30 Август, 2024 15:04 2 644 63

Ще се върнат ли българите от чужбина да работят в България?

  • пощальон-
  • писма-
  • андрей киряков

Български пощи

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Аз се хванах да работя за БГ пощи, но кратко издържах. Не искам да сравнявам как в Швейцария пощальоните се придвижват на скутери, с облекло против дъжд, с кошнички на багажника и специални станции за зареждане, за да не носят всичко на ръце, крака и гръб. В Англия и Германия разнасят пощата с бусове или с коли. Пък на нас ни разправят колко здравословно било да се движиш, и ние се движим, един ден температурата е 37+, другия ден те вали дъжд на поразия.

Началничките седнали под климатика и броят капките, че капят, а от нас пот се лее, и все не са доволни. Имаш контролно време от 3 часа да раздадеш препоръчаните писма и са недоволни, ако не раздадеш, а то понякога хората са на работа, входовете - заключени, звънците не работят, къщите неномерирани, а понякога няма време да раздадеш всичко за определените 3 часа - хем препоръчани, хем обикновени писма.

Пък не може и да не вземеш всичко накуп, като магаре с дисаги те впрягат. Зарибяват те уж, че ще работиш в един район, а накрая се оказват 2-3, отделно като се почнат летните отпуски, нали не им стигат хора, може да си обикаляш и повече. Не стига, че един работи за 3-ма, за минимално възнаграждение, ами го притесняват за контролно време, липса на доставяемост и такива.

Тези каки, дето не са си мръднали задниците от офиса, дават акъли как ти да си вършиш работата , защото я разбират по-добре от теб. Има 2-ро излизане, което колегите като цяло си спестяват, като изхвърлят по-малко важните писма от телефонни компании например и подобни.

И си тръгват по-рано, защото физически не е възможно да се ходи като кон по 6 часа всеки ден, макар че ако питаш шефовете , не им пречи. Значи, вместо да се работи на някакво високо ниво, по някакъв стандарт, трябва да хитруваш, за да оцеляваш.

Ако си честен, най-вероятно сам себе си товариш за тоя дето духа и понеже ти си човек, не робот, допускаш дори повече грешки, отколкото ако не работиш, и те почват да се забелязват, значи ти си този, който не се справя. А и колко би издържал човек на такова темпо, физически това е натовареност почти като на спортист ! Улиците често нямат надписи, а в бързината , няма време да научиш всичко наведнъж .

Греши се и все има някой недоволен. Ей такива. И шефовете вместо да помислят за БГ пощи като за бизнес за бъдещето и да инвестират в него, карат по абсолютно малоумен и незаинтересован начин на работа, без никаква грижа за своите работници и натискат, натискат, до степен на издевателство понякога, а включително и нарочно те порицават пред другите все едно си малоумен, като ти вдигнат мерника.

Колкото по-малко могат да предложат, толкова повече натискат. Да, исках само да дам много подробен пример как се работи с някакви отживели практики, ама хем отживели, хем нечовешки на моменти и лишени от всякаква грижа за персонала, лишени от всякакво човешко разбиране и благодарност все едно работиш на баща им , пък понякога повишават тон и обиждат, сякаш си отишъл на работа да им търпиш мурафетите!

И после, ама защо нямало кой да работи ! Ами хората не са малоумни да видят какво предлагаш и какво изискваш или как се отнасяш ! Човек на такива работодатели и за много пари не бих работил, а камо ли за малко и при такива смехотворни - плачевни условия!

Мария С.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 61 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Няма да се върна

    56 8 Отговор
    Хляба тук е горчив. Но по горчив от българския работодател няма. Те ни изгониха, и не са способни да ни върнат. Виж ако стане война, ще се върна. България над всичко.

    Коментиран от #24, #56

  • 3 антидържавата

    68 7 Отговор
    Една от най-големите грешки в живота ми беше да се върна.
    Сега виждайки негативните последици от социалната среда върху поведението на децата, започнах да се оглеждам обратно към по-нормалния свят.

    Коментиран от #34

  • 4 Гориил

    36 33 Отговор
    Не губете български аргументи в спор с Брюксел. Брюксел е абсолютно равнодушен и безразличен към бъдещето на България. Не разрушавайте паметника на руския цар. В бъдеще прогнозирам ново сближаване между Балканите и Русия.

    Коментиран от #12, #35

  • 5 Ломския

    48 2 Отговор
    добре дошли в Б.Г. държава на мафията.
  • 6 първо гражданската война

    33 5 Отговор
    после може и да се върнат
  • 7 Ха Ха

    18 40 Отговор
    Че те повечето не работят в чужбина, а чакат само на помощи. В България ще трябва да работят.
  • 8 Последния Софиянец

    50 2 Отговор
    Абе те индийците бягат от хотелите на морето.
  • 9 Капейка

    14 29 Отговор
    Пък на мен ми се оди
    В Рашкирия.

    Да печелим в Капейки.

    Контракт само трябва .
  • 10 Ще се върна

    34 6 Отговор
    ама друг път.

    Коментиран от #15

  • 11 Реалист

    37 3 Отговор
    Да ще се върнат, на куково лято!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ганя е мързелив

    23 25 Отговор
    Митове и легенди, колко бил трудолюбив.

    Коментиран от #17

  • 14 Да ходят в Маскалия

    13 18 Отговор
    Нали са русофили?
  • 15 Абе

    13 23 Отговор

    До коментар #10 от "Ще се върна":

    Копай компиро на англичаните , и не ни се мяркай ! Изтрябвал си ни !
  • 16 Абе

    10 27 Отговор

    До коментар #1 от "Сатана Z":

    Ти в България си некадърен , чакай в чужбина да станеш кадърен ! В някоя касапница , или влачейки бетона ! Не се връщай !
  • 17 Лично

    12 7 Отговор

    До коментар #13 от "Ганя е мързелив":

    Ти , освен мързелив , си и праззз !
  • 18 Българите 🇧🇬

    26 10 Отговор
    НИКОГА НЯМА ДА СЕ ВЪРНАТ 🇧🇬 БГ СЕГА КАТО НИ ВКАРАТ СКАПАНОТО ЕВРО ДЕТО НЯМА ДА СТИГНЕ ЗА НИЩО ГЛАДНИ ЩЕ УМИРАМЕ ТУКА А ТЕЗИ ДЕТО ИЗПРАЩАХА ДА НИ ХРАНЯТ И ПОКРИВАТ СМЕТКИТЕ СЕГА НЯМА ДА НИ ДАВАТ НИЩО ЗА ДА НЕ ПЪЛНЯТ ГУШИТЕ НА КРАДЦИТЕ УПРВ ДЕТО ПРОДАДОХА БЪЛГАРИЯ🇧🇬 АЙДЕ ЖИВЕТЕ СИ В ЧУЖБИНА И БЪДЕТЕ ЗДРАВИ А НИЕ ТУК КАКВОТО БОГ ПОКАЖЕ🇧🇬
  • 19 Европейски Райх

    38 12 Отговор
    И кво излиза? 15 години сме в ЕС и хората не искат в ЕС! Що така бе?

    Не искат да се връщат в тази част на ЕС, в която същия този ЕС ги набута и разруши икономиката им..
    Яко, а!?
  • 20 Сталин

    61 1 Отговор
    В България няма място за кадърните,навсякъде само некадърници,лузъри,връзкари и пропаднали типове настанени да управляват и които гледат да изгонят от работа всеки кадърен ,защото кадърните злепоставят всичките тези мърди и мърлячи

    Коментиран от #29

  • 21 Ще се върнат ама на куково лято

    32 2 Отговор
    Цените европейски, а заплатите с пъти по ниски от европейските, за същата работа. Ами познайте от един път дали ще се върнат и си мечтайте за още роби от Бангладеш, ама и те ще ви бият шута!
  • 22 ГЕРБ=ДПС=БСП

    20 1 Отговор
    нямало кой да работи ! Ами хората не са малоумни да видят какво предлагаш и какво изискваш или как се отнасяш ! Човек на такива работодатели и за много пари не бих работил, а камо ли за малко и при такива смехотворни - плачевни условия!

    Мария
  • 23 Механик

    8 27 Отговор
    Хич не ни и трябват разни квакащи на полу-английски миячи на чинии и гледачки на бабушкери.

    Коментиран от #57

  • 24 Механик

    12 32 Отговор

    До коментар #2 от "Няма да се върна":

    Хич и не се връщай. Не си ни нужен.
    Само не знам за какво пишеш в БГ форум, а не в някой немски/английски. Искаш да ни покзваш колко си умен и как си се спасил от българския "горчив" хляб ли? Що не си ядеш ГМО-то и да си мълчиш?

    Коментиран от #36

  • 25 ГЕРБ=ДПС=БСП

    6 13 Отговор
    Така се работише и при комунизма, пощальоните хвърлиха писмата, вместо да ги разнасят. После имат претенции, че имали 40 години трудов стаж и били заслужаващи по-високи пенсиите. Истината е, че и тези мизерни пенсии не заслужават 80% от бг пенсионерите. Но ще продължават да ги получават, не защото са ги заслужили. А защото България е социална държава и се грижи за старите хора като им дава месечни пенсии.
  • 26 българин в Германия

    32 5 Отговор
    Как да се върна. На какво основание. Първото и най-важно е заплащането. В Германия минималната надница на час е 12,50 евро. Тези пари ги получават неквалифицираните кадри. В България и квалифицираните не могат да ги получат. В Германия те осигуряват на заплатата която получаваш, а в България ти се казва, че ще ти дадат еди колко си, но официално ще си на много по-малко. И третото. В Германия ти казват какви са изискванията и колко се получава за дадена позиция. Има опция за коментар. В България е същото, но няма опция за коментар. Все сме зле, все сме в криза, все няма пари. Еми...не виждам как да се върна да работа в България, колкото и да ми се иска.
  • 27 Не вярвам

    31 2 Отговор
    Ще се върнат първото поколение емигранти като остареят да си доживеят у нас, а децата им никога няма да се върнат в това блато... Ще се затрием преди да са станали за пенсия те

    Коментиран от #62

  • 28 Шаран БГ

    19 3 Отговор
    На № 7 "Ха Ха " Това да не са ти мургавите " самотни майки" пред Социалното на Общината да висят за помощи. В коя държава видя и колко българи / българки/ – български граждани по-точно –там да са на социални помощи. Не ги бъркай със социалните паразити от Азия и Африка, които се спират едва на петото дете.Умират - но раждат...
    В Испания / Каталуния/, северно и южно от Барселона, в Нидерландия и Белгия нашенци, независимо от етносният им произход, работят нормално и вземат сравнително добри пари. Голяма част от тях изплащат дом и лека кола и децата им ходят в местните училища. Разговарял съм с много деца. Където татко и мама са българи , децата говорят сносно български Голяма часто го " мелят развалено " !! Навсякъде видях .
    неделни български училища с българки- учителки /предимно/ и финансирани от българската държава.
    Не видях нашенци - бохеми, които да са го "ударили през просото"!!
    Като се върнат тук – какво ще работат? Като работят – какви "евраци" ще получават? Къде са училищата и детските градини и навсякъде в тях да има медицински персонал – медици -зъболекари ??
    Всичките до един / 2,5 милиона/ ще се върнат у шестък по пладне !!
  • 29 ГЕРБ=ДПС=БСП

    25 1 Отговор

    До коментар #20 от "Сталин":

    В България има място само за роднини или за наши хора герберасти, депесерасти, леви резби като Станишев-разбирай бесепари. Или за хора на наши хора.
    В България леките дето стоят под климатика и броят мухите ги назначават само ако си на Бойков човек, на Шиши човек или са съпруги, дъщери, любовници на някой друг наш човек. Така беше и при комунизма. А тези които не са на никой човек, ще работят за пенсия докато са живи. Защото се очертана да работят за пенсия до 80 годишна възраст и да живеят до 75 годишна възраст.
  • 30 Кранист

    8 13 Отговор
    Само некадърниците без квалификация работят на минална.. аз вземам 6 бона и съм топ
  • 31 Кадир

    19 4 Отговор
    Ако бях в чужбина не бих се върнал. Признавам.

    Коментиран от #32

  • 32 Българин

    6 10 Отговор

    До коментар #31 от "Кадир":

    Ми заминавай
  • 33 Емигрирал отдавна

    12 4 Отговор
    Ааа, ще може ли малко да ме изчакате за връщането, някъде към 500 години минимум
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Юрист

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Гориил":

    Той диплома за средно няма ама иначе геополитически прогнози правел 😆😆🤣😂😂😂
  • 36 "България над всичко"

    9 12 Отговор

    До коментар #24 от "Механик":

    Ако станело война, той щял да се върне. Ще се върне, ама ако войната е там, където се е настанил наготово. Ако е в България, ще отиде още по-далече. На такива след 5 години извън България трябва да им се отнема българското гражданство, а не като им запари подгза да пищят да ги спасяват, че били българи.
  • 37 Българин

    7 11 Отговор
    Колкото по малко българи в България толкова по добре!
  • 38 стрел☢️к

    4 0 Отговор
    Ще се върнат в чужбина !
  • 39 Джанго

    6 5 Отговор
    Абсолютни глупости. В Англия пощальоните разнасят писмата така както е тук. Парите които взима един пощальон в Англия са мизерни, защото се дават малко часове, а там се плаща на час, а не твърда заплата. Да не говорим, че се започва в 4 сутринта. Това го знам от приятел англичанин, който работи в Royal mail.
  • 40 Трак

    18 1 Отговор
    Такава е картинката в БУ-лга-ристан !! После иззедниците от дс и ЦК на БКП дето в момента са БИЗНЕСМЕНИ робовладелци реват че нямало кок да работи и видиш ли работниците били мързеливи .. ми бачкай си сам БЕ бо-к-лук
  • 41 Последния Софиянец

    10 10 Отговор
    Целта на копейката е да изкара България от ЕС и НАТО и да затвори границите, както навремето диктатора Живков беше затворил.... И тогава искате не искате ще работите за парче хляб и ще се научите пак да кърпите дрехи и обувки.

    Коментиран от #51

  • 42 Германец

    2 3 Отговор
    Ще се върнат пенсионерите с германските пенсии, ама ние планираме да им ги спрем бухайахахах

    Коментиран от #50

  • 43 ха-ха-ха

    9 3 Отговор
    Кой нормален ще се върне при положение, че взема чисто близо 3000 евро,не си чупи колата по първобитни пътища,не се моли като се качи на влак,да стигне поне жив,не плаща под масата на бялата мафия......
  • 44 История БГ

    5 1 Отговор
    Ще се върнат разбира се, за да попаднат в ръчичките на хора в МВР с фалшиви дипломи като Калин Стоянов и другите....
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Гошо

    1 1 Отговор
    Бегай да си доучиш бе, тюфлек
  • 47 Госあ

    4 4 Отговор

    До коментар #34 от "Програмист":

    Щото у кончината най моралните ти образоват децата.? Е за тва мръсната кочина нема управия

    Коментиран от #49

  • 48 Вече,

    3 0 Отговор
    Четири Калинки от МВр май излетяха дисциплинарно.
  • 49 Програмист

    3 0 Отговор

    До коментар #47 от "Госあ":

    Ми махай се тогава
  • 50 Полека бе дойчо

    2 1 Отговор

    До коментар #42 от "Германец":

    Ще си скъсаш чорапогащника. Я се обърни, чака те Абдул от Кабул.
  • 51 Яяяяяя

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "Последния Софиянец":

    Прав си, сега не ги кърпим, а купуваме от втора употреба
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Бивш работник

    2 0 Отговор
    Нека от български пощи 📨те сами да си носят писмата да видят какво е на другите на гърба
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 ЩЕРЮ

    7 0 Отговор
    ШЕ СЕ ВЪРНАТ КОГАТО СИ УПРАЙТЕ ФАЛШИВАТА ДЪРЖАВА КАЛПАВА
  • 56 алоооаааа

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Няма да се върна":

    И защо ще се върнеш бе хамсалак ???защото киро или Асен са прибрали 50%от кредитите и сега Америка Кот каже това става.Ако си патриот върни се сега и трепи наред за да я има България
  • 57 Ще се върна

    6 0 Отговор

    До коментар #23 от "Механик":

    Само ако застрелят всички политици крали и яли през последните 30 години
  • 58 КИРИЛ

    5 0 Отговор
    ФАТКИ И ЧАЛЪМИ НА ФАКТИ ИЗКРАДОХА ЗЕМИТИ И ПАРИТИ НА ХОРАТА А И СЕГА ДА ИМ РАБОТИМ НА ТЕЗ ПРЕСТЪПНИЦИ ПРОКЛЕТИ ДА СА ВО ВЕКИ ВЕКОВ П
  • 59 ОСМАН

    5 1 Отговор
    КЪДЕ ВИ Е ДЪРЖАВАТА ЧЕ ДА СЕ ВРЪЩАТ
  • 60 ЮНАЛ

    5 1 Отговор
    АКО РАДЕВ Е ДЪРЖАВАТА ЕГАТИ И ДЪРЖАВАТА СБЪРКАНА
  • 61 КОЙЧО

    6 0 Отговор
    БИЗНЕСА В БЪЛГАРИЯ Е С КРАДЕНИ ПАРИ И СЕГА ИЗСКАТ ДА ИМ РАБОТИМ БЕЗ ПАРИ ЩОТО АХМАЦИТЕ СЕ СВЪРШИХА АНАДЪМУ ФАКТИ ФАТКИ И ЧАЛЪМИ
  • 62 Ежко Бежко

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Не вярвам":

    Аз съм от първите емигранти от 1990. Върнах се в 2015. Децата разбира се останаха там. Дотук позна, ама не съвсем. Тази година пак заминаваме с жената, без опция за връщане. Не ви щем европата, ценностите, демокрацията всичко с което ви пълнят главите. На патриотите ще кажа, че колкото и да си татуирате Левски и Ботев на гърба, докато не си почистите градинката пред входа никакви патриоти не сте.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.