Last news in Fakti

11 Април, 2018 17:11 2 297 21

Джамбазки отново гневен на ДПС заради скандален проект за джамия

  • ангел джамбазки-
  • джамия

Кмет в Родопите одобрява проект за строеж на джамия, чийто възложител е негов брат

Джамбазки отново гневен на ДПС заради скандален проект за джамия - 1

Българският представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО – Българско национално движение Ангел Джамбазки остро реагира срещу опит на ДПС за строеж на джамия. В социалната мрежа „Фейсбук“ воеводата сподели за сигнал, изпратен до него, от жителите на с. Лъкавица, Пловдивско, които се оплакват от намеренията на ДПС да построят джамия в селото им.

Ето какво написа Ангел Джамбазки на официалната си страница във „Фейсбук“:

ДПС в Родопите с поредна гнусна провокация – опитва се да строи джамии насила в село Лъкавица, сменя имената на починалите в Доспат.

Кмет от ДПС одобрява проект за строеж на джамия, чийто възложител е негов брат.

Казусът се развива в с. Лъкавица, община Лъки, област Пловдив. Постоянно живущите там са 16 човека, но селото е голяма вилна зона.

Джамбазки отново гневен на ДПС заради скандален проект за джамия

Там няма действаща джамия, съборена е отдавна, останал е месчитът до нея. Селото е било потурчено преди около 200 години, тогава е строена и вече несъществуващата джамия.

Имам адресирана до мен молба, подписана от местни жители и собственици на имоти и вили, които не желаят да бъде построена джамия в близост до земите и имотите им.

Демонстрираното от кмета на ДПС и брат му нахалство е недопустимо и неприемливо.

Жителите на селището са получили обявление с № К-564 от 29.11.2017 г. на общинската администрация на град Лъки, с която се съобщава на същите, че със заповед № 208 от 23.11.2017 г. на кмета на община Лъки е одобрено изменение на околовръстния полигон на с. Лъкавица.

Възложител на одобрения от кмета проект е „Мюсюлманско настоятелство“ – гр. Лъки, което е представлявано от Стефан Чавдаров Симеонов – брат на кмета на гр. Лъки, а именно Валентин Чавдаров Симеонов, избран от листата на ДПС.

Одобреният и потвърден с решението на същия проект се състои в попълване на кадастралния план на с. Лъкавица с построяване на джамия и прилежащи постройки на същото място. Това се случва със съмнително финансиране от т.нар. „Мюсюлманско настоятелство“.

След получаване на обявлението, недоволните се събират и подават две жалби до общината на гр. Лъки и Административен съд – гр. Пловдив, които са с вх. № К-1862/11.12.2017 г., подписана от 21 жители и наследници на земите, и К-1864/11.12.2017 г., подписана от други жители на селото. Жалбата за отмяна на решението на кмета е изпратена до Административен съд – гр. Пловдив с писмо с изх. № К-1864-1/22.12.2017 г.

Предвид обстоятелството, че жалбата за съжаление е била оформена неправилно и не се конкретизира правният интерес от тяхна страна, съдът с Определение № 332 от 14.02.2018 г. остава молбата без разглеждане. Предвид това, за известен период от време не може да се подава иск със същия предмет и основание.

Това е правната страна на нещата. Но местните хора не желаят да им бъде натрапвана джамия от ДПС. И ги подкрепям напълно. Затова първо ще проверим финансирането на този скандален проект, после всички факти и обстоятелства около него. Да се готвят прокуратура, ДАНС, ДНСК и прочее. Днес пловдивският депутат от ВМРО Александър Сиди бе в селото, за да се срещне с местните хора и да се запознае с обстановката на място.

Същевременно получих и сигнал от Доспат, в който се твърди, че ДПС активисти - общински служители, подменят надгробни плочи, като посмъртно „покръстват“ починалите, сменяйки имената им с турско-арабски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    6 34 Отговор
    Има които не желаят да има Джамия, но сигурно има и такива ,които желаят?Който иска да посещава храма,а който не иска да не го посещава,къде е драмата?

