28 Юли, 2024 06:59 5 461 54

Химнът на гейовете или гениите

  • божидар чеков-
  • олимпиада-
  • откриване

Размисли след откриването на Олимпийските игри

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Милиарди зрители проследиха спектакъла, с който бяха открити Олимпийските игри 2024 година в Париж. Пред специално монтираните трибуни на Сена се изнизаха оцветените кораби на 206-те делегации, на страните участнички. Повече от 10500 спортисти ще се състезават по терените, басейните и ринговете на Франция до 11 август.

Сиянието на Айфеловата кула и всички исторически паметници по бреговете на реката, по които е изникнала с годините френската столица, събудиха възхищението на зрителите по цял свят. Заваляха превъзходителни оценки, за най-успешното откриване за всички времена. По цял свят с изключение на страната домакин.

Откриването, освен парада на участниците, бе съпроводено с огромен спектакъл, който стресна и възмути голяма част от френското общество. И не е цената от 125 милиона евро, която ще платят данъкоплатците, а „Кривото огледало“, в което постановчиците ги заставиха да се огледат. В багрите на прожекторите прозираше настойчиво WOKE идеологията, с „Гей“ пропагандата, която шокира милиони европейци през май, с женственият и вероятно скопен швейцарец Немо, победител в конкурса на Евровизия.

WOKE идеологията се ражда в САЩ някъде към 1900-та година и означава „Пробуждане“ на американците от африкански произход. Постепенно нараства в движение, което днес обхваща всички видове малцинства, които се считат дискриминирани, поради етнически, религиозни или сексуални разлики с общоприетата ценностна система. „Пробуждането“ прониква в съзнанието на „онеправданите“ посредством медиите, музиката, сектите и до голяма степен чрез ново тълкуване на „Класовата борба“. До сега европейците гледаха със снисхождение и толерантност WOKE идеологията, но след парада по случай откриване на Олимпийските игри“, вероятно ще настъпи „Пробуждане“ и на привържениците на европейските ценности.

Не случайно режисьорите на спектакъла показваха извратени илюстрации, от Християнската религия, защото именно християнството е цокъла върху който е изградено както френското така и европейското общество. За някои интелектуалци и политически будители, този цокъл трябва да бъде разбит за да се построи ново общество без граници и предразсъдъци. Без богати и бедни. Без семейни задръжки. С еднополови бракове и хирургическа намеса при желаещите да променят секса си, още от най-ранна възраст. Както постъпиха децата на най-богатият човек в света Илон Мъск, който се бори с голямо закъснение срещу WOKE идеологията.

Първа изказа възмущението си срещу видяното френската църква. Последва гръцката и вероятно още много други. В България възхищението преминава в недоумение и със сигурност ще продължи до порицание, а може би и до отвращение.

На 7-ми януари 2015 година в редакцията на „Шарли Ебдо“ в Париж нахлуха въоръжени ислямисти, които застреляха 12 журналисти и полицаи. Причината за похищението беше корицата на списанието, която изобразяваше карикатура на Мохамед. Последваха и други атентати, както във Франция, така и в скандинавските страни.

Тези драматични събития повдигат въпроса – защо мохамеданите не толерират никакви подигравки с техния Бог, а християните оставят „Спасителят“ - сам в ръцете на неверниците?

Отговорът се съдържа именно в цокъла на френската цивилизация – конституцията. В нея пише – Богохулството, посегателството върху религиозни символи свързани с вярата – не са наказуеми!

Авторите на основния закон едва ли са знаели, когато са го писали, че мюсюлманите зачитат повече вярващите, било те християни и презират неверниците, или невярващите в нищо!

Спектакълът на откриването повдигна вълна от недоволство във Франция, което ще се коментира още много време. За радост на зрителите, той приключи с разтърсващо изпълнение на Селин Дион, от втория етаж на Айфеловата кула.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 62 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чекинята

    39 18 Отговор
    да напише нещо смислено !
  • 2 Ха ха

    97 2 Отговор
    Каква излезе работата- гей и гений било едно и също.За да станеш Айнщайн - просто клъц на топките.
  • 3 да де

    88 4 Отговор
    Нерон или Макрон все е тая след тях нищо.
  • 4 Госあ

    91 12 Отговор
    Чеков, изгледай пак Пекин 2008 и тогава давай “ оценки, за най-успешното откриване за всички времена” Иначе, по моето скромно мнение без да съм живял толкова дълго във Франция, френското общество е изградено върху Волтер, Декарт, Монтен, Русо, а не върху “светата инквизиция” на християните или религиозните кланета в тази държава. Като цяло французите никога не са били толкова религиозни християни, една от причините поради които ги харесвам. Това беше просто една безвкусица според мейнстрийма. Колкото големи шедьоври са се родили във Франция, толкова и бездарни безвкусици са излезли от там.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ

    63 4 Отговор
    ОБИЧАХ ПАРИЖ , ДОКАТО НЕ РАЗБРАХ ПАРИЖ
    КОЛКО Е ЗЛОВЕЩ..... КОЙТО Е ХОДИЛ В КАТАКОМБИТЕ ( БИВШИТЕ ПОДЗЕМНИ КАМЕНОЛОМНИ ) ЩЕ МЕ РАЗБЕРЕ
    .....
    ТАМ СА КОКАЛИТЕ НА НАД 6 МИЛИОНА ДУШИ ЗА 600 ГОДИНИ БИЗНЕС.
    ... ИМАЛО Е ДУПКИ НА ПОВЪРХНОСТТА И
    ПРЕЗ ТЯХ СА ХВЪРЛЯЛИ ДОЛУ ТЯЛОТО
    .... И ПОДЗЕМНИЯ ГРАД ( СВЯТ) ГО Е ОБРАБОТВАЛ
    ... КОКАЛИ НА ЕДНА СТРАНА, МЕСО И ЛОЙ НА ДРУГА И Т.Н . .ЗА СВЕЩИ , ДРЕХИ .. НИЩО НЕ СЕ Е ГУБЕЛО:))
    .....
    ДАДОХА МАЛКА ЧАСТ ОТ ТЯХ В НАЧАЛОТО НА ОТКРИВАНЕТО :))
  • 7 хаха

    107 2 Отговор
    Каъвто президента им такава и държавата им само обратни.

    Коментиран от #10

  • 8 Ееразка държава,

    58 2 Отговор
    ееразка откриване.Пълна ееразтия!
  • 9 Не знам какви са французите

    9 63 Отговор
    Ама погледите на другарите и Възрожденците все натам гледат..я юнака Волгин как бързо са ориентира
  • 10 АААА, не така другарю

    11 33 Отговор

    До коментар #7 от "хаха":

    И тук си имаме обратни и в Русия си имат обратни..

    Коментиран от #45

  • 11 Специална Военна Опсерация

    83 3 Отговор
    Много джендаризъм, политика и пари, а спортът остава на заден план!
    Обявявам бойкот на олимпиадата!
  • 12 АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ

    57 2 Отговор
    ОБАЧЕ НЕ ПОСМЯХА ДА СЕ ИЗГАВРЯТ
    С КОРСИКАНСКИЯ ПЕДАЛ ,
    ЗАЩОТО МИКРОН СЕ МИСЛИ ЧЕ НЕГОВИЯ НАСЛЕДНИК :))

    Коментиран от #13

  • 13 Госあ

    28 1 Отговор

    До коментар #12 от "АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ":

    И още по същественото - с курана 😂
  • 14 Сандо

    86 3 Отговор
    Откъде разбра Чеков,че в България са възхитени от церемонията?Според мен възхитените са пренебрежимо малко в сравнение с възмутените и потресените от този извратен спектакъл.

    Коментиран от #48, #53

  • 15 Гръч

    54 1 Отговор
    Простотия до шия.Накрая българите ще се окажат най малките простаци пред всички останали.Бай Ганьо не е бил българин а западен демократ
  • 16 лампон

    38 3 Отговор
    Някой да иска да промени секса си? )))) Гугъл преводач пак се е намесил. Или може би изкуствения интелект е превел статията.

    Коментиран от #21

  • 17 Госあ

    47 1 Отговор
    А и още нещо, бардаците и оргиите са си символ на Франция. Френското простолюдие умира да си души под опашките. Пак ще направя препратка към Артюр Рембо и стихотворението му “ Парижка оргия”
  • 18 А прогрес?

    16 1 Отговор
    Ние сме за цокъла - най-паче любовта към ближния. И виж, назобените спортисти са мнооого мъжествени, респект. женствени.
  • 19 Тонката

    53 2 Отговор
    "В България възхищението преминава в недоумение и със сигурност ще продължи до порицание, а може би и до отвращение."

    Едва ли....Троловете от фермите са активирани в защита на либерастията и ще заглушат мнението на малкото останали трезвомислещи хора. Ние отдавна сме "руски подлоги", които отказват да прегърнат едбополовата любов....
  • 20 Мдааа

    59 2 Отговор
    Милиарди зрители останаха отвратени от пошлото зрелище. БГ травеститори от ппдб/ЛГБТ и медиите им обаче са във възторг!
  • 21 Тонката

    10 6 Отговор

    До коментар #16 от "лампон":

    Е..."Секс" не се използва само за...секс...🤣
    Използва се и за определяне на някоя от двете основни категории (мъжки и женски), на които са разделени хората и повечето други живи същества, въз основа на техните репродуктивни функции....Не мисля, че тук има AI или Google translate....
  • 22 Аз като напиша нещо против гейовете,

    34 0 Отговор
    веднага ме трият от Факти, а вече и те са ги отразили!? Този Чеков си живее във Франция, и чак на него са противни тези лигави същества. От тях загнива планетата, от тях ще загине човечеството!
  • 23 плюс минус

    35 2 Отговор
    По времето на соца работех с много и различни по професия хора. Сред тях имаше един мъж, който се държеше кавалерски с нас, жените, но колегите му говореха под сурдинка, че бил обратен.
    А сега?
    Да си нормален, означава, че си некадърен.
    А Бог и Природата са създали два пола - мъжки и женски
  • 24 За протокола

    51 0 Отговор
    Олимпиадата е събитие на което тържествуват традиционните човешки качества и там няма място за прокарване на разни джендърски, ЛГБТ и и други извратени истории.
    Нямам нищо против тези хора, но хайде да престанат да ни ги тикат в очите навсякъде и да не се бъркат във възпитанието на децата. Това ме превръща в техен враг!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Френски шансон

    5 43 Отговор
    Вие как си представях те откриването във Франция. Стройни редици спортисти в народни носии. Танцов състав 1000 танциори който играе ръченица около външна тоалетната. На която е забит най големия пилон и покрай него овце който викат дружно. Беееееееее

    Коментиран от #46, #51, #52

  • 27 Истината с открито лице!

    28 1 Отговор
    Извратената пропаганда, мерзостта и гнусното безочие на на "капитала" са безкрайни, какво общо имат желанието и борбата за социалната справедливост, бляна за общество без привелигировани нищоправци, без паразитираща облагодетелствана каста, без обслужващ я репресивен апарат със гейове, извратеняци и тем подобни гнусотии?
    Явно единственият страх на хората изживяващи се като дерибеи на Света е идеи подобни на комунизма, общества в които те ща са част о добруването, демек ще са ОБИКНОВЕНИ ХОРА в едно добро и справедливо общество!
  • 28 Мда

    31 0 Отговор
    Горките спортисти!
    Единственото истинско нещо на този гей-порно парад бяха горките спортисти.
  • 29 Турбо

    36 0 Отговор
    В знак на протест,отказвам да гледам Олимпиадата.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Тц тц тц

    31 1 Отговор
    Цитат:"„Пробуждането“ прониква в съзнанието на „онеправданите“ посредством медиите, музиката, сектите и до голяма степен чрез ново тълкуване на „Класовата борба“.

    Точно за секта си става на въпрос.Секта,която иска да намали свръхнаселението чрез вируси и войни.Нали бяха забранени сектите?Защо сте допуснали такива извратени даже в управлението?!Душите са им черни,злобни и уродливи,а на Евровизията и Олимпиадата просто си показаха какви са от вътре.Като нищо ще унищожат света.Някакво малцинстео иска да комадва мнозинството...
  • 32 Ццц

    34 1 Отговор
    Легендарната фраза от Туин Пийкс "Совите не са това, което са", днес е актуална за ценностите. Никога няма да приема днешните "ценности", пък ако ще да съм "копейка", "путинист" или неандреталец. Когато видя овен да се метне на овен на поляната и това ще приема за нормално. И не искам децата ми да гледат тия извратеняци по паради и олимпиади. Къде са моите права да не допускам да виждат това? Кой ги пази? За това уча децата, че ако ще ходят на парад, то трябва да е само ако са отишли да бият парадиращите.
  • 33 ЕвроАтнатическа проказа

    34 4 Отговор
    Олимпийската церемония по откриването беше като церемонията по закриването на човечеството
  • 34 Тонката

    17 2 Отговор
    Започна се....Либерастите не търпят инакомислещите....🤔

    Няколко X акаунта, които да публикували видеоклипове и/или екранни снимки за абсурдите на церемониите по откриването на Олимпиадата, бяха засегнати от жалби по Закона за авторските права в цифровото хилядолетие (DMCA), наложени от платформата за социални медии на Илон Мъск.

    "Вашият акаунт е заключен, тъй като X получи известие в съответствие със Закона за авторските права в цифровото хилядолетие (DMCA) за съдържание, публикувано във вашия X акаунт. Съгласно DMCA собствениците на авторски права могат да уведомят X, че даден потребител е нарушил техните защитени с авторски права произведения. При получаване на валидно известие за DMCA, X ще премахне идентифицирания материал."

    X поддържа политика за повторни нарушители на авторски права, съгласно която акаунтите на повторни нарушители ще бъдат спрени. Натрупването на множество предупреждения по DMCA може да доведе до спиране на вашия акаунт."

    А вие можете да лаете колкото искате за диктатурата в Русия и за това, че рашките били преследвани за...същото....🤣
  • 35 Европейски Райх

    24 4 Отговор
    Е ви ЕС в пълния му блясък.
    Още ли искате да сте част от този упадък и Перверзия ?
  • 36 az #СВО

    17 4 Отговор
    Чеков, твоята Франция е в калта! Крахът е тотален и необратим...
  • 37 НИЕ ОТ ТКЗС...„БКП/КПСС—ВЕЧНА ДРУЖБА”💏

    10 1 Отговор
    СМЕ СИЛНО И ТОТАЛНО...ПОТРЕСЕНИ😱
  • 38 !!!?

    20 1 Отговор
    Гей парадите и военните паради на варварите - двете крайности които са заплаха за Човешката Цивилизация !
    Илин Мъск с неговия Starlink де факто е съучастник в избиването на хиляди руснаци и украинци и това за него не е заплаха за Човешката Цивилизация, а личния избор на сина му да смени пола си...!
    !!!?
  • 39 Асеновград

    12 1 Отговор
    Срам и огромен грях. После защо целият свят страда. Заради подобни извратений Бог ни наказва. Осъзнаите се вече. Това което правите с тези извратени движения са абсолютно грешен път в живота. Бъдете вярващи и се разкайте за грешките.
  • 40 !!!?

    28 0 Отговор
    Природен закон - Всяко действие поражда противодействие !
    Именно затова положителното от показването на извратеният "олимпийски" Гей парад е контрапродуктивен за самата ЛГБТ общност, защото поражда отвращение, погнуса до омраза, вместо толерантност и съпричастност към неговите граждански права !
    !!!?
  • 41 Моряка

    11 3 Отговор
    Този закон си има име- Третия закон на Нютон.Само че не си го довършил.Противодействието е приложено в същата точка.Задника на гейчето Макрон.
  • 42 Ний ша Ва упрайм

    10 0 Отговор
    извратени шебеци!
  • 43 Иван

    3 0 Отговор
    Какво е станало - децата на Илън Мъск са останали дълги години без баща, разглезени до безумие, сигурно им отварят вратата, прислуга - как да не се "извратят", познавам такива много от дипломатически корпус, от богаташки семейства, нямат интереси.

    Защо едно момче средно-статистическо не се "изкушава". Това е път без бъдеще, но всеки си избира сам. Какви секти.

    Отношението на родителите е важно - Илън Мъск има над 10 деца, считай колко им обръща внимание.

    На 14 години се заражда интересът на момчетата към момичетата и почва сексуалното осъзнаване.
  • 44 Мухаа ха!

    6 0 Отговор
    Накратко" старт на ОлимПедалията!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Ами ...изгледай откриването ...

    11 0 Отговор

    До коментар #26 от "Френски шансон":

    ...в Пекин 2008 г., в Лондон 2012г., в Москва 1980г., в Лос Анджелис 1984г., ...тогава може и да ти светне в ти.к.во.ча.
  • 47 граф Монте Кристо

    10 1 Отговор
    Напразно се опитват да възхваляват непристойното зрелище и да го припишат на мюсулманите.Тези извращения идват от други,потайни и подривни общества,като давосци,масони,ционисти и нихилистиКакво възхищения ,какви глупости на търкалета?Олимпиадата напълно я окепазиха,ще трябва идеята да се подхване на чисто от страните на БРИКС,А ЗАПАДЪТ ДА СИ ПРАВИ гей-парадите.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Кадир

    8 1 Отговор
    Ясно е какво става. Гаврата с християнството няма последствия. Я виж с Шарли Ебдо какво стана. Що не посмяха да са смели с корана. Смешна работа.
  • 51 Аз съм

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Френски шансон":

    Глупак !
  • 52 а то кво излезе.....

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Френски шансон":

    Разстроени редици от гей-спортисти по перверзни носии. Танцов състав 1000 танцьори, който играе сцени от ГейЕвангелието и нагледно показват, какво и как то4но правят в градските тоалетни по двойки и тройки. А на центъра е забит най-големия пилон, пардон, прясно окастрен кол с формата на "Фали4ески символ" и покрай него безброй джендър овце, които викат дружно " Бееееее! Само да му седна отгоре-е-е! Какъф кеф ще еееее! Беееееееее....."
  • 53 Ежко Бежко

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Сандо":

    Не само възмутен и потресен. Такъв бях и преди откриването на олимпиадата. Сега съм хомофоб в истинския смисъл на думата. Вече имам страх от тези същества. Наглост, арогантност, безсрамие и егоцентризъм. Ракови клетки, образно казано.
  • 54 евроценности

    1 0 Отговор
    ИЗРОДИ, изобщо не им гледам гнусотиятя