Last news in Fakti

22 Декември, 2021 09:28 6 514 13

Big5.bg: Дерибействата на управниците в Тетевен продължават

  • тетевен-
  • управници-
  • кметица-
  • горски-
  • цветомир симеонов-
  • мадлена бояджиева-
  • марихуана

Задържаният с пълен багажник марихуана Цветомир Симеонов продължава да се разпорежда с горите в Тетевенския Балкан

ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

След като бившият горски Цветомир Симеонов бе задържан с пълен багажник марихуана, същият макар и в болничен, продължава да се разпорежда с горите в Тетевенския Балкан, пише big5.bg.

Симеонов бе задържан след мащабна акция на полицията и ДАНС, като в автомобила му бе открито голямо количество марихуана, припомня сайтът.

При задържането си Цветомир Симеонов излязъл пред полицаите със стандартното обяснение, че марихуаната не била негова, а някой му я бил подхвърлил.

Същото началникът на отдел “Управление и стопанисване общински гори” в град Тетевен съобщил и пред разследващия полицай Наталия Василева. Преди две години Василева е била началник на РУ- МВР в Тетевен, а понастоящем - близък приятел и съсед на разследвания от нея Цветомир Симеонов.

Близостта между кметицата Мадлена Бояджиева, Симеонов и Василева били публична тайна в града.

Така на всички вече било ясно, че за пореден път обществото не трябва да очаква резултати от разследването на ОПГ – Тетевен. А единственият шанс за получаване на възмездие бил, ако от София изпратят командирована разследваща група, която действително да се заеме с откриването на нарколаботорията на Симеонов, а не да се разиграват сценки, че някой невидим бил подхвърлил марихуана на “нещастния” горски, пише още big5.bg.

Горският Цветомир Симеонов от четири – пет години действа чрез фирма “Захир” ЕООД, регистрирана в Етрополе с цел маркиране здрави дървета за сеч. Самата фирма “Захир” ЕООД е официално представлявана от Николай Огнянов Билев.

Тази фирма, освен че маркира общински гори на Община Тетевен, маркира също и гори на Община Етрополе и Община Пирдоп. Big5.bg установява, че официално са качени договори за маркиране само на сайта на Община Тетевен, за другите няма нищо официално на страниците им. Същата фирма „Захир“ ЕООД печели и голяма част от търговете за добив на дървесина на тези общини, като така се получава конфликт на интереси, тъй като е недопустимо една и съща фирма да маркира обекти и после сама да си ги сече.

Сайтът многократно писал, че вместо да бъде уволнен дисциплинарно, ползвайки чужд печат, макар и в болничен Симеонов продължава да си прави каквото иска, а далаверата продължавала да тече с пълна сила. Освен от полицайката Василева и кметицата Бояджиева чадър над Симеонов бил разпънал още и шефът на горите в Ловеч Павле Богдански.

Медията многократно писала за дървената мафия в района и за това как поголовната и неконтролируема сеч се извършва със съучастието точно на горския Цветомир Симеонов. Независимо от ареста в началото на ноември на началника на отдел „Управление и стопанисване на общински гори“ – гр. Тетевен – Цветомир Тодоров Симеонов, неговият шеф не изпратил експертна група, която да документира наглия произвол на неговия подчинен. Затова пък репортер на mutrinews.bg документирал на място безчинствата на дървената мафия.

Според тетевенци проверките и арестите с нищо не са променили обстановката в общината. Дерибействата на дървосещкачите продължават. Още не е открита и нарколабораторията за марихуана, за която бе разследван горския Цветомир Симеонов. Кметицата Мадлена Бояджиева пък продължава да управлява общината като бащиния, след като преди месец се оплака в медии, че била нарочена и тормозена от медии за това, че видите ли – позволили си да пишат за нея.

Надеждата на тетевенци била, че новата изпълнителна власт може най-накрая да обърне истинско внимание на проблемите в района.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 XYZ

    42 3 Отговор
    Гешев, "самосезира" ли се??? Не-е-е, този е от ВАШИТЕ!

    Коментиран от #3

  • 2 питам

    35 3 Отговор
    Рашков, спиш ли ! До кога ще копирате шайката !!!!Трябват белезници ,арести и свестни прокурори ,за да лежат в затвора мутрите !!
  • 3 Гешев съм

    19 3 Отговор

    До коментар #1 от "XYZ":

    Абе аз да не съм многоръкия Шива, бе?
    Дай некой с некви откраднати кокошки и ще се самосезираме, ще изпратиме искане за установяване на серийните им номера и така.
    Моля, недей да ме занимаваш с glупости.

    Коментиран от #4

  • 4 ИЗЧЕГЪРТАЙТЕ КАСКЕТА И МАФИЯТА

    18 2 Отговор

    До коментар #3 от "Гешев съм":

    ТЯ МАФИЯТА НА РАЗБОЙКО БОРИСОВ Е МНОГО СИЛНА И ЗАТОВА Е ТАКА. КАКСЕТУРАТА ПАЗИ МАФИЯТА. Е КАК ДА ИМА ПРОМЕНИ И РЕЗУЛТАТИ. СЕЧЕ СЕ ГОРАТА ПОГОЛОВНО, ПОСЛЕ РЕВЕМ,ЧЕ ПАДНАЛИ МОСТОВЕ,ПЪТИЩА ЗАЛЕТИ ОТ ВОДНАТА СТИХИЯ. ДОКАТО МАФИЯТА НЕ СЕ ИЗЧАГЪРТА, ТАКА ЩЕ Е.
  • 5 дедя

    17 2 Отговор
    Масова сеч от герберските мутри и при един порой като отнесе пътя и моста плачат на държавата големите бизнесмени като тия в Триград
  • 6 Неделко

    16 1 Отговор
    Ако държавата ни и сега не се оправи с мафиотите ние ще ги оправим - чашата на търпението на обикновенният човек прелива има начини когато при липса на власт хората поемат нещата в ръцете си ! Хората са сила по голяма от силата на една държава и някаква си шайка крадци !

    Коментиран от #13

  • 7 Ооо

    9 1 Отговор
    Марихуаната се легализира в германия но сеченето на дървета е ГОЛЯМОТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ КОЕТО ВЕЩАЕ СУША
  • 8 Гост

    6 0 Отговор
    Да въведат 10 00лв. глоба за неправомеро отсечено дърво, нещо като еко такса, да видим колко бързо ще им се изпарят мераците.
  • 9 Хасан Ибрямов

    8 0 Отговор
    8 годишен мораториум на каквато и да е сеч в горите. След това ще решават за санитарна за две години и отново пълна забрана . Е, може би ще трябва по -силна във всяко отношение пожарна и горски изцяло подменени като личен състав ,въоръжение и право да го използват. Смяна и на кметовете които са опасли с камери всички села и подстъпи, дори и на мостове на реки като единствено възможно място за преминаване на крадени дърва, но въпреки усвоените хиляди евро за целта ,те не ги и поглеждат и използват. Защото са в комбина и в пълно съучастие с печелещите търгове и отчитащи на шефовете на горско и кметове по малките населени места. Смяна на хората и клановете им с нови. Командировки регулярни в други населени места. За три заснети с телефон каруци и уволнение . Не на ТИР или микробуси римски. Жандармерия ,Барети ,Спецотряди , Полиция на редовни тренировки в гората с елемент на действителност .
  • 10 остап бендер

    7 0 Отговор
    какво става там,града прилича като собственно /еоод/ като филма недосегаемите
  • 11 Гост

    2 0 Отговор
    На запад обикновените граждани как се борят с бракониерите? По филмите съм гледал, че дори пирони набиват в стволовете на дърветата, да късат веригите на бензинопилите, но си е опасно.
  • 12 ПП ДА СЕ БОРИ

    1 0 Отговор
    Нали обеща засега само костатира тоеса всеки българин може
  • 13 ввввв

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Неделко":

    па то вече няма хора