    Коментиран от #4, #5, #9, #16

  • 2 гост

    38 4 Отговор
    Стига вече с тия джамии бе, то няма толкова мюслита колкото джамии се строят. Като искат джамии да вървят у Турция.
  • 3 гост

    34 2 Отговор
    Ако не се вземат мерки от държавата ще стане второ косово.
  • 4 Реалист

    36 4 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Драмата е рано сутрин като завие на арабски алабаша по микрофона... Все пак сме в Европа а не в Афганистан
  • 5 Гост

    16 2 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    То не е драма, че живущите в селото не желаят джамия, а по им се нрави църква вероятно. Това да не е обществен тоалет насред полето - който иска го посещава, друг пък неще.
    Драмата ще дойде тогава, когато ДАНС, ДНСК и т.н. си свършат работата, както трябва.
    Поздрави КомшУ !

    Коментиран от #15

  • 6 1234

    24 2 Отговор
    Що за наглос, 16 човека и хоп джамия. Ние в нашия блок сме 120 човека и искаме църква до блока, ха сега де!

    Коментиран от #8

  • 7 гост

    6 24 Отговор
    Има драма само и единствено,защото с споменава дпс,но това не е Ислямска партия ,там има и християни и мюсюлмани.
    Ами направете си църква ,кой ви спира,но по важното е дали ще се посещава!
  • 8 ivan4o

    4 6 Отговор

    До коментар #6 от "1234":

    за тая работа се иска пари!

    Коментиран от #10

  • 9 родопчанин

    17 2 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Тия, дето я искат ще са 2 от общо 16-те човека там. На фона на останалите няколко стотин собственици на къщи и вили???
    А рокерите, що не се намесят с тоя кмет и брат му
  • 10 родопчанин

    12 3 Отговор

    До коментар #8 от "ivan4o":

    Те ще свършат парите на саудитците и турчолята! Тогава кво щи праъм???
    Да не станете най-ревностните християни, вие досегашните ибрикчии?

    Коментиран от #12

  • 11 гост

    3 20 Отговор
    Исляма се е запазил през целия режим,когато НА СИЛА ни карахте да бъдем"християни" не стана ,нали?
    Ислям е убеждение,а не традиция като за повечето от вас.

    Коментиран от #17, #18

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 патриотъ

    16 2 Отговор
    Докато ние тука се делим на русофили,русофоби ,кравари,ушанки и какви ли още не,турцизирането тихичко настъпва по нашата родина и не е далече денят,когато турците ще поискат автономия и ние по европейските закони няма да можем да им откажем!Не трябва и керемида на джамия да се допуща вече,защото има достатъчно джамии и в края на краищата,тука е България,все още!Ако управляващите не предприемат мерки и продължават нагло само да крадат,края ни като държава е предопределен и жалък!!!
  • 14 Атеист

    6 4 Отговор
    Да ви го туря в джамиите и църквите, всички религии са рак.
  • 15 El comandante

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Пуснете им ТNT на AC DC
  • 16 Хасан ИБН АЛ КОЗА

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Хасане знаем че си ти , Както и ти знаеш че истинската цел е Завземане на територия ! Което вие мюсюлманите много добре знаете как става , а то става благодарение на Толерантността НАША
    Което се надявам скоро да се промени
  • 17 Недоволен

    11 1 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    То още малко да беше на власт баи тошо и съвсем нямаше да ви има ама нестана
  • 18 Дада

    11 1 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Исляма е насилствена религия подобна на рака и лечението е само едно- изрязване
  • 19 Помнете!

    11 0 Отговор
    Даваш ли даваш, Балканджи Йово, хубава Яна на турска вяра? - Море, войводо, глава си давам, Яна не давам на турска вяра. Отсякоха му и двете ръце и пак разпитват...
  • 20 чалма тв

    3 1 Отговор
    ДПС или Дост, все анти български партии, това го знае всеки. Тези малоумни приказки че там има и българи ги разправяйте в Анадола или на нашите цигани-мюслимани от Столипиново.
  • 21 The TRAPPER

    2 0 Отговор
    Където кукуригат много петли не се разсъмва!!! България- Президентска република !!! Джамбазки, - действай!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове