УАЗ обещава хибрид през 2020 г.

10 Юли, 2017 16:38
14 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 5906
Автор: Георги Касабов

Уляновският автомобилен завод разработва автомобил с бензин-електрическа силова установка, обяви шефът на компанията Вадим Швецов на международното изложение Иннопром-2017 в Екатеринбург. Серийното производство на хибрида трябва да започне през 2020 г.

Първата "уазка" с комбинирано задвижване ще стане пикапът Profi с товароносимост 1.5 тона, базиран на модела Cargo. Вече имало и клиент за бензин-електрическото камионче в лицето на най-голямата енергийна компания в Русия "Россети".

Вадим Швецов (вляво)

По време на представянето на прототипа Швецов е заявил, че хибридното Profi ще може да се кара само на ток в града. Това щяло да спомогне за намаляване на разхода на бензин наполовина.

Преди да се захванат с усъвършенстването на високотехнологичната задвижваща система обаче, инженерите на УАЗ ще трябва да се справят със сериозни технически проблеми, които заплашват да осуетят официалния старт на серийното производство на Profi на 1 септември. Според EX-ROADmedia се късали задните амортисьори на предсерийните прототипи на пикапа, което налагало спешна промяна в конструкцията на окачването и подсилване на рамата.