки лъжци и предатели на България

    17 8 Отговор
    Ненавист президента има не към управлението, а към жалките лъжци, крадци, мафия и национални предатели ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС! И на тоя фон, да ми леете жалката си пропаганда! България не е за продан! Взимайте си скапаните НПО-та и напускайте!
  • 70 Локо Сф1956

    18 6 Отговор
    За президента Радев:
    1. Преди години, при управлението на фут. клуб Левски от Т. Батков, Гонзо взимаше месечна заплата-50000 лв В момента и други футболисти взимат по 10-15 000 евро. Дори и Хекимянчо взимаше по 30 000лв месечно .
    2. Има право да одобри бюджета за 2024 г или да наложи вето.
    3. Защо, комисията в НС, както и депутати от НС принудиха Асенчо-Кокорчо, да коригира някои цифри. и до момента този бюджет все още не е приет и внесен.
    4. Колко медии представиха случая, че ще се продават стотици декари държавни земедалски земи.
    5. И ....Президента ли Ви е виновен за горенаписаното.
  • 71 Фори

    8 13 Отговор
    След тази измама с военен агент на КГБ не трябва да се избира никога бивш военен дори и за селски кмет.
  • 72 тома

    9 7 Отговор
    А защо не му искат импиичман на радев.Дали защото не държи по няколко папки с компромати за всички партии начело с тикви шишита догановци корнелки и т.н. а
  • 73 Българските турци

    10 2 Отговор
    Гербът на България е ЛъвЪт !... Когато той(лъвът) имаше корона и топки, България беше Царство България, управлявана от конституционна монархия начело с Цар и Премиер с Народно Събрание !... Когато му свалиха короната , остана лъв без корона но с топки , а България стана НРБ с Диктатура на пролетариата и страната се управляваше от Генерален секретар на БКП и Политбюро с централен комитет !... На 10 ноември скопиха и проскубаха лъва , изтриха народа и направиха България само Република България начело с Премиер на коалиции с корумпирано Народно Събрание и с Декоративен параден Президент, и започнаха Великият Преход с безкрайни промени в България ! Продължава до ден днешен вече 33 години !?... Без промяна и милиметър прогрес и напредък, с фантастични приватизации и реставрации , с политическа метаморфоза , с мутренски терор , чалгарска културна революция и пълен срив на промишленост, селско стопанство и икономика !!!...Най невероятното и куриозното е, че без да има Икономика и Армия я направиха членка на най големия икономически съюз на света, ЕС и пълноправна членка на най мощния и престижен военен пакт на планетата, НАТО !!!...България е в АпоГей с блестяща Демокрация !?!....

    Коментиран от #75, #81

  • 74 бай Даньо

    3 9 Отговор
    А няма се тръшкате сега от мъка умно красивите сами си го избрахте много ви ходи русофила Радев начело за пълна победа на евроатлантическата Промяна ....
  • 75 Бамбука

    8 0 Отговор

    До коментар #73 от "Българските турци":

    Не се вълнувай толкова. Ние сме това, което сме, нито повече, нито по-малко. Всяка страна със своите плюсове и минуса, но такъв е живота.

    Коментиран от #83

  • 76 ОСТАВКА ЗА КАРМАЗЪ ФАТМАК!

    8 11 Отговор
    НЕВЕРОЯТНО, НО ФАКТ- р€зид€нтинът € ПРО$$$Т ФАТМАК!
    ДО КЪДЕ ДОКАРАХА Я тази "държава"- г€н€рал Д€$И ДА НИ УПРАВЛЯВА!
    ПО-$ТРАШ€Н от СПИН-а, ПО-ОПА$€Н РАКА-СЕГА ЗА СЕГА СИ ОСТАВА ФАТМАКА!
    ОСТАВКА ЗА Ч€РВ€НИЯ ФАТМАК! 79г. комунизъм СТИГАТ! СТИГАТ!

    Коментиран от #79

  • 77 Гост

    10 10 Отговор
    аФтора го е срам да си напише името и се крие зад dw? Смешник....
  • 78 ИМПИЙЧМЪНТ !

