10 Август, 2024 06:01 5 582 65

Планът на ГЕРБ и ДПС-Пеевски зад мракобесния закон

  • даниел смилов-
  • закон-
  • българия-
  • герб-
  • дпс-
  • делян пеевски-
  • възраждане-
  • гейове-
  • малцинство-
  • пропаганда

ГЕРБ и ДПС-Пеевски се готвят да управляват с "Възраждане" в следващия парламент

Планът на ГЕРБ и ДПС-Пеевски зад мракобесния закон - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Даниел Смилов:

Прясно приетият закон, забраняващ "извършване на пропаганда, популяризиране или подстрекаване по какъвто и да е начин, пряко или косвено, на идеи и възгледи, свързани с нетрадиционна сексуална ориентация и/или определяне на полова идентичност, различна от биологичната", е безпросветно мракобесие, облечено в държавна власт. Той е и политическа недоумица с потенциално големи последствия за България.

От морална гледна точка този закон нормализира насилието срещу български граждани и трябва да бъде червена лампа за всички, които искат България да остане свободна демокрация. От партийно-политическа гледна точка този закон означава, че ГЕРБ и ДПС-Пеевски се готвят да управляват с "Възраждане" в следващия парламент.

Свободната демокрация малко по малко напуска България

В свободните демокрации мнозинството уважава правата на индивидите и малцинствата. Всеки има право на автономна частна сфера, в която сам решава какво да прави - каква да му е сексуалната ориентация например. И държавата уважава този избор на хората, без да се меси в него и без да очерня някакви свои граждани като "нетрадиционни" и едва ли не нежелани пришълци в родната култура. В несвободните демокрации, по сполучливия израз на един наш, да кажем, политик, "ако мнозинството реши, всички ще ходят със зелени гащи". Е, мнозинството в НС взе решение, което навлиза в частната сфера на индивидите по сходен начин.

Много е важно да се разбере, че става дума точно за свободния избор на хората, който по принцип може да бъде ограничаван само ако вреди другиму. Новоприетият закон всъщност постановява, че определена сексуална ориентация е "вредна" - и то особено "вредна" за подрастващите. Това по същество е дискриминация на основата на сексуална ориентация, която е забранена и по нашата конституция, и по европейското право. Най-малкият проблем е, че ще влезем подобно на Унгария в конфликт с институциите на ЕС. Големият проблем е, че свободната демокрация малко по малко напуска България.

Правата на малцинствата не са някаква западна приумица, с която можем да се разправим бързо на родна почва. Правата на сексуалните малцинства например не са им дадени с идеята един ден всички да станат хомосексуални или "джендъри" по отвратителния български новоговор, който беше възприет дори от КС с решенията му по отношение на "джендър идеологията". Сексуалните малцинства са именно малцинства, които не могат да се защитят само чрез гласуване. И когато дойдат на власт агресивни мнозинства - както в случая у нас, започва разправата с тези малцинства и се приемат закони кой с какви гащи да ходи и към кой пол да се ориентира. Затова са необходими и конституционни ограничения на мнозинството, които да го укротят в желанието му да налага възгледите си като вечни, традиционни, автохтонни и единствено правилни. Традициите, разбира се, трябва да се уважават. Но това не означава да се забранява и отрича всичко, което се разминава с тях. Това е вече насилие.

Не е преувеличение, че свободната демокрация в България е в опасност. Плановете тя да бъде отменена са съвсем реални. В партийно-битов аспект Бойко Борисов и Делян Пеевски разбраха, че няма да могат сами да управляват страната - и затова сега си търсят партньор за ново мнозинство. С ПП-ДБ нещата вече приключиха, защото стана ясно, че ГЕРБ и Пеевски нямат намерение да правят промени в съдебната власт, да не говорим да "сменят модела си" на управление. Новото е, че Борисов изглежда вече страшно зависим от Пеевски и не е ясно доколко решенията му са автономни. Но това е маловажно.

Когато ГЕРБ беше в коалиция с "патриотите" в периода 2017-2021 г., една от "отстъпките", която беше направена към тях от Борисов, беше по отношение на Истанбулската конвенция. Тогава той се скри зад дълбоко проблематичното решение на КС, което е отговорно за налагането на "антиджендърска" идеология като официална в страната. Такова нещо е изрично забранено от конституцията: чл. 11 (2) "Нито една политическа партия или идеология не може да се обявява или утвърждава за държавна". Но въпреки това КС обяви "антиджендърската идеология" за единствено правилната и допустима в страната.

