Last news in Fakti

29 Октомври, 2016 20:33 1 043 0

Моу пак се дъни, Сити громи

  • юнайтед-
  • сити-
  • лестър

Тотнъм и Лестър поделиха по точка

Отборът на Манчестър Юнайтед тотално надигра Бърнли, но така и не стигна до гол при домакинството си, завършило при резултат 0:0.

Денят бе помрачен за тима не само отпоредният колеблив резултат, но "червените дяволи" останаха и без мениджъра си Жозе Моуриньо, който бе пратен на трибуните на почивката.

За капак и Андер Ерера бе изгонен за получен втори жълт картон в 68-ата минута.

Въпреки численото превъзходство на противника си, домакините отправиха 11 удара в рамките на вратата и удари две греди, но това се оказа недостатъчно за спечелването на трите точки.

За Юнайтед това е поредна грешна стъпка в първенството и тимът вече изостава сериозно от лидерите, като към момента заема осмо място с 15 точки.

В същото време градският съперник - Манчестър Сити разгроми с 4:0 Уест Бромич на "Дъ Хоутърнс" и се върна на върха във временното класиране на Премиър лийг.

Серхио Агуеро (19' и 28') и Илкай Гюндоган (79' и 90') вкараха по два гола и сложиха край на най-лошата серия в треньорската кариера на Джосеп Гуардиола. Преди този двубой "гражданите" нямаха победа в шест поредни срещи във всички турнири.

Шампионът Лестър от своя страна се пребори за първата си точка като гост през този сезон в елита на Англия, след като записа равенство с Тотнъм - 1:1, на "Уайт Харт Лейн".

Винсент Янсен изведе домакините напред в 44-ата минута, когато реализира точно дузпа, отсъдена за нарушение на Роберт Хут срещу него. Това бе първи гол на холандеца във Висшата лига. Ахмед Муса изравни три минути след подновяването на играта. Уаняма върна лошо с глава назад, подарявайки топката на Джейми Варди, който центрира по земя към далечната греда, където Муса изпревари Уокър и засече за 1:1.

"Шпорите" нямаха късмет в две ситуации, тъй като топката срещаше гредите след удари на Деле Али (през първата част) и Ян Вертонген (след почивката). Лестър обаче си заслужи точката със своето представяне през второто полувреме. В довеното време Уйоа дори можеше да донесе победата на "лисиците", но ударът му с глава мина на сантиметри встрани.

Това е трето поредно равенство за Тотнъм в Премиър лийг, но лондончани все още са единственият отбор без загуба в елита. Тотнъм заема четвърто място във временното класиране с актив от 20 точки. Лестър е 11-и с осем по-малко.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА