Last news in Fakti

30 Март, 2020 10:15 59 029 79

Кой е Цоло Вутов и имал ли е принадлежност към БКП и Държавна сигурност

  • цоло вутов

Вутов се счита за един от най-богатите българи. Той е управител и съсобственик на 50% от групата от фирми „Геотехмин“

Кой е Цоло Вутов и имал ли е принадлежност към БКП и Държавна сигурност - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Цоло Вутов е интересна личност. В своя статия “Mejdu-redovete.com” пише, че няма публична информация за свързаността на Цоло Вутов с БКП и Държавна сигурност. Но мнозина са на мнение, че ако не е бил свързан с Партията или със службите, е нямало да получи шанс да натрупа голямо богатство, пише Искра.бг.

Справка в сайтовете desebg.com, comdos.bg и agentibg.com обаче показва, че Цоло Вутов не е имал принадлежност към Държавна сигурност. Той не е бил агент, сътрудник, информатор и няма връзка със структурата.

В Уикипедия е посочено, че Цоло Вутов е приятел от казармата с ген. Румен Миланов (началник на Националната служба за охрана (НСО) от 2004 до 2007 г., а от 2009 до 2012 г. – съветник в политическия кабинет на Бойко Борисов, секретар на Съвета по сигурността и шеф на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност).

Когато напуска НСО, Миланов се връща на работа при Цоло Вутов, където е бил и през 2005 г., след като напуска НСБОП. Същата година Цоло Вутов назначава във фирмата си „Елаците мед“ и други висши антимафиоти – бившите заместник-директори на НСБОП Красимир Младенов и Иван Йовчев, както и началника на направление „Борба с терора“ Борил Кацаров.

През 2019 година Цоло Вутов беше удостоен с най-високото държавно отличие – орден „Стара планина“. Предложението е внесено в правителството от министъра на икономиката Емил Караниколов, който е смятан от някои за човека на ДПС в кабинета на Бойко Борисов. Мотивите за връчване на отличието са били: „За приноса и заслугите му към икономическото развитие на страната и изграждането на съвременните индустриални отношения“.

Година по-рано името му нашумя отново, след като беше публикувано видео, на което се вижда как синът му Владимир пръска шампанско за 40 000 евро под звуците на чалгата „Шушана“ в известен френски курорт.

Дни и дори часове след публикуването на видеото, то беше премахнато почти от всички места, където беше качено. Част от коментарите също бяха заличени. Тогава потребители на Фейсбук коментираха, че това няма как да бъде направено без вмешателство от определени служби, защото видеото е изтрито много бързо от социални мрежи и разни уебсайтове.

Дали дългата ръка на службите се е намесила или е поредната теория на конспирацията, може само да се гадае, но това не е единственият подобен случай и е желателно да се замислим…

Кой е цоло Вутов?

Цоло Вутов се счита за един от най-богатите българи. Вутов е управител и съсобственик на 50% от групата от фирми „Геотехмин“. При оценката на богатството на бизнесмена са взети предвид финансовите резултати на компаниите и дела на участие в тях. Не са отчитани лични активи като къщи, коли, яхти и други.

Цоло Вутов е професор от Минно-геоложкия университет в София от 2014 година и академик, и член на Президиума на Евразийска академия за минни науки в Казахстан от 2019 година.

Как Цоло Вутов натрупва богатството си?

През 1976 година Цоло Вутов завършва Минно-геоложкия институт в София. Веднага след това той започва работа в мина „Елаците“ край Етрополе. Първоначално е назначен като маркшайдер, а впоследствие става главен инженер и зам.-директор на рудника. През 1982 година се завръща в София и започва работа в „Нипроруда“. Това е изследователски и проектантски институт.

След 1989 година напуска „Нипроруда“ и учредява фирма „Геотехмин“ заедно с професорите Димитър Субашки и Величко Стоянов. Първоначално компанията се съсредоточава в търсенето на мрамор и варовик. През 1996 година обаче тримата решават да навлязат в строителството. Те изграждат собствен офис на „Геотехмин“ и първия четиризвезден хотел в курорта Банско, както и нов мост над река Глазне /река в Област Благоевград/.

Между 1995 и 2000 година се поставя началото и на геоложко-проучвателни и сондажни дейности на групата компании. Основава се фирмата „Хеликс“, чийто предмет на дейност са минно-геоложките проучвания. В периода 1996-1999 година се проектира и изгражда хвостохранилище „Бенковски-2“, което е най-мащабният проект в минната промишленост по това време в страната.

През 1997 година пък се създава дружеството „Геоохрана“, специализано в сферата на сигурността и охраната.

През 1999 година правителството на Иван Костов обявява за приватизация мина „Елаците“ и Цоло Вутов успява да я закупи с помощта на белгийската фирма „Юнион миниер“. Западната компания кредитира сделката срещу ангажимента през следващите 10 години „Елаците“ да предоставя руда за преработка на „Юнион миниер“. През следващите години фирмата на Цоло Вутов успява да върне дълговете си и да увеличи значително добива от мина „Елаците“ – от 23 милиона тона минна маса годишно на 58 милиона тона през 2008 година.

Строителната дейност

„Геотехмин“, в която влизат 22 дружества, развива и сериозна строителна дейност. Фирми с участието на Цоло Вутов са участвали в изграждането на: новата писта на летище „София“, пречиствателни станции, депа, три метростанции, както и участъци от автомагистрала „Струма“, пише „Труд“. „Геотехмин“ е сред първите частни строители на метрото. Той е избран за подизпълнител от японската компания „Тайсей Корпорейшън“. Така „Геотехмин“ изгражда метростанция „Васил Левски“ и свързващ тунел.

„Геотехмин“ си сътрудничи с още една японска компания – „Мицубиши Матириълс Текно Корпорейшън“. Двете компании подписват няколко споразумения за проекти в сферата на околната среда.

Фирми на Цоло Вутов участват и в строителството на водноелектрически централи в Искърското дефиле, на ветроенергийния парк край Камен бряг и Шабла, на пречиствателните станции на ТЕЦ „Марица Изток 3“.

Компанията „Пътстрой 92“ участва в рехабилитацията на отсечката от Софийския околовръстен път до село Ковачевци, както и в изграждането на Регионално депо за не опасни отпадъци на общините Ботевград, Етрополе и Правец.

Чрез „Елаците Мед“ Вутов приватизира и общински фирми за пътно поддържане в няколко града на страната. Сред тях са столичната компания „Пътно поддържане“, както и „Пътища и съоръжения“ – София и „Улично осветление“. Собственик е и на фирмите, които поддържат инфраструктурата в Лом и Берковица.

Преди две години името на Цоло Вутов нашумя отново, след като беше публикувано видео, на което се виждаше как неговият син Владимир пръска с шампанско за 40 000 евро под звуците на чалгата „Шушана“.

Авария в хвостохранилището „Бенковски-2“

Тези дни отново се заговори за „Геотехмин“ и хвостохранилището „Бенковски“ 2. Както Искра.бг ви съобщи поводът беше замърсяването на река Тополница. От Министерството на околната среда и водите потвърдиха, че източникът на замърсяването на водите е хвостохранилището, а причината е възникнала в него авария. Вследствие на нея е имало изтичане на дренажни води в река Тополница.

При пристигането на екипите от инспектори аварията вече е била отстранена. Взети са били проби от четири пункта – село Поибрене, моста при село Петрич, река Тополница при мястото на вливане на дренажните води и при село Чавдар. Очаква се да бъдат оповестени резултатите от тях.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 64 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Добре че го има СДС

    160 14 Отговор
    Елаците мед Етрополе-3 милиарда печалба на година,Челопеч 3 милиарда годишна печалба,ние шием лазглавници правим столове и маси и мебели за Европа,и сега като на никой не му трябва нашето правителство ще стоим гладни,УНИКАЛНИ СДС БСП и ГЕРБ
  • 3 любопитен

    166 16 Отговор
    Този ли е следващия, който ще гърми?

    Коментиран от #6

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    136 17 Отговор
    олигарх пари и богтството си е натрупал по престъпен начин кървави пари

    Коментиран от #33, #79

  • 5 Смяяяях

    105 12 Отговор
    Евразийска академия, хахахахх. Също като марсиано-лунна. Два пъти ххахахаба
  • 6 Крийгс

    87 8 Отговор

    До коментар #3 от "любопитен":

    По всяка вероятност, щом го осветляват,, Труд" сега ще изкопат портиери и чистачки да го наклевтят!
  • 7 дядо Койчо

    109 2 Отговор
    У гробищата банкомати нема!
  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    130 6 Отговор
    всички са ДС мутри ма фийоти

    Коментиран от #40

  • 9 ДС агент

    159 6 Отговор
    Унищожено досие! Хората не са балами!
  • 10 Не знаеш от храст ще изкочи

    107 11 Отговор
    Всичко е много странно ако не бебшки смешно.
    Цоло ,е активен бизнесмен в Минната индустрия, печели добре и си живее някакси незабеляван от повечето политици много богато.
    Защо му трябва на Цоло, да се занимава с държавни поръчки да прави магистрали?.
    Всички знаем ,че има разлика от тунел в мините до магистрала.
    ЦолО ли отиде и се хвърли на държавната поръчка, или някой му се подмаза ,както Борисов ,КАКТО ОБИЧА ДА КАЗВА ,АЗ МУ ДАДОХ .
    Беше ли Цоло толкова беден, че да му осигурим бизнес за 600 милиона.
    Има много фирми, които не са на Цоло, не е ли нормално Цоло да каже, не не искам тази държавна поръчка ,дайте я на някой закъсал.
    Дали и чистия като бисер, Цоло Вутов, не е във групата картаджий - измамници,
    които , съсипват държавата с нагласени поръчки?
    Ако е така, то има отговор за личноста Цоло Вутов и неговото минало.
  • 11 к1 profesional

    96 8 Отговор
    Няма го в масивите , защото все още се води действащ. Другото правило , действащо в времето на натрупване на капитала- без подкрепата на ДС ( 1 /6 управление) и висшата стопанска номенклатура на БКП - щеше да е ЕТ и в мутренските времена щеше да е фалирал. Но да е жив и здрав .
  • 12 Сандо

    67 24 Отговор
    На много хора след 90-та им дадоха възможност да станат крупни капиталисти.Малцина успяха,което доказва,че членството в БКП и принадлежността към службите не е решаващ фактор.

    Коментиран от #21, #22, #56

  • 13 Javor

    104 6 Отговор
    Светлината в живота на Цоло не е от лампичката на Шушана, а идва от високо и му свети в тъмното за да го прекара през всяко управление от 89та до днес!

    Коментиран от #39

  • 14 Няма случайно

    79 9 Отговор
    Богати в България. Няма и некомунист богат

    Коментиран от #32

  • 15 Сойка Присмехулка

    121 3 Отговор
    1. Да се говори нещо за този човек?
    2. Колко такива незнайни милиардери има?!
    3. Има ли милиардер, който не е бил от ДС и БКП, и да не е отъркан във властта във всичките и цветове? Всъщност истинският цвят на властта не е ли мръсно-сив?
    4. Чии досиета изгоряха в онова време?

    Коментиран от #48, #57

  • 16 безпартиен

    112 4 Отговор
    Търсете родата!Няма как да липсва там АБПФК!Може и на жена му.Случайни хора и събития няма!

    Коментиран от #26

  • 17 Reptile

    27 59 Отговор
    Кой сметна 3 млрд на година от Челопеч?! Кой!? В пространството циркулират тотални безумия.
    Има живи хора, които са работили ТАМ, питайте ги, какво и колко е добивано по време на соц-а и спрете да плямпате глупости!
    Аман от хора, на които все някой им е изял десерта и е ВИНОВЕН за положението им.

    Коментиран от #29

  • 18 Гюро, рабов

    62 5 Отговор
    Селяндурското съзнание придобито от комунизма тезисите на другаря живков партия правителства и разни чифутско американски гаври които успяха да промуят селяндурския крехък мозък /99 % комунисти са селяндури /сиреч тарикат мързелив селянин който го мързи да копа успяха да си наложат подкупния рушветчийски табиет на добре оформената вече нова бълг държава /факт/конвертеруен бг лев до 2 та свет война /. И да превземат държавата чрез мръсни интерисчийски подходи манипулации и да убият интелегентния ииндувидуалния потенциал на световно ниво "новия социалистически" "гражданин" и убиха държавностс на исъонския българин. Кой днес можем да сравним с. Ляпчев. Буров. Стамболов. Пълни безкруполни предатели и котумпирани селяци. Ив. Костов. Георги. Първанов. Симион. Дянков. Милен. Велчев. Бг помия администрацията. Стражарите на. Демокрацията. Къде си вярна ти любов корумпирана напъст. Ето къде е истинския. Вирус. Вирусът на българската олигархна държавност. И сега винят. Божков. А къде беше. Цацаров чиста демагогия. Маде ин. Булгаристан.

    Коментиран от #37

  • 19 Обективен

    79 4 Отговор
    Случайни работи няма..........За да стане олигарх е бил или в БКП или в ДС. Бъркал е и той в кацата с меда........
  • 20 Дидо

    68 3 Отговор
    Зад всеки успял у нас стои ДС КГБ
  • 21 Garrincha

    34 5 Отговор

    До коментар #12 от "Сандо":

    Но е добър старт ! Колкото до дъртия мизерник - сложате му короната !!#

    Коментиран от #71

  • 22 Дидо

    7 4 Отговор

    До коментар #12 от "Сандо":

    Няма такива
  • 23 Иван

    8 21 Отговор
    Той умря този човек преди години, ако не се лъжа.
  • 24 На този

    39 3 Отговор
    са му дали куфарчета, или той сам си го е издействал - с подкупи, убийства, пране на пари? Кои са кукловодите му? Как е станал "правилният човек"? Въпросите ми са хем реториччни, хем и сериозни....
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Отливали са добре златото

    42 3 Отговор

    До коментар #16 от "безпартиен":

    Чух че отливките злато, покривали с отливки от мед и после за експорт, така може много милиарди да са напуснали страната
    в посока" Айланд рая".
    Ще се учудя ,ако няма офшорка!
  • 27 Подготвил се за втори живот

    33 2 Отговор
    Много полицай , е назначил за свидетели.
    На виделото свещи.
    От къде да знаех ,че бизнеса в България е зависим от шефа на полицията.

    Коментиран от #30

  • 28 Единственият ми личен спомен

    60 5 Отговор
    Е, че медодобивния завод е приватизиран явно или неявно от сина на Тано Цолов. И като ги гледам тия именца селяндурски- Тано, Йоло, Пеко, Мако....червената нишка не е прекъсвала. Зная също, че Балканфарма не го лапна някакъв-си 28-годишен исландец (както ни се представяше), а зетьовете на Георги Йорданов. А народецът с гумените цървули и сините работни престилки си избира и преизбира БСП-то...как ли са го наплашили,
    какво са ги лъгали- неспасяемаа работа!

    Коментиран от #64

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Къса памет

    73 2 Отговор
    Геотехмин беше "дупе и гащи" с Мултигруп. Там беше убит и Илия Павлов. А сега си отговорете на въпроса, бил ли е свързан с ДС?

    Коментиран от #44

  • 32 Тисъна

    10 2 Отговор

    До коментар #14 от "Няма случайно":

    Мълчи бе...Верно ли🤣
  • 33 Иван

    34 2 Отговор

    До коментар #4 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    То боко е имал такава принадлежност,че този ли няма да има
  • 34 .Д.Кънев

    24 2 Отговор
    Е видя се къде отишло куфарче с пари на БКП.Е облажили даде и Валери Балевски_Симеонов,е и Бойко Борисов с какви пари е регистрирал фирма.А да са само те да ги облажиш,но не са само те.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 елийо

    42 2 Отговор
    от статията се разбира че е назначил на работа все висши ченгета с дебели вратове, те експерти в минното дело ли са или в стрителството ?? цялата тая мафия няма разплитане, да му мислят обикновенните хора ...... а като е авер на боко да дари няколко милиона за борбата с вируса ??
  • 37 Некк’ъв

    15 4 Отговор

    До коментар #18 от "Гюро, рабов":

    Саше, преди да пръскаш слюнки по мързеливите селяндури, вземи се научи да пишеш и да подреждаш мислите си,а?
  • 38 Густо Майна

    45 2 Отговор
    Кой е Цоло?! Цоло е син на Йоло!!! Все червени тайфуни с "нежни" имена. По нататък - без конентар!
  • 39 бай Брадър

    10 1 Отговор

    До коментар #13 от "Javor":

    Най-точно казано!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 1 Отговор
    не съ представаи за мен. ас съм ГРАД КОЗЛОДУЙ
  • 42 Цола Драгойчева

    28 2 Отговор
    Тоя излезе колега с друго светило хидроинжинера от сараите Аметчо от село Дръндар
  • 43 Умният

    8 1 Отговор
    Някой сеща ли се нещо ( ).
  • 44 Premier

    1 5 Отговор

    До коментар #31 от "Къса памет":

    Бъркаш ги, фирмите са различни

    Коментиран от #69

  • 45 1944

    13 5 Отговор
    тъп и нагъл комунист.
  • 46 Румянцево

    9 16 Отговор
    Чичо Цоло е голям човек и е направил доста добри неща .

    Коментиран от #50, #68

  • 47 Дръвчо

    17 5 Отговор
    Цоло Вутов е демократ за чиста и свята република. Така ще пише в новата история на България, а пък комшиите ще твърдят, че е чистокръвен македонец. И Боко също заедно с министерски съвет са стари македонци.
  • 48 Сивчо

    11 0 Отговор

    До коментар #15 от "Сойка Присмехулка":

    Направо 50 нюанса сиво!
  • 49 потребител

    13 0 Отговор
    Очаквам следващата хвалебствена ода да е за друг представител на Мултигруп,например за Инса.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 тирбушон

    22 3 Отговор
    Комунист и в червата , крадлива и ненаситна гад, да пукне с цялата отровна червена смрад !
  • 52 То само името като видиш

    21 3 Отговор
    И ти става ясно бесен комунист😂😂😂😂значи до 90г е бил работинк насам натам после изведнъж решава да строй хотел на банско😂😂😂явно някои му е подсказал че банско е определен район за ски туризъм и яко леене на бетон интер3сно как с едната заплата започва хотел да строи😂😂😂😂След 1989 година напуска „Нипроруда“ и учредява фирма „Геотехмин“ заедно с професорите Димитър Субашки и Величко Стоянов...пак от тъде пари за фирми и реална дейност освен ако не е човекът с куфарите пари от бкп да развива дейност в минния отранъл
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Путин

    2 4 Отговор
    Не, не е имал!
    Влaдимир Путин
    И кaквo ca нaпрaвили. Cглoбили ca някaкъв инфoрмaциoнeн прoдукт. Нaмeрили приятeли и пoзнaти, и ги зaмecили." Факти
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Николай

    9 1 Отговор

    До коментар #12 от "Сандо":

    Решаващ е, я виж Корни и Киро Добрев как си живеят, Иван Костов и др. да не ги изброявам всички.
  • 57 Николай

    20 4 Отговор

    До коментар #15 от "Сойка Присмехулка":

    Цеко Тодоров Минев е роден в София на 30 октомври през 1960 година. Завършва задочно „счетоводство“ във ВИИ „Карл Маркс“. Женен е, с едно дете. Прави бърза кариера при социализма - стартовата площадка е СО „десислава“, а промените на 10 ноември го заварват като главен валутен дилър на банка „Биохим“. Председател е на Федерацията по ски.
    Но въпреки налаганото мнение в медиите този собственик на Първа инвестиционна банка (ПИБ) не е най-важният. Казвам този, понеже никъде нищо не сес поменава за съдружника му, който е истинският любител на зимните спортове, запален скиор и авторът на идеята за инвестиции в бялата природа. Той е Ивайло Димитров Мутафчиев. Роден е в София на 30 април 1962 година. Женен е. Има брат - Георги. Ивайло е завършил „международни икономически отношения“ във ВИИ „Карл Маркс“ (сега УНСС) и има редица специализации на Запад по времето на социализма. Работил е като гл. дилър на БНБ и е бил един от шефовете е на дилинг-офиса на банка „Биохим“, в който се е подвизавал като негов подчинен бъдещият му съдружник Цеко Минев
    Най-неизвестният факт около Мутафчиев като собственик на банката ПИБ, на „Юлен“ и на „Витоша спорт“ е роднинството му с Тодор Живков. Ивайло Мутафчиев се пада негов племенник.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Николчо

    11 0 Отговор
    Нищо ново! Дявола предложи на първите човеци нов ред в Едем, в който Бог ги беше установил.Те приеха и останаха излъгани. Битие 3
    От времето на писаната човешка история-до днес се вижда постоянния дяволски опит да се предложи на човека нов световен ред.То не бяха цивилизации,то не бяха империи,то не бяха царства,то не бяха диктатури. ..и сега каде са всички "велики сили"?Вавилонската,след това Персийската,Гръцката,след това Римската ...Няма ги, защото не са основани върху Божието слово!!! А Божието слово е живо и деятелно и днес:)!
    Все войни и после фалшив мир,кафето шепа човеци се правят на интелигентни да измислят закони и да поробват останалите с тях.И сами те се поробват от тях ,като се мислеха за мъдри те глупееха,защото остават слепи за свободата от робството на греха,която им предлага Бог. Човешката мъдрост и добруване са като мръсна дрипа!!
    Чрез покаяние и смирение пред думите на Исус Христос в сърцето на човек идва вяра Бога.Чрез която вяра,човек се спасява от греховете и от този свят.Спасява се от греха ,който идва отвътре в човека и от света и неговите изкушения.Чрез вяра се спасява и от погибел след смъртта си. На човек е отредено веднъж да живее и после да умре,но и това побеждаваме чрез вяра в Исус,защото Той съживява мъртвите и ги прави да живеят вечно.Ами то не остана нищо,което да ме плаши вече:)! ! !Как да не вярваш в Исус Христос!?Че то е най-блаженното и хубаво нещо на света !
    Затова се яви Божият син за да изяви на света г
  • 60 рефер

    12 0 Отговор
    Името му е шумкарско.А за родителите някакво инфо?
  • 61 Съмнявам се

    6 10 Отговор
    Не видях нищо съмнително в биографията му. Работи по специалността си. Купува ненужни държавни фирми, които носят сигурни пари. Прави разумни сделки. Кандидатства и печели поръчки. Сякаш единствения му грях е че се е изучил в Комунистическо?!
  • 62 Пеко Таков

    11 0 Отговор
    с Цоло и с Нане от Тексим не сме пили и яли, а и да сме крали е по онова време, сега трансформираме позициите в акции, като Бил и Илон и Баце от Ипон

    Коментиран от #66

  • 63 Наблюдател

    11 0 Отговор
    Че в определени сайтове отсъстват данни въпросния Цоло да е пренадлежал под някаква форма някога към ДС между другото и за сведение може да значи че е още действащ!
    Не си мислете че вече няма такива!
  • 64 Жалка България

    9 0 Отговор

    До коментар #28 от "Единственият ми личен спомен":

    Изглежда доста достоверна информацията ти.
    Аз сщо съм в бизнеса от 1991г.
    Но когато стана на мода, преди 15 години, Догановия модел да ти прилапат фирмата, чрез разни ЧСИ ,Банки, Прокурори или Полицията, или съда, се отвратих от
    мръсотията , и отрепките останали в Българския бизнес.
    Да се самоизядат, канибалите под ръководството на Иван Гешев испълнител и Конструктора на мръсотията Догаан.
  • 65 rambaldievskievichus

    8 1 Отговор
    Сега остава и той да направи някое дарение с "негови" пари като Шиши и Домуса.
  • 66 Това си спомням от онова време

    14 0 Отговор

    До коментар #62 от "Пеко Таков":

    Нане, нали го осъдиха на 20 затвор по Тошово време, той от тези прасета бая пари е изкарал ,та и банка си направи Директора на "Тексим" държавно търговско дружество с много па,ри..
    Тексим по онова време е държава в държавата, Найденов е превеждал в Швейцарски банки над 900 милиона долара за себе си от държавните пари ..
    Някой от политбюро го натопил и го осъдиха да гледа прасета.
    Та и свинар чавека е бил на свобода и е въртял далаверата през цялото онова време, вместо да му направят запор на краденото те го направиха , национален герой на кражбите.,Тексим банк.
    Та и банка му дадоха да си направи,Тимаджийте я купиха нещо има и там гнило, ааааааааааама друг път ще ги кажем истините.
  • 67 сггсгс

    7 2 Отговор
    Селчото с паганското и гнусно име Цоло !! А и вутов бил !
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 ясно

    1 1 Отговор
    Е бил охрана ,а сега си е охранен....
  • 71 по точно

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "Garrincha":

    вирус ``Рики``19!
  • 72 Златоносната жила на Елаците

    11 2 Отговор
    През 1999 година правителството на Иван Костов обявява за приватизация мина „Елаците“ и Цоло Вутов успява да я закупи - от тука пигмея Цолко Вутов започва забогатяването си, не малко известен факт е че освен пирит в Елаците се добива и сяра и злато като отпадъчен матерял, който се пеработва и след това вече не се тълкува като отпадък, поне аз така не мога да определя златото за отпадък и от там скатаване на данъци добиване на злато без разрешителни и тн - Ех Иванеее Костов изрод.

    Коментиран от #75

  • 73 Чси

    12 1 Отговор
    Колкото и да работиш частно и да се пънеш, не можеш направи повече от милион -два. Такива бизнеси за милиарди се контролират от държавата. Недосегаеми и не се коментират даже. Държавата е на едни хора от 1944г насам. Кое не ви стана ясно?
  • 74 НАБЛЮДАТЕЛ

    4 0 Отговор
    ПОРЕДНИЯТ ГОЛЯМ РОДИТЕЛСКИ ПРОВАЛ НА УСПЯЛ БЪЛГАРСКИ БИЗНЕСМЕН!!!
  • 75 Response

    2 0 Отговор

    До коментар #72 от "Златоносната жила на Елаците":

    В Елаците се копае не пирит FeS2, a халкопирит CuFeS2, борнит и други медни руди. Злато като отпадъчен (по-скоро съпътстващ) метал не може да се извлече, пък и в добиваните от Елаците медни руди Au и Ag са в малък процент. В арсенопирита на мината в Челопеч и двата благородни метали са с високо съдържание, но те са спътници на арсена. Там се шири една голяма канадска фирма - Дънди прешъс метълс ДПМ, която отскоро извлича злато и сребро от руда с най-високо съдържание на тези метали в Европа. Мината в Чепопеч я подари на ирландска фирма И.Костов с много ниска комисиона, която я прехвърли на ДПМ, а тази на Ада тепе я теслими също на Дънди прешъс метълс Пожарникарят.

    Коментиран от #76

  • 76 Response

    1 0 Отговор

    До коментар #75 от "Response":

    В началото на Прехода собственик на фирма "Елаците" (мина и обогатителна фабрика) беше Г.Костов и той със сина си живееше в с.Мирково в голяма вила поне до 1997г. Как стана смяната му с Ц.Вутов не зная и дори ми е интересно как така изчезна името на първия собственик след 10 ноември. Доколкото си спомням, Ц.В. е бил на работа като инженер в мина Елаците, сетне се е издигнал с течение на времето, но процесът на замяна на Костов с Вутов е станал по време на Костов и той може да каже нещо повече. Струва ми се, че в играта е участвала и белгийската фирма Юнион Миниер, която закупи МДК-Златица, подпомогнала парично Ц.В. срещу гаранция за снабдяване на Медодобивния комбинат ако не се лъжа 10 години.
  • 77 Комбина

    0 0 Отговор
    Само искам да припомня на по-глупавките, че "От 29 януари 1990 г., със строго секретна от особена важност докладна записка, ген. Атанас Семерджиев разпорежда прочистване на досиетата на агентурния апарат на Държавна сигурност (ДС)." (Уикипедия)
  • 78 Ванко

    1 0 Отговор
    Дренажните води постоянно се изпускат в река Тополница (особено нощно време) РИОСВ не могат да направят нищо и те си го знаят ...

    яжте краставиците от Пазарджишко пълни с тежки метали от Тополница
  • 79 За Козлодуй

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Да ядеш нашия богатския ни й.
    Бедните ядът това което им подадат