Днес ГЕРБ и ДПС-Пеевски открито протягат ръка към "Възраждане", а донякъде и към БСП и ИТН. В следващия парламент Борисов явно ще е "консерватор" и ще се моли Тръмп да спечели в САЩ - така хем ще може да управлява с ново мнозинство, хем и Вашингтон няма да занича много в български кирливи ризи.

Какво ще остане от българската свободна демокрация след едно евентуално управление на ГЕРБ, Пеевски и "Възраждане"? Вероятно малко. Дори да приемем някак, че членството в еврозоната би се промушило, то ще бъде "изтъргувано" от "Възраждане" на много висока цена по отношение на въпроси, свързани с правата на индивидите и малцинствата, както и останалите аспекти по интеграцията на страната в ЕС. Копирането на закони от Путиновата диктатура сигурно ще продължи и България малко по малко ще се превърне в нещо средно между Турция и Унгария.

Този път луксът да не гласуваш ще е с много висока цена

Насилието, за което стана дума по-горе, няма да остане само на законово и абстрактно ниво. Сигурно ще започнат процеси срещу хора, нарушаващи новоприетите забрани - и накрая може да се окажем с политически затворници, позволили си да споделят нещо във Фейсбук. В крайна сметка в Русия има хора в затворите за постове в социалните мрежи.

"Възраждане" вече се оформиха като ударния отряд - един вид черноризци - на новото "традиционно-консервативно" мнозинство. Тяхното поведение в парламента отдавна е отвъд приличието, но вече не изключва и физическа разправа с опонентите в кулоарите. Не е въпросът в това дали е театър или не е. Театърът с елементи на насилие също нормализира насилието.

Борисов, разбира се, няма да участва в словестните и, не дай боже, физически схватки вътре и извън парламента. Той мъдро ще се опитва да "балансира" между радикалите от "Възраждане" и някаква форма на политическа нормалност. Всеки подобен баланс е сам по себе си проблематичен обаче. Как ще се държи Пеевски и какво ще е неговото ново начало - предстои да видим. Тези, които ценят свободната демокрация, сега имат реален шанс да я защитят - тя наистина има нужда от това. Протестите са един вариант и той трябва да се използва. Но много по-важно е гласуването. Защото този път луксът да не гласуваш ще е с много висока цена и ще доведе до управление, което насила ще прогонва свободната демокрация от България.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 94 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да бе

    173 7 Отговор
    Педофилът Смилов, не може да пропагандира смяната на пола в детските градини - Господи, какъв ужас!!! Срещу него се извършва насилие!!!
  • 2 Закона е супер

    165 9 Отговор
    Няма да обричаме децата си на педофилия и джендъризъм....не и в училищата и детските градини.
  • 3 Мнение

    171 5 Отговор
    Пак измислен проблем. Никой на никого не забранява да бъде какъвто си иска. Забранява се пропаганда сред децата и младежите на нетрадиционни сексуални ориентации и практики. Като станат пълнолетни да си решават кой какъв е.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 За протокола

    162 5 Отговор
    Защитата на децата от извращения не е тоталитаризъм и мракобесие!
    Хайде стига демагогия и фалшиви призиви за демокрация. Демокрацията не е слободия и Содом и Гомор. Да сме наясно.
    Някои хора тотално са изгубили мярката за нормалност и изобщо не са наясно що е то Демокрация.
    Всеки има право да бъде какъвто си пожелае, но да не пречи на другите с парадиране и навиране в очите им на ненормалността си.
    А децата трябва да бъдат защитени и оставени сами да избират когато пораснат и са способни да направят правилен и информиран избор.
  • 6 Професор

    150 7 Отговор
    Смилов, децата НЕ СА И НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ КАКВОТО И ДА БИЛО МАЛЦИНСТВО. Децата, Смилов, са си ДЕЦА и по конституция трябва да са защитени. Те могат да са от семейства на малцинства, но самите те НЕ СА МАЛЦИНСТВО, докато не навършат 18 години. Сексуална пропаганда насочена към ДЕЦА е форма на педофилия и следва да бъде забранена. Точка. И престани да тълкуваш Библията като самия дявол. Ненужен си в България. Емигрирай в джендеристка Германия.
  • 7 пребий

    94 6 Отговор
    джендър, спаси дете.

    Коментиран от #12, #53

  • 8 ежко

    94 5 Отговор
    Смилов, да не се канеше да правиш ЛГБТ пропаганда,че толкова се нервираш?И понеше всяко едно подобно начинаниие трябва да се оклепа -веднага ДПС и ГЕРБ бяха "привързани" към него.Всъщност обаче този акт е единствения лъч светлина в действията на споменатите партии от доста време насам.А същността на либерализмът на който се прекланяте не е нищо друго освен е предпочитане и приоритизиране на човешкото желание над човешката природа.Е, няма как да стане.Гравитационната константа за земята g= 9,8kg няма как да стане 100,200 или 300кг. независимо от вашите желания!
  • 9 Ний ша Ва упрайм

    73 6 Отговор
    Природата си е направила своето индивиди с чеп и дупка при човека другото е у повреда у кратуната и тряба се лекува. Така е и в обкръжението на човека в полето, на морето, на планината за да се възпроизведе.
  • 10 Сандо

    45 16 Отговор
    На всички,поддържащи този закон,може само да им пожелаем джендърно бъдеще на децата им.Така ще се постигне превъплъщение в живота на народната мъдрост:"Каквото повикало,такова се обадило".А и ще бъде справедливо,защо от липсата на такъв закон да страдат хората,желаещи нормалното развитие на децата си?Нека тези,които желаят децата им да станат извратени,да си го извършат в домашни условия,това си е техен избор.
  • 11 12340

    73 4 Отговор
    Някакси да беше включил и Путин, така е непълно! :))
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Правова държава

    7 18 Отговор
    Тоест, ако обвиниш герп/дъпъсъ, че са педофили и пе----си, си в нарушение?
  • 14 ТаУмВзе

    80 5 Отговор
    Щом содомистите квичат, всичко е Точно!
  • 15 Аква

    81 3 Отговор
    На някой си смилов са му платили да пропагандира транссексуални и педофилски извращения сред учениците и децата от детските градини и сега е нервен, че могат да си искат парите обратно. Скъпи смилов, пожелавам ти децата и внуците ти да се натъпчат с хормони, да си сменят пола и за изгреят в някоя тайна вечеря.
    Радвай се на кастрираните си наследници В ТВОЯ ДОМ! В МОЯ - НЕ ВЛИЗАЙ!
  • 16 След 18 години

    76 2 Отговор
    Всеки сам да решава какъв да бъде....и стига сте ни навирали нон стоп под носа идеологията на обратните....Щото има и идеология на НОРМАЛНИТЕ.
  • 17 морския

    59 3 Отговор
    пегалите в атака, няма да им се получи ! светът започва да се усеща !
  • 18 Анонимен

    58 6 Отговор
    Невероятно е, че в една статия може да се съчетаят толкова неистини. Първо, чрез този закон се съхраняват децата ни от всякакви попълзновения на НПО, които са против традиционното семейство. Второ, Възраждане са единствената истинска опозиция на ГЕРБ и са го доказали многократно.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 хихи

    35 2 Отговор
    Че законът е калпав калпав е!! Вижда се и от непрофесионалист. ЧЕ капацитетът на Избраниците на партийните лидери за НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ е толкова ясно...
    НО, ако "Свободната демокрация малко по малко напуска България" - досегашната демокрация напуска България!?? Аз съм ЗА!
    Пък и щом ДЗеле ни плаши значи е хубаво...
  • 21 Много безмисленост

    49 3 Отговор
    в тази умреля статийка! смилката явно си е фен на мъжете в женския бокс!
  • 22 Госあ

    46 3 Отговор
    Много тъпо парче. Трябва да се приеме и щатския закон за чуждите агенти. Поне нещо добро да вземем от там.
  • 23 Жеко

    39 2 Отговор
    Кой велосипедист я писа тая статия ?
  • 24 За протокола

    41 2 Отговор
    Да повдигнем завесата:
    - Преди години беше създадена изкуствено овцата Доли. Няма проблеми да бъдат създавани изкуствено и хора. А може и вече да има.
    - Преди време излязоха съобщения за предаване на информация директно в мозъка на някакво животно, мисля че беше прасе. Това е пробив, който прави това възможно и при хората.
    - Чиповете на Мъск са вече реалност.
    Сега нека съберем 2 + 2.
    Могат да се правят изкуствено хора, които могат да бъдат "програмирани" с нужната информация. Едни ще бъдат войници, други бачкатори, трети ще бъдат създавани за удоволствия и т.н. И няма да има нужда от семейства, отглеждане и възпитание на деца, детски градини, училища, университети, защита на населението и т.н. Това са ОГРОМНИ РАЗХОДИ и потенциален източник на неприятности. Защото тези хора мислят и имат чувства. Така, че се действа по Сталински "Има човек има проблем, няма човек няма проблем". Да живеят биороботите, а традиционните хора трябва бавно и постепенно да бъдат унищожени.
    И това не е либерализма. Това са тайни общества от ултра-богаташи, които се крият зад него.
    Това е.!!!

    Коментиран от #41, #56

  • 25 Даниел Смилов

    60 3 Отговор
    Педофилите сме в шок от мракобесния закон, който ни забранява да малтретираме сексуално деца в детските градини!
  • 26 Бъдете спокойни,

    29 4 Отговор
    ще ви наврем там където ви е мястото!

    Коментиран от #54

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Краси

    47 4 Отговор
    Такива като вас джендъри, трябва да ви набутатат в психиатриите.

    Коментиран от #55

  • 30 АГАТа Кристи

    52 3 Отговор
    Педофилите в потрес...
    Нарушени са им правата...
  • 31 Урсула

    33 4 Отговор
    Затова вече в женските спортове ще има и
    мъже за да си е всичко на местото. Пример алжирската шампионка в бокса. Да живее равнопоставеността!!!
  • 32 Христина

    52 3 Отговор
    Има два пола . Единия ходи на уролог , другия на гинеколог . Останалите при психиатъра .
  • 33 За протокола

    46 3 Отговор
    Всички подкрепящи джендърската идеология и разпространението и сред децата са или глупави и слепци или платени безсъвестни индивиди, работещи за унищожението на човешкия род!
  • 34 Мим

    15 2 Отговор
    Не забравяйте само,че Пеевски ще остане без армия.Тогава кой ще е той и кой ще го подкрепи???
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Хахахаха

    31 4 Отговор
    Този Смилов и Дойче зеле искат да се разреши педофилията.
    ПП/ДБ искат да се декриминализира педофилията.
    Който гласува да ПП/ДБ-педофили, влак да то гази
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Артилерист

    34 3 Отговор
    Открита агитация на джендърската ненормалност. Това е модерно, защото така искат американците. Само не разбирам що за идиотщина е невръстните деца сами да определят половата си ориентация и да ходят на животоопасни операции за смяна на пола си...
  • 39 BBБОС

    27 1 Отговор
    Много обратни ненормалници в тази държава
  • 40 Ххххх

    34 1 Отговор
    DW с неграмотните си репортери продължава да трови въздуха в България. Престанете да обръщате всичко в политика, НЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА ПАРТИИ И ПОЛИТИКА. Колкото повече истеризирате всеки ден, толкова повече настройвате хората срещу лгбти обществото.но те точно това искат да постигнат да се стигне до сблъсъци и разправа между нормалните и лгбти. Хората не ги искат в училищата, не политиците.Забелязват ли, че всички изречения в неадекватните писания на DW започват с ЩЕ?ЩЕ стане това, ЩЕ стане онова, Путин ЩЕ нападне Европа..... - после казват че Костадинов плашел хората. Изглежда, че всичките им списвачи са гадател-хайде стига с простотиите!!!!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 ВКК

    30 1 Отговор
    Никой не забранява да си гей, транс или каквото и ще друго, просто не въздействайте поне на децата и младежите до 18 год. После кой какъвто ще да се изживява!
  • 43 инфо

    26 0 Отговор
    Днес всички розови са на амбразурата. Смиливи са в групата на силно платените и всеотдайни "строители" и защитници на евро-ненормалността във всичките и измерения.
  • 44 Верно ли

    32 1 Отговор
    Така е, Смилов, така е! Вашата слободия накрая ще докара диктатура. Но няма да е вашата! "В свободните демокрации всеки сам решавал какво да прави" - ми да си го прави вкъщи бе, кво дири по детските градини! Ще ви...
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Ха ха ха а така

    19 1 Отговор
    Само като видиш , кой либералистичноувреден се е напъвал да си чеше нежните пръстчета по клавиатурката , и вече знаеш какви бълвочоподобни лишени от сива тъкан алабализми ще четеш ....
  • 47 Веселяка

    3 2 Отговор
    Аз мисля пак да гласувам за Волен 🤪 естествено само за майтапа 😆 иначе ми е абсолютно все тая 🤣
  • 48 мдаааа...

