Last news in Fakti

21 Август, 2016 09:41 1 008 0

Неймар поведе домакините към олимпийската титла

  • неймар-
  • бразилия-
  • германия-
  • титла

Дузпи донесоха липсващата титла във витрината на Бразилия

Бразилският национален отбор по футбол постигна голямата си цел на Игрите в Рио.

Домакините спечелиха титлата във финала на надпреварата по футбол, след като се наложиха дранматично-след изпълнение на дузпи над коравите германци.

Бундестимът не успя отново да направи така, че цяла Бразилия да потъне в сълзи. Пред 80 000 зрители на Маракана резултатът в редовното време бе 1:1.

Неймар даде аванс на "Селесао" след чудесен удар от фаул през първото полувреме. През втората част Мксимилиан Майер баче изравни след като завърши отблизо хубава акция на Бундестима.

До края на мача и двата тима имаха шансове да вкарат второ попадение, но това не се случи и се стигна до продължения. Там головете също не паднаха, макар че опасности имаше доста и пред двете врати.

Така се стигна и до руската рулетка на дузпите. Там Неймар и компания бяха по съобразителни и триумфираха след 5:4.

Бразилците печелят Олимпиадата за първо път в историята си - едиснтвеният медал, който липсваше в колекцията на страната от футболните състезания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА