4 Септември, 2024 17:35 6 289 166

За Бога, братя, не гласувайте!

  • румен радев-
  • герб-
  • бойко борисов-
  • делян пеевски-
  • ахмед доган-
  • дпс

Пеевски, от една страна, и Радев, от друга, ще си плетат заедно общото бъдеще, но то нищо няма никакъв смисъл и без това

За Бога, братя, не гласувайте! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вашият глас най-много да отиде за запазване на демокрацията, не си струва усилието, останете вкъщи и оставете олигархията на мира. Ивайло Цветков със саркастичен призив: Не гласувайте!

Точно на тези избори, както и на следващите през март-април 2025, няма никакъв смисъл да се гласува. През 2025 вероятно ще има три депесета, четири бесепета и пет партии на Радев. Ерго, резултатите отсега са решени - първи ГЕРБ (отчасти неразбираемо защо, след като изядоха всичко в тая държава като марокански скакалци), втори са "Възраждане" (които отказват априори здравия разум, но апетитът им за власт е гаргантюански, пък и сега е техният времеви слот с Митрофанова), трети - ПП-ДБ (с отново трагичен резултат, не питайте за лидерите), после некви видове депесета и евентуално БСП и ИТН с малко над 4-процентната бариера.

Ама вие си знаете: представете си такъв човек, който казва: НЕ гласувам, не чета програми, не искам да ги вижда тия, нищо хубаво не съм видял от всички и няма пък да видя. Съответно, молбата ми е и към гласуващите: спрете, ако искате тази страна да не се развива, добре сме си и така, последни в ЕС, какво ни е? Вземете пример от интелигентното мнозинство, което и без това го мързи да отиде до близкото училище в изборния ден.

Защо да ИМ правите тази услуга на Брюксел? Защо да се фрустрирате, че вашият глас струва точно толкова, колкото и на платения? А на вас дори никой не ви предложи, където се вика, едни 100 лева?

Ако не гласувате - не сте виновни за нищо

Значи, не и не. Ако не гласувате, цялата тази леко глупашка ситуация ще се повтори и потрети. Пеевски, от една страна, и Радев, от друга, ще си плетат заедно общото бъдеще, но то нищо няма никакъв смисъл и без това.

Да ви развеселя: проблемът е, че тази задънена улица ще се повтори и АКО гласувате: сори, това е българската реалност. Но вие за всеки случай недейте. Защото ако не гласувате, тя ще се потрети, почетвърти, поседми и във всеки от тези случаи вие ще можете справедливо да кажете: "Аз не гласувах!"

Не ме интересуват гласуващите. Искам да говорим на негласуващите, които определят битието ни. И с право: ако не гласувате, не сте виновни за нищо - от това, че няма детски градини и поне базова инфраструктура, до по-големите задачи, например България поне да настигне Словакия.

Да де, това са глупости, това казвам - като не гласуваме, което според мен трябва да се превърне във вид категорически императив, ние изпращаме послание на олигархията (т.е. държавната мафия), че не ги харесваме. И направо ги зануляваме, простаците.

И не разбираме, и все така не разбираме, че само с гласуване за демокрацията можем да ги отстраним, ако изобщо. Пък държавната олигархична мафия не се плаши от нищо, освен от по-масовото гласуване, част от което може да си купи. Затова – не гласувайте, няма да стане по-добре, но поне ще се гордеете, че и с малката ваша помощ не е станало по-добре.

Ерго, колкото повече не гласувате, толкова повече тази държава става олигархична.

Нова сглобка? Така е трябвало да стане!

Така че - недейте, те ви се смеят. Последното държавно изследване за подпочвените води доказа, че подобно на вас то няма никакво отношение спрямо безводието в определени райони. Вашето негласуване е спасително. Разбира се, няма да гласувате и заради най-новия вътрешен министър, който на снимките изглежда леко изплашен, макар че не е задължително да изглежда намръщен и "твърд" като Джейсън Стейтъм. Но той без съмнение ще се справи и решително ще смаже проблема с купените гласове. А това, че вече е съгласувано всички да си траят за определени схеми по места - не е вярно, клевета е.

Клевета е също, че след 27 октомври пак ще има нова сглобка между ГЕРБ И ПП-ДБ. А ако стане, ще се наложи да се възмутим до възбог - в стил "пак ли". Обаче пак ще го приемем и ще си затраем, защото и по-дребните политици са хора.

Ерго, приемете всички видове сглобки и конструкти след 27 октомври. Само, за Бога, не гласувайте. Най-вече всички от протестите 2013 да млъкнат и да не ни мътят умовете с разни нонсенс глупости от сорта на "защо протестирахме".

След това ще имате достатъчно и чудесни основания да беснеете във Фейсбук. Ако стане например "конструкт" между ГЕРБ и "Възраждане" - ми така е трябвало да стане. Крайното дясно-консервативно трябва да се обединява срещу чудовищната заплаха от шести и седми пол и дори срещу обикновения ром, който няма 10 лева да се усмихне.

Но най-важното си остава да не гласуваме, защото ако гласуваме, за част от нас ще изчезне основанието за политическо съществуване – т.е. възможността да имаме свободен избор и да НЕ се възползваме от него, както и възможността впоследствие да се саморазправим със своите опоненти във Фейсбук. Това не е малко - то вече замества всички културни пориви.

Вие, които си стоите вкъщи, сте наистина умните

Но ако сме от армията негласуващи (щот негласуването в определени среди стана куул), ще е трудно да изискваме. Не че непременно - голяма част от разомагьосаните копнеят за нещо много просто, а именно - държавата да не ги занимава и да не им вгорчава живота със стотици регулации и административни простотии, АКО са си платили данъците. И рушветите.

Също така, ако не гласуваме, вие ставате нещо като огромната партия на Негласуващите. Предлагам спешно да си изберете някой татуиран културист като някой Ричи за лидер, за да можете да обясните не само защо не гласувате, но и да се въведат някакви данъчни облекчения за негласуващите - властта, разклатена в момента, е склонна да отстъпва по въпросите за данъците и осигуровките.

Имам и идея за мобилните оператори: всеки, който не е гласувал да получи безкрайни минути за целия си останал живот, ако сключи отделен договор, който с дребния текст го поробва финансово завинаги.

Защо? Защото негласуващите определяте всичко наше, гласуващите. Но съм съгласен: ние сме глупаците, вие, които си стоите вкъщи и не намирате причина, сте наистина умните.

То и Борхес веднъж беше казал: ако не гласуваме за видимост в Аржентина, тя ще умре. И след него тя умря - стана поред военна хунта на Видела, изгуби глупашката Фолкландска война. Само Диего Марадона я възроди, но това е друга история.

Прекарахме целия си живот в грозота. Но сега имаме шанс, ако не гласуваме, всичко да стане красиво, окончателно връчвайки държавата на забележителните естети и мислители Пеевски, Радев и Борисов.

А що се отнася до цяло разомагьосано поколение, което е désenchantée ("разочаровано"), както пееше Милен Фармер, не се притеснявайте, ние нямаме такова. Нашето уж протестира на два пъти в последното десетилетие, но в крайна сметка се съгласи със статуквото.. И за нас, уви, остават висотите и прераждането на отчаянието.

Пак не гласувайте. Те това чакат.

Най-важното е да не се гласува, особено за реформистите. Гласувайки за тях, всъщност гласувате за това някой да ви разбърка живота, а "никто" от нас не иска да му се разбърква каквото и да било. Особено от "Възраждане".

Затова - никакво гласуване, да се оправят всички и да вървят по дяволите. А, чакайте - защо да подкрепяме реформистите? Айде стига, спрете се, знаем, че си живеем добре и така, под Пеевско. Затова: никакво гласуване, освен ако не искате тази държава да стане наистина европейска. Ако не искате и си мълчите, това също е избор.

Чорбаджи Делян, чорбаджи Бойко. И нито един истински глупец като Огнянов-Краличът. "Що за народ, що за народ", вина той.

А вие пак не гласувайте. Те само това чакат.

***

Този коментар изразява личното мнение на автора и може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на ДВ като цяло.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 107 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    82 8 Отговор
    Тя мафията точно това иска.Да гласуват само зависимите хора.

    Коментиран от #9, #10

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 гном

    74 12 Отговор
    "Този коментар изразява личното мнение на автора и може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на ДВ като цяло." -- а що го публикувате ?

    Коментиран от #52

  • 4 анон

    34 44 Отговор
    само робите гласуват и бачкат
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 скиф

    56 11 Отговор
    "А вие пак не гласувайте. Те само това чакат." -- кои са те ? не е упоменато в статията

    Коментиран от #160

  • 7 Слава Богу

    10 28 Отговор
    Копейкин са маана , от бетеве
  • 8 жълтопаветна ирония

    75 11 Отговор
    Усеща се полъха на евроатлантика между редовете,голям зор за гласуване,а когато хората(отново излъгани) гласуваха масово за една нова политическа партия,която залезе за 10 дни разни такива експерти кисели обясняваха,че масово не се гласува и няма за кого,а в графата "други" попадаха над 10% от гласувалите граждани....НИКОЙ НЕ ВИ ВЯРВА,дами и господа социологически,медиийни и други пионки лаещи на заплата.

    Коментиран от #20, #81

  • 9 АЛИБЕГОВ

    17 20 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    От кой кенеф се обаждаш

    Коментиран от #14, #62

  • 10 Дрътия Софианец

    6 14 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Абе , и у Сомалия ли има Нет ?!

    Коментиран от #84

  • 11 Сатана Z

    75 8 Отговор
    "Убиецът на пътя " Ивайло Цветков вместо да е в затвора и с отнет автомобил се подвизава в DW и Факти срещу няколко ракии на гладно

    Коментиран от #110

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ХА ХА

    26 2 Отговор
    Я, кога съм станал журналист във факти.
  • 14 Последния Софиянец

    10 4 Отговор

    До коментар #9 от "АЛИБЕГОВ":

    От Витошка номер 18.
  • 15 DW - Пропаганден машинен

    72 8 Отговор
    Този Ивайло Цветков е онзи същия пияницата с колата, който се откупи от темида и не само колата, ами и книжката не му взеха с над 2.0 промила?
    Нали, същия Нойзи Цветков има наглостта сега да ни поучава през НПО DW!!!
    Наглост и безкраен Цинизъм!!!!
  • 16 3315

    39 15 Отговор
    Да гласуваме та да се репчат че са народни избраници!!!! Айде моля!!!!
  • 17 Тодоров

    36 6 Отговор
    Основната идея е: Гласувайте! Иначе ни чака още от същото. Само имайте предвид, че ГЕРБ и ППДБ пак ще се сдвоят, а ДПС (и двете) са също още от същото.
  • 18 НАПРОТИВ

    47 8 Отговор
    ГЛАСУВАЙТЕ, ЗА ДА ИЗХВЪРЛИМ КУПУВАЧИТЕ НА ГЛАСОВЕ ОТ ПАРЛАМЕНТА!

    Коментиран от #21, #38, #164

  • 19 Слави

    31 22 Отговор
    Не гласуването е протест против сегашните управляващи. Не трябва да им даваме доброволно субсидии с гласовете си!

    Коментиран от #24, #89, #146, #150

  • 20 30-35% гласували

    26 14 Отговор

    До коментар #8 от "жълтопаветна ирония":

    много ли ти се виждат. Не гласувайте и после нямате право да псувате.

    Коментиран от #22

  • 21 3315

    18 17 Отговор

    До коментар #18 от "НАПРОТИВ":

    За кого бе сладур?

    Коментиран от #64

  • 22 3315

    12 8 Отговор

    До коментар #20 от "30-35% гласували":

    Ни ги псувам, ни ме интересуват!!!!
  • 23 Адолф

    41 6 Отговор
    За бога Ивайло, за бога Нойзи, не карай повече пиян с над 2,5 промила алкохол в кръвта моля! На пътя има деца Ивайло. Вие Ивайло, които карате пияни колите си по улиците и не ви ги отнемат сте богопомазаните Ивайло. Пак карайте пиян Ивайло, те децата това чакат на пътя - някой като тебе Ивайло да ги згази с над 2,5 промила алкохол в кръвта Нойзи, демек шумно да ги згази Ивайло.
  • 24 Ти не им давай

    19 4 Отговор

    До коментар #19 от "Слави":

    Те така или иначе ще си ги вземат от твърдия електорат, дето гласува къде за облаги, къде от страх. И после пак викате: ама пак ли тияяяяяяя.

    Коментиран от #25

  • 25 3315

    13 4 Отговор

    До коментар #24 от "Ти не им давай":

    Шляпаш джуки!!!! Пак ли тия, викаш, ами покажи ми другите.
  • 26 пешо

    21 9 Отговор
    дойче зеле много страх от тоя РАДЕВ бе
  • 27 Няма да гласувам

    31 17 Отговор
    Гоня 50години.Може би съм пропуснал един два пъти да гласувам,но нито пътищата се оправиха,нито спряха да крадат,нито настигнахме Словакия....и затова НЯМА ДА ГЛАСУВАМ.Най малкото няма да дам на някой шарлатанин субсидията за моя глас.

    Коментиран от #87, #144

  • 28 Наков

    3 21 Отговор
    ще гласувам само за Величие и това е
  • 29 ХА ХА

    5 8 Отговор
    Казах ви, костя лети!

    Коментиран от #151

  • 30 3315

    16 3 Отговор
    Изредихме всички и пак сме последни а те си остават едни и същи. Па да ги и одобрявам, а?

    Коментиран от #44

  • 31 Хайнц Клинг

    14 7 Отговор
    Няма да се плашил, пияницо, няма да гласувам. И без това не съм представен.
  • 32 Де Се Ме Ве Ре О Бе Не Дейска

    17 4 Отговор

    До коментар #5 от "Факти":

    "Нема повече Айшето
    да гласува за кифтето!
    Даваш мене сто и педесе -
    пи’ши ме у МеВеРе.
    .
    Ако не ми даваш ти,
    Боко със Шиши ше ми ги брои.
    Нема тука тян-нян-мън,
    дай мангизи или ВЪН“!
  • 33 ххххххааффф

    31 13 Отговор
    Защо бе да гласувам.За да може клиентелата на герб, клиентелата на ППДБ и ДПС да усвои едни 29 млд.- ДА ГИ ОТКРАДЕ.
    800 хил. клиентела, а аз ще харча от спестяванията си да си реновирам къщата-така ли?Пък клиентелата на Халкидики ще се чипка с нащите пари а?
    Като не гласуваме, ще осветим мафията, схемите.Като гласуваме ставаме СЪУЧАСТНИЦИ на крадците и ги легитимираме пред ЕС.

    Коментиран от #145

  • 34 Мозъчен тръст

    17 4 Отговор
    От пияндета акъл не искам
  • 35 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    25 5 Отговор
    По добре дойчо да напише статия за ваксините срещу ковид на бионтек.....ако трябва атом трябва да е срещу бионтек.Много здрави хора унищожи....не по малко от чернобил и обеднения уран над югославия....като бамбеха Ниш го усещах в Надежда....бомбеха югославия ,но освен крушите умряха и маса хора и деца в бг над 32хиляди от левкемии.на някой тази ваксина нищо не е направила,но на други.......унищожи живота не само на тях ,но и на близките им.дайте хората замесени в този Геноцид чрез ваксините и тези бг-лекари са за въжето и докато им паднат месата!
  • 36 Караджата

    27 11 Отговор
    Истината е че не трябва да се гласува,защото така легитимираме тая пас.мина в парламента.
  • 37 Фалшифицират изборите

    28 9 Отговор
    Хората не гласуват защото накрая пак ще изфалшифицират и сложат партии, които слугуват на НАТО. (Ес, Урсулът и т.н.)

    Само се ядосваме. Никой в квартала не гласува за ГЕРБ и ППДБ, но накрая по телевизията казват, че те печелят. Фалшиви избори правят.

    Коментиран от #42, #157

  • 38 ХА ХА

    26 8 Отговор

    До коментар #18 от "НАПРОТИВ":

    Трябва да ги изхвърлиш физически, не става с гласуване, 35 години пробваме и нищо, уморих се да пробвам вече не ме итересува от тук на сетне ще гледам само цирка.

    Коментиран от #65

  • 39 0001

    22 3 Отговор
    Казват, че давали телефон на платените да снимат бюлетината. Па за 100 лева що да не снимам каквото искат а след снимката да ударя още няколко хикса да стане невалидна. Ама 100 лева са си 100 лева за няколко минути. И без това не харесвам никоя партия.
  • 40 Мафиотската Д-ва

    31 2 Отговор
    Що бе Националните телевизии на мутрите не покажат Кабул или Алепо, дето се стреляха, за да види обществото за две години какво са построили хората.Тука Бойко ни зомбира, че имало институции.Няма институции тука, има мафиотизирани Държавни структори.
  • 41 Пич, глей си

    19 5 Отговор
    пиячката и трошката, която не ти отнеха, гласувай си, прави се на много умен! Когато започне гражданската война, може да сме в един окоп, тогава отблизо ще ми разкажеш за Тома Аквински, Хобс, Хюм и квото там си избереш.
  • 42 ХА ХА

    12 5 Отговор

    До коментар #37 от "Фалшифицират изборите":

    Като бяха малко по преди
    Руските слуги
    Да не би
    Да имаше некви разлики
  • 43 Хехехе

    16 7 Отговор
    Е някой да е казал, че ще гласуваме.
  • 44 ха ха ха...

    20 2 Отговор

    До коментар #30 от "3315":

    "Изредихме всички и пак сме последни а те си остават едни и същи."

    Изредихте всички които плащат, нали? Време е да гласувате за тези дето ще работят в полза на цялото общество, а не дето плащат по 50-100 лв. само по избори и после ти крадат от джоба за всичко. Най вече за собствените си банкови сметки. После, от къде станали милионери?!? Ами от кражби от общата хазна дето не са внесли и една стотинка а само ние пълним за да има те какво да изпразват..

    Коментиран от #46

  • 45 Интересно, ДВ се загрижило

    26 3 Отговор
    Ивайло Цветков опитваш се да си саркастичен, ама някак си не ти се получава! Звучиш фалшиво и злобно! И разбира се и ти като Нинова-Бойко е виновен!😂А да, добавяш и Пеевски, ама къде е в твоята логорея Доган и свитата му, които през всичките години на "демокрация" не са правили нищо друго, освен да крадат, да се обогатяват за сметка на народа! Айде като казваш А, кажи и Б, защото всичко започна от партията на комунистите с помощта на ДС, приватизираха, ограбиха, ошушкаха всичко до което се добраха! И не ръси акъл, защото си прозрачен, ще ти се вържат само тези, които и без това не са в час КОЙ КОЙ Е в България!😂
  • 46 3315

    20 6 Отговор

    До коментар #44 от "ха ха ха...":

    Една партия ми посочи която да е такава каквато ти ми обясняваш!!!! Една!!!!
    Тия докато не се махнат до последния човек никога няма да станем държава!!!!

    Коментиран от #69

  • 47 Госあ

    14 8 Отговор
    аз ще гласувам само за комунисти или фашисти. Разбира се, предпочитам за комунисти, но от друга страна, фашистите ще изчистят много по-бързо тая демократична сган, както Мусолини изчисти италианската мафия за един месец...както казва един приятел - за да има комунизъм, първо трябва да минем през фашизъм....

    Коментиран от #50

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Да сме гласували за поробителите си

    16 6 Отговор
    Не е ли престъпно да казваш на гражданите- Имате право на протест от който нищо не зависи, протест, който го подменят, яхват, агентите на престъпните управляващи.Не е ли престъпно да замиташ под килима ежечасните престъпления на МВР, Администрация, Министри ДЕПУТАТИ., А?Не е ли престъпно от трибуната на НС Копейкин да крещи като шизофреник и заплашва с физическо отстраняване, А ?

    Коментиран от #55

  • 50 3315

    23 3 Отговор

    До коментар #47 от "Госあ":

    При нас и фашистите и комунистите са фалшиви!!!!

    Коментиран от #53

  • 51 Поставянето на

    18 6 Отговор
    Радев и Пеевски на едно ниво обезсмисля цялата статия. Както народът казва дрън дрън ярини.
  • 52 Заради

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "гном":

    едни парички.
  • 53 Госあ

    4 9 Отговор

    До коментар #50 от "3315":

    абе трябва да има контрол и да играе тоягата. СССР като ги беше хванал, си бяха комунисти...като стана кризата и олабиха положението веднага станаха първи капиталисти...затова мисля, че директно трябва да станем васали на ККП.
  • 54 Гост

    23 5 Отговор
    Защо ме карат да гласувам, като ми отнемат правото на референдум?

    Коментиран от #57, #61, #73

  • 55 Гост

    25 5 Отговор

    До коментар #49 от "Да сме гласували за поробителите си":

    А, не е ли престъпно да отнемеш правото на референдум на демократичното общество, а?

    Коментиран от #60

  • 56 Братя българи, гласувайте!!!

    16 7 Отговор
    Иначе Мафията на г-н Магнитски или турците ще ви управляват

    Коментиран от #71

  • 57 Фактите не лъжат

    10 13 Отговор

    До коментар #54 от "Гост":

    Нико не ти отнема правото на референдум! Народните представители са избрани от гласуващите, мнозинството така е решили! Ти си малцинството - затова! Като станете мнозинство - ще бъде тжва, което вие искате! До тогава се съобразявай с решенията на мнозинството! Това е Димокрацията!

    Коментиран от #68

  • 58 Мда

    11 4 Отговор
    Иначе голям рев за референдуми, ама и за тях ще си намерят оправдание да не гласуват.
  • 59 Мафиотската Д-ва

    11 4 Отговор
    Заемаме неутралитет.Трябва да стане явно кои са клиентелистите.Ако гласуваме, моментално ни броят от тях.
    ИИ чакаме да чуем как ще го разкажат от ЕС.Явно тука мутри и мафиоти не могат да освободят властта чрез избори, нито чрез протести.
  • 60 Капиш?!

    5 17 Отговор

    До коментар #55 от "Гост":

    За да има референдум си има правила! Не са изпълнени тези правила, затова няма референдум! Капиш?!

    Коментиран от #72

  • 61 Още Хемингуей

    20 6 Отговор

    До коментар #54 от "Гост":

    го е казал: Ако изборите променяха нещо - досега да са ни ги забранили.

    Коментиран от #63, #70

  • 62 А бе

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "АЛИБЕГОВ":

    На централна гара е.
  • 63 Альооо

    12 1 Отговор

    До коментар #61 от "Още Хемингуей":

    Целта на изборите в демократичните държави, при която част от населението (гражданите на страната с избирателни права) избират свои представители в органите за управление на държавата, които да представляват ТЕХНИТЕ ИНТЕРЕСИ!
  • 64 тиририрам

    3 4 Отговор

    До коментар #21 от "3315":

    ЗА МЕН!
  • 65 нямаш грижи

    12 2 Отговор

    До коментар #38 от "ХА ХА":

    Гласуването ще ги изхвърли ФИЗИЧЕСКИ!

    Коментиран от #82

  • 66 ИзбираТела

    13 4 Отговор
    Хахаха, тоя калъф се опитва да го играе контра фалц.
    А като гласуваме, единствено легитимираме подобни калъфи.
    Промени няма.
    До неква власт се допускат само "наши" хора, т.е. надупени на изток и просещи на запад.
  • 67 мммммм

    17 1 Отговор
    Къде е най голямата тумба от клиентелата в България.
    Ами в Бургас, Слънчев Бряг, протести хотелиери, държавни и европейски дотации,.Там Герб правят рекорди по крадене и усвояване от мутрите на европейски и държавни пари.
    Сега герб щели да прилагат схемата Бургас, на цяла България.
  • 68 Гост

    22 2 Отговор

    До коментар #57 от "Фактите не лъжат":

    Не знам какво е Димокрацията, но народните ни представители не са избрани от никой. Нямаше мнозинство и скалъпиха някакво служебно правителство, колкото да не сме по инерция без капитан. А референдумът е право на всички ни и щом сме събрали повече от нужните за него подписи, трябва да ни бъде предоставен. Това също е по закон, гласуван от народните представители, ако не си наясно. Е, те самите потъпкаха собственият си закон. Затова нямам грам уважение към тях, нито към целите им, нито към идеологияте им.
  • 69 Ха сега де...

    11 2 Отговор

    До коментар #46 от "3315":

    И кой ще ги махне? Ти мислиш ли какво означава това което пишеш или които ти спускат опорките не ти позволяват да мислиш, а само да папагалстваш? По твоята логика да оставим всичко на досегашните докато те сами се откажат, а после ще оправяме държавата, когато тях ги няма. Айде стига с македонските лакърдии: "Вие само еднаж да ни освободите, а ние сетне ке я наредим!"
  • 70 Анализатор

    10 8 Отговор

    До коментар #61 от "Още Хемингуей":

    Целта на занятието ИЗБОРИ е да изберете политици, които ще се борят за вашите права в Парламента! Затова има различни партии:
    Продължаваме Промяната стои зад малкия и средния бизнес.
    ГЕРБ са зад големия бизнес.
    ДБ също като ГЕРБ са зад големия бизнес.
    СДС и те не знаят къде са.
    ДПС уж са за ингересите на българите с турски произход, но май сама лично се обогатяват, а елестората им беден.
    Възраждане са фалшиви патриоти и по-скоро са руски сателит.
    ИТН са просто чалгаджийски шоумени, които си правят гнусното шоу в Парламента.
    БСП са фалшиви социалисти, които трябва да са за правата на работниците и социално онеправданите, обаче не са, по-скоро са червените олигарси...

    Коментиран от #76

  • 71 Мда

    6 3 Отговор

    До коментар #56 от "Братя българи, гласувайте!!!":

    Те и досега ни управляваха. На патрЕотите им харесва да ги управлява ДПС.
  • 72 Гост

    17 2 Отговор

    До коментар #60 от "Капиш?!":

    Кое не е изпълнено? Имаме ли право на референдум по закон? Имаме. Внесено ли е искане за такъв? Внесено е. Подписите събрани ли са? Че и отгоре, дори. Единственото, което не е наред е, че е в разрез с покорното раб0лепие на пр0дажните ни евр0атлантици.

    Коментиран от #74

  • 73 ХА ХА

    11 6 Отговор

    До коментар #54 от "Гост":

    Референдрирай бе кой ти пречи, и аз не гласувам ама на референдум ще отида.
  • 74 Дай го!

    3 8 Отговор

    До коментар #72 от "Гост":

    По кой закон имаш право на Референдум?!

    Коментиран от #77, #79

  • 75 3315

    14 3 Отговор
    Тия дето ме карат да гласувам сигурно те са гласували. Можем да видим резултата на техните гласове, погледнете какво хубаво Народно събрание имаме. Следващото ще е пак същото и по-следващото.
    Разликата е в намаляващия брой гласуващи, ама тия срам нямат.
    Каквото и да правите тия няма да си идат. Идват едни двуцифрени безотчетни милиарди и няма, няма....
  • 76 Гост

    19 1 Отговор

    До коментар #70 от "Анализатор":

    Грешиш! Всички изброени от теб са за една и съща кауза - пачката. Нямат друг интерес. Нямат друг бог. И нито един от тях не е предложен от българският народ, да го преставлява. Просто ни карат да избираме между сивите и черните вълци, а ние сме агнета.
  • 77 Гост

    13 1 Отговор

    До коментар #74 от "Дай го!":

    ЗАКОН ЗА ПРЯКО УЧАСТИЕ НА ГРАЖДАНИТЕ В ДЪРЖАВНАТА ВЛАСТ И МЕСТНОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ
    Чл. 3. (1) Прякото участие се осъществява чрез:
    1. референдум;
    Чл. 4. (1) Право да гласуват на национален референдум имат гражданите на Република България с избирателни права, които имат постоянен адрес на територията на страната към деня на насрочване на референдума.
    Чл. 7. (1) (Изм. - ДВ, бр. 9 от 2011 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 56 от 2015 г., в сила от 24.07.2015 г.) Централната избирателна комисия изпълнява функциите на Централна комисия за произвеждане на национален референдум. Районните избирателни комисии за произвеждане на избори за народни представители изпълняват функциите по организирането на национален референдум на територията на изборните райони. При произвеждане едновременно на национален референдум и общи избори за общински съветници и кметове общинските избирателни комисии изпълняват функциите по организирането на националния референдум на териториите на общините.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Гост

    14 1 Отговор

    До коментар #74 от "Дай го!":

    ....и, ако наистина си смятал, че нямаме право на референдум - иеВем ти и дем0красията! Не ме чакай на никои от следващите избори. Накрая, ще си гласувате само 15-20% твърдоубедени евр0атлантъци, от които поне половината ще са купени гласове. То, така и става, де.
  • 80 Мафиотската Д-ва

    18 4 Отговор
    Ивайло-гения на опростачения ни днешен елит.
    Трябвало да гласуваме, за да легитимираме мутри, мафиоти и престъпните им Партии.Иначе току виж ще им спрат финансиране, признание за легитимност и оттам токсичност в ЕС.
    Затова гласувайте, за да продължат още 25 години да ни крадат и ограничиват гражданските права, чрез МВР, Съд и Прокуратура.

    Коментиран от #83

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 ХА ХА

    12 1 Отговор

    До коментар #65 от "нямаш грижи":

    Няма да стане, нали видя че като не могат да си купят вот си драскат кръстчета още в секцията веднага след изборния ден.
    Даже оная се беше унесла, и направиха забележка "айде стига толко".
  • 83 Гост

    16 4 Отговор

    До коментар #80 от "Мафиотската Д-ва":

    Ниският процент избирателна активност сам говори за мнението на българите, отностно изборите и партиите в България. Нека лъсне тази излагация пред целият ЕС, от когото чакат още и още пари по разни програми, подпомагащи демократичното ни бъдеще. Нека целият свят да го види, по какво си пилее парите ЕС и имали ефект от това. Доверието в системата тук е рухнало. Правят опити за нови брдаци със старите к....., избори през чест месеца..... служебни, скалъпени правителства....... Но хората всеки път им демонстрират явната си ненавист към ненаситните им фейсове. Шенген, ама през крив макарон.
  • 84 йфйл

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Дрътия Софианец":

    да да не поверваш
  • 85 Киро П@рапета

    9 2 Отговор

    До коментар #5 от "Факти":

    Ти вече си се продал на мафията , така че никой не ти иска гласа !
  • 86 истината

    6 10 Отговор
    едиственият начин да влезне някой читав в тоз парламент е чрез негласуване.
    колкото по малко хора гласуват по малко гласове са необходими за да се влезе.
    просто и ясно.
    ако гласувате ще си имате пак герб, пп, дб, бсп, възраждане и т.н.
    не ви ли писна ?
    не ви ли писна да ви манипулират и лъжат ?
    последните години взеха и малкото свобода която имаше.
    вече се узакони в таз кочина да си виновен, осъден без да си направил нищо, нищо. вкарват те в килия за една година ей така профилактично и после народа плаща че държавата е осъдена.
    чакаме и нексо да ни осъди и заедно да платим половин милярд лв.
    хора НЕ гласувайте. не си губете нервите и времето и да чакате на политик да ви оправи живота. вземете се в ръце.
    остайтв ги тези вип от парламента да си управляват да си пишат закони докато са в тоалетната. бъдеще тук ако мислите че има е ако целувате задбика на боко иши шиши

    Коментиран от #90

  • 87 кюмюра от Драгалевци

    7 3 Отговор

    До коментар #27 от "Няма да гласувам":

    Ти верно не си чел статията . Всъщност и без нея е ясно че и без твоя глас те пак ще си вземат субсидията .
    Ами по добре помисли , може и да има хора ( не партия !, там партии няма има фирми ) на които си струва да се довериш .
  • 88 Точен

    10 2 Отговор
    Знам, че българите ще направят точно обратното на това, което им предлага нойзи Чашката.
  • 89 Точен

    13 3 Отговор

    До коментар #19 от "Слави":

    Субсидиите на всички партии годишно струват по 1,33 ст на българин. А западните банки и корпорации грабят печалба за 16,5 млрд Евро. Т.е. грабат от всеки българин по 5000 лв годишно. Просто трябва да се гласува така, че западните банки и корпорации да се прогонят от България. Така действат китайците, турците, иранци, виетнамци - прилапвта техонологии и после шут отзад.

    Коментиран от #163

  • 90 гъбите не са най важните

    11 4 Отговор

    До коментар #86 от "истината":

    "ако гласувате ще си имате пак герб, пп, дб, бсп, възраждане "
    Интерсно защо трябва да ги имаме след като например аз не смятам да гласувам за нито една от горе изброените !!! Ще гласувам за човека за който гласувах и на предните избори и се надявам да има възможност да промени нещо а иначе аз също не съм особен оптимист особенно с това управление зад океана и в Брюксел .

    Коментиран от #91, #109

  • 91 3315

    14 4 Отговор

    До коментар #90 от "гъбите не са най важните":

    Бананите са най-важните! Много пъти гласувахме, подскачахме, подсмърчахме на площадите и за какво? Шепа хора станаха свръх богати а ние имаме целогодишно банани.

    Коментиран от #95

  • 92 СВИЛЕН

    8 0 Отговор
    АЛО СЕЛОТО НЕМА НИКОЙ НИКОЙ НЕ СЕВИЖДА И ЧУВА У ТУЙ СЕЛО УМРЕЛО
  • 93 Писна ни

    14 1 Отговор
    Бойко, Пеевски и Прокофиев напазаруваха всичко, Фейк елита, Трите национални медии, Ози, Мози.Темите от Социалните мрежи, Форумите не излизат на светло.
    Та да гласуваме и това да продължи, така ли?
    На Тодор Батков сина имал диплома от Кембриж.Ми готов е за Министър Председател, според критериите на хомофобите политици..Другите пък политици индиго завършили Харвард.Дето един кокошкарник не могат да управляват.Те така.
  • 94 ЗАРКО

    11 2 Отговор
    НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА ФАЛШИВАТА ВИ ИЗМИСЛЕНА ДЪРЖАВА
  • 95 ХА ХА

    8 7 Отговор

    До коментар #91 от "3315":

    Че то и преди 89 богати бяха шепа хора (полит бюро, цк и разни активни) и шепата беше по малка. Простолюдието па бачка цел живот у софстрий за една панелна гарсониера, и НЕМАШЕ БАНАНИ са поне банани има и никой не те спира да живееш където искаш.

    Коментиран от #105

  • 96 емигранта

    10 0 Отговор
    В държавата в която мафията е имплантирана в статуквото и статуквото е имплантирано в мафията, резултата е такъв. Хората не са толкова глупави, колкото една сбирщина от дерибеи се опитвате да ги изкарате. Все пак човешкият живот е един и е кратък престоят ни на тази земя. И добре, че има ТЕРМИНАЛ-2. Съвсем скоро мафията и статуквото ще почнат да се самоизяждат..последният да угаси лАмбите/ всякакви граматически и пуктуални грешки са верни/. Айде, че трябва да се чекирам. Па вие си останете със здраве и си се избирайте колкото щете..
  • 97 Търновец

    9 0 Отговор
    По линия на майка ми съм трето поколение Търновец, и да спомена че преди т.н. Учредително Събрание в Търново не е имало избори за делегати - около 40% от избранниците са се били за България ами останалите не са никакви избранници - Конституция, държавно устройство, нова столица - всичко е било под чужда диктовка.

    Коментиран от #99

  • 98 Хи Хи Хии 🤣🤣🤣

    13 2 Отговор
    АКО С ГЛАСУВАНЕТО НЕЩО СЕ ПРОМЕНЯШЕ, ЩЯХА ДА ГИ ЗАБРАНЯТ. Вселенски закон
  • 99 Бацо Гацов 😂😂😂

    8 4 Отговор

    До коментар #97 от "Търновец":

    Баш па търновците требе да си траете, щото така сте сеопърдели, че нема до къде. Да посочвам Киро Потника, Симо Тека или Ибелин Инвеститора мисля нема нужда
  • 100 Законът

    5 10 Отговор
    Сега всички негласували от 2000 г. по закон ще се глобят по 100 лв. на пропуснато гласуване.
    Ще се начислява и лихва като за банков кредит.
    Като се преброят всички гласувания до сега са над 50.
    От НАП потриват ръчички как ще събират по 5000 лв.
    от някои без лихвите.
    В крайна сметка това е закона.
    Нали сме правова държава.
    Да му мислят негласувалите.

    Коментиран от #104, #127

  • 101 Гост

    12 1 Отговор
    Ама ва досрамя да споменете автора... Нойзи някой си дет наруши закона шофирайки пил, но едно евроатлантическо лоби го спаси от конфискация на МПСто...

    Коментиран от #106

  • 102 ПКП

    6 3 Отговор
    Гласувайте за Нас-Боко Тиквата, ПКП /аз/, ПДулП, ППазП, ПВарП,ПВидП и безбройните колежки П-П, и многобройните колеги ПП /мъжки/от Хасково, Бургас, Габрово и т.н.
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 да ти кажа ...

    13 4 Отговор

    До коментар #100 от "Законът":

    ...после чакай някой да се върне в тоя свинарник. гроба ми не искам да е там.. па ти си стой да си събираш глобитъе. Държава, дето е опряла да се издържа от глоби и рекет, пиши я свършена. Последния да угАси ламбите
  • 105 3315

    11 1 Отговор

    До коментар #95 от "ХА ХА":

    А сега се търкалят без пари гарсониерите и труда е добре платен, нали?
    Що не сравняваш къде сме след демократичните промени ние и другите соц държави?
    Спескано мислене имаш!!!
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Коцето

    16 3 Отговор
    Нойзи, верно ли, че "ГЕРБ....изядоха всичко в тая държава като марокански скакалци"!!?? Муцка, ти явно си бил постоянно с 2 промила в последните 4 години!!
  • 108 долас

    10 4 Отговор
    Лъжат ви. Платили са да ви лъжат. ГЕРБ и ДПС искат с накупените сигани да ви яхнат и дави крадат и лъжат. Това го правят вече 12 г. от ГЕРБ а другите мръсници вече 34г така ви крадат. Всички за Бога братя на избори да ги гоним тези крадци.
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Професор

    11 2 Отговор

    До коментар #11 от "Сатана Z":

    Виж сега, човекът пие от мъка -- не е разбран добре и не е оценен както подобава от българския народ. А и да утрепе някой като шофира мъртво пиян от мъка, кой или кои според тебе ще е/ще са прегазеният/прегазените? Ами хора от мерзката тълпа, проявила неразбиране към него. Тоест, ще са си за трепане. И ти, като гледам, си от тях, така че се оглеждай като пресичаш на зебри... Или ще се съгласявате с глобал-социалистическите "ценности", и то ентусиазирано, или ще намерим начин да ви изчистим. Прогресивните сили изискват чистота и ентусиазъм.
  • 111 българин

    12 2 Отговор
    Тва оня ивайло дето го ловнаха пиян като кирка, ама не му конфискуваха колата, той ли е, акъл от такива "умници" не щем. Помияр на дребно.

    Коментиран от #114

  • 112 Баз

    11 0 Отговор
    Ако ти беха конфискували колата, щях да гласувам.
  • 113 Браво Нойзи👏

    6 8 Отговор
    Както винаги уникален👏, с удоволствие го чета, респект, описа цялата шизофренична действителност на малкият но изключително умен български народ🤣, който забележете, дори и е бил на три морета, не са чакали с часове по КППтата, но може да гласуваме, ама може и да не гласуваме, но викаме за ЦСКА, Левски и Ботев ПД, 🤣👍, копейките викат за Спартак Москва, Радев вика за Путин, Пеевски против дерибеите, сега е момента да разчупи шаблона на Нойзи, всички българи пред урните и масово да гласуваме за Делян Пеевски, за да видим какво ще стане, каквото и да стане няма да е добро, и да не стане пак няма да е добро, така че всеки да прави каквото си иска, и да чака Годо, и следващият който дойде.
  • 114 Българските турци - писмо от там

    8 5 Отговор

    До коментар #111 от "българин":

    Личи си , умен българин си ! Ти какво ?!...Наистина ли мислиш че Бг може да направи "BGEXIT" ?!...Те британците едвам се измъкнаха ... та как си представяш другите да се изхлузят от здраво затегнатите чембери на пакет като най голямата колония наречена ЕС ?!... Това са следващите 500 години на чуждо присъствие в българските земи... и то от "най хубавото,което се е случвало на България" със свободен достъп за слугуване във всяко кътче на "глобалната империя" !!!..
    За добро или зло тука (разбирай в турция, но може и делиорман и родопите) нашите поне гласуват !... А на вас там ви мързи и да гласувате...все чакате някой да дойде да ви освободи и да ви оправи !...Бог да ви е на помощ !..
    PS - Тук май Ердоган е наредил всички двойни да гласуват за "Възраждане" !?😊

    Коментиран от #117

  • 115 ФАКТ

    3 14 Отговор
    ГЕРБ УПРАВЛЯВА 10 ГОДИНИ ДОБРЕ, В СРАВНЕНИЕ С ПОСЛЕДНИТЕ 4 НА ИТН, ППДБ, БСП, !ЯНЕВ, ГЪЛЪБ, ГЕРДЖИКОВ....РАДЕВ

    Коментиран от #152

  • 116 Продължаваме Порнографията

    9 4 Отговор

    До коментар #5 от "Факти":

    ППДБ-илите бяха в сглобка с БСП, ГЕРБ, ДПС и ИТН през различните ротации, некоалиции и кво ли не. С Пеевски писаха Конституция. Неможачите дето борели статуквото. Ленчето и Кокорчо са в далавери то ушите, Киро Грайндъра е за Карлуково, Христос Айвънов напусна като плъх потъващия кораб. Един нямат дето да е работил нормална работа и да е постигнал нещо. Само синчета на активни борци и цицащи грантове от ПосолствоТО. Понеже са неможачи постигат точно обратния ефект. Бита карта са от всякъде. Даже Пеевски вече е по-голям евроатлантик, антипутинист, лгбт активист, във всичко ги бие и ще им свие грантовете.
  • 117 Еми умен е.....

    2 6 Отговор

    До коментар #114 от "Българските турци - писмо от там":

    Правилно си разбрал че няма да има BGEXIT, само че нещо бъркаш, за колонии и какво беше? нечие присъствие колко там години, но не си ли разбрал какво е свободният свят и какво е Анадола, и там в Родопите и където вегитирате в средновековието, иначе си много умен, по умен си от него и от себеси дори.

    Коментиран от #119

  • 118 Хаха

    6 3 Отговор
    Е ако ставаше по добре с избори и гласуване,щяха да ги забранят...
  • 119 Българските турци - писмо от там

    8 4 Отговор

    До коментар #117 от "Еми умен е.....":

    За кво ми е да разбирам ?...Ти нъл си разбрал вече всичко и затуй не гласуваш !...Те това му е цаката ... ЕС те храни , НАТО те брани ... а ония от парламенто всичките накуп те гласят ...Да живее свободата и свободният свят !...

    Коментиран от #125

  • 120 хихи

    7 2 Отговор
    гласувайте "Не подкрепям никого" поне докато се усетят и го забранят!!!!
    Теоритично може да се стигне до 1-2 гласували да речем гласували за ГЕРБ.
    Кеяфе са като си помисля как ще се гърчи Боко пълно мнозинство и никакво доверие
  • 121 Леля Гошо

    11 3 Отговор
    Дълга и неостра статия. Да си представим, че всички като един отидем и гласуваме. За кого предлага да гласуваме многоуважаемият аФтор? Коя е партията, която ако има 240 депутати ще изправи територията на крака? Ехоооо?
  • 122 Перо

    12 4 Отговор
    С гласуване или без гласуване, кочината си отиде при тази политическа система! Вече няма какво да се променя и най-важното кой да го променя! Това е като да чакаш от умрял писмо. Едни и същи депутати ни “променят” 34 г., до пробив на дъното! Не виждам причина да гласувам, това ще направят само зависимите от системата и олигарсите! С гласуване може само да се разместят местата на олигарсите и държавните милионери! БГ екипа на DW не е в час и живее в паралелен свят с готови чужди пари! Няма да гласувам!
  • 123 Буха ха

    8 4 Отговор
    Много си ми е добре на вилата, как ли пък няма да се разкарвам до София
  • 124 Пълен Провал

    12 3 Отговор
    Жалка агитация за шарлатаните.
  • 125 ха ха ха...

    7 4 Отговор

    До коментар #119 от "Българските турци - писмо от там":

    " ... а ония от парламенто всичките накуп те гласят ..."

    Много точно! Не ходиш да гласуваш, но всичките които гласувалите със заплащане са ти избрали те гласят накуп. Избора е твой! Следващия път, щом ти харесва, пак остави други да гласуват вместо теб и да ти изберат пак същите. Народа го е казал "Бития и още едни други насита нямат!" Вечно си го търсят.
  • 126 На тоя тъпак

    9 0 Отговор
    Защо не му взеха колата.
  • 127 нсжши

    6 1 Отговор

    До коментар #100 от "Законът":

    Аз пък предлагам да глобяват партиите, че никой не гласува за тях!

    Коментиран от #128

  • 128 да ама не

    7 0 Отговор

    До коментар #127 от "нсжши":

    Те сами си гласуват и като много от избирателите не гласуват сами си се избират. Даже някои успяват да формират и мнозинство (с купени малки "златни пръстчета де")
  • 129 Шаран БГ

    8 1 Отговор
    Упрекват ме, че не гласувам само и единствено хора, които са на бюджетната ясла и получават добри пари. Факт е , че по тези безкрайни избори 90% от гласуващите са именно част от тези 700 000 държавни / на бюджетна издръжка/ человеци !!
    Уважаемият г-н Цветков на какво в България казва ДЕМОКРАЦИЯ ?? В "нормалните" държави упражняващите власт хора имат МАНДАТ – определено влеме през което да властват. След изтичането на това време идват други. Тези другите могат да са по-лоши, а може и да са по-добри от предишните!! Не бива некадърници с десетилетия да доказват своята некадърност. Зашо в България поне едната трета от депутатите не се избират МАЖОРИТАРНО ??
    Аман от тези ПРАРТИЙНИ ИЗБРАНИЦИ , които партиите си ги редят, преди и след избори , както си искат !! На практика никой гласуващ не знае за кого гласува. На никого не може да се държи сметка за некадъртото управление !! Виновни за мизерията в страна НЯМА – "НАРОДНИТЕ" ИЗБРАНИЦИ " .....същите.
    Нима властниците мислят , че имат народ от олигофрени ?? Смешни закони, наименованияу практики - позор !!

    Коментиран от #134

  • 130 Ироничен

    6 0 Отговор
    Това Оня Ивайло ли е, дето нарушава законите, но дава акъл как да се спазват?
  • 131 Гробар

    10 0 Отговор
    Според пияницата за да променим нещо трябва да гласуваме коалицията пЕdале,транs и леzбийки ПП ДБ
  • 132 Няма да гласувам

    9 1 Отговор
    Няма да дам гласа си за никоя партия,но ако имаше гласуване против щях да пусна бюлетина срещу ПП ДБ.Тия ми са най-про.тивни
  • 133 Мозъчен тръст

    4 2 Отговор
    Нойзи ли си не те знам...ама не си ми брат.Но наистина няма да гласувам,колкото и да ви се иска.
  • 134 Ами сега ? Няма време!

    6 1 Отговор

    До коментар #129 от "Шаран БГ":

    Нямаш проблеми! От теб не се иска да гласуваш, а само да пълниш хазната, която ще изпразват други, които са ти избрали гласуващите. Там не е нужно да даваш съгласие или да гласуваш на референдум. Просто си внасяш лептата, а има кой да я похарчи, щом ти не се интересуваш.

    Коментиран от #139, #140

  • 135 Хей

    3 2 Отговор
    Пипитата щом няма да гласуват значи от Възраждане вдигаме повече ....
  • 136 Съвет

    8 0 Отговор
    Щом получавате някакви насоки от DW за каквото и да било правете точно обратното на това, което ви съветват. Те не са информационен портал, а лъжлив, подвеждащ и манипулативен портал.
    НЕ ГИ ЧЕТЕТЕ!!!!!!!
  • 137 Край

    5 0 Отговор
    Има хора дето правят едно и също и очакват различен резултат. Не съм от тях. Без промяна на избирателната система в 100% мажоритарна в 2 тура този “елит” няма да се смени. Той за това не ви дава да смените системата. Ако не го осъзнае и наложи българите продължават кръглия Преход до пълно видиотяване.
  • 138 В Афганистан има повече демокрация

    4 0 Отговор
    Ако в България има независими Национални Медии-БНТ, БТВ, НОВА, темата защо няма да гласувам трябва да е равнопоставена на темата -Защо трябва да гласувам.
    ЧАКАМЕ..
  • 139 Перо

    2 0 Отговор

    До коментар #134 от "Ами сега ? Няма време!":

    Ще почакат малко унтерменшите с пълненето на хазната!
  • 140 Перо

    7 1 Отговор

    До коментар #134 от "Ами сега ? Няма време!":

    Само ти не разбра, че и да има масово гласуване, същите лица от листите остават на власт, същата политическа система и статукво, най-много олигарсите и държавните милионери да си разместят местата и това промяна ли е! Дали тиквата, Пеевски, Киро-тъпиро или Доган ще бъдат депутати с 30% или 90% гласували е без значение. Овцете гласуват за неизбрани от тях депутати и така 34 г., анонимно и по корупционни критерии и практики се подреждат листите. Още колко да продължава това безумие за криворазбраната и измислена “демокрация”! Без смяна на политическия модел, нищо не става!
  • 141 Единствено

    4 3 Отговор
    масово гласуване над 80%, ще срути блатото в лицето на ГЕРБ, ДПС, СДС, ДБ, ПП. Те унищожиха България и я превърнаха в Територия.

    Коментиран от #162

  • 142 Хлъц

    3 0 Отговор
    Ти си провокатор,и то- елементарен! Не изчетох докрай мозъчните ти бисери,но подразбирам,че манипулираш народа да не гласува.Не гласувайте,за да улесните и увеличите бройката на депутатите, точно на онези- които не ви харесват от години!
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Жоро

    3 7 Отговор

    До коментар #27 от "Няма да гласувам":

    Тъжно е да си живял 50 години и да нямаш акъл. Като не гласуваш сигурно, ще накривиш шапката на тия дето си купуват и без това изборите. Стой си вкъщи и мрънкай, мързел!
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 ха ха ха

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "ХА ХА":

    Да, обратно за Варна.
  • 152 Мда

    5 0 Отговор

    До коментар #115 от "ФАКТ":

    Вие не сте болен, нали!? От партийците на ГЕРБ има поне 10 души с определение за ,,държавна измяна" и поне още толкова с ОПГ. А ПП-ДБ са просто един гербаджийски парапет, послужиха за измиване имиджа на Вожда и кликата около него, сега е време да се върнат.
    Или ще кажеш, че Петков - Асен - Христо не са евроатлантически трегери, родени от нищото, но с цел!?
    Промяна в избирателният закон, това иска българинът. Мажоритарен вот, право да избираш, но и да сваляш. И при 35% гласували изборите да се обявят за невалидни.
  • 153 Шаран БГ

    5 0 Отговор
    Когато НЕГЛАСУВАЩ обяснява защо не гласува, никой не реагира, коментира или опонира човешки и разбираемо.
    Когато НЯКОЙ истерично крещи "гласувайте", никога не допълва ЗА КОГО, още по-малко .....ЗАЩО ?!?
    Същият НЯКОЙ отлично знае и обяснява поговорката, че СЪС СТАРИ И ИЗГНИЛИ КОЛОВЕ НОВ ПЛЕТ /ограда/ НЕ СЕ ПРАВИ !!
    Защо така , г-н НЯКОЙ ?? Не 80 % , 100% да гласуваме ПРОМЯНА – ЙОК !!!
    Всички знаят и разбират, че зародиша и развитието на КОРУПЦИЯТА е в НЕСМЕНЯЕМОСТТА на отговорните лица в отговорните държавни институции. Но тези, от които зависи недопущането или промяната на противоконституционните закони са назначени от същите нарушители, НЕ за да бдят за елементарното човешко и демократично право, а да узаконяват беззаконието на старите бандити с бели якички !!
  • 154 граф Монте Кристо

    3 0 Отговор
    НЕ ГЛАСУВАЙТЕ едно на ръка,трябва и да се протестира,да им се обърка играта,направете митинги в изборния ден,кажете си думата ,не да си хвърляте гласа,както казват ромните.
  • 155 граф Монте Кристо

    3 0 Отговор
    Нали знаете ,че всичко около изборите е изкорубено,алъш-вериш,ачик далавера,фарс и нагласен мач.Който го осъзнава ,е вече наполовина узрял,ако пък е изстрадал тия 35г,още повече.Да знаете ,че лесно няма да стане,само с масови протести.
  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 Точно така...

    3 0 Отговор

    До коментар #37 от "Фалшифицират изборите":

    Избори 2017,село някъде в центъра на България.Бюлетините преброени,пише се протокола.И когато е готов и започват да се подписват,става председателя,вади друг "правилен"протокол,тръгва
    зад членовете и пред всеки слага по една пачка от 20 лв.
    /=2 000/лв.Миг мълчание,някой се подписва
    пръв,грабва пачката и изчезва
    /а е дошъл за 50 лв./...отворете чувалите!!!!!
  • 158 Пим

    4 0 Отговор
    Че за кой да гласувам бе авторе? За цар Тиква, за Шишко, за хазарта? За великите житейски вилософи от джипката? Така като не могат да се сглобят ми е по- добре отколкота да се тупат в гърдите как "народа" ги бил избрал докато разпродават България. Да вземат всичките да се изметат от там да се освободи малко място дай боже за някой с национална гордост... Тия крадци и убийци не си заслужават парите за билетче за автобуса да ходя до секцията , а пък тая не подкрепям бюлетина толко безмислена я направиха, че и за тоалетна хартия не става.
  • 159 Баба

    3 0 Отговор
    Благодаря Ви Факти за допуснатите обективни мнения Знам има възмездие дано да го дочакаме Отвратих се от нагласен и Избори и Изборни назначения Преди избори с временна заповед след избори с постоянна Затова Не гласувам за предрешени и нагласен и калинки мястото им по градинки
  • 160 Всезнаещия

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "скиф":

    А за кого да се гласува според автора
  • 161 Дедовия

    4 0 Отговор
    Сега пък призиви за гласуване. Хубаво, НО ЗА КОГО?. Хайде уважаемият да ми посочи кой от тази кочина заслужва внимание??. Всички до един са крилца и перца на партията Майка. Синовете, дъщерите и внуците на червените боклуци. Я ги накарайте да напишат и подпишат под Истинските си СВ та - кои са родителите и родата им и какви са били преди 1989г - Никой няма и дума да напише, камо ли да се подпише под това!!!!. А от нас простосмъртните искаха Пълно описание какъв си, кои са майка ти и баща ти, дядо, баба, до 9 то коляно!!!!Тогава за кого да гласувам, за червените престъпници ли???. Никаква лустрация и декомунизация не се проведе у нас и неразградените комунистически служби опоскаха страната. Ами мислете за кого гласувате тогава, Аз НЕ!!!.
  • 162 До Единствено

    3 0 Отговор

    До коментар #141 от "Единствено":

    И 99% да гласуват Нищо няма да се промени приятелю!!!. Изборния кодекс така е направен, че и 5% да гласуват изборите ще са редовни. Има още много точки , които объркват и манипулират хората. Така го направиха другарите още от самото начало, а и "любимия Запад" няма да позволи това. Тъй, че не се хаби, тези приказки които ви дрънкат са бош лаф работа - с една дума лъжа. При комунизма, като 99% гласуваха, промени ли се нещо за народа???!!!. Живях там 40г и знам - едно голямо НИЩО. Кучето си лае, кервана си върви. Бития си бит, е..ания си е....н.
  • 163 До Точен

    1 0 Отговор

    До коментар #89 от "Точен":

    Хубаво го пишеш, но кой господине ще ти позволи??. Влязал ли си в капана ЕС, пък недайси и еврозоната - до тук беше.
  • 164 До НАПРОТИВ

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "НАПРОТИВ":

    Ако гласуването решаваше проблемите, отдавна щяха да го забранят. Казали са го по умни от нас.
  • 165 ник

    0 0 Отговор
    Нойзи,я иди си допии бутилката и не ни занимавай с гласувал-негласувал и защо ли след като ТИКВАТА каза,че Брюксел и Вашингтон ще се разсърдят.Ето там е проблема.че нямаме сържава ,а сме васално племе на Брюксел и Вашингтон.
  • 166 Перо

    1 0 Отговор
    Дали статуквото ще бъде избрано с 500,000 гласа или с 2 млн., няма никаква разлика и гласуването е абсолютно безполезно при тази политическа система, при която манипулаторите на статуквото редят листатите и “избраните” са винаги едни и същи, което прави и завземане на всички власти, по линия на квотния принцип за победителите! Даже Радев “откри”, че за 8-ми път прави предизборни консултации с едни и същи хора, които омръзнаха на всички! Тези депутати с 14-ти мандат ли ще ни оправят външно и вътрешнополитическите проблеми и ще внесат нещо различно, перспективно и положително в новото време? Борбата за пореден път е да се докопат до държавната хранилка и да паразитират на гърба на народа, а не да правят промени и да се вслушват в гласа на електората! Гласуването е абсолютно излишно, старите муцуни са отново в листите!