10 Май, 2024 22:10 1 059 1

Четирикратен олимпийски шампион е новият треньор на националния отбор по биатлон

  • рико грос-
  • германец-
  • олимпийски шампион-
  • треньор-
  • биатлон-
  • национален отбор

Контрактът на Грос е до края на Олимпиадата в Кортина Д'Ампецо и Милано през февруари 2026 година

Четирикратният олимпийски шампион Рико Грос е новият старши треньор на националния отбор на България по биатлон, съобщават от родната федерация.

53-годиният германец е легенда на световния биатлон. В славната си състезателна кариера той е спечелил 28 медала от Олимпийски игри и Световни първенства и има девет индивидуални победи за Световната купа.

Четирите си олимпийски златни отличия печели с щафетата на Бундестима. Той също така има още девет световни титли, четири от които в индивидуалните състезания.

Контрактът на Грос с родната федерация по биатлон е до края на Олимпиадата в Кортина Д'Ампецо и Милано през февруари 2026 година.

За последно той води националния отбор на Словения по биатлон от май 2022 година до края на този сезон, но договорът му не беше продължен по финансови причини.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво Рико

    2 0 Отговор
    ти ще ги направиш Грос, а дано. Успех!