Last news in Fakti

17 Март, 2024 19:26 690 1

Челси се класира с мъка на полуфиналите за Купата на ФА

  • челси-
  • лестър-
  • купа-
  • фа

Резерви донесоха успеха в добавеното време

Челси се класира с мъка на полуфиналите за Купата на ФА - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Резервите Карни Чуквуемека и Нони Мадюеки вкараха голове в добавеното време и Челси спечели с 4:2 срещу гостуващия Лестър Сити в мач от четвъртфиналите на турнира за Купата на Футболната асоциация на Англия (ФА), предава БТА.

Челси започна силно и до почивката "сините" вече водеха с попадения на Марк Кукурея и Коул Палмър, а Рахийм Стърлинг изпусна дузпа. Ударът на нападателя бе спасен с крака от стража на гостите Якуб Столарчик.

Аксел Дисаси обаче върна Лестър в играта с автогол в 51-та минута, когато опитът на френския защитник да върне топката от далечно разстояние завърши в мрежата на Челси. Само десет минути по-късно пък Стефи Малвидиди изравни за "лисиците" след успешен индивидуален пробив.

Лестър обаче остана с човек по-малко и не удържа равенството. В добавеното време Чуквуемека се възползва от подаване на Коул и даде отново преднина на Челси, а Мадюеки оформи крайното 4:2 за "сините" с красив шут от дистанция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бизонче

    1 0 Отговор
    Император Роман Абрамович решаваше тези въпроси кардиално- с титли, не с мъки като при американския несретник!