Last news in Fakti

14 Февруари, 2024 16:00 1 296 32

Каракачанов: Сглобката ще събира в България нежелани от Европа бежанци

  • красимир каракачанов-
  • бежанци-
  • австрия-
  • шенген

Това са хора, които за едно потупване по рамото от Брюксел са готови да продадат страната си

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Сглобката не вкара България в Шенген, но вкара мигранти в България. За това предупреждава в позиция във "Фейсбук" бившият вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Ето текста ѝ:

"Започна се! Днес в 11:16 ч. кацна самолет, който връща от Австрия в България нелегални мигранти. Ясно лъсва реалната договорка за полудопускането на България в Шенген. Както още на 31 декември предупредих – управляват ни негодници, мижитурки – слугинаж! Това са хора, които за едно потупване по рамото от Брюксел са готови да продадат страната си. Българският национален интерес изисква да провеждаме политика по нулева миграция. А не тези от „сглобката“ чинно да кимат и да се съгласяват с всичко, което е неизгодно за страната ни, само и само да се харесат било то на Брюксел, Виена, Вашингтон или Москва.

През 2023 г. в България официално са заловени и регистрирани 15 хиляди нелегални мигранти. Три четвърти от тях вече не са у нас. Подчертавам - това е само за една година. И хайде да пресметнем, имайки предвид, че засиленият бежански поток е от 8-9 години. За този период ежегодно в България са регистрирани по 5-6 хиляди. Значи трябва да очакваме са ни върнат 50 хиляди нелегални! Това би било катастрофално за една България, която е с намаляващо и застаряващо население. Настаняването на хиляди мигранти в страната ни е заплаха за националната сигурност и само по себе си ще доведе до поредния демографски колапс.

И пак да се върна на слугинската политика, която води правителството Денков-Габриел. Ще дам пример с това, че нито една от държавите, през които преминават нелегални мигранти - Гърция, Италия и Испания - няма подобно споразумение, с което се задължава да приеме обратно мигранти, преминали през тяхна територия и отишли в други европейски държави.

Още преди две седмици предупредихме, че правителството готви законопроект, който ще позволи на бежанците свободно да се придвижват на територията на страната, да получават социални помощи и помощи за деца, както и ще улесни процедурата да си доведат семействата у нас. Той бе публикуван за обществено обсъждане от Министерски съвет, но никой освен ВМРО не му обърна внимание.

Основният аргумент за това е хармонизиране на българското законодателство с европейското, както и изпълнение на препоръките на ЕК. Това е формален мотив, за благозвучност. Всъщност в мотивите към законопроекта е записано: Основната цел е да въведе препоръките на Европейската комисия за преодоляване на пречките пред присъединяването на Република България към Шенгенското пространство.

Препоръките на комисията, които кабинета на сглобката е готов да изпълни, ще доведат до свободно придвижване на бежанците на територията на страната, ще им даде права да получават социални помощи и да доведат семействата си. Нещо повече, българското правителство се съгласява на практика да приема обратно всички бежанци влезли от България и заловени в Западна Европа, независимо от времето им на пребиваване. Това означава, че бежанец може да стои и 10 години на Запад, ако бъде заловен, той ще бъде върнат в България, а България ще трябва да се грижи за него до момента, в който той не реши да се върне в собствената си страна.

Сглобката не вкара България в Шенген, но вкара мигранти в България.

Красимир Каракачанов,

бивш заместник министър-председател и министър на отбраната"


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хммм

    20 5 Отговор
    Сглобката може да я няма... ти затова си по студиата.
  • 2 Жоро

    35 9 Отговор
    Химика прави България убежище на мигранти!

    Коментиран от #17

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Сила

    16 16 Отговор
    В БИЛА има банани по 1,99......Бегай бърже воеводо да не те преварят копейките......!!!
  • 5 Жмуц

    27 3 Отговор
    Потупване ли? Пари, много пари ви дават! Дават ви торби с пари за да свършите това което искат. Каракачанов и ти взе доста торби.
  • 6 Зеро

    31 0 Отговор
    Кой в България е гласувал да стане "времеубежище на афганистанци", които доказано не подлежат на интеграция?
  • 7 Гербер

    4 14 Отговор
    ЗАЩО ПРИ БОЙКО НЯМАХМЕ ТАЗИ УЧАСТ И ТОЙ ПОЛУЧИ КОМПЛИМЕНТИ ЗА СПРАВЯНЕ С МИГРАНТИТЕ ОТ ТУСК И КАМЕРЪН И ОРБАН
  • 8 Бежанците...

    22 3 Отговор
    Първо ги пусна калпавата ограда,която построихте с оня Валери и окрадохте половината.

    Коментиран от #10

  • 9 разделяй бежанци и прави нови

    6 0 Отговор
    приюти . Жените по-млади бежанки в фрг, аустрия, унгария . По стари коч мъже бежанци в бг и гръцко . Да се възпитават и трудят . дали учи даскал етнос момче или бежанец момче няма разлика . аз мислех че връщат уредените от трафиканти бежанци да излязат от бг . хахахаха македончета българчета няма да връщат . хахахаха
  • 10 Същия оня Валери....

    14 3 Отговор

    До коментар #8 от "Бежанците...":

    Който може да бута и гони бабички по границата.Голям мъж.
  • 11 Демек

    27 6 Отговор
    Най-голямата измет идва. Искахте промяна, ето промяна. Протести и тези предатели по клоновете на дърветата.
  • 12 Майна

    16 9 Отговор
    Не показвайте това срамно нещо , моля .Ужасна е само мисълта , че този челавечец беше мин.на отбраната .
  • 13 Малий

    11 4 Отговор
    Те тоя направо им даваше паспорти.
  • 14 Перо

    14 12 Отговор
    Абсолютно прав е Каракачанов!
  • 15 ИНЖ1

    6 4 Отговор
    То и в Турция щяха да гласуват 200 хил., а то - 20 хил. гласа???
  • 16 минзухар

    26 3 Отговор
    Каракачанов , държавата приключи .Това се случи защото народа си мълчи и се оказа , че колкото повече мълчи , толкова повече го тъпчат. Накрая го стъкаха . Сега ще подменят населението и няма да се учудя , ако още през лятото имаме друго знаме и друг химн .Най голямата измет коята не става за нищо , сега ни я пращат на нас . Как ще опазим приятелките си , жените , дъщерите от тази напаст ? Виж какво става около Лъвов мост , вечер дори полиция не влиза там .Не ви е срам с нашите данъци които изкарваме с много труд и на този ниския стандарт , да ги давате за издръжка на мигранти , а за българите 933лв минимална .Господ да съди и ако може да прощава , аз не мога .
  • 17 Мда

    8 5 Отговор

    До коментар #2 от "Жоро":

    И как стигна до това "гениално" заключение. Напиши ми пак опорките, за самолетите и договора с Австрия!
  • 18 089954

    16 4 Отговор
    Явно ще пламне България и сега тука ми се оправдават предварително

    Коментиран от #27

  • 19 ЯМБОЛИЯ

    12 6 Отговор
    Този агент на ДС няма думата.
  • 20 Тома

    16 1 Отговор
    Иване кажи на пп дб че който се е хванал с шайката герб ще гледа като е ....ан като теб
  • 21 Чочо

    15 3 Отговор
    Шкембе-войводката пак стана голям патриотар и много принципен, като изпадна от влака. Преди като беше министър и топваше дебелата зурличка в далаверките не го интересуваха ни мигратни, ни нищо. Гиди-дебелак крадлив!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 македонец

    6 3 Отговор
    Аз щях да им взема по 5000 евро и всичко щеше да е наред.
  • 24 Простя копейкин

    2 9 Отговор
    костадин костадинов дошъл в класа на Иванчо и накарал децата да съставят изречение, в което всяка дума да започва с една и съща буква. Станал Драганчо и казва:
    - Дядо дяла дървени дъсчици!
    После станал Огнянчо:
    - Отчето отпя осмо опело!
    Иванчо вдигнал ръка и започнал:
    - Когато Краси kлатeшe Костя Копейкин край кypниkа, копейкин казваше: "Клати Краси, kлaти! Kakто kaлyгер kлaти kaмбaнa, както kиpтak kърти камъни! Какъв keф, какъв к 0 р корав като картоф!"
  • 25 Някой си...

    3 2 Отговор
    Каракочаня пак се развихри..абе, льольо, мислиш че сме ти забравили резила ли.. Я кАжи как плати самолетите ве, каиш... кеш с пари от торбичката ли? Я кАжи колко захлеби с парите от паспортите, дето ги раздаваше на кило.. и уж си военен министър, ма така и не си научил правилно да слагаш каската на кухата си кратуна.
  • 26 ИМА ПРОСТО

    4 1 Отговор
    РЕШЕНИЕ.

    На тези нелегални имигранти им се дава българско гражданство.
    Така вече те ще могат напълно легално да заминат и да се установят на запад, без да могат да бъдат върнати у нас!
  • 27 Хи Хи Хи

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "089954":

    Ами ве.. ти верваш ли си. С тия ракиени комити.. никакъв член не става от тях..
  • 28 Ван дер Любе

    3 3 Отговор
    Комитата с торбичка от Била се затюхкал за бежанците, дето им е продал български паспорти, да не дойдат да си искат парите :) Как може да нямаш капка морал. За едни пари си готов на всякакви предателства и унижения.
  • 29 юнак

    1 1 Отговор
    то всички политици полицаи и търгаши се облажихте като ги екскортирахте бежанците от турската граница та чак до австрия и германия в български камиони и бяха мноого желани СЕГА като ви ги връщат говорите от името на народа който обаче не се е облажил И ТОВА СЕ НАРИЧА ДВУЛИЧИЕ
  • 30 ха-ха

    0 0 Отговор
    Защо ревеш сега? Защо не плака когато с Валери Симеонов правехте селската ограда по границата? Защо няма военни с техника да охраняват границата и да връщат арабите? Сетила се Мара да се побара. ВМРО няма шанс вече в политиката, пропиля го и няма връщане. Само ходенето по студията ще остане.
  • 31 ПОМНИМ КОЙ СИ БЕ БОКЛУК КРАДЛИВ !

    1 0 Отговор
    КОМИСИОННАТА ЩЕ ТИ СТИГНЕ ЛИ ЗА ВЕЧНОСТТА В АДА ?
  • 32 ЕНЧЕВ ГО ОБВИНИ , ЧЕ Е ЗАВЛЯКАЛ

    0 0 Отговор
    800 МИЛИОНА ОТ ТЕСКЕРЕТА САМО , А ОТ ИМОТИТЕ НА ВМРО И МНО , СИГУР СА ПОВЕЧЕ ! НЯМА НАИДАНЕ ТОЯ ТОЛУМ ДОНОСНИЧЕСКИ ОТ ДС ! КЛИЧКАТА МУ Е БИЛА ДОНЧО И ИВАН !