Last news in Fakti

12 Януари, 2024 05:45 1 614 6

Джамбазки: Правителството сгреши със съгласието за частичен прием в Шенген

  • ангел джамбазки-
  • шенген-
  • евродепутат

Редица наши компании започват да регистрират фирмите си на запад, заяви евродепутатът

Джамбазки: Правителството сгреши със съгласието за частичен прием в Шенген - 1
Снимка: ВМРО

„Правителството сгреши със съгласието си страната ни да бъде приета частично в Шенген – по въздух и по вода. Държавата предаде интереса на бизнеса и се съгласи бизнесът да продължава да губи, а това значи че губят всички български граждани. Ние още не сме в ЕС. Не сме в ЕС докато не сме във всички сфери и във всички договори. Съюзът е основан на свободното движение. Това значи да може твоят бизнес, твоите предприемачи да работят и да продават в страните от общността. Редица транспортни компании започват да регистрират своите фирми на запад”.

Това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки пред NOVA NEWS.

Емил Радев: Румъния оказва натиск върху Австрия заради Шенген, блокира двама офицери за ротацията в НАТО

„Приемането на България по въздух беше измиване на ръцете и неприемане в Шенген”, каза Джамбазки. Той акцентира, че в замяна на този прием Австрия е поискала сериозни проверки на границата на България и Румъния. „България не влезе в Шенген”, категоричен е той.

Според бившия зам.-външен министър Милен Керемедчиев ние категорично сме в Шенген. „Няма нещо като частичен Шенген”, заяви той и поясни, че етап едно е влизането по въздух и вода. „Единствената критика е липса на конкретна дата за влизане и по сухопътни граници в това пространство”, допълни Керемедчиев.
Той смята, че е погрешно да се оказва натиск върху австрийския бизнес, защото 40% от хранителните продукти на техните граждани минават през България.

 


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хххххх

    2 10 Отговор
    Сгрешена ти е главата.. мърлъо!
  • 2 Евгени

    17 0 Отговор
    Габровец казал на сина си : ако ме слушаш, в неделя ще те водя на площада, да гледаш, как хората ядат шекер /захар/.
    Същото е с този хвърчащ шенген, дето, ако много слушаме, ще ни пуснат от въздуха да гледаме как другите са в шенген.

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Да....

    4 1 Отговор
    За да съградиш нещо по най-ефективния начин! Това означава да познаваш обективната реалност!. Т.е.процесите в реалноста и да разгледаш нещата откъм изискванията на целта която трябва да се постигне. Което си е един чисто Дизайнерски процес който регламентира подхода който трябва да се следва за постигането на целта! Но след като всички страни в този процес нямат желание за това, освен техните голи Политически претенции.... Това означава , че целите няма да се постигнат! Което иска да каже ,че управниците на България са в Дупка от която не искат да излезнат! Това се доказнва и от Резултатите от работата на Народното събрани до сега! Това означава че да си юрист и да имаш опит в работата на Народното събрание не е достатъчно а трябва да познаваш естествената логика на всичко онова соето се случва около нас! Така че, да си говорим за разни некомпетентни юристчета и техния Жалък опит в Народното събрание е Безотговорно отношение към този орган и цялата тази Страна. Вижда се колко Посрана е България във всяко едно отношение! Здравеопазване, Социална политика, Съдебна власт, Прокуратура и т.н. С един куп Противозаконни и Противоконституционни Закони, Наредби, Правилници и дреги Нормативни Документи това не става! Това реално Дефинира какво е нивото и до колко тези индивиди разбират от Право и начин да се организира едно Общество. - Една Нула! Една Кръгла или Квадранта НУЛА!

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 безпартиен

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Да....":

    Какво да се очаква от население на страна с 2.3 млн.пенсионери,над 650 хил.малолетни и не пълнолетни,над 700 хил.чакащи заплати от държавен или общински бюджети,над 1 млн.без образование,без професионална подготовка и без трудови навици ц..Гани????Никакви високи технологии и производство на стоки с голяма принадена стойност!Големи инвеститори ни заобикалят инвестират в съседни държави просто защото няма да намерят тук достатъчно нито условия,нито работна ръка!Бавно и сигурно ставаме територия без народ за народ без територия!Иначе-нищо конспиративно?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове