7 Септември, 2024 20:55 4 369 32

Хората на Ахмед Доган подават жалба във ВАС за указанията на ЦИК

  • ахмед доган-
  • делян пеевски-
  • дпс-
  • румен радев-
  • цик

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му

Хората на Ахмед Доган подават жалба във ВАС за указанията на ЦИК  - 1
Снимка: БГНЕС

"Демокрация, права и свободи - ДПС" около Ахмед Доган ще подаде жалба до Върховния административен съд (ВАС) срещу указанията на Централната избирателна комисия (ЦИК) относно двете крила на ДПС (ДПС - Доган и "Ново начало", поддържащо Делян Пеевски), съобщава БНТ, като цитира свои източници.

Припомняме, че тази седмица ЦИК поиска от двете коалиции да докажат, че партията ДПС не е част от състава им.

Според Изборния кодекс една партия може да участва само в една коалиция на избори.

В понеделник, първият ден от срока за подаване на документи за участие в предсрочните избори, ЦИК беше блокирана в продължение на шест и повече часа от привърженици на двете крила. Тогава Комисията взе решението да приеме едновременно документите на двете коалиции, които се сформират около двете крила, като не им даде пореден номер, за което беше и спорът.

Централната избирателна комисия отказа да регистрира коалиция "Движение за права и свободи - Ново начало" за участие в частичните местни избори на 20 октомври.

Става въпрос за вота за кмет на кметство Габровница, община Монтана, област Монтана, и за кмет на община Омуртаг, област Търговище.

ЦИК мотивира решението си именно с обстоятелството, че в заявената за регистрация коалиция участва и партия "Движение за права и свободи", но е недопустимо участието на една и съща партия самостоятелно и в коалиция за едни и същи избори.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.

С отделно решение ЦИК отказва да заличи регистрацията на партия "Движение за права и свободи", допусната до участие в частичните избори на 20 октомври, каквото искане е постъпило от представляващия партията Делян Пеевски.

ДПС на Ахмед Доган видяха опити на Делян Пеевски да унищожи и след това да присвои марката ДПС. На брифинг в парламента Тимур Халилов заяви, че има заявление, подадено от Пеевски, за заличаване на регистрацията на ДПС, допусната до участие до новите частични местни избори на 20 октомври, които ще се проведат в община Омуртаг и други кметства.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    1 0 Отговор
    Помаците ще минат и без ДПС.
  • 2 Град Козлодуй

    2 0 Отговор
    Сбогом Доган

    Коментиран от #15

  • 3 Диамантената ръка

    1 1 Отговор
    Сега ако някой първи от съпредседателите оттегли ДПС от съответната коалиция и поиска регистрация само на ДПС, ще е първи подал заявление и ЦИК трябва го регистрира, ама няма кой да се сети и продължават да настояват за регистрация на коалиции, документите на които са приети по едно и също време.

    Коментиран от #20

  • 4 Сатана Z

    0 0 Отговор
    Фашистката медия забрани вече и оценяването с ➕ или ,➖ на коментарите под статиите.

    Коментиран от #11

  • 5 да питам Доги

    1 1 Отговор
    Как се управлява партия без пари?
  • 6 ййкй,

    0 0 Отговор
    ко стана бе
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Диана

    0 0 Отговор
    Според мен, не е нужно Пеевски да държи повече на името ДПС...След като има своя формация, нека й избере ново, чисто име - всички видяхме колко държи Доган и неговите поддръжници на доброто на България, подкрепяйки каузата на БСП в решителния момент за образуване на редовно правителство в последния парламент : като истински държавни предатели! Доган не за първи път заема антидържавна позиция, но този път го направи пред очите на целия Свят! Аз съм уверена,че не всички български турци са български предатели и че ние трябва да се опираме на такива хора, решавайки държавните ни проблеми...Така че би било много по- добре турците у нас да се включат в едно ново, истински патриотично начало - ние всички имаме една родина и всички заедно можем да построим доброто си бъдеще...Другата възможност е всички турци у нас да са предатели, целящи връщането на България в границите на Турция, но това не ми се вярва - никой не ги е карал да стават българи, те сами са избрали това...Такива като Доган обаче търсят други ниши за себеизява и не се знае докъде са стигнали манипулациите му - факт е,че доста хора от ДПС застанаха зад неговата предателска позиция...Тук искам да се поясня за по- младите, че ДПС се роди като анти- БСП партия с особената помощ и подкрепа на СДС...
  • 11 Лост

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Сатана Z":

    Ще видим довечера дали ще има анкета с глупави отговори.
  • 12 Новият лидер на Велика България

    1 2 Отговор
    “Аз съм единственият противник на настъплението му като проводник на Русия и Москва и няма да се откажа.
    Мястото на България не е да е руска република!”





    И още от днешното изявление на лидера на България Пеевски :

    “Европа вижда това, нямайте съмнение. И няма аргумент, с който Европа и нашите евроатлантически партньори да бъдат убедени, че това е за доброто на демокрацията.

    Защото Европа не допуска самозабравили се фигуранти като Мистър кеш да яздят институциите и партиите и да размахват заплахи и принуда, осигурявайки за себе си и близкия си олигархичен кръг чадър и протекция.

    Играта на Радев е ясна - той брани себе си и е готов да предаде държавата на Москва, в името на своето и на приближения си кръг от олигарси оцеляване и кражби . Радев не може да приеме правилата на демокрацията, защото самия той в генезиса си е несъвместим с тях. Аз ще го приключа завинаги “

    Коментиран от #13, #14, #31

  • 13 Стойко

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Новият лидер на Велика България":

    В момента Делян Славчев Пеевски провежда операция "Чисти ръце" в България! Идва времето грабители и олигарси да си платят за 34 години кражби в страната! Къде е главния дерибей и крадец в България със стотиците обръчи от фирми които му пълнеха палати и сараи? " МЕСТЯТ ГО КАТО ЧУВАЛ С КАРТОФИ. ДОГАН ВЪВ ВИЛА НА ЮЛИЯН ИНДЖОВ НА БРЕГА НА ЯЗОВИР „ДОСПАТ“.
    Кой е Юлиян Инджов? Бивш ортак на Гриша Ганчев във ПФК ЦСКА-София! Един от перачите на милиардите на Доган чрез няколко строителни фирми. Не случайно и Гриша Ганчев преди месец избяга от футболния клуб ей така на пожар! Като го остави в окаяно състояние! Бивш близък на избягалия повече от 10 години бивш банкер Цветан Василев! Василев който според Пеевски е ощетил народа на България с 5 милиарда. Василев който с държавните пари и парите на вложителите създаде партия ( ББЦ на Бареков) и наливаше в нея нашите пари безотчетно! Къде в света има случай директор на банка да създава партия с народни пари? Самия Василев призна че е наел пиар агенция според която за най подходящ лидер на неговата партия е бил Бареков. Наливаше в чували дори без да ги броят милиони за партията му. Според Пеевски са установени 126 млн.

    Коментиран от #22

  • 14 Стойко

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Новият лидер на Велика България":

    Продължавам..Приятеля на Цветан Василев ,Гриша Ганчев има да връща над 1 млрд.лоши кредити на КТБ да приватизира "Петрол" и след фалита на банката не ги върна на държавата! Но Делян подкарва и него! Медиите му от няколко дни информират че лицето Гриша Данаилов Ганчев е поръчител на няколко убийства като се цитират имена. Затова Ганчев толкова скоропостижно и ненадейно избяга от ФК ЦСКА -София. Давай Деляне ...Народа на България е с теб и подкрепя операция "Чисти ръце"
  • 15 Механик

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Град Козлодуй":

    Сбогом Доган ...Вече няма място за дерибея в нашата България
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 дон

    0 0 Отговор
    Това е грешка, ВАС е 51% собственост на Дебелия Магнит
  • 20 56788

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Диамантената ръка":

    Та нали другия веднага печели

    Коментиран от #32

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Диана

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Стойко":

    Според мен, операция " чисти ръце" у нас днес не трябва да съществува - не и за периоди на оцеляване!...Това би заприличало на взаимно унищожение...Трябва БСП, която ни въвлече в своя Преход към пазарна икономика и създаде всички днешни проблеми у нас, да бъде разобличена като лоша политическа партия и извадена от политиката, според мен...Никой от техните членове или от останалите 14 партии с които те днес се коалират не трябва повече да се допуска до политиката - това са безотговорни интриганти, довели страната до най- тежка Национална Катастрофа...
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 николчо

    0 0 Отговор
    След като Пеевски прегази Доган и го унижи , сега се заема с Герб , защото няма много време до изборите
  • 27 Турчин

    0 0 Отговор
    Пияницата и неадекватният Меди Демирев Дуганов е бита карта. Свърши с него. Защитава го един индивид, който е убил двама на пътя и Турция иска да го разпита заради ФЕТО.
    Много добре помним и знаем трудните 1984-89 години. Знаем, също, че Меди Демирев Дуганов е спасен от възмездието на КДС от КГБ.
    През Март-Април 1985 година, в Толбухенски( Добрич), Варненски, Шуменски, Силистренски, Варненските създадоха местни Съпротивителни движения против смяната на имената на турците.
    В последствие, тези структури бяха събрани под един покрив с името Национално Освободителното Движение на Турците в България ( НОДТБ -BTMKH).
    Организацията имаше ,Устав, Програма и цели за противоборство.
    Няма да се впускам в подробности, в Толбухенски окръг ,първите изяви и позиви бяха разпространени на 31.05.1986 с призив, на местните избори на 12.06.1986 година да не се гласува или да се гласува с празни пликове (да не се слагат бюлетините в плика). Точно СЕДЕМ ДНИ след разпространението на позивити започнаха масовите арести. Буквално за часове, уж "нелегалната организация " буквално се срина. После научихме, че, Меди Демирев Дуганов е бил задържан и е изпял цялата организация за да спаси живота си. Над 4500 хора минаха през челичените ръце на Държавна сигурност, много от тях бяха разселени из видинско, врачанско, Михайловградско (Монтанско). Бяха в Белене, Бобовдол...Пазарджик, Стара Загора...
    Всичко това тежи на съвестта на Меди Доганов.
    Аллах/Бог/Господ няма тоя
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Бай араб

    1 0 Отговор
    Етническите подали молба,кой ли я е писал тази молба, Йордан Цонев го няма вече
  • 30 Горски

    1 0 Отговор
    Това че един мафиот е захапал друг мафиот не променя с нищо положението в кочината. Лустрация му е майката, тотална чистка от ДС кадрите от държавните институции ще отпуши икономиката и бизнеса от рекет и зависимости.
  • 31 Антония

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Новият лидер на Велика България":

    А да е част от американската политическа кочина.
  • 32 Диамантената ръка

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "56788":

    Указанията на цик са дпс да се извади от коалициите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове