Last news in Fakti

19 Март, 2024 09:45 3 932 9

BYD възнамерява да натрие носа и на всички "хибридни" конкуренти

  • byd-
  • хибрид

Новите хибриди ще могат да изминават около 2 000 километра с пълен резервоар и пълно зареждане на батерията

BYD възнамерява да натрие носа и на всички "хибридни" конкуренти - 1

Китайци от BYD са напът да представят своята пета генерация хибридна система, която ще позволи на техните хибриди реална консумация от само 2.9 литра гориво на 100 километра. Тези нови хибриди ще могат да изминават около 2 000 километра с пълен резервоар и пълно зареждане. За сравнение сегашните хибриди трудно минават автономен пробег от 1 000 километра.

Останалите китайски компании също много трудно ще се конкурират с най-новата DM технология на BYD. Сегашните хибриди SAIC-GM-Wuling имат комбиниран пробег от 1 100 км и разход на гориво от 3.98 л/100 км, докато Geely Galaxy L6 предлага пробег от 1 370 км и разход на гориво от 4.55 л/100 км.

BYD възнамерява да натрие носа и на всички "хибридни" конкуренти

По-голямата част от настоящите BEV на BYD са базирани на електронната платформа 3.0, представена през 2021 година. Тази година ще бъде въведена платформата e-Platform 4.0, в която ще бъдат подобрени показателите за маса и енергийна ефективност.

Основната цел на BYD е да завземе и голям дял от пазара на бензинови автомобили, както и да изведе навлизането на автомобили с хибридни силови трактове на нов ниво. Днес BYD продава както plug-in хибридни електрически превозни средства (PHEV), така и електрически превозни средства с батерии (BEV), а общите продажби на превозни средства на производителя надхвърлиха 3 милиона единици миналата година.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 определено

    26 3 Отговор
    китаеца ще им счупи главите
  • 2 Ха дано

    22 3 Отговор
    И ако цената му е нормална, и ако е издръжлив да 200х км…..аз ще се наредя на опашката.

    Коментиран от #3

  • 3 Хохо Бохо

    33 5 Отговор

    До коментар #2 от "Ха дано":

    Цената няма да ти е адекватна защото брюкселските зелки се грижат за благото на инвеститорите и ще ти нашият мита, дето са 2 пъти над цената на автомобила
  • 4 Край

    23 6 Отговор
    Като знам как приключиха индустриите на България изпитвам огромно удоволствие да видя как приключват тези на германчетата.
  • 5 Роки

    5 11 Отговор
    Китайците докато не си оправят имената на продуктите нищо няма да натрият .

    Коментиран от #7

  • 6 Урсула фон дер Келепир

    20 1 Отговор
    На тези BYD, ще им въведем 2000 % мита, такси и акцизи за ЕС за да може да си продаваме нашите ЕС возилата с феноменалния пробег от 250 км за нищожните 50К ойро на бройка!
  • 7 да ве да

    14 0 Отговор

    До коментар #5 от "Роки":

    Колкото си ги оправиха Шаоми и Хyйвей 😅
  • 8 емил

    14 2 Отговор
    Чакалите в Брюксел сигурно работят върху новите мита за Китайските коли. Хиените никога на да допуснат , свободната конкуренция защото веднага цялата автомобилна индустрия на Европа ще се срине. Американците за себи си ще казват ,че Китайските автомобили застрашават Националната им безопасност. ( тези иди...оти стигнаха до там всичко им застрашава националната им безопасност - човек да пръдни ще го считат за заплаха за безопасно ста им ) .
  • 9 няма ли кой да си измисли дизайн?

    5 1 Отговор
    почти нищо не се разбира от статията за котайската панамера…