11 Септември, 2024 13:02 1 220 10

Соня Колтуклиева: След екскурзията на държавна сметка в Азербайджан: През ноември петима от ЦИК ще ходят в САЩ

  • цик-
  • командировка-
  • сащ

Командировката започва в периода, когато се правят списъците с новите депутати

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

След екскурзията на държавна сметка в Азербайджан, която си спретнаха от 28 август до 3 септември председателят на ЦИК Камелия Нейкова и говорителят на ЦИК Росица Матева, нов воаяж се подготвя, този път - отвъд Океана.

От 3 до 8 ноември петима членове на ЦИК ще пребивават в Съединените американски щати: двама от квотата на ГЕРБ, двама от квотата на ИТН и един от квотата на БСП: Георги Баханов, Йорданка Ганчева, Елка Стоянова, Гергана Стоянова и Емил Войнов. Те са по покана на американската страна - по повод президентските избори - но разноските са изцяло за сметка на ЦИК.

Това разкри във "Фейсбук" Соня Колтуклиева.

Справка от днес сочи следните данни:

- самолетен билет : икономична класа с чекиран багаж, 1 куфар: British Airways - 977 евро, Turkish airways - 790 евро, Lufthansa - 786 евро.

- Хотели във Вашингтон, близо до Белия дом и Конгреса: Hilton - 300-330 долара; Marriott - 350 долара, няма приличен хотел за по-малко от 250 долара на нощувка.

Дневните да Северна Америка са 58 евро.

Ако приемем средна цена за самолетен билет 800 евро, за хотел - 300 евро плюс 58 евро на ден, грубо какво се получава: 2950 евро на човек - 14 750 евро (29 500 лева) за цялата делегация.

Командировката започва в периода, когато се правят списъците с новите депутати, избрани на 27 октомври - в началото на ноември ЦИК има много работа, а ще отсъстват 1/3 от членовете на Централната избирателна комисия.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ей тука тъй

    11 1 Отговор
    Оня боклук циониста, не мой да не се изплюй.
  • 2 Ми ходи и ти...

    6 6 Отговор
    Ма като нямаш акъл да работиш тяхната работа.Или пък знаеш само да критикуваш и плюеш.
  • 3 ТаУмВзе

    10 0 Отговор
    Разходката у краварията е с цел калибровка и дресировка на местният слугинаж, че да не вземе да се обърка нещо при Уж Изборчетата де. ХАХАХХА Кви 15 хиляди долара, съществата Милиарди извлекоха и Продължават да Крадът Клекнали!
  • 4 Тая се излага

    3 2 Отговор
    Да не годоеим, чд се продаде нс Пеевски, соравка ПИК
  • 5 Нямам думи

    11 1 Отговор
    Ало, факти, оставете размишленията на тази клета женица за пик. И вас ли ви купиха????? Мислех, че сте сериозен сайт, явно не сте!!!
  • 6 Поръчкова журналистка

    7 2 Отговор
    Справка в ПИК
  • 7 мунчо

    5 1 Отговор
    Ами да се поразходят хората-големи заплати, командировки, дълги месеци нищоправене - е, българи Заслужихте си го!
  • 8 ВЪЗМОТЕН

    5 1 Отговор
    СОНЧЕ КАТО ЯДИ ПАСТИ ОТ КТБ ГОРДОСТ ЛИ ТИ ИДВА Я СЕ УСПОКОЙ СПРИ С ФЕЛАЦИОТО
  • 9 СЗО

    0 1 Отговор
    ЦИ(Р)К е надута гайда-само мърдаш пръстите, тя сама свири.
  • 10 Четящ

    6 1 Отговор
    Г-жо Колтуклиева, във вашите публикации има тенденциозност и открита защите на позициите на Делян Пеевски. След закупуването на ПИК от г-н Пеевски , се говори , че сте получила неприлично голям БОНУС, да коригирате убеденията си и публикациите си. От прочетеното от мен ...се вижда че слуховете са ВЕРНИ. Платения журналист е предател на съвеста си и доверието на Народа.