Last news in Fakti

19 Март, 2024 14:35 948 5

Bentley също ще забави първия си електромобил

  • bentley-
  • електромобил-
  • хибрид

Компанията ще заложи на хибриди

Bentley също ще забави първия си електромобил - 1

Bentley реши да отложи пускането на първия си автомобил с електрическа батерия, като забави целта си да премине към изцяло електрическа гама до 2030 г. и да постави по-голям акцент върху плъг-ин хибридните варианти на своите автомобили.

Въпреки това забавяне луксозната марка в рамките на Volkswagen Group остава ангажирана с дългосрочната си стратегия за преминаване към изцяло електрически автомобили. Представянето на първия изцяло електрически автомобил на Bentley сега е насрочено за 2026 г., а доставките се очаква да започнат през 2027 г. Според главния изпълнителен директор на Bentley Адриан Халмарк забавянето се дължи на технически предизвикателства, свързани със софтуерни проблеми и други проблеми, свързани с платформата.

Първоначално Bentley планираше да представи първия си BEV автомобил през 2025 г., последван от пускането на четири допълнителни изцяло електрически модела, всеки с интервал от една година, което ще доведе до пълното преминаване към изцяло електрически модели до 2030 г. Планът на марката "Отвъд 100" обаче беше коригиран, за да се постави по-голям акцент върху плъг-ин хибридните модели поради забавянето на въвеждането на BEV. По време на брифинг за пресата относно финансовите резултати на марката за 2023 г. Халматк спомена, че забавянето и променящите се пазарни условия са предизвикали увеличаване на инвестициите в хибридни технологии.

Въпреки че графикът на BEV на Bentley беше отложен, компанията остава ангажирана с първоначалната си цел, поставена през 2020 г., за преминаване на всички модели с двигатели с вътрешно горене към плъгин хибриди до 2026 г. Това включва конвертиране на моделите Continental GT купе и Flying Spur към плъг-ин хибридни задвижвания от това лято. Тези модели ще комбинират двигател V8 с електрифицирана задвижваща система, което представлява подобрение за плъгин хибрида Flying Spur, който понастоящем използва двигател V6.

Bentayga ще запази настоящата си гама двигатели до 2026 г., след което ще премине към модели само с плъг-ин хибридно задвижване. Bentley предвижда удължаване на живота на своите хибридни модели, като Холмарк посочва, че компанията ще продължи да ги продава и през следващото десетилетие.

Решението за отлагане на електрическия автомобил на Bentley следва подобен ход на Aston Martin, който отложи пускането на своя първи BEV за 2026 г.

Забавянето на пускането на своя EV от Bentley се дължи предимно на вътрешни технически предизвикателства, а не на забавяне на възприемането на изцяло електрически автомобили. Тези предизвикателства включват въпроси, свързани с технологията и архитектурата на батериите, необходими за постигане на целите на марката по отношение на производителността и пробега.

През 2023 г. Bentley продаде 13 560 автомобила, отбелязвайки 11% спад в сравнение с предходната година, тъй като марката коригира производството преди планираните промени в моделите, включително преминаването към плъг-ин хибриди. Освен това компанията прекрати производството на последния си модел с V12 през април.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бонев

    5 1 Отговор
    Колко трудно е да признаеш че след провала с мултикултито следва и провал с шашмата наречена зелена сделка.

    Коментиран от #2

  • 2 Къде са ганьо....вцит.....е

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бонев":

    с дизелитеееееее хаха

    Коментиран от #3

  • 3 Жалък си

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Къде са ганьо....вцит.....е":

    Чочко.

    Коментиран от #4

  • 4 Ето

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Жалък си":

    Един хаха
  • 5 Земеделска мутра

    0 0 Отговор
    Чи кво ши карам сега, продадох 2 годишна G класа чи ми омръзна, ши ида до Банкя да видя кво е на мода