Last news in Fakti

22 Юни, 2024 16:00 2 197 41

Григор Лилов: Решението на правителството за Вашингтон да заминат двамата – Радев и Главчев, е демагогия

  • нато-
  • служебен кабинет-
  • президент

Според правилата на НАТО представителят на дадена държава в разискванията може да е само един. В случая - президентът като най-висок по ранг

Григор Лилов:  Решението на правителството за Вашингтон да заминат двамата – Радев и Главчев, е демагогия - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коя е болестта?

Тя се нарича дисоциативно разстройство на идентичността. В най-тежките ѝ случаи се описва за непрофесионалната аудитория като биполярно афективно разстройство (циклофрения) – раздвоение на личността. Някои я бъркат с шизофренията.

А кой е пациентът?

- България!

Тя е, защото в тази болестна форма държавата ни ще се представи на Срещата на върха на НАТО във Вашингтон.

По този начин:

(цитатите са действително изречени съответно преди 6 дни и преди 10 дни)

Президентът Румен Радев:

- Вие съгласни ли сте ние да поемем по този път (подкрепа за Украйна с оръжия) , който води абсолютно неизвестно накъде и с огромен риск за глобалната сигурност?“

Премиерът Димитър Главчев:

- България остава изцяло ангажирана със силния и единен отговор на НАТО, ЕС и международната демократична общност на руска военна агресия срещу Украйна. България подкрепя и евроатлантическата перспектива на украинската страна.

Ситуацията може да е колкото хипотетична, толкова и реална – и двамата ще бъдат на Срещата на върха на НАТО във Вашингтон.

Но на срещите на върха на НАТО около кръглата маса има само по едно кресло - САМО ПО ЕДНО КРЕСЛО за всяка отделна държава-членка.

За ръководителя на делегацията!

И той може да е само един, не може да са двама – представител на Радевата България и представител на антирадевата България, за какъвто се представя Главче и го представят от разни партии.

И микрофонът ще е само един.

И табелката с надпис България ще е само една – пред ръководителя на делегацията.

Целият друг антураж ще седи отзад.

Следователно решението на правителството за Вашингтон да заминат двама представители на България – Радев и Главчев, е демагогия.

На практика, на дело служебният кабинет на Румен Радев и неговият служебен премиер с това решение определиха шефа си - Румен Радев, за ръководител на делегацията. Нима очаквахте друго?! И пак него за говорител на Кремъл вместо на България, което е абсурдно.

Според правилата на НАТО представителят на дадена държава в разискванията може да е само един. В случая - президентът като най-висок по ранг. Главчев ще е антуражът му и с мълчаливото си присъствие ще потвърди опозицията на Радевата България срещу НАТО, а не позицията на антирадевата България за НАТО.

Но медии, пропагандатори, коментатори и политици шизофренично ни представят случващото се биполярно разстройство като образ на прозападната България.

Но такава няма. Образът ѝ е предназначен за вътрешна пропаганда, за извайване на атлантическата физиономия на Главчев, която въобще не е такава, за гримиране по атлантически на физиономиите на проантлантическите партии у нас, които въобще не са такива.

Защото прозападните партии у нас: ГЕРБ, ПП-ДБ, ДПС, за каквито се обявяват на думи, имаха пълната възможност да изпратят само премиерът на срещата във Вашингтон, да вземат решение какви позиции да защити и да шкартират президента. С решение на парламента, за което имат повече от внушително мнозинство - 153 гласа! (без ИТН, с него – 169). Отказаха се да вземат такова решение , следователно негласно одобриха Румен Радев с неговата позиция да представлява България!

-Бойко Борисов защити позицията Радев да е представителят на България.

-Делян Пеевски на думи се обяви срещу Радев, но на дело отказа парламентът да вземе решение за позицията ни и за премиерът да представлява България

-Николай Денков на думи се обяви срещу Радев, но на дело отказа парламентът да вземе решение за позицията ни и за премиерът да представлява България.

-Кирил Петков, Асен Василев, Атанас Атанасов страхливо си мълчат и също отказаха парламентът да вземе решение за позицията ни и премиерът да представлява България.

-Слави Трифонов също отказа парламентът да вземе решение парламентът да вземе решение за позицията ни и премиерът да представлява България

-Христо Иванов предвидливо избяга от синдрома на дисоциативно разстройство на идентичността ( раздвоение на личността), напускайки парламента и ръководството на партията си.

„Другари, ние решиме да изчакаме, да видиме, да се поснишим и най-накрая ако требва, ще се преустройваме. Нека сега да се поогледаме, да видиме, така да се поснишиме, да мине тая буря и след това ще видиме какво ще правиме. Ако не мине бурята, накрая ще се преустройваме.”

Цитатът е от Тодор Живков. От негова реч на 9 април 1987 г. Онзи комунистически актив, аплодиращ Живков, е лика-прилика със сегашните електорати, аплодиращи партийните си вождове.

Българската политика и общество продължават да са замръзнали там, в онези години, макар че сега е 2024 г.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Само и ЕДИНСТВЕНО в България ,

    14 36 Отговор
    действащ руски посланик заедно с цялата му челяд може да получи БГ гражданство!
    Незабавен импийчмънт за Резидента и Вицето му!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Стокхолмски синдром

    14 33 Отговор
    Радев разви Стокхолмски синдром след посещението на московският поп Кирил-милиционера от КГБ, който публично го нахока в Президенството насред София пред камерите на цял свят!
    В нормалните държави Митрофанова щеше да бъде обявена веднага за „Персона нон грата“!
    А вицето пък падна на колене пред същият този поп да му целува ръце, след което издаде хиляди бг паспорти на руските шпиони!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Сопола

    48 7 Отговор
    Румен Радев е президент, избран с гласовете на народа.
    Главеняк Главчо е марионетка на Тиквата.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Тома

    23 4 Отговор
    А трябваше освет тези двамата да заминат и боко тиквата мамута и парапета които са чок евроатлантици
  • 9 Само констатирам

    21 10 Отговор
    че президентът Радев започна да пречи на всички като Путин.
    А дали това не е показателно за репутацията му.
    Замислете се на кой пречи.
  • 10 да де

    22 3 Отговор
    Стола е един значи един от двамата ще носи куфарите на другия.
  • 11 Бендида

    39 3 Отговор
    ,,Решението на правителството". Служебното.
    Да не забравяме, че Главчев обича да се самопредлага. А се самопредлага, защото един лидер така му нарежда.
  • 12 Изправете наведените си глави

    23 13 Отговор
    Надпартиен протест пред американското посолство в София ще се проведе от 12 часа на 23 юни.
    Той е под надслов: „НЕ на намесата на Посолството на САЩ и посланик Кенет Мертен в българския политически живот”
    - Обръщаме се към всички будни български граждани – независимо дали са партийно или непартийно ангажирани, които се противопоставят на политическите решения, приемани през последните години в ущърб на българските национални интереси.
    - считаме, че тези решения се вземат не от Народното събрание, а от служители на „посолството“. Именно затова ви каним да се присъедините към протеста пред сградата на действително „управляващите“.
    - Целта на протеста е да поискаме обяснение от посланика на САЩ в България Кенет Мертен какъв е смисълът на честите му посещения в сградите на български институции – особено преди да се възлагат мандати за съставяне на правителство; както и за визитата на вътрешния министър Калин Стоянов в сградата на Американското посолство.
    - Считаме, че тези срещи не са представителни, каквито всъщност трябва да бъдат за един чуждестранен посланик, а са с цел повлияване и дори диктуване на политически решения, които са в ущърб на националните интереси на българския народ.
    - Основание за такъв обоснован извод ни дават изтеклите записи отпреди година на Радостин Василев от заседание на ПП „Продължаваме промяната”, в които на прав текст се казва, че кадровите промени в българските институции се „съгласуват с посолствата”.
  • 13 О,чуден

    31 8 Отговор
    Кой да седне на стола ?! Ами за Президента са гласували около 1.5 милиона българ, а другия д известен с това че е неизвестен...
  • 14 Прав е

    19 2 Отговор
    Да ходят боко и шиши, и да се не връщат.
  • 15 ДикоСашов

    12 5 Отговор
    Този Григор може спокойно да си запали дипломата и после себе си
  • 16 Перо

    6 1 Отговор
    В Конституцията пише от кого се провежда външната и вътрешна политика на БГ!6768
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Орел

    6 3 Отговор
    Лилов е с триполярно разстройство. Чуди се накъде да се наведе. Повече НАТО от Радев няма и американците го знаят от много време.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Абе

    9 3 Отговор
    Този главанак няма работа там, само да ни излага!
  • 23 Крумов

    12 3 Отговор
    Не друго - но нямаме работа в Украйна - при съвременните оръжия - си - пълен мъртвец, това не ти е - Джеки Чан, Кунг-фу - Калаштник и впрочем - са ни показвали снимки по военно обучение и в казармата - поражението на автомат Калашник е доста гадно.

    Нормално е един военен - като Радев да презира войната.

    Глупаво е - Главчев да се бута - да ни бута юношите в конфликт - та руснаците имат снаряди чрез Корея - до второ пришествие.

    ГЕРБ е ужасно явление - но скоро ще спрат.
  • 24 Петър

    12 4 Отговор
    И тоя се е продал и много му личи. Да бяга в Украйна да се бие, ама не му стиска. Който не лиже топките на краварите е слуга на Кремъл. Който не иска България да се въвлича във войната-агент. Да му се проверят сметките и активите.
  • 25 АБЕ ЛИЛАВ

    11 4 Отговор
    ТОВА ЧЕ ТИ СИ БАНДЕРОФИЛ И СЛУГА НА ГЛОБАЛНИТЕ МОНОПОЛИ НЕ ЗНАЧИ ЧЕ ТИ И ТИЯ КАТО ТЕБЕ НЕ СА МАЛЦИНСТВО В БЪЛГАРИЯ
    ДА КРЕСЛИВО
    ДА СУБСИДИРАНО С МРЪСНИ ПАРИ
    ДА МАЗНО И ПРОДАЖНО
    НО МАЛЦИНСТВО
    ТАКА ЧЕ РАДЕВ Е ПРЕДСТАВИТЕЛЯТ НА НАРОДА
  • 26 Асанпутинофиль

    1 13 Отговор
    Путнинапутеци, не ваш радеФ решава бъдещето на България, а парламента, който 90% е за про ЕС и НАТО. Анадунуз му?! И радеФ вече е бита карта, както и Пусин. Щели да се събират пред US посолството, но няма да сте повече от 45,защото от рашия които пишат няма как да дойдат,както и рашняци тук също, защото нямат право да се занимават в България с политика. Анадунуз му ба
  • 27 хммм

    4 0 Отговор
    Ами те са си демагози!
  • 28 Сеир

    2 5 Отговор
    Интересно защо русофилите се правят на говорители на народа. Кой ли ги е упълномощил? Путин сигурно,или Медведев.

    Коментиран от #40

  • 29 Анализатор

    5 1 Отговор
    Сегашните политици поддържат войната в Украйна и развращават младите с прайдове пълен морален упадък.....кайма пинк флойд.....
  • 30 хммм

    5 0 Отговор
    Решението е да се отърваме от послеователите на Соломон.
  • 31 тр0+тка на ПП и ДБ

    0 1 Отговор
    тр0+тка на ПП и ДБ хак изду ООД този ООД пост ООД
  • 32 тр0+тка на ПП и ДБ

    1 1 Отговор
    тр0+тка на ПП и ДБ
  • 33 тр0+тка на ПП и ДБ

    0 1 Отговор
    тр0+тка на ПП и ДБ Уди под офис льо оси опции пози из
  • 34 тр0+тка на ПП и ДБ

    0 1 Отговор
    тр0+тка на ПП и ДБ Хуго хх изходът от из те
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Уса

    5 1 Отговор
    Главченко да слага каската и отива на фронта,че бандерите са го закъсали с памперсите
  • 39 Мадуро

    3 0 Отговор
    Познайте кой ще носи куфарите..
  • 40 АМИ НАРОДА

    4 1 Отговор

    До коментар #28 от "Сеир":

    ЩОТО ВИЕ УКРОФИЛИТЕ ЩО СЕ НАСИ....РАТЕ ОТ СТРАХ ДА НАПРАВИТЕ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ЕВРОЗОНАТА ИЛИ ЗА НАТО
    ПОНЕЖЕ ЗНАЕТЕ РЕЗУЛТАТА
    А ПЪК Н ДАЙ СИ БОЖЕ ДА ПОПИТАТЕ ИСКАМЕ ЛИ ДА ПОДКРЕПИМ УКРАЙНА С ЖИВА СИЛА
    КАК МИСЛИТЕ НА ЧИЯ СТРАНА ВОЮВАТ ПОВЕЧЕ БЪЛГАРИ
    НА РУСКА ИЛИ НА УКРАИНСКА
    АМИ ТАКА МИСЛИ НАРОДА ЖЪЛТОПАВЕТНИЦИ НЕДОНОСЕНИ
  • 41 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    И аз искам да съм с тях! Ще им нося куфарите!! Нищо, че съм дърт - корав съм !!