    14 12 Отговор
    Най простият, алчен и злобен фатмак направихме президент, а той за чеп на каца не става !
  • 79 Г€Н€РАЛ Д€$И

    5 8 Отговор

    До коментар #76 от "ОСТАВКА ЗА КАРМАЗЪ ФАТМАК!":

    ДА ГО ДУУУУУ Х АТ БЕДНИТЕ!

    НОСЯ ОБУВКИ ОТ 1000 И НАГОР€ ЛЕВА,
    iPHONE МИ € ПО-$КЪП ОТ НА пр€ми€ра,
    $ИНЧ€ТО МИ € В u$a, а митко $€кр€тарката € Г € Й!
    А$ $АМ Д€$А -М€РЦ€Д€$А И БУРГА$КА -"по€т€$а"
    ВОЗЯТ М€ ОТ Н$О, А "мъжът" ми € ЛА Й НОООООООООО!
  • 80 Диамантената ръка

    9 7 Отговор
    Фатмак
  • 81 България

    14 1 Отговор

    До коментар #73 от "Българските турци":

    си ги има мутрите още от 1946г. ,само че бяха облечени в тъй наречената народна власт под името ДС, но явно вие не сте били роден и не сте запознат с терора , който налагаха тия диви селяни над обикновените хора, наричам ги така, защото наистина всички бяха родом от селата , стигаха до наглостта да вкарват мъже в затвора за да се гаврят с жена му, ако е хубавица, те контролираха и тогава дрогата, оръжието и всичко що е свързано със сегашните мутри, които всъщност са точно тия от ДС !
  • 82 колонел

    6 7 Отговор
    от военен тъ.па.нар политик не става
  • 83 Българските турци

    2 2 Отговор

    До коментар #75 от "Бамбука":

    Защо ти се струва , че се вълнувам ?!... Вие трябва да се безпокоите и да се вълнувате !...Ние си премахнахме декоративната глава от управлението и вече се управляваме по традиционния си стил на управление ! Остават още малки корекции и ще преминем към нов тип Демокрация с ислямски екзистенциализъм... без примеси от западен неолиберализъм или капиталистическа идеология !...Препоръчвам на всички да си открият оригиналните корени и да си реставрират стила на управлението на държавата си, ако имат намерение да оцеляват като независима суверенна нация !!!

    Коментиран от #85, #86

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Да ти кажа..

    6 0 Отговор

    До коментар #83 от "Българските турци":

    Умррех от смех на фейлетоните ти.. И кой ще внедрява този челен опит..Делян Пеевски ли ???? Такава сте пародия...

    Коментиран от #87

  • 86 Българските турци

    3 1 Отговор

    До коментар #83 от "Българските турци":

    Кой ти бава шишавия пеевски и доносчиците от ДПС ! Той и те какво разбират от ислямски екзистенциализъм ?! Сляп ли си, че не виждаш, че става дума за Сиви вълци отвъд Странджа ?!...
  • 87 Българските турци

    1 0 Отговор

    До коментар #85 от "Да ти кажа..":

    А ти изглежда си доста кът от към някои вещества ,че ти се привиждат фейлетони и вицове, че се смееш на всяко голо което видиш?
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Немско Зеле

    1 1 Отговор
    Точка.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 сноу

    0 1 Отговор
    Знаем кой е аФтора и дори вече знаем къде е скалъпил всичката тая плювня ...и знаете ли защо ? Най вече защото това може да направи или много прост или недобре с главата човек и най вече здравата насмукан и то с амерска ракия грантаджия...Та кой ви идва наум ..? Само да не е оня брадясалия с раздрънканата китара..
  • 93 DW отвори плювалника срещу Президента

    2 1 Отговор
    Което означава, че Р Радев защитава Българските интереси и Българския Народ!? DW са доказани маниполатори, това нее тайна за никой!?
  • 94 ххммм

    1 1 Отговор
    Мекотело!!
  • 95 Бай Благой

    1 0 Отговор
    Дойче зеле, защо не питате Бат ви Бойко Тиквуна защо го пусна във властта преди 5-6 години.
    Защо никой не задава този въпрос?
    Радев е единствения сигурно който защитава само българските интереси!!
    Всичката друга паплач се е продала някому - я на Кремъл,я на Козяк...я на Ердоганя.