    20 0 Отговор
    Сър Джон пита иконома си:
    - Какъв е този шум на улицата?
    - Гей парад, сър.
    - И какво искат?
    - Интимна еднополова любов, сър.
    - И кой им забранява?
    - Никой, сър.
    - Тогава защо шумят?
    - Ми, Пeдepacи, сър. . . Eвр0гeй0ве!!!

    +++!

    Коментиран от #65

  • 49 малко фктиййййй

    23 0 Отговор
    Дойче зелзе пропада все по-низко в класацията на кафявите медии , като продължава да печата бълвочите на нагли и долнопробни никому ненужни педалистичноизкривени индивиди .
  • 50 вредни са

    20 0 Отговор
    Слобоблудствата и изкривяването на действителността , говорят че евролибералистичноизкриваните долни либерасти , са вредни за всяка една страна , и трябва скоростно да бъдат отстранени .
  • 51 Иво

    17 0 Отговор
    Борбата срещу хомосексуалната мафия която идва от Брюксел ще бъде трудна. Вече 30 години се опитват да унищожат християнските ценности. Там пише "ако го прави мъж с мъж трябва да бъде убит."
  • 52 Сульо

    13 0 Отговор
    Да,всички ще гласуват против соросоидитехи Господарите им отвън . И дойче зеле както и дойчовците въобще не могат да говорят за "демокрация" че я нямат нито сега ,нито преди са имали .
  • 53 Сульо

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "пребий":

    Убий джендър .Те от бой не разбират и стават още по кресливи.
  • 54 Сульо

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Бъдете спокойни,":

    А то е в безименни гробове ...
  • 55 Сульо

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "Краси":

    Много си милозлив. В безименни гробове трябва .
  • 56 Не се отказват

    5 0 Отговор

    До коментар #24 от "За протокола":

    Трябва да знаеш , че две известни ЕнтЕлектуалки-жендърки упорито пробват да създадат дете с генно инженерство без мъжки клетки. Два пъти не успяват, но не се отказват. Че
  • 57 ЕЛИ

    5 1 Отговор
    ЧЕТА И НЕ ВЯРВАМ НА ОЧИТЕ СИ--ТОЛКОВА МНОГО ЧОВЕКОМРАЗЦИ У НАС, АМИ АКО ВСИЧКИ МИСЛИМ КАТО ТЕБЕ ,АКО ВСИЧКИ СМЕ ДЖЕНДЪРИ -КОЙ ЩЕ РАЖДА ДЕЦА--ХАЙДЕ ОТГОВОРИ Г-Н СМИЛОВ ,НАПИШИ ЕДНА НЕ ДЪЛГА НО ТОЧНА РЕПЛИКА
  • 58 Цветан

    3 0 Отговор
    Тая няма дете.
  • 59 Перо

    3 0 Отговор
    Джендърията трябва да бъде унищожавана с всички средства! Това е ционистка програма с подизпълнители неолиберали, обществото ЛГБТ, които ни набиват в главите разложителната идеология и пропаганда, особено в подрастващото поколение и образователната система! Създават поколения от унтерменши с промити мозъци, не ставащи за нищо, психично увредени същества!
  • 60 Бай Иван

    1 0 Отговор
    Даниеле...смилов....пeдeRуGа долен...
  • 61 ганю

    0 0 Отговор
    идеята е : всичко което не е забранено е разрешено
    герб и дпс са за разтрел или концлагер
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Медарофф

    1 0 Отговор
    Илюзия е твърдението п едал п едалу око не вади. Толемите европейски п едали защитават националните представителства в стремежа си да ги разширят още повече. Че в този бизнес се въртят милиони милиарди. Така и краденето и грабенето се улесняват. Да не забравяме, че фракциите п едофили, з оофили, не крофили също имат претенции за права и асоцииране. За тях ще трябват, обаче отделни НПО и учебни пособия.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.